AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter juli 2003

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden

31.07.2003: Arkitektur
Amerikanske stålkonstruksjonspriser tildelt
En gang i året tar American Institute of Steel Construction (AISC) et avbrudd fra dets alvorlig arbeid med å gi teknisk assistanse til arkitekter, ingeniører, og byggmestre. Gjennom stålprisene "Innovative Design and Excellence in Architecture with Steel" (I.D.E.A.S.), ærer instituttet noen få utvalgte prosjekter som bruker stål og viser en eksemplarisk sammensmelting av arkitektonisk uttrykk og strukturell form. På topp i listen over årets nasjonale vinnere finner vi The Kimmel Center for Performing Arts av Rafael Viñoly Architects. Denne bygningen og de andre prismottakerne viser konstruksjons stål med fremstående arkitektoniske egenskaper som demonstrerer kreativitet i å kombinere stålelementer med andre materialer. En annen prisvinner er en ny bygning for Des Moines Area Community College (Iowa), ved Renaissance Design Group med Dennis & Magnani Structural Consultants og KJWW Engineering. Architectureweek har mer.
31.07.2003: Entreprenør
Østfoldselskap bygger med suksess
Entreprenørselskapet Ove Skår i Sarpsborg oppnådde i 2002 en resultatmargin på hele 15 %. Med driftsinntekter på 169,8 mill kroner leverte selskapet et resultat før skatt på hele 25 mill kroner, skriver Finansavisen. Daglig leder Gisle Eidissen har følgende resept for selskapets suksess; - Vi er nøye i alle detaljer og er bevisste på hvilke prosjekter vi går inn i. Hovedmarkedet er i Akershus og selskapet arbeider hovedsakelig med lette industribygg og offentlige bygg. Byggeindustrien har mer.
30.07.2003: Offshore
Technip får storkontrakt på Snøhvit
Statoil har tildelt Technip Offshore Norge kontrakt på installasjon av rørledninger og kabler for Snøhvitprosjektet. Kontrakten til en verdi av om lag 550 millioner kroner omfatter legging og sammenkopling av rørledninger og kabler ute på feltet, samt legging og sammenkopling av kontrollkabelen og kjemikalierørene mellom Snøhvitfeltet og Melkøya ved Hammerfest, opplyser Statoil. Hegnar.no har mer.
24.07.2003: Offshore
FMC vinner storkontrakt i Vest-Afrika
FMC Technologies har blitt tildelt en storkontrakt av Canadian Natural Resources for levering av undervannsutstyr til Baobab-feltet utenfor Elfenbenskysten. Kontrakten har en verdi på ca. 800 mill kroner. Leveransene omfatter 12 ventiltrær, 4 manifolder og tilhørende kontrollsystemer til produksjonen, samt systemer for å koble et flytende produksjonsskip opp mot feltet. Offshore.no har mer.
21.07.2003: Grossist
Stålgrossist halverte overskuddet
Norges største stål- og metalldistributør, Norsk Stål, har lagt bak seg et nytt tøft år i følge Finansavisen. Driftsresultatet ble nesten halvert til 21,2 mill kroner, mens overskuddet etter skatt falt fra 20,6 mill kroner i 2001 til 10,5 mill kroner i 2002. I årsrapporten er ikke selskapets styre spesielt optimistisk med tanken på utviklingen i 2003. Dyre lønnsoppgjør svekker industriens konkurranseevne og det gir igjen lavere innenlandsk stålforbruk. Dette innebærer at Norske Stål og de øvrige stålgrossistene må belage seg på et nytt magert år i 2003. Kilde Byggeindustrien.
18.07.2003: Byggearealstatistikk, jan-mai 2003
17,2 % nedgang for næringsbygg
I perioden januar til mai i år er det totalt igangsatt bygging av over 2,4 millioner kvm bruksareal. Det er 12,6 % mindre enn i de fem første månedene i fjor. For andre bygg enn boliger er det en nedgang på 17,2 %. Igangsatt nybygg til varehandel og forretningsmessig tjenesteyting er mer enn halvert sammenlignet med 2002. Det var påbegynte bygging av 8 506 boliger i årets fem første måneder. Det er 6,5 % færre boliger sammenlignet med samme periode i fjor. SSB har mer.
17.07.2003: Nybygg
AF Gruppen med nye kontrakter
AF Ragnar Evensen, et datterselskap av AF Gruppen, har inngått byggekontrakter for ca 380 mill kroner. Kontraktene gjelder Sagene Panorama for Naturbetong, Midtåsen sykehjem på Nordstrand for Bjørndalen Eiendom AS, grunn- og betongarbeider i forbindelse med nytt kreft- og isolatsenter for Ullevål Universitetssykehus, innvendige arbeider på Agrokvartalet i Asker for Woxen Eiendom AS, ny skole og verkstedhall for Forsvarsbygg på Sessvollmoen og ny barneskole i Drøbak for Frogn kommune, heter det i en børsmelding. 
16.07.2003: Entreprenør
Endelig overskudd etter Selmer-kjøp
For første gang siden den svenske giganten Skanska kjøpte anleggsfirmaet Selmer i 2000 går Selmer Skanska, det nye navnet på Selmer, nå med overskudd. Skanskas kjøp av Selmer i 2000 fikk ingen heldig start. Både i 2000 og 2001 var det røde tall. Det første fulle regnskapsåret, 2001, endte med et underskudd på 187 millioner kroner før skatt. I fjor ble det snudd til et overskudd på 107 millioner kroner før skatt. Aftenposten har mer.
16.07.2003: Offshore
Vil ikke satse i Norge 
Aktivitetene ved norske oljeverft vil bli redusert med 70% de neste tre årene hvis ikke norske myndigheter kommer med tiltak. Dette kommer fram i en rapport utarbeidet av TBL, Teknologibedriftenes Langsforening. Undersøkelsen som er gjort ved 13 av oljeverftene langs kysten, viser klart at det nå er alvorlig pessimisme i den norske oljenæringen. Den viktigste grunnen til det er at både de norske og de utenlandske oljeselskapene synes at det er mer interessant å lete etter olje og gass andre steder i verden enn på norsk sokkel. NRK har mer.
15.07.2003: Innemiljø
Råteeksperter refser byggfirmaer
Norges fremste eksperter på sopp- og fuktskader refser norske entreprenører for slurv og dårlig håndverk. Ifølge selskapet Mycoteam har det de siste årene vært en eksplosjon i råteskader i nybygg, noe selskapet mener skyldes dårlig kompetanse på området hos mange byggfirmaer. Hovedårsaken til de mange skadene er hastverk kombinert med utstrakt bruk av gips- og sponplater. Dette har ofte sammenheng med rask byggetid og bruk av nye materialer. P4 har mer.
15.07.2003: Arkitekt
Fehn og Thorsen får kulturpris
Arkitekt Sverre Fehn og Kjetil Trædal Thorsen får Anders Jahres kulturpris for 2003. Thorsen er grunnleggeren bak arkitektfirmaet Snøhetta som bl. a. har tegnet biblioteket i Alexandria i Egypt. De to prisvinnerne vil bli belønnet med 400.000 kroner. hver. Sverre Fehn har gjennom sitt virke som arkitekt stått bak mange kjente bygg som Hedmarksmuseet i Hamar, Aukrust-senteret i Alvdal, Bremuseet i Fjærland og Villa Busk i Porsgrunn. Kilde NRK.
14.07.2003: Handel
USAs ståltoll brøt med WTO-regelverket
Amerikanske tiltak mot import av stål er i strid med reglene i Verdens handelsorganisasjon (WTO). Det fastslår et panel opprettet av WTO. Dermed har saksøkerne, blant dem Norge, fått fullt medhold. Foruten Norge er EU, Japan, Korea, Kina, Sveits, New Zealand og Brasil saksøkere i stålsaken mot USA. Panelet ble opprettet på saksøkernes anmodning etter at USA i mars 2002 innførte treårig beskyttelsestoll og andre tiltak rettet mot import av en rekke stålprodukter. Tiltakene førte til sterke internasjonale reaksjoner. Utenriksdep. har mer.
14.07.2003: Nybygg
Optimisme i byggebransjen
Til tross for tørke i Vefsn, byggebransjen i Rana har nok å henge fingrene i og ser stort sett lyst på framtida. Med unntak av én bedrift, har alle de fem entreprenør-firmaene Rana Blad har snakket med, uttrykt at de er fornøyd med markedet. - Det har vært ganske bra med oppdrag de siste månedene. Det er nok å gjøre foreløpig, forteller daglig leder i Mo Bygg og Anlegg, Jarl-Inge Losvik. Rana Blad har mer.
14.07.2003: Nybygg
Intensjonsavtale om Kilden-bygget
Selmer Skanska og Veidekke har undertegnet intensjonsavtale om bygging av nye Kilden Opplevelsessenter i Tønsberg til cirka 115 millioner kroner. Oppstart for byggingen er på nyåret 2004. Senteret får åtte eller ni kinosaler med plass til mellom 1.000 – 1.200 personer. Den største salen har plass til 460. Tb.no har mer.
11.07.2003: Rådgiver
Svensker kjøper Statkraft Grøner
SWECO kjøper det norske teknikk-konsulentselskapet Statkraft Grøner. Statkraft Grøner omsetter for 320 mill kroner, har 320 ansatte på 7 steder i Norge og et 20-talls konsulenter i Göteborg og Stockholm. - Statkraft Grøner har sterke markedsposisjoner innenfor sine virksomhetsområder og kan vise til god lønnsomhet. Oppkjøpet innebærer at vi får en strategisk viktig posisjon i Norge, sier SWECO-sjef Wigon Thuresson. Hegnar.no har mer.
11.07.2003: Offshore
Storkontrakt til Aker Kværner
Aker Kværner har fått en kontrakt av Veracel Celulose S/A verdt omtrent 830 millioner norske kroner for bygging av to ovner i en ny papirmassefabrikk i Brasil. Ovnene skal tilføre kraft til energikrevende anlegget. Den ene skal være barkfyrt og den andre skal være en gjenvinningskjele, som skal utvinne kraft basert på brukte kjemikalier. Nettavisen har mer.
11.07.2003: Nybygg
Gjelsten vil bygge på komposttomt
Bjørn Rune Gjelsten vil bygge lager og kontorer på komposteringstomten på Brobekk i Oslo, etter at all kompostering om halvannet år flyttes til Grønmo. Det er plass til 80 000 kvm kontorer på tomten. - Vi jobber med å få flere konkrete industribedrifter og legger opp til lager og kontorbygninger, sier adm. dir. Asgeir Solheim i Fabritius Eiendom, som eies av Gjelsten. Aftenposten har mer.
10.07.2003: Stålentreprenør
Scanbridge beste entreprenørbedrift i Norge
Scanbridge i Sandnessjøen var Norges beste entreprenørbedrift i fjor. Det er resultatet av Byggeindustriens undersøkelse blant landets 100 største entreprenørbedrifter. Undersøkelsen registrerer vekst i omsetning og overskudd i forhold til omsetning. Scanbridge gjør det skarpt i begge målinger: Med en vekst i omsetning på 82 % er bedriften nest best i landet. Scanbridge er best i landet med et overskudd på 15,6 % av omsetningen. Scanbridge omsatte i fjor for 94,7 millioner. Overskuddet var på 14,8 millioner, over dobbelt så mye som budsjettert. Helgelands Blad har mer.
10.07.2003: Nybygg
Storkontrakt til Budeng & Vik
Budeng & Vik Entreprenør as skal bygge Kystverkets nybygg på Hasseløy i Haugesund. Nybyggets første trinn, et bygg i fire etasjer på totalt 3.000 kvm, har en kontrakts verdi på ca. 32 millioner kroner. Det starter 1. november i år, og er tidenes største kontrakt for oss, forteller Kåre Budeng og Svein O. Vik, daglige ledere i Budeng & Vik entreprenør as. Byggets fasade mot sjøen er i stål og glass, mens fasaden mot nord er laget av hvite betongelementer. Haugesunds Avis har mer.
10.07.2003: 
Millionsnusk i byggebransjen
Svart arbeid er nærmest blitt varemerket til deler av bygg- og anleggsbransjen i Oslo. Kemneren kontrollerte i fjor 6 byggeplasser, hvor til sammen 140 firma med nesten 1.000 ansatte var involvert. Det ble avslørt innbetaling av skatt tilsvarende 35 millioner kroner, og manglende arbeidsgiveravgift tilsvarende 15,5 millioner kroner. Tallene for første halvår i år er ikke offisielle ennå, men situasjonen er omtrent uendret i forhold til de beløp som er avdekket så langt. Dagsavisen har mer.
09.07.2003: Byggekostnadsindeks for boliger, juni 03
Ingen endring i byggekostnadene
De totale byggekostnadene for boliger viste ingen endring fra mai til juni i år. Byggekostnadene for boliger økte med 3,1 prosent fra juni 2002 til juni 2003. Materialkostnadene økte med 2,2 prosent i samme periode. Kostnadene for rørleggerarbeid steg mest det siste året med respektive 5,6 og 5,2 prosent for eneboliger og boligblokker. SSB har mer.
08.07.2003: Industri
Fortsatt tilbakegang i industrien
Fra januar til mai i år omsatte industrien for ca. 206 mrd kroner, dette er en nedgang på 4,3 % i forhold til samme periode i 2002. Den svake utviklingen omfattet både innsatsvarer, konsumvarer og investeringsvarer. Omsetningstall fra norsk olje- og gassutvinning i mai 2003 viser en nedgang på ca. 9 % sammenlignet med samme periode i fjor. SSB har mer.
08.07.2003: Offshore
KSI leverer undervannsstrukturer
Karmøy Stål Industrier (KSI) leverer i disse dager to undervannsstrukturer som skal slepes ut og installeres på Ardmore-feltet i Nordsjøen. Det dreier seg om to SAL-systemer (Single Anchor Loading Systems) som er produsert for Arendal-firmaet APL (Advanced Production and Loading AS). APL leverer komplette fortøynings- og lastesystemer over hele verden. Haugesunds Avis har mer.
07.07.2003:
ABT Construction AS konkurs
ABT Construction AS på Nøtterøy med 25 ansatte er konkurs. Bedriften meldte selv oppbud. Årsak er generelle problemer bransjen har slitt med. Selskapet hadde en gjeld på 8,6 mill kroner. ABT Construction ble stiftet i 1991, og selskapet har gjennom årene bygget mange store stålbygg rundt i Norge. Spesielt har man hatt mange oppdrag for verftsindustrien. Her hjemme har selskapet blant annet bygget Heerema Tønsberg nybygg på Ramdal og biblioteket i Tønsberg. Tb.no har mer.
07.07.2003:
De ansatte forsvinner fra Mandal Stål
Fredag var siste dag før ferien for de ansatte ved Fundia Mandal Stål. De fleste ved Stålen går ut i en livslang ferie. I april ble det endelig klart at bedriften Fundia Mandal Stål legges ned etter 90 år. I pressemeldingen het det at årsaken var at etterspørselen etter fabrikkens produkter har forverret seg kraftig og ført til at virksomheten har vært tapsbringende det siste året. På daværende tidspunkt var det 35 ansatte ved bedriften. Alle ble sagt opp. Fædrelandsvennen har mer.
04.07.2003: Produktnytt
Novatio Metal Shine
Novatio Metal Shine er en rense- og poleringsspray for rens, polering og beskyttelse av rustfritt stål og metaller. Relekta lanserer nå Metal Shine på det norske markedet. Bruken av moderne materialer som rustfritt stål, aluminium, kobber, messing, krom og elokserte flater blir mer og mer utbredt både industrielt, i biler, og i innredninger og interiør. Dette stiller nye krav til rengjøring og overflatebehandlingen. Byggeindustrien har mer.
04.07.2003: Miljø
Erstatt impregnert tre med stål
I en undersøkelse som Statens Forurensningstilsyn har gjennomført i mai og juni kommer det fram at én av seks trevarehandlere selger treprodukter med de forbudte impregneringsstoffene krom og arsen. Stoffene kan være kreft- og allergifremkallende. Overingeniør Leif Inge Pausen hos Fylkesmannen i Nord-Trøndelag ber folk vurdere andre løsninger enn impregnerte materialer. Alternative løsninger kan være å bruke mur eller stål i byggekonstruksjoner som skal stå i jorda, mener Paulsen. Kilde: Aftenposten og NRK.
04.07.2003: Firmanytt
ABB selger virksomhet i Norden
Det finske konsernet YIT har kjøpt ABB Building Systems av ABB. Dette omfatter virksomheter i Norge, Sverige, Finland og Danmark. - Dette salget har vært planlagt i lang tid. Denne transaksjonen gjør at ABB i Norge kan fokusere på kjernevirksomhetene kraft og automasjon. Samtidig representerer YIT en utpreget industriell løsning som vil videreføre Building Systems' virksomhet til beste for kunder og ansatte, uttaler ABBs adm. dir. Peer-Håkon Jensen. Aftenposten har mer.
03.07.2003: Offshore
Storkontrakt til Aker Stord
Statoil har inngått en intensjonsavtale med Aker Stord verd over 700 millioner kroner. Aker Stord skal gjøre innstallasjonsarbeid på Kårstø i forbindelse med den nye Kristin- plattformen som er under bygging. Oppdraget vil gi arbeid til rundt 500 ansatte i 15 måneder. Informasjonssjef Alf Terje Myklebust i Aker Stord sier avtalen er et gjennombrudd for bedriften. NRK har mer.
03.07.2003: Bygg og anlegg
De 100 største i Bygg og Anlegg i 2002
Byggeindustrien presenterer listen over de 100 største aktørene i Bygg og Anlegg. Øverst troner Veidekke etterfulgt av Selmer Skanska, NCC Construction og AF Gruppen. Af Gruppen hadde størst omsetningsvekst i 2002 på hele 55,2 %. På de neste plassene følger BackeGruppen, Kruse Smith, Reinertsen Anlegg, Block Watne og Peab. Den fullstendige tabellen blir presentert i Byggeindustrien nr. 9, men også på nett: http://www.bygg.no/top100ba/hundrestore-2002-index.asp. God lesing!
03.07.2003: Halvfabrikata
Stålsalg i motvind
Fire ansatte ved Norsk Stål Tynnplater AS fikk varsel om permittering rett før ferien. Dårlig ordretilgang er grunnen til den varslede nedskjæringen i arbeidsstokken. - De ansatte har vært med på en ordning en kortere periode hvor overtid er blitt tatt ut i avspasering time for time, sier økonomisjef Kjeld Petter Gjersøe hos Norsk Stål Tynnplater AS. F-b.no har mer.
02.07.2003: Energi
Vindkraft på Hitra
Statskraft har besluttet å bygge en stor vindpark på Hitra. Vindparken vil gi et betydelig bidrag til Statskrafts satsing på å være ledene i Europa på miljøvennlig energi. Produksjonen på ca 150 GWh med en effekt på 56 MW tilsvarer strømforbruket til 7.500 husstander. Hitra Vindpark blir plassert på Eldsfjellet og skal bestå av ca 25 vindmøller. Hvert mølletårn blir ca 70 meter høyt, og rotoren har en diameter på ca 80 meter. NRK har mer.
01.07.2003: Sverige
Stålpris til Apatébron
Den rustfrie gang- og sykkelbroen i Hammarby Sjöstad i Stockholm vant det første "Stålbyggnadspriset 2003". Juryen mente at Apatébron med sin satsning på ny design sammen med valget av rustfritt stål som eneste konstruksjonsmateriale, var en verdig vinner. Stålmonteringar AB STÅLAB tilvirket og monterte broen. Arkitektene Erik Andersson, Magnus Ståhl och Jelena Mijanovic har tegnet Apatébron. SBI har mer.
01.07.2003: Industri
Industrien flagger ut uansett
Rentekutt er ikke nok for Stansefabrikken. Ikke når lønningene i Litauen er på én tiendedel av hva de er i Norge. Flere bedrifter fullfører utflagging tross rentekutt. Selv om optimismen er på vei tilbake i industrien kommer de gode tidene for sent til å stoppe utflaggingen av deler av driften for Stansefabrikken. Stålplateprodusenten har fabrikker i Lillesand, Fredrikstad og Trondheim, men har nå kjøpt seg inn på markedet i Litauen. Dermed står de norske arbeidsplassene i fare. Ba.no har mer.
Nyhetsarkiv:

År 2003

År 2002

År 2001 År 2000

Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02 Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01
Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009