AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter oktober 2003

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden

31.10.2003: Bygg
- Råtner på rot
En rapport fra Multiconsult slår ifølge Finansavisen fast at den offentlige eiendomsmassen har et vedlikeholdsetterslep på utrolige 175 milliarder kroner. - Store deler av Norges offentlige bygninger råtner på rot. Skoler, administrasjonsbygninger, omsorgsboliger, sykehjem, sykehus, museer, kirker og andre praktbygninger forfaller i raskt tempo, og mange nærmer seg et slags point of no return. De kan i praksis ikke reddes, sier adm. direktør Amund Alm i Boligbedriften. Hegnar.no har mer.

31.10.2003: Offshore
Stor-kontrakt til ABB
ABB Offshore Systems AS har fått i oppdrag å installere 1200 tonn med rør og stål for Statoil i forbindelse med Ormen Lange-transportprosjektet. Kontrakten har en verdi på 400 millioner kroner. Totalkontrakten omfatter modifikasjoner på Sleipner R-plattformen i Nordsjøen for mottak og videre eksport av gass fra Ormen Lange feltet. Oppstart vil være umiddelbart og oppdraget skal være ferdig 1. sept 2006. DN har mer.

30.10.2003: Teknisk godkjenning
Godkjenning av ståltak med brannmotstand R15-R60
Takkonstruksjoner av bærende profilerte stålplater med dokumentert brannmotstand R15, R30 og R60 er nå teknisk godkjent av NBI. Godkjenningene omfatter blant annet tabeller for dimensjonerende lastkapasitet ved brann, avhengig av profiltype og spennvidde. Bæreevnen er beregnet i henhold til siste utgave av NS 3472 og NS 3491. NBI Teknisk Godkjenning er gitt for stålplater fra: Plannja AS, Sitas Profil AS - Corus Bygg Systemer AS, Haironville Norge AS og Gasell Profil AS. Kilde www.byggforsk.no.

27.10.2003:
Santiago Calatrava vant Silverbalken 2003
Den verdensberømte spanske arkitekten Santiago Calatrava – Sverige-aktuell med Turning Torso i Malmö – hentet hjem Stålbyggnadsinstitutets (SBI) pris Silverbalken. –Det är första gången vi ger priset till en utlänning. Calatrava har en gedigen utbildning i flera fack. Han är skulptör, arkitekt och ingenjör. Just kopplingen mellan arkitekt och ingenjör är tilltalande. I Sverige har det blivit en olycklig lucka mellan de två kompetenserna, mellan teknik och formspråk. Jag hoppas priset kan bidra till att förändra detta, sa SBIs P. O. Stark da prisen ble delt ut under Stålbyggnadsdagen i Göteborg. Byggindustrin har mer.

30.10.2003: Produktnytt
Liten og lur sveisemaskin fra Esab
Bærbare sveisemaskiner med økt fleksibilitet, sveiser nå like godt som større og dyrere anlegg. Skal man tro en melding fra Esab, gjør nye funksjoner i deres invertere at sveisingen går som en lek. De har lansert to nye enheter i Caddy-serien. Begge har er digitalt volt/amperemeter, slik at sveiseren kan følge med på prosessen. TU har mer.

29.10.2003: Stålbygg
AF Ragnar Evensen skal bygge "Waldemars Hage"
AF Ragnar Evensen AS, et heleiet datterselskap av AF Gruppen ASA, har inngått kontrakt med Armada Eiendom AS om bygging av første byggetrinn av Waldemars Hage. Prosjektet består av 61 leiligheter i Hauchsgaten 1 ved Akerselva i Oslo. Kontraktsummen er 85,9 millioner kroner kroner eksklusive merverdiavgift. Arbeidene starter like over nyttår 2004. Byggingen vil beskjeftige ca 80 personer. Kilde Hegnar.no.

28.10.2003:
Flere industriledere med tru på framtida
Lederne er i ferd med å få igjen trua på framtida, men fremdeles er det svært vanskelige forhold for store deler av den norske industrien. Konjunkturbarometeret for 3. kvartal viser at et lavere innenlandsk rentenivå foreløpig ikke har gitt seg utslag i merkbar bedring av forholda for norsk industri. Industrilederne melder om nedgang i produksjonsvolum, kapasitetsutnytting og sysselsetting. Ordretilgangen er fremdeles lav, men den negative utviklinga i eksportprisene ser ut til å ha stoppet. SSB har mer.

24.10.2003:
Veidekke Trondheim med storkontrakt
Veidekke Entreprenør AS har inngått kontrakt med Trøndelag Investeringsselskap A/S om ombygging og utvidelse av Ivar Lykkes vei 3 på Tiller der Plantasjen og Skeidar nå holder til. Kontraktssummen er på 135 millioner kroner. Arbeidene med bygging av nytt areal for Plantasjen samt bygging av parkeringshus under bakken startet i juli. Denne kontrakten er nå utvidet med bygging av en ny Maxi butikk for Hakon og påbygging og ombygging av eksisterende arealer. Nåværende areal skal utvides fra 16.000 til ca. 36.000 kvm, inkludert parkeringskjeller. Veidekke i Trondheim har med denne kontrakten en ordrereserve for neste år på ca. 350 millioner kroner, noe som fører til ytterligere volumvekst i 2004. Kilde Hegnar.no.

23.10.2003:
Kreativ stålmontering
Mo Industripark renoverer gassklokka innvendig for flere millioner kroner, etter at trereisverket inni klokka ble knust av undertrykk i sommer. I stedet for å reparere trereiseverket satset de på å bygge et nytt hvilereiseverk i stål. Å bygge opp en ny hvilestruktur inne i gassklokka er ikke enkelt. Gassklokka har en diameter på rundt 50 meter. Veggene veier vel 400 tonn, mens taket veier 50 tonn. Jobben med å bygge stålkonstruksjonen fikk Mo Mekaniske Verksted. De vant fram i anbudskonkurransen gjennom sin kreative måte å organisere arbeidet inne i klokka. Hvordan klarte de å montere uten hjelp av mobilkran? Dette kan du lese mer om her

22.10.2003:
Rundfjøs billigst med stål
I Prestegårdsveien ved Alta Sentrum reiser Terje Heggeli nå fylkets første runde fjøs. Galemathias, vil nok mange forståsegpåere mene. Genialt, fastslår de som har vært og kikket på konseptet. Konseptet er både unikt og arbeidsbesparende. I nyfjøset vil ammekyrne ligge med kalvene sine i to halvsirkler. En innkjøring mellom halvsirklene fører inn til en indre sirkel der ballene porsjoneres ut. Da Heggeli skulle utvide driftsbygningen hadde han ideen om et rundt fjøs, men la planene på hylla da han hørte hvor mye Moelven skulle ha for limtredragerne. – Da planla jeg heller en tradisjonell utbygging, og skulle til å starte med byggingen da jeg plutselig fikk ideen om å sjekke hva stål ville koste, forteller Heggeli. Den prisen var så hyggelig at Heggeli blåste støv av rundfjøsplanene igjen. Altaposten har mer.

22.10.2003:
Røsand bygger badeland
Presis klokka 07.00 mandag 3. november starter Br. Røsand arbeidet med Nordmøres nye badeland i Kristiansund. - 20 måneder senere, det vil si 5. juli 2005, skal anlegget åpnes, sier adm. direktør Roald Røsand i Br. Røsand. I skarp konkurranse med fire-fem andre entreprenører, har averøyselskapet sikret seg hovedanbudet til en verdi av cirka 50 millioner kroner. Totalt vil det nye badelandet, som blir et av de største i landet, koste rundt regnet 108 millioner kroner. Tidens Krav har mer.

21.10.2003:
Båthus av stål gir førsteklasses produkt
Utbyggerne håper alle de 30 nye båthusene til 560.000 selges unna før årsskiftet. Skyhøy pris for de nye båthusene i Reme - Svennevik båthavn? - Nei, ikke når du ser hvilken kvalitet du får igjen, og du samtidig vet hvilke enorme grunnkostnader som ligger bak dette prosjektet, sier anleggsleder Tønnes Seland i entreprenørfirmaet Terrengtransport AS. Hvert båthus er bygget i kraftig stålkonstruksjon med trekledningen utenpå. Det er klart en kan bygge rimeligere, men her står vi som firma ansvarlig for konstruksjonen, og nå kan vi garantere at dette er et førsteklasses produkt, sier han. Fædrelandsvennen har mer.

21.10.2003:
Gjør stål til penger - selger Johan Vinje Stål
Marius Vinje (41) og søsteren Cathrine (38) blir blant Trøndelags aller rikeste ved salget av familiens livsverk til Finland. Stålgrossisten blir nå investor på heltid. Johan Vinje Stål på Nyhavna så dagens lys i 1942. Nå kvitter tredje generasjon seg med stålet, og sitter igjen med veldig mye penger samt en betydelig eiendomsmasse. - Vemodig, men naturlig, sier Marius Vinje om salget til finskeide CCB Stål. Finnene som nå passerer milliarden i årsomsetning bare i Norge, har så langt ikke vært landsdekkende. Det blir de gjennom kjøpet av Johan Vinje Stål, som har brukbart grep om markedet nord for Dovre. Adressa har mer.

20.10.2003:
Norsk Stålforbund tilknyttes Standard Norge
NSF (Norges Standardiseringsforbund), NAS (Norsk Allmennstandardisering), NBR (Norges Byggstandardiseringsråd), og NTS (Norsk Teknologisenter) er nå samlet i den nye organisasjonen Standard Norge. Bedriftene får heretter én standardiseringsorganisasjon å forholde seg til i stedet for fire. Hensikten er å oppnå en mer rasjonell utnyttelse av organisasjonenes samlede ressurser. Norsk Stålforbund og de øvrige bransjeforeningene i NTS er med i den nye organisasjonen som fra den 1. november er å finne i nye lokaler på Lysaker utenfor Oslo. For ny kontaktinformasjon: Trykk her.

17.10.2003: Pris
Norsk Stålkonstruksjonspris til Mortensrud Kirke
Norsk Stålkonstruksjonspris, som utdeles hvert annet år av Norsk Stålforbund, er for 2003 tildelt Mortensrud Kirke, Oslo. Prisen ble delt ut på Norsk Ståldag 15. oktober på SAS Radisson Hotell i Oslo. Prisen som deles ut for 7. gang, består av et diplom som tildeles byggherre, arkitekt, rådgivende ingeniør og stålentreprenør. Følgende har fått diplomer: Byggherre: Kirkelig Fellesråd i Oslo. Arkitekt: Jensen & Skodvin Arkitektkontor AS. Rådgivende ing: Interconsult ASA. Stålentreprenør: Bygg Teknisk Stål AS. Mortensrud Kirke har fått mye oppmerksomhet for spesiell arkitektur og flott materialbruk. Kirken har allerede fått tre arkitekturpriser. Byggeindustrien har mer.

15.10.2003: Pris
Anton Houens diplom til Arkitekthøgskolen i Oslo
Fredag 10. oktober mottok Statsbygg og arkitekt Jarmund/Vigsnæs AS Anton Christian Houens fonds diplom 2003 for Arkitekthøgskolen i Oslo. - Arkitekthøgskolen i Oslo har fått et bygg som forbinder det beste av klassisistisk teglsteinsmodernisme med det beste av norsk samtidsarkitektur - et bygg som markerer en ny tid i utdanningen av arkitekter i Oslo, heter det i juryens vurdering. Arkitekt Jarmund/Vigsnæs mottok diplom og Statsbygg mottok bronseplakett som skal henge på Arkitekthøgskolen. Statsbygg har mer. 

14.10.2003: Stålbru
Den nye Straumsbrua til Skodje torsdag
Stålbuen til den nye buebrua over Straumen i Skodje er ferdigstilt hos Scanbridge AS i Sandnessjøen, i en underentreprise for Reinertsen Anlegg AS. Etter planen fraktes buen i to deler på lekter fra Sandnessjøen på Helgeland mandag kveld. Stålbuen på Straumbrua gir et fritt spenn på 176 meter, noe som er det lengste i sitt slag her i landet. Byggemetoden er også spesiell, da selve buen prefabrikeres i verksted før den fraktes til brustedet for montering. Buebru ble valgt på grunn av nærheten til de vernede bruene over Straumen som skal erstattes etter 84 års bruk. Smp.no har mer. 

13.10.2003: Nybygg
Veidekke med kontrakt for Forsvarsbygg i Bergen
Veidekke i Bergen har vunnet anbudskonkurransen på en byggekontrakt for Sjøkrigsskolen i Bergen. Kontrakten er undertegnet, og arbeidene igangsettes umiddelbart med ferdigstilling i desember 2004. Kontrakten er en hovedentreprise-kontrakt på oppføring av et nytt bygg på ca. 4.000 m2 og rehabilitering av eksisterende bygningsmasse på ca. 8.000 m2. Kontraktssummen er på 41,8 mill., og Forsvarsbygg eiendomsutvikling sør-vest står som byggherre/tiltakshaver. Veidekke har mer.

10.10.2003:
Stålkjempe trår til
Stordalen Stålindustri AS som gikk konkurs i sommer gjenoppstår. Smith Stålbygg har nylig innlemmet Åfjord-bedriften som nytt ledd i kjeden. - Det gjør vi ved å kjøpe driftsmidlene og opprette leiekontrakt for bygningmassen. Samtidig knytter vi til oss noen av nøkkelpersonene i bedriften fra tiden før konkursen, bekrefter konsernsjef Trond Reinertsen i Smith-Gruppen. Hovedgeskjeften ved Stordalen Stål er produksjon og oppsetting av stålbygg. Fosna-Folket har mer.

09.10.2003: Stålbruer
Rekordkontrakt til Sandnessjøen
Broprodusenten Scanbridge i Sandnessjøen sikret seg onsdag sin største kontrakt gjennom tidene. Scanbridge skal levere to jernbanebroer til Sverige. Hver av broene er omlag en kilometer lang. Kontrakten er verdt 120 millioner kroner og sikrer de vel 60 ansatte ved bedriften jobb i to år framover. Adm. direktør i Scanbridge, Tor Brækken, er svært glad for det nye oppdraget, særlig ettersom kontrakten kom akkurat mens en del av de ansatte skulle permitteres på grunn av ordremangel. Kilde NRK Nordland.

09.10.2003: Statistikk
Byggekostnadene opp 2,6 prosent
De totale byggekostnadene for boliger steg med 2,6 % fra september i fjor til september 2003. Materialkostnadene økte med 2,0 % i samme periode. Byggekostnadene for boligblokker steg med 2,8 %, mens eneboliger økte med 2,5 % siste året. Materialkostnadene for boligblokker og eneboliger økte med respektive 1,9 og 2,1 % i samme periode. Kostnadene for elektrikerarbeid økte mest, med respektive 4,8 og 4,6 % for eneboliger og boligblokker. SSB har mer.

08.10.2003: Nybru
Stål eller trebru?
Etter det Hamar Arbeiderblad har grunn til å tro, er det avsatt nok midler på Statsbudsjettet for 2004, til at det kan bli byggestart på Nybergsund bru kommende år. Sjefsingeniør Åge Sætre på Hedmark vegkontor forteller at brua med tilknytningsveger og kryss vil beløpe seg til 43,7 millioner kroner. — Det er fortsatt åpent om det blir stål eller trebru. I de første kalkylene som ble gjort, var det beregnet en trebru, og det er kostnadene for dette som ligger til grunn for detaljregnestykkene. Men i løpet av en uke vil de samme kalkylene for en stålbru være klare, sier Sætre. HA har mer.

08.10.2003: Nybygg
Operaens kontraktspakker
Prosjektledelsen for operaen i Bjørvika er såre fornøyd med fremdriften og glad de arkeologiske funnene er små. I sommer har anleggsentreprenør Johs.J. Syltern mudret i sjøen, spuntet og fjernet forurenset masse. Der skal også legges en armeringsduk av glassfiber i bunnen for stabilisering. Andre del av grunnarbeidene skal Veidekke utføre. De setter i gang 1. sept. Denne kontrakten har en verdi på 255 millioner kroner inkl. mva. Arbeidet omfatter alt pelearbeid, utgraving og støping av dypkjeller med scenetårn og betongarbeider over vannstandsnivå. Arbeidet skal være ferdig 1. april 2005. Neste kontraktspakke omfatter tett bygg og betongarbeider over fundament. Først i desember skal anbudsforespørselen som består av tre separate anbudspakker ut. Totalt har de en verdi på 300 millioner kroner inkl. mva og det legges opp til at alle tre anbudene kan gå til en og samme entreprenør. Hovedsakelig består arbeidet i plasstøpt betong med mindre stål- og betongelement-leveranser, samt glassarbeider og yttertak/yttervegger. Høsten 2005 skal råbygget stå ferdig. TU har mer.

06.10.2003: Nybygg
Veidekke bygger boliger i Fetsund
Veidekke Entreprenør AS har inngått kontrakt på bygging av 34 selveierleiligheter på Høienhall i Fet kommune. Kontraktssum er 37 millioner kroner. Bygget er i tre etasjer samt en tilbaketrukket toppetasje med takterrasser. Totalt areal er 3.839 kvm. I kontrakten inngår også oppføring av garasjeanlegg under bygget og utvendige boder. Prosjektet er tegnet av Lillestrøm Arkitektkontor AS. Veidekke.no har mer.

06.10.2003: Omsetningsstatistikk
Omsetningen opp 1,9 prosent
Omsetningen innenfor bygge- og anleggsvirksomheten økte med 1,9 % i mai og juni i år sammenlignet med samme periode i fjor. Total omsetning var på 27 milliarder kroner. Veksten skyldes at statlig veiproduksjon er skilt ut i eget selskap, Mesta AS. Den totale omsetningen for bygge- og anleggsvirksomheten 1. halvår var på vel 73 milliarder kroner og omsetningen økte med 5,7 % sammenlignet med 1. halvår 2002. For "oppføring av bygninger" økte omsetningen med 0,2 % i 3. termin mens det i 1. halvår var en økning på 3,3 % sammenlignet med samme periode i fjor. SSB har mer.

06.10.2003: Stålentreprenør
PPTH med nytt stort entreprenørselskap
Sommeren 2002 kjøpte PPTH-Norden Oy alle aksjer i Finlands ledende entreprenør-selskap innenfor produksjon og montasje av glass- og aluminiumsfasader Julkisivurakenne J. Tuominen Oy. I denne forbindelse ble også alle aksjer i Aluplan Oy, som er spesialisert på prosjektering, kjøpt opp. Det nye selskapet fikk 13. mars 2003 det nye navnet PPTH-Solutions Oy. Den 1. juli ble avdelingen for nærings– og kontorbygg innenfor PPTH-Norden Oy overført til PPTH-Solutions Oy. PPTH-Solutions Oy vil være en totalleverandør av stålentrepriser til nærings- og kontorbygg i Finland, Sverige og Norge. Les hele pressemeldingen her.

03.10.2003: Offshore
Aker Verdal fikk etterlengtet storkontrakt
Det britiske oljeselskapet EnCana har tildelt Aker Verdal kontrakten for bygging av de tre stålunderstellene til Buzzard-feltet nordøst for Skottland. Kontrakten har en verdi på omtrent 750 millioner kroner. Kontrakten var svært avgjørende for å unngå permitteringer ved Trøndelags største industriarbeidsplass. De ansatte har den siste tiden fryktet at uroen i Røkke-systemet skulle få konsekvenser for kontraktsbeslutningen. Kilde Aftenposten.

02.10.2003: Nybygg
Selmer Skanska tar nye oppdrag i Oslo-området
Selmer Skanska har den siste tiden skrevet kontrakter for over NOK 285 millioner. Det største prosjektet er en totalentreprise for bygging av nytt kontorbygg i Nydalen for Politiets sikkerhetstjeneste. Det er Avantor som er oppdragsgiver og kontraktsummen er på 141 millioner kroner. Selve bygget er 14 200 kvm inklusive parkeringsanlegg. Selmer Skanska har også inngått kontrakt på 93 millioner kroner for ombygging og tilbygg til Cathinka Guldberg Senteret samt rehabilitering av Nasjonalbiblioteket for 51,5 millioner kroner. Selmer Skanska har mer.

01.10.2003: Offshore
Aker Kværner får milliard-kontrakt
Statoil har tildelt Aker Kværner en kontrakt på halvannen milliard kroner i forbindelse med utbyggingen av Snøhvit. Arbeidet starter opp ved årsskiftet. Kontrakten Aker Kværner, formelt gjennom Aker Stord, har sikret seg gjelder såkalte hook-up og installasjonsarbeider på LNG-anlegget på Melkøya. Til sammen er det beregnet at Aker Kværner skal utføre 1,5 mill timer arbeid på anlegget og 200.000 timer prefabrikasjon av stål og rør. Kilde dn.no

Nyhetsarkiv:

År 2003

År 2002

År 2001 År 2000

Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02 Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01
Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009