AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google


Nyheter desember 2002

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden!

23.12.2002: Offshore
Kvitebjørn setter rekord
Aldri før er en så tung gjenstand blitt trillet på hjul i Norge. Verdensrekorden var også nær ved å bli slått da overbygget til Statoils Kvitebjørn plattform, med sine 10 700 tonn, ble flyttet ut av Nordsjøhallen hos ABB i Haugesund sist onsdag. - Det blir trolig lenge til noen kan nyte synet av slike gigantbyggverk i offshoreindustrien. De aller fleste av framtidas byggeoppdrag på norsk sokkel blir nok betydelig mindre, sier ABBs prosjektleder for Kvitebjørn, Jon Garborg. Aftenbladet har mer.
23.12.2002: Offshore
Sparer millioner
Aker Verdal kan spare 200 millioner kroner i året på å slå av de 150 mest kraftkrevende sveise-apparatene sine. De største sveiseapparatene på Aker Verdals område på Ørin trekker mellom 7,5 og 10 kilowatt i timen bare ved å stå påslått og gå på tomgangsspenning uten å bli brukt. Nå er det slutt på sløsingen, nå skal alle sveiseapparat alltid stå i "off"-stilling når de ikke brukes.
Trønder-Avisa har mer.
23.12.2002:
Veidekke med storkontrakt i Sverige
Veidekke Stockholm AB har, sammen med det sveitsiske Von Roll og svenske EIAB, fått kontrakt på bygging av søppelforbrenningsanlegg i Uppsala for Vattenfall. Den totale kontraktssummen er på ca. 900 millioner svenske kroner, hvorav Veidekkes andel er på drøye 200 millioner. Arbeidene med prosjektet starter umiddelbart, og skal være avsluttet sommeren 2005, blir det opplyst i en børsmelding. Kilde Stocklink.
20.12.2002: Offshore
Heerema-kontrakt til 170 millioner
Heerema Tønsberg har fått en fin julepresang i form av kontrakt på bygging av en separasjonsmodul som skal plasserer på Ringhorne-plattformen - en kjempeplattform som er bygd i Tønsberg, og som ble levert på sensommeren. Det er Esso (ExxonMobil) som er oppdragsgiver. Kontrakten er verd 170 millioner kroner. Arbeidsinnsatsen er beregnet til ca 80.000 timer. Det tilsvarer cirka 50 årsverk i verkstedet. Konstruksjonsarbeidet har allerede startet hos Heeremas samarbeidspartner ABB. Tønsbergs Blad har mer.
20.12.2002:
Mer stål i yrkesbygg
Over 40 prosent av alle yrkesbygg som oppføres her i landet, har stål som hovedbæring. Fra år 2000 til 2001 økte andel yrkesbygg med stål som hovedbæring med hele 6,4 prosent. Fra 1990 til 2001 har andel stålbygg økt fra 22 til 41,5 prosent, melder Stålnytt. Økningen gjelder for de fleste typer yrkesbygg. Industribygg økte med 24,5 prosent, forretningsbygg med 16,1 prosent og helsebygg med 15,9 mens undervisningsbygg økte med 13,5 prosent. For hotellbygg og andre typer bygg var det en nedgang. I perioden har det også blitt brukt mer stål i yttertak, fasade og som etasjeskillere. Kilde Teknisk Ukeblad.
19.12.2002:
Foster & Partners forslagNye WTC kan bli høyest i verden
Metropolens berømte "skyline" med himmelstrebende skyskrapere gjenreises i samtlige av syv nye forslag til utbygging av den 6,5 mål store World Trade Center-tomten. Utviklingsselskapet for Nedre Manhattan, presenterte onsdag syv nye arkitektplaner, skapt av arkitekter fra fem forskjellige land. Noen med skyskrapere like høye som tvillingtårnene, andre med bygninger som vil bli de høyeste i verden hvis de blir bygget. Aftenposten har mer. Se forslagene her. Oversikt over verdens høyeste bygninger her.
19.12.2002: Offshore
Jubel for gassilandføring til Aukra
Det jubles for beslutningen om at gassen fra Ormen Lange-feltet i Norskehavet skal føres i land til Nyhamna i Aukra kommune i Møre og Romsdal. I Aukra skal gassen foredles, før salgsgass og kondensat eksporteres. Anlegget åpner også store muligheter for gassbasert virksomhet i hele Midt-Norge. Fra før er det ilandføring av gass til Kårstø i Rogaland, Kollsnes i Hordaland og til Tjeldbergodden i Møre og Romsdal. Offshore.no har mer.
18.12.2002:
Lavprisgigant får bygge
Bare formaliteter gjenstår før den tyske lavprisgiganten Lidl kan sette opp byggesettet sitt med de karakteristiske blå og gule skiltene på Stord. Alle Lidl-butikker er like og det spesielle konseptet til den tyske kjeden har møtt motstand i mange kommuner. Bygningsrådet i Trondheim avviste tirsdag kjeden sitt ønske om å etablere seg på fire tomter i byen. I Stord kommune har det gått på skinner for tyskerne. Haugesunds Avis har mer.
18.12.2002:
98 vindmøller på gang
NTE søker Norges Vassdrags- og Energidirektorat om konsesjon for bygging av to vindmølleparker i Ytre Namdal. Til sammen 98 vindmøller planlegges i Ytre Vikna og ved Abelvær i Nærøy. Den største blir på 83 vindmøller mellom Håven i sørvest og Dalatind nordøst i Ytre Vikna. Parken får en samlet årsproduksjon på 870 GWh. Det er kun vasskraftverket i Tunnsjødalen som er i nærheten av en slik produksjon av NTEs kraftverk i dag. Trønder-Avisa har mer.
18.12.2002:
Hedrer stålkonstruksjon
Jakten på verdige kandidater til Norsk Stålkonstruksjonspris 2003 er i gang. Prisen som deles ut hvert annet år, er ment å oppmuntre til anvendelse av stål og gi opphav til nye idéer og inspirerende løsninger. Prisen deles ut til en stålkonstruksjon. Ordet konstruksjon kan forstås innenfor en vid ramme. I 2001 ble prisen tildelt Flytogterminalen på Oslo S. Prisen deles ut til en stålkonstruksjon som har kvaliteter både hva angår estetikk, teknikk og økonomi. Konstruksjonen skal ha kvaliteter av en slik art at de lett kan verdsettes. Konstruksjonen skal være ferdigstilt i løpet av de siste tre år. Kilde Byggeindustrien.
16.12.2002:
Avspark for nok et sykehusbygg
Laboratoriesenteret på Øya skal inneholde en rekke høyt spesialiserte rom for undervisning og forskning. Forrige mandag var det offisiell byggestart på Laboratoriesenteret som skal stå ferdig i januar 2006. Bygget blir 25.000 kvm stort. 450 ansatte og 250 studenter får sin daglige arbeidsplass her. NTNU skal disponere drøyt 60 % av bygningen. Senteret blir oppført med to hovedfløyer, som forbindes med et mellombygg. Fløyene bindes også sammen av gangbroer på alle etasjer. Hovedfløyene blir på sju etasjer (to av dem under bakken). Arkitekter er Medplan, i samarbeid med trondheimsfirmaet Madsø Lund Sveen arkitekter as. De har valgt tegl, glass og stål som de mest framtredende bygematerialene. Deler av fasaden skal kles med stålrister. Universitetsavisa har mer.
16.12.2002: Årets julegave
Årbok som oppslagsverk
Norsk Arkitekturmuseums årbok for 2002, «Arkitektur i Norge», inneholder en kavalkade over nye bygg rundt om i landet. Blant nybyggene er Gimlekollen Mediesenter i Kristiansand, Gulskogen skole i Drammen, Trondheim Pirbad, Hamar Rådhus og Fredrikstad Rådhus og kino. Det nye, norsktegnede, biblioteket i Alexandria har fått plass, det har også Det norske hus i Malmø. Årboka vier dessuten stor plass til jubileer. En av landets nyeste kirker, Mortensrud kirke i Oslo, ble raskt karakterisert som et mesterverk. Arkitektene bak verket, Jan Olav Jensen og Børre Skodvin, presenteres i boka, som er blitt en spennende reise i ny norsk arkitektur. Årboka kan bestilles her.
13.12.2002:
Halsnøy Stål konkurs
Leiinga ved Halsnøy Stål hadde håpa å få til ei styrt avvikling av verksemda i Høylandsbygd, men det gjekk ikkje. Sist fredag måtte leiinga ved bedrifta gå den tunge vegen til skifteretten og be om at verksemda vart slegen konkurs. – Sjølv om vi var mentalt førebudd på at dette kunne skje, hadde vi likevel håpa på at vi skulle få avslutta med ein betre stil enn det som vart resultatet, seier dagleg leiar ved Halsnøy Stål, Tor Magne Ludvigsen. Kilde Kvinnheringen.
13.12.2002:
Ørsta Stål legger ned i Namsos
16 ansatte mister arbeidet når industribedriften Ørsta Stål Trondheim legger ned avdelinga i Namsos neste år. Ledelsen begrunner nedligginga med høy kronekurs og høy rente, skriver Namdals-Avisa. Bedriften satser trolig på ett anlegg i Trøndelag, og det blir i Trondheim. Men også her regner nedriften med at det blir færre ansatte neste år. Kilde Namdalsavisa.
Permitteringer vestpå - mye ny jobb i Østfold
Det er litt av situasjonen for Aker Kværner i dagens Industrinytt. Se oversikt fra TBL her!
12.12.2002: Offshore
Gigantrigg i Stavanger
Verdens største og mest avanserte oppjekkbare borerigg Mærsk Innovator ligger for tiden inne ved havn i Stavanger. Riggen skal klargjøres for nedstengning av 14 brønner for TotalFinaElf på Frigg-feltet med oppstart i begynnelsen av 2003. Den koreanske leverandøren arbeider nå på høytrykk for å gjøre riggen ferdig for levering til Maersk Contractors som i samarbeide med Rosenberg Verft vil begynne klargjøring av riggen til dens første oppgave på norsk sokkel. Kilde Offshore.no
11.12.2002:
Sykefraværet fortsetter å stige
I juli, august og september var det samlede sykefraværet blant norske arbeidstakere på 7,1 %, en økning på 0,3 % fra samme tidsrom ifjor. Dette gjelder det legemeldte sykefraværet. Ifølge tall fra Statistisk Sentrabyrå (SSB) økte sykefraværet i industrien mer enn gjennomsnittet. Her steg fraværet fra 9 til 9,5 % i perioden, sammenlignet med samme periode ifjor. DN har mer.
Lavt sykefravær vekker oppsikt
Borregaard Vafos i Kragerø har fått korttidsfraværet ned i 0, 9 % etter at bedriften begynte å gi de ansatte bonus for å ikke være syke. Ordningen med bonusutbetalinger til de som ikke er syke har eksistert i to år, og de ansatte kan få opp til 8000 kroner. TBL har mer.
Sykefravær på 6,5 % blant stålentreprenørene
Den norske Stålgruppen opplyser at de har startet en ny statistikktjeneste der de fører statistikk over medlemmers stålforbruk og sykefravær basert på innrapporterte tall per halvår. Sykefraværet 1. halvår 2002 var på 6,5 % for arbeidere tilknyttet produksjon og montasje. DNS har mer.
11.12.2002: Brannen i Trondheim
P-hus og flere etasjer
Tre etasjers fasade, flere etasjer innenfor. Lukket løsning, slik at man kan gå fra butikk til butikk uten å være ute. Parkeringshus med flere plan under bakken. Dette er noen av tankene som nå presenteres av flere eiere i det brannherjede kvartalet midt i Trondheim. - Dette skal bli en by i byen. Oppført i stål og betong, men utsmykket med tre, sier Olaf Arnstad jr. Odd Reitans partner i AS Nordre 11 har kommet langt i tankeprosessen. Mandag møter han de øvrige eiendomsbesitterne hos næringsforeningens formann Gunn Kari Hygen. Adresseavisen har mer.
10.12.2002:
Stabile byggekostnader
Byggekostnadene for boliger har holdt seg relativt stabile i høst, og viser ingen endring fra oktober til november. Fra november i fjor til november i år steg byggekostnadene for boliger med 3,3 prosent. Materialkostnadene økte med 2,2 prosent og arbeidskraftkostnadene steg med 5,0 prosent i samme periode. Byggekostnadene for boligblokker økte mest siste året med 3,7 prosent, mens eneboliger steg med 3,3 prosent. Materialkostnadene for boligblokker og eneboliger økte med respektive 2,5 og 2,1 prosent i samme periode. Kile SSB.
10.12.2002:
WTO drøfter USAs stålpolitikk
Tirsdag og onsdag vil panelet i Verdens handelsorganisasjon (WTO) holde et nytt møte i saken mot de amerikanske tiltakene mot import av stål. WTO har etter krav fra Norge, EU og seks andre land (Japan, Korea, Kina, Sveits, New Zealand og Brasil) satt opp et panel, som er handels-organisasjonens form for voldgiftsdomstol. Panelet skal avgjøre om de amerikanske beskyttelsestiltakene mot import av stål er i samsvar med WTO-regelverket. Siste.no har mer.
09.12.2002:
Superstål med lav vekt
LuCoil Steel lanserer et nytt stål med nye muligheter for sterke løsninger og kostnadseffektivitet i verkstedsindustrien. Materialet skal være så sterkt at det kan minske vekten med 55 prosent på detaljer i biler. I tillegg kan det valses så tynt at materialet kan anvendes i flyproduksjon. Strekkfastheten er 1700 N/mm2. Stålet kan leveres med metallbelegg og kan erstatte dyrere materialer som aluminium og rustfrie alternativ. Kilde Teknisk Ukeblad.
09.12.2002:
Entreprenører sikler på milliarder for Stadion-bygg
Entreprenøren som får jobben med å bygge nytt Stadion, kan seinere bli tildelt store oppdrag i Jåttåvågen, verd tre milliarder kroner. Tre konkurrerende entreprenører skal mot slutten av neste uke komme med et anbud på stadionutbyggingen i Jåttåvågen. Etter det Aftenbladet kjenner til er de tre konkurrentene: Selmer Skanska, Kruse Smith AS og Veidekke ASA (gjennom datterselskapet Block Berge Bygg AS). Vikings kostnadsramme er 160 millioner kroner. For den entreprenøren som får Stadion-oppdraget, kan verdien bli langt høyere. I og rundt stadionkroppen er det planlagt inntil 35.000 kvm med nærings- og kontorarealer. Aftenbladet har mer.
06.12.2002: Offshore
Ny milliardsprekk på Snøhvit
Konsernsjef Olav Fjell går på nok en milliardsprekk i utbyggingen av Snøhvit-feltet i Barentshavet. Fire måneder etter at utbyggingen startet er budsjettsprekken på opp mot fem milliarder kroner. Fra før har Snøhvit-prosjektet sprukket med tre milliarder. Den viktigste årsaken til budsjettsprekken den gang var at det vil gå med betydelig mer stål til landanlegget enn tidligere beregnet. Nå kan prosjektet bli ytterligere to milliarder dyrere som følge av utbyggingen av landanlegget på Melkøya utenfor Hammerfest. DN har mer.
05.12.2002:
Nystart for Fundiakonkurrent
Fundias danske konkurrent stålvalseverket i Fredriksværk har gjenoppstått under navnet DanSteel av sin nye russiske eier. Den russiske eieren kjøpte verket for 15 millioner dollar. Nå importeres råstålet fra stålverket i Novolipetsk via en båt som går i skytteltrafikk mellon Kaliningrad og Danmark. DanSteel skal valse 700.000 tonn russisk råstål om året. Gjennom investeringen i Fredriksværk har den russiske stålgiganten omgått EUs importkvoter som begrenser russisk ståleksport til 1,4 millioner tonn stålprodukter årlig. Fundias produksjonsnivå er 1,4 millioner tonn stål årlig. Kilde Jernkontoret. Berlinske Tidene har mer, trykk her: (1) og (2).
04.12.2002:
Med mange jern i ilden
Fredrikstad-firmaet Stene Stål Gjenvinning overtok i november AS J. Magnussen AS på Sørliefeltet i Halden. De har stiftet et nytt selskap som heter J. Magnussen Gjenvinning AS. — Vi skal satse på gjenvinning av jern og andre metaller i Halden, og vi ønsker å nå både offentlig sektor, næringslivet og privatpersoner, forteller Øyvind Stene. — Halden har en oppegående industri. Samtidig har vi en flott lokalisering med tanke på markeder på andre siden av grensen. Håpet er at vi kan få til noe også den veien, sier Stene, som også planlegger å sette opp et nytt bygg. Halden Arb.blad har mer.
03.12.2002:
Sitas Profil blir styrket
Corus, et av verdens største stålkonsern, som også eier Sitas Profil AS i Skien, har kjøpt de to svenske bedriftene Erik Olsson & Söner AB i Halmstad og Temahallen AB i Vinslöv. Oppkjøpet er en del av konsernets satsning på byggesektoren. Corus Bygg Systemer leverer byggesystemer i stål i hele Europa. I Norge er denne divisjonen i Corus-gruppen representert ved Sitas Profil AS i Skien. Sammen med de danske selskapene Interprofiles og SAB D/K, og de ovenfor nevnte selskaper, utgjør nå de fem selskapene Corus Bygg Systemer Skandinavia (CBSS). Med en samlet omsetning på mer enn 400 millioner kroner vil CBSS være en av de største leverandører av byggesystemer i stål. Kilde Byggaktuelt.
03.12.2002:
Folkets røst vant på Tjuvholmen
Arkitekt Niels Torps Utsyn vinner kampen om Tjuvholmen. Etter at flere partier i bystyret hadde gruppemøter i går kveld, er det klart at Utsyn er sikret over 40 av 59 stemmer i bystyret 18. desember. Utsyn er også folkets favoritt, mens juryen og byrådet går inn for Snøhettas Fjordparken. Kilde NRK.
02.12.2002: Omsetningsstatistikk
Nedgang i bygge- og anleggsnæringen
Omsetningen innenfor bygge- og anleggsvirksomheten gikk ned med 2,0 % i 4. termin (juli og august) 2002 sammenlignet med samme periode i 2001. Det ble omsatt for 21,8 milliarder kroner innenfor bygge- og anleggsvirksomheten i 4. termin 2002. Det er 434 millioner kroner mindre enn i samme periode året før. Utviklingen for perioden januar-august 2002 mot samme periode 2001 viser likevel en økning på 5,3 prosent, eller 4 499 millioner kroner. SSB har mer.

Nyheter fortsetter her:

Nyheter november
 
 

Til Nyheter november  2002
Til Nyheter oktober     2002
Til Nyheter september 2002
Til
Nyheter august       2002
Til Nyheter juli            2002
Til Nyheter juni           2002
Til
Nyheter mai           2002
Til
Nyheter april          2002
Til
Nyheter mars         2002
Til Nyheter februar      2002
Til
Nyheter januar       2002
Til
Nyheter desember  2001
Til
Nyheter november  2001
Til
Nyheter oktober      2001


Til Nyheter september 2001
Til
Nyheter august       2001
Til Nyheter juli            2001
Til Nyheter juni           2001
Til
Nyheter mai           2001
Til
Nyheter april          2001
Til
Nyheter mars         2001
Til
Nyheter februar      2001
Til
Nyheter januar       2001
Til
Nyheter nov-des     2000
Til
Nyheter sep-okt      2000
Til Nyheter juli-aug      2000
Til Nyheter mai-jun      2000
Til Nyheter mar-apr     2000

 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009