AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google


Nyheter januar 2002

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden!

31.01.2002:
Trangt i Hannover
Verdens største industrimesse er i ferd med å sprenge sine rammer etter årelang vekst. - Målet i år er 7200 utstillere i perioden 15.-20. april, sier prosjektleder Manfred Kutzinski. Årets messe vil dekke 27 haller med til sammen 487.800 kvm, pluss 58.000 kvm uteareal. Hovedtemaet for årets utstilling er automatisering med 2100 utstillere. De øvrige temaene er materialhåndtering, mikroteknologi, overflatebehandling, underleveranser, energi og forskning og utvikling. www.tekblad.no har mer.
31.01.2002:
1,4 millioner boligbygninger i Norge
Det er registrert 3 522 519 bygninger i Norge per januar i år. Av disse er det 1 364 665 boligbygninger. Det finnes 1 089 343 eneboliger, som utgjør 80 % av det totale antallet boligbygninger. Tomannsboliger utgjør 126 386 bygninger. For hele landet er det gjennomsnittlig 241 eneboliger per 1 000 innbyggere. Per januar i år er det registrert 2 157 700 bygninger til annet enn boligformål. Av disse er det 749 657 næringsbygg. De resterende 1 408 043 bygningene består av fritidsboliger, boliggarasjer og annet. www.ssb.no har mer.
31.01.2002:
Latterliggjort gangbro åpner igjen
Millenniumbroen har vært et av de mest latterliggjorte bygningsprosjekter i London fordi den ble stengt bare to dager etter at den ble åpnet med stor festivitas i juni 2000. Millenniumbroen skulle være en smal og smekker gangbro, et vakkert buet knivblad, som arkitekten formulerte det. De 350 meter broen skulle ta folk fra St. Pauls-katedralen på nordsiden av Themsen til Tate Modern-galleriet på sørsiden. Men da folk strømmet til i tusenvis for å bruke den første broen som var blitt bygget over Themsen på over 100 år, begynte den å vingle og dirre og gjøre folk sjøsyke. I 20 måneder har den vært stengt. - Vi skjønte ikke hva som var galt, og det tok lang tid før vi fant en løsning, sier prosjektleder Malcolm Reading. Fjærer og forsterkninger er nå bygget inn i broen til 65 millioner kroner. 2000 ansatte i London kommune og de to firmaene som har bygget brua, var forsøkskaniner i går kveld. De gikk over broen mens datamaskiner og kameraer registrerte hvert eneste forsøk på vingling fra broens side. De første datautskriftene viser at dette gikk bra, og at gangbroen over Themsen forhåpentligvis kan åpnes til påske. Kilde NRK
                     
30.01.2002:
Permitteringsvarsel til Kværner-ansatte
Fredag ble det sendt ut permitteringsvarsel til Kværner Oil & Gas-ansatte i Høyanger. - Vi har enno ikkje avgjort kor mange permitteringsvarselet vil gå ut til, men eg vil tru det kan vere snakk om eit 20-tals tilsette, sier daglig leder Kjell Solhaug. Det er i hovedsak ansatte innen mekanisk- og bygg- og ressursavdelingene som vil motta permitteringsvarsel. Men bedriften håper fremdeles å unngå permitteringer. De varslede permitteringene hos Kværner Oil & Gas sin Høyanger-avdeling skyldes oppdragssvikt. Firda.no har mer.
30.01.2002:
Varemessa feiret med kranseskål
Norges Varemesse slo på stortromma da giganten markerte framdriften med kranseskål. – Vi er svært fornøyd så langt, talte varemessegeneral Stig Nitter Foss til de nærmere 300 arbeiderne som møtte opp til markeringen under de enorme takkonstruksjonene. Den første dagen i juli skal han og administrasjonen på Sjølyst krysse hovedstaden for å slå rot ved Nitelvas bredder. – Det er og blir tøft så det holder, men vi følger framdriftsplanen. Alt er i rute. Ordene tilhører Nils Hæstad, prosjektleder hos storentreprenør Veidekke. Romerikes Blad har mer.
30.01.2002:
Ny lov skal sette fart i boligbyggingen 
Miljøvernminister Børge Brende har sett seg lei på at kommuner trenerer utbyggingsplaner i årevis. Nå setter han en frist på tre måneder for behandling av private reguleringsplaner. Han mener det vil gi store besparelser for husbyggere og det offentlige. -Det finnes eksempler på at reguleringsplaner er blitt liggende i det kommunale byråkratiet i tre år. Det er helt uholdbart. Statens kartverk har beregnet at en måned raskere gjennomsnittlig byggestart vil spare samfunnet for 1 milliard kroner. Og folk ville spares for mye frustrasjon, sier statsråden. Aftenposten har mer.
28.01.2002:
Fikk lett tak på London
70 trailerlass med takkonstruksjoner skal i løpet av juni forlate Lett-tak Systemer AS på Hegdal med kurs for «London Snow World». Prestisjekontrakten er verdt rundt åtte millioner kroner. Selve anlegget bygges på en stor haug for gammelt industriavfall, og er budsjettert til rundt 220 millioner norske kroner. Idéhaver, byggherre og medeier er bergenseren Svein Kjelstrup Olsen. Foruten skibakke med naturlig snø vil «London Snow World» inneholde flere restauranter og det som skal bli Englands største sportsforretning. Selve bakken blir 200 meter lang og 35 meter høy – og får med det et fall på 15 grader. Øverst blir bakken 30 meter bred, nederst 60 meter. Østlandsposten har mer.
28.01.2002:
Stålverket krever stans av boligprosjekt
På vegne av 260 stålverksarbeiderne på Jørpeland ber klubbformann Kjell Ove Hjemdal Strand kommune umiddelbart stoppe planene om inntil 70 boliger og marina rett utenfor bedriftens gjerder. Etter at Strand formannskap gikk inn for å selge kommunens eiendom like utenfor gjerdene til Scana Steel Stavanger til boligbygging og marina, har Hjemdal fått mange henvendelser fra irriterte kolleger. Frustrasjonen intensiveres av at det på toppen ble argumentert med at «tiden er i ferd med å renne ut for det gamle stålverket». På hvilket grunnlag kommer disse uttalelsene, undrer klubbformannen, som frykter skadevirkninger av slike innspill. Stålverket begynte produksjonen i 1913 og hadde på det meste 1200 ansatte. I dag er bedriften fremdeles hjørnesteinsbedriften på Jørpeland. Stålverkets skjebne angår direkte om lag ti prosent av Strands befolkning. Aftenbladet har mer.
25.01.2002: Konjunkturbarometeret, 4. kvartal 2001
God utvikling for verkstedindustrien
Resultatene fra konjunkturbarometeret for 4. kvartal viser store forskjeller mellom ulike industribransjer. Tradisjonell eksportrettet industri sliter med økt konkurranse og lave priser, mens verkstedindustrien viser positive tegn. Vurderingen av 1. kvartal 2002 er forsiktig optimistisk. Industribransjer som produserer investeringsvarer (metallvarer, maskinvarer, plattformer, skipsverft med flere) viser positive tegn med høy kapasitetsutnytting, om lag 85 %, og det rapporteres om økt produksjon og sysselsetting for 4. kvartal 2001. SSB har mer.
25.01.2002:
Professor lager stål på PC´en
Å spesialdesigne stål på PC´en. Det høres ut som en umulig oppgave men det er akkurat hva Börje Johansson gjør, med stor framgang. Börje Johansson er professor ved Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm og samtidig professor i den "kondenserade materiens teori" ved Uppsala universitet. - Nu kan vi räkna på legeringar med den noggrannhet som krävs. Även om rostfritt stål är ett välkänt ämne inom industrin behöver det förbättras på olika sätt. Eftersom det handlar om stora volymer handlar det ju också om mycket pengar, sier Børje Johansen til NyTeknik.
25.01.2002:
Torp eneste norske Vestbane-arkitekt
Arkitektfirmaet Niels Torp AS skal konkurrere med fem utenlandske arkitektfellesskap om Vestbanens framtid. Gruppene skal jobbe med sine forslag fram til mai 2002. 1. juli vil Statsbygg avsløre vinneren. 50 arkitektteam meldte seg på prekvalifiseringen i prosjektkonkurransen om Vestbanen. De to anerkjente arkitektene Sir Norman Foster og Toyo Ito ble invitert spesielt og slapp å konkurrere. Tekblad.no har mer.
24.01.2002:
Heimdal bygger til nye høyder
En ordrereserve på formidable 440 millioner kroner får ledelsen i Heimdal Entreprenør til å gni seg i hendene. 400 av disse millionene kommer som inntekt i år, skriver Adresseavisen. Ikea-bygget på Leangen vil samlet kunne gi Heimdal Entrepenør inntekter på rundt 80 millioner kroner. - Vi snakker om en ny dimensjon for Heimdal Gruppen, sier Jan Konrad Jahren, konserndirektør og driftsansvarlig i konsernet, til Adresseavisen. Med den rekordstore ordreinngangen befester Heimdal Entreprenør sin posisjon som Trondheims nest største aktør i bransjen - bare AS Anlegg er større. Byggeindustrien har mer.
24.01.2002:
Jotun skal male Eiffeltårnet i Paris
Jotuns datterselskap i Frankrike har vunnet den prestisjetunge kontrakten om maling av Eiffeltårnet i Paris. Tårnet ble bygget til verdensutstillingen i 1899, og er hele 312 meter høyt. Eiffeltårnet males hvert syvende år. Adm. direktør Kjell Sletsjøe i Jotun Paints, forteller at kontrakten ble vunnet etter tre års test av ulike produkter der Jotuns spesielle rusthindrende maling "Mammut" ble testvinner. Dette produktet er spesiallaget for stålkonstruksjoner, og består av grunning og et toppstrøk. Sletsjøe opplyser at malingen vil bli levert i tre forskjellige nyanser for de ulike nivåer på tårnet. Dette er nødvendig for at folk skal få envisuell følelse av at tårnet bare har en farge. Totalt vil det gå med 70 tonn maling, og selve malerjobben vil ta 15 måneder. Eiffeltårnet består av 18.038 støpte jerndeler som er satt sammen med 2,5 millioner bolter. Tårnet veier 7300 tonn. Jotun-konsernet som i 2001 solgte maling for over fem milliarder kroner, har hatt flere prestisjetunge jobber de senere årene. Blant annet har konsernet levert maling til cruiseskipet "The World", biblioteket i Alexandria, The Kingdom Centre i Saudi-Arabia of syvstjernershotellet Burj Al Arab i Dubai. Kilde: Tønsbergs Blad.
23.01.2002:
Fredrikstad vil ha stadion til 200 mill.
Fredrikstad planlegger å bygge nytt stadion til 200 millioner kroner, og fotballklubben skal bli største aksjonær i selskapet. Det er meningen at det nye stadionet skal bli en mellomting mellom "Røkkeløkka" i Molde og Åråsen stadion i Lillestrøm. Tilskuerkapasiteten skal bli på 11.000, og det er planlagt bygd 126 boliger i forbindelse med byggverket, skriver Fredrikstad Blad. Kilde: Aftenposten
23.01.2002: Bibliotek/database/Multimedia 
Stål-publikasjoner på nett
Steelbiz inneholder en omfattende database med publikasjoner utgitt av SCI (The Steel Construction Institute). Her kan du søke på nøkkelord, innhold/emner og alfabetisk innhold. Informasjonssystemet blir utviklet ved Eureka E-Steel Project. Dette er en levende database-kjørt website og er for tiden under oppbygging. Derfor kan man oppleve avbrytelser i perioder med vedlikehold. Stedet tar seg best ut i Microsoft Internet Explorer versjon 5.0 eller høyere. Jeg har prøvd systemet og synes det er imponerende bra. SCI har også publisert multimedia kurser over nett i form av tekst, lyd og bilder. Jeg anbefaler deg å søke på "wind" og gå inn på det første treffet: "A short course on BS 6399-2: Wind loading for buildings". Og dere: Ikke glem å slå på lyden! http://www.steelbiz.org Red.
22.01.2002:
Kamp om nye fagfolk
Oppturen i oljefylket Rogaland har kommet. Nå handler det om å sikre seg fagfolkene før andre hyrer dem inn. Vi bør i alle fall ha 20 nye fagfolk hver måned framover. Hvis vi får fatt i de folkene vi er ute etter, trapper vi gjerne opp med 200 nye medarbeidere fram til sommeren 2002, sier konsernsjef Ståle Kyllingstad i IKM Gruppen til Aftenbladet. Akkurat nå har IKM Gruppen rundt 940 ansatte på lønningslistene. Ved årsskiftet 2002/2003 kan konsernet være oppe i 1100-1200 ansatte. Særlig kan det komme til å vise seg at vi ikke får nok fagarbeidere som sveisere, platearbeidere og industrirørleggere, sier Kyllingstad. Internett-generasjonen ser ikke ut til å mene at fagarbeiderjobber har høy nok status. Det ser ut til å være gjevere for unge folk å ta fagbrev i kokkefaget enn innen sveis-, plate- og industrirørlegging, sier Kyllingstad. Og det har ikke noe med avlønning å gjøre. En fagarbeider i offshorerelaterte bedrifter tjener mye bedre enn en faglært kokk, sier Kyllingstad. Aftenbladet har mer.
22.01.2002:
Vinghøg Mek. Verksted bygger nytt
Vinghøg Mek. Verksted AS i Nesskogen på Nøtterøy skal utvide virksomheten betydelig i inneværende år. Bedriften har nå sendt inn byggesøknad for et tilbygg på 1200 kvm grunnflate og et totalt gulvareal på 2000 kvm. Nybygget skal plasseres på det "gamle" industriområdet. Det betyr at bygningene som står der skal rives. Tønsbergs Blad har mer.
21.01.2002: Byggekostnadsindeks for boliger, desember 2001
Dyrere håndverkere øker byggeprisen
Byggekostnadene for boliger steg med 4,1 prosent fra desember 2000 til desember 2001. Kostnadene til elektrikere og rørleggere økte mest, men materialkostnadene steg også. Det siste året økte delindeksen for elektrikerarbeid med 6,4 prosent for eneboliger og 6,3 prosent for boligblokker. Delindeksen for rørleggerarbeid steg med respektive 5,5 og 6,2 prosent for eneboliger og boligblokker. De andre delindeksene økte mellom 1,5 og 4,3 prosent i samme periode. Lønnsstatistikk for 3. kvartal 2001 er tatt inn i byggekostnadsindeksen for desember og medvirket til at byggekostnadene for boliger økte med 0,9 prosent fra november til desember i fjor. Materialkostnadene for boliger økte med 0,1 prosent i samme periode. Kilde SSB.
18.01.2002:
Nedgang for næringsbygg
Totalt er det registrert igangsatt 3 468 600 kvm bruksareal til annet enn bolig i de elleve første månedene av 2001. I samme periode året før var det registrert 3 596 700 kvm. I Oslo er det fortsatt mangelfull registrering av næringsbygg. For resten av landet har det vært en nedgang i igangsatt bruksareal til annet enn bolig på vel 1 prosent. Størst prosentvis nedgang er det i Nordland, Sør-Trøndelag og Buskerud, med henholdsvis 35, 25 og 20 prosent. Det er igangsatt mest bruksareal til annet enn bolig i Rogaland, som har registrert 403 500 kvm til dette formålet. 
Boligbyggingen øker
Boligbygging derimot øker kraftig. Det var igangsatt bygging av 23 452 nye boliger. Dette er 10 prosent flere boliger enn det som var igangsatt på samme tid i 2000. Oslo, Hordaland, Akershus og Østfold har størst økning i antall igangsatte boliger. SSB har mer.
18.01.2002:
Forbruket av rustfritt stål stiger voldsomt
Verdens forbruk av rustfritt stål har vokst med 7,5 % siden 1994 og i Vesteuropa, som er vekstsentrum for rustfritt stål, steg forbruket i 2000 med 10 %. Fallende priser og nye anvendelser gjør rustfritt stål til det hurtigst voksende konstruksjons-metall i verden. Korrosjonsbestandighet og en flott utstråling får industrivirksomheter til å bruke mer av det blanke stål i både pumper- og husholdningsapparater. Ingeniøren har mer. (Anbefales av red)
17.01.2002:
Rautaruukki Profiler med permitteringsvarsel
Rautaruukki Profiler A/S i Mo i Rana har sendt ut permitteringsvarsel til alle sine omlag 320 ansatte. Permitteringene kan tidligst tre i kraft fra 28. januar. 
Årsaken er dårlig ordretilgang, sier administrerende direktør Hans Petter Jæger. - Vi følger nøye med markedet og har fortløpende diskusjoner med organisasjonene, sier Jæger. Rautaruukki produserer blant annet skipsprofiler og stålbjelker til offshore-konstruksjoner og større bygg. Kilde: NRK
16.01.2002:
God gang i industrien
Teknologibedriftenes Landsforenings (TBL) sjef Karl Nysterud er optimist, men bekymret for at den sterke kronekursen skal bremse lønnsomheten. Etter to år med sterk tilbakegang, tok omsetningen i bedriftene tilknyttet TBL seg kraftig opp i 2001. Også i år og neste år vil vise fremgang, men i mer moderat takt. Omsetnings-veksten anslås å komme ned fra 9 % i fjor til 5 % i år. I to års 1999-2000 var det til sammenligning en omsetningsnedgang på 15 %. De lyse utsiktene kom frem da adm. direktør Karl Nysterud presenterte resultatene fra TBL årlige konjunkturrapport. Kilde: dn.no
16.01.2002:
Scanbridge bygger om Puttesundbrua
For 25 mill. kroner skal Puttesundet få oppusset bro med 43 m. høye ståltårn. Midten av den 138 m lange broa har gitt etter hele 65 cm og det er 45 cm mer enn beregnet. Broa ble bygget i 1970 med 20 cm overhøyde. Nå skal midten av broa løftes. Det skjer med hjelp av to ståltårn på 43 m. Ned fra tårnene henges det til sammen 12 stålkabler. På land festes disse i fjell, og i selve brolegemet festes fire av kablene i tverrbjelker 9 og 18 m ut fra midten på begge sider. Tårnene som skal opp i luften kommer fra Sandnessjøen – per lekter. Scanbrigde får 22 mill. for jobben med å bygge tårnene. Kilde: f-b.no
15.01.2002:
Mange storkontrakter i vente
Aker Maritime, Kværner og ABB kjempet hardt om Kristin-kontrakten. I tiden fremover er det duket for flere kamper mellom disse selskapene og den øvrige leverandørindustrien. Hovedkontrakten for Kristin markerer bare den første av flere interessante Kristin-kontrakter som vil komme i tiden fremover. Ved utbygging av Snøhvit-feltet vil det ligge an til hard kamp om en rekke store og interesante kontrakter. Det er ventet at oljeselskapene vil investere rundt 1.000 milliarder kroner innen 2012 på norsk sokkel. Kilde: Offshore.no
14.01.2002:
Reime avviser Økokrim-bot
Økokrim mener å kunne bevise at Reime Prosess AS er skyld i det første giftutslippet som førte til fiskedød i Håelva sommeren 2000. Vi avviser spontant forelegget, sier teknisk direktør Knut Høiland i Reime Prosess AS til Aftenbladet, få minutter etter at han har mottatt beskjeden fra Økokrim. Mandag ble Nærbø-bedriften ilagt et forelegg på 900.000 kroner for brudd på forurensningsloven. aftenbladet.no har mer.
14.01.2002:
Reime
prosess i Larvik nedlegges
Bare noen få dager før driften skulle legges ned ved Reime Prosess' varmforzinkingsanlegg i Larvik, fikk de ansatte beskjed om avgjørelsen. Nå blir de fleste med på lasset til Reimes fabrikk på Jarlsø ved Tønsberg. Nedleggelsen fører nemlig ikke til at noen arbeid-splasser ryker i første omgang. For øvrig planlegges et nytt og moderne anlegg for varmforzinking, som skal stå ferdig om to år. Det havner enten ved Torp eller på Borgeskogen i Stokke. Kilde: Østlandsposten
14.01.2002:
Reddet fra konkurs- og går så det suser
For 13 måneder siden var bedriften i realiteten teknisk konkurs, med svære røde milliontalltall i bøkene. Nye eiere kom inn – og i dag kan administrerende direktør Geir Otto Amundsen i Reime Protech Notodden vise til at bedriften igjen tjener penger og at antallet ansatte er økt fra 20 til 30 i løpet av året. Og Amundsen kunne godt ansatt minst fem produksjonsarbeidere til med det samme – om han bare hadde fått tak i kvalifiserte fagfolk. For arbeidsmengden er stor nok til å vokse enda mer. Kilde Telen.
12.01.2002:
Kværner kan få deler av Kristin-utbyggingen
Aker Maritime og Kværner har startet forhandlinger om å overføre engineering-delen av Kristin-kontrakten til Kværner på Lysaker. LO-sekretær Svein Fjellheim mener dette er et positivt signal også for lokale Kværner-ansatte. Taperen i Kristin-kampen er ABB, som står tomhendt tilbake. Billingstad-konsernet konkurrerte med Kværner og Aker Maritime om storoppdraget. aftenbladet.no har mer.
11.01.2002:
Kristin-kontrakt til Aker Stord
Statoil har tildelt Aker Stord den viktigste kontrakten til plattformen for gassfeltet Kristin utenfor Trøndelagskysten. Feltet skal være klart til produksjon høsten 2005. Oppdraget omfatter prosjektering og sammenstilling av hele plattformen, samt bygging av deler av plattformdekket og prosess- og hjelpeutstyrsmodeller. Kontrakten er på 5 milliarder kroner av i alt 17 milliarder kroner som Kristin-feltet er beregnet å koste. - Vi valgte Aker Stord ut fra en samlet vurdering av anbudene, sier Nina Udnes Tronstad i Statoil. Oljeselskapet har blant annet vurdert Aker Stords velprøvde gjennomføringsmetoder, som også ble brukt ved leveransen av Snorre B-plattformen i fjor. Kilde: aftenposten.no
11.01.2002:
72 vindmøller på Smøla
Nordens største vindkraftverk bygges på Smøla på Nordmøre. Kraftverket vil fullt ferdig ha 72 vindmøller med årlig produksjonskapasitet på 430 GWh. Det dekker e-forsyningen til ca. 16 000 eneboliger. Grunnarbeidene på første byggetrinn startet i høst med AS Anlegg som hovedentreprenør. Kilde: anleggsmaskinen.no
Statkrafts anlegg på Smøla har en utbyggingspris på 2,33 kroner/kWh. De er avhengige av statlig støtte for å være konkurransedyktig. Kilde: tekblad.no
11.01.2002:
Svenske planer om vindgigant
Svenske Bohus energi lanserer planer om hele 2727 vindturbiner utenfor kysten av Luleå i Nord-Sverige til en pris av 45 milliarder kroner. Vindparken vil bli det største vindkraftverket i verden, med en årsproduksjon på hele 20 terawattimer (TWh). -Det gir en utbyggingspris på bare 2,25 kr. pr. kilowattime, hvilket jeg synes høres billig ut sier direktør Jon Brandsar hos norske Statkraft. Han er ansvarlig for utbyggingen av Norges første store vindkraftanlegg på Smøla. Bohus energi er også avhengig av solid statlig støtte. tekblad.no har mer.
10.01.2002:
Petter Elvestad blir Peab-sjef
Petter Elvestad (57) som brått før jul forlot toppledelsen i Selmer Skanska, er ansatt som ny administrerende direktør i Peab AS. Han tiltrer 1. februar. Elvestad etterfølger Roland Svensson som reiser tilbake til Sverige og går inn i ny stilling med ansvar for prosjektutvikling i Peab-konsernet. byggeind.no har mer.
09.01.2002:
Beina knust under 625 kilo stål
En 45-åring ble alvorlig skadet under en arbeids-ulykke i Os mandag. Mannen fikk mer enn et halvt tonn stål over beina da han skulle flytte et stort stålelement inne på området til bedriften Os Sandblåsing. Han fikk store bruddskader og kvestelser i begge beina. Tilstanden blir betegnet som alvorlig, men stabil. bt.no har mer.
07.01.2002:
NFS med nytt kursprogram for stål-interesserte
NFS (Norsk Forening for Stålkonstruksjoner) er igjen på banen med et bredt og godt tilbud av temakvelder og kurs for de som vil lære om de siste nye og revidert standarder og regelverk for dimensjonering og utførelse av stålkonstruksjoner for offhore og for landbaserte bygg og anlegg. Det er også planlagt en ekskursjon til Valencia i april med blant annet besiktigelse av den verdensberømte arkitekten Santiago Calatrava's stålstrukturer. Lenke til Vinter/vår-program: Trykk her!
07.01.2002:
RIF med ny hjemmeside på Internett
RIF - organisasjonen for rådgivere - innleder året med å lansere nye hjemmesider på Internett. -Den nye hjemmesiden er en vesentlig del av vår nye grafiske profil, som startet med introduksjonen av ny logo høsten 2001, forteller RIFs administrerende direktør Tor Saghaug: -Vi har lagt vekt på å gjøre sidene nyttige og brukervennlige. For eksempel kan man med fordel starte på www.rif.no dersom er på utkikk etter et rådgiverfirma. Hjemmesidene har både nyttige tips og krav man bør stille til et rådgivningsfirma, samt mulighet til å søke blant RIFs om lag 340 deltakerbedrifter og 1225 godkjente rådgivere, sier han. www.rif.no
05.01.2002: Skalles mek. Verksted ønsker seg fleksible arbeidstidsordninger
Har store jobber
Norske mekaniske verksteder får aldri hvile på laubærene. Heller ikke Fredrikstad-bedriften Skalles mek. verksted som sammen med sin datterbedrift Stålmontering har 65 ansatte og en samlet omsetning på 80 mill kr. – I år har vi store oppdrag i Sarpsborg. På Borregaard bygges Sarpsborg Energigjenvinning, et topp moderne forbrenningsanlegg. I Bergen er vi med på å bygge et sentrallager på 12.000 kvm for Hakon-gruppen, sier daglig leder Trond Brynhildsen. – Men bedriften møter hele tiden konkurranse, sier styreformann, John T. Andresen, også prosjektleder i NHO Østfold. – Vi får konkurranse både på prosjektering og utførelse både av svensker, finner og etter hvert østeuropeere, sier Brynhildsen. – Hva ønsker bedriften seg fra norske politikere? – At vi kan få fleksible arbeidstidsordninger. Vi har mindre å gjøre i januar og februar enn på sommeren. Dessuten: Vi må slippe å få utspill omkring konjunkturavgifter og investeringsavgiften. Usikkerhet virker direkte på vår virksomhet, sier Brynhildsen som tror rentenedgangen og et moderat lønnsoppgjør vil bety et oppsving. Fredrikstad Blad har mer.
03.01.2002:
Ny fase i oljeutvinningen
Kværner Eurekas nye flerfasepumpe kan bety at mange små olje og gassfelt på sokkelen kan bli lønnsomme å bygge ut, samtidig som gamle plattformer kan få lengre levetid. Uavhengig av moderselskapets finansielle problemer har Kværner Eureka utviklet en flerfasepumpe som kan operere under vann. Flerfasepumpa øker trykket og dermed produksjonen fra nye brønner slik at både uttaket fra brønnen stiger samtidig som økt kontantstrøm gir oljeselskapene høyere fortjeneste. Pumpa kan monteres slik at det alltid vil være mulig å drenere en olje- og gassbrønn selv om den skulle være ute av drift. Risikoen ved å installere slikt utstyr er dermed minimal. Pumpa kan også brukes til å opprettholde produksjonen fra olje og gassbrønner som synger på siste verset. Kilde: Tekblad.no
02.01.2002:
Stålproduksjonen ned 2,4 %
Total stålproduksjon i november for de 64 landene som rapporterer til det Internasjonale Jern og Stål Instituttet var på 66,8 millioner tonn. Dette representerer en nedgang på 2,4 % i forhold til samme periode i fjor. Nord Amerikansk stålproduksjon fortsatte å falle med 12.3% sammenliknet med samme tidsperiode som i fjor og 10.9% siden begynnelsen av 2001. Stålproduksjonene i de 15 EU-landene falt med 4.4% sammenlignet med november i fjor. Produksjonen i Tyskland har falt med 3 % siden begynnelsen av 2001 og Fransk produksjon har falt med 6.5 % mens Italiensk produksjon steg med 0.2 % i det samme tidsrommet. Den totale produksjon for EU var 13.1 mill tonn som representerer en 2.2 % nedgang siden begynnelsen av året. Kilde: International Iron and Steel Institute
02.01.2002:
Stor ordrereserve
Ordrebøkene til Husnesbedriften HMR Group har aldri vært så tjukke, og de sikrer sysselsettingen i flere år framover. Virksomheten i Kvinnherad går inn i det nye året med en ordrereserve på 280 millioner kroner. En av de viktigste ordrene er levering av stål til Norsk Hydro, skriver avisen Kvinnheringen. Kilde NRK.Til Nyheter desember  2001
Til
Nyheter november  2001
Til
Nyheter oktober      2001
Til
Nyheter september 2001
Til
Nyheter august       2001
Til
Nyheter juli            2001
Til
Nyheter juni           2001
Til
Nyheter mai           2001
Til
Nyheter april          2001


Til
Nyheter mars         2001
Til
Nyheter februar      2001
Til
Nyheter januar       2001
Til
Nyheter nov-des     2000
Til
Nyheter sep-okt      2000
Til Nyheter juli-aug      2000
Til Nyheter mai-jun      2000
Til Nyheter mar-apr     2000

 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009