AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter april 2003

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden

30.04.2003:
Nye milliard-ordrer til Aker Kværner
 
I dag banker Aker Kværner inn to nye kontrakter i Saudi-Arabia og Kina. Dermed har selskapet meldt om ordrer for 3,6 milliarder kroner på bare to dager. Og flere kontrakter er i vente. Etter at Aker Kværner igår annonserte kontrakter for til sammen 1,8 milliarder kroner, melder selskapet i dag om ytterligere én milliard i en intensjonsavtale med Gulf Advanced Chemical og 100 millioner euro (770 millioner kroner) i bygging av en cellulosefabrikk i Kina. Kilde DN.no.
29.04.2003:
Hydro tildeler milliardkontrakter til norske bedrifter
 
Hydro har tildelt kontrakter for vedlikeholds- og modifikasjons-arbeider på 10 plattformer selskapet driver på norsk sokkel samt Sture-terminalen, til ABB Offshore Services og Aker Kværner. Oppdragene har en samlet verdi på om lag 1,5 milliarder kroner. Offshore.no har mer.
29.04.2003:
Aker Kværner vant kjempekontrakt
 
Aker Kværner har vunnet en kontrakt verdt 850 millioner kroner på bygging av et gasskraftverk i California, USA. Det såkalte Magnolia-prosjektet, hvor Aker Kværner allerede har utført en omfattende forstudie, har nå fått full finansiering. Dette betyr at byggingen kan starte umiddelbart. Aker Kværner skal uføre ingeniørtjenester, innkjøp og bygging av anlegget. Magnolia, med en kapasitet på 250 megawatt, skal skaffe strøm til flere byer i det sørlige California. Kilde Aftenbladet.no.
28.04.2003:
Til kamp mot utflagging
 
Norsk Sveiseteknisk Forum avd. Sunnhordland, NITO og ESAB AS vil sammen starte en motprosess mot utflagging av arbeid i norsk skips- og offshoreindustri.
På arrangementet Industridagene i Haugesund om en knapp måned vil leder i Norsk Sveiseteknisk Forum avd. Sunnhordland, Gisle Hansen, prøve å overbevise bedrifts-lederne om at utflagging ikke alltid er rette veien å gå. Haugesunds avis har mer.
27.04.2003:
Oslo mot nye høyder
 Kampen om Oslos største byutviklingsprosjekt er i gang. I begynnelsen av april overleverte Plan- og bygningsetaten det omfattende planforslaget for Bjørvika, Bispevika og Lohavn til byrådet for næring og byutvikling. Ifølge forslaget er planene om høyhus i Bjørvika fortsatt intakt til tross for en del motstand. Det enorme prosjektet vil være ferdig i løpet av 12 år. En senketunnel som fører trafikken under den nye bydelen skal etter planen stå ferdig i 2010-2011. Dagbladet har mer.
27.04.2003:
London mot nye høyder
 
En ny skyline tar form. Og det er flere av verdens fremste arkitekter som gjør den britiske hovedstaden til et spennende eksperiment for moderne arkitektur. Det har gått noen år siden den store bybrannen i London. I 1666 ble fire femtedeler av bebyggelsen flammenes rov. 13 200 hus og fire hundre gater forsvant. Kanskje ikke så rart at "riksarkitekt" Christopher Wren satte klare grenser for høyhus da planen for det nye London ble presentert? Ingen hus skulle bygges høyere enn fire etasjer. Mer enn tre hundre år senere er brannen glemt. Nå planlegger britene å bygge Europas høyeste skyskraper, en gigant på 310 meter. Aftenposten har mer.
25.04.2003:
Ny kontrakt til AF Gruppen
 
AF Ragnar Evensen AS, et datterselskap av AF Gruppen ASA, har fått bestilling av Oslo Kommune Undervisningsbygg KF på bygging og rehabilitering av Elvebakken Videregående skole i Oslo. Prosjektet gjennomføres som hovedentreprise med tiltransport av tekniske fag. Avtalen er på 105 millioner kroner eksklusive merverdiavgift. Totalt cirka 13.000 kvadratmeter skal bygges og rehabiliteres. Arbeidene starter mai 2003 med overlevering desember 2004. Kilde Hegnar.no.
25.04.2003:
Borealis vant arkitektkonkurranse
 
Borealis Arkitekter fra Tromsø vant fredag arkitektkonkurransen "Utdanningssenter Setermoen". Utkastet fra Borealis går under mottoet "Pink Panser" og er utviklet i samarbeid med Barlindhaug Consult AS. Dersom utdanningssenteret bygges vil dette bli landets mest moderne leir for skolering av soldater. Det første byggetrinnet for senteret er allerede på Forsvarssjefens produksjonsplan og er beregnet til å koste 100 millioner kroner. Hele senteret vil koste 500 millioner kroner. Kilde Hegnar.no og Folkebladet.no.
25.04.2003:
Aker Kværner med nye kontrakter utenlands
 
Aker Kværner har den siste tiden sikret seg tre nye kontrakter utenlands. Aker Kværner Oil & Gas skal levere detaljerte engineeringstjenester til Kiko Resources Hazira-prosjekt. Kontrakten vil bli utført av Aker Kværners kontor i Singapore. Kvaerner E&C har fått en EPCM-kontrakt fra Glamis Gold på gullprosjektet El Sauzal i Mexico. Aker Kværners kontor i San Ramon i California vil stå for prosjektets basisengineering, mens den detaljerte engineeringen vil skje ved selskapets kontor i Santiago i Chile. Kværner E&C bekrefter også at de har fått kontrakten for en fabrikk til Indian Oil Corporation. EPC-kontrakten på prosjektet har tidligere blitt tildelt til Larsen and Toubro som senere har gitt engineeringkontrakten til Aker Kværner.
24.04.2003: Omsetningsstatistikk. Bygge- og anlegg, 6. termin 02
Bygg og anlegg omsatte for 4,3 prosent mer
 
Omsetningen innenfor bygge- og anleggsvirksomheten økte med 4,3 prosent fra 2001 til 2002. Den totale omsetningen i bygge- og anleggsvirksomheten i 2002 var 148,9 milliarder kroner, en økning på 6 milliarder fra året før. SSB har mer.
24.04.2003: Trondheim
250 000 kvm står ledig
 
Næringslokaler tilsvarende 40 fotballbaner i full størrelse står ledig i Trondheim. Aldri før har byen opplevd større krise i eiendomsmarkedet. - Vi har dokumentasjon på at cirka 250 000 kvm kontor- og næringsareal står ubrukt. Situasjonen er veldig alvorlig, og det er nødvendig med tøffe virkemidler, sier administrerende direktør Knut Efskin i Nylander Næringsmegling. Bygg.no har mer.
24.04.2003:
Økonomisk mareritt for boligutbyggerne
 
Boligutbyggerne i Oslo-området sliter med å finne kjøpere, og bare halvparten av de nye leilighetene er solgt - et økonomisk mareritt for mange av utbyggerne. NCC Bolig har i tre år prøvd å selge 420 boliger på Lilleborg ved Torshov i Oslo, men til nå er bare 271 leiligheter bygget og bare 224 av disse er solgt. Planene for videre utbygging er endret, viser Finansavisens oversikt over nye boligprosjekter i Oslo-området. Også andre aktører sliter med salget. Nettavisen har mer.
23.04.2003: Nybygg
Bygger kjempefjøs i byen
 
Et av landets største fjøs skal bygges i Drammen. Byens første fellesfjøs får plass til 100 melkekyr og like mange ungdyr. Over halvparten av kyrne i Skoger skal samles her. Fjøset som skal være et fellesfjøs for fire gårder, blir på størrelse med en idrettshall, 65 meter langt og 29 meter bredt. Det er svært få fjøs av denne størrelsen her til lands, og så stor besetning som opp til 200 kyr, fins knapt i Norge. Kjempefjøset skal settes sammen av ferdige elementer i form av stålbjelker og stålplater. Men når nybygget står ferdig ut på høsten, vil det se ut akkurat slik et fjøs skal se ut, - bare to-tre ganger så stort. DT.no har mer.
23.04.2003: Energi
Vil bygge 83 vindkraftverk
 
Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE) har søkt om å få bygge 83 vindkraftverk på Ytre Vikna. Parken vil få en samlet årsproduksjon på 870 GWh. Den nye parken er planlagt i området mellom Håven i sørvest og Dalatind i nordøst og ligger vest for NTEs eldste vindpark på Husfjellet. NTE planlegger å investere 2,5 milliarder kroner i den nye parken, som blir et av de største vindkraftanlegg i landet. TU.no har mer.
20.04.2003:
Ny London Heathrow-terminal
 En av de mest omdiskuterte byggeprosjekter i England i moderne tid er den nye London Heathrow terminal 5 som skal stå klar i 2008. Terminalbygget vil dekke rundt 10 fotballbaner, og vil ha en lengde på rundt 384 meter. Terminal 5 vil koste BAA (British Airports Authority) hele 3,7 billioner pund. Det buede taket over terminalen holdes oppe av 12 par med gigantiske stålsøyler med en høyde på 45 meter under taket. Rowen Structures Ltd er stålentreprenør. Terminalen skal fokusere på å kunne være en stor åpen hall med mye naturlig lys som kommer inn og med en fantastisk utsikt over rullebanene. BAA har mer.
16.04.2003: Byggearealstatistikk, februar 2003
Stor nedgang i byggingen
 
I februar i år ble det registrert igangsatt færre boliger enn på samme tid i fjor. Dette førte til en samlet nedgang i boligbyggingen i de første to månedene i år på 7 % sammenlignet med samme periode i fjor. Igangsettingen av næringsbygninger var også lav i februar. Til sammen i januar og februar ble det igangsatt 615 300 kvm bruksareal til annet enn bolig som er 13 % mindre enn på samme tid i fjor. SSB har mer.
15.04.2003: Arkitektur
Fehn får tegne praktbygg
 
Den internasjonalt kjente norske arkitekten, Sverre Fehn, får endelig tegne et monumentalt praktbygg i Norge. Det nye Arkitekturmuseet i Oslo skal stå klart i 2006. Planen har allerede vakt stor internasjonal oppmerksomhet. - Det er en nasjonal skam at Sverre Fehn ikke før har fått satt sitt preg på den norske hovedstaden. Nå nærmer han seg 80, og det fremstår uforståelig internasjonalt at en arkitekt i hans klasse ikke er blitt brukt mer hjemme, sier dir. Ulf Grønvold i Norsk Arkitekturmuseum. Norsk arkitektmuseum skal legges til Bankplassen 3 og de gamle lokalene til Norges Bank, opprinnelig tegnet i empire-stil av Christian Grosch, landets første store arkitekt, i 1830. Det blir et større inngrep i sidefløyen, med en frittliggende glasspaviljong som skal knyttes til den ærverdige bygningen fra 1911. Kilde NRK.
14.04.2003:
Aker Kværner sikret storkontrakt
 
Kjell Inge Røkkes Aker Kværner har fått oppdraget med å bygge en kjemisk fabrikk for belgiske Eval Europe. Kontrakten er verdt 630 millioner kroner. Fabrikken, som skal produsere Polymer, er beregnet ferdig i tredje kvartal 2004. Aker Kværner har tidligere deltatt i byggingen av en annen enhet i fabrikken. Dette arbeidet ble avsluttet i 1999. Kilde Nettavisen.no.
10.04.2003:
Veidekke med nye kontrakter for 286 mill. kroner
 
Veidekke har nylig inngått kontrakter for til sammen 286 mill kroner innen anleggsvirksomheten. Det største prosjektet gjelder bygging av ny parsell på E6 fra Svinesund og har en kontraktsverdi på 186 mill. kroner. De andre prosjektene er Lieråstunnel - tverrslag, Pinesund bro, E6 Lindeberg - Støyskjerm, Akervassdammen, Hafslund Likerettere og grunnarbeider for Manstad Kjøtt. Veidekke.no har mer.
10.04.2003:
Tørrskodd til sommaren
 
Dersom alt går etter planen, kan ein gå tørrskodd mellom Bulandet og Værlandet frå sommaren av. I går starta arbeidet med å få på plass spennet over Olsundet. Eit digert kranskip starta i går forsøket med å få på plass dei to såkalla «utkragane» over Olsundet. Desse to stålkonstruksjonane, kvar med ei lengd på 56 meter har ei vekt på 250 tonn. I løpet av første halvdel av juni skal midtseksjonen på hele 600 tonn slepast opp frå Stavanger, og monterast saman med utstikkarane frå land. Det er første gong i verda at det vert bygd ein slik bru. Scanbridge har produsert bruene. Firda.no har mer.
08.04.2003:
Understell fra Verdal sjøsatt
 
Understellet til Grane-plattformen ble sjøsatt i dag. Den gigantiske stålkonstruksjonen er laget av Aker Verdal. Understellet veier 17 000 tonn og er et av de største i sitt slag. Etter at understellet er sjøsatt vil det bli festet til havbunnen med pæler. Med stålunderstellet er den første brikke på plass i de omfattende installasjonsarbeidene på Grane-feltet. Adressa.no har mer.
08.04.2003:
Nye milliardinvesteringer på Kårstø
 
Det planlegges investeringer på 5,74 milliarder kroner for å øke kapasitet på gassprosesseringsanlegget på Kårstø med 40 % innen 2005. Det er Kårstøs eier, gasspartnerskapet Gassled, som skal forestå investeringene ved anlegget. Rikgassen skal transporteres gjennom rørledningen Åsgard transport, som i dag leverer gass fra Statoils Åsgard-felt i Norskehavet til Kårstø i Rogaland, melder Statoil i en pressemelding. Byggearbeidene vil starte til sommeren. imarkedet.no har mer
08.04.2003:
Polakker stakk til skogs
 
To polske arbeidere la bena på nakken og stakk til skogs da Østfold fylkes-skattekontor aksjonerte mot en byggeplass på Buskogen på Kråkerøy. Det forteller et øyenvitne til Fredriksstad Blad. Kontrollsjef ved Østfold fylkesskattekontor, Erik Nilsen, bekrefter at det mandag ble gjennomført flere aksjoner rettet mot svart arbeid i Østfold, Akershus og Oslo, men kan ikke si hvor dette foregikk. Kilde F-b.no.
07.04.2003:
NSS-gruppen med oppkjøp
 
NSS –Gruppen har kjøpt det svenske firmaet Hallbyggarna. Hallbyggarna er Sveriges ledende firma innen områdene utleie og salg av lagerhaller og evenementstelt. NSS-Gruppen er Nordens ledende leverandør av værbeskyttelse, evenementstelt og lagerhaller i stål og PVC. Gruppen arbeider i hele Norden, samt Baltikum og Russland. Gruppen sysselsetter 120 personer og hadde i år 2002 en omsetning på 37 millioner Euro. Byggeindustrien har mer.
07.04.2003:
Hver tredje bedrift vurderer oppsigelser
 
Topplederen i hver tredje av Norges 500 største bedrifter vurderer sterk å si opp ansatte i år, viser en ny undersøkelse. De største bedriftene i større grad enn de mindre, ser for seg at det blir nødvendig å si opp folk. Hele 40 % av bedrifter med mer enn 400 ansatte vurderer oppsigelser. Undersøkelsen viser at det er i bygg- og anleggsbransjen flest toppledere vurderer oppsigelser, skriver Aftenposten.
07.04.2003:
Block Berge Bygg bygger Jærhagen Handlesenter
 
Veidekkes datterselskap Block Berge Bygg AS har av Coop Klepp B. A. fått i oppdrag å bygge det nye Jærhagen Handlesenter på Klepp. Kontrakten er en totalentreprise, og prosjektet har en kostnadsramme på ca. 190 mill. kroner. Bygget er på 30.650 m² BRA. Kilde Veidekke.no.
05.04.2003:
Temakveld om Rustfritt Stål
 
Rustfritt stål har hittil blitt anvendt relativt sjelden som konstruksjonsmateriale i bygninger. Som materiale i fasade og tak har det blitt anvendt i betydelig større utstrekning. Rustfritt stål har mange gode egenskaper, også for bærende konstruksjoner. Det har stor bærestyrke og korrosjonsresistent. Temakvelden, som avholdes torsdag den 10. april i Oslo, gir veiledning for dimensjonering av konstruksjoner i rustfritt stål og behandler det rustfrie stålet som materiale, dets økonomi og praktiske tillemping. For program og påmelding: Trykk her!
05.04.2003:
Norsk Stål med strekkoder på produkter
 
I siste blad fra EAN Norge kan vi lese at Norsk Stål som den første i bransjen innfører merking av EAN 13. Norsk Stål leverer en stadig større andel av sine produkter til de store byggevarekjedene som Byggmakker, Coop, BK Byggkjøp, Monter etc. Det er mye på grunn av disse at Norsk Stål innfører EAN-koder på en rekke varer. ”Det er rett og slett våre kunder som krever det. De benytter selv EAN-systemet, og da er vi nødt til å følge etter. Jeg må imidlertid legge til at vi ser på dette utelukkende som en positiv utviklingen, og jeg tror også at det kan gi oss et mersalg”, sier produktsjef Jan Kurås. Norsk Stål har mer.
04.04.2003:
Stålteknikk leverer stadiontak
 
Allerede mandag starter arbeidet med de første fundamentene på Stavangers nye stadion. Rundt 90 årsverk vil være direkte engasjert i stadionbyggingen. Nesten 20.000 tonn stål og betong går med til byggverket. Det er skrevet kontrakter med flere underentreprenører. Stålteknikk AS skal bygge stadiontaket som vil være i stål, med fem meter gjennomsiktig polykarbonat ytterst. Bjelkene som skal bære stålplatene, er 21-24 meter lange. Hver takbjelke veier seks tonn i gjennomsnitt. Taket skal bygges uten søyler foran tribunen, og monteringen begynner etter planen i august. Aftenbladet har mer.
03.04.2003:
Bråstopp i nybygging
 
Nybyggingen er stoppet opp på Østlandsområdet. Byggebransjen håper at økt rehabiliteringsbehov vil dempe noe av nedgangen. Etter ni feite forventer nå næringen flere magre år. Spesielt boligbyggingen på Østlandet lider. Ingen nye prosjekter settes i gang. Bommen er gått ned. Etter ni år med uavbrutt vekst ventes det nedgang i byggeaktiviteten både i 2003 og 2004. TU har mer.
02.04.2003:
Byggebransje med full brems
 
Byggeprosjekter stopper opp mens verden rundt er i ubalanse. Oppsigelser og permisjoner venter i byggebransjen. Utbyggere har satte bremsene på og drøyer utbyggingsbeslutninger til verdenssituasjonen, rentenivå og kronekurs er mer avklart. Situasjonen har tvunget Elementprodusenten Contiga til å si opp 40 av 240 ansatte. Dagens markedsituasjon tvinger stål- og betongelementprodusenten Contiga til å si opp 40 personer og permittere deler av staben på 240. TU har mer.
02.04.2003: Stålbygg
Aktør fikk storkontrakt
 
Permitterte håndverkere i entreprenørbedriften "Aktør som bygger AS" får jobb igjen etter at firmaet sikret seg en kontrakt verdt 11,5 millioner kroner. Silsand-firmaet skal levere bæresystemet til flerbruksbygget i Heggelia. Kontrakten har en verdi på nesten 11,5 millioner kroner. Jobben skal være ferdig i august i år. Aktør skal montere alt av bæresystemer, i dette tilfellet mye stål, i tak og som etasjeskillere. Bygget blir på over 8.000 kvm. Prisen på hele bygget er om lag 160 millioner kroner, og det skal stå ferdig i 2005. Folkebladet.no har mer.
01.04.2003: Miljø
Sponheims miljøutspill imøtegås
 
Statsråd Sponheim i Landbruksdepartementet har gått offentlig ut og oppfordret til bruk av tre som byggemateriale i stedet for ”lite miljøvennlige materialer som stål og betong”. Departementet har også bevilget store beløp til promotering av tre og til kompetanseoppbygging innen trebransjen. Stålforbundet, Betongelementforeningen og Fabeko har i en felles henvendelse til Departementet imøtegått statsrådens uttalelser, og formidlet dokumentasjon som viser at de tre byggematerialene er likeverdige i et miljøperspektiv. NTS har mer.
01.04.2003: Standardisering
Stålforbundet følger opp Eurocode 3
 
Norsk Stålforbund har som oppgave å ivareta bransjens interesser ved utarbeidelsen av nye standarder, både nasjonale og internasjonale. Det er nå spesielt viktig at bransjens synspunkter blir meddelt NBR i forbindelse med ferdigstillingen av Eurocode 3. Forbundet har derfor oppnevnt en referansegruppe som skal følge opp dette arbeidet, samt å bistå NBR i utarbeidelsen av de såkalte Nasjonale tillegg til Eurocode 3. I denne fasen skal blant annet verdiene av 56 nasjonale parametere fastlegges. Kilde NTS.
01.04.2003:
Dyrt tidspress i byggebransjen
 
Stress i byggebransjen går på helsa løs. Det fordyrer, forsinker og gir dårligere kvalitet. Verken bygger eller bruker blir tilfreds med resultatet. Dette prosjektet ble forlangt ferdig på to år. Vel, vi greidde fristen, men det tok fire år av mitt liv! Nå slutter jeg! Slik siterer Fagsjef Terje Hugin i RIF en prosjektleder som ikke ville fortsette mer i yrket - etter mer eller mindre å ha bodd på jobben de siste to årene. Også arkitekter og andre kan møte veggen. Nøkkelpersoner i store prosjekter har vært nær ved å miste både familie og helsa underveis. TU har mer.
01.04.2003: Arkitektur
Stjernelag utformer Tromsø Havn
 
Et stjernelag av arkitekter fra Norge, Nederland og England vant konkurransen om utformingen av havneområdet Prostneset i Tromsø. Laget består av Space Group, Arup & Partners og West 8. Tromsø Havn la seg på et høyt ambisjonsnivå da de utlyste en konkurranse om å tegne et terminalbygg for hurtigruta, hurtigbåtene og busstrafikken sammen med et nytt kongressenter og hotell. Anlegget skal være det viktige møtepunktet mellom sjø og by i byens historiske sentrum. Kilde NRK.
01.04.2003:
Bygger nytt kjøpesenter
 
Om et års tid står et nytt kjøpesenter med vekt på møbler, interiør og byggevarer ferdig like inntil E6 på Tangen næringsområde i Stjørdal. Det er Balstad Eiendom AS som står bak storsatsingen på området vest for E6 like sør for krysset mellom Havneveien og E6. Investeringsbudsjettet i prosjektet er på mellom 60 og 70 millioner kroner. Bygget blir på 8.600 kvm fordelt på to etasjer. Grunnarbeidet startet i går. Trønder-Avisa har mer.
Nyhetsarkiv:

År 2003

År 2002

År 2001 År 2000

Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02 Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01
Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009