AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter februar 2010

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

25.02.2010: Byggearealstatistikk, 4. kvartal 2009
Fortsatt bred nedgang i byggevirksomheten

I 4. kvartal 2009 ble det satt i gang bygging av 756 000 kvm bruksareal til bolig og 1 282 000 kvm til annet enn bolig, en nedgang på henholdsvis 11 og 16 % sammenlignet med samme periode i 2008. Sterkest nedgang var det innenfor næringsbygg, der igangsettingen gikk ned med 20 % i 4. kvartal 2009 sammenlignet med året før. Nedgangen innenfor næringsbygg skyldes i hovedsak nedgang innenfor industri- og forretningsbygg, som samlet gikk ned med 25 %, eller 212 000 kvm bruksareal. Dette utgjør over 80 % av nedgangen. www.ssb.no har mer.

20.02.2010: Skulptur
"Ishav" foran operaen
I 2007 vant Monica Bonvicini konkurransen om et vannprosjekt til det nye operahuset. Skulpturen "Hun ligger" er nå under produksjon hos Sias i Horten. Den 16 meter høye skulpturen bygges opp med en åpen struktur av syrefast stål som delvis er kledd med speilende halvtransparente glassflater. Skulpturen som nå ferdigstilles, skal plasseres i havnebassenget utenfor Den Norske Opera & Ballett i mai. www.nrk.no har mer.

19.02.2010: Offshore
En halv Gudrun-milliard til Aker Verdal
Etter de dårlige nyhetene om at Goliat-byggingen gikk utenlands var det mye håp knyttet til en eventuell utbygging av Gudrun. Torsdag bekreftet Statoil og partnerne at det blir utbygging, og at produksjonen skal være oppe å gå i løpet av 2014. Hovedvekten av kontraktene skal nå utlyses, men en er allerede på plass. Understellet i stål skal bygges av Aker Verdal - prisen er 500 millioner kroner. www.oilinfo.no har mer.

19.02.2010: Anlegg
Svevende lett Holmenkollen
Den nye Holmenkollbakken er formmessig fullendt og tilpasset tidens tekniske krav. Å gjennomføre den planlagte belysningen, vil øke bakkens ikonkarakter. Mandag overleverer JDS Architects Nye Holmenkollen Fyr til Oslo kommune. Byen har fått sin nye versjon av en hoppbakke som går for å være verdens tredje mest kjente idrettsanlegg – etter Wimbledon og Wembley, og tiltrekker seg 1,1 millioner besøkende i året. www.aftenposten.no har mer.

19.02.2010: BA ordrestatistikk, 4. kv-09
Økt ordretilgang i bygg og anlegg!

Ordretilgangen i bygge- og anleggsnæringen steg med 11% fra 3. til 4. kvartal 2009 og var 31 % høyere enn bunnivået i 4. kvartal 2008. Verdien av næringens samlede beholdning av bygge- og anleggsprosjekter var 2 prosent høyere ved utgangen av 2009 enn på samme tid året før, målt i løpende kroner. Etter fem kvartal med lav tilgang på nye boligprosjekter økte ordretilgangen merkbart i 4. kvartal 2009, og produsentenes reserve steg med 4% i løpet av kvartalet. 

18.02.2010: GRATIS Temakveld
Utviklingsprosjekter i Fr.stad og Sarpsborg
På Temakveld 23. mars vil større fremtidsrettede utbyggingsprosjekter på Værste-området i Fredrikstad og Grålum/ Kalnes-området i Sarpsborg bli belyst:
• Værste området
• Ingeniørhøgskolen i Østfold
• Ny Fylkesscene
• Ny tilførselsvei og klaffebru over Vesterelva
• ”Univers”, nytt Science Center i Sarpsborg
• Nytt Østfoldsykehus    

Program her


15.02.2010: Bygg
Stor ordre til Kynningsrud
Kynningsrud Prefab AS har inngått av tale med Veidekke Entreprenør AS om leveranser av stål- og betongelementer til Tangen Senter på Nesodden. Selv om markedet har tatt seg noe opp den senere tiden sitter prosjektene fortsatt noe langt ”inne”, kan salgssjef Helge Sagen fortelle. Med denne bestillingen på ca. 19,5 mill. kroner har vi sikret vår sysselsetting i lengre tid fremover. www.kynningsrud.no har mer.

12.02.2010: Bygge- og anleggsvirksomhet, produksjonsindeks, 4. kv-09
Mindre bygge- og anleggsaktivitet 
BA-virksomheten var samlet 4,6% lavere i 2009 enn i året før. Sesongjusterte tall viser at nedgangen flatet ut mot slutten av året. For byggenæringen var det for 2009 et fall i produksjonen på 3,7% i forhold til i 2008. Nybyggproduksjonen i 2009 var i gjennomsnitt 13,9% lavere enn i 2008, og er tilbake på om lag samme nivå som i 2005. Rehabiliteringsvirksomheten derimot øker kraftig for andre år på rad, og er 9,6% høyere i 2009 sammenlignet med 2008. SSB har mer.

11.02.2010: Jubileum
Ruukki fyller 50 år
Den 11. februar 2010 ble 50-årsdagen for etableringen av Rautaruukki markert. Selskapet ble etablert av den finske staten og sju store finske metallselskaper: Fiskars, Lokomo, Otanmäki, Outokumpu, Rauma-Repola, Valmet og Wärtsilä. - På fem tiår har Ruukki endret seg fra en tradisjonell stålprodusent til en internasjonal aktør på flere områder innen stål- og verkstedsindustrien og betjener kunder i 27 land. www.bygg.no har mer.

10.02.2010: Seminar (kun 6 plasser ledig!)
Utførelse av stålkonstruksjoner
Det avholdes seminar om "Krav til utførelse av stålkonstruksjoner" 16. februar i Oslo. Målgruppen for seminaret er verksteder og leverandører av stålkonstruksjoner, konstruktører / ingeniører, entre-prenører, byggherrer og utbyggere. Seminaret vil i hovedsak omhandle ny utførelsesstandard NS-EN 1090-2 for stålkonstruksjoner. Forrige seminar ble fort fulltegnet så man bør være tidlig ute med påmelding. Program og påmelding her.

09.02.2010: Industri
Husfabrikken er under innkjøring
Et særsyn innen norsk byggeindustri er i ferd å ta form på Rudskogen i Rakkestad: En høyt automatisert huselementfabrikk som i deler av døgnet skal kunne produsere moduler uten mennesker til stede. Fabrikken til Faktor Industrier AS er nå under innkjøring. Til sommeren starter produksjonen for fullt, men de første modulene er allerede levert. Ved full produksjon skal fabrikken med 100 ansatte produsere 600 boenheter per år. www.industrien.no har mer.

09.02.2010: Offshore
Derfor glapp Goliat
Hyundai 3 milliarder billigere enn Aker Solutions/Samsung. Aker Solutions var ikke i nærheten av å vinne konkurransen mot sør- koreanske Hyundai om byggingen av Goliat- plattformen. Akers tilbud lå oppsiktsvekkende 40 prosent høyere enn sørkoreanernes. Sørkoreanske Hyundai Heavy Industries vant i går anbudet på Goliat-plattformen. Den estimerte kontraktsverdien er på 6,9 milliarder kroner. www.aftenbladet.no har mer.

08.02.2010: Bygg
Her er Giskes milliard-drøm
Snøhetta har tegnet verdens mest avanserte marintekniske kunnskapssenter. I dag får næringsminister Trond Giske se det som kan bli Norges nye stolthet. Et hypermoderne signalbygg i sjøen, 11 høyreiste «sopper», unike forskningsfasiliteter og et besøkssenter ytterst på Nyhavna. Ocean Space Centre, som prosjektet nå heter, skal bli teknologenes svar på operaen i Oslo. www.adressa.no har mer.

05.02.2010: Anlegg
Stockholm har fått sitt London Eye 
Fjellklatrere har vært med på å bygge Stockholms nye attraksjon: En kabelbane på utsiden av Globen. Kabelbanen har fått navnet SkyView, og utsikten vil bli spektakulær når den åpner fredag. Globen er nemlig blant Stockholms høyeste bygninger, med en innvendig høyde på 85 meter. I tillegg har de to gondolene som skal gå til topps, glass nesten hele veien rundt. Turen vil ta tre minutter hver vei. www.vg.no har mer.

05.02.2010: Bygg
Haugesund ishall åpnet 
Forrige torsdag åpnet Haugesund Ishall sine dører for publikum. Ishockeybanen har internasjonale mål og plass til 350 sittende tilskuere. Under befinner det seg fire garderober. I inngangspartiet er det sosialt rom, møterom og kontorer. Hallen skal være islagt ni måneder i året. Om sommeren åpnes det for messer og konserter. Ishallen er levert av Norgeshallen. Arkitektfirmaet Link Signatur har tegnet hallen. Red.

03.02.2010: Anlegg
Vancouver olympiske arenaer
Det er nå bare 9 dager til vinter-OL åpnes på BC Place Stadium i Vancouver 12. februar. Andre OL-arenaer i Vancouver blir Canada Hockey Place (ishockey), Pacific Coliseum (kunstløp og kortbaneløp på skøyter) og Vancouver Olympic Center (curling). På UBC Thunderbird Arena utenfor byen skal en del av ishockeykampene spilles. I West Vancouver blir Cypress Mountain arena for fristil og snowboard, mens Olympic Oval i Richmond, forstad til Vancouver, skal huse hurtigløp på skøyter. Les interessant artikkel om takkonstruksjonen i den prisbelønnede hallen her. De fleste av skiøvelsene skal skje i Whistler-området, vintersportsstedet som ligger 12 mil nord for Vancouver. Whistler Creekside skal by på alpinkonkurransene, og Whistler Olympic Park på langrenn, skiskyting, kombinert og hopp. Whistler Sliding Center skal by på bobsleigh, aking og skeleton. 
• Se arenaene her (NBC) 
• Kart over området her
• Offisiell arenaside her   
• NRK sine OL-sider her  


Olympic Oval i Richmond (bare tre?)

Skinnet kan bedra. Fra fabrikasjonen

02.02.2010: Arenaer
Vil bygge 50 nye ishaller i Norge
Ishockey, curling og skøyteforbundet går nå sammen for å bygge 50 nye ishaller i Norge i løpet av de neste 10 årene. Sammen med private aktører vil de føre opp nye haller over hele landet. - Vi kan ikke sitte og vente å dø, vi må komme opp med løsninger som gjør at vi kommer á jour med andre nasjoner, sier Ole-Jacob Libæk, president i Ishockeyforbundet. Les mer om planene her: Kommende byggeprosjekter 

02.02.2010: Seminar
Eurokode-seminar: Bruer i stål og samvirke
Norsk Forening for Stålkonstruksjoner avholder seminar om nye standarder for prosjektering av bruer i stål og samvirke, stål og betong, mandag 8. mars i Oslo. I mars vil gjeldende norske prosjekterings-
standarder bli trukket tilbake og erstattet med et stort antall nye Eurokoder. De prosjekterende vil da måtte sette seg inn i det nye regelverket og benytte dette. Program og påmelding: klikk her.

01.02.2010: Anlegg
- Dette blir spektakulært!
Bjørn Einar Romøren gleder seg til nye Holmenkollen. Hoppesset Bjørn Einar Romøren har skyhøye forventninger til nye Holmenkollen. Nå nærmer ventetiden seg slutten - bakken er klar til å innvies om under to måneder. - Ja, forventningene er veldig store. Jeg forventer og er sikker på at det blir en spektakulær bakke å hoppe i! Kilde VG nett. Stålguiden har i dag tatt en bildeserie av bakken, klikk her:  

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 30 mai 2010