AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter november 2007

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

30.11.2007: Anlegg
Underskriftskampanje for vinneren "Holmenkollen Fyr"
Vinneren av konkurransen, arkitekt Julien de Smedt, har etablert nettsiden www.holmenkollenfyr.com hvor han ber folk støtte byggingen av vinnerprosjektet. Red.

30.11.2007: Stål og arkitektur
Bildeserie: Studiereise til Dubai
Norsk Forening for Stålkonstruksjoner arrangerte studiereise til Dubai 26. april - 1. mai for 56 personer fra Norge og Sverige. Vi besøkte blant annet verdens høyeste hus, Burj Dubai, Jumeirah Lake Towers med sine 79 høyhus, Palm Jumeirah og Dubai Drydocks. Se bildeserien her. Med på turen var Veslemøy Nestvold fra Teknisk Ukeblad. Hun har laget et par interessante reportasjer fra studiereisen, se her: [1] og [2]

30.11.2007: Offshore
Storkontrakt til Aker Kværner Moss
Aker Kværner Moss har i dag fått en kontrakt verdt over hundre millioner for leveranse av stål med undersjøiske kabler til det australske oljeselskapet Woodside Petroleum. Stålet skal produseres på anlegget i Moss. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

29.11.2007: Offshore
Milliardkontrakt til Aker Kværner 
Aker Kværner har fått en kjempekontrakt av StatoilHydro for leveranse av et komplett undervannsproduksjonsanlegg til Morvin-feltet i Norskehavet. Kontrakten har en forventet verdi på 1 milliard kroner. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

29.11.2007: Seminar
- Tillit er nøkkelen til Tromsøs suksess
Gerhard Heiberg mener Tromsøs evne til å bygge sterke tillitsbånd til de 115 medlemmene som skal ta avgjørelsen i 2011, er helt avgjørende for å lykkes. Heiberg sa dette under idrettsarenaseminaret ”OL-arenaer – konsepter og løsninger” torsdag, med Norsk forening for Stålkonstruksjoner som arrangør. - Heiberg var også opptatt av miljøsiden. Dette tok Tromsøs daglige leder Bjørge Stensbøl tak i under sitt innlegg. sportsanalyse.no har mer.


Heiberg på seminar om OL-arenaer

29.11.2007: Entreprenør
Norges beste vekstskaper 
BJ Kynningsrud AS og Kynningsrudgruppen ble onsdag kveld utropt til Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2007 innen industri. Bedriften ble opprinnelig grunnlagt som et byggmester- og gravemaskinfirma i 1946. Etter at Kynningsrud overtok på 70-tallet, valgte han i stedet å satse på kran, prefab (betong- og stålkonstruksjoner) og fundamentering. Konsernledelsen holder til i Halden og de tre virksomhetsområdene ligger på Rolvsøy i Fredrikstad. haldendagblad.no har mer.


Harald Kynningsrud med kona Kirsti

28.11.2007: Nybygg
Haugesund får ishall 
Om drøyt ett år kan en ny ishall i Hugesund stå klar. Hallen er planlagt til å koste rundt 42 millioner kroner. Kommende byggeprosjekter har mer.

28.11.2007: Bygge- og anleggsvirksomhet, omsetningsstatistikk, 4. termin 2007
Fortsatt høy omsetningsvekst
Omsetningen til bedriftene innenfor bygge- og anleggsvirksomheten økte med 30 milliarder kroner i perioden januar-august i år sammenlignet med samme periode i fjor. Dette tilsvarer en vekst på 22,4 prosent. SSB har mer.

27.11.2007: Bygg
Faktor bygger boligfabrikk 
Mens NCC i forrige uke la ned sin fabrikk, er Faktor Eiendom allerede i gang med byggingen av ny boligfabrikk i Rakkestad. På tross av at NCC mislyktes med sitt prosjekt, har Faktor god tro på sin nye fabrikk. Administrerende direktør Rune Kilebu i Faktor Eiendom sier til Finansavisen at det er større likhetstrekk mellom OBOS-løsningen Open House, enn til NCCs Komplett. Modulene skal blant annet hovedsakelig monteres i stål. Bygg.no har mer.


OBOS´ fabrikk Open House i Skåne

26.11.2007: Seminar
Stor medieinteresse for OL-arenaer
Det er flere journalister fra fagpresse og lokale medier som har meldt seg på OL-arenaseminaret 29. november. IOC-medlem Gerhard Heiberg innleder med foredraget "Det ideelle OL" og følges opp av Bjørge Stensbøl som har lovet å svare på Heibergs kriterier når han skal presentere Tromsø 2018. Internasjonale foreleser vil ta for seg en rekke OL-anlegg fra Sydney 2000 og opp til Sotsij 2014. Oppdatert deltakerliste er nå publisert. Program og deltakerliste her.

25.11.2007: OL-arenaer
Skiforbundet vraker Nye Holmenkollen
Norges Skiforbund mener kommunen bør forkaste planene om å bygge en ny og større bakke i Holmenkollen. Det synes Bjørn Einar Romøren er forkastelig. - De fleste land kliner til litt da. Og vi går ut og har arkitektkonkurranser, også setter vi oss tilbake i stolen og trekker den nisselua langt nedover øra. For forbundet vil heller bygge om den som allerede ligger der. - Dette er vår anbefaling til kommunen. sier skipresident Sverre Seeberg. nrksport.no har mer.

24.11.2007: Ulykke
Hall kollapset - bare benbrudd
En bygningsarbeider brakk benet da ni meter høye stålkonstruksjoner blåste over ende fredag formiddag. Arbeiderne jobbet på en industrihall som et Sandefjord-firma reiser for Lillesand Hus. Det var under arbeidet med å sveise på vindavstivning at en stålkonstruksjon begynte å falle og tok de andre med seg. tb.no har mer.

24.11.2007: Bru
Endelig klart for Øvre Sund bru
Øvre Sund bru i Drammen har omsider gått ut på anbud - mer enn 7 år etter at arkitektkonkurransen om brua ble avgjort. Vinnerutkastet som heter «Bøy» er en dristig konstruksjon med uvanlige detaljer. Brua er tegnet av BFS Arkitekter. Navnet har den fått fordi den går i bue over Drammenselva. Brua får fem spenn og en total lengde på 148 meter. Bruas bredde blir 23 meter, fordelt på fire kjørefelt og gang/sykkelveg på den ene siden av stål. tu.no har mer.

23.11.2007: Stadion
VIF-stadion kan bli Norges største
Eiendoms- og byfornyelsesetaten i Oslo presenterte torsdag nye forslag på hvordan Vålerengas nye fotballstadion kan bli seende ut. Kommunen og klubben er fortsatt bare i startgropa, men har nå gjennomført viktige mulighetsstudier ved en eventuell stadionbygging på Valle. To av de viktigste punktene i denne studien var å se på de trafikale utfordringene og om det vil være plass i område til en betydelig nærings- og boligdel. dagbladet.no har mer.

23.11.2007: Bolig
NCC gir opp flatpakkede boliger
NCC har brukt 1 milliard svenske kroner og fem år på å utvikle industrielt bygde boliger. To fabrikker er ført opp med til sammen 200 ansatte. Nå dropper de prosjektet som ikke har gitt de forventete resultatene. tu.no har mer.

23.11.2007: Bolig
Husbygging med stål og skum
Hva sier du til husbygging hvor veggene settes opp i løpet av et par dager av to – tre mann og en kran? Hus uten kuldebroer hvor man bruker 80 % mindre energi til oppvarming. I følge John Voorhees, Universal Foamtech USA er konstruksjonen mye mer stabil og 7 ganger sterkere enn vanlige trekonstruksjoner for småhus. Som om ikke dette var nok er huset både orkan, brann- og jordskjelvsikkert. Det er planlagt storstilt produksjon i Norge. byggaktuelt.no har mer.

22.11.2007: Stål
Stålgigant kjøper i Kina
ArcelorMittal, verdens største stålprodusent har kjøpt en eierandel på 73 % i China Oriental Group for 1,7 mrd dollar. China Orientals største eiendel er et mellomstort stålverk som produserer fire millioner tonn pr år. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

22.11.2007: Bolig
Kornsilo i Penthouse-drakt
I over 50 år ga den rom til 2000 tonn korn. I dag huser den tidligere kornsiloen i Namsos 51 leiligheter i fylkets eneste skyskraper. Den 40 meter høye siloen fra 1954, tegnet av arkitekt Arne Sørvig, fikk innmaten revet ut i 2002. 4000 meter med betong, derav 15 kornceller av 2,5 x 2,5 meter fra topp til bunn, måtte sages ut. Deretter ble bygningen bygget opp fra grunnen av. To år og 400 tonn stål senere, sto 51 leiligheter klare til innflytting. forbruker.no har mer.

21.11.2007: Byggearealstatistikk, 3. kvartal 2007
Kraftig økning av nye næringsbygg 
Påbegynt areal til næringsbygninger var 39,2 % høyere i 3. kvartal 2007 enn i 3. kvartal 2006. Hittil i år er det igangsatt 3 millioner kvm bruksareal til næringsbygninger, en vekst på 20,1 % sammenlignet med samme periode i fjor.
Flere blokkleiligheter 
Etter en nedgang i antall påbegynte blokkleiligheter i første halvår, økte antallet med 28,3 % i 3. kvartal 2007 sammenlignet med samme kvartal året før. Samlet for årets tre første kvartaler er veksten 2,1 prosent. Utviklingen for boliger i rekkehus, tomannsboliger og eneboliger er motsatt. SSB har mer.

20.11.2007: Stadion
Norman Foster tegner "nye" Camp Nou
Europas største fotballstadion, Barcelonas Camp Nou, skal ifm klubbens 50 årsjubileum oppgraderes fra 98 000 til 106 000 seter og gis en ny "look" til en pris av €250m. Stjernearkitekten Norman Foster har blitt valgt til å redesigne arenaen. Norman Foster har tegnet et eksteriør i tak og vegger med flerfarget mosaikk. Han sier at han har latt seg inspirere av den katalanske arkitekten Antoni Gaudi. fc.barcelona.com har mer.

19.11.2007: Bygge- og anleggsvirksomhet, ordrestatistikk, 3. kvartal 2007
Kraftig fall i tilgangen på nye boligprosjekter 
Verdien av entreprenørenes tilganger på nye boligprosjekter falt kraftig i tredje kvartal 2007 og var 11 % lavere enn i tredje kvartal 2006, målt i løpende kroner. Bedriftenes beholdning av nye boligprosjekter sank med 6 % i løpet av tredje kvartal 2007, og er 4 % lavere enn ved utgangen av tredje kvartal 2006. På grunn av veksten i byggekostnadene var volumnedgangen enda større. 
Rekordhøy tilgang på næringsbygg
Tilgangen på andre bygg enn boliger - i hovedsak nye næringsbygg - er fortsatt rekordhøy. Entreprenørenes beholdning av andre nybygg enn boliger steg med 7 % gjennom tredje kvartal i år, og er 49 % høyere enn på samme tid i fjor. Reserven av rehabilitering av andre bygg er 13 % høyere enn i fjor. SSB har mer.

15.11.2007: Regelverk
Eurokoder innføres ved årsskiftet 
Nytt norsk og felleseuropeisk regelverk for prosjektering av bygninger og konstruksjoner har latt vente på seg. Standard Norge planlegger nå for utgivelse av de første "pakker" eller deler av nye Eurokoder (NS-EN) til jul eller rett over nyttår. Norsk Forening for Stålkonstruksjoner minner samtidig om årets siste kurs i dimensjonering av stålkonstruksjoner etter ny kommende Eurokode 3. Programmer og påmelding her.

14.11.2007: Temakveld
Se, hør og diskutér Nye Holmenkollen !
Norsk Forening for Stålkonstruksjoner og Norsk Stålforbund inviterer til årets siste arrangement, Temakveld, 12. desember, med Jule-fingermat og "nogo attåt" med presentasjon av vinnerprosjektet «Nye Holmenkollen Fyr» av Dipl. Ing. Florian Kosche med etterfølgende debatt /diskusjon. Det vil også bli en presentasjon av forslaget til innebygging av Holmenkollen. Program og påmelding her.

13.11.2007: Byggearealstatistikk, september 2007
Rekordhøy byggeaktivitet
Byggevirksomheten fortsatte å øke i september. Hittil i år er det blitt igangsatt 12,4 % mer bruksareal enn på samme tid i fjor. Veksten er særlig sterk innenfor næringsbygg, samtidig som det bygges flere boliger og fritidsboliger enn i fjor. SSB har mer.

12.11.2007: Anlegg
Skråstagbru over Glomma
Statens vegvesen region øst ønsker pristilbud på 4-felts skråstagbru over Glomma ved Askim/Spydeberg. Det er to alternativer for brukassen: Et samvirketverrsnitt av stål og betong, og et betongtverrsnitt. Kommende byggeprosjekter har mer.

09.11.2007: Nybygg
Åtte nye flerbrukshaller i Oslo
I siste kvartal av 2008 starter trolig byggingen av den første av i alt åtte flerbrukshaller som er planlagt oppført i Oslo. Nå foreligger foreløpige planer for hallenes utseende. Hallene vil plasseres... Kommende byggeprosjekter har mer.

09.11.2007: Bygg
Til Finland for å lære om skitunneler
Representanter for Norges Skiforbund og flere utbyggingsprosjekter har vært i Finland for å studere skitunneler. Første kvelden gikk til et svært fjellanlegg dypt nede under et stort kjøpesenter. Dagen etter rakk man å besøke 3 skitunneler i det sørvestre Finland. To av tunnelene (Jamijärvi og Uusikaupunki) var bygget av lette stålkonstruksjoner med isolasjon mellom platene. Dette gjorde dem billigere i konstruksjon enn betongmodellen i Torsby. skiforbundet.no har mer.

08.11.2007: Stadion lansert
London 2012 med smart OL-stadion
I stedet for en spektakulær hovedarena har britene satset på en smartere bygning og en smartere løsning, i følge sjefsarkitekt Rob Sheard. Arenaen skal bygges i Stratford i Øst-London, og vil ha plass til 80.000 tilskuere. Etter lekene vil stadionet bli omformet til en mindre stadion med plass til 25.000. Dette gjøres ved at stålkonstruksjonene og de øverste 55.000 setene flyttes til en ny stadion. Guardian har mer. London 2012 vil bli presentert på seminar om OL-arenaer 29. nov.

07.11.2007: Seminar
Heiberg om det ideelle OL
IOC-medlem Gerhard Heiberg innleder med foredraget "Det ideelle OL" under seminaret om OL-arenaer i Oslo 29. november. "Det er et imponerende program for seminaret" skriver portalen Sportsanalyse. Det skal bygges 15 olympiske arenaer i Tromsø dersom byen blir tildelt vinter-OL i 2018. De totale bygge- og anleggsinvesteringene vil komme opp i mer enn 7,5 mrd kroner. Noen av anleggene vil bli realisert uavhengig av tildelingen av OL. Sportsanalyse har mer.

Det ideelle OL? Alt samlet på ett sted:

06.11.2007: Nybygg
Bygger gigantbygg
Det skal reises et gigantbygg med grunnflate på mer enn 32.000 kvm. i seks etasjer til en pris av 700 millioner kroner. Hvem og hvor? Les Kommende byggeprosjekter.

06.11.2007: Seminar
Konstruksjoner for idrettsanlegg  
Idrettsanlegg og arenaer blir i stor grad designet med fleksibilitet for maksimal utnyttelse til f. eks. konserter, utstillinger etc. Derfor blir anleggene ofte utført med takoverbygg. På seminaret "Konstruksjoner for idrettsanlegg" 15. nov. vil det bli fokusert på konkrete konstruksjonsløsninger, aktuelle belastninger og eksempel på valgte prosjektløsninger. Det vil også bli foretatt en gjennomgang av tynnplatekonstruksjoner for tak og haller. Program her.

05.11.2007: Miljø
Mange reaksjoner på dansk artikkel
Nyheten i bladet Ingeniøren om at "Trehus slipper ut mer CO2 enn betonghus" har skapt mange reaksjoner. Flere av leserne kritiserer bladet for lite kritisk journalistikk og er uenige i Teknologisk Institutt (dk) sine beregninger som konkluderer med at hus av lettklinkerbetong avgir mindre CO2 enn et trehus. Se leserinnleggene her: ing.dk.

03.11.2007: Bru
Ny utlysning av brua over Nidelva
Anbudskonkurransen om klaffebrua over Nidelva i Trondheim er avlyst. Det ene anbudet som kom inn, var for høyt for Vegvesenet. Brubyggingen blir utlyst på nytt i nær framtid, men da blir den delt opp i minst to entrepriser. Den eneste anbyderen ved forrige utlysning var et arbeidsfelleskap mellom Reinertsen Anlegg og Scanbrigde. Anbudsummen på 149 millioner kroner lå ca. 50 % høyere enn Vegvesenets kostnadsoverslag. vareveger.no har mer.

02.11.2007: OL
Tromsø 2018 utfordrer byggenæringen 
Bjørge Stensbøl vil lage OL basert på på framtidas miljøløsninger for å få OL til Tromsø i 2018: 
- ikke bruk av elektrisk oppvarming 
- kun fornybare energikilder 
- førbruk og etterbrukskrav 
- alle materialer og deler skal være gjenvinnbare. 
Som eksempel kan kravet til olympisk stål være at det kun skal brukes gjenvunnet utslippsfritt skrapstål, evt. jomfruelig vare med malm fra ansvarlig gruvedrift. Biokarbon skal brukes som reduksjonsmiddel i framstillingsprosessen, og det skal kun benyttes fornybar kraft. Dette fikk en samlet norsk stålbransje høre under Norsk Ståldag 18. okt. TU har mer. Den 29. nov. avholdes seminar om OL-arenaer der bl. a. Gerhard Heiberg og Bjørge Stensbøl deltar.

01.11.2007: Høybygg
Skanska bygger skyskraper i London
Skanska har vunnet kontrakten om å bygge en ny skyskraper i Londons finanskvarter The City. Kontrakten har en verdi på 242 millioner pund. Den 202 meter høye bygningen, Heron Tower, er konstruert med stål og får en fasade av rustfritt stål. Med kommunikasjonsmasten blir bygningen 242 meter høy og en av de høyeste i London City. Skanska har tidligere bygget Swiss Re Tower i samme område. Den er 179 meter høy. Byggestart er tidlig neste år og bygningen skal stå ferdig i begynnelsen av 2011. skyscrapernews.com har mer.

 

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009