AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter juni 2003

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden

30.06.2003: Nybygg
Veidekke utvider kjøpesenter i Bergen
Veidekke Entreprenør AS har inngått avtale med Nye Fanatorget AS om bygging av nytt forretnings-/kontorbygg ved det eksisterende kjøpesenteret på Sandsli i Bergen. Kontraktssum ca 32,5 mill. kroner. Bygget får et bruttoareal på 5.700 kvm fordelt på fire etasjer inklusive p-etasje under bakken. Det blir butikk for Rema 1000 i første etasje i bygget og kontorer i de to øverste etasjene. Det blir også direkte adkomst til det eksisterende senteret via innbygget gangbro. Veidekke har mer.
27.06.2003: Nybygg
Veidekke med ny byggekontrakt på Kårstø
Statoil har tildelt Veidekke Entreprenør AS kontrakten på oppføring av nytt drifts- og adm. bygg for Område Øst på Kårstø gassprosesseringsanlegg i Tysvær i Rogaland. Kontraktssummen er på ca. 40 mill kroner. Statoil har inngått kontrakten på vegne av Gassco AS, som er operatør for anlegget. Byggearbeidene igangsettes i juli i år med en byggetid på ett år. I perioder vil det være sysselsatt om lag 30 personer på anlegget. Kilde Veidekke.no.
27.06.2003: Bygningsteknisk etat
Forskriftene vedtatt! Gjelder fra 1. juli!
Ny saksbehandlingsforskrift og endringer i godkjenningsforskriften, GOF, og i den tekniske forskriften, TEK, ble vedtatt denne uken. Forskriftsbestemmelsene trer i kraft sammen med lovendringene 1. juli. Bestemmelsen om tilbakebetaling av gebyr ved overskridelse av 12-ukersfristen i byggesaker trer ikke i kraft før 1. juli neste år. Veiledningene til saksbehandlingsforskriften og godkjenningsforskriften vil imidlertid ta litt tid. Du kan laste ned de endrede forskriftstekstene her.
26.06.2003: Nybygg
Lidl-kjeden med byggeplaner
For en drøy måned siden ble det kjent at Lidl-kjeden ville utsette åpningen av sine butikker i Norge til neste år, grunnet diverse skudd for baugen og lang saksbehandlingstid i kommunene. Like fullt har kjeden jobbet ufortrødent videre i sin jakt på tomter i og rundt de større byene. Og nå ser altså saken ut til å være klar i Larvik, gjennom en avtale med grunneier om større tomt som skal gi plass til et nybygg på 2.000 kvadratmeter og ligger på Skreppestad. Østlandsposten har mer. 
Til orientering: I Sverige åpner Lidl de første 14 butikker i august. Red.
26.06.2003: Nybygg
Brødrene Dahl med byggeplaner
Administrasjonen vil gi Brødrene Dahl dispensasjon til å reise et bygg på Søndre Felt i Rana som bryter med reguleringsbestemmelsene. Brødrene Dahl ønsker å flytte fra Strandgata til Søndre Felt og har planer om å bygge et 1.790 kvadratmeter stort grossistlager med kontor og forretning i 3 etasjer. Ranablad har mer.
26.06.2003: Arkitektur
Høyt og langt kulturhus
Den danske arkitekten Jens Thomas Arnfred vil innlemme biblioteket i et langt og smalt kulturbygg på Shell-tomta, og bygge et høyhus på ti etasjer med leiligheter og kontorer. Det danske arkitektfirmaet Vandkunsten er leid inn for å tegne et forslag til hvordan kulturhuset i Hamar kan se ut, og arkitekt og professor ved den danske arkitekthøyskolen Jens Thomas Arnfred presenterte planene for kommunestyret i går kveld. Og det var spenstige planer som den danske arkitekten la fram. H-a har mer.
26.06.2003: Produktnyheter
MIG på 500 A gir økt effektivitet
Esab har laget to nye MIG/MAG sveisemaskiner. De gir opptil 500 A strømstyrke. Maskinene er ifølge Esab svært robuste og konstruert for innendørs og utendørs bruk. Både strømkilder og mateverk bygger på gjennomprøvde løsninger. Sammen med Esab-utviklet programvare skal EsabMig gi meget gode sveiseresultater. Teknisk Ukeblad har mer.
25.06.2003: Arkitektkonkurranse
Tjære Trondheim vant
En moderne trebygning med høy glassfasade ut mot Nordre gate og et glasstårn i bakgården. Slik kan det nye bygget på branntomta i Midtbyen bli seende ut. I dag tidlig kunngjorde juryen forslaget som vant arkitektkonkurransen. Det er arkitektfirmaet Team 3 Arkitekter (Arne Henriksen Arkitektkontor Jenssen & Skodvin Arkitektkontor CV Hølmebakk Arkitektkontor i Oslo) som har laget Tjære Trondheim. Adressa har mer.
25.06.2003: Debatt
Stål viktigere enn nanofiber
Karbon er et fenomenalt materiale, det har mange etter hvert oppdaget. Men at nyutviklingen av nymotens karbonfibrer i form av nanorør skal kunne medvirke til noen industrirevolusjon, er vel å overdrive? Karbon danner selve fundamentet innen organisk kjemi. Men karbon er også det stoffet som gjør jern sterkest i form av legeringen stål, som fortsatt er verdens mest fortreffelige, økonomiske og miljøvennlige konstruksjonsmateriale totalt sett. Ingen materialer kan konkurrere med stål de første 100 årene, selv ikke karbonfibrer. TU har mer.
24.06.2003: Nybygg
Asker Kulturhus reiser seg
Asker kulturhus danner en helt liten bydel. Både kino, bibliotek, kulturhus, kommuneadministrasjon og storsenter er integrert. Bygget på totalt 26.000 kvm består av 6 deler, herav 5 med stål hovedbæring. Stokke Stål i Vestold har stålleveransen på ca. 350 tonn på oppdrag for Loe Betongelementer som leverer hulldekkene. Hovedentreprenør er Selmer Skanska. Stålmonteringen pågår i tidsrommet april - september. Kilde red / Budstikka har mer.
24.06.2003: Nybygg-Danmark
Prestisjeoppdrag til Veidekkeselskap
 
A.P. Møller - Mærsk A/S har inngått kontrakt med Veidekkes datterselskap Hoffmann A/S om utbyggingen av selskapets hovedkontor på Esplanaden i København. - Med denne kontrakten har vi vunnet en rekke større prosjekter til en samlet sum på nær 600 mill DKK de siste tre uker, sier adm. direktør Jørgen Huno Rasmussen i Hoffmann. De øvrige kontaktene omfatter bygging av nytt pakkesenter, kontorbygg, idretts- og kulturhus, sykehus og bibliotek.  Veidekke har mer.
24.06.2003: Offshore
Planlegger gigantanlegg for Nordsjø-stål
 
AF Gruppen i Oslo ønsker å bruke Raunes i Nedre Vats når millioner av tonn med stålplattformer i årene framover skal hogges opp. Vindafjord kommune og selskapet AF Decom har allerede skrevet en intensjonsavtale om langtidsleie av industri-området ved Raunesfjorden. - Dersom vi får oppdrag om fjerning og opphogging av oljeinstallasjoner, planlegger vi å sprenge ut to 60 m brede kaier med 200 og 60 m lengde, forteller adm. dir. Robert Haugen i AF Gruppen Industri. Haugesunds Avis har mer.
23.06.2003: Energi/nybygg
Statoil får bygge gassbasert kraftverk på Melkøya
 
Statoil får konsesjon av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) for å bygge og drive et gassbasert kraftvarmeverk på Melkøya ved Hammerfest. Kraftvarmeverket skal forsyne Statoil med elektrisk kraft og varme til gassproduksjonen på Snøhvit-feltet. Nopef har mer.
20.06.2003: Nybygg
Bryne Storsenter blir nest størst i Sør-Rogaland
 
Det er klart etter to styrevedtak, i henholdsvis Felleskjøpet Rogaland Agder og Coop Høyland og Jæren i går. Det går dermed mot byggestart for Bryne Storsenter i Nedremarka, vest for Bryne sentrum i løpet av ettersommeren. Åpningen av den nye handelsmagneten ligger trolig drøyt 1,5 år fram i tid. Bygget vil anslagsvis koste 200 mill kroner. Et felles eiendomsselskap, Nedremarka Eiendom AS, skal stå for utbyggingen. Aftenbladet har mer.
20.06.2003: Offshore
Storkontrakt til Aker Kværner
 
Ordrene fortsetter å trille inn i bøkene til Kjell Inge Røkkes Aker Kværner. Sammen med amerikanske BE&K sikret det norske selskapet tre kontrakter til en verdi av 724 mill kroner. Avtalen angår tre DuPont-anlegg i USA, Tyskland og Luxemburg. - DuPonts evne til endringer har gjort dem til ett av verdens mest innovative selskap. Denne alliansen øker både Duponts og Aker Kværners verdier, sier konsernsjef Helge Lund i en pressemelding. Aker Kværner skal bidra med alt fra fullservice-arbeider til vedlikehold og design. Kilde Nettavisen.no.
20.06.2003: Regelverk
Fortelle om regelendringene? - Last ned!
 
Nå kan du laste ned de presentasjonene som departementet og Statens bygningstekniske etat bruker for å fortelle om de endrede byggereglene. For å gjøre det enkelt for deg kan du velge å få dem i tre forskjellige formater. Fra 1. juli er det en del nytt å forholde seg til, blant annet:
* Frister for byggesaksbehandling 
* Frister for planbehandling 
* Ny saksbehandlingsforskrift 
* Endringer i Godkjenningsforskriften
Statens Bygningstekniske Etat har mer.
20.06.2003: Byutvikling
"Fjordbyene" i øst
 
Nye, fristende boligområder vokser frem i Stockholm og Helsingfors på gamle havne- og industritomter. Myndighetene bruker sin eiendomsrett med hard hånd for å skape en hovedstad folk trives i. I Oslo krangler politikere, planleggere og utbyggere om byplaner og tomteutnyttelser, og statlige og kommunale eiendommer selges unna så fort de bare kan. I Stockholm og Helsingfors gjør myndighetene motsatt. De beholder eiendommene og bruker offentlig finansiering og tilrettelegging samt hard styring for å utvikle en by som folk ønsker å bo i. Teknisk Ukeblad har mer.
19.06.2003: Nybygg
Veidekke med nye oppdrag i Follo
 
Veidekke har fått nye oppdrag i Follo regionen for ca. 100 mill kr siste måned. Størst er Ullerud sykehjem for Frogn kommune på 53 mill. kroner. Denne kontrakten gjelder bygging av 35 boenheter med en samlet grunnflate på 3.100 m2. Toyota på Ski skal inn i nytt bygg, og har gitt byggeoppdraget til Veidekke. Kontraktssummen er på 18 mill. For Toppenhaug BRL i Oppegård kommune skal det bygges 12 to-roms leiligheter til 11 mill. kroner. Videre er det skrevet kontrakt på tilbygg for Stavanger Rørhandel på Vestby for 12 mill. kroner og Rekkevik i Ski, som består av fem boliger (modulbygg) med en kontraktsverdi på 6 mill. kroner. Kilde Veidekke.no.
19.06.2003: Priskonkurranse
Vinner ble Møllebyen i Moss
 
Årets byggeskikkpris gikk til Møllebyen i Moss med følgende vinnere: LPO arkitektur og design as, Sundby Arkitekter, Landskapsarkitektene Berg og Dyring, Mossemøllene Eiendom AS og Moss kommune. Contiga AS har levert stål- og betongelementene. Les mer på Husbankens web-sider: www.husbanken.no.
18.06.2003: VA
Rautaruukki leverer rør til Norges største vannledning
 
Hver eneste uke kjører tre trailere, hver med fem stålrør på lasset, fra fabrikken i Finland til Hof i Vestfold. 700 trailerlass må til for å bygge Norges største vannledning fra Eikern til Tønsberg. Hvert rør er 16 meter langt og veier 5 tonn. Til hele det 46 kilometer lange anlegget (der 16 km gjenstår) går det med cirka 3500 slike rør. Total stålvekt er ca 12.000 tonn. Brødrene Dahl A/S, Tønsberg, har kontrakten om levering av stålrør og deler fra Rautaruukki. Rørene er forsynt med såkalt OV-muffe. Utvendig er røret belagt med 3 mm polyetylen og innvendig med 12 mm sementmørtel. Tb.no har mer.
18.06.2003: Nybygg
Veidekke bygger leiligheter på Skøyen
 
OBOS og Veidekke Eiendom AS har gitt Veidekke Entreprenør AS kontrakt på oppføring av første byggetrinn ved prosjektet Sjølyststranda i Oslo. Kontraktssummen er ca. 280 mill. kroner. På det tidligere Varemesseområdet på Skøyen igangsettes nå første byggetrinn på prosjektet Sjølyststranda. Kontrakten omfatter 110 leiligheter og 380 parkeringsplasser i parkeringskjeller over to plan. Dessuten skal det bygges miljølokk over E18. Kilde Veidekke.no.
17.06.2003: HMS
Farlig på norske byggeplasser
 
Halvparten av byggeplassene som ble inspisert av Arbeidstilsynet nylig, fikk pålegg om utbedre ett eller flere forhold knyttet til arbeid i høyden. 2. - 6. juni gjennomførte Arbeidstilsynet en landsdekkende aksjon på byggeplasser der fokus var fallulykker. 136 byggeplasser ble besøkt og Arbeidstilsynet gjennomførte tilsyn med 258 virksomheter. 120 av virksomhetene, (47 prosent), fikk pålegg om å utbedre ett eller flere forhold. 47 virksomheter, (20 prosent), fikk stanset hele eller deler av sitt arbeid. Dagens Næringsliv har mer.
17.06.2003: Offshore
Mørk sommer for Heerema-ansatte
 
Heerema permitterer mellom 150 og 200 ansatte i juli på grunn av manglende oppdrag. - Hovedårsaken er at vi har en nedgang i antall ordre, og det har sammenheng med at det er en nedgang i utbygging av felt i Nordsjøen, sier administrerende direktør Gustav A. Amundsen. Han mener at Statoils anbudspolitikk har slått svært uheldig ut for bedriften. NRK har mer.
17.06.2003: Fundamentering
Kynningsrud Fundamentering med Operaoppdrag
 
Veidekke Entreprenør AS har tildelt Kynningsrud Fundamentering AS oppdraget med å spunte og pele for den nye operaen i Bjørvika. Anbudssummen er på ca 55 millioner kroner. Veidekke Entreprenør AS har på sin side fått oppdraget på grunnarbeidene av Statsbygg. Anbudssummen er på ca. 207 mill. kroner og består av omfattende grunn- og betongarbeider opp til 2,6 meter over sjøflaten. Arbeidene utføres delvis i sjø og delvis fra arbeidsplattform i spuntet- og tørrlagt byggegrop under sjønivå. Som bæring for bunnplate og kai skal det utføres ca 20.000 meter av ulike peletyper. Veidekke har mer.
16.06.2003: Statistikk
Nedgang for næringsbygg
 
I årets fire første måneder er det igangsatt et bruksareal på 1 015 000 kvm til annet enn bolig. Dette er en nedgang på hele 19 % fra samme periode i fjor. Igangsatt bruksareal til varehandel, reparasjon av kjøretøy og husholdningsapparater gikk ned med 61 % fra 238 700 til 92 700 kvm. Bruksareal igangsatt til helse- og sosialtjenester økte med 70 % til 112 600 kvm. Fra januar til april i år er det påbegynt bygging av 7 134 boliger, 6 % færre enn i samme periode i fjor. SSB har mer.
16.06.2003: Energi
Vel blåst i nord
 
Verdens nordligste vindpark er åpnet og vil årlig bidra med 120 GWh i fornybar kraft. Debatten om vindturbiner pynter opp eller skjemmer miljøet kommer sikkert til å rase i mange år, men befolkningen i Havøysund kjemper ikke mot vindmøllene. Ordfører i Måsøy kommune, Ingalill Olsen, regner med at parken, og et planlagt utsiktssenter, vil bidra til å trekke turister til kommunen. Teknisk Ukeblad har mer.
16.06.2003: Offshore
Snøhvit-kontrakt til KSI
 
Karmøy Stålindustri (KSI) har inngått kontrakt på bygging av fem varmegjenvinnings-moduler til Snøhvit. Arbeidene vil i sin helhet bli utført i Polen og vil ikke gi noen sysselsettingseffekt ved bedriftens anlegg i Skudeneshavn. Lokalt teknisk personell vil likevel bli involvert i oppfølging og saksbehandling. Haugesunds Avis har mer.
14.06.2003: Rådgiver
Norconsult kjøper Techno Consult
 
Norconsult kjøper Techno Consult og blir landets ledende såkalt multidisipline norskeide rådgivningsselskap. De to selskapene hadde i fjor en samlet omsetning på rundt 750 mill kr. Den samlede virksomheten, som eies av de ansatte, har over 800 medarbeidere fordelt på hovedkontoret i Sandvika, 17 distriktskontorer i Norge og 9 faste kontorer utenlands. Kilde Budstikka.
13.06.2003: Offshore
Technip Offshore Norge vant kontrakt på Oseberg Sør
 
Technip Offshore Norge AS har blitt tildelt en EPCI kontrakten for installasjon av rørledninger, kontrollkabel (umbilicals) samt fleksible rør på Oseberg Sør J strukturen. Kontrakten har en verdi på 180 mill kroner. Offshore.no har mer.
13.06.2003:
Flisa-brua med store mengder stål
 
Den nyåpnede Flisa-broa med sine 197m er en trebro, men den inneholder også store mengder stål, blant annet kassebjelker, H-bjelker, slisseplater og dybler som bidrar i bæresystemer og knutepunkter. Totalt utgjør dette ca. 170 tonn som er levert av Contiga. Kilde Contiga/Trefokus.
13.06.2003:
Nostalgi er ikke nok
 Fagsjef Karl C. Boine tjuvstarter pensjonisttilværelsen. På fallrepet råder han NIF til å tenke nytt for å trekke flere kursdeltagere. Hvis ikke, er Kursdagene i Trondheim i fare. Mange av TUs lesere har deltatt på kurs i Boines regi opp gjennom årene. Etter 34 år i NIF og utrolige 41.790 deltakere på byggkurs, trer 64-åringen inn i Spania-pensjonistenes rekker. Rundt 1000 kurs har han hatt ansvaret for. Det begynte med samfunnsplanlegging og fortsatte med ulike bygg-kurs inkludert studiereiser til eksotiske steder med arkitektur som en viktig del av tema. TU har mer.
13.06.2003:
Veidekke øker aktiviteten på Kårstø gassprosesseringsanlegg
 
Statoil har tildelt Veidekke Entreprenør AS kontrakt for bygge- og anleggsarbeidet ved utvidelsen av Kårstø gassprosesseringsanlegg i Tysvær i Rogaland i forbindelse med utbyggingen av Kristin-feltet på Haltenbanken. Kontrakten har en verdi på i overkant av 200 mill. kroner. Veidekke har mer.
12.06.2003: Nybygg
I Røkkes kongelige skipshall
 
Kong Harald og dronning Sonjas reise i Romsdal førte dem til Røkkes nye Vert i Langsten. Kongeskipets sjalupp ligger i den nye sjøhallen, men i desember er ordrebøkene tomme. Sjøhallen på 45m x 110m x 56m (h x l x b) har kostet Aker Kværner 150 millioner kroner. Stålkonstruksjonene er produsert ved Contiga´s fabrikk på Roverud, Kongsvinger. I tillegg har Contiga levert et tilliggende bygg i 4 etasjer med stål og betongelementer. Totalt er det medgått ca 1000 tonn stål og 5 500 m2 hulldekkeelementer. Kilde Adressa og Contiga.
12.06.2003: Ombygging
Veidekke i Trondheim med storkontrakt for Trondos
 
Veidekke Entreprenør AS har inngått kontrakt med Trondos (Trondheim og omegn samvirkelag) om ombygging av NKL's gamle lager på Lade til kjøpesenter i forbindelse med at Trondos nå samler all sin virksomhet på Lade under ett tak. Kontrakten er på ca. 160 mill. kroner ekskl. mva. Veidekke har mer.
12.06.2003: Nybygg
Utbygging av Sjølyststranda vedtatt
 
Veidekke og OBOS begynner utbyggingen av Sjølyststranda før sommerferien. I første byggetrinn skal det bygges 110 boliger, 425 parkeringsplasser samt et 170 meter langt miljølokk over E18. Med dette starter siste del av forvandlingen av det gamle NEBB/Varemesseområdet på Skøyen til en ny bydel. Veidekke har mer.
11.06.2003: Nybygg
Diplom-Is bygger Nord-Norges største fryselager
 
Diplom is bygger Nord-Norges største og mest moderne fryseri, og det er ikke tilfeldig at fryselageret ligger i Harstad. Det er mange år siden det ble produsert iskrem i Harstad. Men byen er likevel sentral for Norges største iskremprodusent. Til høsten flytter de 17 ansatte fra Sama til nye kontorlokaler og et topp moderne fryselager på Stangnes-basen. Bærekonstruksjonene er av stål og er levert av Skalles Mek Verksted i Fredrikstad. Harstad Tidende har mer.
10.06.2003: Offshore
Technip Offshore Norge vinner Kristin-kontrakt
 
Statoil har tildelt Technip Offshore Norge kontrakten på leveranse og installasjon av fleksible stigerør til Kristin-plattformen. Kontraktsverdien er på 414 mill kr. Leveransen omfatter også produksjons-, olje- og gasseksportstigerør. Stigerørene produseres på Technips fabrikk i Le Trait i Frankrike. Kristin-utbyggingen er beregnet til å koste omlag 17 mrd kr. Ca. 80 % av leveransene kommer fra norsk industri. Offshore.no har mer.
10.06.2003: Miljø
Forbausende
 
Landbruksdepartementet markedsfører den nye limtrebroen på Flisa som en miljøvennlig erstatning for stål og betong. Broens treverk er impregnert med Kreosot som inneholder miljøgiften PAH. Når det er varmt vil broen "svette" slik jernbanesviller av gammel type gjør. Folkehelsa påpeker at mennesker, spesielt barn, ikke bør ha kontakt med slikt trevirke. Miljøgiften PAH har ført til kostholdsrestriksjoner i en rekke norske fjorder og er ansett som et alvorlig problem. "Vi mener det er galt å markedsføre trebroer som et miljøvennlig alternativ i forhold til andre byggematerialer, spesielt når de inneholder miljøgifter som faktisk er anbefalt ikke brukt av miljøhensyn", skriver Betongelementforeningen på sine hjemmesider. Les mer her.
10.06.2003: SSB
Liten nedgang i byggekostnadene
 
Byggekostnadsindeksen for boliger minsket med 0,1 % fra april til mai i år. Den siste måneden minsket byggekostnadene for boligblokker med 0,4 %, mens eneboliger holdt seg uendret. Byggekostnadene for boligblokker steg med 3,4 % siste året. Boligblokkers materialkostnader økte med 2,0 % i samme periode. Fra mai i fjor til mai i år steg kostnadene for rørleggerarbeid i boligblokker med 5,3 %. SSB har mer.
06.06.2003: Miljø
Pilestredet Park stakk av med Glassbjørnen
 
Glassbjørnen 2003 er en nyetablert nasjonal miljøpris som deles ut for første gang i år. I kategorien gjenvinning vant Statsbygg Glassbjørnen for et av landets største rive- og byggeprosjekter Pilestredet Park som har vist at det er mulig å oppnå høy grad av gjenvinning av rivemasser. Av 98 200 tonn rivemasse har 96 600 tonn, hele 98,36 prosent, gått til ombruk og gjenbruk. Statsbygg har mer.
05.06.2003: Miljø
Sponheim ut mot betong og stål
 
Landbruksminister Lars Sponheim sier rett ut at han ønsker økt bruk av tre fremfor stål og betong i alle slags typer bygg. Årsaken til dette skal være at han vil redusere de nasjonale klimagassutslippene.
- Norge har påtatt seg ambisiøse mål for å redusere de nasjonale utslippene av klimagasser. Økt bruk av tre framfor stål og betong i alle slags typer byggverk er et viktig bidrag i så måte. Energibruken står direkte eller indirekte for de aller fleste miljøproblemer Det kreves betydelig mindre energi for å fremstille treprodukter enn tilsvarende produkter i metaller, betong og tegl. Treprodukter krever også mindre transportenergi. Ved å øke bruken av tre, erstatter man samtidig materialer som avgir mer klimagasser, sier Sponheim. Landbruksministeren er særlig opptatt av å øke bruken av tre i byene.
- Det er fullt mulig å bygge både mindre boligblokker og offentlige bygg som skoler og sykehus i tre, sier han, og viser til OL-anleggene og Oslo Lufthavn Gardermoen som gode eksempler på banebrytende bruk av trekonstruksjoner. Sponheim er i dag på Flisa for å åpne verdens lengste trebro.
Norsk Stålforbund og Betongelementforeningen har reagert på Sponheims pressemelding og sendt ut en felles pressemelding. Byggeindustrien har mer.
04.06.2003: SSB
Færre nye industri- og lagerbygninger
 
I 1. kvartal i år er det påbegynt 130 000 kvm til industri- og lagerbygninger, 53 % mindre enn i 1. kvartal i fjor. Igangsatt bruksareal til kontor- og forretningsbygninger gikk ned med 34 %. Påbegynt bruksareal til bygninger for helsetjenester økte med 48 % til 111 000 kvm fra 1. kvartal i fjor til 1. kvartal i år. Påbegynt bruksareal til undervisnings- og kulturbygninger har økt med 14 % til 117 000 kvm.
Flere nye blokkleiligheter
I 1. kvartal i år er det påbegynt bygging av 2 498 blokkleiligheter, 37 % flere enn i 1. kvartal i fjor. For andre boligtyper er det tilsvarende nedgang, slik at den totale igangsettingen av boliger ligger på samme nivå som i 1. kvartal i fjor. Fra 1. kvartal i fjor til 1. kvartal i år gikk antall påbegynte eneboliger ned med 12 % til 1 731. Antall påbegynte tomannsboliger gikk ned med 22 % til 400, og antall rekkehus, kjedehus og andre småhus hadde en nedgang på 14 % til 765. SSB har mer.
04.06.2003: Offshore
Aker Kværner vinner EPC-kontrakt i Australia
 
Aker Kværner er tildelt en EPC-kontrakt fra det australske oljeselskapet Santos Limited. Kontrakten har et potensial på mellom 100 og 190 millioner kroner. EPC-kontrakten ble tildelt O&G Solutions som er en joint ventyure mellom Kværner E&C Australia og United KG pty Ltd. Kontrakten omfatter utvikling, innkjøp og bygging for Santos. Varigheten for kontrakten er i utgangspunktet tre år, men kan utvides til åtte år gjennom kontraktsfornyelser på tre og tre år. Kilde Offshore.no
02.06.2003: Stålentreprenør
KB Gruppen overtar hele Contiga
 
Selmer Skanska AS har solgt sin eierandel på 49 % i Contiga AS til KB Gruppen Kongsvinger AS. KB Gruppen eide tidligere 49 %, og vil nå ha en eierandel på 98 %. Adm. dir. Axel Baumann i Contiga kontrollerer de resterende 2 %. Bakgrunnen for salget er Skanska ABs strategiske beslutning i sept 2002 om i større grad å fokusere på kjernevirksomheten og redusere kapitalbindingen. Contiga AS er en ledende leverandør av stål- og betongelementer i Norge og Sverige. Bygg.no har mer.
02.06.2003: SSB
Mer rehabilitering av bygg
 
Produksjonen innen rehabilitering, bygg, var 7,2 % høyere 1. kvartal i år sammenliknet med 1. kvartal i fjor. En stor del av denne økningen skyldes at påskeferien var i 1. kvartal i fjor. Produksjonsindeksen for nybygg gikk ned med 0,8 %. Byggeaktiviteten totalt økte med 2,7 %. Anleggsproduksjonen økte med 1,3 %. Bygge- og anleggsvirksomheten totalt økte med 2,5 %. Kilde SSB.
02.06.2003: Produktnyhet
Sveis lurere
 
Hydro Gas and Chemicals lanserer et nytt produkt for gassregulering til halvautomater for sveising med rørtråd og massivtråd. Deres EWR (Eletronic Welding Regulator) er en elektronisk gassregulator som gjør at gassmengden optimaliserer på hver enkelt sveis. Den virker i tillegg som en spareventil, og gir ingen ekstra gassmengde i starten av sveisingen. Resultatet blir at du sparer gass fordi sveisemaskinen alltid bruker riktig mengde. Teknisk Ukeblad har mer.
Nyhetsarkiv:

År 2003

År 2002

År 2001 År 2000

Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02 Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01
Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009