AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter januar 2009

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

29.01.2009: Programvare
Gratis dimensjoneringsprogram for betongfylte hule søyler
POTFIRE er et program for branndimensjonering av betongfylte hule søyler laget av CTICM. Det er basert på EN 1994-1-2: Eurokode 4 Prosjektering av samvirkekonstruksjoner av stål og betong Del 1-2: Brannteknisk dimensjonering. POTFIRE omhandler sirkulære, kvadratiske og rektangulære profiler. Last ned fra her

28.01.2009: Anlegg
Ruller ut 1900 tonn stål
Statens vegvesen og Betonmast Anlegg AS har undertegnet kontrakt på 289 millioner om byggingen av Nordenga bru, en kjøre- og gangbru over sporene på Oslo S. Stålkonstruksjonen blir spektakulær med en høyde opp til 35 meter. Brua får en total lengde på 306 meter, hvorav ståldelen er 160 meter lang. Det er beregnet at det vil gå med 1900 tonn stål. Stålet leveres fra Sverige, England og Tyskland og får sin utforming i Nederland. www.vegvesen.no har mer.

28.01.2009: Kurs
På høy tid å lære seg Eurokode 3
NFS inviterer til kurs i Prosjektering av stålkonstruksjoner iht Eurokode 3-1-1/NS-EN 1993-1-1: "Allmenne regler og regler for bygninger". Kurset finner sted 10. februar i Stavanger. Dagens norske standarder for prosjektering, så som NS 3472, vil trekkes tilbake allerede i mars neste år. Det er derfor på høy tid å lære seg de nye Eurokodene. Eurokode 3 del 1-1 er kommet på norsk og med nasjonalt tillegg. Les mer her

27.01.2009: Anlegg
Den nye malmutleggeren til LKAB
I går ble den første, av i alt to, bandtunneler som skal gå over sikteanlegget på SILA fraktet fra Ofoten Mek inn til LKAB. Konstruksjonen er en av transportbandgangene for å transportere malm ut til siloen. Stålkonstruksjonen er på ca 80 tonn og er 5x7x42 meter (bxhxl). To mobilkraner, en på 80 tonn og en på 200 tonn, måtte til for å få løftet stål-konstruksjonen. www.ofotenstidende.no har mer.

27.01.2009: Anlegg
Kvass protest fra American Bridge
Entreprenørselskapet American Bridge protesterer kvast mot at Statens vegvesen gir stålarbeidene på Hardangerbrua til danske Højgaard uten å ha svart på klagen. I dag ble kontraktene for Hardangerbrua undertegnet. American Bridge har påklaget tildelingen. I klagebrevet blir det vist til flere krav i anbudsgrunnlaget som Højgaard ikke skal ha vært i stand til å oppfylle. Det blir også vist til at Højgaard selv har vedgått feil i tilbudet sitt, som var på 761 millioner kroner. www.bt.no har mer. Les også: Styrer mot rettssak 

26.01.2009: Bygg og anlegg
Tiltakspakken trygger 25.000 arbeidsplasser
I dag la regjeringen frem pakken med forslag til tiltak mot arbeidsløshet. - Vi mener tiltakspakken vil kunne bidra til å kunne trygge 20.-25.000 arbeidsplasser innen bygg- og anlegg, sier næringspolitisk direktør Audun Lågøyr i Byggenæringens Landsforening. - Regjeringen har valgt tiltak med rask og høy sysselsettingseffekt, og det er vi godt fornøyd med, sier Lågøyr. BNL er også godt fornøyd med at regjeringen myker opp permitteringsreglene. www.dn.no  har mer

24.01.2009: Stadion
Se den splitter nye Stabæk-hallen her
Telenor Arena har vært Stabækfotballens våte drøm i mange år. Nå står den på Fornebu med plass til 15.000 tilskuere. Lørdag kveld var det 3.250 som hadde trukket innendørs for å følge den aller første kampen i den nye storstua. Contiga har produsert og levert det komplette bæresystemet i stål og betong. Hovedentreprenør har vært NCC Construction og arkitekt HRTB Arkitekter. Se den nye hallen her: www.vgtv.no 

23.01.2009: Rådgivende ingeniør
OptiKon fusjonerer med COWI
På mandag er OptiKons ansatte på plass i COWI´s lokaler på Værste. OptiKon ble overtatt av COWI i 2007, og har siden vært organisert som et heleid datterselskap. Nå blir imidlertid samarbeidet mye tettere. Fra mandag av vil de 21 medarbeiderne fra OptiKon være operative som en del av COWI. De inngår i bygg- og konstruksjonsavdelingen, som dermed teller 40 stykker og er størst i Østfold. www.f-b.no har mer. 

23.01.2009: Ulykke
Se her hvorfor hallen i Rødovre kollapset 
Taket på skøyte- og tennishall i Rødovre kommune (DK) kollapset, fordi en bolt i avstivningen ble fjernet for å gjøre plass til kranen. Det fikk bygget til å falle sammen som et korthus, viser skisser. Mens Arbeidstilsynet befinner seg i de innledende faser av en undersøkelse, er ingeniøren, som har utarbeidet den tekniske undersøkelsen, av hva som skjedde og hvorfor, ikke i tvil. www.ing.dk har mer.

23.01.2009: Anlegg
– Uforsvarlig lavt tilbud
American Bridge Norway krever å få overta oppdraget med stålarbeidet på Hardangerbrua. Selskapet truer med søksmål dersom Statens vegvesen ikke gir etter for kravet. Grunnlaget for sitt krav finner American Bridge bl. a. i den store forskjellen i pristilbud mellom vinneren, MT Højgaard, og de tre andre tilbyderne. MT Højgaard sitt tilbud var på 761 millioner, mens de tre andre konkurrentene hadde tilbud på mellom 1,1 og 1,2 mrd kroner. www.bt.no har mer. 

Hardangerbrua er en hengebru med et fritt spenn på 1310 meter. Brutårna ragar 200 meter opp fra fjorden. Seilingshøyden er 55 meter. I tillegg til brua skal det bygges 2,5 km tunnel og 780 meter vei for å knyta Hardangerbrua til veinettet. Åpningssåret for Hardangerbrua er satt til 2013.

22.01.2009: Offshore
Subseakontrakt til 50 milloner
Grenland Group ASA skal bygge undervannsutstyr til Ekofiskfeltet. Selskapet har inngått avtalen med FMC Technologies, og kontrakten har en verdi på rundt 50 millioner kroner. Leveransen gjelder innkjøp og bygging av to brønnrammer, to vanninjeksjonsmanifoldere og én beskyttelsesstruktur, FMC Technologies har en opsjon i kontrakten for ytterligere syv brønner og framtidige leveranser av opptil 50 brønner. www.sb.no har mer.

22.01.2009: Priskonkurranser
Vet du om gode stålprosjekter?
Norsk Stålkonstruksjonspris og Norske Arkitektstudenters Stålkonstruksjonspris skal deles ut i mars. Arrangøren ønsker at flest mulig sender inn gode forslag. Norsk Stålkonstruksjonspris er delt ut siden 1991. Den tilfaller en konstruksjon som er bygd i Norge og ferdigstilt i løpet av de siste tre år. Norske Arkitektstudenters Stålkonstruksjonspris er delt ut siden 2005 og retter seg mot arkitektstudenter ved norske universiteter og høgkoler. Vinnerforslaget belønnes med diplom og sjekk på kr. 20.000 samt gratis opphold og reise til Barcelona. www.arkitektnytt.no har mer.

22.01.2009: Stål
Verdens stålproduksjon faller
Verdens råstålproduksjon for de 66 landene som rapporterer til Worldsteel Association falt 24 prosent i desember fra samme periode året før. Nesten alle stålproduserende land og regioner er berørt. Stål- og Næringslivsnytt har mer. 

21.01.2009: Offshore
Ny plattform i Nordsjøen
StatoilHydro vil bygge ut Gudrun-feltet med ny plattform. Plattformen er planlagt utbygd som en bunnfast prosessplattform med sju produksjonsbrønner og skal knyttes opp mot eksisterende anlegg i Sleipner-området og mot prosessanlegget på Kårstø. Med en ny bunnfast plattform på Gudrun, blir det første av det slaget i Nordsjøen siden Kvitebjørn som ble åpnet 2004. www.statoilhydro.com har mer.

20.01.2009: Stadion
Planlegger nye fotballstadioner i Oslo
NFF og flere Oslo-lag har spenstige planer for nye stadionanlegg. I løpet av få år kan det være 142.000 tribuneseter i hovedstaden. Fotballforbundet har planer om et stadion i Groruddalen med en tilskuerkapasitet på 50.000. Vålerenga og Skeid har også nye arenaer under planlegging. Vålerenga håper å kunne bygge Vålerenga stadion på Valle. Planlagt tilskuerkapasitet er 22.000. www.avis2.no har mer.

20.01.2009: Anlegg
Betonmast får enda en bru over Oslo S
Betonmast skal bygge to bruer over sporområdet på Oslo S. Den første kontrakten ble underskrevet i desember og gjelder en gangbru. Den andre, en kjørebru med gang/sykkelbane, kan ikke underskrives før klagefristen går ut 26. januar, men det er lite sannsynlig at noen av konkurrentene vil bruke retten til å klage. Kontrakten som ennå ikke er underskrevet gjelder Nordenga bru. www.vareveger.no har mer. 
Les også: Norsk Stål skal levere stål til Nordenga Bru
Les også: Betonmast bygger gangbru over Oslo S

20.01.2009: Anlegg
Holmenkollen bygges i Polen
Den svenske stålentreprenøren LECOR Stålteknik AB er tildelt kontrakten med å bygge tilløpskonstruksjonen til nye Holmenkollen. Lecor holder til i Kungälv, nord for Göteborg, men det meste av stålkonstruksjonene skal fabrikkeres av en underentreprenør sør i Polen. Produksjonen starter i løpet av en måned og de prefabrikkerte delene monteres sammen på stedet f.om. april. www.tu.no har mer. Les også: Ruukki leverer stålet til Holmenkollen.

17.01.2009: Bygg
Bygger skolesenter på Marineholmen
Fra semesterstart i 2011 kan BI-studentene i Bergen komme til et nytt skolesenter til flere hundre millioner kroner på Marineholmen. Det planlegges to sammenhengende bygg på til sammen 12.000 kvadratmeter som vil ha kapasitet til å ta imot over 2.200 studenter. Det skal stå ferdig innen august 2011, slik at studentene kan ta i bruk det avanserte senteret til semesterstart. Kommende byggeprosjekter har mer.

16.01.2009: Anlegg
Hardangerbrua blir dansk
Danske MT Højgaard har fått kontrakten for stål- og montasjearbeider på Hardangerbrua. AF Skandinavia får kontrakten for tilføringsveier med tunneler på begge sider av fjorden, og Veidekke får kontrakten for betongarbeidene på brua. Selve brubanen og bæringen av denne bygges i stål. Her vil det gå med 7850 tonn stål, men det er ikke alt. I tillegg trengs 6400 tonn stål til bærekablene. www.tu.no har mer.

15.01.2009: Kommende byggeprosjekter
Bakken bygger for 400 millioner
Entreprenøren Martin M. Bakken AS har fått en byggekontrakt til 400 millioner kroner. Byggestart er i februar/mars. Firmaet vil nå inngå avtaler med flere underentreprenører, bl. a. om anskaffelse av stålkonstruksjoner. Kommende byggeprosjekter har mer.

14.01.2009: Ulykke
Hall styrtet sammen i Danmark 
En hall i Rødovre utenfor København styrtet sammen i dag ved 12.30-tiden. Bygget var under oppføring og ulykken skjedde da håndverkere skulle montere en 50 meter lang stålbjelke på tvers av hallen. Men kranen mistet grepet på bjelken, som styrtet ned i bakken og rev med seg sideveggene av betong. To arbeidere, som var savnet, er nå funnet og kjørt til sykehus med lettere skader. ekstrabladet.dk har mer.

14.01.2009: Byggearealstatistikk, november 2008
Nye næringsbygg ned 41 prosent
Registrert bruksareal for igangsatte næringsbygg gikk ned med 41,1% i november 2008 sammenlignet med november året før. Tilsvarende gikk antall igangsatte boliger ned med 38,8%. Det ble igangsatt 2,5% mindre bruksareal til næringsbygg til og med november i 2008 sammenlignet med samme periode i 2007. For bygg er det tilsvarende registrert en nedgang i igangsatt bruksareal på 10,7%. www.ssb.no har mer.

09.01.2009: Stålentreprenør
Stålklart om en uke
Grunnarbeidene er i full gang i Holmenkollen, og om en drøy uke blir det klart hvem som skal stå for stålkonstruksjonen. – Vi har gjort en innstilling og vil nok inngå kontrakt i løpet av en drøy ukes tid, sier prosjektleder for Holmenkollbakken, Terje Næss. Han vil ikke si noe om antall tilbydere eller prosessen ellers før kontrakten er undertegnet. Monteringen av tilløpskonstruksjonen skal etter planen starte i mai. www.tu.no har mer.

09.01.2009: Stålprodusent
Ruukki skal levere stålet til Holmenkollen
Oslo kommune ved Idrettsetaten har tildelt Ruukki Norge AS kontrakten med å levere konstruksjonsstålet til tilløpskonstruksjonen i nye Holmenkollbakken. Total mengde stål er ca. 750 tonn. Stålet som består av bjelker og RHS-profiler, skal produseres og tiltransporteres tilvirkningsentreprenøren som får oppdraget med å bygge tilløpskonstruksjonen. 
Doffin
har mer.

09.01.2009: Ulykke
Veidekke får kritikk etter dødsulykken
Veidekke får kritikk av Arbeidstilsynet etter arbeidsulykken ved Nav-bygget i Porsgrunn i november der en 52-åring omkom. Arbeidstilsynet har funnet mangler ved Veidekkes "sikker-jobb-analyse". Ulykken skjedde etter at en 12 meter lang stålbjelke var festet med noen foreløpige sveisepunkter. Da noen begynte å dra i den med jekketaljer, for å rette den opp, falt den ned. www.varden.no har mer.

08.01.2009: Stål
Ruukki kjøper Skalles Mek Verksted
Ruukki kjøper Skalles Eiendomsselskap AS med  Skalles Mek Verksted AS som er et heleid datterselskap av Skalles Eiendomsselskap AS. Skalles Mek Verksted er en av Norges ledende stålentreprenører og hadde ca 15 millioner Euro i estimerte netto salgsinntekter i 2008. Bedriften som ble etablert i 1950, ligger i Fredrikstad og har i dag rundt 50 ansatte. Handelen forventes å bli sluttført i februar. Ruukki har mer.

07.01.2009 Studiereise 
Stor interesse for studiereise til Italia
NFS´ studiereise til Italia ble fullbooket i løpet av 24 timer da reisen ble kunngjort før jul. Pga den store interessen har derfor NFS reservert nye plasser og inviterer til 2. påmeldingsrunde med frist 15. januar. Turen går til Milano og Torino fra 30. april til 4. mai. I tillegg til besiktigelse av spennende stålarkitektur er det innlagt vintur til Piemonte og fotballkamp på San Siro stadion i Milano. Program og påmelding her

06.01.2009: Norsk Innkjøpssjefindeks
Lys i tunnelen
Stemningen i norsk næringsliv er fortsatt laber, men den norske innkjøpssjefindeksen (PMI) fra NIMA og Fokus Bank tirsdag morgen viser at det er lys i tunnelen. For første gang siden juli i 2007 steg ordreindeksen. Fra november steg ordreindeksen fra 32,1 til 33,3 i desember. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

05.01.2009: Nybygg
Luftfartstilsynet til Sjøgata
Luftfartstilsynet har nå fått på plass finansieringen av nytt hovedkontor i Bodø. Snarest mulig etter at KOFA har sagt sitt vil Luftfartstilsynet skrive under kontrakt med Ole Kr. Ertsvik AS. De håper å være på plass i de nye lokalene i løpet av 2011. Bildet: Space Group vant konkurransen om Luftfartstilsynets nye hovedkontor i samarbeid med utbygger Ole Kr. Ertsvik AS og Nordic Investment AS. Kommende byggeprosjekter har mer.

05.01.2009: Stålentreprenør
Tror 2009 blir et gnistrende år
2008 ble et bra år for stålbedriften Armec på Sønsterud, og man ser optimistisk på inneværende år. – Jeg tror det skal gå ganske greit i 2009. Vi har oppdrag inne og flere på gang. Jeg ser egentlig ganske lyst på dette året. Men - det kan bli verre fra 2010, sier daglig leder Morten Gundersen. Armec har 17 mann i jobb og har godt håp om full sysselsetting i 2009. www.ostlendingen.no har mer.

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009