AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter desember 2003

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden

29.12.2003:
Ny Svinesundbru mot underskudd
Da det tyske Bilfinger Berger knep Svinesundprosjektet foran nesen på Skanska var det en oppsiktsvekkende differanse på pris mellom de to. Svenske Skanska lå 40 prosent over tyskernes tilbud. Tilbudet fra Bilfinger Berger lød på 527 millioner svenske kroner, mens Skanskas lød på 747 millioner. I svensk byggenæring ble Bilfinger Bergers tilbud gjenstand for stor oppmerksomhet, og spekulasjonene rundt hvordan man hadde kunnet komme med et såpass lavt bud florerer. NRK har mer.

29.12.2003:
Over og ut med Selmer
Entreprenørselskapet Selmer Skanska skifter 1. januar navn til Skanska Norge AS. –Selmer-navnet har lange tradisjoner i Norge, så det er med et visst vemod vi nå takker farvel til dette merkenavnet, sier administrerende direktør Petter Eiken i en pressemelding. Det nye merkenavnet Skanska markerer at selskapet er blitt en integrert del av det internasjonale entreprenørselskapet Skanska AB. Eiken peker på at det er naturlig å bruke et felles varemerke på tvers av landegrensene. Kilde DN.

24.12.2003:
Selmer Skanska fikk storkontrakt
Selmer Skanska får oppdraget med å bygge pasienthotellet ved det nye regionsykehuset i Trondheim. Oppdraget er verdt nitti millioner kroner. Det 110 rom store hotellet skal stå ferdig til høsten neste år. Selmer Skanska skal også bygge det nye Nevrosenteret. Senteret er det største enkeltsenter i byggefase 1 og vil inneholde bl. a. 12 operasjonsstuer og store pasientarealer. Nevrosenteret er det nye hjemmet for blant annet Øre-nese-hals-avdelingen. Kilde NRK.

23.12.2003:
Trøndersk byggeboom
2003 har vært et gullår for bygg-og anleggsbransjen i Trøndelag. Storkontrakter fra både offentlig og privat sektor er årsaken. Formann ved Selmer Skanska på Solsiden i Trondheim, Arild Vikan, sier det meste ser bra ut for tida. - Vi ser både på sysselsettinga og på bunnlinja at dette har vært et godt år. Neste år ser også ut til å bli et godt år. Vi kommer il å ha mye aktivitet i Trondheim. Ordrebøkene er godt fylt opp også for 2004, sier Vikan. NRK Trøndelag har mer.

23.12.2003: Nybygg
Ny svensk kontrakt
JK Bygg i Gøteborg, et selskap i AF Gruppen, har inngått kontrakt med Sahlgrenska Universitetssykehus i Gøteborg på prosjektering og utførelse av et kontor- og servicebygg. Kontraktsummen er ca. 108 millioner svenske kroner. Byggestart er i januar 2004. Kontrakten har klausul om styregodkjenning. For JK Bygg betyr dette at ordrereserven for 2004 blir 385 millioner kroner, ifølge en børsmelding.

22.12.2003:
Nye "World Trade Center" blir verdens høyeste
Når det nye ”Freedom Tower” står ferdig, vil det bli verdens høyeste byggverk. Bygget skal erstatte det tidligere World Trade Centeret og skal etter planene som ble fremlagt fredag, være ferdig i 2008. New Yorks Ordfører Michael R. Bloomberg sa under avdekningen at dette ikke bare er en vidunderlig dag for New York, men hele USA. Den nye skyskraperen som blir glassinnhyllet og skinnende, vil ruve 541 meter over bakken, og slår dermed kontorbygget i Tapei, som i dag regnes for verdens høyeste på 508 meter. Det ferdige resultatet skal ha kommet frem etter et kompromiss mellom de to arkitektene Daniel Libeskind og David Childs. Kostnadene for det nye "Freedom Tower" skal være bergnet til 1.5 mrd dollar. Boarding har mer.

19.12.2003: Nybygg
NCC var billigst - Veidekke fikk avtale
NCC mener de er forbigått i anbudsrunden om bygging av Risenga svømmehall i Asker. NCCs tilbud er 7 millioner kroner lavere enn Veidekkes. Veidekke fikk anbudet, til tross for at deres tilbud altså er langt dyrere. Nå truer entreprenøren med å klage kommunen inn for klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA). De har sendt klagen over til Asker kommune for å gi kommunen anledning til "å oppklare eventuelle misforståelser i saken før vi sender den til KOFA", skriver NCC. Budstikka har mer.

18.12.2003: Boligbygging
Selmer forventer byggeboom
Onsdagens rentenedsettelse vil få store følger for boligbyggingen i Norge neste år, mener Selmer Skanska som er et av landets største entreprenørselskaper. - Dette mentalitetsskiftet er viktig. Vi vil nå sette flere boligprosjekter ut i live neste år enn vi hadde planlagt, sier administrerende direktør Petter Eiken i Selmer Skanska til Dagens Næringsliv. Eiken viser til at omsetningen av boliger bygget av Selmer Skanska, økte kraftig da Norges Bank senket renten i september i år. Nettavisen har mer.

17.12.2003: Stålgrossist
CCB Stål tar over Dikema Stål
CCB STÅL styrker sin posisjon i Norge ved overtagelsen av Dikema Stål AS, skriver CCB Stål i en pressemelding i dag. Dikema er en stål- og metallgrossist med hovedfokus på markedet i Sør-Norge, og Oslo-omådet spesielt. Firmaet har 40 ansatte. Dikema Stål AS, tidligere Dahl Jørgensen A/S, er en av de eldste aktørene i den norske stålgrossist-bransjen. Overtagelsen av Dikema Stål AS, samt kjøpet av grossistvirksomheten i Johan Vinje Stål AS i september, har styrket Rautaruukkis posisjon betydelig i det norske stålgrossist-markedet. Les mer på sidene "Stål- og Næringsnytt", logg inn ovenfor.

17.12.2003: Statistikk
Økt areal for næringsbygg
For andre bygg enn boliger økte igangsatt bruksareal i oktober med hele 44 % i forhold til oktober i fjor. Årets ti første måneder hadde imidlertid en nedgang på 8 % sammenlignet med samme periode i fjor. Av de 2,8 millioner kvm som er igangsatt til annet enn boligformål i årets ti første måneder, er 2 millioner kvm bruksareal til ulike næringer. Dette er nær 7 % mindre enn for samme periode i fjor. Hotell- og restaurantvirksomhet er den næringen som har størst økning i igangsatt bruksareal. Økningen er på 27 % sammenlignet med de første ti månedene i fjor. SSB har mer.

17.12.2003: Energi
Stor industrisatsing i Verdal
Vindmølleprodusenten ScanWind etablerer seg i Verdal. ScanWind har kjøpt en industrihall av Aker Verdal hvor man skal serieprodusere vindmøller. Med 7.000 kvm under tak er målet å levere opptil 45 nye vindmøller i året. - Vi skal bygge tolv møller innen 2005, sier ScanWind-direktør Torolf Pettersen til NRK Trøndelag. I løpet av tre år vil etableringa gi over 200 faste og varige arbeidsplasser, bare i Verdal. Alt nå er de første kontraktene inngått med lokale underleverandører. Lafopa i Verdal og Fosdalen Industrier i Malm er blant bedriftene som har fått millionkontrakter. Kilde NRK.

15.12.2003: Arkitektur
Vestbanearkitekt Koolhaas vant The Royal Gold Medal
Rem Koolhaas fra OMA, arkitekten bak Nye Vestbanen i Oslo, vant Den kongelige gullmedalje (the Royal Gold Medal) i London. Medaljevinner utpekes av RIBA (Royal Institute of British Architects) og godkjennes personlig av Dronning Elisabeth. Den gis til personer eller grupper hvis innflytelse i arkitektur har en internasjonal effekt. Årets jury uttalte: ”Rem Koolaas er samtidskjempe i utøving og læring av arkitektur. Han har satt preg på bygninger i hele verden og vist sitt unike talent, sjel og originalitet gjennom sine byggeprosjekter.” Kilde Statsbygg.

11.12.2003: Arkitektur
Nytt konserthus «I boks»
«I boks» ble onsdag ettermiddag kåret som juryens vinner blant de 102 forslagene til nytt konserthus i Stavanger. Vinnerforslaget er utarbeidet av arkitektfirmaet Medplan AS Arkitekter fra Oslo. Juryen sier at den den innvendige planløsningen har vært avgjørende for at "I boks" ble valgt. "Det har vært viktig for juryen at vinnerutkastet blir oppfattet som et signalbygg for regionen uten å ødelegge for den omkringliggende bebyggelsen", heter det i begrunnelsen. Aftenbladet har mer.

10.12.2003: Nybygg
Svevende glassbru
En viktig brikke i utbyggingen av Kvartal 13 og 14 i Ski sentrum er den 20 meter lange brua i sandblåst glassbyggesten som forbinder det gamle kjøpesenteret med det nye 36 000 kvm store komplekset som inneholder kjøpesenter, nytt Rainbowhotell, nytt kinosenter og bibliotek samt 63 leiligheter som blir innflyttingsklare til jul. Broen er utformet i glassbyggesten og stål, forteller arkitektene Alf R. Felberg og Kjell Godøy i Hille Melbye Arkitekter AS. Bygg.no har mer.

10.12.2003: Arkitektur
LINK arkitekter vant i Skien
Nye Skienshallen og den nye videregående skolen på Moflata skal utformes av LINK arkitekter fra Oslo. Det er klart etter at vinneren av arkitektkonkurransen ble kåret i går. Link sikrer seg oppdraget med prosjektet Steam. I alt fem arkitektfellesskap av i alt 21 deltakere konkurrerte om oppdraget. Link har flere priser i porteføljen og står bak flere kjente offentlige og kommersielle bygg og anlegg. Telemarksavisa her mer.

10.12.2003: Hydro Aluminium
Tett tak på nye Sunndal 4
Seksjon 3 av nye Sunndal 4 har fått tett tak, og en ny milepæl i Prosjekt nye Sunndal er nådd. Om lag 115.000 kvm med tak- og veggplater har de ansatte i AF Sunndal lagt. Seksjon 3 er et separat bygg på 450 m lengde og 50 m bredde. Det er store mengder stål og betong som har gått med til de to elektrolysehallene: 10.000 tonn stål, 4.000 tonn armeringsstål, 170 veggelementer i betong, hvert på ca. 20 tonn, og minst 60.000 m3 betong. Aura Avis har mer.

09.12.2003: Arkitektur
Stenberg, Tromsø (700 boliger) Europan 7 i Norge avgjort
8. desember ble Europan-vinnerne på de tre norske tomtene offentliggjort. Alle vinnerlagene var av tverrnasjonal karakter. I Tromsø vant den spansk-polske duoen David Franco og Renata Sentkiewicz, på Økern seiret det norsk-italienske laget Ellen Hellsten, Franco Ghilardi og Tai Grung, og i Jåttavågen kunne ingen tukte Kjersti Hembre, Norge, og Arna Mathiesen, Island. Europan, som arrangeres for 7. gang, er verdens største bolig- og byplankonkurranse og forbeholdt arkitekter under 40 år. NAL har mer.

09.12.2003: Arkitektur
Arkitekt-markedet er blitt europeisk
Norske arkitekter utfordres på hjemmebane, og jo større summer det snakkes om, desto sterkere satser utlendingene. Europa blir mer og mer ett stort arkitekt-marked. Da det ble lyst ut til åpen konkurranse om nytt konserthus i Stavanger, meldte det seg kontorer fra 28 land. Trenden ses også for flere store nasjonale prosjekter: Nederlandske O.M.A. skal tegne nye Vestbanen i Oslo og danske C.F. Møller har ansvar for Akershus universitetssykehus og Nye Bislett Stadion. Aftenbladet har mer.

09.12.2003: Statistikk
Stabile byggekostnader
Byggekostnadene for boliger i alt viste ingen endring fra oktober til november i år. Byggekostnadene for boliger økte med 2,6 % fra november i fjor til november i år. Materialkostnadene steg med 2,1 % og arbeidskraftkostnadene økte med 4,0 % i samme periode. Byggekostnadene for boligblokker økte mest siste året med 2,7 %, mens eneboliger steg med 2,6 %. I samme periode økte materialkostnadene med 2,2 % for både eneboliger og boligblokker. SSB har mer.

08.12.2003: Brann
Branner koster 10 mrd i året
Bybrannen i Trondheim i desember i fjor
- Myndighetene må vise ”muskler” i mye større grad. Lovbrudd innen brannsikring må behandles på lik linje med all annen form for kriminalitet, sa adm. dir. Hjalmar Ottesen i Firesafe AS på et seminar om brann som ble arrangert 12.-14. november i Lillestrøm. Tilstede var sentrale politikere, myndigheter, ledere i forsikringsbransjen og andre aktører som drøftet hva man må gjøres for å rette på den svært så triste brannstatistikken. De samlede samfunnskostnadene ved branner i Norge utgjør årlig 10 mrd kroner. Bygg.no har mer.

05.12.2003: Prosjektering - programvare
Vindlaststandard som regneark
Det rådgivende firmaet Dr. Techn. Olav Olsen har utviklet et regneark basert på den nye vindlaststandarden NS3491-4. Regnearket som utgis av RIF, er et nyttig hjelpeverktøy for forenkling av eksakte beregningsmetoder for bestemmelse av vindkasthastighetstrykk og vindkrefter på konstruksjoner. RIF har mer.

05.12.2003: Prosjektering - publikasjon
Dimensjonering av bygninger utsatt for vibrasjoner
RIF har ved hjelp av de rådgivende firmaene Multiconsult, Reinertsen Engineering og Dr. Techn. Olav Olsen laget en ny publikasjon kalt "Dimensjonering av bygninger utsatt for vibrasjoner". Den gir anbefalinger til forenklede beregnings- og dimensjoneringsmetoder for bygninger og bygningsdeler utsatt for vibrasjoner fra menneskelig aktivitet og fra maskiner. RIF har mer.

04.12.2003: Nybygg
Reitan reiser kontor-kompleks i Trondheim
Et stort, sammenhengende kontorkompleks på over 10 000 kvm er planlagt i Cicignon-kvartalet i Trondheim. Komplekset vil bestå av to eksisterende bygninger og et nybygg på hjørnet av Krambugata og Dronningens gate. To gamle, monumentale bankbygninger utgjør kjernen i det planlagte kontorkomplekset. Forretningsbankens gamle gård (Søndre gate 15) og Handelsbankens gård (Søndre gate 13) skal kobles sammen med et større kontorbygg som skal reises på parkeringsplassen bak Handelsbanken. Nybygget og sammenkoblingen av de tre bygningene planlegges av Bergersen Arkitekter i Trondheim. Adressa har mer.

04.12.2003: Arbeidsmarked
Russiske spesialsveisere til Snøhvit-anlegget
Aetat henter inn femti spesialsveisere fra Russland. Sveiserne får arbeid ved Snøhvit-utbyggingen i Hammerfest fra mai neste år. Det er også aktuelt å rekruttere andre faggrupper fra russisk side. Aetat opplyser de russiske sveiserne oppfyller internasjonale faglige krav og mange av sveiserne behersker engelsk. Det er også planlagt norskundervisning i Murmansk. Forventet oljeaktivitet utenfor Kola-halvøya er en grunn til at norske entrenører nå vil bruke russisk arbeidskraft. Kilde NRK.

02.12.2003: Produktnytt
Lynrask fundamentering
Behovet for støyskjerming er stort. Med Flexia Stabil kan fundamentering utføres mye raskere enn før, og med minimale inngrep i omgivelsene. - Flexia Stabil er et forhåndsprodusert stålfundament med påsveisede vinger som rett og slett slås ned i bakken med voldsom kraft. - Vi bruker et spesialprodusert dor som kobles på en standard pigghammer, forteller Flexia Stabil-ansvarlig Anders Ragnhildrød i Mesta. Denne slår så skilt- eller støyskjermfundamentet rett ned i bakken. Dette er utrolig effektivt, tidsbesparende og billigere enn vanlig fundamentering. Bygg.no har mer.

02.12.2003: Nybygg
Veidekke bygger Vestre Torggate 12 i Bergen
Veidekke Entreprenør AS har inngått avtale med Ica Eiendom AS og StorBergen Boligbyggelag om bygging av et bolig- og næringskompleks sentralt i Bergen. Kontraktssum 46,5 mill. kroner. Prosjektet består av en Rimi-forretning i 1. etasje med leiligheter fordelt på fire separate bygg på taket av forretningen. Butikken skal åpnes den19.08.04, og hele anlegget skal ferdigstilles til 15..04.05. Veidekke.no har mer.

Nyhetsarkiv:

År 2003

År 2002

År 2001 År 2000

Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02 Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01
Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009