AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter juni 2008

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

23-30. juni:
Flytting pågår 
Norsk Stålforbund (og Stålguiden) holder denne uken på med flytting til nytt kontor. Nyhetstjenester er planlagt å starte opp igjen 1. juli. Red. 

21.06.2008 Stålentreprenør
God butikk 
LSK-topp Per Mathisen har frontet LSK-krisa i hele vår. Men i Mathisens private forretningsliv er det langt fra krise. 2007 ble et rekordår for Åkrene Mek Verksted AS, hvor Mathisen er hovedaksjonær og direktør. Selskapet, som driver produksjon og montering av stål og stålkonstruksjoner, økte omsetningen med over 25 millioner i fjor. Både omsetning og resultat er tidenes høyeste for bedriften. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

18.06.2008 Miljø
190 miljoner till miljöforskning om Stålkretsloppet 
IDag.se: Jernkontoret har beviljats ytterligare 55 miljoner kronor av Mistra (Stiftelsen för miljöstrategisk forskning) för att fullfölja miljöforskningsprogrammet Stålkretsloppet (The Steel Eco-Cycle) under åren 2008-2012. Med industrins insatser blir den totala forskningsinsatsen 110 miljoner kronor. För hela forskningsperioden 2004-2012 investeras närmare 190 miljoner kronor i Stålkretsloppet. Programmet syftar till att vid tillverkning av stål minska användningen av energi och naturresurser samt att minska utsläppen av koldioxid. På Nordiske Stål- og metallgrossisters Dag i Ålesund 18. september kan du høre mer om programmet. Les mer her.

17.06.2008 Bygg
Signalbygg for kunst og unge 
Mandag ettermiddag ble forprosjektet til Kunstbasen i Brønnøysund presentert for første gang. Nå skal den gamle brannstasjonen rives. Opp skal et bygg tegnet av arkitektene i Fantastic Norway og KIMA. – Dette blir et barskt, tøft og mørkt bygg i stål som er i den nordnorske ånd. Det blir som en skulptur med tak og vegger i samme materiale, sier arkitekt Håkon Matre Aasarød i Fantastic Norway. helgeland-arbeiderblad har mer.

16.06.2008 Stålentreprenør
Rekordøkning av produsert stål i 2007
Innrapporterte mengder av produsert stål fra 8 av de største medlemsbedriftene i Den norske Stålgruppen kom opp i totalt 32.788 tonn stål som er en økning på 23,2 prosent fra 2006. For stål til bygg ble det produsert 29.888 tonn som er en økning på hele 31,3 % fra foregående år. Den norske Stålgruppen består av 20 stålentreprenørfirmaer og er tilknyttet Norsk Stålforbund. Hjemmeside her: www.stalforbund.com  

13.06.2008 Arkitektur
Space Group vant Oslo S
Oslo S skal åpnes mot fjorden og høyhus skal skyte i været. Mauriske elementer skal gi ny himling over reisende. Space Group ble fredag utropt til vinner av konkurransen for nye Oslo S. Arkitektfirmaet sto bak vinnerprosjektet for Vestbanen, men prosjektet ble skrinlagt tidligere i år. – Vi mistet Vestbanen. Nå har vi vunnet Østbanen. Dette er fantastisk, sier partner Gro Bonesmo. www.hegnar.no har mer.

12.06.2008 Bygg og anlegg
Mange nye byggeprosjekter på gang
Det er mange nye byggeprosjekter på gang rundt om i landet. Nyheter hittil i juni:
- Haugesund: Ishall i stål - åpner neste år 
- Skien: Stor utbygging på gamle Trio 
- Lierstranda: Gjelsten bak gigantutbygging 
- Sandnes: Milliardsatsing på ny bydel 
- Moss: Bygger nytt Støtvig-hotell til 400 mill. 
- Oslo: Lysejordet skole i stål og hulldekker 
          3 nye Barcode-hus i Bjørvika
- Stryn: 70 x 45 meter plasthall i stål
Kommende Byggeprosjekter har mer. 

12.06.2008 Byggearealstatistikk, april 2008
Kraftig fall i boligbyggingen
I april i år er det kun registrert påbegynt bygging av halvparten så mange nye boliger som i april i fjor. I årets fire første måneder er det påbegynt bygging av 7 950 boliger, som er 3 375 færre enn i samme periode i fjor. Dvs en nedgang på nær 30%.
Store regionale forskjeller
I Oslo er nedgangen på over 60% til 462 igangsatte boliger hittil i år. I andre fylker er nedgangen enda større, som i Troms hvor det bare er igangsatt 66 boliger hittil i år mot 334 i årets fire første måneder i fjor. Nord-Trøndelag og Vestfold er de eneste fylkene med vekst i antall påbegynte boliger, med henholdsvis 116 og 13% flere enn i 2007.
Investeringsvillig næringsliv holder byggeaktiviteten oppe
Økte bygningsinvesteringer i industri, varehandel og tjenesteytende næringer er med på å holde byggeaktiviteten oppe. Totalt er det hittil i år igangsatt 1,5 millioner kvm bruksareal til næringsbygg og bygninger til offentlig sektor, en økning på 13,9% sammenlignet med i fjor. SSB har mer.

10.06.2008 Arkitektur
Fra marmor til stål
Athen har fortsatt Akropolis som sin største turistattraksjon, men de nye landemerkene bygges i stål. Teknisk Ukeblad har laget en bildeserie fra studieturen til Athen sist helg som ble arrangert av Norsk Forening for Stålkonstruksjoner. Det var også et miniseminar om prosjektering mhp jordskjelv ved det tekniske universitet i Athen. Kun få timer etter hjemkomsten til Norge inntraff et større jordskjelv i Hellas, 200 km sør for Athen, som målte 6,5 på Richter skala. Se bildeserien her: www.tu.no 

09.06.2008 Bygge- og anleggsvirksomhet, omsetningsstatistikk, 1. termin 2008
Vekst i omsetningen for bygg og anlegg
Omsetningen til bedriftene innenfor bygge- og anleggsvirksomheten var 6,7 milliarder høyere i januar og februar i år enn i samme periode i fjor. Dette tilsvarer en vekst på 18,9%. Det ble totalt omsatt for 42 milliarder kroner i de to første månedene av 2008. www.ssb.no har mer.

07.06.2008 Bro
Får heder også internasjonalt
I går ble gangbrua Ypsilon i Drammen premiert på en konferanse i Portugal. –Dette er helt fantastisk. Torsdag fikk vi hederlig omtale av Statens byggeskikkpris og i går fikk vi internasjonal heder. Dette er solid anerkjennelse av byutviklingsarbeidet i Drammen, sier ordfører Tore Opdal Hansen. I går var han og arkitekt Arne Eggen i byen Guimarâes i Portugal, for å motta diplom for Ypsilon bru. Diplom fikk også bruas stålentreprenør Ruukki Construction og ingeniørfirmaet Haug & Blom-Bakke.  dt.no har mer.


Arne Eggen og Tore Opdal Hansen

06.06.2008 Bygg
DNB inn i 3 nye Barcode-hus i Bjørvika
DnB Nor flytter inn i Barcode-rekken i Bjørvika. Storbanken har inngått avtale med Oslo S Utvikling (OSU) om å leie nytt hovedkontor. DnB Nors nye hovedkontor vil bestå av tre bygninger på til sammen rundt 80 000 m2. Kommende Byggeprosjekter har mer.

05.06.2008 Bygg 
Miljøfyrtårn over Vaterland
En 127 meter høy skyskraper med 36 etasjer, som blir 17 meter høyere enn Postgirobygget og ti meter høyere enn Oslo Plaza. I går ble de nye planene for tomta der Postens Brevsenter og Oslo Bussterminal ligger presentert. Kommende Byggeprosjekter har mer.

05.06.2008 Materialer
Mugg trives i det nya klimaet
I Höganäs byter man nu ut den riskfyllda träkonstruktionen mot lösningar med stålreglar i ett flertal skolor. Den väntade förändringen av klimatet till längre och regnigare somrar innebär en ökad risk för fukt- och mögelskador enligt Nikolaj Tolstoy, chef för Bygg- och förvaltningsenheten på Boverket. Under den senaste sexmånadersperioden har fuktrelaterade skador upptäckts i flera skolbyggnader i Höganäs. En av åtgärderna är att byta ut de fuktkänsliga trästommarna med stålreglar. www.sbi.se har mer.

04.06.2008 Stadion
EM-arenaene
Åtte arenaer skal benyttes i årets EM-sluttspill - fire i Sveits og fire i Østerrike. To av dem er nye. Letzigrund i Zürich er den ene av de to med en kapasitet på 30.000. Det nye praktfulle stadionet ble åpnet i 2007 etter kun ett års byggetid. Wörthersee Stadion i Klagenfurt er den andre nye arenaen, også denne med en kapasitet for 30.000. De øvrige stadionene er enten av nyere dato eller de er ombygde for mesterskapet. siste.no har mer.


04.06.2008 Bro
Mesta bygger Kveøybrua 
Det er Mesta som skal bygge Kveøybrua. 89,2 millioner betaler vegvesenet for jobben. Broen skal stå ferdig i oktober 2009. Den 370 meter lange Kveøybrua skal bygges som en stålkassebro, og brua får ett felt og fortau. På pæling og stålkassekonstruksjoner vil det bli brukt underentreprenører. www.blv.no har mer.

03.06.2008 Offshore
Norsk Offshoredag 2008 - kompendier klare
Medlemmer av Norsk Stålforbund og NFS + deltakere på Norsk Offshoredag 2008 vil få gratis tilgang til nedlastning av foredragene. Skriv til irene.haugli@tekna.no for info.

03.06.2008 Bro
Ypsilon kjemper om gjev pris
Gangbroa Ypsilon over Drammenselva kjemper om en ny europeisk pris for stålbroer. Det er Norsk Stålforbund som har nominert Ypsilon og firmaene bak brokonstruksjonen: Byggherre Drammen Kommune, arkitekt Arne Eggen Arkitekter AS, stålkonstruktør Haug og Blom-Bakke AS og stålentreprenør Ruukki Construction Norge AS. Prisen, "The European Steel Bridges Award 2008", deles ut på fredag under ECCS´ brukonferanse 7th international conference on steel bridges som finner sted i Guimarães i Portugal. Red.

02.06.2008 Programvare
Ny og forbedret versjon av Tekla Structures
Tekla har nå kommet med sin årlige hovedversjon av Tekla Structures BIM software. Den nye versjonen, 14, inkluderer flere forbedringer mot mer brukervennlig og miljøvennlig programvare i følge en pressemelding fra Tekla av i dag. TEKLA har mer.
EDR Forum med rekordstor deltagelse
EDR, forhandler av TEKLA, inviterer kontruktører, designere, tekniske sjefer og ledere til EDR Forum 10-11. juni for produkter fra TEKLA/STAAD.Pro, ANSYS og PTC. Dette er EDR’s største kundearrangement, og det er forventet over 200 deltakere. Program HER.

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009