AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter september 2007

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

28.09.2007: Seminar
Visepresidenten for konstruksjoner for Vancouver 2010 til OL-seminar
VANOC som organiserer OL i Vancouver 2010 meddelte i dag at Dan Doyle vil komme og foredra på OL-arena seminaret 29. november i Oslo. Dan Doyle er Executive Vice President of Construction, VANOC. Andre foredragsholdere er bl. a.: Gerhard Heiberg (IOC), Bjørge Stensbøl (Tromsø 2018), Petter Rønningen (Lillehammer 1994). Årets seminar tar for seg "Tromsø 2018" samt erfaringer, konsepter og løsninger fra andre OL-arenaer. Program her.

26.09.2007: Bygg
Vil bygge nytt signalbygg 
Et praktbygg i glass, teglstein og patinert kobber, og med et uteareal av de sjeldne, er hva Villaservice vil bygge på Verftstomta ved Bakke bru. I dag er det rundt 100 parkeringsplasser på tomta, som av mange omtales som den siste indrefileten i byen. Målet er at bygget skal bli noe helt for seg selv. Mellom de tre parallelle blokkene på seks etasjer skal det være et overbygg i glass. Bygningen skal huse kontorer og forretningsvirksomhet. adressa.no har mer.

26.09.2007: Ulykke
Bru kollapset i Vietnam 
Minst 60 personer mistet livet da ei bru som var under bygging, kollapset sør i Vietnam i dag. Om lag 100 personer er savnet etter ulykken, og mange ligger fastklemt under den sammenraste brua. Om lag 250 personer arbeidet på og under brua da ulykken skjedde. - De trekker fortsatt fram kropper fra bygningsmassene. Jeg kan høre ropene, sier en arbeider. Brua, som ble bygget i betong og stål, ligger i Can Tho-byen, 170 kilometer sør for Ho Chi Minh-byen. db.no har mer.

25.09.2007: Bygg
Nye kontorprosjekter 
Finansuro og oppbremsing i boligprisene rammer ikke markedet for næringseiendom. Prognosemakerne er fortsatt svært positive. Fortsatt vekst i sysselsettingen, begrenset nybygging de første årene og fortsatt vekst i arealbehovet ligger til grunn. Byggingen av nye kontorbygg i Oslo har vært liten de siste årene. I år blir det ferdigstilt 93 000 kvadratmeter, neste år 87 000 kvadratmeter og i 2009 rundt 180 0000 kvadratmeter. e24.no har mer.

Bjørvika: PWC flytter inn imot slutten av året. I løpet av få år følger KLP og Visma etter med nye bygg.

24.09.2007: Stadion
Har bygd unik ishall på dugnad 
Hva gjør en distriktskommune med gammelt grums for å skape fremtidstro? Svar: Bygger verdens 13. fullskala innendørs ishall for lengdeløpsskøyter. 300 bjugninger har malt, taklagt, kaffekokt, kakebakt, skrudd, feid og på andre måter vært med å reise ishallen som har kostet 75 millioner kroner. Nå kommer både NM og VM på skøyter til bygda i Fosen.  nationen.no har mer.

24.09.2007: Bygg
Nytt stort handelssenter 
Et nytt storhandelssenter er under etablering på Årvold industriområde ved E6 i Rygge. 13.000 kvadratmeter skal bygges ut, og forhandlingene med de store landsomfattende kjedene er allerede godt i gang. Kommende byggeprosjekter har mer.

21.09.2007: Bygg
Murhus billigere enn trebygg  
Murbransjen vil ha større markedsandeler på bekostning av trekonstruksjoner. Veksten skal komme i offentlige bygg og boliger. Statsbygg ser begrunnelsen. – Murhus tåler mer vær. Dermed blir vedlikeholdet billigere. – Vi vil fokusere på bruk av mer bestandige materialer, særlig når en ser at kommunene ikke har penger til vedlikehold. Det sier Ole H. Krokstrand, prosjektleder i byggutengrenser, et bransjeorgan for dem som leverer mur- og betongprodukter. tu.no har mer.

20.09.2007: Vitensenter
Sjelden gigantkule 
Sjelden har Rosenberg Verft fått et mer spesielt oppdag enn å produsere en ni meter bred og 32 tonn tung stålkule. I morgen skal gigantkulen fraktes med båt til Sandnes. Gigantkulen fra Rosenberg skal bli fylkets første planetarium og skal romme rundt 60 personer. Inne i planetariet blir det plass til en stjerneprosjekter og en multimedieprosjektor. En av oppgavene til Vitenfabrikken i Sandnes er å øke interessen for realfag. rogalandsavis.no har mer.

19.09.2007: Konferanse
Stor interesse for Ståldagen 
Det strømmer inn mange påmeldinger til Norsk Ståldag 2007 om dagen. Flere enn tidligere melder seg nå på via internett. Ståldagen finner sted 18. okt på Grand Hotel i Oslo. Les også: Sophisticated Strings til Ståldagen og Ståldag med mange høydepunkter.

18.09.2007: Anlegg
Ypsilon tar form
Det første elementet i gangbroa Ypsilon som skal gå over Drammenselva fra Bragernes til Papirbredden er på plass. Alle elementene har kommet fra Scanbridge AS i Sandnessjøen i båt, og ligger klare på kaia i Drammen. Det elementet som ble satt i går kveld, er det ene av de to "utspringene" fra Bragernes-siden. Det er i alt cirka 15 elementer som skal på plass. De to høye mastene skal opp 47 meter. dt.no har mer.

17.09.2007: Utenrikshandel
Importverdien av jern og stål gikk opp 23,8 prosent
I august 2007 ble det importert varer for 37,5 milliarder, mens eksporten utgjorde ... Importverdien av Jern og Stål utgjorde i august 1,356 mrd, en økning på 261 millioner ... Stål- og Næringslivsnytt har mer.

15.09.2007: OL i Beijing
Verdens største flyplassterminal
Før helgen ble terminal T3 på flyplassen i Beijing vist frem for første gang. Med sine 986 000 kvm blir den verdens største flyplassterminal. I løpet av 2015 forventes 60 millioner mennesker å benytte seg av flyplassen. Beijing-terminalen ble påbegynt i mars 2004 og krevde flytting av 10 000 mennesker til andre kanter av byen. Ferdigstillelse forventes i februar 2008. Terminalen består av 1,8 millioner m3 betong, 500.000 tonn stål og 280.000 kvm vinduer. e24.no har mer.

14.09.2007: Stadion
Byggeboom i Idretts-Norge 
Per i dag oppføres stadionanlegg for over en milliard kroner. Det er bare en forsmak på hva som er i vente. – De siste årene har det vært en voldsom økning i bygging av stadionanlegg, forteller Ole Myrvold, anleggssjef i Norges Fotballforbund. Kommende byggeprosjekter har mer.

13.09.2007: Stålpris
LPO og Papirbredden Eiendom hedret 
Lisbeth Halseth og Svein Dybvik fra LPO Arkitektur og Design og Bjørn Holm fra Papirbredden Eiendom mottok i dag ECCS´ European Steel Design Awards 2007 for bygget Papirbredden i Drammen. Utdelingen fant sted i Luxembourg under en høytidelig seremoni der til sammen 19 prosjekter fra hele Europa ble hedret med hver sin stålpris. For arbeidet med Papirbredden ble det også delt ut pris til rådgivende ingeniør som var Hill Statik AB fra Sverige og til stålentreprenør Contiga AB, også fra Sverige. I begrunnelsen for tildelingen heter det bl. a.: "Den tradisjonelle stålkonstruksjonen med søyler, hattebjelker og slanke dekker muliggjør stor fleksibilitet så vel som et interessant interiørmessig atrium med åpen utsikt til elva." Denne stålprisen utgis annethvert år av European Convention for Constructional Steelwork, ECCS, og består av en bronsestatuett til byggherre, arkitekt, rådgivende ingeniør og stålentreprenør samt diplomer til nøkkelpersoner i prosjektet. Alle ECCS`s priser som ble tildelt kan sees her: www.steelconstruct.com


13.09.2007: Stålpris
Isak J. Iversen mottok ECCS´ studentpris
Isak Johan Iversen ved Arkitekt- og designhøgskolen i Oslo (AHO) mottok i dag ECCS´ Architecture Student Awards 2007 for arbeidet ”Ny bro over Drammenselva”. Prisen består av et diplom og ble overrakt i Luxembourg under en høytidelig seremoni i Chamber of Commerce. Til sammen 7 studentpriser fra hele Europa ble tildelt. Denne prisen utgis annethvert år av European Convention for Constructional Steelwork, ECCS, og ble første gang tildelt i 2005. Red.

12.09.2007: Byggearealstatistikk, juli 2007
Bygging til næringsformål øker mest
Fra januar til juli ble det igangsatt bygging av 2,22 millioner kvm bruksareal til næringsvirksomhet. Det er en vekst på 18,4% sammenlignet med samme periode i fjor. Flest kvadratmeter ble igangsatt til varehandelsformål med 530 600 kvm (+12,5%). Deretter følger næringsbygg til industriformål med 362 300 kvm (+10,2%). Fra januar til juli ble det igangsatt bygging av 17 979 boliger (+3,2%). Antall kvadratmeter økte med 6,6%, til 2,24 millioner kvm bruksareal. Med 2 769 boliger var Akershus fylket hvor flest boliger ble påbegynt, en økning på 55,8% fra året før. SSB har mer.

11.09.2007: Stålpris
Papirbredden tildelt europeisk stålpris
Papirbredden i Drammen er tildelt den europeiske stålprisen "2007 European Steel Design Awards". Bygget kommer i godt selskap sammen med de øvrige 18 vinnerprosjektene fra hele Europa. Blant annet har Renzo Piano´s Center Paul Klee i Bern blitt tildelt samme pris. Les hele pressemeldingen her.   

10.09.2007: Konferanse
Sophisticated Strings til Ståldagen
Sophisticated Strings skal spille og underholde under banketten på Norsk Ståldag. Sophisticated Strings er en strykekvartett med klassisk besetning og utradisjonelt repertoar. Den meget vakre og dyktige kvartetten består av Gro Elisabet Sille, Alison Read, Lise Sørensen og Paulin Skoglund Voss. Norsk Ståldag finner finner sted 18. oktober på ærverdige Grand Hotell i Oslo. Program og påmelding her.

06.09.2007: Anlegg
Superspennende bruk av materiale
- Det er fantastisk hvordan forslaget frigjør selve hoppet, gir det en fornemmelse av renhet, i tillegg til superspennende bruk av materiale som vi aldri har sett før, begrunner Juryformann Gary Bates. - Dette blir et spektakulært og flott anlegg. Her er det konsentrasjon om utøveren som er det viktige når man er på arenaen, samtidig som han har lykkes å gi bakken en form som synes over hele byen og som kommer til å bli lagt merke til internasjonalt, sier VGs kunstanmelder Lars Elton. nrk.no har flere kommentarer.

05.09.2007: Bygg
Reinertsen bygger ut Ullevaal
Vital har tildelt Trondheimsfirmaet Reinertsen AS i oppdrag å bygge ut Ullevaal Stadion for 550 millioner kroner. Vital bygger ut Ullevaal Stadion med blant annet nytt hotell og en av landets aller største kongressaler. Kommende byggeprosjekter har mer.

04.09.2007: Anlegg
Dansk kontor tegner ny Holmenkollbakke
Julien de Smedt Architects fra København vant med utkastet "Nye Holmenkollen fyr - extending tradition". Snøhetta tok andreplassen. Den nye hoppbakken vil få en sammenhengende fagverkkonstruksjon i stål, som både utgjør det utkragede ovarennet og som splittes i to "armer" som utgjør vindskjermingen og avslutningen/innrammingen av tribunene på begge sider. Arkitektene foreslår å kle fagverket med transparente el. opake plater. arkitektnytt.no har mer.

04.09.2007: Boligstatistikk, per 1. januar 2007
Eneboliger dominerer - størst vekst for blokkleiligheter 
Per 1. januar i år var det nær 2 243 000 boliger i Norge. Eneboliger dominerer, med totalt 1,2 millioner boliger. De siste årene er det imidlertid bygget flest blokkleiligheter, og det er nå registrert totalt 478 000 blokkleiligheter. ssb.no har mer.

03.09.2007: Bygg
Øyboliger bygges som boreplattformer
Det norske entreprenørfirma LMG Marin har tilbudt Københavns Kommune å bygge billige boliger på små flytende øyer i Københavns havn. Firmaet har søkt patent på en stålkonstruksjon som senkes ned på havbunnen og bærer husene etter samme metode, som når man bygger boreplattformer i Nordsjøen. ing.dk har mer.

 

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009