AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google


Nyheter juli 2002

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden!

31.07.2002: Miljø-Gjenbruk
"Eg er imponert over stålkonstruksjonane"
Boblehallen på Bryne stadion er selt til Sola Båtforening. Hallen skal settast opp i sjøflyhamna i Sola og blir vinteropplag for båtar. Fire mann har brukt sommarferien på å demontera hallen og frakta den til Sola. - Det har vore eit enormt skruarbeid, og enno gjenstår ein god del av demonteringa før me kan seia oss ferdige, seier Osvald Reianes, formann i Sola Båtforening. Sperra var lyfta over på lastebilen før dugnadsgjengen skulle begynna på den verkeleg tunge jobben med å flytta betongblokkene som hallen skal festast til. Bare betonggolvet blir liggande igjen. Det lar seg ikkje flytta. - Hallen har stått i åtte år, korleis var tilstanden? - Det såg veldig bra ut. Slitasjen er minimal, eg er imponert over stålkonstruksjonane, dei var mest som nye, seier Reianes. Jærbladet har mer.
31.07.2002: Miljø-CO2
Fundia sparer miljøet
Den nye gassrørgaten vil spare miljøet for CO2-utslipp og redusere driftskostnadene til Fundia Armeringsstål. Dette bekrefter teknisk sjef Arne Westgaard hos Fundia overfor Rana Blad. Han anslår at bedriftens årlige utgiftsreduksjon vil beløpe seg til et sted mellom en halv og en million kroner i året. Dette kommer av at Fundia med den nye rørgaten kan nytte hydrogengass til forbrenning i stedet for olje. Prosjektet har ikke bare et økonomisk aspekt for de aktuelle partene. Det er også godt for miljøet, siden Fundia nyttegjør seg av og brenner hydrogen. Rana Blad har mer.
29.07.2002: Arkitektur
Pris til Snøhetta
Arkitektfirmaet Snøhetta, med haugesundsparet Kjetil Trædal Thorsen og Jorunn Sannes, vant fredag kveld konkurransen for bygg i Midtøsten og Afrika med det gigantiske biblioteket i Alexandria. Bibliotek-prosjektet i Alexandria har pågått gjennom mange år. Snøhetta vant konkurransen om å tegne biblioteket i Alexandria i 1989. Den offisielle åpningen skal skje 16. oktober, etter flere utsettelser.
26.07.2002: Offshore
Aker Kværner får Snøhvit-leveranser
Aker Kværner får som underleverandør til tyske Linde oppdrag på rundt 170 millioner kroner på Snøhvit-prosjektet. Aker Kværner Engineering skal utføre deler av prosjektering, innkjøp og byggeledelse av LNG anlegget for Snøhvit utenfor Hammerfest. Oppdraget er en underleveranse til selskapet Linde, og omfanget antas å bli i størrelsesorden 170 millioner kroner, heter det i en pressmelding fra Aker Kværner. iMarkedet har mer.
26.07.2002: Nybygg
Forsvaret bygger for 1 milliard
Som en del av Forsvarets omstilling startes nå oppføring av en rekke bygg rundt om i landet. Foreløpig prislapp for samlingen av Forsvarets aktiviteter til færre steder er godkjente byggeprosjekt for 1 mrd. Hovedtyngden av prosjektene er i Indre Troms og i Østerdalen, men det er også prosjekt- og byggestart i Stavanger og Oslo. Totalt har disse første prosjektene en kostnadsramme nær 1 milliard kroner. - Nå starter vi for alvor byggingen som kreves for den omstillingen Stortinget vedtok i fjor, sier Utbyggingsdirektør Olaf Dobloug i Forsvarsbygg. Kilde Byggeindustrien.
25.07.2002: Miljø
Skandinavias mest moderne miljøbygg
I «fremtidsbygget» på Wilbergjordet i Fredrikstad flytter Bravida snart inn i nye lokaler. Dette er et helt spesielt og spennende prosjekt, sier regionssjef Runar Gundersen i Bravida. Det store, grønnskimrende bygget som måler hele 6300 kvm, blir hovedkvarter for Bravidas ca. 300 ansatte i Fredrikstad. Nybygget ruver i landskapet, men det er innholdet og de tekniske løsningene som gjør dette bygget helt spesielt. – Dette blir et av Skandinavias mest energieffektive, intelligente og fullklimatiserte bygg. Bygget er laget av 100 % miljøvennlige materialer og varmes opp av blant annet solenergi. Store varmepumper kan hente varme i grunnen om vinteren, og kalt grunnvann til kjøling om sommeren.– Dette er fremtidens bygg, understreker Gundersen. F-b.no har mer. Contiga har levert hovedbæring av stålkonstruksjoner og hulldekker.
25.07.2002:
Snøhvit dumper norske bedrifter 
Statoil har hittil delt ut kontrakter for 11 milliarder kroner i forbindelse med Snøhvit-utbyggingen. Men bare en knapp tidel av milliardkontraktene havnet hos norske bedrifter. 1,5 milliarder av hittil 11 milliarder er altså summen det er inngått kontrakter for med norske selskaper. - Få norske bedrifter er direkte konkurransedyktige, sier informasjonssjef Sverre Kojedal i Statoil til Dagens Næringsliv. Kontraktene går til utlandet fordi norske bedrifter mangler kompetanse i bygging av anlegg for nedkjøling av gass, såkalt LNG-anlegg. Bransjesjef Knut Aaneland i Teknologibedriftenes landsforening innrømmer overfor avisen at Norge er blitt hengende etter i utviklingen av teknologi for nedkjøling av gass. Aaneland frykter at den sterke kronen skal gjøre situasjonen enda tøffere, men mener norske bedrifter bør få en stor del av offshorekontraktene tilknyttet Snøhvit. Kilde: NRK
24.07.2002:
Gode tider for anleggsbransjen
AS Anlegg omsatte for nesten én milliard kroner i fjor, og vokste så fort at bedriften fikk voksesmerter. Framtida for byggebransjen ser lys ut. Vi hadde voksesmerter i fjor, sier administrerende direktør Per Inge Henriksen. AS Anlegg økte omsetningen med 20 prosent i fjor, men driftsoverskuddet ble bare fire millioner kroner. Det er oppsiktsvekkende svakt for en bedrift med så stor omsetning. - Vi etablerte oss i nye markeder, og hadde stor vekst på Østlandet. Denne satsingen gjorde marginene tøffere i fjor, sier Henriksen. AS Anlegg er Midt-Norges største entreprenørbedrift, med nær 600 ansatte. Ifølge Henriksen går byggebransjen mot lyse tider. Utbyggingen ved St. Olavs Hospital vil gi store ringvirkninger, ikke bare for de som kaprer oppdrag på Øya. Utbyggingen vil føre til at kapasiteten blir fylt opp, og entreprenørene kan skru opp marginene. Adresseavisen har mer.
23.07.2002:
Aker Kværner foran gigantkontrakt
Aker Kværner anses som favoritt til en kontrakt på plattformbygging for det brasilianske oljeselskapet Petrobras. Den samlede kontrakten kan være verdt mellom 8 og 12 milliarder kroner. Det er det brasilianske oljeselskapet Petrobras som skal ha to nye plattformer til sitt oljefelt utenfor Rio og ifølge det svenske nyhetsbyrået Direkt er Aker Kværner soleklar favoritt til jobben. Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker Kværner er ansett som det eneste selskapet som kan bygge så store plattformer som Petrobras er på jakt etter. dn.no har mer.
22.07.2002:
Nedgang i boligbyggingen
Antall påbegynte boliger gikk ned med 11 % i årets fem første måneder sammenlignet med året før. Hittil i år er det registrert 9 094 igangsatte boliger mot 10 195 i samme periode i 2001. Til tross for nedgangen er igangsettingstallene nesten 5 % høyere enn i tilsvarende periode i 2000 og betydelig over nivået på nittitallet. Målt i antall boliger er nedgangen hittil i år størst i Oslo og Akershus, fra et toppnivå på 2 573 igangsatte boliger i fjor til 1 930 igangsatte boliger i år. Dette er en nedgang på 25 %.
Økning for andre bygg
Det er igangsatt 1 500 000 kvm bruksareal til andre bygg enn boliger hittil i år. Det er 4 % flere kvm enn på samme tid i fjor. Totalt er det igangsatt 2 700 000 kvm bruksareal i årets fem første måneder, 4 % mindre enn i samme periode året før. Kilde SSB.
22.07.2002:
USA taper slag i stålkrigen
USA gir inntekter fra straffetoll på stål til egne stålverk. Det strider mot reglene om rettferdig konkurranse, refser Verdens handelsorganisasjon (WTO). USA vil appellere, lyder budskapet fra Washington etter at Verdens handelsorganisasjon (WTO) har rettet kraftig skyts mot en amerikansk lov som brukes i stålkrigen mot resten av verden. Kjennelsen fra WTO er foreløpig, men dersom den som ventet blir endelig vedtatt, vil en amerikansk offensiv i form av en appell neppe ha store muligheter. Loven som WTO ønsker vekk, fører til at de som eksporterer til USA får dobbelt straff: Først må de betale straffetoll for at amerikanske konkurrenter skal slippe lettere unna konkurransen, dernest går inntektene av straffetollen til deres amerikanske konkurrenter. Resultatet er en åpenbar konkurransevridning i strid med alle regler om internasjonalt handelssamkvem, mener WTO. Aftenposten har mer.

Spesial:
Dette er VM-arenaene
 Til Nyheter juni           2002
Til
Nyheter mai           2002
Til
Nyheter april          2002
Til
Nyheter mars         2002
Til Nyheter februar      2002
Til
Nyheter januar       2002
Til
Nyheter desember  2001
Til
Nyheter november  2001
Til
Nyheter oktober      2001
Til
Nyheter september 2001
Til
Nyheter august       2001
Til
Nyheter juli            2001

Til Nyheter juni           2001
Til
Nyheter mai           2001
Til
Nyheter april          2001
Til
Nyheter mars         2001
Til
Nyheter februar      2001
Til
Nyheter januar       2001
Til
Nyheter nov-des     2000
Til
Nyheter sep-okt      2000
Til Nyheter juli-aug      2000
Til Nyheter mai-jun      2000
Til Nyheter mar-apr     2000

 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009