AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google


Nyheter mai 2004

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden

28.05.2004: Byggearealstatistikk, 1. kvartal 2004
Flere bygg til fiskeri, landbruk, industri og lager - færre helsebygg

Det ble i 1. kvartal igangsatt omtrent like mye bruksareal til næringsbygg som i 1. kvartal 2003. Arealet var på 656 000 kvm, en økning på 0,5 % fra samme periode året før. Igangsatt bruksareal til fiskeri- og landbruksbygninger økte med 30,6 %, mens det tilsvarende tallet for industri- og lagerbygninger var en økning på 24,6 %. For helsebygninger ble igangsatt bruksareal mer enn halvert i denne perioden. SSB har mer.

28.05.2004: Operahuset i Bjørvika
Avlyser konkurranser om opera-råbygg

Statsbygg har avlyst de to tilbudskonkurransene om bærekonstruksjoner og bygningsmessige arbeider for operaråbygget. Det kom som kjent inn bare et tilbud på hver av de to utlyste anbudene. Statsbygg har nå avlyst begge konkurransene på grunn av den manglende deltagelsen. Når det gjelder K213 Bærekonstruksjoner er det avholdt forhandlinger med Veidekke, som var eneste tilbyder, og det peker nå i retning av at det blir inngått kontrakt med dem. For K221's del, (råbygget) gjenstår fortsatt noen avklaringer. Men det er stor mulighet for at anbudet vil bli delt opp i mindre pakker og sendt ut på ny åpen konkurranse. Kilde Bygg.no.

27.05.2004: Trappetårn
Hortens nye landemerke

Det 15 meter høye trappetårnet med heissjakt på den nye fergekaia er på plass. Nå mangler bare et tilnærmet flatt tak, pluss glassvegger. Entreprenør O og T. Wike har hatt hovedentreprisen på tårnprosjektet. Firmaet Jarlsberg Bygg/Stokke Stål har hatt ansvaret for stålkonstruksjonen, men det er produsert av Heerema i Tønsberg. Glassene til tårnet blir levert av CC Glass. Prisen på hele tårnet er regnet til ca. 7,5 millioner kroner. Ferdiggjøring av trappetårnet betyr at Bastø/Fosen kan ta i bruk det nye anløpspunktet for fergene. 18. juni skal tårnet stå ferdig. Gjengangeren har mer.

26.05.2004: Sverige
Gigantbygg gir giganttap

Prestisjebygget Kista Science Tower som ruver i it-bydelen Kista nord i Stockholm har ikke fått den suksessen det var tiltenkt. Det 32 etasjers bygget har knapt leietagere og byggeselskapet NCC tvinges nå til å ta et rekordtap. NCC er iferd med å gjennomføre en av de verste handlene byggselskapet noen gang har gjort. I sommer kommer selskapet Vasakronan, som i dag eier halve Kista Science Tower, til å benytte en opsjon til å kjøpe den siste halvdelen av NCC. Prisen vil neppe samsvare med NCCs investeringer. Dn.no har mer.

25.05.2004: Flyplasstak-ulykken
Nye knakelyder førte til evakuering

Sikkerhetspersonell fikk mandag ordre om å evakuere resten av terminalen på Charles de Gaulle-flyplassen som delvis styrtet sammen søndag. Ordren kom etter at det ble hørt knakelyder i taket på begge sider av den 50 meter lange og 30 meter brede seksjonen som styrtet i grus søndag morgen med fire omkomne som resultat. – På grunn av situasjonen fant vi det best å evakuere alle, sa en flyplassfunksjonær. Kilde NRK.

24.05.2004: Flyplasstak-ulykken
Den nye prestisjeterminalen på Charles de Gaulle-flyplassen i Paris kan bli revet dersom det viser seg at den er feilkonstruert, ifølge ledelsen for Paris’ flyplasser. Antydninger til nye sprekkdannelser mandag mens de første undersøkelsene av årsaken til ulykken søndag var i gang, har ikke minsket utsiktene til at prestisjeprosjektet ender i fiasko. Terminal 2E er stengt på ubestemt tid etter ulykken søndag morgen der fire mennesker mistet livet og tre ble skadd. NRK har mer.

23.05.2004: Flyplasstak-ulykken
Flyplasstak kollapset i Paris

Minst fem personer omkom da et tak kollapset på Charles de Gaulle-flyplassen (terminal 2E) i Paris. Flere tonn med betong og metall raste ned over en gangvei til ombordstigning i fly. Denne gangveien raste videre ned på flere flyplasskjøretøy. Bygningsmaterialet spredte seg over et 30 m langt område i hallen. Det er uklart hva som var årsaken til at deler av taket raste ned i terminalen som er under ett år gammel. – Noen hørte knaking før ulykken, og det kom betongstøv fra taket. NRK har mer.

21.05.2004: Arrangement 
Er din bedrift trygg ved en krise? Er personsikkerheten ivaretatt?

North Pool og Firesafe inviterer til vårarrangement 26. mai på Hotel Bristol i Oslo. Tema er "Deres hus og hoteller brenner - hva gjør du nå?" med følgende foredrag:
* Sikkerhet i fremtiden - Stortingspresident Jørgen Kosmo
* Når katastrofen er der - Erik Lund, Oslo Brann og redningsetat
* Koster brannsikring noe? Får vi verdiene tilbake? Hva er avkortning? - Hjalmar Ottesen, Firesafe. Det vil for øvrig bli kulturelt innslag ved Tom Adolfsen og lunsjbuffet. For program og påmelding, trykk HER.

20.05.2004: Ny stadion
Vil bruke de gamle hallene til tribuner

Værste AS har i dag presentert spennende planer for nytt Fredrikstad Stadion på FMV-området. KLIKK HER FOR Å SE PLANENE! Essensen i forslaget som er tegnet av Geir Hermansen i Griff Kommunikasjon er å bruke to av de gamle verkstehallene på FMV til langsidetribuner, og bygge to nye kortsidetribuner. Dermed vil anlegget ha plass til 12.500 publikummere, med mulighet for utvidelse til 15.000 dersom behovet melder seg. F-b.no har mer.

19.05.2004: Byggearealstatistikk, mars 2004
Færre nybygg til helse - flere til varehandel

Det ble igangsatt bygging av knapt 837 000 kvm bruksareal til annet enn bolig de tre første månedene i år. Nedgangen fra samme periode i fjor var på 1,6 %. Blant annet ble det igangsatt 62,0 % mindre bruksareal til helse- og sosialtjenester. For bygg knyttet til varehandel var det en økning i bruksareal på 62,7 % i årets første kvartal sammenlignet med i fjor. Bruksareal som ble igangsatt til boliger i 1. kvartal 2004 var i overkant av 700 000 kvm. Dette var en nedgang på 5,3 % i forhold til 1. kvartal 2003. SSB har mer.

18.05.2004: Offshore
Kontrakter for Svale og Stær tildelt

Statoil har tildelt fire kontrakter for utbyggingen av Norne-satellittene Svale og Stær i Norskehavet. Kontraktene har en samlet verdi på i overkant av 130 millioner kroner, og Aker Marine Contractors er tildelt arbeidet med å installere tre brønnrammer høsten 2004. Hver ramme veier rundt 270 tonn. Kontrakten er verdt om lag 45 millioner kroner. Offshore.no har mer.

18.05.2004: Nybro
900 meter ny E6 i år

God framdrift på E6 Løklia- Vindalsliene i Midtre Gauldal, melder Mesta. I første rekke gjelder det Bjørsetfossbrua, der nye E6 krysser elva Ila. Brustedet er godt synlig for sydgående trafikk. Betongarbeidene for nordre landkar er i gang og søndre landkar blir påbegynt med det aller første. Her er det snakk om en ettspenns-bru med bæresystem av stål og betongdekke. Ifølge Rinbø består bæresystemet av to stålkasser, og arbeidet med å få disse på plass starter etter fellesferien. Trønderbladet har mer.

14.05.2004: Nybygg
Nytt stort reiselivsmuseum i Balestrand

Arkitektfirma Snøhetta presenterte onsdag planene for et Norsk Reiselivsmuseum i Balestrand. Prosjektet til 85 millioner kroner skal være et samarbeid mellom stat, fylkeskommune, reiselivsnæringa og Kviknes Hotell. Målet er gjøre det til et nasjonalt opplevingssenter. Firda.no har mer.

13.05.2004: Stor kåring
Verdens 10 beste stadioner

Det er selvfølgelig en umulig oppgave å vurdere alle verdens stadioner opp mot hverandre - bare det å se over alle er bortimot umulig. Men ved hjelp av noen gode nettsider har Nettavisen gjort et forsøk på å finne de ti beste stadioner i verden. På Nettavisens sider kan også du gi din stemme til den stadion du helst vil besøke. Mer her.

12.05.2004: Byutvikling
Begrenser høyhus i Oslo

Tirsdag formiddag la byrådet fram sin høyhus-strategi. Byrådet vil at den øvre grensen for hvor høye hus som kan bygges i Oslo i framtida skal være 42 meter. Det tilsvarer 12 boligetasjer. Det er ikke alle steder i Oslo som tåler så høye hus, og derfor har byrådet plukket ut en del knutepunkter hvor nye høye bygninger skal konsentreres. Unntaket er Bjørvika der det ikke skal være noen grense på hvor høye bygningene kan være. Ellers i byen er øvre grense for hvor høyt man kan bygge 28 meter. Kilde NRK.

11.05.2004: Ny terminal klar i 2005
Madrid - Barajas dobler kapasiteten
Madrids internasjonale flyplass, Barajas, vil til neste år - i 2005, få en ny terminal. Den er tegnet av arkitekten Richard Rogers og vil fordoble kapasiteten i forhold til dagens terminal. Den nye terminalen på Madrid- Barajas vil få et grunnflateareal på 450 000 kvm. I tillegg kommer det også 250 000 kvm med tilhørende bygninger. Madrid - Barajas vil etter etter den nye terminalen blir tatt i bruk være i stand til å håndtere 120 flybevegelser i timen - samt ta imot 70 millioner reisende årlig. Kilde Boarding.

11.05.2004: 32.000 tonn stål
Monteringshallen for superjumboen klar

Monteringshallen for superjumboen Airbus A380 ble åpnet offisielt i Toulouse på fredag. Med målene 490 x 250 x 46 meter blir Legardèrehallen en av verdens absolutt største bygninger. 32.000 tonn stål har gått med for å bygge hallen. Hittil har 11 flyselskaper bestilt 129 eksempler av superjumboen, som tar 555 passasjerer i to etasjer i kategoriene første klasse, business klasse og økonomiklasse. Det blir verdens største passasjerfly når det tas i bruk om to år. NyTeknik har mer.

10.05.2004: Byggekostnadsindeks for boliger, april 2004
Økte stålpriser

Materialkostnadene for boligblokker steg med 1,3 % fra mars til april i år. Det har sin årsak i økte stålpriser. For eneboliger steg materialkostnadene med 0,7 % i samme periode. De totale byggekostnadene for boliger økte med 0,4 prosent fra mars til april. Materialkostnadene steg med 0,8 % i samme periode. Byggekostnadene for boliger økte med 2,5 % fra april 2003 til april 2004. Arbeidskraftkostnadene og materialkostnadene steg begge med 3,2 % i samme periode. Kostnadene for rørleggerarbeid og elektrikerarbeid steg siste året med mellom 4,5 og 5,7 prosent avhengig av boligtype og type arbeid. SSB har mer.

07.05.2004: Offshore
Grane kåret til årets prosjekt

Offshore.no 05.05.2004: Norsk Forening for Prosjektledelse har i samarbeid med Den norske Dataforening og Norsk Senter for Prosjektledelse kåret Hydros utbyggingsprosjekt for Grane-feltet til "Årets prosjekt". Høsten 2003 ble Grane-plattformen satt i produksjon - før opprinnelig tidsplan og halvannen milliard kroner under opprinnelig budsjett. All honnør til Aker Kværner som har produsert den flotte plattformen! For de som arbeider med offshorekonstruksjoner, og som vil holde seg oppdatert om hva som skjer på norsk og internasjonal sokkel; meld deg på Norsk Offshoredag 2004 som finner sted i Oslo 27. mai. Norsk Forening for Stålkonstruksjoner har mer.

06.05.2004: OL
Kaos i sluttspurten med arenabyggene

Athen er inne i sluttspurten. Med hundre dager igjen til innvielsen 13. august bygges og renoveres det for fullt. Dyrere og senere enn ventet. Men som grekerne sier: - vi er siste-minutt-mennesker, det her kommer til å ordne seg. På flere av byggene arbeides det nå 24 timer i døgnet. Det er et kjempeprosjekt for Hellas. Den storslåtte hovedstadion er tegnet av den berømte arkitekten Santiago Calatrava. Det mest kritiske er hvordan taket av buer i stål og glass, skal komme på plass. De to buene, hver på ca. 9.000 tonn, skal rulles gjennom spor ut på stadion. Propaganda har mer.

05.05.2004: Arkitektur
Lunde og Løvseth vant i Norheimsund
I formiddag ble vinnerutkastet til det nye Hardinghuset presentert. Arkitektfirmaet Lunde & Løvseth star bak vinnerutkastet. I begrunnelsen fra juryen heter det blant annet at ”Voluma er brote ned i kjende/lokale dimensjonar og føyer seg fint inn og ryddar tettstaden. Bygget rammar inn den storslagne utsikten til fjorden og landskapet.” Det nye kulturhuset i Nordheimsund skal stå ferdig i 2010.
NRK har mer. 

05.05.2004: Nybygg
Full utbygging av nytt sykehus på Kalnes

Nytt sentralsykehus i Akershus er startet opp. Neste prosjekt ut på prioriteringslista til Helse Øst er nytt supersykehus på Kalnes. Det blir historisk sus over morgendagen: Da vedtar Helse Øst full utbygging av nytt Østfold-sykehus på Kalnes - inklusive psykiatrien som flyttes fra Veum i Fredrikstad. Etter tidligere planer skulle nytt sykehus stå ferdig i 2010, men det er realistisk at ferdigstillelse kan skje innen 2012. Det nye sykehuset på Kalnes har en prislapp på 5-6 milliarder kroner. Sarpsborg Arbeiderblad har mer.

04.05.2004: Nybygg
Grisefjøs bygd i ny type

600 smågris vil i løpet av få uker befinne seg i nyfjøset på Øvre Dale. Der har de 800 kvm å boltre seg på. På årsbasis skal Marie Vevelstad og Snorre Warholm avle opp 2.100 slaktegris. De har investert 3,5 millioner kroner i det nye fjøset. Snorre Warholm har selv satt opp fjøset sammen med en hjelper, mens støpingen har vært satt bort. Fjøset er for øvrig bygd i ny type: som sandwich med stål-skum-stål. Det er en rimeligere løsning enn vanlige fjøsbygg. Helgeland Arbeiderblad har mer.

04.05.2004: Nybygg
Trøndere bak den nye storskolen i Hamar

Lusparken arkitekter fra Trondheim vant konkurransen om å tegne den nye, store videregående skolen i Hamar. Et annet Trondheimsfirma, Heimdal Entreprenør skal bygge skolen. Vinnerprosjektet som har tittelen L, er kostnadsberegnet til 283 millioner kroner og det er 60 millioner lavere enn nærmeste konkurrent. Dette gjelder første byggetrinn og er ikke inkluderte inventarkostnader. Heimdal Entreprenør fra Trondheim starter byggingen neste år og skolen skal taes i bruk høsten 2008. Østlendingen har mer.

04.05.2004: Arkitektur
LPO vant i Grimstad

Oslo-arkitektene LPO er kåret til vinner av den begrensede prosjektkonkurransen om den nye Ibsen/Hamsun-senteret som skal bygges i Grimstad. Bygget er på 4500 m2 og planlegges ferdigstilt i 2009. Bygget er definert som et nytt ABM-senter (Arkiv/bibliotek/magasin). Det skal ligge på den gamle rutebilstasjonen i Grimstads havneområde og skal i tillegg inneholde et bibliotek samt serverings- og busstasjon-funksjoner. Kilde MNAL.no.

03.05.2004:
Byggestart for hengebro i juni

Allerede i juni starter byggearbeidene på den 570 meter lange hengebroen over Fedafjorden. Byggingen av broen er et digert prosjekt som alene tar et par år. Men aller først prioriteres E39-utbyggingen fra Opofte til Fedafjorden. I dag starter Allfarveg AS med sine samarbeidspartnere byggingen av den nye E39-traseen fra Lyngdal til Flekkefjord. I Opofte-området skal blant den 1900 meter lange Teistedalstunnelen mot Fedafjorden bygges. Agder har mer.

03.05.2004: Arkitektur
3xNilsen vant i Kristiansand

Århusarkitektene 3xNielsen er kåret til vinner i prosjektkonkurransen om den nye Tangen videregående skole i Kristiansand. En begeistret jury uttaler at de tror dette vil bli Norges flotteste skolebygg og en av de absolutt viktigste bygninger i Kristiansand. Vinnerutkastet som bærer mottoet "Fletting", fremstår som innovativt og utfordrende. Bygget er på 17.500 m2 med mulig utvidelse til 19.500 m2. Ferdigstillelse av trinn 1 er planlagt til årsskiftet 2006/2007. MNAL.no har mer.

Flere nyheter HER !

Nyhetsarkiv:

År 2004

År 2002

År 2001 År 2000

Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04

År 2003
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02 Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01
Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009