AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter oktober 2006

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

31.10.2006: Gratis søketjeneste
Sjekk om bedriften er solid 

Søketjenesten Sesam har oppdatert sin bedriftsdatabase slik at du nå kan søke opp bedriftenes regnskapstall for 2005. Dette kan du bruke til din fordel. Den Schibsted-eide søkemotoren Sesam, har lagt ut hovedtallene fra regnskapene til alle regnskapspliktige selskap i sin database. Nå er også de fleste tallene fra regnskapsåret 2005 på plass. I dag er det registrert rundt 400.000 foretak i databasen. Søk her.

31.10.2006:
NCC bygger kontorbygg for COWI

NCC Construction AS har inngått avtale med Værste AS til en verdi av 42,2 millioner kroner for bygging av et nytt kontorbygg som skal huse COWI`s avdeling i Fredrikstad. Arbeidet starter i november og bygget skal være ferdig i november 2007. Kontorbygget settes opp på det gamle verftsområdet til tidligere Fredrikstad Mekaniske Verksted. Kontorbygget blir på 2.800 kvm over fire etasjer og bygges med bærekonstruksjoner i stål, hulldekker og plasstøpt betong. F-b.no har mer

31.10.2006:
Slik kan Sandviken bli

Storentreprenøren Terje Johan Skjelbred i NCC anlegg Vest vil rive Bontelaboanlegget, bygge to skyskrapere i glass og stål og en moderne cruisehavn med plass til 10-12 skip. Terje Johan Skjelbred understreker at dette ikke planer, men en visjon for hvordan denne delen av byen kan bli. - Jeg tenker å føre turistene gjennom Bergenhus, flytte Fantoft stavkirke til nordenden av festningsområdet og gjenreise Apostelkirkene lenger sør på området, forteller Skjelbred. bt.no har mer.

30.10.2006: Entreprenør
Peab ekspanderer i Nord-Norge 

Peab har i dag inngått en avtale om å kjøpe 100 prosent av Tromsø-baserte Bjørn Bygg av Bjørn-Gruppen. Bjørn Bygg er et nordnorsk eiendomsutviklings- og entreprenørselskap med virksomhet i Tromsø-regionen, Hammerfest samt andre deler av landsdelen. Selskapet har i underkant av 200 ansatte og omsatte for 356 millioner kroner i 2005. fellesforbundet.no har mer.

30.10.2006:
Seminar: Ishaller - flerbruksarenaer

Den 29. november i fjor arrangerte Norsk forening for Stålkonstruksjoner seminaret "Fotballarenaer" som trakk mer enn 120 deltaker. Seminaret ble referert i flere riksaviser, fagpresse og i radioens nyhetssending. I år på samme dato arrangerer foreningen et nytt seminar kalt "Ishaller - flerbruksarenaer". Temaet er aktuelt i og med at det er forventet en byggeboom av norske ishaller neste år. Programmet kan sees her.

30.10.2006:
Roterende miljøhus

Everingham Rotating House er et miljøvennlig, åttekantet glass- og stålhus med en diameter på 24 meter, og en tre meter bred, 360 graders veranda. Den rundt 50 tonn tunge bygningen kan rotere helt rundt ved hjelp av en elektrisk motor, som ikke er spesielt mye større enn den du finner i en vanlig vaskemaskin. Huset er lokalisert rundt fire timers kjøring fra Sydney i Australia, et sted som ikke akkurat er kjent for sitt elendige vær. Likevel, med et roterende hus får du utnyttet varmetilfanget maksimalt. dingz.no har mer.

Dette miljøvennlige huset roterer om sin egen akse.

27.10.2006: Rådgivende ingeniører
NLI Engineering og UNICON Engineering blir ett

NLI Engineering og UNICON Engineering blir ett selskap og samles på Bjellandåsen utenfor Tønsberg. Det er i dag inngått avtale mellom NLI Engineering og eierne av UNICON Engineering as om overtakelse av alle aksjene i UNICON Engineering as (UE). UE er et engineeringsselskap med 30 ansatte, og selskapet leverer prosjekteringstjenester innen Offshore og Industri markedet. Offshore.no har mer.

27.10.2006: Pris til stålbygg
Pris til besøksenteret ved Nidarosdomen

Selskapet for Trondhjem Bys Vel har gitt årets pris til besøksenteret ved Nidarosdomen som Statsbygg ferdigstilte i sommer. Finn Haugan overrakte prisen på vegne av selskapet. Ved overrekkelsen uttalte han at besøksenteret er nøye avbalansert i forhold til omgivelsene og at bygget er blitt en liten attraksjon i seg seg. Besøksenteret er tegnet av Eggen Arkitekter AS. statsbygg.no har mer.

27.10.2006: Industri
Elkem bygger solcellefabrikk til 2,7 milliarder

Orkla investerer 2,7 milliarder kroner i solcelleproduksjon ved Elkem Fiskaa i Kristiansand. Miljøvennlig prosessteknologi danner grunnlaget for den nye fabrikken som vil produsere høyrent silisium. Nyskapingen gir nesten 150 nye arbeidsplasser. norskindustri.no har mer.

24.10.2006: Bygg
Kjerringa mot strømmen

Stålentreprenøren Skalles Mek Verksted AS i Fredrikstad har levert stålskjellettet til Euro Terminal i Swinoujscie i Polen. Bygget er 189 meter langt, 45 m bredt og 11 m høyt. Det har gått med ca. 230 tonn stål. Det er det andre oppdraget som bedriften har vunnet i Polen i konkurranse med europeiske stålentreprenører. Forrige leveranse var et fryselager for Odraport der det gikk med ca. 171 tonn stål. Flere prosjekt-presentasjoner her i kompendiet "Stålprosjekter landet rundt". Red.

23.10.2006: Ishall
Suksess for ny arena – en milliongevinst

Publikum strømmer til nye Swedbank Arena. Robert Döme og hans lagkamerater i Modo Ishockey lokker nesten 3 000 tilskuere mer per kamp enn i fjor. Resultatet kan bli en gevinst på 3-4 millioner SEK. Modo har økt publikumssnittet fra 3 973 tilskuere til 6 684, en økning på 68 prosent. Mer om svenske ishaller og planlagte norske ishaller på seminar om "Ishaller og flerbruksarenaer" 29. november. Program her.

20.10.2006: Stål
Tata Steel kjøper Corus

Indiske Tata Steel har skrevet under på en avtale om å kjøpe den britisk-hollandske stålprodusenten Corus for 4,3 milliarder pund (55 mrd kroner). Til sammen kommer selskapet til å bli verdens femte største stålkonsern. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

19.10.2006: Pris
Stålbygger prises for presset byggekostnad

"Vårt system att bygga moduler revolutionerar byggbranchen. I dagsläget kan vi sänka byggkostnaderna med upp til 10-15 procent. På sikt ännu mer", sier Ulf Åberg, vd i Open House Productions, som i dag ble tildelt Stålbyggnadsindustriens årlige utmerkelse "Silverbalken" under Stålbyggnadsdagen i Sverige. Hemmeligheten ligger i en industriell produksjon av boligmoduler, der stål erstatter betongbjelker og trestendere. Open House eies av norske OBOS og er for tiden i gang med produksjon av moduler til Kværnerbyen i Oslo. Kilde DI.se. Se også artikkel i Aftenposten om Open House: her. Samt artikkel i Vår Bostad: her.

19.10.2006: Konferanse
Kompendier lagt ut på nett

13 av 16 presentasjoner på Norsk Ståldag for en uke siden er nå lagt ut på nett for visning eller nedlasting. De tre foredragene som ennå ikke er klare vil bli lagt ut på nett så snart vi mottar disse. Kompendiene kan sees her

18.10.2006: Bygg
Ønsker super-hotell velkommen
I går ble det kjent at First Hotels vil bygge et kjempehotell på Romsaasjordet langs E6 ved Jessheim. Med 400 rom kommer det til å bli et av landets største hoteller. Eiendomsutvikler Tore Kværner hilser det nye storhotellet velkommen, og mener det er viktig med et signalbygg i området. — Alle hotellplaner er positive, og selv om det eventuelt ligger litt utenfor sentrum, blir det en vinn-vinn-situasjon for alle. Jeg regner imidlertid med at hvis de får bygge såpass høyt vil det samme gjelde for Jessheim sentrum. Det er viktig at like retningslinjer for nybygg legges til grunn uansett hvor det bygges, påpeker han. eub.no har mer.

18.10.2006: Bygg
FosenHallen reiser seg

Fosenhallen i Botngård blir en av Norges største ishaller. Til sammen 42 buede takdragere i stål danner bygget som har en grunnflate på 74 x 188 meter og er 19 meter høy. I disse dager holder 130 - 140 bjugninger på med dugnadsarbeid, blant annet for å legge takplatene på verdens 17. lengdeløps ishall. I tillegg til lengdeløpsbane for skøyter blir det også ishockey/ kunstløpbane, curlingbaner, friidretts løpebane og kunstgress fotballbane. Kilde Fosna-Folket og Bjugn kommune. Hallen vil bli presentert på Ishall-seminaret den 29. nov. Program her.

17.10.2006: Kurs
Ståleksepert til Norge

Som foreleser på kurs i dimensjonering av knutepunkter av hulprofiler 2. - 3. november i Oslo kommer den anerkjente ståleksperten Jaap Wardenier. Han arbeider for tiden deltid som Professor of Steel Structures ved Delft University of Technology og som Senior Consultant. Siden 1982 har han forfattet mer enn 200 publikasjoner, blant annet CIDECT-heftene. Som formann og medlem i mange internasjonale komiteer har han utviklet designkriterier og beregningsregler for rør og hulprofiler som har blitt adoptert i tekniske håndbøker, regelverk og standarder over hele verden, bl. a. nye Eurokoder. Program og påmelding: her

16.10.2006: Byggearealstatistikk, august 2006
Mange nye næringsbygg

I løpet av årets første åtte måneder er det totalt igangsatt bygging av 2,1 millioner kvm bruksareal til næringsformål, en økning på 9,8 % sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Mest bruksareal er igangsatt til varehandel, der det hittil i år er igangsatt 519 800 kvm. Den største veksten finner vi for eiendomsdrift, foretningsmessig tjenesteyting og utleievirksomhet der det i perioden fra januar til august er igangsatt 247 300 kvm bruksareal, en økning på 38,9 % sammenlignet med de første åtte månedene i fjor. SSB har mer.

13.10.2006: 
Skinnende ståljubileum

Norsk forening for stålkonstruksjoner feiret sitt 20-årsjubileum med festmiddag på Grand Hotel i Oslo i går kveld. Foreningen ble stiftet 24. september 1986, og har nå 348 personlige medlemmer og 38 bedriftsmedlemmer. Ingen hadde forventet den aktiviteten som foreningen har i dag. Mange holdt på å besvime da det for første gang kom mer enn 100 på et møte, ble det snakket om rundt jubileumsbordet. Kilde TU.

11.10.2006: Miljø
Betongbransjen raser mot tresatsing

I lavutslipputvalgets rapport Et klimavennlig Norge står det at det ligger et stort potensial i å erstatte varer som betong, stål og aluminium med tre. Det har fått betongbransjen til å se rødt. Etter at Dagens Næringsliv skrev om dette under tittelen "Seier over Betongen" onsdag 4. okt har betongbransjens organisasjon byggutengrenser.no sendt ut en krass pressemelding. Her står det bl. a.: "Det er ikke riktig at lavutslippsutvalgets rapport inneholder en slik konklusjon og langt fra enkelt å mene det." tu.no har mer.

11.10.2006: Offshore
Aker Kværner kan bli involvert i Shtokman

Aker Kværner ser ut til å sitte med det beste kortet når Russland skal bygge ut Shtokman. For mens Hydro og Statoil ble lange i fjeset da Gazprom meldte at de vil stå bak utbyggingen av det gigantiske gassfeltet alene, klarer de seg neppe uten undervannsteknologien til Aker Kværner. Ifølge Dagens Næringsliv kan Aker Kværner ha et ekstra trumfkort på hånden på grunn av sine langvarige forbindelser til Tysklands tidligere forbundskansler Gerhard Schröder. Den tidligere kansleren jobber nemlig som spesialrådgiver for Gazprom. Kilde Offshore.no

10.10.2006: Bygg
Krever bevis for at byggekravene følges 

Dersom utbyggeren ikke kan dokumentere at modulene på toppen av Prix-bygget i Mosjøen tilfredsstiller norske krav, henger ferdigattesten i en tynn tråd. – Og dersom de sikkerhetsmessige aspektene ikke oppfylles, risikerer de at vi heller ikke gir brukstillatelse, sier bygningssjef Svein Davidsen i Vefsn kommune. I følge Davidsen og avdelingsleder Gunnar Valla er det ei setning i den branntekniske beskrivelsen fra Norconsult som har fått kommunens bygningsmyndigheter til å reagere. I beskrivelsen heter det nemlig: "Bærende konstruksjoner for nye leiligheter skal ha brannmotstand i 60 minutter og kan være utført i brennbare materialer. Det mener Vefsn kommune ikke er riktig. I brevet fra Vefsn kommune heter det at forskriftene ikke åpner for bruk av brennbart materiale i hovedbæresystemet. helgeland-arbeiderblad.no har mer.

09.10.2006: Stål
Ukjent bedrift omsetter for 1,7 milliarder

Få har hørt om Nordic Intertrade. Kraftig vekst har ført bedriften opp til tiende plass over Buskeruds største bedrifter. - Vi kjøper stål i land som Kina, Ukraina, Russland, Tyrkia og Brasil, og selger det til vesteuropeiske land. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

09.10.2006: Online påmelding
Siste frist for påmelding til Ståldagen i dag!

Dersom du er litt sent ute med påmelding til Ståldagen så er det ikke for sent. Vi tar i mot online påmelding fram til kl. 15.00 i dag. Fyll ut påmeldingsskjema her. For å se hvem som er påmeldt, trykk her.

06.10.2006: Bygg
Røkkes nye kontorbygg på Ståldagen

Røkkes nye store kontorbygg på Fornebu, Aker Hus, er nå i ferd med å reise seg. På Norsk Ståldag 12. oktober blir det to innlegg om Aker Hus. Vice President Communications, Stein Inge Liasjø i Aker Kværner vil fortelle om "praktiske og økonomiske fordeler ved å samle virksomheter i ett stort kontorbygg" og Sivilingeniør Rolf Hauan i Rambøll Norge vil fortelle om "byggtekniske løsninger". Online påmeldingsfrist er 9. okt. Program her. 

AnFX

05.10.2006: Bygg
Lønnheim bygger 100 leiligheter midt i Oslo

Lønnheim Eiendom AS kaster seg med stor tyngde inn i eiendomsutvikling midt i tjukkeste Oslo. Firmaet satser 250 millioner kroner på bygging av 100 leiligheter i sentrum av hovedstaden. tk.no har mer.

04.10.2006: Byggesak
90 i fare for å miste byggelisensen 

90 bedrifter kan bli fratatt ansvaret i byggesaker, etter å ha blitt tatt for grove feil. Byggebransjen har i stor grad kontrollert seg selv de siste ti årene. Sentral godkjenning tildeles på bakgrunn av en helhetsvurdering av foretakets organisasjon, styringssystem og faglig ledelse. Hittil i år er det ni foretak som har fått trukket tilbake den sentrale godkjenningen. - Statens bygningstekniske etat (BE) har ytterligere 90 foretak i kikkerten, som omfatter alle typer foretak - fra arkitekter til store rådgivende ingeniørfirmaer og landets største entreprenørselskap Skanska. n24.no har mer.

04.10.2006: Arkitektur
Energiproduserende skyskraper

Midt i Guangzhou's nye finanssenter har det verdensberømte arkitektfirmaet Skidmore, Owings & Merrill (SOM) tegnet Pearl River Tower, en 303m / 69 etasjer høy kontorbygning med et areal på over 200 000 m². Bygningen er også unik, både arkitekturisk og energisk. Bygningen skal med solfangere og vind produsere mer energi enn hva den bruker. Byggingen av bygningen ble satt i gang i Juli 2006 og skal etter planen stå ferdig i løpet av tredje kvartal 2009. Se bildene her: Stålforum

04.10.2006: Norsk Stålforbund
Klart for tidenes Ståldag

Norsk Ståldag som finner sted på Grand Hotel i Oslo 12. oktober, har i år flere temaer og foredrag enn noen gang tidligere. Det er også lagt opp til en spesiell festaften i forbindelse med Norsk Forening for Stålkonstruksjoner sitt 20 års jubileum. Årets temaer er av stor aktualitet med fokus på energi (Stortingsrepresentant Ivar Kristiansen), verkstedindustri (Direktør Knut E. Sunde, Norsk Industri), økonomi (Sjeføkonom Knut Anton Mork, Handelsbanken), materialer & trender, prosjektpresentasjoner og tekniske foredrag. Av prosjektpresentasjoner kan nevnes nye hovedkontor til Aker Hus og Price Waterhouse Cooper, samt Petter Dass Museet, Ullevål Sykehus p-hus og Brandangersundbrua (nettverksbuebru). Det blir dessuten besøk av Diplomingeniør Knut Göppert i Schlaich Bergermann und Partner, som har designet flere fantastiske byggverk som Berlin Hauptbahnhof, nytt tak over Olympiastadion i Berlin og Milan Trade Fair. Kilde: stalforbund.com har mer. Lenke til program her.

Program

03.10.2006: Bygge- og anleggsvirksomhet, omsetningsstatistikk, 3. termin 2006
Vekst i omsetningen for bygg og anlegg

Bedriftene i bygge- og anleggsbransjen hadde en økning i omsetningen på 12,2 milliarder kroner første halvår 2006 sammenlignet med første halvår 2005. Dette tilsvarer en vekst på 13,8 prosent. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

02.10.2006: Stål
Finsk storsatsing i Norge

Den finske stålprodusenten Ruukki åpner en ny avdeling i Norge, og vil benytte konserthuset i Stavanger til å fronte en ny strategi med integrerte systemer og prefabrikkerte elementer. - Kanskje jeg sier for mye, men jeg vil opprette en egen enhet i Norge for salg av integrerte systemer, sier teknisk direktør Tero Hasu i Ruukki. Det var da en gruppe fra Norsk Forening for Stålkonstruksjoner besøkte Ruukkis valseverk i Hämmenlinna at Hasu kom med nyheten. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009