AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter juni 2007

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

29.06.2007: Entreprenør 
NCC har fått tilbake godkjenning
NCC Construction AS har med øyeblikkelig virkning fått tilbake den sentrale godkjenningen. Statens Bygningstekniske Etat sier at ”selskapet har tatt arbeidet med forbedring og videreutvikling av sine styrings- og kvalitetssystemet særdeles alvorlig” og har synliggjort et styringssystem i aktiv bruk som tilfredsstiller kravene. NCC har mer.

28.06.2007: Marked 
Høyt aktivitetsnivå - stabile priser 
- Første halvår 2007 har vært preget av høy innenlandsk aktivitet, og etterspørselen etter stål og metaller har således forblitt på et meget høyt nivå, skriver Tom Frode Hansen, direktør for produkt innkjøp i Norsk Stål, i markedsrapport nr. 2. - Det synes som om at mangelen på kvalifisert arbeidskraft har vært begrensningen når det gjelder forbruksveksten selv om brist i materialtilgangen også periodevis har vært en utfordring. De fleste toneangivende land i Europa har opplevd en liknende utvikling. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

28.06.2007: Ulykke 
Brann-drama i betongfabrikk 
Verdier for flere titalls millioner kroner gikk tapt da en produksjonshall ved betongfabrikken Contiga på Reppe utenfor Stjørdal brant ned i går ettermiddag. Produksjonshallen som brant anses som totalskadet. Bare skallet sto igjen. Regionleder Sten Bostrøm i Contiga AS opplyser at brannen fører til full stans av produksjonen. De 35 ansatte ved Reppe-avdelingen risikerer å bli permittert. t-a.no har mer.

26.06.2007: Nybygg 
Veidekke bygger nye fabrikker for Elkem Solar
De to Veidekke-selskapene Veidekke Entreprenør AS og Br. Reme AS har fått i oppdrag å bygge 3 nye fabrikkbygninger i forbindelse med Elkem Solars satsing på silisiumprodukter til solcellepanelindustrien. Hovedkontrakten har en verdi på ca. 335 mill. kroner. De nye bygningene oppføres i betong med bærekonstruksjoner i stål. Kommende byggeprosjekter har mer.

20.06.2007: Nybygg 
Stor kontrakt til NLI Group
Elkem Solar AS har tildelt NLI Alfr. Andersen kontrakt for levering av stålbygg til den nye silisiumfabrikken ved Elkem Solar i Kristiansand. Kontrakten omfatter fabrikasjon og montasje av byggets stålstruktur. Stålmengden er på totalt 700 tonn. Det inkluderer fundamenter for utstyret. NLI Alfr. Andersen skal også utføre design av knutepunkter samt levere arbeids- og montasjetegninger for stål. Byggeperioden vil gå fram til februar 2008. op.no har mer.

18.06.2007: Faglig studietur
Spennende studietur under
stjerne(ne)arkitektenes himmel
NFSK arrangerer 20. - 23. september en studietur til Berlin. Tysklands hovedstad har en historie få byer kan vise maken til. Siden murens fall i 1990 har byen gjennomgått en utvikling til en europeisk metropol for handel og kultur. Alle verdens kjente arkitekter har vært med å sette sitt preg på denne utviklingen og satt Berlin på kartet som en av verdens fremste arkitektur-hovedstader. Santiago Calatrava, Ludwig Mies van der Rohe, Renzo Piano, Frank Gehry for å nevne noen. Program her.

15.06.2007: Tak
Icopal solgt til Investcorp
De tidligere eiere av Icopalkonsernet inngikk den 14. juni 2007 en avtale om salg av samtlige aksjer til en ledende internasjonal investorgruppe Investcorp til en verdi av € 850 millioner. - Dette er etter konsernledelsens synspunkt gode nyheter da Investcorp har gitt full støtte til den strategi for lønnsom vekst vi har definert og praktisert med suksess de seneste år, sier Icopals norske sjef Lars Næss. bygg.no har mer.

15.06.2007: Utenrikshandel med varer, mai 2007
Importen av metaller fortsetter å stige 
I mai 2007 ble det importert varer av jern og stål for 1.446,1 millioner kroner (+11,6%). Det ble i årets fem første måneder importert varer av jern og stål for 7. 132,9 millioner kroner (+12,4%). Stål- og Næringslivsnytt har mer.

13.06.2007: Stål
Cronisteel - ny stålleverandør
Denne måneden ble et nytt stålleverandør-selskap startet. Cronisteel AS startet opp 1. juni, og initiativtakerne har stor tro på at selskapet vil fylle en alternativ rolle i markedet. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

12.06.2007: Byggarealstatistikk, april 2007
Størst vekst i areal til næringsbygninger
Det ble i perioden fra januar til april i år igangsatt bygging av 3.157.800 kvm bruksareal. Dette er en vekst på 11,9% fra årets fire første måneder i fjor. Igangsettingen av næringsbygninger har økt mest (15,2%). Totalt ble det påbegynt 1.335.800 kvm til næringsbygninger. Mest bruksareal ble igangsatt innen varehandel med 358.800 kvm (+18,2%). Deretter følger bygninger til industri med 211.800 kvm (+0). Totalt ble det igangsatt 1 378 800 kvm til bolig (+8,2%). ssb.no har mer.

11.06.2007: Byggekostnadsindeks for boliger, mai 2007
Dyrere å bygge eneboliger i tre
De høye prisene på trelast gjør det nå dyrt å bygge eneboliger. Byggekostnadene til eneboliger har steget med 9% siste året, mens boligblokker har økt med 6,2% i samme periode. De høye trelastprisene har bidratt til at tømring og snekring av eneboliger av tre har økt med 11,2% siste året. Materialkostnadene til tømring og snekring av eneboliger av tre har steget med 14,6% i samme periode. SSB har mer. 

08.06.2007: Miljø
Statsbygg med klimagassregnskap for utbyggingsprosjekter
Statsbygg har utviklet en web-basert modell som gjør det mulig å beregne klimagassutslipp knyttet til planlegging, oppføring og drift av bygninger. Det første prosjektet som det er laget regnskap for, er Fornebu. Statsbygg har mer.

07.06.2007: OL i Beijing
En OL-by tar form 
Snaut 14 måneder før sommer-OL åpnes, framstår den nordlige delen av Beijing som en eneste stor byggeplass. Den åttende i åttende klokka åtte om kvelden i 2008 braker det løs i Beijing. I Kina er tallet åtte et lykketall. Hovedarenaen blir et svært flott anlegg, som foruten åpningsseremonien skal huse den olympiske fotballturneringen og friidrett. Anlegget er 10.000 kvadratmeter stort og har en tilskuerkapasitet på 100.000. 24.000 tonn stål går med til konstruksjonen. Dagsavisen.no har mer.

06.06.2007: Pris
Internasjonal pris til Lysaker Brygge
Prosjektet Lysaker Brygge har fått den prestisjetunge byggherreprisen FIABCI Prix d'Excellence i kategorien Residential, og var det eneste europeiske prosjektet som nådde opp i kåringen. - Norske byggeprosjekter holder et internasjonalt høyt nivå, og det er denne prisen et bevis på, sier fagsjef Bjørn Olsen i NITO, som er medlem i FIACBI Norway gjennom NITO Takst. - Dette er med på å sette Norge på verdenskartet, sier en stolt og glad Odd Willoch, prosjektdirektør i Vital Eiendom. Han var selv i Barcelona i slutten av mai for å ta i mot prisen. bygg.no har mer.


Åkrene Mek Verksted AS har levert stålkonstruksjonene

06.06.2007: Stål
Gullkantet for Norsk Stål
Norsk Stål er Norges største stål- og metalldistributør. I fjor solgte de stål og metaller for 2555 millioner kroner, en økning på 475 millioner fra året før. - Hele industrien går på høytrykk, hvilket får positive konsekvenser også for oss, sier adm. direktør i Norsk Stål Peter Søderqvist. Stål- og Næringslivsnytt har mer. 

06.06.2007: Statens byggeskikkpris
Byggeskikksprisen til Pilestredet Park
Husbanken gir Statens Byggeskikkpris 2007 til boligområdet Pilestredet Park i Oslo sentrum og deler den mellom Statsbygg og Oslo kommune. Prisen deles ut for 25. gang i dag. Juryen roser den offensive miljøsatsingen i prosjektet, som har tilført Oslo en ny grønn oase som er tilgjengelig for alle. Videre heter det: "Dette er et godt boligområde som for ettertiden vil stå som et referanseprosjekt for gjennomføring av viktige energi- og miljømål innenfor bolig- og byggebransjen." arkitektnytt.no har mer.


Contiga AS har levert bæresystem i stål og betongelementer

05.06.2007: Offshoreverksted (!)
Odd stadion produseres i Murmansk 
Reinertsens har reist en hall på 5000 kvm i Murmansk på egen tomt og med egen kai. Bygget blir det største i Murmansk havn på 40 x 72 meter og 30 meter høyt for å romme store offshoremoduler. Reinertsen i Murmansk har så langt hatt konsernets egne prosjekter i Norge som viktigste kunde, blant annet deler av konstruksjonene til Oseberg-feltet og Tyrihans-feltet samt stålkonstruksjoner til Odd Stadion (!) i Skien. byensnaeringsliv.no har mer.

05.06.2007: Stål
Stålindustrien vil minske CO2-utslipp 
IISI (International Iron and Steel Institute) har presentert en ny klimapolitikk der verdens regjeringer oppfordres til å skape en klimapolitikk sammen med stålindustrien som tillater utslippseffektive stålverk å øke produksjonen og som tvinger ineffektive stålverk til å bli bedre eller stenge. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

04.06.2007: Miljø
Miljø gir konkurransefortrinn
- I en stadig sterkere internasjonal konkurranse må norske bedrifter og produkter være best på kvalitet og miljø, sa Finn Bergesen jr. på NHOs seminar om miljødeklarasjoner. Store norske selskaper som selger på det internasjonale markedet har erfart at miljøattester blir etterlyst, og har utarbeidet verifiserte miljødeklarasjoner for sine produkter. nho.no har mer.

04.06.2007: BA-omsetning, 1. termin 2007
Økt omsetning for bygg og anlegg
Omsetningen til bedriftene innenfor bygge- og anleggsvirksomheten økte med 6,3 mrd kroner i 1. termin (januar og februar) i år sammenlignet med samme periode i fjor. Dette tilsvarer en vekst på 22%. Det ble totalt omsatt for 34,9 mrd kroner i 1. termin 2007. SSB har mer.

04.06.2007: Bygg
Nye murhus kan være muggbomber
Flere nye murhus i Sverige er rammet av mugg som følge av en spesiell bygg- og isoleringsmetode. - Problemstillingen er høyaktuell også i Norge, sier ekspert. Så mye som 95% av alle murbygninger satt opp i Sverige de siste ti årene kan være i faresonen. Flere titalls tusen boliger og milliardverdier er rammet av problemene med en ny byggeteknikk som kalles enstegstetning. Problemet gjelder vegger som dekkes av gips- eller sponplater og murpuss på utsiden, og plastisoleres på innsiden. Veggene blir lufttette både innover og utover. Fukten blir fanget og mugg oppstår lett. e24.no har mer.

01.06.2007: Miljø
Konstruksjonsstål miljødeklarert 
Norsk Stålforbund har fått laget ett sett med Miljødeklarasjoner type III (EPD`er) for stålprodukter til det norske byggemarkedet. Miljødeklarasjonene som omfatter 4 EPD´er "fra vugge til port" og 4 EPD´er "fra vugge til grav", dekker de fleste komponenter som benyttes i bærende konstruksjoner. De er utarbeidet i tråd med ISO 14025 (EPD´er type III), ISO 14044 (livsløpsvurderinger) og ISO 21930 (EPD´er for byggeprodukter). Miljødeklarasjonene er utarbeidet av SINTEF Byggforsk på oppdrag fra Norsk Stålforbund. 
Med dette ønsker Norsk Stålforbund å demonstrere stålets gode miljøegenskaper og vise at bransjen tar miljøet på alvor. Blant de vanligste byggematerialene er stål det eneste materiale som i dag gjenvinnes nær 100% og med minst like god kvalitet. Sett i et livsløpsperspektiv er stål et meget bestandig og miljøvennlig materiale. stalforbund.com har mer.

01.06.2007: Statistikk
Stål økte globalt og lokalt i 2006
• verdensproduksjon av råstål +8,8%
• import av stål til Norge +13,9%
• hovedbæring stål i yrkesbygg +7,0%
• hovedbæring stål i boligblokker +10,5%
• fabrikasjon av stål til bygg +9,1%
Det har vært en solid opptur for bruken av stål
både globalt og lokalt. stalforbund.com har mer.

 

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009