AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter februar 2007

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

28.02.2007: Offshore
Heerema fikk Valhall-kontrakt
Heerema har blitt tildelt kontrakten for hoveddekket til det nye feltsenteret på Valhall-feltet i Nordsjøen av BP. Kontrakten er verdt 950 millioner kroner. Kontrakten omfatter fabrikasjon av det 11.000 tonn tunge hoveddekket, mekanisk ferdigstilling samt oppstartsforberedelser og transport ut til feltet. Videre inkluderer kontrakten det 350 tonn tunge flammetårnet samt opsjon på å fabrikkere en 500 tonn tung modul for å prosessere kalk. Heerema skal utføre arbeidet på sitt anlegg i Zwijndrecht, Holland. offshore.no har mer.

28.02.2007: Offshore
Aker Verdal fikk Valhall-kontrakt
Verdals-bedriften skal bygge understellet til en kombinert bolig- og prosessplattform til Valhall-feltet i Nordsjøen. Kontrakten har en verdi på om lag 450 millioner kroner og tildeles under forutsetning av en godkjenning hos BP sine partnere, samt myndighetens godkjenning for utbygging og drift, heter det i en pressemelding. Produksjonen av understellet starter ved årsskiftet 2007/2008. Arbeidet vil ha en toppbemanning på 300 personer i juni neste år. Understellet skal leveres våren 2009. nrk.no har mer.

27.02.2007: Miljø
Materialvurderingsliste
Vet du nok om materialers egenskaper? Vet du hvilke materialer som inneholder kjemiske stoffer som bør unngås , hvilke materialer som krever ofte vedlikehold og vet du hva du skal spørre om for å få de mest miljøvennlige produktene? Byggemiljø har fått utarbeidet en materialvurderingsliste som kan hjelpe deg med disse vurderingene. Materialvurderingslisten er ikke produktspesifikk, men gir generell informasjon om materialgruppen. Følgende informasjon kan finnes i materialvurderingslisten:
- Forholdsregler 
- Kjemikalier som kan finnes i materialgruppen 
Miljøbygging i stål- Miljøbelastning: råmaterialer, utslipp og avfall 
- Arbeidsmiljø og inneklima 
- Tekniske egenskaper
www.byggemiljo.no har mer.  

27.02.2007: Kurs
Kurs i API og AISC standarder for beregning av stålkonstruksjoner 
- En sjelden anledning til å bli å oppdatert på de amerikanske API og AISC beregningsstandardene. Den 7.- 8. mars vil amerikanske ståleksperter besøke Oslo og forelese om amerikanske standarder for stålkonstruksjoner. Foreleserne professor Reidar Bjørhovde (som for øvrig er norsk-amerikaner) og professor Peter Marshall fra USA har arbeidet med regelverksutvikling for disse standardene i en årrekke, og vil kunne gi en detaljert innføring i de sentrale emnene for disse standardene. Påmeldingsfrist : 2.mars. Program her.

26.02.2007: Snøkaoset i Kristiansand
Taket på Sørlandssenteret bøyde seg
– Vi oppdaget disse setningene i taket lørdag, og har sikret dem forsvarlig, sier senterleder Geir Magne Lundestøl. To steder inne i Sørlandets største handlehus har takkonstruksjonene gitt etter for snømassene. Tydeligst er det i andre etasje ved butikkene Åhlens og Eurosko. Midt i gangveien er det plassert ut paller på rundt 16 kvm. Oppå disse er det satt solide stålrør som presser kraftige stålbjelker opp mot det bulende taket. Takplater er vridd, og det samme er mindre stålbjelker. Det er ingen synlige skader på bærende konstruksjoner. fvn.no har mer.

26.02.2007: Snøkaoset i Kristiansand
Butikktak raste sammen under snømåking
Syv personer fikk reddet seg ned da taket på Europris-butikken på Lund i Kristiansand kollapset i ettermiddag. Butikklokalet var allerede stengt av på grunn av de farlig store snømengdene, og arbeidere var innleid for å bli kvitt snøen. Da arbeidet med å rydde bort snøen startet, kollapset taket nærmest umiddelbart. Det skal ha vært nærmere to meter snø på taket av butikklokalet da de innleide arbeiderne fra firmaet Petter Kristensen startet snørydningsarbeidet. Kollapsen førte til et hull i taket på omkring 40-50 kvm. vg.no har mer.

26.02.2007: Ny ulykke
Betongelement falt ned – to skadet
To menn, 34 og 56 år gamle, er fraktet til Stavanger universitetssjukehus etter at betongelementet de sto på falt ned. Ulykken skjedde under oppføring av et nybygg på Vestre Svanholmen på Forus like før klokken 11. Begge var ved bevissthet etter ulykken og skal ikke være livstruende skadet. Arbeidstilsynet og politiets etterforskere vil finne ut hva som har gått galt. rogalandsavis.no har mer.

23.02.2007: Rasulykken på Hamar
Flere feil forårsaket kollaps
Det var mandag 5. februar at deler av Biohus II kollapset under oppføring på Hamar. Fem hulldekkelementer i 4. etasje falt ned og tok med seg underliggende elementer. Kollapsen skjedde etter arbeidstid, og det var ingen personer i bygget da ulykken skjedde. Etter ulykken ble bygget stengt av politiet. Sweco Grøner AS ble engasjert til å utrede årsaken til kollapsen. I rapporten heter det at de viktigste årsakene til kollapsen er:
- Montasjestøtter fjernet før fugestøping var utført
- Feil montering av ekspansjonsbolter som festet oppleggsvinkel for hulldekkelementene
- Feil forankring av hulldekk til vinkel (forankret til rygg og ikke til flens)
- Veggtykkelse samsvarte ikke med minstekrav for beskrevet bolt 
NCC
har mer.

22.02.2007: Ski VM
2 x GULL i Sapporo-Domen
Astrid Jacobsen og Jens Arne Svartedal vant i dag hver sin sprint-finale i ski-VM i Sapporo-domen i Japan. En bedre åpning av ski-VM kan man ikke få. 
Den høyst avanserte og teknologiske stadion Sapporo Dome er en flerbruksarena som lett kan transformeres fra fotballstadion til baseballarena som vist på bildet nedenfor. Dekket er konstruert for å rotere og passere gjennom en 90 meter bred skyvbar åpning i veggen. Forflytningen av dekket som skjer ved hjelp av luft, tar kun 5 timer å gjennomføre. Tribunene kan forflyttes og roteres avhengig av type sport 

 

- en rektangulær tribune for fotball eller en diamantformet tribune for baseball. Tilskuerkapasiteten er nær 54.000. Den 68 meter høye domen som ble fullført 2. juni 2001, er en stor attraksjon i seg selv. Fra utsiden ser domen ut som et futurisk kompleks takket være den aerodynamiske formen som kan åpne og stenge avhengig av klimatiske værforhold. Kilde World Stadiums. Stadion ble benyttet under fotball-VM i 2002. Stadion ble konstruert av Takenaka og ble ledet av arkitekt Hiroshi Hara. Takenaka har laget en historisk site om domer: Les mer her
                     

22.02.2007: Byggearealstatistikk, 4. kvartal 2006
Blokkleiligheter økte mest i 2006
Av de 33 351 boligene som ble igangsatt i løpet av 2006, er hele 48 % boligblokker. Eneboliger utgjør 24 %, rekkehus, kjedehus og andre småhus 15,4 og tomannsboliger 9,5 %. Bygging av blokkleiligheter har økt mest, og totalt ble det igangsatt bygging av 17 % flere blokkleiligheter i 2006 enn året før. For eneboliger er det registrert en nedgang på 7,1 prosent fra 2005.
Stor økning også for næringsbygninger
Det ble i 2006 igangsatt bygging av 3 573 000 kvm bruksareal til næringsbygninger. Dette er 7,6 % mer enn i 2005. Mest bruksareal til næringsbygninger er igangsatt i Rogaland med 470 000 kvm, minst i Finnmark med kun 21 000 kvm. Flest kvadratmeter bruksareal ble igangsatt til kontor- og forretningsbygninger med i alt 1 082 000 kvm, en økning på 16,3 % fra 2005. SSB har mer.

21.02.2007: Stålbygg
Byggepris til Nidaros
Statsbygg er tildelt Trondheim kommunes byggeskikkpris for 2006, for oppføringen av besøksenteret ved Nidaros domkirke. Dette er første gang kommunen deler ut en byggeskikkpris. Byen ønsker å stimulere byggenæringens aktører til å ta inn over seg det ansvar det er å bebygge en moderne 1000-åring. Bygget er utført i lette stålkonstruksjoner med store glassfasader, mens to tette kjerner i pusset mur holder bygningen på plass. tu.no har mer.

21.02.2007: BA-virksomhet, ordre, 4. kv 2006
Næringsbygg til himmels
Mens tilgangen på nye boligprosjekter flatet ut i andre halvår 2006, steg tilgangen på andre bygg kraftig mot slutten av året. Totalt lå verdien av entreprenørenes beholdning av byggeprosjekter 26 % høyere ved utgangen av 2006 enn på samme tid året før. Bedriftenes beholdning av nye boligbygg er 16 % høyere ved inngangen til 2007 enn ved inngangen til 2006 målt i løpende kroner, mens beholdningen av boligrehabilitering ligger på samme nivå. For andre bygg enn boliger er verdien av ordrereserven for både nybygg og rehabiliteringsprosjekter 35 % høyere ved inngangen til 2007 enn hva den var ett år tidligere. SSB har mer.

16.02.2007: Nybygg 
Østlandsterminal i stål og glass
Postens Østlandsterminal er ferdig på tegnebrettet. Hele 47 090 kvadratmeter med stål og glass skal oppføres på Robsrudjordet i Lørenskog. Kommende Byggeprosjekter har mer.

15.02.2007: Stål
Stor økning av importen av jern og stål
Importen av jern og stål endte på ca 1,5 milliarder kroner i januar. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

15.02.2007: Anbudskonkurranse 
Halden fengsel - bygningsmessige arbeider
Entreprisen for de bygningsmessige arbeidene i Halden fengsel er splittet opp i fire entrepriser. Fengselet på om lag 27 500 kvm skal bygges på en 300 mål stor tomt på Torpum i Halden kommune, og vil bli Norges mest moderne fengsel. Kommende Byggeprosjekter har mer om de fire entreprisene.

15.02.2007: Storbrannen på Vik Torg
MultiElement med skumplastisolasjon bidro til brannspredning
Flere alvorlige brudd på byggeforskriftene, i tillegg til branntekniske svakheter og mangler førte til storbrannen på Vik Torg i Hole kommune i fjor sommer. Dette kommer frem i en kritisk rapport. Statens Bygningstekniske Etat ønsker nå å endre spesielt to forhold i regelverket: Det ene er bruken av sandwichelementer med brennbar skumplastisolasjon. Svakheter ved MultiElementene på Vik Torg bidro til en rask og omfattende brannspredning. Det andre er store kalde loft over flere boenheter. Disse kan være brannfeller når det begynner å brenne ned i leilighetene fra loftet. I følge rapporten fungerte det brannisolerte bæresystemet i stål for hulldekker som forutsatt. Se sterke bilder > last ned rapporten her.

14.02.2007: Byggearealstatistikk, desember 2006
Rekordhøy bygging - næringsbygninger økte mest
Totalt ble det i 2006 igangsatt bygging av 4.9 millioner kvm bruksareal til annet enn bolig. Av dette utgjorde næringsbygninger 3.5 millioner kvm bruksareal, mens fritidsboliger og garasjer utgjorde 1.3 millioner kvm. Det ble igangsatt 8.3 % mer bruksareal til næringsbygninger i 2006 sammenlignet med året før, mens den tilsvarende økningen for fritidsboliger og garasjer var 0.7 %. 
Det ble igangsatt bygging av 32 762 boliger i 2006, 3.7 % flere enn i 2005. Dette er det høyeste antallet siden 1982 (36 998 boliger). Igangsatt bruksareal til bolig økte med 4.9 %, fra 3.8 millioner kvm i 2005 til 4 millioner i 2006. Doffin har mer.

14.02.2007: Anlegg 
Bygger to bruer for 50 millioner
Scanbridge AS i Sandnessjøen har fått kontrakt på to nye bruer til en verdi av vel 50 millioner kroner. Adm. direktør ved Scanbridge AS i Sandnessjøen, Tor Brækken, regner med at bedriften må tilsette 5 til 10 nye arbeidere i løpet av våren. Det var like før helga at Scanbridge kunne signere to nye kontrakter på til sammen ca. 630 meter bru til en samlet verdi for bedriften på vel 50 millioner kroner. Det første prosjektet er Linesøy bru i Åfjord i Sør-Trøndelag. Brua på 320 meter skal leveres Mesta. Det andre prosjektet har navnet Bommestad bru og leveres til Skanska og omfatter to veibruer hver på 155 meter som skal inn i en firefelts-vei like like ved Larvik. 

13.02.2007: Pressemelding fra Ruukki 
Rautaruukki kjøper Scanbridge
Den finske stålprodusenten Rautaruukki kjøper norske Scanbridge AS i Sandnessjøen, som er markedsleder innenfor stålbruer i Norden. Kjøpesum er ca. 6,4 millioner Euro, som tilsvarer 52 millioner kroner. Det er ventet at transaksjonen blir fullført i løpet av våren 2007. Scanbridge omsatte for rundt 73 millioner i fjor. 

09.02.2007: 
Ny terminal på Værnes
Det vil nå bli forprosjektert et nytt terminalbygg på Trondheim lufthavn Værnes. Styret i Avinor har vedtatt en utviklingsplan for perioden 2007-2015 for flyplassen. I planen inngår også prosjekter for utvidelser av rullebanen, parkeringshus, hotell m. m. Værnes er Norges tredje største lufthavn med 3,2 mill passasjerer i 2006. Flyplassen har opplevd sterk vekst de senere årene, og har i dag betydelige kapasitetsbegrensninger spesielt når det gjelder terminalbygg og bagasjehåndteringssystem. nrk.no har mer.

09.02.2007: 
Fotballhallen på Sortland klar til bruk
Endelig står storhallen på Sortland klar til bruk, bare fire dager etter fristen, og uten budsjettsprekk. – Vi er kjempefornøyd, sier prosjektleder Torgeir Tobiassen i Sortland kommune. Han mener kommunen har fått valuta for de omkring 89 millioner kronene som er investert. – Det er en handverksmessig flott jobb som er utført, og vi har hatt et godt samarbeid med Skanska, sier Tobiassen. Hallen er utført med stålfagverk som spenner 80 meter. Gressmatta måler 106 x 68 meter. Kilde: Bladet Vesterålen og Vesterålen Online.

09.02.2007: 
Spennende Temadag i Fredrikstad !!!
Den 15. mars arrangeres Temadag i Fredrikstad med befaring og presentasjon av FFKs nye fotballarena. Det vil også bli fortalt om dimensjonering av stadion mhp jordskjelv. Ny stor fabrikk på industriområdet Øra og ny sivil lufthavn på Gardermoen er også blant temaene. Temadagen med middag er gratis og er sponset av Stene Stål Produkter AS, Kyningsrud Prefab AS og SKV AS. Program og påmelding her! Se bilder fra stadionutbyggingen her.

08.02.2007: Rasulykken
Små bolter og tynn vegg forårsaket ras
Boltene var for små og veggen for tynn i Biohuset i Hamar der 18 hulldekkelementer raste på mandag. Minst ett av hullene for boltene var under halvparten så dypt som det skulle. Hulldekkene hvilte på en 2-3 m lang 15x15 cm stålvinkel som var festet med fem M16 ekspansjonsbolter. Bygget var prosjektert med M20-bolter. Minimum hulldybde for M20-bolter er 120mm og 100mm for M16-bolter. Men betongveggen var ikke mer enn 100 mm tykk. Det grunneste hullet som ble funnet var ikke mer enn 40 mm dypt. TU har mer.

08.02.2007: 
Norges første DBO bruentreprise
Norske og internasjonale enteprenører inviteres til å komme med anbud på Norges første DBO (Design, Build, Operate) bruentreprise i mars. Brua er klaffebru over Vesterelva i Fredrikstad og er en del av veprosjektet ”Rv. 108 Ny Kråkerøyforbindelse”. Brua blir 100 meter lang med to kjørefelt i hver retning og består av en klaff på 30 meter. Totalkostnad for bruentreprisen anslås til 140 millioner kroner. bygg.no har mer.

07.02.2007: Rasulykken
Innfestingen sviktet i Hamar
Det kan ha vært en stålvinkel som sviktet da til sammen 18 hulldekkelementer i fire etasjer raste sammen i et bygg under oppføring i Hamar i går kveld. En av stålvinklene betongelementene til gulvet festes til, ser ut til å ha gitt etter. – Vi ser at en stålvinkel er deformert og boltene delvis trukket ut. Det kan se ut som om det var her det sviktet, sier distriktssjef Henning Sørlie hos NCC på Hamar. Han understreker at dette foreløpig er langt fra sikkert. Raset startet ved opplegget og innfestingen til heissjakten. Elementene som måler 1,20 x 13 meter er levert av Boligbetong i Danmark. Det var fem elementer i fjerde etasje som først falt. Disse tok med seg fem elementer til i tredje etasje, så røk fire elementer i hver av de to nederste etasjene, til sammen 18 hulldekkelementer. Totalt veier elementene som raste 170 tonn. TU har mer.

07.02.2007: Stadion
Se Fornebu Arena i 3D 
Stabæk lanserte i går sin nye side for arenaen på Fornebu. Der er også en 3D-presentasjon av Fornebu Arena, hvor du kan få et inntrykk av hvordan stadionprosjektet vil bli. 3D-modellen er utviklet av Contiga i samarbeid med Stabæk FK. Contiga skal levere betongelementer og stålkonstruksjoner til det nye stadionet. Anleggsarbeidene med det nye stadionet er i sin spede begynnelse. I forrige uke startet arbeidet med å klargjøre en hangar før rivningsarbeidene kan starte. Budstikka.no har mer.

06.02.2007: Fagbøker
Stahlschlüssel 2007 er nå klar 
Den 21. utgaven av Stahlschlüssel foreligger nå både i bok og CD-ROM versjon. Stahlschlüssel gir en komplett oversikt over ståltyper med standard- og kryssreferanser. Man vil finne kryssreferanser fra mer enn 24 land, deriblant Norge. Boken inneholder også en liste over stålprodusenter og leverandører. pronorm.no har mer.

06.02.2007: Ulykke
Kontorbygg raste sammen i Hamar
Et fire etasjer høyt kontorbygg under oppføring (deler av Biohuset) raste sammen i Hamar sentrum mandag ettermiddag. Til alt hell var det ingen personer igjen på byggetomta da åtte etasjeskiller av betongelementer, hver på ca. 8 tonn, løsnet i fjerde etasje og raste ned. På vei nedover tok de med seg deler av de øvrige etasjene og endte til slutt i kjelleren. Skadene skal være omfattende. Det er ikke klart hvorfor betongelementene løsnet. Nå skal politiet og Arbeidstilsynet sammen med entreprenøren NCC Construction finne årsaken til ulykken. ostlendingen.no har mer.

05.02.2007: København
Nordens største hotell med 800 rom
Bella Center vil oppføre et hotell på opptil 75 meter. Hotellet blir Nordens største med 800 rom. Hotellet skal bestå av to høyhus i glass og metall på opptil 25 etasjer og sammenbygges med Bella Centers kongressenter. Gjester kan på øverste etasje nyte en middag, et glas vin og den gode utsikt. Høyhushotellet skal oppføres i to etapper. Det er arkitektstuen 3xN, som har tegnet prosjektforslaget. Dersom forslaget blir godkjent, kan prosjektet påbegynnes sommeren 2007 og stå ferdig til IOC kongressen i 2009. bygnet.dk har mer.

05.02.2007: Nybygg
Milliardprosjekt i Hønefoss
Den største byfornyingen i Hønefoss noensinne har et budsjett på om lag en milliard kroner. Anlegget skal bl.a. inneholde et kjøpesenter på 16 – 17.000 kvm. Dette er hovedelementene i utbyggingen:
- Badeland på 3.000 kvadratmeter. 
- Cirka 20 etasjer høyt hotell med cirka 160 rom. 
- 16.000-17.000 kvadratmeter kjøpesenter. 
- 160 leiligheter fordelt på tre boligblokker. 
Kommende Byggeprosjekter har mer.

05.02.2007: Nybygg
Slik kan det bli på verftstomta 
For 400 millioner kroner skal det bygges nye prestisjebygg på verftstomta ved Bakke bru. Prosjektet omfatter et tredelt kontorbygg med planlagt næringsvirksomhet på bakkenivå, blant annet serveringssteder langs kaikanten ut mot Nidelven. Totalt areal er på 15 000 kvm over seks etasjer. Kommende Byggeprosjekter har mer.

05.02.2007: Arkitektur
Tegnet sjeikens rådhus 
Arkitekt Tonje Anker Løvdahl (36) ledet a-labs team som vant konkurransen om nytt rådhus i Ajman i Emiratene. Med på vinnerlaget var også A-lab-partnerne Geir Haaversen og Odd Klev. Rådhuset er på cirka 16.000 kvm og skal bygges i et ørkenlandskap, i et planlagt byutviklingsområde. - Det var et ønske om en klarere hierarkisk deling mellom publikum og ansatte enn vi er vant med. Det ble løst ved å dele prosjektet i to bygningsenheter. Rådhuset består av et 16 etasjers kontortårn for administrasjonen og ledelsen, og publikumsfunksjonene er organisert rundt en grønn indre hage. fvn.no/na24 har mer.

02.02.2007: Priskonkurranse
Kamp om stålpris
Kampen om den beste stålkonstruksjonen er i gang. I år er det tid for Norsk Stålkonstruksjonspris som kun deles ut hvert annet år. Fristen for å melde seg er 1. mars. Nå har de kun en måned på seg, de som ønsker å være med i konkurransen. Byggherrer, arkitekter, rådgivende ingeniører og stålentreprenører ruster seg til kamp om den prestisjefylte bransjeprisen. Norsk Stålforbund har mer.

V-HOUSE: Forrige pris gikk til dette stålhuset i 2005. En enebolig på Nesøya i Asker kalt V-house.

01.02.2007: Arkitekt
Seier til Space Group
Oslo-arkitektene i Space Group gikk av med seieren om Norges største kongresshotell som skal bygges på Brattøra i Trondheim. Hotellet får en prislapp på 500 mill kroner. Hele anlegget får et gulvareal på 35 000 kvm. Kongressenteret blir på 4000 kvm og kongressalen på 1850 kvm. Flere plenumsaler, møterom og en konferanselobby tilkommer. Hotelldelen skal inneholde 400 gjesterom + restauranter og barer. Byggestart er tidlig 2008 / åpning i oktober 2009. Utbygger er Brattøra Invest AS, som eies av Realinvest AS. Bygg.no har mer.

01.02.2007: Anbudskonkurranse - RI
Nytt konserthus i Stavanger 
Stavanger kommune inviterer nå til åpen anbudskonkurranse for rådgivingstjenester innen akustikk, elektroakustikk, sceneteknikk, scenebelysning, bygg,  VVS og elektro. Det nye Konserthuset i Stavanger skal bestå av 2 konsertsaler: en orkestersal og en flerbrukssal. Videre er det planlagt en foaje med restaurant, kafe, barer og butikk samt øvingsrom, artistområder og adm.lokaler. Begge saler er tenkt oppført i plassbygde betongkonstruksjoner. I tillegg er flerbrukssalen omhyllet av et skall i stål og glass. 

Foajeen utføres med søyler og dekker i betong. De øvrige partiene av konserthuset som administrasjon og artistområdet utføres i plassbygde betongkonstruksjoner. Takene utføres som fagverkssystemer i stål. Konserthuset har i foreløpig utgave et areal på 13 512 m2. Doffin har mer.

01.02.2007: Entreprenør
Peab skal bygge for NHO 
Peab har fått det omfattende oppdraget med oppgradering og utvidelse av NHOs hovedkontor på Majorstuen i Oslo. Prosjektet har en kontraktsverdi på 420 mill kroner. Totalt er rammen for prosjektet på 29.000 kvm. Arbeidet vil starte opp i løpet av februar måned, mens innflyttingen vil skje i oktober-november 2008. Bygg.no har mer.
Peab kjøper Raaen Entreprenør 
Peab Norge har i dag inngått avtale om kjøp av Raaen Entreprenør i Horten. – Vi får 50 nye kompetente medarbeidere og et velrenommert selskap med godt utviklingspotensial. Dette styrker vår posisjon og muligheter i Østlandsområdet, sier Stein Eriksen adm. direktør i Peab. peab.no har mer.

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009