AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter juni 2004

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden

30.06.2004:
Skreddersydd for omgivelsene

Nye Straumsbrua i Skodje på Sunnmøre åpnes 3. juli. Brua er som skreddersydd for de naturskjønne omgivelsene mellom Ellingsøyfjorden og Skodjevika. Konstruksjonen viser også behørig respekt for de eksisterende, verneverdige Skodjebruene fra 1920-tallet. Stålbuen, som bærer brudekket, kom prefabrikert til byggeplassen. Buen ble rigget på plass ved hjelp av lektere med heistårn samt utnyttelse av flo, fjære og ballastvann. Slik er denne brua blitt et unikt prosjekt. Buespennet er på 176 meter. Buespennet på Svinesundbrua, der det er brukt en annen byggemetode, er til sammenligning 247 meter. På Straumsbrua er buen underliggende mens buen på nye Svinesundbrua er mellomliggende. TU har mer.

30.06.2004:
Lover verdens beste stadion

Real Madrids president Florentino Perez lover at han skal omgjøre klubbens hjemmebane Santiago Bernabeu til verdens flotteste stadion hvis han blir gjenvalgt som president etter valget 11. juli. Onsdag lanserte han planen om å bygge et delvis stål- og glassbasert tak over arenaen. Santiago Bernabeu rommer i dag ikke mindre enn 82.000 tilskuere. Prosjektet har en prislapp på 250 millioner kroner og skal være gjennomført innen 2008. Kilde ANB. (Perez ble gjenvalgt, red)

19.06.2004:
Klikk for stort bildeLys og lekker skole

Nye Halden videregående skole på Porsnes blir lys, luftig og lekker med store glassflater, stål, betong og panel i lys bjørk. Utbyggingen er inne i sin siste fase, og om knappe to måneder blir både nybygget og den gamle skolen — snart ferdig pusset opp og ombygd — tatt i bruk av lærere og elever. — Arbeidene går stort sett etter planen, sier prosjektleder for hovedentreprenøren ved Porsnes-utbyggingen, Bård Degnes i Brødr. Glomsrød & Holstad ANS. Halden Arbeiderblad har mer.

18.06.2004: Byggearealstatistikk, april 200411.06.2004
Økning for næringsbygg

Det ble igangsatt bygging av 1 170 900 kvm bruksareal til annet enn bolig fra januar til april i år. Økningen på 15,1 % fra samme firemånedersperiode i fjor kan delvis forklares med at igangsettingen av næringsbygg var spesielt lav i april 2003. Registrert igangsetting av bruksareal for næringene varehandel og undervisning har økt med henholdsvis 63,7 og 51,8 % i denne perioden. Det ble også registrert en økning av bruksareal til boliger. I årets fire første måneder ble det igangsatt 982 600 kvm, en økning på 6,7 % fra samme periode i fjor. SSB har mer.

11.06.2004: Fotball-EM
Her spilles kampene

Fotball-EM i Portugal 2004 spilles på ti forskjellige steder rundt om i landet. Noen av stadionene er bygd helt opp fra grunnen av, mens andre har blitt ombygd. Morgendagens åpningskamp spilles i Porto på den nye stadion Estádio do Dragão. Stadion har 52.000 sitteplasser og er bygd, i et enormt idrettskompleks, der det etter hvert også kommer et eget kjøpesenter. Stadion er overbygd med en 280 tonn tung stålstruktur og er 14 etasjer høy på det høyeste. Arkitekt har vært Manuel Salgado. Siste.no har mer om stadionene.

11.06.2004: Offshore
Gigantsprekk på Snøhvit, men ingen sparkes

Kostnadssprekken på Snøhvit-utbyggingen kan til slutt ende opp i nærmere 12 milliarder kroner og gassleveransene kan bli opp til ett år forsinket. Men ingen Statoil-hoder ruller denne gangen. Denne gang er det ingen hoder som ruller, men den sittende konsernsjefen Øverland har gjort det klart at det vil bli foretatt store endringer i måten Statoil planlegger og organiserer store utbyggingsprosjekter på. Det vil bli en av de første oppgavene den nye konsernsjefen, Helge Lund, vil ta fatt på når han starter sitt virke i Statoil i august. Kilde Offshore.no.

11.06.2004:
Kritikk av Godkjenningsordningen

NAL, NPA og RIF har i felleskap sendt et brev til Statens Bygningstekniske Etat med skarp kritikk av den sentrale Godkjenningsordningen. Slik den nå fremstår etter revisjonen høsten 2003 har den mistet mye av sin verdi, uttaler organisasjonene. Det mest alvorlige ved det nye systemet er at firmaene ikke lenger blir vurdert og godkjent i forhold til faktisk fagkompetanse, men at de blir stilt fritt til selv å oppgi hvilke arbeider de utfører innen den aktuelle godkjenningskategori (søker, prosjekterende, kontrollerende osv.) MNAL har mer.

10.06.2004: Trondheim
Tør ikke bygge trehus

Eierne av branntomta i Trondheim tør ikke satse på et dristig nytt byggverk i tre. Det synes Hilde Bøkestad i "Trondhjem arkitektforening" er feigt. Nå har grunneierne bestemt seg for at gulvene skal være i betong. Det ble for risikabelt å satse på tre. Prosjektleder for grunneierne på branntomta, Arne Opsahl, sier at man vet for lite om konsekvensene av å bygge en 4-5 etasjes bygård i massivtre. - Det er ingen som har erfaring over tid på hvordan dette vil utvikle seg, spesielt med tanke på lyd, og hvordan lydforholdene mellom de forkskjellige brukerne, som en nattklubb, vil bli i et slikt hus. NRK har mer.

10.06.2004: Byggekostnadsindeks for boliger, mai 04
Liten økning i byggekostnadene

Byggekostnadene for boliger økte med 0,3 % fra april til mai i år. Materialkostnadene steg med 0,1 %. Byggekostnadene for boligblokker og eneboliger økte med henholdsvis 0,3 og 0,2 % i samme periode. Lønnsstatistikk for 1. kvartal 04 er tatt inn i byggekostnadene for mai og medvirket til at arbeidskraftkostnadene steg med 0,5 % fra april til mai i år. Byggekostnadene for boliger auka med 2,9 % fra mai 2003 til mai 2004. Arbeidskraftkostnadene og materialkostnadene steg med henholdsvis 3,1 og 3,2 % i samme periode. SSB har mer.

10.06.2004: Offshore
Kværner tildelt rammeavtale for Alvheim

Marathon har inngått en rammeavtale med Aker Kværner for leveranse av undervannsutstyr for feltutbyggingsprosjekter i Nordsjøen og Europa. De første leveransene vil bli i forbindelse med den planlagte utbyggingen av Alvheim-feltet på norsk sokkel. Leveransen til dette prosjektet er anslått til om lag 250 millioner kroner, og Kværner Oilfield Products skal levere brønnhoder, ventiltrær, trål-beskyttelser, og kontrollsystemer til 11 brønner. Kilde Offshore.no.

09.06.2004: Kristiansand
«Funksjonelt og vakkert kompleks»

Kristiansands nyeste boligblokk er i finaleheatet for den prestisjetunge Statens byggeskikkpris. 16. juni offentliggjør statsråd Erna Solberg hvem som får diplom, 300.000 kroner og betydelig ære. - Funksjonelt og vakkert, skriver juryen, om komplekset i fire til fem etasjer. De 95 leilighetene skal være klare for innflytting 15. august. Det er arkitekt Kari Nissen Brodtkorb i Oslo som har tegnet Rasmussen-bygget som består av stål, håndbanket teglstein og oljebehandlet tre. Fedrelandsvennen har mer.

08.06.2004: Produksjonsindeks. Bygge- og anleggsvirksomhet, 1. kvartal 04
Økt aktivitet i bygg og anlegg

Bygge- og anleggsvirksomheten i Norge er 2,1 prosent høyere i 1. kvartal 2004 sammenlignet med 1. kvartal 2003. Det er vekst i både bygg- og anleggssektoren. Produksjonen av nybygg steg med 3,0 prosent fra 1. kvartal i fjor til 1. kvartal i år. Produksjonen innenfor ombygging, reparasjon og vedlikehold av bygninger ligger på samme nivå som året før. Anleggsvirksomheten økte med 3,3 prosent fra 1. kvartal i fjor til 1. kvartal i år. SSB har mer.

05.06.2004: OL i Athen
OL-buene på plass

Hovedstadion til Aten-OL skulle egentlig vært ferdigstilt i forrige måned. Åpningen er nå utsatt til 30. juni. Og arbeidet går framover. Før helgen ble den andre buen som omkranser det svære anlegget dradd på plass. Buen har tilbakelagt 5,8 meter hver dag på vei til toppen. Fortsatt gjenstår det arbeid før den 17.000 tonn tunge strukturen er klar til bruk. Stadion skal blant annet males og påmonteres mange tusen paneler med syntetisk glass. De to buene strekker seg nærmere 300 meter i været. Siste.no har mer. Se video fra monteringen: High resolution / Low resolution

04.06.2004: Nybygg
Svevende på nytt Fornebu

Etter flere magre år er IT Fornebu nå klar til å begynne å bygge på den nedlagte flyplassen. IT- og kunnskapssenterets kjennemerke blir et flatt svevende avrundet orange bygg med hull, som nærmest svever i luften. Bygget blir en forlengelse av den gamle ventehallen i terminalbygget på flyplassen. Det skal kunne romme mellom 1000 og 1500 arbeidere, og vil trolig koste mellom 300 og 400 mill kr. Det er det unge arkitektfirmaet A-lab som har tegnet det nye byggetrinnet. I tillegg vil første byggetrinn på inntil 20 000 kvm bestå av fire grønne gjennomsiktige bygg. Aftenposten har mer.

03.06.2004: Nybru
Verdens høyeste bro slår Eiffeltårnet

Verdens høyeste bro rager hele 343 m over elven Tarn i Frankrike og er 23 m høyere enn Eiffeltårnet. Broen i Millau i det sørøstlige delen av Frankrike er av samme slag som Öresundbroen. Det gikk med nesten 5000 tonn stål og 127.000 m3 betong til byggingen. Broens fundament er svært kraftig for å kunne tåle de sterke sidekreftene. Akkurat som Eiffeltårnet, men bredere oppover. Beina er hule, med innvendige heiser og trapper, forklarer Håkan Sundquist, Sveriges eneste professor i brobygging. Nettavisen har mer.

02.06.2004: Nybru
Trysil får ny bru i 2005

Statens vegvesen har fått klarsignal og starter i høst byggingen av ny bru over Trysilelva ved Kilen - nord for Nybergsund. - Veldig gledelig, synes Trysils turistsjef Stig Kvebæk. Brua, som er kostnadsberegnet til 43,7 millioner kroner, skal stå ferdig høsten 2005. Hvordan brua blir seende ut er foreløpig ikke avklart. Statens vegvesen har utarbeidet to alternativer. Det ene er ei trebru og det andre viser ei av stål. Begge er 117 meter lange. Bortsett fra byggmaterialet er forskjellen på alternativene flere. Den største forskjellen er at trebrua bygges med tre spenn og får to kar ute i elva. Stålbrua bygges i et strekk - uten brukar. Østlendingen har mer.

01.06.2004: Arkitektkonkurranse
Slik blir den nye Høgskolen

«Kobling» er mottoet for den nye Høgskolen i Bergen som det bergensbaserte arkitekturkontoret HLM Arkitektur har utarbeidet i samarbeid med Cubo Arkitekter i Århus. Det gikk seirende ut i finalen der tre konkurrerende arkitektgrupper stod igjen. Høgskolen i Bergen håper nå å kunne åpne dørene til det 48000 kvm store høgskoleanlegget i 2012. –Det er større enn operabygget i Oslo, sier adm. direktør Øivind Christoffersen i Statsbygg. Han anslår at det vil koste staten en milliard kroner å gjøre Høgskolen i Bergen klar til innflytting. Ba.no har mer.

01.06.2004: OL i Beijing
Design revolusjon

Beijing ruster seg til OL 2008. Kuppelen til det nye Nasjonaloperaen i Beijing begynner å ta form. Verdens arkitekt- og designelite strømmer til Beijing, Kinas hovedstad. En forvandling finner sted. Beijing planlegger å bruke over 154 milliarder kroner til å modernisere og fornye byen innen OL. De fleste av verdens ledende arkitektfirmaer har etablert seg i millionbyen:
Sveitserne Jacques Herzog og Pierre de Meuron har ansvaret for det nye olympiske stadion.* Franskmannen Paul Andreu har tegnet det nye Nasjonaloperaen til 2,2 milliarder kroner. Det kuppelformede bygningen med mye glass og titan skal stå midt i en liten innsjø sør for Den forbudte byen og Den himmelske fredens plass.
* Den britiske arkitekten Lord Foster vant oppdraget med å tegne den nye flyplassbygningen.
* Sveitserne Jacques Herzog og Pierre de Meuron har ansvaret for det nye olympiske stadion.
* Rem Koolhaas fra Nederland tegner det 230 meter høye hovedkvarteret til statskringkastingen.
Vl.no har mer. Offisielle OL-sider for Beijing 2008 her.

01.06.2004: Arkitektkonkurranse
Delt seier i Hammerfest

Oslo-arkitektene A-lab / Dark Arkitekter / Pro Agito og det dansk/nederlandske teamet Monolab / Transform har blitt kåret til likestilte vinnere av den åpne internasjonale arkitektkonkurransen om nytt kulturhus og havneområde i Hammerfest. De 2 vinnerne ble tildelt hver sin 2. premie på kr. 300.000. Endelig oppdragstildeling vil skje etter bearbeidelse og forhandlinger. MNAL har mer.

Flere nyheter HER!

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009