AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter august 2003

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden

30.08.2003: Konferanse
Santiago Calatrava til Stålbyggnadsdagen
En av verdens fremste arkitekter taler på Stålbyggnadsdagen i Göteborg den 16. oktober. Med det aktuelle prosjektet Turning Torso i Malmö får Sverige sitt første byggverk av en av verdens absolutt fremste arkitekter. Hans navn har blitt synonymt med inspirerende arkitektur i unike former og med stor kunnskap om det konstruktive materialet. Stålbyggnadsdagen byr på mange interessante talere. SBI har mer.

29.08.2003: Rådgiver / arkitekt
Årets kontrakt for prosjektering
Helsebygg Midt-Norge går inn for at den viktige kontrakten ’Prosjektering byggefase 2 – kliniske funksjoner’ går til ’Team St. Olav’, med Interconsult ASA som gruppeleder. Vinnergruppen ’Team St. Olav’ består av Interconsult ASA, Medplan AS Arkitekter, Narud Stokke Wiig Arkitekter og Planleggere AS, og Arstad Arkitektkontor AS. Samtlige av hoveddeltakerne har erfaring fra byggefase 1 av det nye universitetssykehuset i Trondheim. Total kontraktsum for skisse- og forprosjekt er stipulert til 54 millioner og opsjonene til rundt 200 millioner kroner. Helsebygg Midt-Norge har mer. 

29.08.2003: Temakveld
Hva skjer med Eurocode 3? 
Torsdag 4. sept arrangerer Norsk Forening for Stålkonstruksjoner temakveld om Eurocode 3 i Ingeniørenes Hus, Oslo. Eurocodes for stålkonstruksjoner har vært gjennom et omfattende internasjonalt komitèarbeid for å komme frem til godkjente felles stålstandarder, som kan brukes til prosjektering i de europeiske land. Noen av standardene er nå godkjente, og flere vil komme til fremover. På temakvelden vil det bli en orientering om status for standardiseringsarbeidet og hovedpunkter i de enkelte standarder. Program: Norsk Forening for Stålkonstruksjoner.

29.08.2003: Nybygg
Bygger energihus og p-hus samtidig
Mjøskraft har bestemt seg for å bygge det såkalte Energihuset på Kallerud i Gjøvik. Prosjektleder Jan Sveen i Mjøskraft (Tel. 901 61 613) håper på byggestart i september. Hvis det skal skje, må kommunen tillate at Energihuset og parkeringshuset bygges samtidig. Reguleringsplanen sier at parkeringshuset skal bygges først. Energihuset vil ha 7 etasjer og en høyde på 25 meter. Arkitekt er Jacobsen og Reiten Arkitektkontor AS (Tel. 61 13 90 20). Oppland Arbeiderblad har mer.

29.08.2003: Energi
Statkraft får drive vindpark i Finnmark
Torsdag fikk Statkraft konsesjon for å drive Kjøllefjord vindpark i Lebesby kommune i Finnmark. Anlegget er Statkrafts tredje store utbygging og første tillatelse i Finnmark, som blir vurdert som et svært gunstig fylke for vindkraft. Selskapet har også søkt konsesjon for en vindpark i Vadsø kommune, og har i tillegg flere søknader under utarbeidelse. Byggingen av Kjøllefjord vindpark starter tidligst høsten 2005, og vil koste ca 320 millioner kroner. Siste.no har mer.

28.08.2003: Byutvikling
Kutter tre etasjer i høyden i Bjørvika
Maksimal byggehøyde i Bjørvika ble i går kuttet fra 19 til 16 etasjer. Kritikerne frykter at området blir kompakt og tett når 50000 kvm skal presses inn 16 etasjer. - Resultatet av dette vedtaket blir en "mur" ut mot sjøen. Jeg mener man lurer velgerne ved å si at Bjørvika blir mer åpen etter dette, sier Rina Brunsell Harsvik (a), leder av byutviklingskomiteen. Aftenposten har mer.

28.08.2003: Offshore
Vellykket halvår for Grenland Offshore
Markedsdirektør Runar Rugtvedt ved Grenland Offshore i Langesund bekrefter at bedriften har tjent gode penger hittil i år. Det har heller ikke vært behov for å permittere noen av de ansatte. Selskapet har omsatt for rundt 150 millioner kroner hittil i år, og Runar Rugvedt opplyser at Grenland Offshore har sikret seg ordrer for ytterligere 100 millioner kroner. Porsgrunns Dagblad har mer.

28.08.2003: Produsent
Veidekkes entreprenørvirksomhet i solid fremgang
Veidekkes entreprenørvirksomhet viser en klar resultatmessig fremgang gjennom 2. kvartal, og ordrereserven fortsetter å øke. - I første halvår har ordrereserven for entreprenørvirksomheten økt med 20%, sier konsernsjef Terje R. Venold. Veidekke presenterer et resultat på 50,0 mill. kroner for 2. kvartal. Dette er noe under fjoråret, noe som i all vesentlig grad kan relateres til et svakt boligmarked og lavere boligsalg. For entreprenørvirksomheten er det imidlertid god fremgang. Veidekke har mer.

27.08.2003: Produsent
Feilaktig om sammenslåing
Den nye rammeorganisasjonen av Rautaruukki-konsernet sier ikke noe om at Rautaruukki Profiler og Fundia Armeringsstål i Mo Industripark skal slås sammen. Rana Blad beklager oppslaget i gårsdagens avis, der det feilaktig blir slått fast at dette vil skje. Direktør Gøsta Engman i Rautaruukki Group i Finland bekrefter at organiseringen i en produkt/produksjonsdivisjon og flere kundeorienterte divisjoner betyr at selskapet vil etterstrebe å opptre mer som ett selskap. Det er dermed ikke sagt at Fundia Armeringsstål og Rautaruukki Profiler på Mo blir slått sammen. Rana Blad har mer.

27.08.2003: Produktnyhet
Kraftkar
Tenk deg en magnet som uten videre kan holde et arbeidsstykke på 200 kilo på plass, uansett hvor mye du sliper det eller sveiser fast ting på det. Så lenge du har et arbeidsbord av magnetiserbart jern, vil denne pluggen gjøre jobben lettere og kjappere enn hva du klarer med fastspente fiksturer. Det lover i hvert fall oppfinnerne av disse kraftige ferrittmagnetene, ingeniørene hos WDS i Leeds, England. Neil Summerfield (faks +44 113 2905801) lover å gjøre alt han kan for å hjelpe også norske selskaper som måtte være interessert. Kilde TU.

26.08.2003: Arkitektur
Slik blir nye Kirkeparken skole
I går ble det klart at Link Arkitekter AS har vunnet konkurransen om den storstilte utbyggingen av Kirkeparken videregående skole i Moss. Vinneren fikk mye ros for å ha tegnet et moderne bygg som passer inn i sentrum. Skolen vil få et atrium i glass med visuell kontakt mot biblioteket og kirken, også mot gågaten. Moss Avis har mer.

26.08.2003: Nybygg
Veidekke bygger nytt oppvekstsenter
Veidekke Entreprenør AS har inngått avtale med Røyken Eiendom AS om bygging av nytt oppvekstsenter ved Åros i Røyken kommune. Kontraktssum er ca. 69 mill. kroner. Prosjektet omfatter ny skole og barnehage. Skoleavdelingen får et bruttoareal på ca. 5.000 kvm fordelt på 2 etasjer, mens barnehageavdelingen blir på ca. 760 kvm. Byggene oppføres med u.etg i plasstøpt betong. Bæresystem for øvrig blir i stål/hulldekk. Fasadene skal forblendes med tegl, samt noe trepanel. Veidekke har mer.

26.08.2003: Nybygg
Spleiser på hall
På Bygdøy i Oslo har 300 naboer gitt til sammen 20 millioner kroner til bygging av en ny flerbrukshall. Hallen, en kunstisbane og en kunstgressbane skal til sammen koste rundt 46 millioner kroner. Foruten pengene fra de 300 husstandene, har det kommet et bidrag på 2 millioner kroner fra Oslo kommune og 10 millioner kroner i tippemidler, skriver Dagens Næringsliv.

26.08.2003: Byutvikling
Gigantsprekk for Bjørvika
Budsjettet for veiomleggingen rundt det nye operabygget i Bjørvika i Oslo sprekker med mellom en 1/2 og 1 milliarder kroner. – For 2 år siden var prisen 2,8 milliarder kroner. Nå ser det ut til å koste mellom 3,5 og 4 milliarder kroner. Fra før har prislappen på selve operaen blitt dyrere enn anslått. Siste.no har mer. Konsulentfirmaet Aas-Jacobsen AS stakk av med kontrakten for byggeplanen for Bjørvikatunnelen. Kontrakten har en verdi på 40 millioner kroner. Bygg.no har mer.

25.08.2003: Statistikk
7,9 prosent økning i bygg og anlegg
Omsetningen innenfor bygge- og anleggsvirksomheten økte med 3,4 mrd kroner i perioden jan-apr 2003 i forhold til samme periode året før. Dette tilsvarer en økning på 7,9 %. Halvparten av denne omsetningsveksten skyldes at vegproduksjonen i Vegvesenet ble skilt ut som eget statseid foretak, Mesta AS. Omsetningen for bedriftene i bygge- og anleggsvirksomheten 2. termin 2003 var 24,7 mrd kroner. Dette er en økning på 8,9 % sammenlignet med 2. termin 2002. SSB har mer.

25.08.2003: Arkitektur
Arkitektur i overgangen mellom land og vann
Space Group går nå i gang med å utvikle Prostneset i Tromsø havn med et vinnerutkast som refererer seg til en lokal så vel som en internasjonal sammenheng. Seks arkitektkontorer deltok i den todelte konkur-ransen om ny terminal for Hurtigruten, hurtigbåter og distriktsbusser, samt kongressenter og hotell. Juryen valgte enstemmig Space Groups prosjekt 135,7M (utformet i samarbeid med West 8 og Arup & Partners) som vinner. Aftenposten har mer.

22.08.2003: Arkitektur
Førsteklasses T-banearkitektur
Onsdag ble to nye T-banestasjoner innviet i Oslo. Det er mye som imponerer og fascinerer ved de to nye T-banestasjonene på Storo og i Nydalen. Oslo Sporveier har gjort gode valg av formgivere. En oppgradering av Carl Berner er tildelt Metrodesign ved Reiulf Ramstad, Odd Thorsen og Bjarne Aasen. Jensen & Skodvin har prosjektert Sinsen stasjon, det samme kontoret har nå fullført arbeidet med Storo, mens Kristin Jarmund Arkitekter har ferdigstilt Nydalen. Morgenbladet har mer. Se også Oslopuls.
22.08.2003: Entreprenør
Svakere resultat i NCC
NCC fikk et resultat etter finansnetto på 205 millioner svenske kroner i andre kvartal 2003, mot et resultat på 730 millioner i samme periode i fjor. Driftsinntektene var 10.860 millioner i kvartalet sammenlignet med 12.331 millioner i fjor. Driftsresultatet var 81 millioner kroner (476) i kvartalet. Ordreinngangen i andre kvartal var 11.715 millioner svenske kroner, mot 10.309 millioner i samme periode i fjor. Kilde DN.
21.08.2003: Danmark
Ingeniørtabbe bak Arena-kollaps
Beregningsfeilene for sykkelarenaen i Danmark var alene så store at selv korrekt produserte sperr ikke ville tålt belastningene. I alt 7 forhold var med og reduserte limtreets bæreevne i bruddsnittet da Siemens Arena kollapset 3. jan i år. Dette ble konstatert under gjennomgangen av de statiske beregningene En rekke alvorlige feil i både beregninger og produksjon slapp uhindret gjennom kvalitetssikringen. TU har mer.
21.08.2003: Energi
Vindmøller på Jæren kan gi 300 jobber
Et vindkraftverk på Høg-Jæren vil sysselsette 300 mann i anleggsfasen og gi næringslivet leveranser for inntil 150 millioner kroner. Ca halvparten av denne verdien vil tilfalle bygg- og anleggssektoren. Dette går fram av en konsekvens-utredning fra utbyggeren Jæren Energi AS. Selskapet vil bygge 23- 40 vindmøller i et nærmere 6 kvadratkilometer stort område rundt Hellandsmyr på Skjæret. Investeringskostnadene er beregnet til 630 millioner kroner. Aftenbladet.no har mer. 
21.08.2003: Bru
Slakter byggeplass på Svinesund
Byggeplassen ved nye Svinesund bru der en mann omkom i onsdag får slakt av verneombudet. - Dette er noe av det verste jeg har sett, sier Egon Christensen, regionalt hovedverneombud for norsk arbeidsmannsforbund. Han peker på at det mangler rekkverk flere steder og at det ligger slanger og materialer slengt rundt. Onsdag omkom en 41 år gammel tysk statsborger etter en fallulykke. Mannen falt 30 m ned fra en bropilar og døde senere av skadene. NRK har mer.
21.08.2003: Bru
600 sprekker i kablene på Lysefjordbrua
Statens vegvesen går til sak mot firmaet som har levert kablene til Lysefjordbrua i Rogaland, etter at det har oppstått over 600 sprekker i kablene som holder hengebrua oppe. Brua er bare 6 år gammel, og det østerrikske firmaet Austria Draht har prøvd å gjøre noe med kablene uten resultat. De første sprekkene oppsto for 5 år siden. Statens vegvesen har fryktet at en rettssak ville føre til konkurs for firmaet, og har derfor i det lengste ventet med å gå til sak. Kilde Aftenposten/NRK.
20.08.2003: Offshore
Millionkontrakt til Sveiseverkstaden
I konkurranse med bedrifter fra lavkostland har Sveiseverkstaden Stord AS vunnet millionkontrakt i løpet av sommeren. Sveiseverkstaden har inngått kontrakt med blant andre ABB Offshore Haugesund. Den innebærer produksjon av flere titalls tonn med rør i sofistikerte materialer og av svært store dimensjoner, opplyser daglig leder Inge Isaksen. En vesentlig grunn til at Sveiseverkstaden Stord AS har vunnet fram er svært effektive og unike metoder under produksjonen. Haugesunds Avis har mer.
20.08.2003: Industri
Fikk storkontrakt
Bedriften Tau Mek. Verksted har fått oppdraget med å bygge 4 siloer av stål til Island. Hver silo blir 25 m høye, 9 m i diameter, og kal romme 2.400 tonn sement. Kontrakten er verd 18 millioner kroner. – På østkysten av Island skal det bygges et kraftverk og et aluminiumsverk. Norcem skal levere sementen, og det trengs siloer til å oppbevare denne i, forklarer daglig leder Egil Moen. Tau Mek. Verksted vant kontrakten i konkurranse med både norske, islandske og europeiske selskap. Strandbuen har mer.
20.08.2003: Bru
Verftsbrua ble navnet
Det gikk raskere å montere brua enn å finne navn. Monteringen av den 120 m lange og 4,5 m brede broen gikk på to dager. Trondheims politikere har endelig bestemt at den nye gang- og sykkelbroen mellom Brattøra og Nedre Elvehavn skal hete Verftsbrua. For å slippe forbi båter med høyde over 6 m, kan en av broseksjonene heves, mens en annen trekkes inn under den hevede delen. Broen som kostet 24 millioner, er tegnet av arkitekt Ole Wiig og produsert og montert av Scanbridge. TU har mer.
19.08.2003: Nybygg
Oslos neste fjord-perle
Bystyreflertallet åpner nå for både fergeterminal og tusenvis av boliger på Filipstad-Hjortnes, et havneområde som er tre ganger større enn prestisjeprosjektet Tjuvholmen. 6000 boliger, 15.000 innbyggere, kanaler, parker og havn for verdens største ferge. Slik ser arkitekt Niels Torp for seg Filipstad-Hjortnes-området. Han presenterte mandag en skisse på oppdrag fra NSBs eiendomsselskap ROM, Oslo Havnevesen og Color Line. Aftenposten har mer.
19.08.2003: Statistikk
Flere nye boliger i juni
Etter to måneder med lave tall for bygging av nye boliger er det i juni i år registrert 2.143 påbegynte boliger. Det er 14,1 % flere enn i juni i fjor. Selv om det er en økning i antallet nye boliger, er igangsatt bruksareal til boliger 2,9 % lavere enn i juni i fjor. Nedgangen i arealet skyldes en overvekt av mindre boliger i juni. Igangsatt bruksareal til boliger gikk ned med 6,2 % første halvår mens igangsatt areal til næringsbygg gikk ned med 17,9 % fra i fjor til i år. SSB har mer.
19.08.2003: IT
Korter prosjekteringstiden
Et nytt DAK-program, Revit, reduserer prosjekteringstiden til det halve for et Bergens-firma. - Ved å bruke maler og objektbaserte materiallister lager vi en prosjektmodell fire ganger raskere enn i AutoCAD, sier Willy Helgesen i Helgesen Tekniske. Autodesk - Bygningsinformasjonsmodellering (BIM) er den viktigste trenden innen DAK for bygningsindustrien, sier Harald Gunnerød, sjef for den norske Revit-distributøren Betech Data. TU har mer.
18.08.2003: 
Omfattende snusk i bygg og anlegg
Utenlandske arbeidstakere fra tidligere østblokkland arbeider uten arbeidstillatelse og uten arbeidsavtale med arbeidsgiver. Timelønna ligger som oftest mellom 40 og 70 kroner og de bor under svært kummerlige forhold. Det ser ut til å være bygg- og anleggssektoren som er verstingen. Det er et nært samarbeide mellom fylkesskattekontoret, arbeidstilsynet og politiet som har avslørt straffbare forhold innen denne bransjen. Telen har mer.
18.08.2003:
75 milliarder for å reparere norske skolebygg
Det vil koste om lag 75 milliarder kroner å sette norske skolebygg i forskriftsmessig eller god teknisk stand. Det går fram av en fersk rapport som er utarbeidet av NHO-foreningen, Byggenæringens Landsforening (BNL). Beløpet er regnet ut av det landsdekkende konsulentselskapet, Multiconsult, som konkluderer med at kommunale grunnskoler alene har en prislapp på 55 milliarder kroner for å oppnå et inneklima som er godt nok. Bygg.no har mer.
15.08.2003: Prisdryss
Snøhetta får pris for Biblioteket i Alexandria
En internasjonal prestisjepris er tildelt Biblioteket i Alexandria, Egypt. Prisen, the 2003 IABSE Outstanding Structures Award, utgis av den internasjonale organisasjonen International Association for Bridge and Structural Engineering (IABSE) og tildeles byggherre, arkitekt, rådgivende ingeniør og entreprenør. Overrekkelsen finner sted under åpningen av konferansen Structures for High-Speed Railway Transportation i Antwerpen, Belgia, den 27. august. Arkitektfirmaet Snøhetta har tidligere vunnet flere internasjonal priser for sitt arbeid med Biblioteket i Alexandria. I fjor sommer ble de tildelt the World Architecture Awards 2002 da biblioteket gikk til topps i Berlin under kåringen av beste bygning i Afrika og Midtøsten. De har også vunnet the Marble Architectural Awards 2002. Red. 
15.08.2003: Offshore
Valhall vanninjeksjonsplattform installert
Den nærmere 10.000 tonn tunge dekkmodulen ble satt på understellet tirsdag kveld av løftefartøyet Saipem 7000. Ett år forsinket kommer BP i gang med å injisere vann på Valhall-feltet, etter at pælene til den nybygde plattformen på mystisk vis ikke lot seg dunke ned i bakken. Prosjektet går ut på å drive mer olje ut av Valhall-feltet ved å injisere vann ned i reservoaret. Aftenposten har mer.
15.08.2003: IT
Norconsult slår sammen sin IT-virksomhet
Med virkning fra 1. juli 2003 ble selskapene GBS data AS, Techno Cad AS og Norconsult Informasjonssystemer AS slått sammen til et selskap. Det nye selskapet har navnet Norconsult Informasjonssystemer AS og ledes av adm. direktør Bård Hernes som til nå har ledet GBS data AS. Det nye selskapet vil utvikle, markedsføre og levere helhetlige IKT-løsninger for prosjektering, bygging og forvaltning av infrastruktur og eiendom. Les mer her.
14.08.2003: Nybygg
Sykehuskontrakt til Veidekke
Veidekke Entreprenør AS har inngått kontrakt med St. Olavs Hospital om ombygging og utvidelse av eksisterende Tiller Bo- og behandlingssenter samt poliklinikk. Jobben skal utføres som totalentreprise og kontrakten er på 41,5 mill. kroner. Kontrakten omfatter nybygging av 2.250 kvm, og ombygging av 3.900 kvm. Arbeidene starter nå i månedskiftet aug/sept. Nybyggdelen skal ferdigstilles i august neste år, mens alle arbeidene skal være ferdig i løpet av 2004. Veidekke har mer.
14.08.2003: Industri
Gassterminal bygges ved Hydro Sunndal
Naturgass Møre er i ferd med å bygge en LNG-terminal på Sunndalsøra. Tre gasstanker, hver på 130 tonn, ankom Sunndalsøra sjøveien tidlig denne uka. Gassterminalen vil bli den største i sitt slag i Nord-Europa. Fra november blir støperiet og kanbonanlegget ved Hydro Aluminium forsynt med naturgass som brensel. Tankene er bygget ved Ferox i Tsjekkia. Tankene består av et rustfritt innerskall og med karbonstål utvendig. Hver tank rommer 450.000 liter flytende gass. TK har mer.
14.08.2003: Offshore
Tungt og stort fra Ankers
Tirsdag gikk en stor og tung transport fra Jotne Ankers i Tistedal til Halden havn: En 72 tonn tung, 12 m lang og 8 m høy prosesspakke som skal installeres på Kristin-feltet i Nordsjøen. Jotne Ankers har produsert et regenereringsanlegg for Glykol. Ordren har har en verdi på 7 millioner og det har medgått 10.000 produksjons- og ingeniørtimer. Jotne Ankers i Tistedal har 63 ansatte, og for tiden går bedriften bra. HA har mer.
14.08.2003: Industri
Hydro må permittere
Salgsnedgang på 5 til 7 % hos bilfabrikkene i Europa fører til permitteringer og vurdering av oppsigelser i Hydro Aluminium Structures Raufoss AS. Da BMW nylig valgte stålfangere fra en tysk fabrikant framover bildel på Raufoss, ble problemet forsterket. Hydros bildelselskap med sine 903 ansatte på Raufoss har en markedsandel på mellom 70 og 80 % av støtfangermarkedet til bildindustrien i Europa. OA har mer.
13.08.2003: Nybygg
Mot gigantutvidelse
Norgesgruppen/Asko Øst har planer om gigantutvidelser. Matvaregigantens allerede eksisterende storlager blir bare småtterier å regne, dersom de nye planene blir en realitet. I våres var det offisiell åpning av lageret på 30.000 kvm og 220 ansatte. De videre planene er en utvidelse til kanskje det tredobbelte, ifølge saksfremlegget til teknisk styre. Østlandets Blad har mer.
13.08.2003: OL i Athen 2004
Galatsi Olympic Hall (for bordtenniss og rytmisk sportsgymnastikk)Tiden løper fra OL-byen
Problemene tårner seg opp for OL-arrangøren i den greske hovedstaden. Siste dagers olympiske testarrangement endte i fiasko. Halvferdige stadion, byggearbeider og kaos i trafikken preger millionbyen i disse dager. Tiden er blitt meget knapp. Det er nå bare tiden og veien for arrangøren. Om ett år tennes OL-ilden i Athen. Nationen har mer.
13.08.2003: Energi
Bygger vindmølleparker
1,2 milliarder kroner vil de to nye vindmølleparkene i Lindesnes og Lista koste å sette opp. - Dersom myndighetene nå godkjenner våre planer, kan byggestart bli i løpet av neste vinter, sier daglig leder for Norsk Miljø Energi Sør A/S, Tor Helge Kjellby. Det handler om 18 vindmøller på Lindesnes-halvøya, og 36 til 50 vindmøller på Lista. De nye møllene blir på 80 meter - 30 m høyere enn de som står på Lindesnes i dag. Videre øker bladlengden fra 24 til 38 m. Fædrelandsvennen har mer.
12.08.2003: Handel
Amerikansk stål truer WTO
USA gjør det vanskeligere å få et positivt resultat på toppmøtet i Verdens Handelsorganisasjon (WTO). Landet er dømt for ulovlig støtte av stålindustrien, men vil ikke finne seg i dommen. Akkurat da ankefristen utløp, ga USA beskjed om at beskyttelsen av egen stålindustri fortsetter, og at "dommen" fra midt i juli ankes. EU, Norge og de andre saksøkerne håpet at USA ville godta avgjørelsen og avvikle støtten. Aftenposten har mer.
12.08.2003: Utdanning
Bygg- og miljøfagene i skuddet på NTNU
Ungdommen snur slett ikke ryggen til byggenæringen! På NTNU er forventningene store etter årets opptak til studieprogrammet for Bygg og Miljøteknikkstudiet. Hele 167 kommende sivilingeniører ble immatrikulert ved fakultet i går. Og kvaliteten på de vordende sivilingeniører er høy, forsikrer amanuensis Arnfinn Emdal. - Vi må tilbake til NTHs glansdager for å finne like gode studenter, sier Emdal, som opplyser at karakterkravet i år ligger et sted mellom 4,5 og 5. Kilde Bygg.no.
12.08.2003: Rådgiver
Cowi har vunnet nytt broprosjekt
Cowi har vunnet en kontrakt på 65 mill. Dkr. for å være rådgiver på verdens største skråstagsbro, Sutong-broen, som skal gå over Yangtze floden ved dens utløp ved Shanghai. Broen blir 6 km lang med et spenn på 1.088 m. Det er 70 m lengre enn Hongkongs Stonecutters bro, som også er prosjektert av COWI, og som hittil har vært verdens største skråstagsbro. Byggnet.dk har mer.
11.08.2003: Stålpris
Mortensrud Kirke tildelt European Steel Design Award
Mortenrud Kirke i Oslo har vunnet "European Steel Design Award 2003". Prisen som utgis annen hvert år av European Convention for Constructional Steelwork (ECCS), består av en bronseplakett til byggherre, arkitekt, rådgivende ingeniør og stålentreprenør samt diplomer til nøkkelpersoner i prosjektet. Den høytidelige prisutdelingen finner sted den 17. sept på den internasjonale Ståldagen i Lucerne i Sveits. Vinnerne er: Byggherre: Kirkelig Fellesråd i Oslo, Arkitekt: Jensen & Skodvin Arkitektkontor AS, rådgivende ingeniør: Interconsult ASA og stålentreprenør: Bygg Teknisk Stål AS. Byggeindustrien har mer. 
11.08.2003: Miljø
Hovedpunkter i kritikken av Treprogrammet
Hovedpunkter i bransjeforeningenes kritikk av Treprogrammet er nå publisert på internett. Det har lenge vært et ønske fra flere om å få en slik oversikt for å lettere sette seg inn i saken. Mange har også lurt på hvordan det har vært mulig å få vedtatt et nasjonalt treprogram på et så sviktende grunnlag som her har skjedd. Stålnytt har mer.
09.08.2003: Nybygg
Bygger landets største Biltema
Innehaver Tore Abrahamsen vil bygge landets største Biltema-forretning på det nye utbyggingsområdet på Stoa vest, Arendal. Det koster ham 50 millioner kroner. Planeringen av tomten er allerede godt i gang og målet er å åpne den nye butikken senest mai neste neste år. Forretningen vil få et samlet areal på 5.400 kvm, og blir dermed mer en fem ganger så stor som dagens butikk på Stoa. Agderposten har mer.
08.08.2003: I rute (1)
Nye Stavanger Stadion i rute
Det nye stadion-anlegget i Jåttåvågen er i ferd med å reise seg. Hele anlegget skal være ferdig 1. mai 2004. Stålteknikk AS skal bygge stadiontaket som vil være i stål, med 5 meter gjennom-siktig polykarbonat ytterst. Bjelkene er 21-24 m lange. Hver takbjelke veier 6 tonn i gjennomsnitt. Monteringen begynner etter planen denne måneden. NRK har bilder fra byggeplassen.
08.08.2003: I rute (2)
Nye Svinesundbru i rute
Her aner gravemaskinfører Tord Eriksson konturene av buen på den nye Svinesundbrua. I løpet av vinteren kommer resten av det 91.7 meter høye bruspennet på plass. For mens debatten om enda flere bomstasjoner rundt brua til 675 millioner ruller for fullt, jobber Eriksson og rundt 200 kolleger videre fram mot åpningsdagen 7. juni 2005. Demokraten har mer.
07.08.2003: Stålbru
Nybrua tatt i bruk
Den nye gang- og sykkelbrua fra Brattøra til Nedre Elvehavn ble åpnet for trafikk i går ettermiddag. Verken fotgjengere eller syklister var sene om å innta den 4 1/2 m brede og 120 m lange bruforbindelsen mellom de to bydelene. Brua som er tegnet av arkitekt Ole Wiig, er produsert og montert av bruentreprenørfirmaet Scanbridge. Offisiell åpning er 14. august. Kilde og foto: Adresseavisen
07.08.2003: Produsent
Dundrende underskudd
For tredje året på rad går ståltauprodusenten ScanRope med kjempemessig underskudd. Høy rente og sterk krone har skapt betydelige problemer. Rekordstore ordrereserver gir imidlertid håp om bedre tider. Administrerende direktør Odd Hammernes i ScanRope håper på et nullresultat i år. Tønsbergs Blad har mer.
06.08.2003: Arkitektur
Museer verdt å se utenfra
Noen av verdens mest spennende kunstverk er ikke å finne inne i museene. De er museene. Dagsavisen skriver i dag om de fantastiske museene og deres verdens-berømte arkitekter som Frank O. Gehry, Santiago Calatrava, Daniel Libeskind, Williams and Billie Siden, Oscar Niemeyer, Kisho Kurokawa og norske Sverre Fehn. Blant de arkitektoniske mesterverk kan nevnes Experience Music Project Museum i Seattle, Milwaukee Art Museum og Guggenheim-museet i Bilbao. Dagsavisen her mer: [1] + [2].
EMP Museum         Milwaukee Art Museum       
05.08.2003:
Feil på grunn av slurv
Slurv, forglemmelser og mangel på informasjon har ansvaret for en stor del av de feil som oppdages under byggetiden. Disse feilene står for 5 % av kostnaden for et hus. Manglende kontinuitet på byggeplassene er et stort problem. Hvert bygg blir et helt nytt prosjekt. Ledelsen er ny og arbeidsstokken like så. Mengden feil varierer. De beste har bare 2 % feil, de mindre vellykkede kan ha 9 %. TU har mer.
05.08.2003: Produsent
God fyr i ovnen
Fundia i Mo i Rana fortsetter der Jernverket slapp. De produserer like mye stål som for 15 år siden med en brøkdel av arbeidsstokken. I de gamle industrianleggene, som ble kjøpt av det finske stålkonsernet Rautaruukki i 1996, produserer datterselskapet Fundia nå mer stål med 350 ansatte enn Jernverket gjorde med 3000. Av årsproduksjonen på 700.000 tonn blir 520.000 tonn til armeringsjern, mens resten selges som emner til videre bearbeiding. Kilde Teknisk Ukeblad.
05.08.2003: Arbeidsmarked
Nordmenn må skjerpe seg på jobben
Nordmenn må skjerpe seg på jobben for å møte konkurransen fra øst-europeere med høy kompetanse når EU blir utvidet til neste år. - Og konkurransen kommer ikke bare i jordbæråkeren. Det sier daglig leder Geir Ranneberg Nilsen i vikarbyrået Adecco i Kristiansand. På Sørlandet forventer Adecco en økning i bruk av øst-europeere på kontrakt, spesielt innenfor industri, bygg og anlegg. NRK har mer.
04.08.2003: Nybygg
I gang med ny milliard-utbygging
I dag starter en ny gigantutbygging på Kårstø. I løpet av to hektiske år vil gassprosesseringsanlegget bli utvidet for 5,74 milliarder kroner. Det er Veidekke som fysisk drar i gang Kårstø Expansion Project 2005 (KEP2005) – prosjektet som skal klargjøre prosessanlegget til å ta imot gassen fra Kristin-feltet på Haltenbanken. Veidekke har fått kontrakten for grunnarbeider, fundamentering og to nye bygg, og den sikrer full sysselsetting for Haugesunds-avdelingen. Haugesunds Avis har mer.
01.08.2003: Grossist
Bedring for Norsk Stål
Sommeren har vært så god for Norsk Stål at konsernet foreløpig har lagt sine "worst case"-scenarier på vent. I Horten og Sarpsborg fortsetter de som før. Fra i fjor høst og fram mot sommeren i år var det "riktig dårlig" for landets største stål- og metalldistributør, Norsk Stål. Avbrutt av en god ordreinngang i mars var var det tungt for bedriften og deres rundt 50 ansatte i Horten. Gjengangeren har mer.
01.08.2003: Industri
Arbeidsplassene blir kjørt til Polen
Innpå 30 sigdøler melder seg hos Aetat på mandag: Markt & Co pakker sammen og kjører hele virksomheten fra Buskerud til Polen. Industribygda Sigdal skjelver: Norsk kostnadsnivå gjør det stadig verre å konkurrere med utlandet. Og snart stiger trolig arbeidsgiveravgiften. Nationen har mer.
Juli-nyheter HER !
Nyhetsarkiv:

År 2003

År 2002

År 2001 År 2000

Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02 Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01
Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009