AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter april 2007

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

30.04.2007: Anlegg
Håp om flere stålbroer i Danmark
Vegdirektoratet overveier å bygge flere stålbroer. Hittil har man bygget i betong, og det har betydd flere måneders veiarbeide til sjenanse for bilistene samt at det har kostet samfunnet masser av penger. En stor kran løfter stålelementene på plass på én dag. I store deler av Europa bygger man stålbroer i stor stil, fordi det gir minimalt veiarbeide, men ikke i Danmark der nesten alle broer blir bygget i betong. avisen.dk har mer.

27.04.2007: Stålbygg
Varemessa bygger på 
Norges Varemesse bygger på messeanlegget med 11.750 kvm til totalt 66.000 kvm. Utvidelsen gir en ny fleksibel utstillingshall, samt møterom og plass til messeadministrasjonen. Når messeadministrasjonen i januar 2009 flytter over fra Hotel Arena og frigjør 3. etasje i hotellbygget, blir den bygd om til minst 72 nye hotellrom. Utvidelsen ble vedtatt i et styremøte i stiftelsen Norges Varemesse 18. april. Kontrakt om bygging er inngått med Veidekke, og totalrammen for utbyggingen er beregnet til 280 millioner kroner. rb.no har mer.

25.04.2007: Offshore
Aker Kværner fikk Valhall-kontrakt 
Aker Kværner har fått kontrakt for bygging av stålunderstellet på nye Valhall. Det gjenstår kun noen siste avklaringer rundt BPs store Valhall-kontrakt. Kontrakten er på 450 millioner kroner for stålunderstellet på Valhall Redevelopment Prosjekt. Understellet skal bygges på Aker Verdal-verftet. dn.no har mer.

25.04.2007: Byggesak
Slutt på egenkontrollen 
– Vi tar sikte på å ha klart et forslag til ny kontroll- og tilsynsordning før nyttår, sier statssekretær Inge Bartnes i Kommunal- og regionaldepartementet. Han sier at dagens egenkontrollordning ikke fungerer. Dermed kan det gå mot slutten for den utskjelte ordningen der utbyggere har kontrollert seg selv. Det er også aktuelt å gjøre den frivillige sentrale godkjenningen obligatorisk. byggmesteren.as har mer.

25.04.2007: Metropol
Klart for innflytting på "palmen" 
Den menneskeskapte øya Palm Jumeirah kommer til å ha over én million innbyggere når den er ferdigbygd. Byggeselskapet Nakheel opplyser stolt at verdens største kunstige øy, med 78 km kystlinje, allerede omtales som "Jordens åttende underverk". Etter planen vil det være 40 luksushoteller og hundrevis av private villaer på "palmen". Se de spektakulære bildene her
I morgen reiser 56 personer til Dubai for å delta på NFS studiereise der de blant annet skal besøke "palmen" samt flere andre gigantiske byggeprosjekter. Red. 

24.04.2007: Byggeboomen
Gidder ikke regne på anbud 
De store entreprenørene i byggebransjen har så mye å gjøre at de ikke bryr seg om å regne anbud på nye prosjekter. Det er byggeboom både for næringsbygg og boligbygg, mens det fortsatt er ledig kapasitet innenfor vei- og anlegg. Prisene stiger for tiden mye i byggebransjen. Mens vei- og anlegg opplever konkurranse fra utenlandske entreprenører, er det fint lite å se til nye, utenlandske selskaper som konkurrerer innenfor næringsbygg. hegnar.no har mer.

24.04.2007: Konferanse 9. mai
Europeiske Eurokode-eksperter til Norge
Nedtellingen til innføring av Eurokodene er i gang. Etter planen skal de første Eurokodene med nasjonale tillegg vedtas og utgis allerede i 3. kvartal. Det haster derfor med å lære seg de nye Eurokodene. Noen av Europas fremste ekspertene i Eurokode 3 kommer til Oslo onsdag 9. mai for å foredra på den 3. Eurokodekonferansen. Det vil bli fokus på design av plate- og brukonstruksjoner samt trafikklaster, utmatting og materialvalg. Program og påmelding her.

23.04.2007: Arkitektur
Syv nye underverk
Taj Mahal, Den kinesiske mur, Tårnet i Pisa... Gamle storheter ruster ikke, men moderne arkitektur er minst like mange reiser verdt. Dinside.no har laget en liste med ferske prestasjoner fra moderne arkitekter. Bildet: Isfjell i Tokyo? Javisst! Creative Designers International og den britiske arkitekten Benjamin Warner står bak Iceberg, Audis nye showroom og kontorbygg i den japanske hovedstaden. Så ekstraordinære er lokalene, at de vekker kjempeoppsikt i en by som fra før svømmer av outrerte byggverk. "Isfjellets" kantete skjelett er dekket av 120 isblå paneler, og visuelt gir det inntrykk av at strukturen nærmest har ramlet ut av nærmeste isbitmaskin. Bygget stod ferdig i fjor, og ligner neppe på en bilforretning du har sett før. Se flere bilder på Dinside.no

20.04.2007: Entreprenør
NCC mistet bevillingen
Staten fratar entreprenørselskapet NCC hele eller deler av den offentlige byggegodkjenningen på grunn av flere alvorlige uhell på bygg under oppføring. Det er første gang myndighetene griper inn på en slik måte overfor en storaktør i bransjen. Ren flaks hindret at noen omkom da flere tonn betong raste fire etasjer ned fra et bygg under oppføring på Hamar i februar. Adm. direktør Sven Chr. Ulvatne i NCC vedgår at dette vil gå ut over selskapets omdømme. Han bekrefter at NCC har hatt problemer med flere oppdrag det siste året. adressa.no har mer.

19.04.2007: Offshore
Den tredje amigo funnet 
Understellet til Statoils storstilte Gjøa-prosjekt skal bygges av sørkoreanske Samsung Heavy Industries. Verdien på jobben er beregnet til rundt 150 millioner dollar. Det 14.000 tonn tunge understellet skal fraktes til Stord for sammenstilling med boligmodulen og topsiden. Med dette er trekløveret som skal levere de ulike hovedkomponentene til Gjøa besluttet. Aker Kværner skal fabrikkere plattformdekket, Leirvik MT skal levere boligmodulene, og Samsung understellet. oilinfo.no har mer.

18.04.2007: Skip/Offshore
FPSO-kontrakt til Aker Kværner
Aker Kværner har blitt tildelt en kontrakt for levering prosessmoduler til en ny flytende produksjonsenhet, FPSO, av MODEC International. Kontrakten er verdt 13 millioner dollar. Aker Kværner Process Systems skal stå for ingeniørarbeidet, innkjøp, konstruksjon, sammensetting og testing. Ingeniørarbeidet skal foretas ved Oslo-avdelingen, mens konstruksjon, sammensetting og testingen skal utføres ved Aker Kværners avdeling i Singapore. Kilde Offshore.no

17.04.2007: Offshore
Tidenes største Leirvik MT-kontrakt
Leirvik Module Technology (MT) skal bygge boligmoduler til Statoil Troll A-plattform for over 725 millioner kroner. Dette gjør at vi p. d. d. har en historisk høy ordrereserve på i alt 1.700 millioner kroner som skal leveres i løpet av 24 måneder. Volumet vil gi selskapet rimelig store utfordringer som jeg er sikker på at vår solide organisasjon vil takle, sier adm. direktør Harald Karlsson i Leirvik MT. h-avis.no har mer.

17.04.2007: Byggearealstatistikk, februar 2007
Økt byggeaktivitet
I løpet av januar og februar i år ble det til sammen igangsatt bygging av 6.079 boliger, 21,4 % flere enn i samme periode i fjor. Flest boliger ble igangsatt i Akershus med hele 1.177 nye boliger, mot 451 i fjorårets to første måneder. 
I samme periode ble det igangsatt bygging av 758.500 kvm bruksareal til næringsbygg, en økning på 20,3 % sammenlignet med de to første månedene i 2006. Igangsatte fritidseiendommer, garasjer o. l. økte med 13,1 %. SSB har mer.

13.04.2007: Sett på nett
Spektakulære byggverk 
Stålguidens "Sett på nett" er nå oppdatert med lenker til mange spennende prosjekter i innland og i utland. Vi anbefaler alle som er interessert i stål, bygg og arkitektur å ta en titt, se her. Red.  

13.04.2007: Stålentreprenør
Nytt navn og nøktern optimisme 
Nå pryder Ruukki-logoen veggen på Scanbridge i Sandnessjøen. Men de nye eierne garanterer ikke for flere arbeidsplasser. – Kjempegode jakker. Den beste jeg har hatt på meg i dag, smiler ansatt Bengt Brandsnes ved Ruukki i Sandnessjøen. Han sikter til sitt nye og røde arbeidsantrekk. Torsdag var det stor festivitas i kantina på Strendene, i forbindelse med markering av at Scanbridge for godt har byttet navn til Ruukki. helgeland-arbeiderblad.no har mer.

12.04.2007: Kurs
Eurokode 3 og 4, stål og samvirkekonstr.
I løpet av 2007 kan Eurokodene anvendes for bygninger og om tre år blir de det eneste alternativet. Det er derfor på høy tid for alle konstruktører å sette seg inn i Eurokodene. Den 25. april arrangerer SBI kurset "Dimensionera stålkonstruktioner med hjälp av internet - Eurokod 3 & 4" i Stockholm. En stor del av kurset tar for seg webplassen www.access-steel.com med informasjon og hjelpemidler for dimensjonering i stål og samvirkekonstruksjoner iht Eurokodene. Program her.

12.04.2007: Internett
Stålguiden med ny besøksrekord
Forrige måned ble det satt ny besøksrekord på Stålguiden på nett. Det ble i mars registrert 11.863 besøk som er nøyaktig 50 % flere besøk enn i samme måned 2006. I hele fjor ble det registrert 106.217 besøk som er økning på 36,1 % fra året før. Red.

11.04.2007: Konferanse
Børge Brende til Norsk Offshoredag
Hovedtaler på Norsk Offshoredag 2007 er stortingsrepresentant og tidligere miljøvernminister Børge Brende. Han vil ta for seg et meget aktuelt tema i disse dager: Energisituasjonen. Konferansen finner sted på Grand Hotel i Oslo, tirsdag 22. mai. Norsk Offshoredag som i år blir arrangert for 6. gang, har følgende temaer:
• Energisituasjonen globalt
• Fornybar energi
• Olje-og gass situasjonen på norsk sokkel
• Et sammenslått Statoil/Hydro
• Ekofisk feltet
• Ulykkeshendelser
• Dypvannsløsninger
• Sylinderplattform
• Vibrasjonsproblematikk
• Prosjekteringsmetoder
Program med påmelding: her

10.04.2007: Nybygg
Nye butikksentre i stål
Det danske eiendomsutviklerselskapet Sjælsø Gruppen etablerer to nye butikksentre i Norge. Det ene er på 7.200 kvm og forventes å stå ferdig i november. Det andre prosjektet er på i alt 6.000 kvm og bygget forventes igangsatt i løpet av andre halvår 2007. Kommende byggeprosjekter har mer.

03.04.2007: Materialer
Dyrere trevarer
Prisen på byggemateriale i tre øker kraftig. I dag måtte kundene betale opp til 20 prosent mer for trelast enn de gjorde før helga. - Årsaken er primært stor etterspørsel. Det er høy aktivitet, ikke bare i Norge, men også i resten av Europa, sier Arnfinn Ringstad ved Dyrøy i Ålesund. nrk.no har mer.

02.04.2007: Husk å melde deg på innen 12. april !
Årsmøte med foredrag: PWC-bygget og Miljødeklarasjoner
Norsk Stålforbund avholder årsmøte 19. april kl. 16.00 i Thon Hotel Opera i Oslo. Norsk Forening for Stålkonstruksjoner vil også holde sitt årsmøte samme dag kl 17.00. Deretter vil det bli et felles arrangement med foredrag om Price Waterhouse Coopers (PWC) - nybygg ved Oslo S og Stålforbundets nye Miljøvaredeklarasjoner. Det hele avsluttes med felles middag. Program her: Aarsmote_2007.htm

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009