AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google


Nyheter august 2006

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

31.08.2006: Bygge- og anleggsvirksomhet, produksjonsindeks, 2. kvartal 2006
Rekordhøy byggeaktivitet
Produksjonen av nybygg økte med 7,5 % fra 2. kvartal 2005 til 2. kvartal 2006. Dette til tross for at påsken falt i 2. kvartal i år. Rehabiliteringsvirksomheten gikk ned med 2,6 %. Produksjonsindeksen for bygg totalt steg med 2,7 %. SSB har mer.

31.08.2006: Bygg
Bryne får sitt signalbygg 
En enstemmig plan og økonomikomité ga i går i realiteten grønt lys for signalbygget til Forum Jæren. Dette til tross for at to arkitekter, som kommunen selv leide inn for å vurdere huset, ga tegningene helslakt. Arkitektene anbefalte i stedet en ny arkitektkonkurranse. Høyhuset blir 61 meter, får 17 etasjer og blir tre meter lavere enn Rica-hotellet på Tjensvoll, det høyeste bygget i Rogaland til nå. Signalbygget går inn i den nye bydelen på 30.000 kvadratmeter langs jernbanen på Bryne. Prosjektet omfatter også to videregående skoler, nytt bibliotek og nytt nasjonalt Garborgsenter. aftenbladet har mer.

30.08.2006: Bygg
Ny messehall avhengig av anbud 
ONS-sjef Kjell Ursin-Smith sender snart planene for ny messehall ut på anbud men frykter at det store presset i byggemarkedet vil hindre en utbygging. Planen er at den nye messehallen skal stå klar til bruk under ONS om to år. Den planlagte hallen skal også romme to skøytebaner og en curlingbane. Kommende Byggeprosjekter har mer.

29.08.2006: Bygg
Bygger ishaller over hele landet 
Sjekk status på de planlagte ishallene her til lands. Hockeyforbundets langsiktige mål er å ha 60 ishaller her til lands. En kostnadsberegning utført på vegne av NIHF for standard ishall for breddeaktiviteter anslår en pris på 24 millioner pluss tomtekostnader. Alle ishaller som blir bygget i dette prosjektet kan oppnå opptil 10 millioner i spillemiddelstøtte. Kommende Byggeprosjekter har listen over konkrete hallplaner.

28.08.2006: Programvare
Ny versjon av ledende 3D-programvare
Tekla Corporation har sluppet en ny versjon av verdens ledende programvare for 3D-produktmodellering. Tekla Structures 12 er et enda mer effektivt verktøy for hele prosessen med bærekonstruksjonen, fra konseptutformingen til tilvirkning, montering og konstruksjon. Tekla Structures er en helintegrert løsning for modellering av prosjekteringsinformasjon (BIM – Building Information Modeling), som gjør det mulig å gjennomføre et helt byggeprosjekt ved hjelp av en eneste modell. Den viktigste nyheten i denne versjonen er dets åpne programmeringsgrensesnitt (åpen API), som gjør det mulig å koble sammen ulike konstruksjonsprogrammer og metoder i en og samme 3D produktmodell. Norsk forhandler: EDR.

25.08.2006: Stålentreprenør
PPTH blir Ruukki Construction
Finske stålentreprenør PPTH Steelmanagement Oy, som er heleid av Rautaruukki, og dets datterselskaper fusjonerte 1. august inn i Rautaruukki Corporation, i følge en pressemelding fra Ruukki Construction. Dette betyr opphør av selskapsnavnene: PPTH Steelmanagement Oy, PPTH-Engineering Oy, PPTH-Norden Oy og PPTH-Solutions Oy. De fusjonerte selskapenes virksomheter vil heretter høre inn under avdelingen Ruukki Construction og benytte merkevarenavnet Ruukki og Ruukki logo. Red.

24.08.2006: Bygg
Smart Club med store planer
Smart Club vil bygge 16.000 kvm forretning med 130 leiligheter på taket på Østlandet og 6.000 kvm i Trøndelag. Kommende Byggeprosjekter har mer.

23.08.2006: Temadag
Temadag i Sandefjord
Torsdag 31. august arrangeres Temadag i Sandefjord med befaring av leilighetsprosjektet Kilen Brygge. Det blir også fortalt om brannisolerende produkter for stål, bøying av rør og hulprofiler, rustfrie rekkverk og valg av skruer. Arrangementet med påfølgende middag i Rica Park Hotell er åpent for alle. Arrangør er Norsk Stål AS, Den norske Stålgruppen og NFS. Program og påmelding her.

22.08.2006: Bygg
Stabæk utsetter stadion
Det blir ingen åpningskamp på Fornebu Arena 9. september 2007. – Årsaken er at planleggingen av driftskonseptet er så ressurs- og tidkrevende at det ikke var mulig å gjøre det med fullt trykk, før vi hadde godkjenning av kommunen (slutten av juni), sier tidligere leder i Stabæk Fotball, Einar Schultz, som nå jobber med arenaen på fulltid. Schultz sier han tror man kan starte byggingen av Fornebu Arena i oktober. Den offisielle åpningen blir i 2008. budstikka.no har mer.

22.08.2006: Byggearealstatistikk, 2. kvartal 2006
Kraftig økning av nye kontor- og forretningsbygg i Oslo  
Det ble påbegynt bygging av 1.715 kkvm bruksareal til næringsbygg i første halvår i år, en økning på 16,4 % sammenlignet med første halvår 2005. Flest kvadratmeter areal ble igangsatt til kontor- og forretningsbygninger med 527 kkvm. Sammenlignet med samme periode i fjor var økningen i Oslo på hele 266,7 % for denne bygningstypen.
Flest nye boliger i blokk
I løpet av første halvår i 2006 ble det igangsatt 8.526 boliger i boligblokk, en økning på 44,4 % sammenlignet med første halvår 2005. Totalt ble det påbegynt bygging av 16.119 boliger i perioden - en økning på 8,1 % (bruksareal økte med 4,5 % til 1.903 kkvm). Over halvparten av alle igangsatte boliger var blokkleiligheter. SSB har mer.

21.08.2006: Arkitektur
Arkitektfirmaet CF Møller vant i Hyllie 
Malmøs nye landmerke vil bli utført i glass, stål og naturstein nær Øresundsbroen. Konkurransen om det nye prestisjebygget i Malmøs framtidige bydel Hyllie er nå avgjort. I internasjonal konkurranse med norske Snøhetta AS, svenske White Arkitekter AB og østerrikske Coop Himmelb(l)au har det danske arkitektfirmaet CF Møller AS blitt kåret til vinner. Bygningene vil bli oppført ved et torg og fungere som midtpunkt i det nye området Hyllie Centrum. Møllers arbeidsnavn på bygningene er "Malmö Tower". Torghuset foreslås å bli 180 meter høyt / 53 etasjer og kommer til å være synlig på langt hold. Endelig høyde er ikke fastlagt og kan komme opp i 200 meter. dn.se har mer. Se flere bilder her.

18.08.2006: Bygg
Porter til 12 millioner kroner
Statsbygg ved Prosjekt Nytt Operahus har inngått kontrakt med det norske firmaet Magmo AS på leveranse og montasje av porter. Kontrakten har en verdi på ca. 12 millioner kroner. Magmo AS med sin tyske leverandør Buchele GmbH skal levere til sammen 19 store motordrevne porter som skal benyttes i baksceneområdet, mellom prøvesal 2 og 3 og i området harde verksteder. Det stilles strenge krav til portene når det gjelder lydisolasjon og brannklasse. Statsbygg har mer.

18.08.2006: Bygge- og anleggsvirksomhet, omsetningsstatistikk, 2. termin 2006
15,7 prosent økning i bygg og anlegg
Omsetningen innenfor bygge- og anleggsvirksomheten økte med 8,4 mrd kroner i perioden januar-april 2006 i forhold til samme periode året før. Dette tilsvarer en økning på 15,7 %. Bygge- og anleggsbedriftene omsatte totalt for 61,8 mrd kroner i de fire første månedene. Vi ser en omsetningsvekst i alle næringshovedgruppene i denne perioden, og størst økning hadde bedriftene i gruppen "utleie av bygge- og anleggsmaskiner med personell" med 26,9 %. Den største næringsgruppen, ”oppføring av bygninger og andre konstruksjoner”, står for nesten halvparten av omsetningen. ssb.no har mer.

16.08.2006: Anlegg
Jørnøya snart landfast
I slutten av august kan innbyggerne på Jørnøya påberope seg endelig å være landfast. Imarsundprosjektets første milepæl er nådd. -Vi ligger jo disse 3-4 månedene etter skjema, og ny dato for ferdigstilling er satt til 15. mars, sier ordfører Hans Lauritzen. Den totalt 550 m brua må nok ta litt av skylda for at prosjektet er forsinket. -De to dypeste søylene har vist seg å ikke være optimale og måtte stives av på nytt. Scanbridge i Sandnessjøen er underleverandør av stålbroene for det tyske firmaet Bilfinger Berger. sovesten.no har mer.

10.08.2006: Stålverksted
Scanbridge inn på offshoremarkedet 
Scanbridge i Sandnessjøen er kjent som en av Skandinavias største på bygging av stålbruer. Nå har de fått en kontrakt på sitt første offshoreoppdrag. Oppdraget gjelder bygging av to knutepunkter til en oljerigg. Knutepunktene holder sammen stagene i riggen og er 25 meter lange, 15 meter brede og 8 meter høye. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

09.08.2006: Stål
Vestfold Jernlager med formidabel vekst
Etter at stålgrossisten Vestfold Jernlager AS i 2004 flyttet fra Tønsberg til Holmestrand har bedriftens driftsinntekter gått fra 108.1 millioner kroner i 2003 til formidable 203.5 millioner i 2005. Resultatet før skatt har i løpet av disse to årene nærmere seksdoblet seg, fra 3.5 millioner i 2003 til 19.6 millioner i fjor. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

08.08.2006: Firmanytt
Arcelor Construction overtar RYDAB
I følge en pressemelding fra Arcelor Construction vil selskapet, gjennom sine datterselskap Haironville Sverige AB og Arcelor Construction Norge AS overta hele RYDAB -Gruppen fra 1. sept. For å forsikre seg om en fortsatt kraftfull vekst har RYDAB funnet en ny sterk eier i verdens største stålkonsern, Arcelor, som har resurser og kompetanse til å ekspandere og utvikle RYDAB i framtiden. Overtagelsen gir også store samordningsfordeler med et bredere utvalg av produkter står det i pressemeldingen som kan leses her.

08.08.2006: Bygg
Detaljhandelen og oljen er motoren for yrkesbyggingen
25% av alle private næringsbygg som ble produsert det siste året ble brukt av detaljhandelsnæringen. Hovedsakelig i form av butikker. 10% av de nye lokalene brukes av bedrifter relatert til oljesektoren. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

07.08.2006: Bygg
Robotfjøs i galvanisert stål
Byggleverandøren Smith AS, Felleskjøpet, DeLaval og andre aktuelle i-mek-leverandører leverer innflyttingsklare fjøs. FK Systemfjøs reises på ferdig oppmålt, utgravd, rørlagt og drenert tomt. Innredninger settes opp, med bl.a. mjølkerobot og kraftfôrstasjoner. Det finnes tre alternativer, fjøsene Klara, Dagros og Stjerna. Alle de viktigste leverandørene til innendørsmekaniserings-sektoren i Felleskjøpet er med i prosjektet. Konseptet er tegnet av norske arkitekter, det er konstruert av norske ingeniører og byggeprosessen er under ledelse av norsk byggleder. Alle de tre byggvariantene er konstruert med galvanisert stål. fk.no har mer.

03.08.2006: Bygg
Røkke bygger hangar
Kjell Inge Røkke bruker privatfly til hyttepalasset i Oppdal, og det er ingen billig affære. Nå har mangemilliardæren satt i gang med enda et prosjekt for å sikre en trygg og behagelig reise til fjells, skriver lokalavisen Opdalingen. Siste skudd på stammen av hytteinvesteringer er en flunkende ny hangar. Røkke trenger parkeringsplass for sitt tomotors Beech King-fly, som er flytypen han skal bruke til hytta. n24.no har mer.

02.08.2006: Bygg
Byggeplaner vil sprenge norsk økonomi
Den planlagte byggeaktiviteten i Norge neste år ligger 23 % over nivået i 2006 og har en beregnet kostnad på 248 mrd kroner. Ajourførte tall fra Byggfaktas database viser at det 1. august 2006 var registrert 6.250 prosjekter som etter planen skal settes i gang neste år. - Byggenæringen har ikke kapasitet til å gjennomføre alle disse planene. Det er ikke tilstrekkelig arbeidskraft og jeg tviler sterkt på at planer i dette omfang lar seg gjennomføre, sier adm. direktør Pål Engeseth i Reed Business Information Norway. Det er dette firmaet som eier og driver databasen Byggfakta. olf.no har mer.

02.08.2006: Anbudskonkurranse
Innkjøp av 2000 tonn stålprofiler
Larvik havn KF skal bygge nye kaier på Revet i Larvik. Kaiene bygges som spuntkaier bestående av cellespunt og bakforankret spuntvegg. For dette prosjektet skal Larvik Havn kjøpe inn 2000 tonn stålprofiler. Kommende Byggeprosjekter har mer.

01.08.2006: Stål
Milliardsmell truer stålmagnaten
Stålmilliardæren Lakshmi Mittals siste storkjøp kan bli vesentlig dyrere enn han regnet med. Motstand fra minoritetseiere i Brasil kan presse opp sluttregningen for overtagelsen av Arcelor med nesten 40 mrd kr. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009