AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter juli 2007

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

31.07.2007: Bygg
Endelig veksthus

Investoren Jens Ulltveit-Moe har gitt 50 millioner kroner til Naturhistortisk museum ved Universitetet i Oslo. Dermed kan det reises et nytt veksthus i Botanisk hage på Tøyen i Oslo. Veksthuset har stått øverst på Botanisk hages ønskeliste i en mannsalder. De eksisterende veksthusene er 140 år gamle. Det nye, prosjekterte veksthuset har en kostnadsramme på 200 millioner kroner. Ledelsen ved museet ser nå fram til et ferdig anlegg om få år. Østlandssendingen har mer.

En internasjonal arkitektkonkurranse i 1998 ble vunnet av arkitekt Stein Halvorsen med prosjektet Oase 60 Nord.

30.07.2007: Fagmesse
Metall i bygg

Astrup AS arrangerer 11. - 13. september en fagmesse i Oslo. Formålet vil være å spre kunnskap, erfaring og se på nye muligheter med "Metaller i bygg". Messen vil ha fokus på bygg- og fasade og vil presentere produktnyheter og informasjon innenfor dette temaet. Program og påmelding her.

28.07.2007: Anlegg
Tromsø´s andre OL-anlegg

Fylkesmannen i Troms sier ja til utbygging av et stort alpinanlegg i Håkøybotn på Kvaløya i Tromsø kommune. Dette kan bli et av OL-anleggene dersom Tromsø blir tildelt lekene i 2018. Det skal investeres for 1,5 mrd kroner i området, som i tillegg til alpinbakker også omfatter badeland, hotell og hytteby. Nå blir det miljøvernminister Helen Bjørnøy som skal avgjøre om planen for utbyggingen endelig godkjennes. nrk.no har mer. Les også Tromsø´s første OL-anlegg.

27.07.2007: Kurs & arrangementer
Høstprogrammet publisert

Vi går mot en meget spennende høst på kursfronten. Ifm med at nye Eurokoder vil bli utgitt som gjeldende norske standarder i høst, er det lagt opp til flere kurs i prosjektering etter nye Eurokoder. Det blir også andre spennende arrangementer utover høsten, f. eks. et eget seminar om OL-arenaer. Se høstprogrammet her

26.07.2007: Stadion
Se Liverpools nye spektakulære stadion 
Bilder av Liverpools nye stadion ble offentliggjort av klubben onsdag (her). Enorme buer på hver kortende og glass og stål på alle sider preger det nye stadionet som skal romme 60.000 supportere. Liverpools nye storstue er beregnet å koste 3.4 milliarder kroner og skal stå ferdig i 2010. Det er det amerikanske arkitektfirmaet HKS som har tegnet stadion. Samme firma har også designet det fantastiske Dallas Cowboys' nye stadion som nå er under oppføring. bbc har mer.

AnFX

25.07.2007: Kurs
Kvalitetsforbedring av fabrikasjons- og sveiseprosessen
Den gamle NS-EN 729-serien av standarder om kvalitetskrav til sveiseprosessen er nå erstattet av en ny standardserie: NS-EN ISO 3834. Hva innebærer endringene, hvilke erfaringer har bedriftene med den gamle standardserien og hvordan skal man tilpasse seg den nye? Kurset som avholdes torsdag 6. september i Molde er en redigert og forkortet versjon av tidligere kurs holdt i Oslo og Bergen. Program og påmelding her.

23.07.2007: Bygg
Tromsø´s første OL-anlegg 
Kulturminister Trond Giske hadde på seg spanderbuksene i helga, og sørger for at Tromsø neste år kan smykke seg med Nord-Norges første ishall. – Dette blir byens første OL-anlegg. Under OL vil den fungere som en treningshall, i følge Arild Hausberg. Totalt skal hallen koste i underkant av 30 millioner kroner. nordlys.no har mer.

23.07.2007: Skyskraper
1,2 kilometer høy skyskraper
Ikke før har Dubais landemerke Burj Dubai blitt verdens høyeste bygning, før planene om en enda høyere og mer imponerende bygning er skissert på tegnebrettet. Al Burj, eller Tårnet, som etter planen skal påbegynnes i løpet av året ved Dubais havnefront, vil med sine 200 etasjer rage hele 1,2 kilometer opp i luften. abcnyheter.no har mer.

AnFX

23.07.2007: Anlegg
Ny LNG-fabrikk i Risavika
Lyse og det Stavanger-baserte investeringsselskapet Celsius Invest går nå sammen med rederiet IM Skaugen om å bygge det planlagte LNG-anlegget i Risavika i Sola kommune. Anlegget vil koste 1 milliard kroner og skal etter planen påbegynnes til høsten. Den nye fabrikken vil ha en produksjonskapasitet på 300.000 tonn LNG per år. Produksjonsanlegget vil etter planen stå ferdig i 2010. offshore.no har mer.

20.07.2007: Byutvikling
Byrådet går for Bjørvika-utbygging
Oslo byråd har nå bestemt seg for hvordan de ønsker den nye Bjørvika-bydelen skal være. Av de tre alternativene som er vurdert mener byrådet at "Barcode prinsippet" er det som gir best variasjon i byggehøyder, bredest siktelinje mellom byggene og det som tar mest hensyn til byen bak. hegnar.no har mer.

19.07.2007: Marked
Hold deg oppdatert
Stål- og Næringslivsnytt bringer denne uken mange interessante nyheter. Her er en oversikt over de siste nyhetene:
• Veksten i global stålproduksjon synker
• Solid vekst i norsk næringsliv
• Grønt lys for SSAB´s kjøp av Ipsco
• Nå blir det dyrere å bygge
• Prissjokk på Kina-varer
Stål- og Næringslivsnytt har mer.

19.07.2007: Anlegg
Klaffebru over Nidelva ute på anbud
Den nye klaffebrua over Nidelva i Trondheim er lyst ut. 30. august er datoen å merke seg for entreprenører som måtte ha ledig kapasitet. Brua får en lengde på 133 meter fordelt på fem spenn. Seilingsløpet er 14 meter bredt når klaffen er hevet. Brua får fire kjørefelt og gang/sykkelveg på begge sider. Klaffen får ingen motvekt, den skal drives hydraulisk. Prosjekteringen av brua er utført av Cowi Norge, Cowi Danmark, det danske firmaet Dissing+Veitling. vareveger.no har mer.

AnFX

18.07.2007: Byggearealstatistikk, mai 2007
Næringsbygg økte med 14,7 prosent
Totalt ble det igangsatt 1 583 800 m2 bruksareal til næringsbygninger i løpet av årets fem første måneder, en økning på hele 14,7% sammenlignet med tilsvarende periode i 2006. Mest bruksareal ble igangsatt til varehandelsformål, med 424 800 m2, en økning på 21,1%. Det ble fra januar til mai igangsatt bygging av 13 773 boliger, en oppgang på 6,6% i forhold til de fem første månedene i fjor. Totalt ble det i løpet av årets fem første måneder igangsatt 1 692 300 m2 bruksareal til bolig, en vekst på 9,8%. SSB har mer.

17.07.2007: Entreprenør
Uniteam fratatt godkjenning
Entreprenøren Uniteam mister sin generelle godkjenning til å sette opp brakker. Det skjer etter at en barnehage i Oslo raste sammen tidligere i sommer og det ble funnet feil på en rekke andre brakker firmaet hadde ansvaret for. nrk.no har mer.

16.07.2007: Handel
Lavere handelsoverskudd - fortsatt stor import av stål
I juni i år ble det eksportert varer for 64,3 mrd kroner, en nedgang på 1,3%. Importen fra juni i år beløp seg til 39 mrd, en økning på 7%.... Importverdien av Jern og Stål økte i juni med 138 millioner kroner .... Stål- og Næringslivsnytt har mer.

13.07.2007: Byutvikling 
Finanshovedstaden i ørkenen
Kongen i Saudi-Arabia investerer 155 mrd kroner for å bygge verdens hovedstad for business og handel. I høst åpner King Abdullah Economic City (KAEC). Megabyen skal kunne huse to millioner mennesker, og tilby én million av dem jobb. Metropolen blir tre ganger så stor som Manhattan, og er tegnet og konstruert helt fra grunnen av. 168 millioner m2 av ørkenen skal i løpet av de 15 neste årene dekkes av verdens første "smart city. dagbladet.no har mer.

12.07.2007: Offshore
Skarv: Milliardkontrakt gikk til utlandet
BP Norge tildelte Samsung Heavy Industries i Sør- Korea milliardkontrakten for fabrikasjon og installasjon av det 16 tonn tunge produksjonsanlegget/topside til feltet Skarv. Kontrakten har en antatt verdi på ca 2,1 mrd kroner. offshore.no har mer.

11.07.2007: Anlegg 
Dette kan bli nye Holmenkollen
Hele 104 forslag er sendt inn til konkurransen om hvordan den nye Holmenkollbakken skal se ut. Konkurransen har blitt gjennomført internasjonalt, og interessen for å delta har vært stor. Den store avgjørelsen blir tatt 1. september av en jury bestående av sju personer. Men allerede i august kan publikum se på bilder av de ulike forslagene på en utstilling i Bjølsenhallen. Nye Kollen skal stå ferdig i 2010. Dagbladet har flere forslag.

10.07.2007: Marked
Kinas handelsoverskudd med ny rekord
Kinas handelsoverskudd var på 26,9 mrd dollar i juni, som er ny rekord. Sammenlignet med samme måned i fjor var det en økning på 85,5%. Overskuddet for første halvåret nådde opp i 113 mrd dollar, som er mer enn i hele 2005. Eksporten av stål steg 97% i første halvår. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

10.07.2007: Byggekostnadsindeks for boliger, juni 2007
Byggekostnadene opp 7,9 prosent
Byggekostnadene for boliger økte med 7,9% fra juni i fjor til juni i år. Materialkostnadene steg med 11,3% i samme periode. Kostnadene for eneboliger av tre økte med 9,0%, mens kostnadene for boligblokker steg med 6,1% siste året. Materialkostnadene for eneboliger av tre og boligblokker økte med respektive 12,5 og 9,5% fra juni i fjor til juni i år. SSB har mer.

07.07.2007: Stål
Spennende arkitektur er lønnsomt
 Firkantede kassebygg er på vei ut: Dersom ditt firma skal synes og bli lagt merke til, bygger du et signalbygg med kombinasjon av moderne materialer og spennende arkitektur. Materialer generelt har sine begrensninger, i design og styrke. Men med stålets høye styrke og store formbarhet kan man konstruere omtrent hva som helst. Det er de moderne 3-d programmene for design og dimensjonering som muliggjør dette. Teknologien har kommet så langt at det ikke koster all verden å investere i god arkitektur. Flere og flere byggherrer har skjønt dette og ser på selve bygningen som et salgsfremmende og miljøskapende element. Spennende arkitektur kan altså være lønnsomt. God sommer! KM, Red. Sommerlesning: Verdens 10 største arkitektfirmaer.

06.07.2007: Ulykke 
Contiga i gang igjen etter brann
Betongfabrikken Contiga AS er i gang med produksjonen igjen etter brannen. Skadene er mindre enn fryktet. Det var onsdag 27. juni at snekkeravdelinga ved Contiga AS i Stjørdal brant. Det var snakk om at 36 arbeiderer kanskje måtte permitteres, men regiondirektør i Contiga, Stein Bostrøm sier at det ikke vil bli permitteringer. Han forteller videre at skadene var mindre enn ventet, og at produksjonen derfor kunne starte opp igjen tirsdag 3. juli. Kilde NRK Trøndelag.

05.07.2007: Stadion 
Stadion-fulltreffer for HamKam
Opp og nedturer for HamKam-tilhengere kan snart oppleves i nye omgivelser. Fotballklubben HamKam kan takke to eiendomsinvestorer for at de redder finansieringen av nytt stadion. Hamar-fotballklubben HamKam har solgt sitt gamle stadionanlegg til to lokale investorer for 320 millioner kroner. Dermed har klubben midler til å igangsette bygging av sin nye stadion. Kommende byggeprosjekter har mer.

AnFX

04.07.2007: Bygg 
Bygger 23.000 kvm forretninger i Kristiansund
Lønnheim Entreprenør AS bygger ikke bare én forretning, men hele fem nye, store forretninger på Løkkemyra-området i Kristiansund. Her skal snart landets største ICA Maxi inn i nye lokaler. Lønnheim reiser også bygg i regi av ICA Eiendom der Europris, G-sport og Elkjøp skal inn. I tillegg bygges en helt ny Biltema-butikk vegg-i-vegg. Totalt blir det 23.000 kvadratmeter butikkflate når alt er ferdig. Biltema-butikken blir et betongelementbygg, mens de andre er i stål og paroc-element.  byggaktuelt.no har mer

03.07.2007: Av Paul E. Lødøen, administrerende direktør i Oslo S Utvikling  
Bjørvika - klimagave til Oslo
Oslo vokser med rekordfart. En fersk befolkningsfremskrivning fra Oslo kommune anslår at det vil være 657 000 mennesker her i 2025. I denne sammenheng er det av stor betydning å legge til rette for en utbygging som tar hensyn til reduserte utslipp og fremtidig bærekraft. Byutviklingen av Bjørvika blir ikke mer bærekraftig ved å redusere høyder og antall kvadratmeter. Tvert imot. Færre boliger og arbeidsplasser sentralt betyr mer i utkanten. Spredt utbygging medfører mer transport og høyere utslipp av klimagasser enn sentral utbygging. aftenposten.no har mer.

03.07.2007: Nytt Operahus i Bjørvika  
Krystalljuvelen på plass i Operaen!
Lørdag 30. juni 2007 heiste Statsbygg den 8,5 tonn tunge lysekronen på plass i taket i Hovedscenen. Lysekronen er omkranset av et sirkulært himlingselement av mørk eik. Lysekronen består av totalt 31 korder av stål som til sammen utgjør 176 lm. I lyskordene er det montert 5800 krystallelementer og 8000 hvite diodelys. Lysekronen har en diameter på syv meter. Lysekronen henger i fire vaiere som tåler en vekt på over 100 tonn. statsbygg.no har mer. Torsdag 30. august er det Temakveld om den nye Operaen med omvisning. Program her.

 

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009