AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter juni 2006

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

30.06.2006: Rehabilitering
Gamle gårder fornyes med stål bæresystemer
To forretningsgårder og en boligblokk, fra 50-tallet, fremstår nå i helt ny og moderne drakt. Arkitekt Viggo Aasan har tegnet modernisering og ombygging av to av gårdene, «Jernbaneblokka» og den tidligere Jan Hansen-gården i Dronningens gate 30. Ole Mikaelsen Narvik Hus AS som står bak ombyggingen av Handelens Hus, skryter av Skanska Norge som har vært hovedentreprenør. – De har gjort en kjempejobb med kvalitet over hele linja. Og de har hatt en omfattende jobb, blant annet ved å rive alle innvendige vegger og deretter sette opp nye bæresystemer i stål. fremover.no har mer.

30.06.2006: Arkitektur
Snøhetta konkurrerer i Malmö
Norske Snøhetta AS konkurrerer med svenske White Arkitekter AB, danske CF Møller AS og østerrikske Coop Himmelb(l)au om et stasjonshus og et høyt prestisjebygg, et torghus, til det nye bydelssenteret Hyllie i Malmö. Annehem Holding AB, som skal etablere seg i komplekset, arrangerer konkurransen i samarbeid med Malmö stad. 27. juni presenteres de fire forskjellige forslagene til Stasjonshuset og et markant høyhus, som blir synlig fra København. Arkitektfirmaet C. F. Møllers forslag, Svea Torg, reiser seg hele 180 meter og 53 etasjer i høyden. bygnet.dk har mer. Snøhettas høybygg reiser seg hele 200 meter, se den spektakulære bygningen her.

30.06.2006: Entreprenør
Contiga overtar Bygg-Element Stjørdal
Contiga AS kjøper resterende aksjer i Bygg-Element Stjørdal AS med virkning fra 01.07.2006. - Vi er overbevist om at en nærmere tilknytning og integrering i Contiga vil være positivt for utviklingen videre av Bygg-Element Stjørdal AS og styrke posisjonen som en ledende leverandør av komplette løsninger på prefabrikerte bæresystemer i betong og stål, uttaler adm. direktør i Contiga AS, Axel Baumann. Bygg-Element Stjørdal AS forventer å omsette for ca. 95 mill. Kr. i 2006, mens Contiga vil omsette for ca. 440 mill. Kr. i inneværende år. Bygg.no har mer.

27.06.2006: Bygg
Skanska med prestisjekontrakt
Skanska skal bygge terminalbygget på Rygge Sivile Lufthavn. Med en kontrakt verdt 200 millioner kroner står Skanska parate til å takle den største utfordringen: Tiden. Det nye terminalbygget på flyplassen skal betjene den sivile delen av flytrafikken. Allerede 1. oktober neste år åpnes flytrafikken for ordinær trafikk. Terminalbygget skal stå ferdig i tide til selve åpningen. Kommende Byggeprosjekter har mer.

26.06.2006: Stål
Stålselskaper i gigantfusjon
Stålprodusentene Mittal Steel og Arcelor skal være enige om å slå seg sammen, melder indisk fjernsyn. De to selskapene er verdens største stålprodusenter. Opplysningene ble gitt av anonyme kilder samtidig som styret i Arcelor var samlet for å ta en avgjørelse i saken søndag ettermiddag. Kildene sier også at den nye stålgiganten får navnet Arcelor Mittal. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

26.06.2006: Landbruksbygg
Bygger storfjøs for ti millioner
Åtte driftige melkebønder i Korgen har startet byggingen av et kjempefjøs. Det skal romme over 90 melke kyr. Prislappen på herligheten er 10 millioner kroner. Fjøset har en grunnflate på litt over 1.600 kvm. Reisverket er en stålkonstruksjon, men veggene skal kles inn med vanlig bordkledning. Løsdriftsfjøset skal dekkes med gummi. Litt hardere gummi der dyrene skal gå og litt mykere på liggeplassene. ranablad.no har mer.

22.06.2006: Flesland og Sola
Avinor skal investere for milliarder
På bakgrunn av situasjonsanalyser og utviklingsprognoser har styret i Avinor vedtatt å iverksette investeringstiltak som skal gjøre Bergen lufthavn, Flesland og Stavanger lufthavn, Sola bedre i stand til å håndtere en ventet trafikkvekst. Det blir lagt stor vekt på å utvikle løsninger som sikrer effektiv og sikker trafikkavvikling. Når det gjelder Flesland har styret vedtatt å iverksette første fase av et omfattende byggeprogram, med en investeringsramme på 461 millioner kroner. Kommende Byggeprosjekter har mer.

21.06.2006: Byutvikling
Hotellgiganter vil til Vestbanen
 To av verdens største hotellkjeder, Hilton og Marriot, har meldt seg på i kampen om hotelldrift på Vestbanetomten i Oslo. De vil begge bygge et stort konferansehotell med opp til 400 rom. I 2002 vant nederlandske OMA arkitektkonkurransen for Vestbanetomten. En moderert utgave av vinnerutkastet ligger til grunn for reguleringsplanen som bystyret skal vedta i kveld. Det viktigste bygget på tomten blir det spektakulære kulturbygget bak den gamle stasjonen, som skal romme Deichmanske bibliotek, Stenersenmuseet og et kino- og konferansesenter. aftenposten.no har mer.

21.06.2006: Stål
Putin på ståljakt 
 Mandag kjøpte Russlands rikeste mann, Chelsea-eier Roman Abramovich 42 prosent av landets største stålselskap. Pris: 3 milliarder dollar. Nå spekulerer analytikere på om oppkjøpet var et første steg på veien for å nasjonalisere den russiske stålindustrien. Abramovich, en nær venn av Vladimir Putin, kan ha større muligheter til å konsolidere stålindustrien enn staten har. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

20.06.2006: Bygg
ActivCenter under oppføring
 Det pågår for tiden hektisk byggeaktivitet på det nye aktivitetssenteret på Lisleby i Fredrikstad. Hallen har et bruksareal på hele 4.500 kvm og skal romme både gocart-bane, skatebane, klatrevegg og turnhall. I tillegg vil det komme en kafeteria. Fredrikstad Klatreklubb kan glede seg over en klatrevegg på nærmere 600 kvm og Nedre Glomma Turnforening kan se fram til en moderne turnhall på 1.000 kvm. Fredrikstad kommune skal etablere skatebane i egen hall. I store deler av 1. etg blir det en innendørs gocart-bane med 300 m lengde. Den totale byggekostnaden er på ca. 17 millioner kroner. Kilde Activcenter.no

19.06.2006: Arkitektur
Snøhettadesignet scene under oppføring
 Kongsberg Jazzfestivals nye kjennemerke reiser seg på Kirketorget i Kongsberg. Arkitektfirmaet Snøhetta har spesialdesignet den spektakulære scenen, en skulptur i stål og hvitt som det ikke finnes maken til i hele verden. Rørskjelettet bukter seg over Kirketorget som en lang sjøorm, og den hvite plastduken som utgjør scenetaket strekkes nå på plass. Tirsdag skal det 40 m lange og 18 m høye scenetaket reise seg på Kirketorget. Luften holder anlegget oppe. Det sikres dessuten med vaiere. Nrk.no har mer. Lenker: Snøhetta: Kongsberg Jazz Festival Main Stage, Canobbio (Produsent) og Pedretti (Engineering)

16.06.2006: Bygg
Kommende byggeprosjekter
 Her er et utvalg av denne ukes nyheter: konferansehotell, badeland, messe- og idrettshall, fabrikk, kunnskapssenter, lagerbygg, sorteringsanlegg...
Kommende Byggeprosjekter har mer.

15.06.2006: Arkitektur
Snøhetta innleid av sheik
 Snøhetta, som har tegnet den nye operaen og biblioteket i Alexandria (bildet), skal konkurrere med nederlandske Rem Koolhaas om å tegne den nye hovedstaden til sheik Saud bin Saqr Al Qasimi, skriver Aftenposten. Hovedstaden skal bygges i ørkenen og Snøhettas arkitekter reiser til Ras al-Khaimah i juli for å diskutere og legge frem forslag, forteller leder Kjetil Thorsen. 200.000 mennesker skal etter planen bo i byen. Sheiken skal ønske seg en hovedstad med banebrytende arkitektur.

15.06.2006: Int. designkonkurranse for studenter
PROSteel-vinnerne kåret
 Resultatene av PROSteel 2006 - International Steel Design Competition for Students, ble annonsert sist måned. 40 teams med 151 ingeniør- og arkitektstudenter konkurrerte om de gjeveste prisene i konkurransen. Les mer på PROSteel 2006  

15.06.2006: Arrangement
Studiereise for konstruktører og stålbyggere
 Den norske Stålgruppen og Stålbyggnadsinstitutet i Sverige inviterer til studiereise til Nederland for å studere Voortman VB sine bedrifter for å lære mer om moderne produksjon ved hjelp av CNC-styrte maskiner. Les mer her.

14.06.2006: Online hjelpeverktøy
Access-STEEL offisielt åpnet
 I dag åpnet nettstedet Access-STEEL for design og prosjektering av stålkonstruksjoner etter de nye Eurokodene. Access-STEEL består av systematisert informasjon og online hjelpeverktøy for effektiv dimensjonering av stål. Access-STEEL inneholder blant annet:
detaljerte dimensjoneringer i henhold til Eurokode 0, 1, 3 og 4
flytskjemaer for framgangsmåte under prosjektering
veiledninger/prosjektpresentasjoner for kunder og arkitekter
Access-STEEL gir grunnleggende opplæring i å dimensjonere etter nye Eurokoder. Seks ledende universiteter og stålinstitutter i Europa har vært
engasjert i prosjektarbeidet og  bidratt med fagstoff og regneeksempler innen:
• fleretasjers næringsbygg
• en-etasjers bygg
• boligbygg
• branndimensjonering
Prøv ut nettstedet her: www.access-steel.com

13.06.2006: Byggearealstatistikk, april 2006
Flere nye næringsbygninger
 Hittil i år er det igangsatt 1 159 300 kvm bruksareal til næringsbygninger, en økning på 11,3 % sammenlignet med samme periode i fjor. Det ble igangsatt 157 500 kvm bruksareal til eiendomsdrift, foretningsmessig tjenesteyting og utleievirksomhet i løpet av årets fire første måneder, en økning på 113,4 %. For bygninger til helse- og sosialtjenester ble det i samme periode igangsatt 89 300 kvm bruksareal, en økning på 83 % fra tilsvarende periode i fjor. For bygninger til jordbruk og skogbruk er det igangsatt 19,1 % færre kvm bruksareal.
Også vekst i boligbyggingen
I perioden fra januar til april i år ble det påbegynt bygging av 10 854 boliger, en økning på 4,8 % sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Flest boliger har blitt igangsatt i Oslo med 2 201 nye boliger, deretter følger Rogaland med 1 660 og Akershus med 1 283 boliger. Totalt er det igangsatt bruksareal til bolig på 1 274 000 kvm i perioden fra januar til april, en økning på 2,6 % sammenlignet med samme periode i fjor. SSB har mer.

12.06.2006: Bygge- og anleggsvirksomhet, omsetningsstatistikk, 1. termin 2006
Omsetningsvekst i bygg og anlegg
 Omsetningen til bedriftene innenfor bygge- og anleggsvirksomheten økte med 4,6 mrd kroner i 1. termin (januar og februar) i år sammenlignet med samme periode i fjor. Dette tilsvarer en vekst på 19,2 %. Det ble totalt omsatt for 28,6 mrd kroner i 1. termin 2006. All omsetning i denne sammenheng er ekskl. mva. SSB har mer.

12.06.2006: Hovedbæring i nye boligbygg, materialer, 2005
Stor økning av stål i nye boligbygg
 Stål som hovedbæring i nye boligbygg har begynt å få fotfeste i Norge, spesielt gjelder dette for blokkleiligheter. I følge tall fra Prognosesenteret har andel stål i nye boligbygg, målt i areal, økt fra 4,6 % i 2002 til 11,3 % i 2005. Blokkleiligheter har den største markedsandelen og økte fra 10,2 % i 2002 til 23,1 % i 2005. Også for andre typer boliger var det en jevn økning i perioden. Stalforbund.com har mer.

10.06.2006: Transport
Europas største jernbanestasjon åpnet
 Berlin Hauptbahnhof- Europas nye jernbaneknutepunkt, ble åpnet 28. mai. Samtidig åpnet også den nye banen tvers gjennom Berlin fra nord til sør. Ferdigstillingen av Berlin Hauptbahnhof markerer slutten på et kappløp med tiden for bygningsarbeiderne i den tyske hovedstaden. Det gigantiske bygget i glass og stål forbinder øst-vest og nord-sør. Etter en byggetid på 10 år ble det ferdig, akkurat tidsnok til åpningen av VM i fotball. Ca. 1,600 tog og 300,000 passasjerer vil daglig passere gjennom stasjonens 14 plattformer. Stalforbund.com har mer.

09.06.2006: Fotball-VM
VM`s fotballarenaer av stål 
 De tyske fotballarenaene vil bli eksponert i juni og juli under verdens største fotballfest, World Cup 2006 i Tyskland. Dessverre er ikke Norge kvalifisert denne gangen, men det er derimot våre svenske naboer. Vi kan heie på svenskene når de inntar Rhein-Energie Stadion (bildet) i Köln for å møte England i en nervepirrende kamp den 20. juni. Kampene i fotball-VM vil bli spilt på 12 nye eller ombygde arenaer rundt om i Tyskland. Selv om de storslagne stadionene har varierende design, så har de et felles trekk: Konstruksjonene er utført med stål. Stalforbund.com har mer.

09.06.2006: Arkitektur
1. premie til prismeformet kunstmuseum
 Et kunstmuseum utformet som et glødende prisme gir Arkitektfirmaet C. F. Møller 1. premie i en plan- og designkonkurranse for en tidligere meierigrunn i Førde. "I Norge er vi mest kendte for Bislett Stadion og en række sygehusbyggerier. Det er derfor dejligt, at vi nu markerer os med et museumsprojekt, som er et af vores kerneområder, siger Klavs Hyttel", partner i Arkitektfirmaet C. F. Møller. Arkitektkonkurransen lød på å designe et nyt kunstmuseum til Førdes mest sentrale plass og dessuten utforme hele kvartalet omkring museet med nye boliger og næring. bygnet.dk har mer.

08.06.2006: Resirkulering offshore
Plattformbein kan bli bruføtter
 Statens vegvesen får snart servert forslag om gjenbruk av oljeplattformer på norsk sokkel til bygging av bruer på aktuelle fjordspenn langs kysten. Det er senioringeniør Bjørn Martin Alsaker som har arbeidet med FOU-prosjektet. - I løpet av de neste 10-30 årene er det nærmere 90 store oljeplattformer på norsk sokkel som skal avslutte driften, opplyser Alsaker. vegvesen.no har mer.

07.06.2006: Idrettsbygg
Byggeboom for fotballhaller
 Vi har registrert veldig mange planer og vedtak om bygging av fotball- og idrettshaller rundt om i Norge. Det er mindre haller fra 10 millioner og oppover til store haller i 100 millioners- klassen med tribuner og garderober. Kommende Byggeprosjekter har mer

06.06.2006: Temadag
Grunnkonstruksjoner: Peler og spunt
 Byggenæringen i Norge fosser videre etter å ha avsluttet 2005 som et av de beste årene i bransjens historie. Nye krav til blant annet jordskjelvdesign, har ført til en revitalisering av bransjens evne til å introdusere nye og forbedrede løsninger. På temadagen om grunnkonstruksjoner som avholdes i morgen, vil det bli fokus på produkter og muligheter, teknikk og installering, økonomi og praktisk erfaring fra grunnkonstruksjoner i kombinasjon med jordskjelv. Program og påmelding her

03.06.2006: Høyhus
Hotellsøyle på 14 etasjer
 Rådmann Knut Wille i Skien kommer etter pinse til å anbefale at eiendomsselskap Cutting Edge AS får tilslaget på tomta med sitt oppsiktvekkende prosjekt av det nye hotell Ibsenhuset, med en ny amfiscene, bibliotek og p-hus. Selve bygningsmassen er tegnet av Ibsenhusets opprinnelige arkitekter 4B. Kommende Byggeprosjekter har mer

02.06.2006: Anlegg
Italia dropper bro til Sicilia
 De fremskredne planer om at gjøre øya Sicilia landfast med Europa blir nå skrinlagt. Det danske rådgivningsfirma Cowi går dermed glipp av en stor kontrakt. Det var egentlig besluttet å bygge en gigantisk bro over Messina-stredet, men den nye italienske regjering har droppet det kostbare prosjektet. Den planlagte bro over Messina-stredet skulle ha hatt et fritt spenn på 3.300 meter - verdens suverent lengste. - Et skadelig og meningløst prosjekt, sier Italias nye trafikkminister om det 30 milliarder kroner dyre anlegget.  berlingske.dk har mer. (Bildet: Messina-broen sammenlignet med Golden Gate-broen)

02.06.2006: Arkitektur
Statens byggeskikkpris til Hausmannsgate 16
 Hausmannsgate 16 i Oslo er tildelt Statens byggeskikkpris. Arkitekter for transformasjonen fra trafostasjon til Norsk design- og arkitektursenter i Hausmannsgate 16, er Jensen & Skodvin Arkitektkontor A/S/A38 Arkitekter AS, mens landskapsarkitekter er IN'BY AS. Byggherre er Aspelin-Ramm Eiendom og hovedentreprenør er AF Ragnar Evensen AS. Prisen ble delt ut av politisk rådgiver i kommunal- og regionaldepartementet, Magnhild Eia, under Husbankens konferanse "Fremtidens bolig i sentrum" i Arendal kulturhus. arkitektnytt.no har mer.

01.06.2006: Høyhus
Slik blir Jærens høyeste hus 
 Leder i utbyggingsselskapet, Forum Jæren, Terje Hamre har nå lagt fram de siste tegningene for signal-bygningen på 64 meter og 17 etasjer, plassert i den nye bydelen som Forum Jæren bygger langs jernbanen. Kommende Byggeprosjekter har mer

01.06.2006: Miljø - resirkulering
Innsamling av stål og metall 
Gi jernet
 Nå skal hele landet ryddes for stål og metallskrap fra gårdsbruk, private hjem og industri. Aksjonen "Gi jernet" er et samarbeidsprosjekt mellom Plan Norge, Norway Cup og AF Decom. Sammen skal aktørene gjennomføre en landsomfattende innsamling av stål og metall i alle Norges kommuner. Formålet er:
• Støtte den lokale fotballen 
• Støtte Plan Norges bistandsarbeid i Afrika 
• Et renere miljø i Norge ved å fjerne store mengder stål 
Lokale fotballklubber er pådrivere for innsamlingen, og de enkelte giverne leverer skrapstålet sitt på oppsamlingsplasser. Hele overskuddet av aksjonen går tilbake til deltagende fotballklubber og Plan Norges bistandsarbeid i Sudan. Les mer om aksjonen "Gi jernet" på http://www.gijernet.no.

01.06.2006: Internett
Stålguiden med ny besøksrekord
 Stålguiden har igjen satt ny besøksrekord. I mai måned ble det registrert 10.292 (6.814) besøk og 7.419 (4.553) unike besøk. Dette representerer en økning på henholdsvis 51 % og 63 % sammenlignet med samme måned for ett år siden. Antall besøk i oktober var 24,5 % høyere enn forrige rekord som var i oktober måned i fjor. Det var i mai 332 besøk i gjennomsnitt hver dag og 362 besøk på hverdager. Red. 

01.06.2006: Bygg
Boligbygging på samlebånd
 I en tidligere svensk bilfabrikk bygges nå boliger etter samlebåndsprinsippet. I Annestad utenfor Malmø er en hel liten by på 1500 boliger i ferd med å vokse frem. Og det skjer fort. Modulene som blir boligblokker, produseres noen kilometer unna i Open House Production. De kommer innpakket ferdige til å heises på plass, med radiatorer, flislagte bad og ferdigmonterte kjøkkener. Badet kommer ferdig fra en underleverandør. Dører og vinduer er på plass, men parketten legges på stedet. Men når blokken er ferdig, er det ingen som kan se at alt egentlig er likt. For fasadene og det arkitektoniske uttrykket kan forandres selv om det er samlebåndproduksjon. forbruker.no har mer

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009