AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter mars 2004
Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden

31.03.2004: Arkitektur
Et skikkelig JAWS
Kristin Jarmund Arkitekter AS, med modellen JAWS 5, vant plan- og designkonkurransen for nytt bygg til Det Odontologisk fakultet ved Universitet i Bergen. - Vinnerforslaget har høye arkitektoniske kvaliteter. Bygget vil gi gode forhold for tannlegeundervisningen og det er godt tilpasset omgivelsene, sier Øivind Christoffersen, administrerende direktør i Statsbygg og juryens leder i en pressemelding. Vinnerforslaget er et lavt rektangulært bygg, med samme høyden som institusjonsbygg i nærheten. Ba.no har mer.

31.03.2004: Arbeidsmarked
Håndverkere gjør dobbeltarbeid

Syv av ti håndverkere har måttet gjøre arbeid om igjen på grunn av dårlig koordinering. Økende tidspress, helseskader, mangel på innflytelse og dårlig planlegging medvirker til at mange ansatte i byggbransjen slutter eller ønsker å slutte. Fire av ti ansatte planlegger å slutte, viser en ny studie der 1.300 personer er intervjuet av Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) om utstøtning og frafall blant ansatte i bygg- og anleggsbransjen. Dagens Næringsliv har mer.

31.03.2004: Produktnyhet
Nytt ClickFals - produkt fra Corus
Det er store penger å spare på å velge det nye ClickFals-produktet fra Corus Bygg Systemer. Produktet, som er langt enklere å montere enn et tradisjonelt falset tak, er utformet med en vakker stående fals, som bidrar til å gi både tak og fasade et eksklusivt utseende. ClickFals er prefabrikkert med en enkel og hurtig klikkbar fals, som gjør montering langt raskere enn tradisjonelle metoder: profilene leveres ferdige og skal kun klikkes sammen uten bruk av spesialverktøy. De festes til underlaget uten synlige sammenføyninger og leveres i lengder opp til 18 meter, avhengig av materialvalg. Corus har mer.

31.03.2004: Nybygg
Klart for nytt Bislett
Bystyret gir etter alt å dømme klarsignal for riving av Bislett stadion den 14. april. Dermed får Oslo idrettskrets det nye moderne anlegget idrettens folk har bedt om i årevis. Gårsdagens høring i regi av byutviklingskomitéen ble en solid bekreftelse på at det ikke er grunnlag for en ny omkamp om Bisletts skjebne. Budskapet fra idrettens representanter er entydig: Bislett må rives og det må bygges et helt nytt, moderne anlegg som tilfredsstiller internasjonale krav. Aftenposten har mer.

29.03.2004: Stålpriser
Sexy bransje
– Jeg har vært i bransjen i over 20 år og har aldri sett maken. Det er helt vilt. Det er ikke ofte jeg har kunnet hevde at jeg jobber i en sexy bransje. Men det sier jeg nå, sier produktdirektør i Norsk Stål, Tom Frode Hansen til DN. – Men jeg er sikker på at dette er en boble som vil sprekke. Spørsmålet er bare når. Det selges rundt en milliard tonn stål i verden i dag. Kina tar 300 millioner tonn – og produserer godt over 200 millioner tonn selv. Men veksten i Kina kan bråstoppe. Og da vil prisene rase, sier Hansen. Kilde DN. Les mer på medlemssidene - logg inn med passord.

27.03.2004: Stålbru
Klart for Christian Quartbroa
140 METER: Christian Quartbroa blir mildt sagt annerledes. Dette danske vinnerutkastet ble kåret allerede høsten 2002. ILLUSTRASJON: KHRAS arkitekter og Rambøll
Arbeidet med den spektakulære gang- og sykkelbroa over Otra kan starte, så sant bompengefinansieringen kommer i orden. Den slanke buebroa i stål får et spenn på 140 meter. - Broløsningen er en estetisk nytelse. Jeg tror det kan bli en skulptur, sier Hans Otto Lund (H), leder av byutviklingsstyret. Torsdag behandler politikerne i styret reguleringsplan for den nye gang- og sykkelbroa, som er tegnet av danske KHRAS arkitekter og Rambøll. Etter at vinnerutkastet ble kåret høsten 2002, vedtok kommunens navnekomité å kalle den Christian Quartbroa. Fedrelandsvennen har mer.

26.03.2004:
Bygger for mange boliger
Vi bygger flere boliger enn det er behov for på lang sikt, viser tall fra Byggenæringens Landsforening (BNL). For få år siden måtte landets boligmasse vokse med over 15.000 nye leiligheter og hybler årlig for å holde tritt med befolkningsutviklingen. I dag trenger vi ikke mer enn 5.000 enheter hvert år. Likevel viser ferske tall fra BNL at boligbyggingen for 2004 vil ligge på hele 23.000 enheter, akkurat som i fjor. Siste.no har mer.

25.03.2004: BA
Vill vest i byggebransjen
Høy aktivitet i markedet trekker juksemakere i stor stil til Romerike. Når åtte av 10 kontroller avslører økonomisk kriminalitet, er det alvorlig og et varsel om at vi trenger en kraftig opprydning i bygge- og anleggsnæringen. I tillegg til moms- og skatteunndragelser slurves det med sikkerheten på mange byggeplasser. Krav til lønnsomhet og tøff konkurranse firmaene imellom, gjør at mange føler et press for å gjøre jobben litt raskere enn sist. Rb.no har mer.

25.03.2004: Offshore
Nedturen ga opptur
Aker Verdal er kjerringa mot strømmen som brukte nedgangstidene på slutten av 90-tallet til å ruste seg for nye oppdrag. I dag er verftet ledende i Europa på stålunderstell til offshorebransjen. Da verden så som svartest ut, og ordrebøkene var helt tomme, tok Aker Verdal AS tak i kompetansenivået i bedriften. Ved hjelp av hardt arbeid og betydelig fokus på ansattes kompetanse, ligger bedriften nå i 1. divisjon på pris, kvalitet og punktlighet. TU har mer.

25.03.2004: Landbruk
En ny generasjon driftsbygninger
Interessen for å bygge nye driftsbygninger til melkeproduksjon er i ferd med å ta seg opp. Kravet om lausdrift og bedre dyrevelferd, samt tilrettelegging for samdrift, har skapt en heilt ny situasjon på svært kort tid. Dette har også åpnet for nye byggeløsninger og ny teknikk. Landbruksavdelingen har flere spennende prosjekter under vurdering og planlegging. Det mest typiske ved de nye fjøsa er at de er brede og konstruerte med åpne rammekonstruksjoner av limtre eller stål. Bredder på over 20 m er vanlig. Dette gir luftige og lyse dyrerom med godt inneklima. Fylkesmannen har mer.

24.03.2004: Arkitektur
Osloarkitekter skal tegne regionalt vitensenter
I ettermiddag ble konkurransen om å få tegne det nye regionale museums- og vitensenteret i Sandnes avsluttet. Vinner er Askim/Lantto Arkitekter AS i Oslo. Prosjektet heter Jonas og vitenfabrikken, og ligger i kvartalet Oalsgata/ Solaveien/ Storgata i Sandnes sentrum. Arkitektkontoret består av 39 år gamle Niels Marius Askim og 41 år gamle Lars Lantto. Det nye museumssenteret skal stå ferdig til kulturbyåret 2008 med en åpningsutstilling. Aftenbladet har mer.

24.03.2004: Entreprenør
Veidekke med nye kontrakter
Veidekke melder om nye kontrakter for 207 millioner kroner i Nord-Norge. Prosjektene spenner fra oppføring av bolig- og forretningsbygg til anleggsoppdrag beliggende fra Tromsø i nord til Fauske i sør. I Stockholm skal Veidekke Bostad & Fastighet AB og Riksbyggen bygge ut et nytt boligområde. Prosjektet har en total kostnadsramme på ca. 300 mill. SEK. Veidekke.no har mer.

23.03.2004:
Lær av Tønsberg
For en uke siden reiste representanter fra komité for kultur, miljø og næring, Tvedestrands biblioteksjef og kultursjefen til Tønsberg for å se på biblioteket for Tønsberg og Nøtterøy. Biblioteket i Tønsberg er interessant av flere grunner. Det monumentale, prisbelønte bygget i stål og glass, er i seg selv en studie verdt. Åpne, luftige lokaler har dessuten ført til en fordobling av utlånet. Tvedestrandsposten har mer.

22.03.2004:
Danske arkitekter liker Norge
De siste to årene har stadig flere danske arkitekter deltatt i norske arkitektkonkurranser. Tendensen er markant, og kommer trolig til å vare. Et av firmaene som har hatt størst suksess i Norge er C. F. Møllers Tegnestue som finner du i 11. etasje over Oslo City. Firmaet er etablert i fire danske byer, samt London og Oslo, og det var seieren i kampen om å få tegne Bislett Stadion som gjorde at de etablerte seg i Norge. Nå har de fått blod på tann. De har tegnet Ungdomspsykiatrisk klinikk i Oslo, Sentralsykehuset i Akershus og Sentralsykehuset i Vestfold. NRK har mer.

19.03.2004:
Milliardkontrakt til Skanska
Hydro har på vegne av Ormen Lange-lisensen tildelt en kontrakt til en verdi av om lag 1 milliard kroner til Skanska for bygg- og anleggsarbeider i forbindelse med opparbeidelse av tomten for landterminalen på Nyhamna i Aukra kommune. NOPEF har mer.

19.03.2004:
Ny prisoppgang på stål
Prisene på stål stiger fortsatt. Fundia Armering AS har derfor sett seg nødt til å sette opp sine priser. Prisen på kamstål og kveil stiger med 450 kroner tonnet, mens prisen på armeringsnett stiger med 900 kroner tonnet. Endringene skjer med virkning fra 1. april. Dette betyr at prisene fra inngangen til 1. kvartal i år, til april måned har steget med 1 600 kroner pr. tonn for kamstål/kveil, og 2 050 kroner pr. tonn for armeringsnett. - Da prisbildet fortsatt er svært uoversiktlig vil vi ca en uke før ny måned gi prismelding for påfølgende måned, sier adm. direktør Terje Forvik i Fundia Armering AS. Kilde Byggeindustrien.

18.03.2004: Byggearealstatistikk, januar 2004
Færre nye bygg i januar
I løpet av årets første måned ble det registrert igangsatt færre kvm til både boliger og andre bygg enn i januar 2003. Det ble igangsatt 2 186 boliger i løpet av januar. Dette er 418 færre enn i januar i fjor eller en nedgang på 16,1 %. Igangsatt bruksareal til boliger var på 280 900 kvm – en nedgang på 12,1 % i forhold til januar 2003. Igangsatt areal til andre bygg var 304 900 kvm – mot 378 500 kvm på samme tid i fjor. Dette er en nedgang på 19,5 %. (Klikk på bildet) Kilde SSB.

18.03.2004: Standardisering
Første pakke med Eurokode 3 godkjent
Den første pakken med Eurokode 3 - standarder for prosjektering av stålkonstruksjoner er endelig stemt over og godkjent. Pakken som består av 5 deler, omhandler delene 1-1, 2, 8, 9 og 10 henholdsvis: allmenne regler/bygninger, brann, forbindelser, utmatting og sprøbrudd. Før de felleseuropeiske prosjekteringsreglene, Eurokodene, kan innføres som norske standarder må det utarbeides tillegg til standardene som fastsetter størrelsen på nasjonale parametere for bestemmelse av sikkerhetsnivået. Norsk Stålforbund har mer.

17.03.2004: Byggearealstatistikk, 4. kvartal 2003
Byggestart for flere nye næringsbygninger
Fra 4. kvartal 2002 til 4. kvartal 2003 økte igangsatt bruksareal til næringsbygninger med 44,8 %. Det meste av veksten skyldes bygging av undervisnings- og kulturbygninger, som har blitt mer enn doblet siden 4. kvartal 2002. Det ble igangsatt 233 000 kvm bruksareal til undervisnings- og kulturbygninger 4. kvartal 2003. Av dette utgjør de nye lokalene til Handelshøyskolen BI i Nydalen og den nye operaen i Bjørvika over halvparten med til sammen 140 000 kvm. Igangsetting av kontor- og forretningsbygninger har også økt mye, med nesten 48,1 %, fra 4. kvartal 2002 til 4. kvartal i fjor. SSB har mer.

16.03.2004: Offshore
Aker Kværner venter svar på ordrer for 13 mrd
Aker Kværner venter på bekreftelse på oppdrag for til sammen 13 milliarder kroner. Selskapet skal ligge godt an i kampen om oppdrag på Ormen Lange-utbyggingen. I tillegg konkurrer selskapet om store kontrakter i USA for bygging av en LNG-terminal, samt et mulig nybygg for RCL. Kilde Finansavisen.

15.03.2004: Nybygg
Bygging av ny Ålesund Stadion i gang
Prosjektleder Jon Ketil Gjørtz fikk i dag overrakt de nødvendige papirene fra Ålesund kommune. Dermed kan Heimdal Entreprenør starte arbeidet, og allerede i dag er man i gang med arbeidet til tribunen på nordsida av anlegget. Hovedtribunen skal stå ferdig til bruk 2. mars neste år. Grunnen til at den må stå først ferdig er at det er flere leietagere som skal inn i denne delen av bygget. Så skal selve banen stå klar til bruk den 17.april, mens hele anlegget skal være klar til overlevering 15. mai 2005. Kilde NRK. Nordens største stålentreprenør, PPTH fra Finland, skal levere stålkonstruksjonene til stadion.

12.03.2004: Kurs
RIF´s vindlastprogram på kurs
Det arrangeres kurs til uken i laster der det blir satt fokus på ny vindlaststandard og hvor man også vil få demonstrasjon og opplæring i bruk av RIF´s regneark for forenkling av eksakte beregningsmetoder for bestemmelse av vindkasthastighetstrykk og vindkrefter på konstruksjoner. Kursprogram kan lastes ned her. Regnearket kan kjøpes her.  

12.03.2004: Seminar
Stor interesse for stålseminar
Det meldes om stor interesse for kommende seminar om "Stål og Standarder for Stål og Stålkonstruksjoner". Seminaret som holdes den 23. mars, er laget for å informere norsk industri, forvalting og undervisning om nyheter og konsekvenser av standardiseringsarbeidet innen stålområdet. Fortsatt eksisterer det nasjonale standarder, men de blir stadig færre. Det er derfor viktig å holde seg oppdatert om nye europeiske og internasjonale standarder, og få informasjon om hva som kommer i nærmeste framtid. Arrangør er Standard Norge og Norsk Stålforbund. Les programmet her.

12.03.2004: Miljø - Stål og gjenbruk
Klart for luftig shopping-tur
Hvis byggmester Vidar Svendby får det som han vil kan eidsvollinger snart gå på handletur i høyden - med rennende vann under beina. Helt siden den nye Sundbrua kom for over 10 år siden har Vidar Svendby drømt om å lage en spesialdesignet handlegate i glass der den gamle brua står i dag. Nå begynner de storslagne planene for alvor å ta form. De gamle stålbjelkene vil bli stående som de er. Rb.no har mer.

11.03.2004: IT
Norconsult kjøpte nabo
Norconsult Informasjonssystemer har kjøpt opp konkurrenten Numitor. Norconsult Informasjonssystemer utvikler, markedsfører og leverer helhetlige IKT-løsninger for infrastruktur og eiendom. Numitor leverer rådgivning og programvare innen prosjektstyring, økonomistyring og risikoanalyse. - Numitor har en kundemasse bestående av svært sentrale aktører innen prosjektmarkedet og kombinerer dette med markedsledende systemer og kompetanse. Kjøpet av Numitor utgjør derfor en betydelig styrking av Norconsult Informasjonssystemer sin satsing innenfor prosjekt- og økonomistyring, sier adm. dir. Bård Hernes i Norconsult Informasjonssystemer. Budstikka har mer.

10.03.2004: Namsosbrua
Siste søylen pæles
I går startet arbeidet med å pæle de åtte søylene som må til for å få på plass det siste brukaret for nybrua over Namsen. – Det vil bli en del støy de nærmeste dagene. Det er ikke til å unngå, sier byggeleder Odd Kåre Myren i Namdalsprosjektet. Stålrørerne som skal pæles 35 m ned under elvegrunnen, har en diameter på 1 m. Når stålsøylene er drevet ned i grunnen, vil de ble fylt med betong. Når det siste brukaret står ferdig, er det bare detaljer som gjenstår før selve stålkassa monteres og brua tar form. – Stålkassa som utgjør selve brua, blir produsert ved Fosdalen Industrier i Malm. Konstruksjonen vil komme sjøvegen til Namsos. Namdalsavisa har mer. Mer info her.

09.03.2004:
Betongdekke raste sammen
Et flere tonn tungt dekkelement falt i går ned fra en av boligblokkene som bygges på Nedre Elvehavn. Underentreprenøren Spenncon er ansvarlig for byggingen med betongelementene. - Vi tror at det enten under transport eller handling kan ha oppstått en skade som gjorde at elementet sviktet da det ble belastet, sier prosjektleder Viktor Iversen i Spenncon. Han understreker at ingen var i fare for å bli truffet av elementet. - Det er aldri folk under hengende last, og elementet var akkurat heist på plass, utdyper han. Ifølge Iversen er det så langt ingenting som tyder på at bedriftens sikkerhetsrutiner er brutt. Arbeidstilsynet vil uansett granske episoden nærmere. Adressa har bilde og mer.

08.03.2004: Miljø
Stål - kretsløpsmateriale i industriell bygging
Økt gjenvinning er en forutsetning for bærekraftig bygging og krever materialer som kan gjenvinnes eller gjenbrukes. Stål er et slikt materiale. Det finnes altså miljømessige argumenter for å bygge i stål. Stål binder heller ikke fukt og tilfører således ikke bygningen noen fukt. Stålkonstruksjonen blir tørr og risken for emisjoner eller mikrobiell vekst minsker vesentlig. Stål er anvendt i bygninger helt siden man lærte seg å tilvirke stål. Når man begynte å anvende det i konstruksjoner i ferdigkappede lengder har man kunnet anvende det mer allment. Til sammen med tilvirkning innomhus i godt arbeidsmiljø og med fungerende system for gjenvinning gjør dette stålet teknisk meget egnet som materiale i en mer industrialisert bygging, skriver det svenske bladet Miljöforskning.

06.03.2004: Fotballanlegg
Fotballen på lag med byggebransjen
Fotballforbundet går i kompaniskap med byggebransjen. Målet er å gjøre det enklere og billigere å bygge idrettsanlegg. Åtte entreprenører og byggevarefirmaer er med i anleggspoolen som Fotballforbundet vil presentere på tinget i Molde i dag. Poolen tar mål av seg til å skreddersy anleggsløsninger for klubbene. - Anleggsbyggingen kan bli mer effektiv. I dag bygges det nesten bare originaler, men vi trenger ikke å finne opp hjulet på nytt hver gang det skal bygges et anlegg, mener lederen av anleggspoolen, Kai Krüger Henriksen i Veidekke. Aftenposten har mer.

05.03.2004: Nybygg
Veidekke bygger for Radiumhospitalet
Radiumhospitalet vil inngå kontrakt med Veidekke Entreprenør om oppføring av råbygg for stråleterapi ved Radiumhospitalet. i Oslo. - Kontraktssummen ligger i underkant av 40 millioner kroner og byggestart skjer umiddelbart etter påske, opplyser byggeleder Per Myklebust til Byggeindustrien. Arbeidene omfatter grunnarbeider, ca 2 500 kbm tilbakefylling - plasstøpte betongkonstruksjoner. ca 600 kbm tung betong, 3 700 kbm normalbetong, bæresystem i stål, ca 140 tonn - prefabrikkerte hulldekker, ca 3 200 kvm, prefabrikkerte vegger, ca 1 800 kvm, membrantekking og drenering. Entreprise for lukking av råbygg sendes ut i april/mai og denne påbegynnes senhøstes i år. Kilde Byggeindustrien.

05.03.2004: Nybygg
Sykehjemmet reiser seg
Det skjer store endringer på sykehjemstomta på Ullerud om dagen. Nå er det mulig å få en pekepinn på hvordan det 3.500 kvadratmeter store bygningen blir seende ut. Byggearbeidene er inne i en periode med store, synlige endringer. Bæresystemet av stål er montert på den sør-østre delen, og byggets dimensjoner er i ferd med å bli synlige. Østlandets Blad har mer.

04.03.2004: Nybygg
Heimdal bygger for Color-Sunde
Heimdal Entreprenør har fått jobben med å bygge nytt fotballstadion i Ålesund. Kontrakt har en verdi på 163 millioner kr. Som den førende i en gruppe pengesterke folk i regionen, gjør eks-sunnmøring Nils Olav Sunde litt av det samme som moldenseren Kjell Inge Røkke tidligere har gjort lenger nord i fylket: Blar opp mange nok millioner til at nytt stadion kan bygges. Nyanlegget som skal føres opp like ved siden av Sunnmørshallen i Ålesund, skal også hete Color Stadion. I fasong kommer byggverket dessuten til å ligne et skip. Byggingen av Color Stadion tar til i midten av mars, og før sesongstart i 2005 skal anlegget være klart til bruk. I tillegg til ca. 10 000 publikumsplasser skal det romme betydelige næringsarealer. Kilde Adressa.

04.03.2004: Energi
Fire nye vindparker i Troms
Om få år kan fire nye vindparker i Troms bli en realitet. Kvitfjell-utbyggingen er allerede i gang, og nå ønsker Troms Kraft Produksjon å bygge fire nye nord i fylket. De aktuelle lokasjonene er Fakken på Vannøy, Måsvik på Rebbenesøy, Flatneset på Senja og Rieppi i Skibotn. Hver park vil koste 500 millioner kroner. Kraftselskapet har sendt inn melding om byggeønsket til Norges Vasskraft- og energiforbund. Nordlys har mer.

02.03.2004: Nybygg
Første spadetak på nye Ahus
Helseminister Dagfinn Høybråten markerte i går den offisielle byggestarten for det nye sykehuset i Akershus på Lørenskog (Ahus). Grunnarbeidene, som omfatter sprenging, utgraving og spunting, blir påbegynt umiddelbart og vil ta syv måneder. Sykehuset skal stå ferdig i oktober 2008. Den totale bygningsmassen vil være på 136 000 kvm, hvorav 114 000 vil være nybygg. Nye Ahus vil koste drøye 7 mrd kroner, og er et av landets største landbaserte utbyggingsprosjekter. Kilde Aftenposten.

02.03.2004:
Stålprisene øker sterkt
Den sterke utviklingen i Kina får mange utslag. Det siste resultatet merkes på stålprisen som øker sterkt. Kineserne støvsuger markedet for skrapjern og stål og metaller av alle slag. Dette fører til sterk prisstigning. Også byggenæringen i Norge merker nå presset. Mange gleder seg over utviklingen i Kina som mange mener vil bli et av verdens største markeder. Mange norske eksportbedrifter "klør seg" selvsagt i hendene over de nye markedsmulighetene. Men dette har altså sin pris. Kilde Byggeindustrien.

01.03.2004: Nybygg
Transparent BI-bygg
Arkitekturen i det nye BI-bygget kan gi inspirasjon til framtidas ledere om å drive virksomheter som tåler kritisk gjennomlysing. Arkitekt Niels Torp har tegnet det som skal bli Nydalens mest spektakulære bygg, ifølge byggherren. Bygget er utvilsomt stort og komplekst med sine 95.000 kvm iberegnet 720 parkeringsplasser i to plan under bakken. Det har grunnflate på 15.000 kvm. TU har mer.

Flere nyheter HER !

Nyhetsarkiv:

År 2004

År 2002

År 2001 År 2000

Nyheter februar 04
Nyheter januar 04

År 2003
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02 Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01
Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009