AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter november 2004

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden

29.11.2004: Arkitektur
Snøhetta vant pris
I helga mottok Snøhettas arkitekt Kjetil Trædal Thorsen den prestisjetunge Aga Khan-prisen for biblioteket i Alexandria. Prisen går til bygg som preger islamsk kulturutvikling. I helga var det en mottakelse i selveste Taj Mahal i India, og Trædal Thorsen representerte Snøhetta. Han er veldig imponert over hvor stort arrangementet er og sier at dette uten tvil er den gjeveste prisen Snøhetta har fått. NRK har mer.

29.11.2004: Samferdsel
Ny Austevollbru
Statsråd gav fredag klarsignal for bygging av Austevollsbrua mellom Huftarøy og Hunvåkøy i Hordaland. Byggingen starter første halvår 2005 og broen skal stå klar i 2008. Broen vil koste 316 millioner kroner. Prosjektet omfatter om lag 3,8 km ny veg med tre bruer og to steinfyllinger. Vegvesenet har mer.

29.11.2004: Entreprenør
Nye Veidekke-kontrakter for 250 mill. kroner
Veidekkes virksomhet i Distrikt Sogn og Fjordane er i gang med totalentreprise-kontrakter for til sammen ca. 250 mill. kroner. For SIL-Tribuna AS skal Veidekke bygge Fosshaugane Campus, som er et kombinert undervisnings- og kontorbygg med tilhørende P-hus. Bygget er plassert ved Fosshaugane Stadion og inneholder også nye tribuneanlegg. Av Sogn og Fjordane Fylkeskommune har Veidekke fått i oppdrag å bygge Måløy videregående skole, Maritim Avdeling. Veidekke er også i gang med et nytt kjøpesenter i Eid sentrum for Moengården AS. Veidekke har mer. 

26.11.2004: Byggearealstatistikk, 3. kvartal 2004
Opptur for bygging av blokkleiligheter
Det bygges langt flere boliger i år enn i fjor. Økningen er størst for byggingen av blokkleiligheter. Landet over er det i løpet av de ni første månedene i år påbegynt bygging av 60 % flere blokkleiligheter enn samme periode i fjor. Oslo er ikke overraskende den byen der flest leiligheter bygges. Igangsatt bruksareal til kontor- og forretningsbygninger holder seg på samme lave nivå som i fjor. Hittil i år er det igangsatt i underkant av 400 000 kvm. Det er nær 40 % mindre bruksareal enn i årene 2000 og 2001. SSB har mer.

24.11.2004: Arkitektur
Fosters & Partners på OAF-møte
En av partnerne i det verdenskjente Londonbaserte kontoret Foster & Partners - Paul Kalkhoven - kommer for å presentere et utvalg av firmaets prosjekter. Han ble ansatt i 1985 og har vært prosjektleder for flere store anlegg - spesielt innenfor transport - jernbanestasjoner og flyplasser. Presentasjonen finner sted på AOF-møte torsdag 25. november kl. 19. Oslo Arkitekforening har mer.

23.11.2004: Landbruksbygg
Satser millioner på melk - fjøs i tre for dyrt
Liv og Øystein Epletveit investerer 4,7 millioner kroner i et topp moderne fjøs på 1.290 kvm. I det nye anlegget regner Åmli-paret med å produsere 200.000 liter melk i året. Byggearbeidet startet rundt påsketider. Det skulle vise seg at stål og betong var billigere bygningsmaterialer enn tre, selv om Øystein kunne levere trelast fra egen skog. Kuene går fritt rundt i fjøset og velger selv hvilken bås de vil bruke når de skal legge seg ned. Her kan de slappe av på gummimadrasser. Agderposten har mer.

22.11.2004: Omsetningsstatistikk. Bygg- og anlegg, 4. term. 04
Sterk vekst i bygg og anlegg
For bedrifter i bygge- og anleggbransjen økte omsetningen med 7,2 mrd kroner i perioden januar-august i år sammenlignet med samme periode i fjor. Dette tilsvarer en vekst på 7,5 %. Alle næringshovedgruppene hadde en omsetningsvekst i denne perioden, og størst økning hadde bedriftene i næringshovedgruppen "grunnarbeid" med 19,7 %. SSB har mer.

19.11.2004: Bergen
Her er Branns nye storstue
Brann håper å ha et topp moderne stadion med rundt 20.000 sitteplasser klart til hundreårsjubileet i 2008. Brann Stadion skal ligge der det ligger i dag. Bare Hansasvingen beholdes av dagens stadionmasse. De øvrige sidene jevnes med jorden for å gi plass til nye tribuner, parkeringshus, leiligheter, kontorer og nye garderobefasiliteter. Allerede neste sommer håper utbyggerne å kunne påbegynne byggingen av ny tribune i Klokkesvingen. TV2 har mer.

17.11.2004: Treprogrammet
Vurderer internasjonal domstol mot konkurransevridning

I en artikkel i Nationen 12. november går adm. direktør i Norcem, Bjørn Mørck ut mot landbruksministeren Sponheim og anklager han for ikke å ville høre på balanserte argumenter. Betongbransjen har gjennom byggutengrenser.no klaget Treprogrammet inn til Konkurransetilsynet og fått medhold i at regjeringens program virker konkurransevridende til fordel for treindustrien, men Konkurransetilsynet bøyer seg for politisk press. Byggutengrenser.no der Mørck er leder, vurderer nå som en mulig oppfølging å klage denne saken videre inn for EFTA-avtalens overvåkingsorgan, ESA i Brussel. Kilde Byggutengrenser.no.

17.11.2004: Byggearealstatistikk, september 2004
Fremdeles økning av nye boliger

Det er registrert igangsatt bygg til bolig på til sammen 278 600 kvm i september i år, mot 268 100 kvm september 2003. Dette tilsvarer en oppgang på 3,9 %. Det er registrert igangsatt 20 621 nye boliger hittil i år. Dette er en økning på 29,1 % fra samme periode i 2003. Bruksarealet til disse boligene er på 2,4 millioner kvm, en økning på 16,9 % fra samme periode i 2003. SSB har mer.

17.11.2004: Byggearealstatistikk, september 2004
Stor nedgang i igangsatte næringsbygg i september

Det er registrert igangsatt bygg til annet enn bolig på til sammen 230 700 kvm i september i år, mot 329 900 kvm september 2003. Dette tilsvarer en nedgang på 30,1 %. Dog er det hittil i år satt i gang 2,7 millioner kvm bygg til annet enn bolig, 14,5 % mer enn i samme periode i fjor. SSB har mer.

16.11.2004: Entreprenør
Flykter til Øst-Europa 

Skanska Norge flykter fra norske byggepriser og melder flytting av produksjon til Øst-Europa. Undersøkelser innenfor tjenestekjøp viser at netto kostnader ligger fra 5 til 40 % lavere enn det norske underentreprenører og byggprodusenter opererer med. NCC Construction har gjort lignende erfaringer: gj.snitt på 20 til 30 % besparelser på Øst-Europeiske innkjøp. Skanska Norge har allerede den mulige flyttelisten klar: 
- Baderom (våtrom) 
- Bearbeidet stål til trapper og rekkverk 
- Fasader/kjøkkeninnredninger 
- Dører og vinduer 
- Materiell til tekniske anlegg 
- Moduler til hus 
Dagens Næringsliv har mer.

15.11.2004: Tyskland
Berlins nya sentralstasjon et glasshus på fjærer

Berlins nye sentralstasjon skal stå klar til fotball-VM 2006. Men den lette og luftige arkitekturen kombinert med Berlins håpløse grunn gjør den til en ildprøve for ingeniørene. Der en gang den gamle Lehrter Bahnhof lå, ved elvebredden midt imot det tyske riksdagshuset og kanslerbygningen, vokser det nå fram et gigantisk byggverk av stål og glass hvilende på store elastiske matter og metallfjærer. NyTeknik har mer.

11.11.2004: Treprogrammet
En stor innrømmelse

Konkurransetilsynet ser at Treprogrammet kan ha konkurransevridende virkninger. Dette er en viktig seier for de som har kritisert Treprogrammet for nettopp å virke konkurransevridende. Det er derimot skuffende at konkurransetilsynet aksepterer en slik støtte fordi den er "tilsiktet ut fra nasjonale skogbrukspolitiske målsetninger". Det er noe som ikke stemmer: Talsmenn for programmet, SND og departementer har hevdet at programmet ikke er konkurransevridende. Hva da med stortingspolitikerne som har vedtatt programmet? Er de ført bak lyset? Red.

11.11.2004: Konkurransetilsynet
Treprogrammet virker konkurransevridende

Konkurransetilsynet aksepterer at Treprogrammet kan ha konkurransevridende virkninger fordi konkurransevridningen "fremtrer som tilsiktet ut fra nasjonale skogbrukspolitiske målsetninger". Dette skriver Konkurransetilsynet i sitt svarbrev på betongindustriens klage på Treprogrammet. Treprogrammet ble etablert i 2000 og har en fem års tidshorisont. For 2004 disponerer programmet 36 mill kroner. LMD har mer. Siste: Betongindustrien vurderer å pusse ESA på Sponheim: – Han vil ikke høre på oss (Nationen)

10.11.2004: 
Dyrt å være pessimist

- Byggebransjen i Norge går glipp av enorme summer fordi man fokuserer for mye på hva som kan gå galt. Førsteamanuensis Bjørn Johs. Kolltveit ved Handelshøyskolen BI har undersøkt tidligfasen i store prosjekter i bygg- og anleggsbransjen. Kolltveit mener at byggebransjen må akseptere og søke høyere grad av usikkerhet for å forbedre marginene. Kilde Forskning.no.

08.11.2004: Produktnytt
Sveiser digitalt

Små og mellomstore verkstedbedrifter kan spare penger og trygge jobber med moderne sveisemetoder. Industrien kan stå overfor en digital sveiserevolusjon. Sveising kan være nøkkelteknologi for små og mellomstore bedrifter. Men sveiseteknikken blir noen ganger hengende litt etter metallprodusentenes legeringsutvikling. Digital sveis hjelper. TU har mer.

04.11.2004: Byutvikling
Fotografen innehar rettighetene til bildet som ikke kan brukes uten tillatelseDen nye Floridakysten

Arkitekt Erling «Plinga» Johansen, bypatriot og kulturutvikler, har tegnet vilt før, som gullhøna på Bakklandet og sitt frodige hverdagstorg på Torvet. Vilt har han tegnet nå også. Men fullt realistisk, mener han selv bestemt. Stedet Johansen har utfoldet seg på denne gangen er Floridakysten; sandstranden på østsiden av Nidelvas utløp. Bredden og beliggenheten langs elva, med retning mot vest og sol, gjør stranden til en attraktiv tomt som roper på boliger. Ikke vanlige boliger, men boliger i rustfritt stål. Boligene jeg har tegnet ser ut som båter i opplag - arkitektonisk spennende, overraskende uforutsigbart. Adressa har mer.

03.11.2004: Nybru
Regnbue-bru i rustfritt stål

Over Likholefossen på Gaularfjellet kommer gangbrua som skal konkurrere med regnbuen og gi deg følelsen av å stå midt i fossesuget. Statens vegvesen er i gang med det første av i alt 17 prosjekter som skal løfte fram Moskog-Dragsvik som nasjonal turistveg. Brua som får en lengde på 24 m, pluss ramper på 8 meter på hver side, er tegnet av arkitekt Arild Wåge i Norplan. En luftig konstruksjon av armeringsmatter påmonterte tynne spiler skal gi brua en tøff og svevende karakter. «Eit flimmer av lys, refleks, speilingar og samtalar med elva - utført i rustfritt stål», heter det i prosjektomtalen. firda.no har mer.

02.11.2004: IT-produktnytt
Armering og stål i AutoCAD

Rcad Reinforced Concrete og Rcad Steel en moderne og effektiv AutoCAD-basert løsning for armeringstegning og stålkonstruksjoner. Nestor og Teknisk Data har inngått en samarbeidsavtale som gir Nestor ansvaret for salg og markedsføring. Nestor får fullt forhandleransvar for Rcad, som er modellerings- og detaljeringsverktøyene for stål og betong, mens Teknisk Data vil rendyrke sin virksomhet med styrkeberegning og dimensjonering i Robot Office. TU har mer.

01.11.2004: Nybru
Den nye brua over Glomma

Om fire-fem år (kanskje) skal E18 legges i ny firefelts bru over Glomma som erstatning for dagens Fossumbru. En skjønnhetskonkurranse vil i stor grad bestemme hvilket av alternativene som velges. Tre brutyper gjenstår etter at Statens vegvesen har gjort en grovsortering av forslagene.
* En skråkabelbru (til 107 millioner kroner).
* En «spydbru» (til 77 millioner kroner)
* En «A-bru» (til 75 millioner kroner).
Samarbeidsgruppa, hvor bl. a. vegvesenet og kommunene er representert, går inn for skråkabel-brua, opplyser Thorbjørn Hansen i Statens vegvesen i Moss. Bruspennet får en lengde på 270 meter. smaalenene.no har mer.

01.11.2004: Arkitektur
Hammerfest Kulturhus endelig avgjort

Den norske gruppen a-lab AS, DARK Arkitekter AS og Pro Agito AS med sitt forslag "Connecting People" er kåret til vinner av omkonkurrransen om nytt Arktisk Kultursenter. Det er Plan- og byggekomiteen i Hammerfest kommune som har fattet avgjørelsen. I tillegg til egne vurderinger har de basert seg på en arkitektfaglig vurdering fra MNAL Per Knudsen og en økonomisk vurdering fra Bygganalyse AS. Arkitektur.no har mer.

01.11.2004: Internett
Stålguiden med ny besøksrekord

Stålguiden har for 2. gang i år satt ny besøksrekord. I oktober måned ble det registrert 6348 besøk og 3836 unike besøkende. Dette representerer en økning på henholdsvis 14 og 7 % sammenlignet med forrige rekord som var i mars måned d.å. Det var i oktober mer enn 200 besøk i snitt per dag; På hverdager var det mer enn 250 besøk og i helgene mer enn 100. Nyheter og informasjon om Norsk Ståldag og aktuelle kurs har bidratt til det store besøket. Red.

Flere nyheter HER !

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009