AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter september 2003

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden

30.09.2003: Nybygg
Fem vil bygge Ålesund Fotballstadion
Det er store forskjeller i anbudsprisene på totalentreprisen for den nye fotballarenaen i Ålesund. - Vi må gå grundig gjennom de forskjellige regnestykkene på totalentreprisen for vår nye fotballstadion. Her er det stor sprik, sier Karl-Petter Slinning i Hovedstadion i Ålesund as Color Line Stadion. Han vil ikke oppgi noen av anbudssummene. De fem anbyderene er: AF Kristiseter/Veidekke Entreprenør, Selmer Skanska, Heimdal Entreprenør og Trygstad Bygg. Kilde: Byggeindustrien.

30.09.2003: Energi
Ny industri i vinden
Trøndelag kan få et norsk industrieventyr om vinden snur slik gründer Torolf Pettersen håper. På Hundhammerfjellet i Ytre Namdal snurrer ScanWinds første vindturbin. Den får snart følge av nummer to. Pettersen har svært ambisiøse mål: - Vi tror det er realistisk å kunne produsere vindkraft til en pris på rundt 25 øre/kWh, sier han. Prøveprosjektet på Hundhammerfjellet skjer i samarbeid med Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk. Kilde: TU. Du kan få høre mer om ScanWind, prosjektering av vindmøller og om planlagte vindmølleparker på Norsk Ståldag 15. oktober.

29.09.2003:
Los Angeles håper på "Bilbao-effekt"
Etter 15 år med opprivende konflikter, åpner omsider det nye konserthuset i Los Angeles. Arkitekten Frank Gehry måtte overbevise både ingeniører og investorer om at prosjektet lot seg gjennomføre. Guggenheim-museet i Bilbao ble det som skulle til. Frank Gehry tegnet Walt Disney Concert Hall allerede i 1988, og Guggenheim-museet i 1991. Likevel innvies konserthuset først nå i høst. Aftenposten har mer. Webkamera: Trykk her.

27.09.2003: Offshore
Røkke-uro kan velte milliardkontrakt
Britiske EnCana bestemmer seg om noen dager for hvem som skal bygge de tre stålunderstellene til plattformer beregnet for Buzzard-feltet utenfor Skottland. For Aker Verdal er milliardkontrakten livsviktig. Ledelsen ved Trøndelags største industri-arbeidsplass med sine 750 ansatte håper og tror at uroen rundt Kjell Inge Røkke ikke får konsekvenser for den forestående kontraktstildelingen. Men optimismen er stor. Så sent som denne uka var verftets toppsjef Arnstein Ansnes i møte med EnCana. Kilde: Adressa

26.09.2003:
CCB Stål kjøper Johan Vinje Stål
Etter inngående drøftinger mellom selskapene er det oppnådd enighet om at CCB STÅL AS (CCB) kjøper grossistvirksomheten til Johan Vinje Stål AS (JVS) med overtagelse 20. oktober 2003. CCB STÅL AS er Norges nest største stålgrossist med en omsetning på 846 millioner (2002). CCB har 11 salgsenheter og 8 lagerpunkter rundt om i Norge, med ett klart tyngdepunkt i Sør-Norge. CCB har en klar strategi på at selskapet skal være en landsdekkende fullsortimentsgrossist som betjener alle sektorer av næringslivet. CCB har vist vekst i senere år gjennom utvidelse av varespekteret innenfor rustfritt og aluminium. CCB har hatt positive resultater, med stabil inntjening. CCB har mer.

25.09.2003:
Kommentar til Sponheims tale på Bygg Reis Deg messen
Presisering av hovedpunktene i bransjeforeningenes kritikk av LDs støtteordninger: Sponheim hevder at bransjeforeningene Betongelementforeningen, Norsk Stålforbund og Fabrikkbetongforeningen omtaler tre som byggemateriale negativt. Dette er feil. Foreningene har understreket at det er positivt med innovasjon og produktutvikling i trebransjen. Kritikken går på LDs aktive rolle, der man gjennom det siste året gjentatte ganger har omtalt tunge byggematerialer ufortjent negativt. Det vil være riktig, og i samfunnets interesse å diskutere miljøbelastningen våre bygg og anlegg påfører oss ved å se på hele byggets levetid. Ikke bare se på enkelte komponenter i tilvirkningsfasen. Dagsavisen Nationen omtalte saken den 23. september, denne artikkelen er presis og nøytral. Kilde Betongelement.no.

25.09.2003:
Sponheim til frontalangrep på stål og betong
Landbruksminister Lars Sponheim brukte storslegga mot stål- og betong-folket da han i går ettermiddagen delte ut Trekonstruksjonsprisen på Bygg Reis Deg-messen. Han ville ikke være noen ”taus Birgitte” sa han da han kom med sitt stormløp. Sjelden eller aldri har vi vel hørt en statsråd ta så kraftig i fra en offentlig talerstol. Landbruksministeren har sørget for at trebransjen nå får ekstraordinære millionbeløp fra staten til ulike støttetiltak. Dette har gjort at representanter fra bl a stål og betong har tatt til motmæle i det som de hevder er forskjellsbehandling og konkurransevridning. Nylig var det et møte på statsrådens kontor med representanter fra stål og betong, og Sponheim innrømmet i dag at det smalt i veggene under dette møtet. - Men representantene for trebransjen skal vite at de har en nær alliert i meg, sa Sponheim som sa at han er villig til å sloss på barrikadene for at treet skal få en ny ære i det norske samfunnet. Andre materialer enn tre har for lenge fått dominere. Men når historien om Norge skal skrives vil stål- og betongperioden kun stå som en parantes, tordnet han fra talerstolen. Bygg.no har mer.

24.09.2003: Sverige-nybygg
Norsk arkitekt bak Centralhuset i Gøteborg
Når Centralhuset i Gøteborg står klart i november 2003, møtes tog-, buss- eller sporvognsreisende av et moderne reisesentrum med restauranter, hotell, butikker og kontorer. Det norske arkitektkontoret Kari Nissen Brodtkorb har skapt en spennende og moderne bygning i stein, stål, tre og glass som smelter sammen med den Yttre ventehallen fra 1930. Hotellet hviler på søyler over sporområdet og kontorbygget vender mot Nordstan. Byggets totale areal er på 34 000 kvm, og bærekonstruksjonene i stål har en vekt på til sammen 1430 tonn. SBI har mer.

24.09.2003: Tollstriden
Toll på stål blir hodepine for Bush
Tollavgiften på importert stål til USA er blitt en alvorlig hodepine for president George W. Bush. Tilhengerne av tollsatsene mener stålindustrien er reddet, men de politiske gevinstene er totalt fraværende. Det har fått de økonomiske rådgiverne i Det hvite hus til å anbefale overfor Bush at tollen avskaffes, og mange republikanere i Kongressen frykter at valgseieren neste år skal gå fløyten. Aftenposten har mer.

23.09.2003: Nybygg
Veidekke bygger for Tine Meierier i Brumunddal
Veidekke Entreprenør AS har inngått kontrakt med Tine Meierier Øst, Brumunddal på oppføring av nye produksjonslokaler. Kontraktssummen er på 37 mill. kroner eks mva. Byggekontrakten omfatter et tilbygg på 1.700 m2 til produksjonshallen og en ny administrasjonsfløy på 650 m2. I tillegg kommer ombygging av eksisterende lokaler. Arbeidene ble igangsatt 9. sept, og prosjektet skal ferdigstilles i juni 2004. Kilde Veidekke.

23.09.2003: Byutvikling
Bilbyen blir boligsentrum
Bruktbilene som dominerer Ensjøs mange lagerhaller, blir presset vekk av boliger. Tiden har stått nesten stille de siste 20-30 årene i dalen som utgjør Ensjø mellom Kampen, Helsfyr og Valle Hovin. Men nå åpnes området for 3000-7000 boliger. Det betyr et nært naboskap mellom kontorer, bilutsalg og nye boliger. Byrådet har akkurat behandlet et eget "Planleggingsprogram for Ensjø" som skal sikre at utbyggingen ikke skjer klattvis. Aftenposten har mer.

22.09.2003: Messe
Bygg Reis Deg åpner i morgen
Årets Bygg Reis Deg ventes å trekke 70.000 besøkende 23.-28. september. Byggenæringen skal for første gang samles i de nye lokalene til Norges Varemesse på Lillestrøm. Messen får større plass og skal kombineres med Nordisk Byggedag 2003 som i dag åpnes av kong Harald. Arrangøren forventer 400 utstillere. I tillegg arrangeres det også konferanser, seminarer og produktpresentasjoner. TU har mer.

22.09.2003: Skip
Endelig kjempekontrakt til Masa
Kjell Inge Røkkes Kværner Masa er reddet fra ordretørke. Fredag fikk verftet den meget omtalte kontrakten med Royal Caribbean på 5 mrd kroner for bygging av verdens største cruiseskip. For verdens nest største cruiserederi betyr kontrakten en ny storsatsing. Det nye skipet tar 3600 gjester. Skipet blir 15 prosent større enn det forrige byggeprogrammet på de såkalte Voyager-skipene. Aftenposten har mer.

22.09.2003: Entreprenør
Alstom kan gå konkurs
En av Aker Kværners rivaler, entreprenørselskapet Alstom, kan gå konkurs. Frankrikes finansminister Francis Mer droppet i går helgens G7-møte i Dubai for å jobbe med å redde Alstom fra skifteretten. Konkurransekommissær Mario Monti avgjorde onsdag at finansministerens redningspakke på 7,1 mrd euro ikke kunne godtas, og fastsatte mandag som frist for å komme med et nytt alternativ. HegnarOnline har mer.

18.09.2003: Økonomi
Småbedriftene tror på fremtiden
Småbedriftene i Norge har fått igjen optimismen. Både når det gjelder lønnsomhet, omsetning og sysselsetting mener de utsiktene er langt lysere enn for et halvt år siden. Det er Småbedriftsbarometeret, som er Bedriftsforbundets konjunkturindeks, som viser at troen på norsk næringsliv og økonomi er tilbake. 500 ledere i småbedrifter er spurt om sin forventning til utviklingen de kommende 12 månedene. NRK har mer.

18.09.2003: Nybygg
Inn for landing helt etter ruta
Om tre måneder skal den nye ankomsthallen på Bardufoss Lufthavn stå klar til å ta imot flypassasjerer. – Bygningsarbeidet med den nye ankomsthallen er i rute, uttaler byggeplassleder Rolf Tore Løvberg til Troms Folkeblad. – Etter kontrakten skal vi være ferdig 15. desember, og i neste uke er det oppstart med stålarbeidet. Bærekonstruksjonene er av stål og leveres at Stålbygg i Tromsø, forklarer Løvberg. Folkebladet har mer.

17.09.2003: Omtale
Norges Varemesse i internasjonalt tidsskrift
I siste nummer av "Structural Engineering International" er Norges Varemesses nybygg i Lillestrøm presentert med bilder og tekst over tre sider. Artikkelen er forfattet av Nils Erik Forsén i Multiconsult som har vært rådgivende ingeniør på bygget. Det er organisasjonen International Association for Bridge and Structural Engineering (IABSE) som står bak tidsskriftet. Det var den samme organisasjonen som nylig tildelte "the 2003 IABSE Outstanding Structures Award" til Biblioteket i Alexandria. red.

16.09.2003: Byggearealstatistikk, juli 2003
14 prosent nedgang for næringsbygg
I løpet av årets 7 første måneder er det påbegynt bygging av 1 686 800 kvm næringsbygg, fritidseiendommer og garasjer. Dette er en nedgang på 14 % fra samme periode i fjor. Det er fylkene Nordland, Aust-Agder, Akershus og Hedmark som har størst nedgang. For næringen varehandel, reparasjon av kjøretøy og husholdnings-apparater er nedgangen i igangsatt bruksareal på 46 %. Igangsatt bruksareal til eiendomsdrift, forretning og utleie gikk ned med 43 %. Påbegynt bruksareal til bygninger for helse- og sosial økte fra 129 500 kvm til 147 100 kvm. SSB har mer.

16.09.2003: Arkitektur / Nybygg
Slik kan museet bli
Fasade i stål og et stort glassparti på hjørnet. Det er noen av stikkordene for tilbygget til Hvalfangstmuseet i Sandefjord. På oppdrag fra bystyret har Arkitektene Thorenfeldt AS utarbeidet en idéskisse til hvordan et tilbygg sør for dagens Hval- fangstmuseum skal se ut, og hva det skal inneholde. I morgen skal styret i Sandefjordmuseene komme med sine synspunkter på den. Neste uke er det politikerne i kultur- og fritidsutvalget sin tur til å kommentere planene. Sandefjords Blad har mer.

15.09.2003: Entreprenør
Satset nytt og vant
I løpet av få år har Lid Entreprenør gått fra å være en liten teknisk entreprenør til å bli en mellomstor byggentreprenør. Byggingen av Kastellet skole er firmaets største pågående prosjekt. Bygget settes opp med søyler og dragere i stål og med prefabrikkerte hulldekkeelementer i etasjeskiller og takskonstruksjon. Det største jobben til Lid Entreprenør så langt, er utbyggingen og rehabiliteringen av Fr. Nansens vei 14 på Majorstuen. En lekker glassfasade dekker bygget, som er blitt et vakkert skue for de forbipasserende på Majorstuen. Byggeindustrien har mer.

15.09.2003: Statistikk
Færre nye byggeprosjekter
Tilgangen på nye byggeprosjekter er 14 % lavere i 2. kvartal i år sammenlignet med samme periode i fjor. Nedgangen fordeler seg nokså jevnt mellom boligbygg og andre bygg. Verdien av bedriftenes beholdning av byggeprosjekter ved utgangen av 2. kvartal er 9 % lavere enn på samme tid i fjor. SSB har mer.

14.09.2003:
Shanghai synker i elva
Shanghai stanser byggingen av nye skyskrapere. Det må de gjøre for å hindre at byen synker i vannmassene. Deler av Shanghai synker nå i elva Huang Pu med halvannen cm i året. Grunnen er den formidable byggingen av skyskrapere de siste 10 årene, skriver BBC. Ifølge den kinesiske avisa China Daily har det blitt bygget mer enn 3000 skyskrapere i Shanghai det siste tiåret, og de lokale myndighetene skal ha gitt klarsignal for ytterligere 2000. Men nå er det altså foreløpig stopp. Dagbladet har mer.

12.09.2003: Industri
Det investeres i norske arbeidsplasser
Energi Recycling etablerer seg i Høyanger kommune etter at kommunestyret i går bestemte å gå inn i selskapet med 10 mill kr. Dette gir 45 arbeidsplasser i første omgang og 30 i neste fase. Selskapet har spesialisert seg på gjenvinning av støv fra stålindustrien. I Høyanger skal de primært utvinne sink som kommer fra produksjonen av stål. NRK har mer. Også manganprodusenten Eramet skal investere og satse mer. I dag får de 500 ansatte gladnyheten om at bedriften ikke legges ned, men at det tvert i mot skal satses videre i Porsgrunn og Sauda. Smelteverkene i Norge blir opprustet maksimalt. Mangan er som salt i maten for tilvirkning av stål. NRK har mer.

12.09.2003: Nybygg
NCC eller Lønnheim bygger Risenga idrettshall
Kun to entreprenører har levert anbud på Risenga idrettshall. Avgjørelsen skjer 28. okt, samtidig med Risenga svømmeanlegg. Asker kommune ønsker å benytte totalentreprise med forhandlinger til å bygge ny idrettshall. Samlet areal vil være ca. 4 000 kvm med to håndballbaner og nødvendige tilleggsrom. Totalentreprenøren skal prosjektere og bygge anlegget. Byggeindustrien har mer.

11.09.2003: Entreprenør
Harde tider i Kruse Smith
Ordresvikt i entreprenørmarkedet er årsaken til at Kruse Smith AS må redusere arbeidsstokken med opptil 40 årsverk. Ledelsen sitter i forhandlinger med fagforeningen for å komme fram til en endelig beslutning mot slutten av uka. Regionleder i Kruse Smith, Bjarne Vatne, har lenge visst at en reduksjon er nødvendig. - Vi har for lite å gjøre. Ikke bare nå, men på lang sikt. Vi ser ikke at situasjonen kommer til å endre seg det neste året, sier Vatne. Aftenbladet har mer.

11.09.2003: Nybygg
Verdens største sauefjøs i stål
Jarl Myrholt i Dyrøy har bygd det som kan være verdens største sauefjøs, med plass til 720 vinterfora sauer. Myrholt bygde på 90-tallet et svært grisefjøs, med tilbygg for 195 sauer. I fjor sommer brant det nye fjøset hans ned og 300 griser døde. - Ei uke etter brannen satte jeg meg ned med kaffe og en konjakk og planla dette bygget, forteller Myrholt. Bygginga av det nye stålbaserte fjøset starta i september, og i desember kunne han slippe dyrene inn. Fjøset er på 860 kvm, pluss en andreetasje på 180 kvm. med lager, kontor og full leilighet. Nordlys har mer.

11.09.2003: Prosjektering
Veidekke vil bygge svensk kjempehall
De norske selskapene Veidekke og Biong Arkitekter samt AllSportsBiz, står bak Nordic Sports Facilities, som planlegger å bygge Sveriges største innendørs sportsarena i Kristinehamn. Arenaen skal ha fokus på fotball, friidrett, konserter og messer. Fotballbanen holder UEFA-mål og arenaen kan ved konserter romme opp mot 14 000 personer. Prosjekteringskostnaden har en ramme på 57 millioner kroner, eksklusiv moms. Veidekke har mer.

10.09.2003: Konkurranse
VM i lett byggeteknikk
BPB Gyproc arrangerer i år igjen BPB Gyproc Trophy – også kjent som VM i lett byggeteknikk. Forrige gang konkurransen ble holdt, deltok prosjekter fra flere enn 25 land. Vinnerne av den norske konkurransen ble dengang Telenorsenteret i Bergen og Høgskolen i Agder. Målet med konkurransen er å finne og framheve bygg som på en estetisk, original og inspirerende måte har brukt lett byggeteknikk og dens systemer. Til nytte for brukerne og med en fornuftig totaløkonomi. Byggeindustrien har mer.

09.09.2003: Nyby(gg)
OSL vil bygge ny by
En by mellom rullebanene. Det er framtidsvisjonen for Oslo Lufthavn Gardermoen. Om et tiår eller to kan flyplassen plassere Jessheim i skyggen som regionsenter.
"Airport City" er navnet på den nye visjonen for Gardermoen. Oslo Lufthavn er i full gang med å få detaljer ned på papiret, men er foreløpig ikke klare til å gå ut med skisser. Flyplassen har 1,5 millioner kvm ledig for næringsutvikling. Rb.no har mer.

09.09.2003: Nybygg
To store kjøpesentre planlegges
I Arendal og Kongsberg planlegges det utbygging av store kjøpesentre, men ikke helt uten problemer. I Arendal pågår det en knallhard kamp om hvilke høyder som kan tillates på det nye Arena-senteret. Nytt forslag til reguleringsplan med 20 m byggehøyde legges nå ut på høring. Prosjektet er ventet å koste 400 millioner med byggestart til nyttår. På toppen av kjøpesenteret skal det bygges 80 - 100 boliger. Hele prosjektet som er på 34.000 kvm, er ventet ferdigstilt i 2006. Utbygger er Johnny Sørbøe og arkitekt er Asplan Viak. Agderposten har mer. Det planlagte kjøpesenteret på Berja i Kongsberg er på 15.000 kvm. Utbygger PK Eiendom ser for seg et sentrum «rammet inn» av to sterke kjøpesentere i hver ende. Dette mener de vil føre til en bedre utvikling av sentrum. Andre derimot frykter overetablering av butikker og kaller planene et overgrep mot byutviklingen i Kongsberg. Reguleringsplanen for området, åpner nå for bygging av kjøpesenteret som etter planen skal åpne høsten 2005.  Laagendalsposten har mer.

08.09.2003: Energi
Sammensetting av vindmøller ved Aker Verdal
Omsider kommer det elektrisk strøm fra verdens største vindkraftmølle på Hund-hammerfjellet i Nærøy. Vindmøllen fra ScanWind er nesten 90 m høy. Samtidig er arbeidet med neste vindmølle i gang ved Aker Verdal. ScanWind har som mål å etablere en norsk vindkraftindustri og ønsker å kjøpe en industrihall ved Aker Verdal som kan bygges om til formålet. NTE har også antydet at de vil bruke ScanWind-møller på den store vindmølleparken i Ytre Vikna. Adressa har mer. På Norsk Ståldag den 15. oktober kommer avdelingsleder Nils Dårflot fra Statkraft for å fortelle om planlagte vindmølleparker i Norge samt representant fra ScanWind for å fortelle om prosjektering av vindmøller. red.

06.09.2003: Industri
Isola flagger hjem bedrift til Eidanger
Isola Fabrikker er kjerringa mot strømmen i grenlandsindustrien - nå flagges hjem en bedrift fra Belgia til Eidanger. Årsaken er lønnsomhet og bemanning. Den Belgiske bedriften produserer Powertrekk, et av Isolas nye produkter. Produksjonsutstyret skal monteres i et stort bygg på Eidanger. Isola har gjort som Ekornes - investert i ny teknologi og automatisering: i produksjonen av takrenner i stål i Fredriksstad, ved vindusfabrikken Røros Bruk, ved Platon på Notodden og ved glassfiltfabrikken i Brevik. Varden har mer.

05.09.2003: Nybygg
Byggeboom i Indre Troms
Det pågår en byggeboom i Indre Troms. Prosjekt for til sammen 1,250 mrd. kr. skal realiseres. – Forsvarets byggeaktiviteter betyr mye for statusen til Bardufoss og Setermoen i framtida, sier ordfører i Målselv Lars Nymo. Totalt har Forsvaret til nå bygd eller vedtatt å bygge for 900 mill. kr. I tillegg er det prioriterte prosjekt under planlegging for 350 mill. kroner. Nordlys bringer en oversikt over prosjektene.

05.09.2003: Nybygg
Veidekke bygger Råholt ungdomsskole
Eidsvoll kommune har tildelt Veidekke Entreprenør AS kontrakt på bygging av ny ungdomsskole på Råholt. Kontraktssummen er på 52 millioner kroner eks MVA. Råholt ungdomsskolen får et areal på ca 5.200 m2 hvorav 300 m2 er kjellerarealer. Kontrakten er en hovedentreprise og arkitekt er Kristin Jarmund Arkitekter AS. Veidekke.no har mer.

05.09.2003: Offshore
Gassrør til Snøhvit og Visund
Den japanske stålgiganten Mitsui/Sumitomo skal levere karbonstål til rørledninger i Snøhvit-prosjektet og Visund gassprosjekt. Snøhvit-kontrakten er verd ca 340 millioner kroner. Leveransen gjelder 28 tommers rør til den 143 km lange rørledningen fra Snøhvit-feltet til Melkøya. Kontrakten med Visund gassprosjekt er verd ca 45 millioner og gjelder 20 tommers stålrør til den 38 km lange rørledningen mellom Visund-plattformen og Kvitebjørn gassrør. Offshore.no har mer.

05.09.2003: Rådgiver
Ansetter 40 ingeniører
Store oppdrag innen olje og gass krever flere gode hoder. Rambøll Future as i Sandefjord søker etter 40 sivilingeniører og ingeniører til prosjektengasjement på Snøhvit. Fagområdene omfatter rør, stål, maskin, prosess, elektro, instrumentering, sikkerhet, planlegging og prosjektstøtte. Oppdragene utføres stort sett ute hos kundene. Nå trenger de flere kolleger med erfaring fra store landanlegg, gjerne innen fagene olje og gass. Teknisk Ukeblad har mer.

04.09.2003: Verksted
Endelig plusstall på Alfred
Adm. direktør Bjørn Hellevammen i NLI Alfr. Andersen AS på Torstrand konstaterer at opprydning hjelper. I fjor tjente selskapet penger igjen for første gang på mange år. Driftsresultatet endte på 12 millioner kroner, mens resultat før skatt, og etter finansposter, ble 8,4 millioner. Situasjonen var på langt nær så bra da Hellevammen ble ansatt i selskapet mot slutten av 2000. Regnskapene var blodrøde, oppdragsmengden for liten og framtidsutsiktene usikre. Op.no har mer.

04.09.2003: Nybygg
Lønnheim Entreprenør bygger Barentshallen
Lønnheim Entreprenør AS har inngått kontrakt med Sør-Varanger kommune om bygging av Barentshallen i Kirkenes. Hallen blir den 15. fotballhallen i Nord-Norge og den første hallen i Norge med spilleflate 45 x 90 m. Servicebygget er lagt under hallkonstruksjonen i 2 plan. Kontraktssummen til LE er på kr. 43,4 mill inkl MVA. Gjennom denne kontrakten styrker Lønnheim Entreprenør sin posisjon i Norge som leverandør av idrettsbygg. Byggeindustrien har mer.

04.09.2003: Åpning
Det skjeve hus i Sandvika
Fleksibelt, skjevt, Snøhetta og en prislapp på 110 mill kroner. Det er stikkord for Sandvikas nye stolthet, Bærum Kulturhus, som innvies fire hele dager til ende med start i dag. Bygget består av utkragede stålfagverk som danner ytterveggen til publikums-områdene. Veggene er kledd med profilglass, som eksponerer fagverkskonstruksjonen bak. Hovedentreprenør har vært Lønnheim Entreprenør. Kilde Oslopuls & Bærum kommune.

03.09.2003: Pris
Statens Byggeskikkpris til Møllebyen
- Byggeskikkprisen er en viktig og ærefull pris for Møllebyen og Moss kommune, sier ordfører Greta Kant til Byggeindustrien. - Nå gleder vi oss til prisutdelingen i Moss 4. sept. Det vil også bli fagseminar, musikk og bevertning. For øvrig avholdes det en temakveld tirsdag 28. oktober om Møllebyen. Det vil bli foredrag fra arkitekt, stålentreprenør og valseverk samt befaring. Arrangør er Norsk Forening for Stålkonstruksjoner.

03.09.2003: Statistikk
Nedgang for bygg og anlegg
Produksjonen innenfor bygge- og anleggsvirksomhet gikk ned med 1,1 % fra 2. kvartal i fjor til 2. kvartal i år. Den seine påsken i år er en medvirkende årsak til nedgangen. Produksjonsindeksen for nybygg gikk mest ned, med 2,2 % fra 2. kvartal i fjor til 2. kvartal i år. Rehabiliteringsvirksomheten gikk ned med 2,0 prosent. Byggeaktiviteten totalt gikk ned 2,2 prosent. SSB har mer.

03.09.2003: Materialer og miljø
TRE, STÅL ELLER BETONG?
- Da Norges lengste veibro i tre ble åpnet 6. juni sto det å lese i pressen at bygging av en trebro belastet miljøet med bare en 1/4 i forhold til for eksempel en betongbro. Lars Sponheim også har fulgt opp dette med å sette mål for en radikal økning av bruk i tre innenfor byggeindustrien.
- Disse utspillene fra landbruksministeren har falt John-Erik Reiersen i Betongelement-foreningen og Kjetil Myhre i Norsk Stålforbund tungt på brystet. De mener at her blander departementet næringsinteresser og miljøpolitikk uten å ha et reelt grunnlag. Det siste stiller også vi oss skeptiske til. Det finnes nesten ikke ”benchmarking”-tall som sier noe om den totale miljø-/energibelastningen ved bruk av de forskjellige materialene. 
- Statlige oppdragsgivere har begynt å kreve årskostnadsberegninger eller såkalte LCC (life cyclus costing) beregninger. Disse vil på sikt kunne si noe om materialers påvirkning på miljø og energibruk og som sådan være et viktig verkøy for planleggere ved valg av løsninger. Men det er langt frem – og i mellomtiden bør fagfolk så vel som statsråder trå varsomt!
- Konklusjonen er i alle fall klar: fortsett og bruk stål og betong!"
Kilde: Artikkel i Infofax nr 13/03 fra Norges Praktiserende Arkitekter ANS (NPA).

02.09.2003: Stadion
Stadion-tak fra Polen til Jåttå
52 ståldragere med lengder fra 22 - 25 m fra Polen er nå på plass og klar til montering på Viking stadion i Jåttåvågen. I alt dreier det seg om 250 tonn stål. Dragerne er produsert av selskapet Mostostal Siedlce på oppdrag for Norske Techmat AS. Ståldragerne skal monteres på betongsøyler av Stålteknikk AS som også har sluttansvaret for taket. Siden starten i 1995 har Techmat AS levert og formidlet rundt 20.000 tonn prefabrikkert stål, og mye har gått til Norge og til offshorekonstruksjoner. Aftenbladet har mer.

02.09.2003: Skipshall
Storslått sjøhallåpning
- Det er den unike bedriftskulturen ved Langsten som gjer at vi tør å satse så mykje pengar. Kjell Inge Røkke var raus med superlativene under åpningen av den store sjøhallen ved Aker Langsten i Tomrefjord lørdag. Aker Langsten er på mange måter kjerringa mot strømmen i norsk verftsindustri. I nedgangstider avgjorde de å investere 150 millioner kroner i en ny sjøhall og tilhørende servicebygg. Stålkonstruksjonene er produsert ved Contiga´s fabrikk på Roverud, Kongsvinger. Smp.no har mer.

02.09.2003: Bru
18 kilometer pæler til ny bro
18 km med pæler slås i disse dager ned i ekspressfart før støping av fundamentene til den nye motorveibroen. Byggingen av den nye broen preger nå hele den vel 1,9 km lange aksen mellom Brakerøya og Bangeløkka. Nesten 15 fundamenter for pilarene ferdige eller i arbeid etter kun tre måneder. Totalt skal det bygges 41 fundamenter til pilarene. Daglig kommer det minst en lastebil med stålrør fra Finland. Dt.no har mer.

01.09.2003: Statistikk
Vi bygger færre eneboliger og flere blokker
I første halvår i år ble det påbegynt bygging av 3498 eneboliger, hele 14 % færre enn i første halvår i fjor. Det bygges også færre tomannsboliger, ifølge Statistisk sentralbyrå. Fra første halvår i fjor til samme periode i år var nedgangen på 21 %. Derimot bygges det stadig flere blokkleiligheter, 35 % flere enn i fjor. Aftenposten har mer.

01.09.2003: Statistikk
Nedgang for næringsbygninger
Det ble påbegynt 1 115 000 kvm til næringsbygninger i 1. halvår 2003, 18 % mindre enn i samme periode i fjor. I 2. kvartal i år er det satt i gang bygging av 464 000 kvm bruksareal, 14 % mindre enn i 2. kvartal i fjor. I 1. kvartal i år var det en kraftig nedgang for industri- og lagerbygninger, men i 2. kvartal er påbegynt bruksareal på samme nivå som i tilsvarende periode i fjor. Registreringen av næringsbygg i Oslo kommune var mangelfull og er derfor lavere enn den faktiske situasjonen. SSB har mer.

August-nyheter HER !
Nyhetsarkiv:

År 2003

År 2002

År 2001 År 2000

Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02 Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01
Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009