AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter oktober 2004

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden

29.10.2004: Produktnytt
Lettere stillas med høyfast stål

En ny, endret konstruksjon i høyfast stål har gjort Hakis stillassystemer cirka 25 % lettere. De nye lette stillasene i høyfast stål gjør at de også kan erstatte mange av de aluminiumstillasene som finnes på markedet. Bak utviklingen ligger offshoreindustriens behov for sikrere stillassystemer til vedlikehold av boreplattformer i Nordsjøen. For produsenten har endringen ført til økt fart i bedriften. Haki er også nominert til den internasjonale konstruksjonsprisen Swedish Steel prize 2004, som deles ut 18. november og gis til verdens beste konstruksjon i høyfast stål. Bygg.no har mer.

29.10.2004: Arkitektur
Nominert til arkitektpris

Bærum Kulturhus er nominerte til arkitektprisene Mies van der Rohe og Best of Europe Color. - Det er selvfølgelig hyggelig å bli satt pris på av de arkitektene som har sittet i juryene, sier arkitekt Jim Dodson som har tegnet huset sammen med flere kolleger i arkitektfirmaet Snøhetta. Mies van der Rohe prisen deles ut av EU og Fundació Mies van der Rohe i Barcelona hvert annet år til arkitektur i Europa. Bak prisen Best of Europe Color står et tysk tidsskrift. Budstikka har mer.

28.10.2004: Nybygg
Klart for Fornebu Arena

Fornebu Boligspar og Stabæk Fotball har undertegnet avtale om utvikling av Fornebu Arena. Etter tre ukers intense forhandlinger er partene kommet til enighet, uttaler styreleder i Stabæk Fotball ASA, Sverre E Koch. - For Stabæk er dette en viktig milepæl, uttaler Koch. Mye hardt arbeid gjenstår for å realisere arenaen, men vi har arbeidet så mye med forutsetningene for arenaen, at dette skal vi få til. Byggeindustrien har mer.

28.10.2004: Landbruk
Første robotfjøs nord for Saltfjellet

Brødrene Jens og Kjetil Wold på Hemmestad i Kvæfjord kommune nærmer seg, etter to års planlegging, et fullt ferdig fjøs der robotstyring og høyteknologi preger satsingen. I et gedigent stålfjøs på hele 1.000 kvm står det foreløpig 22 kyr. Her kan de vandre fritt, eller ligge på myke underlag i store båser. Når de kjenner melkepresset går de til melkebåsen, der en datamaskin styrer en robotarm som tar seg av melkingen. Folkebladet har mer.

28.10.2004: Entreprenør
Veidekke fortsetter fremgangen

Betydelig resultatforbedring, høyt aktivitetsnivå, positive utsikter og en solid ordrereserve var sentrale stikkord i konsernsjef Terje R. Venolds presentasjon ved fremleggelsen av Veidekkes resultater etter 3. kvartal. - Det er tilfredsstillende å se bedring i resultatene, og kanskje mest tilfredsstillende å konstatere at vi i tredje kvartal ser fremgang i alle våre divisjoner, sier konsernsjef Terje R. Venold. Veidekke har mer.

27.10.2004: Offshore
Milliardjobb til Aker Kværner

Aker Kværner får oppdraget med å fjerne oljeplattformene fra Frigg-feltet. Kontrakten er på tre milliarder kroner. Flere norske og britiske selskaper skal delta i oppdraget med å demontere og fjerne oljeinstallasjonene. Fram til 2008 skal Aker Kværner fjerne nesten 85.000 tonn stål fra Frigg-feltet, som ligger på grensen mot britisk sokkel. Hoveddelen av stålet skal fraktes til Stord for gjenvinning. ANB har mer.

26.10.2004: Konferanse
Ståldagen ble en suksess

Det var over 90 deltakere på årets Ståldag som fant sted 13. oktober i Radisson SAS Scandinavia Hotell i Oslo. Fagfolk fra de fleste miljøer i stålkonstruksjonsbransjen var representert. Konferansen bød på mange spennende foredrag og evalueringen viste at deltakerne var meget fornøyd med temaene og foreleserne. En av de som fikk mye ros var Arkitekt Robert Greenwood fra Snøhetta for sin flotte presentasjon av Bærums nye kulturhus i Sandvika og Turner Contemporary kunst museum i Margate, England. Kompendier fra Ståldagen er nå lagt ut på internett - tilgjengelige for deltakerne. Se her.

25.10.2004: Nybygg
Splitter nytt kulturhus i Asker

I helgen åpnet Asker kulturhus de splitter nye dørene sine. Bygget har kostet 430 millioner kroner. Det er 25.000 kvm stort og har seks etasjer. Askerbøringene har fått seg ett av landets største bibliotek, en kino med fem saler og 500 sitteplasser og et seniorsenter for de over 67 år. Også ungdommen er i fokus. I kulturhuset finnes et kulturverksted for unge mellom 13 og 20 år, en egen kafé, lydtett øvingsrom og en scene for teater og heavy rock. Kilde NRK.

25.10.2004:
Hamars nye signalbygg

Hamar har to signalbygg; Hamardomen og Vikingskipet. Et nytt spektakulært signalbygg foreslås plassert midt mellom de to, ytterst på Tjuvholmen. Det nye signalbygget dreier seg om et 22 etasjers konferansehotell i glass og stål, et kulturhus med storsal /amfi for 800 mennesker og en mindre sal for 140 personer samt en fotballstadion med plass til 9.000 tilskuere. Skibladner stadion skal Hamars storstue hete. Herligheten har en kostnadsramme på mellom 250 og 300 millioner kr. I følge arkitekt Kjell Kosberg vil plasseringen innebære en optimal utnyttelse av landskap og omgivelser og gi Hamar en helt spesiell eksponering og identitet. h-a.no har mer.

22.10.2004: WTC-katastrofen
WTC: Derfor raste de

Det er ikke ett - men mange svar på spørsmålet om hvorfor tvillingtårnene i New York ikke ble stående, men raste etter terroraksjonen. Mange eksperter og kommisjoner har studert årsaken til at World Trade Center ikke tålte kollisjonene med terrorflyene. En ny rapport kommer i desember, men store deler av innholdet er nå blitt kjent. Det hevdes nå at det var mange ulike konstruksjons- og brannmessige årsaker til at tårnene i World Trade Center raste sammen 11. september 2001. En av teoriene er at flyene skadet mange bærende deler av konstruksjonen, og at ikke brannene i seg selv svekket bæringen. TU har mer.

21.10.2004: Byggeskader
Hastverk gir fuktskader

Tre av fire skader på boliger registrert av Norges byggforskningsinstitutt (Byggforsk) skyldes fukt. Mange skader oppstår allerede i byggeperioden. Få er klar over at det ofte er høyt fuktinnhold i byggematerialene som forårsaker problemene. Hastverk i byggeprosessen fører til at materialene ikke får tid til å tørke skikkelig. - Manglende tørking av treverk, betong, lim og maling kan gi dramatiske konsekvenser. Ofte ser utførelsen bra ut, men over tid oppstår det lett skader, sier Eirik Prestmo, ingeniør og avdelingsleder hos OPAK. De usynlige skadene er ofte de verste. Fukt kan gi sopp- og muggdannelser, og kan være medvirkende årsak til astma og allergier. Dt.no har mer.

19.10.2004: Stadion
Vil bruke millioner på Lerkendal-tak

Rosenborg er kun et styrevedtak unna å bruke mellom 50 og 100 millioner kroner på å legge tak over Lerkendal, skriver Adresseavisen. Et tak over Lerkendal vil føre til at det ikke lenger vil være noen klimatiske begrensninger å arrangere fotballkamper i januar. I tillegg vil stadion være en naturlig arena for konserter og tilstelninger i Trondheim. Taket vil, slik det fremkommer på tegningene, bestå av en bærende stålkonstruksjon som holdes oppe av fire tårn i hvert hjørne av stadion. Taket kan trekkes til siden når klubben ønsker det. Adressa.no har mer.

18.10.2004: Modulhus i stål
Billige boliger fra samlebånd

I Malmö er de første beboere flyttet inn i en ny bydel, hvor husene er sammensatt av prefabrikkerte moduler, men hvor der allikevel er stor variasjon ute som inne. I 40 år har professor, arkitekt Peter Broberg drømt om å bygge boliger, som var fremstilt på samlebånd – slik som man produserer biler. Og nå blir hans drøm til virkelighet i bebyggelsen Annestad i det sydlige Malmö. Her står de første 100 av i alt 1200 boliger ferdige. Innflytningen startet i sommer, og 600 personer er på venteliste. Tallrike spesialister har bidratt til utviklingen av det patenterte modulsystem, som har fått navnet Open House. Hovedmennene er Peter Broberg og den danske ingeniør Finn Madsen, som i 1990 sammen vant første og andrepremie i en konkurranse om fremtidens bolig. I de følgende år kom det fortgang i utnyttelsen av tynnplatestål, som sammen med gipsplater er de viktigste komponenter i modulene. »Vi bygger faktisk en by af affald, for 70% af stålet er omsmeltede biler og andet skrot, og gipsen er et restprodukt fra kulkraftværker. Så det er et meget økologisk projekt,« sier Peter Broberg med tilfredshet. Ingeniøren har mer. Open House som er eid av norske OBOS, vil bli presentert på Konferansen Bygg- og anleggsbransjen - fremtidsscenarier den 2. - 3. november i Oslo.

18.10.2004: Anlegg
Skanska får Ormen Lange-kontrakt

Skanska har signert intensjonsavtale med Aker Stord AS i forbindelse med Ormen Lange-prosjektet. Avtalen er verdt rundt 850 millioner kroner. Avtalen gjelder bygg- og anleggsoppdrag tilknyttet hovedinstallasjonskontrakten som Aker Stord AS tidligere har inngått med Hydro. Skanskas arbeider omfatter alle rør i grunnen, fundamenter for rør og utstyr, hovedfordelingsstasjoner for elektrisitet, kompressorbygninger og ferdiggjøring av veier og plasser. Skanska har mer.

15.10.2004: Ny standard
Må trygge bygninger bedre mot jordskjelv

Neste lørdag er det 100 år siden jordskjelvet som skapte panikk i Oslo. Forskerne ved jordskjelvobservatoriet NORSAR mener det er mulig at Oslofjord-området vil oppleve et nytt kraftig jordskjelv. Standard Norge innfører før nyttår en ny bygningsteknisk standard for dimensjonering av byggverk mot seismiske påvirkninger. Standarden vil føre til at nye bygninger som er høyere enn 15 etasjer, sykehus, sportshaller og andre byggverk med store ansamlinger av mennesker må dimensjoneres for å tåle påkjenninger fra jordskjelv. Konstruksjonens sårbarhet overfor seismiske belastninger vil avhenge av utformingen av bygningen, valg av konstruksjonsmateriale, lokale grunnforhold og nivået av seismisk aktivitet i regionen, opplyser prosjektleder Rune Sandvik i Standard Norge (SN). Dagsavisen har mer. Den 18. november avholdes det kurs i prosjektering ved påvirkninger fra jordskjelv etter den nye standarden (NS3491 Del 12). Program og påmelding her.

15.10.2004: Stålgruppen
Større aktivitet første halvår

Innrapporterte mengder av bærende stålkonstruksjoner til bygg og bruer utgjorde totalt 13.067 tonn i 1. halvdel av 2004. Dette representerer en økning på 16,3 % sammenlignet med 1. halvår 2002. For stål til bygg var det en økning på 23,5 %. Målingen er basert på innrapporterte stålmengder fra 8 av medlemsbedriftene i Stålgruppen og baserer seg på innkjøpt stål til det norske marked. Kilde Stålgruppen.

14.10.2004: Arkitektur
Snøhetta tegner Ground Zero-museum

Det norske arkitektfirmaet Snøhetta har fått det prestisjetunge oppdraget med å tegne World Trade Center Museum i New York. Museet skal bygges ved tomta der tvillingtårnene World Trade Center ble rammet av terroraksjonen 11. september 2001. Det nye kultursenteret omfatter bygninger som skal huse både dans, teater museum og kunst. Snøhettas oppdrag omfatter Drawing Center og International Freedom Center, opplyser oppdragsgiverne Lower Manhattan Development Corporation. KF har mer.

12.10.2004: Trondheim
Sparker arkitekter

Arkitektene bak gjenoppbyggingen av branntomta i Nordre gate er sparket. - Kommunikasjonsproblemer, bekrefter lederen for styringsgruppa, Ivar Koteng. Hovedentreprenør Reinertsen Anlegg startet arbeidene på branntomta allerede i forrige uke. Alt videre arbeid fra Oslo-arkitektene Team 3 er avbestilt og Koteng leter nå etter nye arkitekter som kan sluttføre arbeidet. Etter planen skal bygget stå ferdig allerede høsten 2005. Kilde Teknisk Ukeblad. I juni i år kunne vi lese at eierne av branntomta i Trondheim ikke tør å satse på et dristig nytt byggverk i tre. Red.

11.10.2004: Byggekostnadsindeks for boliger, september 2004
Byggekostnadene opp 3,4 prosent

Byggekostnadene for boliger steg med 3,4 % fra september i fjor til september i år. Byggekostnadene for boligblokker og eneboliger økte med henholdsvis 4,2 og 3,2 % i samme periode. Den siste måneden økte byggekostnadene for eneboliger og boligblokker med respektive 0,2 og 0,3 %. SSB har mer.

11.10.2004: 
Kjempebyggesett til Antarktis

Et kjempebyggesett på 350 tonn, bestående av containere, stålfundament og utstyr som til uken skipes fra Oslo, skal forvandles til Troll - Norges første helårs forskningsstasjon i Dronning Mauds land. Utstyret til forskningsstasjonen i Antarktis er produsert i Sverige, Østerrike, Kroatia og USA foruten Norge. I går lå store deler av stasjonen på kai på Tjuvholmen i Oslo i påvente av utskipning. I februar innvier dronning Sonja stasjonen. Aftenposten har mer.

11.10.2004: Arkitektur
Urban bastion

Med spenstig arkitektur og skånsom ombygging ønsker Linstow Eiendom å gjøre Oslos gamle hovedpostkontor til en oase midt i eksosen. Hos Kritt Arkitekter AS og Kritt Interiørarkitekter AS kalles det gamle hovedpostkontoret bare for Borggården. Nå blir det nasjonalromantiske klenodiet oppgradert med moderne tilbygg i glass og stål. Første etasje blir helt åpnet, hvor folk kan ferdes fritt mellom hallen, forretninger og gårdsrommet. Og bakgården blir en grønn lunge med tre store takterrasser skjermet for støy og innsikt. Aftenposten har mer.

08.10.2004: 
GRATIS HMS-tjeneste

Norsk Byggtjeneste ODA AS vil nå som byggenæringens sentrale informasjonsselskap tilby gratis flyt av HMS-datablader gjennom www.byggtjeneste.no og www.nobb.no samt www.bygg.no gjennom en avtale med Byggeindustrien. Dette betyr at produsenter/vareeiere gratis kan legge inn HMS datablader til fri bruk for utførende, handel og andre i næringen som måtte ha behov for dette. Kilde Bygg.no.

07.10.2004: Arkitektkonkurranse
Friis & Moltke A/S vinner av Paroc Panel System Award 2004
Vinnerne av Paroc Panel System’s Award 2004 mottok sine premier under prisseremonien som ble holdt i Helsinki Fair Centre 1. oktober. Vinneren av 1. premien på 10 000 euro, var det Danske arkitektkontoret Friis & Moltke A/S med deres L90 kraftverk prosjekt. I tillegg til vinnerprosjektet ble 4 andre prosjekt premiert med 1000 Euro hver i premie. Kilde Paroc.

05.10.2004: Ulsteinvik
Aamlid & Slyngstad vant arkitektkonkurransen

Aamlid og Slyngstad Arkitekter i Ålesund gikk seirende ut av arkitektkonkurransen om det kombinerte hotell- og kulturhuset i Ulsteinvik. De har tegnet et signalbygg på 7300 kvm som skal minne om både skip, seilbåt og skipsskrog. Hotellfløya på tre etasjer stevner som et skip mot fjorden. Vestibylen skal med glasfasader og stålkonstruksjoner minne litt om en seilbåt, og storsalen, som skal blendes med naturstein, har arkitektene tenkt skal minne om tyngden i kai- og moloanlegg. Vikebladet har mer.

04.10.2004: Bergen
Nytt og moderne kinosenter åpnet

Magnus Barfot kinosenter ble fredag åpnet for publikum. Det nye kinosenteret som inneholder fem nye kinosaler og 1.060 nye plasser, er bygget for å være godt synlig i bymiljøet. Derfor har arkitekt Lorentz Grieg tegnet et høyteknologisk byggverk bestående av mye glass, stål og sinkkledning. Glasset er for øvrig hovedtanken bak bygget. De åpne vrimleområdene skal nemlig være en del av gatebildet. Kilde Bt.no.

01.10.2004:
Stålgrossisten vann fram

Han blei landskjend då han i protest frakta 1,7 millionar kroner i trillebår gjennom Ålesund sentrum. No feirar han sigeren over moms-byråkratane. I dag innfører Finansdepartementet nye reglar for innbetaling av moms på importerte varer. Dei nye reglane kjem som direkte følgje av millionmarsjen med trillebåre som Hans-Peter Kåresens gjennomførte i Ålesund. NRK har mer.

01.10.2004: Nybygg
Gigantsykehus i rute

40.000 lastebillass med jord og stein er kjørt vekk fra tomten der det nye sykehuset på Lørenskog skal ligge. Nærmere 1500 personer skal jobbe på det gigantiske byggeprosjektet, som er det største siden Gardermoen. Pasienter og ansatte kan glede seg til det nye sykehuset. Prosjektet har en kostnadsramme på 7,64 mrd kroner, og skal betjene 340 000 innbyggere fra Romerike og Groruddalen. Aftenposten har mer.

Flere nyheter HER !

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009