AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter mars 2003

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden

31.03.2003: Offshore
Rundt 300 ansatt må gå
 
Rundt 300 ansatte ved Rosenberg i Stavanger vil bli sagt opp. På et allmannamøte ble det klart at de første 190 vil stå uten arbeide nå. Den nye omstillings- og nedbemanningsprosessen er i full gang ved Aker Kværner Rosenberg. I tillegg til arbeiderne må også rundt 100 funksjonærer og administrasjonspersonale forlate Rosenberg. Det arbeider i dag 720 ved Rosenberg. Stavanger Avisen her mer.
31.03.2003: Offshore
Ekstra Valhall-pæling
 
Slik planlegger BP i samarbeid med Aker Kværner å feste stålunderstellet fast til grunnen for Valhalls nye vanninjeksjonsplattform. Se arbeidsoperasjonens mange sekvenser. Illustrasjoner: Aker Kværner. Se illustrasjonene! Kilde: Teknisk Ukeblad.
31.03.2003:
Alfr. Andersen fullfører nedbemanning
 
For halvannen måned siden ble det kjent at 50-60 ansatte måtte regne gå fra NLI Alfr. Andersen AS for siste gang. Nå er nedbemanningskabalen i ferd med å gå opp. For halvannen måned siden ble det kjent at selskapet måtte kutte drøye 20 % av arbeidsstokken. Nå konstaterer administrerende direktør Bjørn Hellevammen at prosessen er nær gjennomført. Til uka er det meste klarlagt, og antall ansatte er redusert fra drøye 250 til under 200. Østlandsposten har mer.
28.03.2003:
Stålmannen på Åråsen
 
Denne mannen er en beskjeden millionær med et stort hjerte for Lillestrøm. Ifølge LSK-trener Arne Erlandsen er han også langt viktigere enn han gir inntrykk av. Med andre ord det vi i Idretts-Norge ynder å kalle en snill onkel. Eller? - Jeg er snill, det kan jeg være, men jeg er ingen onkel, sier Per Mathisen (49). - Grunnen til at jeg begynte å engasjere meg i LSK for noen år siden skyldes stor interesse pluss det faktum at jeg har muligheter til det. Muligheter i denne sammenhengen betyr stål. Stål i form av lukrativ butikk en god langpasning fra Åråsen, og stål som en godt kjent metafor for penger. Og fram til 24. februar løste Per Mathisen LSKs problemer så å si fra egen lomme. Som leder av en investorgruppe snytt ut av Åkrene Mekaniske Verksted - Per Mathisen eier 46 prosent og leder bedriften - har han spyttet millioner inn i klubben. Dagbladet har mer.
27.03.2003:
Norge vant mot USA i WTO
 
WTO støtter Norge og EU i konflikten med USA om de amerikanske tollmurene på stål. Et ekspertpanel i Verdens handelsorganisasjon (WTO) mener USAs tollsatser på stålimporten på mellom 8 og 30 % er i strid med internasjonale handelsregler. Norge klaget USA inn for WTO sammen med EU, Kina, Japan, New Zealand, Sør-Korea, Sveits og Brasil i fjor. USAs president George W. Bush overrasket verden ved å innføre toll på stålimporten for å beskytte egen stålindustri. Aftenposten har mer.
27.03.2003:
Nye høyisolerende glassfasader
 
Glassbransjen ønsker å sette større fokus på bruk av energisparende produkter og sikre at disse blir benyttet i prosjektene. Siste generasjon 2-lags Super Energiruter har meget god varmeisolasjon. Den er mer enn dobbel så god som for standard isolerruter. Ved å fylle hulrommet mellom rutene med argongass forbedres U-verdien ytterlige, og blir så lav som 1,1 W/m2K. Byggeindustrien har mer.
27.03.2003:
USA gjenoppbygger Irak
 
Når USA snart starter å gjenoppbygge hva de selv har bombet sønder og sammen, er det kun amerikanske firmaer som slipper til. Amerikanske myndigheter sammenlikner den forestående gjenoppbyggingen av Irak med gjennomføringen av Marshall-planen i Europa etter andre verdenskrig, og anslår gjenoppbyggings - kostnadene til å være mellom 25 og 100 milliarder dollar. RIF har mer.
26.03.2003:
Temakveld om Rustfritt Stål
 
Rustfritt stål har hittil blitt anvendt relativt sjelden som konstruksjonsmateriale i bygninger. Som materiale i fasade og tak har det blitt anvendt i betydelig større utstrekning. Rustfritt stål har mange gode egenskaper, også for bærende konstruksjoner. Det har stor bærestyrke og korrosjonsresistent. På temakveld den 10. april settes fokus på rustfritt stål - dimensjonering, materialegenskaper, økonomi og miljø. En ny håndbok fra Euro Inox i dimensjonering av konstruksjoner i rustfritt stål presenteres. Boken er basert på Eurocode 3: ENV1993-1-1:1992. Den innholder også 10 nyttige regneeksempler. Mer og programmet her.
26.03.2003: Offshore - subsea
Hittil største undervannsseksjon
 
Nå klargjøres et svært undervannsfundament for fire olje- og gassbrønner på Sleipner-feltet hos Grenland Offshore (GO). – Dette er vår største konstruksjon og vi skal bygge en tilsvarende for Vigdis-feltet, sier markedssjef Runar Rugtvedt til TA. Seksjonen er ferdig montert og kontrollert og skipes ut på feltet 7. april. Der senkes den ned på bunnen 200 meter under havoverflaten. Så kommer resten av delene som nå er under produksjon og skal kobles sammen med rørene som skal fordele oljen og gassen som kommer opp tusenvis av meter under sjøbunnen. TA har mer.
25.03.2003: Arkitektur
Arkitektene er plukket ut
 
Firmaene som får delta i arkitektkonkurransen etter bybrannen i Trondheim i desember er nå plukket ut. Konkurransen står mellom arkitekter i Trondheim og Oslo. Et halvt kvartal brant ned i Midtbyen i Trondheim 7. desember i fjor. Kvartalet skal gjenreises, og eierne inviterte derfor til en arkitektkonkurranse. Hvilke arkitektfirmaer som får delta kan du se her: NRK Trøndelag.
25.03.2003: Energi
Nå blir det vindkraft på Kvitfjell
 
Miljøverndepartementet ga mandag klarsignal til bygging av vindkraftverk på Kvitfjell i Tromsø kommune. Anlegget vil gi 0,6 terrawattimer energi og ifølge miljøvernminister Børge Brende (H) bidra vesentlig til å nå regjeringens mål om tre terrawattimer vindenergi i 2010. Vindkraftverket er det største som har fått konsesjon i Norge. Kilde Aftenposten.
25.03.2003: Offshore
Kværner fikk Ekofisk-kontrakt
 
Aker Kværner har fått kontrakt på byggingen av en ny Ekofisk-plattform. Avtalen er verdt rundt 1,75 milliarder kroner. Aker Kværner har inngått en intensjonsavtale for bygging av den nye Ekofisk 2/4 M-plattformen med oljeselskapet ConocoPhillips. Avtalen omfatter både prosjektering og bygging, og på det meste vil over 1.000 personer være engasjert i arbeidet. Aker Kværner skal blant annet levere dekk og understell til plattformen, samt en lang gangbro over til de eksisterende Ekofisk-installasjonene, inkludert et brofundament for denne. Siste.no har mer.
24.03.2003:
Paroc deler ut pris
 
Paroc Panel System har nå produsert og levert mer enn 10 millioner m2. med elementer og ønsker i den forbindelse å markere dette ved å utdele en pris, Award 2004, på 10.000 Euro til den arkitekt, konsulent eller entreprenør som best utmerker Paroc elementets egenskaper og/eller kommer med nye konstruktive ideer til anvendelse av Paroc elementer. Nærmere detaljer omkring prisen er beskrevet i brosjyre AWARD 2004 som kan fåes ved henvendelse seg til Paroc AS. 
24.03.2003: Energi
Verdens største tårn skal lage ren energi
 
Midt ute i Australias ødemark skal de bygge verdens høyeste bygning - et gigantisk tårn som blir én kilometer høyt. Det skal på en finurlig måte produsere helt ren energi til over 200.000 australske husstander. - Løsningen bygger på temperaturforskjeller, det faktum at varm luft stiger til værs. Aftenposten har mer.
24.03.2003: Arkitektur
Lund Hagem vant prosjektkonkurranse
 
Lund Hagem Arkitekter AS med gruppe vant prosjektkonkurransen om nytt bygg for informatikkmiljøene ved Universitetet i Oslo. Nybygget skal ligge i Gaustadbekkdalen, og har en totalramme på 23.000 kvm. I tillegg skal det bygges 110 p-plasser i underetasjen. - Prosjektet viser svært gode funksjonelle løsninger, og det kan bli et signalbygg som både gir identitet til omgivelsene og til informatikkmiljøene, sier Øivind Christoffersen, adm. dir. i Statsbygg og juryens formann. Bygg.no har mer.
21.03.2003: Offshore
Aker slanker og selger Rosenberg
 
Aker Kværner ønsker å selge det tradisjonsrike Stavanger-verftet Kværner Rosenberg innen tre år. Men først skal flere hundre arbeidere bort. - Vi er innstilt på å prøve å få dette til. Alternativet er mye verre, sier klubbleder Einar Risa. Flere tusen arbeidere har blitt slanket bort gjennom innsparingsprosessene de 10 siste årene. Nå er det bare 720 igjen. I løpet av tre år vil flere hundre arbeidere igjen bli slanket bort. Aftenposten har mer.
20.03.2003: Kurs
Stor interesse for lastkurs
 
Det meldes om stor interesse for kurset "Prosjektering av konstruksjoner etter nye laststandarder med spesiell fokus på ny vindlaststandard". Kurset avholdes i Oslo, 26. - 27. mars. Laststandarden NS 3479 avløses av et nytt sett av standarder: "Pålitelighetsstandarden" NS 3490 og "Laststandardene" NS 3491. Andre dag av kurset vil Svend Ole Hansen fra Danmark forelese om vindens dynamiske virkninger på slanke konstruksjoner. Han er medforfatter av boka "Wind Loads on Structures". Det vil bli fokusert på den nye vindlaststandarden, NS 3491-4, der endringene har vært størst. Se program her.
19.03.2003: Fredrikstad
Ny stadion med 21 etasjes tårn
 
Fredrikstad-firmaet Griff kommunikasjon vant arkitektkonkurransen om nye Fredrikstad stadion. Mandag ble det avholdt pressekonferanse hvor vinneren av arkitektkonkurransen ble avslørt. Vinnerbidraget er et omsluttende og intimt stadioanlegg. At det er åpent i alle hjørner gjør dette til et spektakulært anlegg, sier lederen for FFK Eiendom, Henning Forsberg. Allerede nå er debatten i gang på FFKs hjemmesider. Vinnerbidraget høster mye ros, men mange er også skeptiske til det høye tårnet. Kilde NRK.
19.03.2003: Miljø
Knuser trerapport
 
Svenske politikere er ført bak lyset. De er lurt av mangelfulle og feilaktige rapporter til å satse mer på trematerialer i byggenæringen. Nå skal forholdene sjekkes i Norge. Den svenske Riksdagens beslutning om å bygge opp et nasjonalt program for å fremme bruk av treprodukter i byggenæringen, begrunnes ut fra feilaktige eller villedende fakta. Det viser en rapport utført av Chalmers Tekniske Høgskole på oppdrag fra det svenske miljødepartementet. Norsk Stålforbund, Fabeko og Betongelementforeningen har allerede tatt et initiativ til å utrede lignende forhold i Norge. - Vi er interessert i å få på bordet en lignende rapport i Norge og har allerede tatt kontakt med et forskningsmiljø i Norge for å sjekke mulighetene, sier Kjetil Myhre i Norsk Stålforbund til TU. TU har mer.
19.03.2003: Nybygg
Hydro bygger ny klorfabrikk på Rafnes
 
Styret i Norsk Hydro ga tirsdag klarsignal for bygging av ny klorfabrikk på Rafnes i Bamble. Investeringen, som er kostnadsberegnet til vel en milliard kroner, ventes å gi meget god lønnsomhet. Produksjonen er planlagt å starte i 2005. Bygg.no har mer.
19.03.2003: Nybygg
Hydro flagger på Aukra
 
I dag heiser Hydro flagget sitt i Aukra kommune og markerer at den første Hydro-ansatte kan flytte inn i det som er starten på Midt-Norges største industriprosjekt noen sinne. Landanlegget på Nyhamna har en investeringskostnad på 11 milliarder kroner. Med havbunnsutstyr på feltet og rørledninger til Storbritannia vil Ormen Lange koste ca. 55 milliarder kroner å bygge. Adressa.no har mer.
18.03.2003: Byggearealstatistikk, jan 03
Sterkere byggestart enn i fjor
 
I januar i år er det registrert igangsatt 2 604 boliger mot 2 152 boliger på samme tid i fjor. Dette er en økning på 21 %. Det er igangsatt 377 200 kvm bruksareal til annet enn bolig i januar i år, det er 16 % mer enn på samme tid i fjor. Totalt for boliger og andre bygg er det igangsatt 696 700 kvm bruksareal. Kilde SSB.
17.03.2003:
Kartellskandalen fordoblet
 
Konkurransetilsynet har mistanke om at samarbeidet mellom de politianmeldte entreprenørgigantene NCC, Veidekke og Selmer Skanska, kan være dobbelt så stort som de 2,5 milliarder kronene som allerede er kjent. De tre selskapene kan også ha samarbeidet om brobygging for nye 2,5 milliarder. Aftenposten har mer.
14.03.2003:
Smalhans for offshoreverft
 
Heerema Tønsberg må permittere store deler av arbeidsstokken i løpet av året. Ledelsen ved bedriften frykter at en endring av oljeselskapenes kontraktsstrategi betyr kroken på døra. Rundt 150 av de 250 ansatte ved Heerema Tønsberg har fått permitteringsvarsler. Etter påske reduseres virksomheten ved verkstedet betydelig. Årsaken er at de tapte en totalkontrakt for ConocoPhillips på Ekofisk. TU har mer.
13.03.2003:
Mer til bygg og anlegg
 
Statsminister Kjell Magne Bondevik vil møte ledigheten med nye statlige byggeprosjekter i kommunene, rassikring, flere tiltaksplasser og stimuleringstiltak overfor næringslivet. Tiltakene ble presentert onsdag da han møtte Arbeiderpartiets leder Jens Stoltenberg og Fremskrittspartiets formann Carl I. Hagen. Møtet på Statsministerens kontor var et ledd i regjeringens forsøk på å skaffe flertall for tiltak for å hindre at ledigheten fortsetter å vokse. Aftenposten har mer.
12.03.2003: Arkitektur
Tre spennende stadionmodeller
 
I går tok juryen avgjørelsen om hvordan FFKs nye stadion skal bli seende ut. Først mandag røper de resultatet. La det være sagt med en gang; det var tre spennende modeller de tre arkitektfirmaene Griff Kommunikasjon AS, Fredrikstad, FFNS Arkitekter i Gøtebog og Narud-Sokke-Wiig AS, Oslo, kunne presentere. FFKs nye stadion skal inneholde en bolig og en næringsdel for å finansiere anlegget. Demokraten har mer.
12.03.2003: Offshore
Storkontrakt til Aker Kværner
 
Aker Kværner har fått en kontrakt verd ca. 950 millioner kroner knyttet til Norsk Hydros landanlegg for Ormen Lange-gassen. Kontrakten omfatter tidligprosjektering, detaljprosjektering, anskaffelse og assistanse til byggeledelse. Anlegget skal bygges i Nyhamna i Aukra kommune i Møre og Romsdal. Ormen Lange-oppdraget varer helt til landanlegget står klart til produksjon i okt. 2007 og vil sysselsette rundt 700 årsverk. Gassfeltet Ormen Lange ligger ca. 120 km nordvest for Kristiansund. Kilde: NRK.
12.03.2003: Spennende arkitektur
Tromsø fornyes
 
Tromsø skal få nytt rådhus, kino og bibliotek innen sommeren 2005. Selmer Skanska har fått i oppdrag å bygge nytt Rådhuskvartal i ishavsbyen Tromsø. Totalt skal 18.400 kvadratmeter oppføres og oppdragsgiver for hovedentreprisen er Tromsø kommune. Kontraktsummen er 182 millioner kroner. Byggestart er satt til våren 2003 og bygget skal tas i bruk sommeren 2005. Kilde Teknisk Ukeblad.
11.03.2003:
Utvider etterforskningen av Trondheims-brannen
 
Politiet i Trondheim utvider etterforskningen av brannen i byen i fjor som la et helt kvartal i ruiner. Bakgrunnen for utvidelsen er mistanke om at ansvarlige har unnlatt å imøtekomme brannforebyggende pålegg, eller om andre straffbare forhold kan være årsaken til at brannen kom helt ut av kontroll. En rapport fra SINTEF har fastslått at med riktig isolering av et ventilasjonsrom og forskriftsmessig utført brannskillevegger mellom to bygg, ville ikke ødeleggelsene ha vært så store. Forsikringsselskaper er også interessert i etterforskningen siden de er blitt forelagt et erstatningskrav på til sammen bortimot 300 millioner kroner. Kilde Byggaktuelt.
11.03.2003: Byggemotoren i Sør-Norge
400 boliger i Jåttåvågen
 
Hvis det går som utbyggeren håper, vil kommunalstyret for byutvikling torsdag vedta at bebyggelsesplanen for området legges ut til offentlig ettersyn. I planen legges det opp til tre typer boliger: 1) Høyhus på 12 og 5 etasjer, i planen betegnet som havneboliger, med et bredt spekter av leiligheter, noen med panoramautsikt mot fjorden. 2) En åpen blokkbebyggelse med gårdsrom, ment for familier i etableringsfasen, enslige og eldre. Blokkene har fire etasjer. 3) Eneboliger på 2-3 etasjer med egen inngangsdør og hage. Det er både tegnet inn frittliggende og kjedete boliger, rekkehus og mindre leilighetshus. Aftenbladet har mer.
11.03.2003: Byggemotoren i Midt-Norge
Boligbygging på høygir
 
Byggeboomen i Trondheim er langt fra over. Byens boligutviklere har byggeplaner som i snitt kan gi 1400-1500 nye boliger hvert eneste år de nærmeste årene. Dette er langt mer enn hva byen trenger. Til sammen dreier det seg om 11 000 boliger i løpet av ti år. Det viser prosjekter som er blitt presentert for Trondheim kommune. - Trondheim har rikelig tilgang på arealer og utbyggingsprosjekter de neste ti årene, konstaterer spesialkonsulent Sigmund Knutsen i Trondheim kommunes plan- og bygningsenhet. Til sammenligning ble det ført opp gjennomsnittlig 850 boliger årlig på 1990-tallet. Adressa har mer.
10.03.2003: Offshore
Storkontrakt til Leirvik Module Technology
 
Leirvik MT har blitt tildelt en kontrakt for levering av to boligmoduler til Dibi og Delta feltene i Nigeria. Kontrakten har en verdi på rundt 71,5 millioner kroner. En høy kronekurs sammen med høyt kostnadsnivå i Norge medfører at Leirvik MT må for første gang på sine 57 år produsere stålet i et lavkostland. Kontrakten vil allikevel bidra til å sikre grunnsysselsettingen på anlegget i Aslaksvik i en 6 måneders periode ettersom flere av operatørene nå også behersker arkitekt- og isolasjonsfaget. Leirvik MT har til hensikt å benytte lokale Medleverandører til å utføre alt arbeid (EPC) av elektro, instrumentering og telekommunikasjon samt design og anskaffelse av ventilasjons- og kjøleanlegg. Kilde Offshore.no
10.03.2003:
Snøhvit-kontrakt til AFS-Pihl Group
 
AFS-Pihl Group er tildelt en kontrakt verd mellom 800 og 850 millioner kroner som gjelder arbeid på Snøhvit-anlegget på Melkøya utenfor Hammerfest. Kontrakten er den siste store som gjelder arbeidene på land. Arbeidet, som starter i mai i år, omfatter installasjoner i bakken, fundamentering og bygging av ulike prosessbygninger. Tidligere har AFS-Pihl Group fått kontrakt for utsprengning og planering av industritomta på Melkøya, samt bygging av eksportkaia. AFS-Pihl Group er et samarbeid mellom norske AF-Spesialprosjekt og danske E. Pihl & Søn. Snøhvitfeltet i Barentshavet skal starte produksjonen i 2006. Kilde Offshore.no.
07.03.2003: Offshore
Gullfaks-kontrakt til ABB
 
Statoil har tildelt kontrakten for ombygging av sentralt kontrollrom på Gullfaks A til ABB Offshore Systems. Kontrakten har en verdi på cirka 40 millioner kroner. Kontrollrommet skal flyttes og oppgraderes med nye storskjermer for interface mot operatørene og tilstøtende områder /rom skal bygges om. Etter ombygningene skal hele området fremstå som nytt. Ombyggingen skal utføres i flere faser for å begrense forstyrrelser i driften av plattformen. Arbeidet starter umiddelbart og skal sluttføres 1. juni 2004. Kilde Offshore.no
06.03.2003:
Billige bygg blir dyre
 
Billige materialer og raske byggeprosesse kan fort bli svært dyrt. Bygningseiere kan samlet spare milliarder i drift og vedlikehold årlig ved å analysere livsløpskostnader. Kunnskap om bygningers livssyklus( LCC), er med på å gi økonomiske gevinster, mener Statsbygg. Offshoreindustrien har benyttet livsløpsanalyser i mange år og planlegger bygging og seinere vedlikehold av plattformer og utstyr ut fra slike analyser. Statsbygg opplyser i en pressemelding at de har tatt initiativ til et nordisk utviklingsprosjekt innen livssykluskostnader. Nordisk Industrifond støtter støtter tiltaket. 10 prosent lavere utgifter til FDV betyr 13 milliarder kroner spart årlig bare i Norge. TU har mer.
05.03.2003: Debatten skremmer utbyggere i Oslo
Dropper hus på 21 etasjer
 
Høyhusdebatten i Oslo får flere utbyggere til å tegne om prosjektene sine. Blant annet skreller NCC av ni etasjer og tegner nytt på Grønland. -Prosjektet ble for kontroversielt, sier prosjektleder Mona Ingebrigtsen i NCC Property Development. Og de er ikke de eneste som revurderer utbyggingsplanene sine på grunn av den hissige debatten om høyhus i Oslo. Plan- og bygningsetaten bekrefter at de har fått tilbakemelding fra flere utbyggere som ønsker å tilpasse seg en maks høyde på 12 etasjer som høyhusplanen legger opp til. Aftenposten har mer.
05.03.2003:
Vindkraft for 400 millioner
 
RES Skandinavien AB, et datterselskap til britiske Renewable Energy System Ltd, vil sette opp mellom 18 og 25 vindmøller innenfor et område på én kvadratkilometer i området Årvikfjellet, Sutadalsfjellet, Gudbrandsfjellet og Litlafjellet. Området ligger mellom Hervik og Kårstø. Til sammen ser svenskene for seg investeringer på 300-400 millioner kroner i vindmøller og veianlegg. Haugesunds avis har mer.
04.03.2003:
Arbeidstilsynet aksjonerer 
 
Arbeidstilsynet Østfold - Akershus drar i år i gang en omfattende aksjon for å begrense arbeidsskader i bygg- og anleggsbransjen. I fem år har bygg- og anleggsbransjen ligget på ulykkestoppen i Østfold. Nå tar Arbeidstilsynet Østfold- Akershus affære og drar i gang en aksjon som kommer til å bli landsomfattende. Det skal bli tøffere kontroller og kraftigere reaksjoner mot de store entreprenør-selskapene. I fjor ble Selmer/Skanska ilagt en bot på 300.000 kroner for brudd på regelverket. Det var den høyeste boten som ble gitt. NRK har mer.
04.03.2003:
SV og Frp vil bygge bort ledigheten 
 
Fremskrittspartiet og Sosialistisk Venstreparti vil bygge bort arbeidsledigheten. Mandag la partiene fram forslag om å fremskynde offentlige byggeprosjekter. – Flere av de vedtatte byggeprosjektene bør kunne påbegynnes nå. Da vil vi slå to fluer i en smekk. Vi vil hindre økning i trygdeutbetalingene, samtidig som staten vil spare penger ettersom byggeprisene nå er lave, sier Gjermund Hagesæter (Frp) på partiets nettside. Hegnar.no har mer.
04.03.2003:
Milliardoverskudd i Kværner
 
Kjell Inge Røkke og Aker Kværner leverte mandag sitt beste resultat på fem år. Overskuddet endte på 1,07 milliarder kroner før skatt. Til tross for vanskelige markeder leverte Aker Kværner i fjor sitt beste resultat på fem år. Normalisert driftsoverskudd før goodwillavskriving var 1.015 millioner kroner. Siste.no har mer.
03.03.2003: Byggearealstatistikk, des 2002
Stadig færre nye boliger
 
Det ble satt i gang bygging av 22 434 boliger i 2002, en nedgang på 11 % fra året før. Oslo og Akershus hadde en nedgang i boligbyggingen på henholdsvis 30 og 31 % i 2002. I Østfold, Sør-Trøndelag og Rogaland økte derimot tallet på påbegynte boliger, med mellom 17 og 18 %. I 2002 ble det startet utbygging av 3 652 200 kvm til annet enn bolig, en nedgang på 2 % fra året før. Påbegynt bygg til offentlig forvaltning har økt med hele 74 % fra året før, til 190 800 kvm. Påbegynt bruksareal til varehandel mm har økt med 20 %, til 485 900 kvm. Størst nedgang er det for eiendomsdrift, forretningsmessig tjenesteyting og utleievirksomhet, der igangsatt bruksareal har gått ned med 46 %, til 152 900 kvm. Kilde SSB.
03.03.2003:
Brann i biblioteket i Alexandria
 
Nesten 30 mennesker ble skadd da det brøt ut brann i biblioteket i Alexandria i Egypt søndag. Biblioteket er tegnet av det norske arkitektkontoret Snøhetta, og ble åpnet i oktober i fjor. Brannen brøt ut i fjerde etasje, og ble ifølge egyptisk politi slukket en time senere, før den spredte seg til andre deler av bygningen. Byggaktuelt har mer.
01.03.2003: Offshore
Nymo opp fra de industridøde
 
I Grimstad på Nymo Mekaniske Verksted faller et gløtt av sol på en mørk bransje. De 200 arbeiderne vil utover våren våre tilbake på jobb for å bygge boremaskin for oljegiganten BP. For nesten et år siden var stemningen på Nymo laber. Kontrakten på en stor modul til Kristin-prosjektet var havnet hos Dragados i Spania, og nesten halve staben permittert. Men Nymo la inn anbud på en boremaskin til Det Kaspiske Hav. Nymo konkurrerte med EU-land og Østen og vant! Men hvorfor? - Fordi BP la større vekt på kvalitet og leveringssikkerhet enn pris. Fordi dette er en nisje der vi har godt renommé. Vi er gode på høyteknologisk sveising og på planlegging, sier daglig leder Rolf Urfjell til Aftenposten som har mer.
01.03.2003: Offshore
Offshoreverksted mot strømmen
 
Peder Halvorsen Industrier AS på Sira har fått en pakke på rundt 35 millioner kroner til Norsk Hydro på Oseberg som gir arbeid i bunn til godt inn i 2004, og har nye oppdrag i vente. Flere medarbeidere hilses velkommen. Offshorepakken omfatter trinnvis utskiftning av tre varmevekslere. På slike oppdrag teller praktisk/teknisk kompetanse mer enn lønn. På standard dampkjeler, med mye stål og sveis, må verkstedet likevel ty til underleverandører i lavkostland. Men på lange serier med bulktanker til forsyningsskip klarer supereffektive sveisere på Sira å hamle opp med lavtlønnede rumenere. Aftenbladet har mer.
Nyhetsarkiv:

År 2003

År 2002

År 2001 År 2000

Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02 Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01
Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009