AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter januar 2008

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

31.01.2008: Stålpris
Ny europeisk pris for stålbruer
En ny europeisk stålpris for bruer, European Steel Bridges Award, vil bli delt ut for første gang i år, under brukonferansen "The 7th International Conference on Steel Bridges" som avholdes i den historiske byen Guimarães fra 4-6. juni. Det er anledning til å nominere både stål- og samvirkebroer, kjøre-, bane- og gangbroer. Fristen for å foreslå kandidater er 28. februar. Les om konkurransen her: Steelbridges08.com 

29.01.2008: Arkitektur
Vil ha pariserhjul på operatomta 
Forslaget om å plassere to delvis nedsenkede pariserhjul på operatomta har vakt stor interesse. Idé- og konsepteier Johnny Almvang, daglig leder av EnergiCon AS, mener pariserhjulene kan bygges slik at konstruksjonene blir mest mulig gjennomsiktige. De skal ikke være til hinder for utsikten mot Operahuset fra byen. Kilde TU. Se konseptbildene her: www.tu.no.

28.01.2008: Treprogrammet
Ulovlig statsstøtte  
Eftas overvåkingsorgan (ESA) mener Landbruks- og matdepartementets tidligere verdiskapingsprogram, det såkalte Treprogrammet, har vært EØS-stridig. Treprogrammet fra 2000-2005 var ikke vært i samsvar med EØS-avtalens regler om statsstøtte, framgår det av ESAs vedtak i saken som ble truffet onsdag, melder departementet i en pressemelding. ESA konkluderer med at utbetalt støtte (160 millioner) i utgangspunktet må betales tilbake, men viser samtidig til forhold ved selve saken som gjør at omfanget av tilbakebetalingen kan være begrenset. www.dn.no har mer.

25.01.2008: Ekstremvær
Stormen flytta fjøra 
Stormen Sondre flytta fjøra langt opp på Almenningen på Nordfjordeid i dag. På Fannemel i Hornindal vart et tak med stålplater blåst av en stallbygning i ellevetida om formiddagen. I Olden veltet et tre over veien, og veien ble midlertidig stengt. I Førde veltet et tre og gjorde skade på en bil. Red. minner om Lastkurs 11. mars i Prosjektering mhp sikkerhet og laster (snø, vind og brann). Se her.

25.01.2008: Ekstremvær
Hall knekt av snø 
Ingen personer kom til skade da den relativt nye stålhallen ved Storefoss Sag i Øystre Slidre knakk sammen under tyngda av snøen fredag formiddag. – Heldigvis var ingen inne i bygget då uhellet skjedde omtrent klokka halv elleve, forteller daglig leder Odd Blomlie, som også er en av eierne. Kilde Avisa Valdres. Red. minner om Lastkurs 11. mars i Prosjektering mhp sikkerhet og laster (snø, vind og brann). Se her.

24.01.2008: Stål
Verdens stålproduksjon økte med 7,5%
The International Iron and Steel Institute (IISI) har offentliggjort tall som viser at verdens produksjon av stål nådde opp i 1,343.5 millioner tonn i 2007. Dette er en økning på 7.5% fra 2006 og det femte året på rad med mer enn 7% økning. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

23.01.2008: Stål
- Midt i blinken 
I to år har stålentreprenøren SKV lett etter ny tomt. I desember fant de den på Åkerbergmosen i Råde. – Vi har nå fått en drømmetomt med utvidelsesmuligheter til en brukbar pris, sier daglig leder John Agnar Nyquist. I tillegg havner vi sentralt i Østfold, rett ved E6 og like ved den nye sivile flyplassen. – Vi har kjøpt en tomt på 20 mål, bygget blir på 6.000 kvm, og i løpet av kort tid skal de endelige tegningene være ferdig. Byggestart vil bli tidlig på vårparten, og da regner jeg med at vi er installert i det nye bygget i desember 2008 eller januar neste år, sier Nyquist. SKV så dagens lys i 1976 og har sakte, men sikkert bygd seg opp som en av landets ledende stålentreprenører innen bygningskonstruksjoner. Bedriften omsatte i fjor for rundt 170 millioner kroner, en økning på nesten 400 % på fire år. www.moss-avis.no har mer.

21.01.2008: Stål
Stålbaron får fem mrd. i utbytte! 
Verdens rikeste mann, indiske Lakshmi Mittal vil få et utbytte på om lag 4,9 mrd kroner fra sine aksjer i verdens største stålprodusent ArcelorMittal. Selskapets aksjeverdi og inntjening har hatt en enorm vekst blant annet på grunn av høye råvarepriser. Mittal-familien eier foruten 43,04 % av aksjene i selskapet også 20 % av den engelske fotballklubben Queen Park Rangers. 
Stål- og Næringslivsnytt
har mer.

21.01.2008: Offshore
Aker Kværner Verdal fabrikkerer vindmøller
Aker Kværner Verdal har vært i offshoremarkedet i snart 40 år. De siste årene har markedet vært stålunderstell til offshoreinstallasjoner. Produksjonen av den 34. er i gang. I tillegg satser verftet på et nytt område for å ha flere bein å stå på: Stålunderstell til havmøller på dypt vann. Første leveranse skjer allerede sommeren 2008. www.tu.no har mer.

17.01.2008: Anlegg
Ny kontraktstrategi ga suksess
I fjor fikk Vegvesenet prissjokk på det ene tilbudet som kom inn på ny klaffebro over Nidelva og valgte å avlyse konkurransen. De delte jobben i fire entrepriser for å få ned prisen. Etter at to av fire tilbud er åpnet ser dette ut til å bli en stor suksess. Bladt Industries fra Danmark var lavest på stålentreprisen med 32,945 mill kroner. - Vårt reviderte kostnadsoverslag var om lag det dobbelte, skriver Vegvesenet på sin hjemmeside. www.vegvesen.no har mer.

16.01.2008: Bygg
Skyskraper i Bjørvika?
Arbeiderpartiet ber nå byrådet utrede muligheten for et slankt høyhus i Bjørvika. Debatten om hvordan Barcode-området skal bli seende ut har rast i mediene, og om en måned skal bystyret omsider ta stilling til hvordan byggene i Bjørvika-området skal bli. - Vi er skeptiske til volumene, særlig nær middelalderparken. Vi vil se om vi kan flytte en del kvadratmeter ved å gå skikkelig i høyden, sier nestleder i byutviklingskomitéen, Tone T. Dahl. www.nrk.no har mer.

16.01.2008: Anlegg
Ypsilon åpnes i kveld
Ypsilon-broa over Drammenselva blir offisielt åpnet kl 20.11 i kveld under et direktesendt program på TV2. Bakgrunnen for det spesielle klokkeslettet er Drammens 200 års byjubileum i 2011. TV-programmet er åpningsshowet til håndball-EM for herrer i Drammen som starter i morgen. Det stjernespekkede åpningsshowet i Drammens Teater, blir vist på TV2 fra kl. 20 og får besøk av herrelandslaget, Kåre Conradi og Idol-vinner Glenn Lyse. www.dt.no har mer.

15.01.2008: Bygg
Studentsenteret klart for undervisning 
Studentsenteret ved Universitetet i Bergen er nå tatt i bruk. Midlertidig brukstillatelse er gitt for hele bygget unntatt svømmehallen, og denne uken startet forelesninger i nytt bygg. I løpet av de neste ukene skal hele organisasjonen ha kommet seg på plass i det nye studentssenteret. Det gjenstår noen mindre arbeider på bygget, og arbeidene i svømmehallen skal bli helt ferdige. uib.no har mer. Les mer her.

14.01.2008: Byggearealstatistikk, november 2007
Historisk høy igangsetting av næringsbygg
I perioden fra januar til november 2007 ble det påbegynt bygging av nær 4,1 millioner kvadratmeter bruksareal til næringsformål. Dette er en økning på hele 26,0 prosent fra et allerede rekordhøyt nivå i 2006. www.ssb.no har mer.

10.01.2008: Standardisering
Danmark har innført nasjonale Eurokoder
Danmark har fra 1. januar i år fastsatt Eurokodene med National Annexes (NA´er) som gyldige nasjonale standarder for prosjektering av konstruksjoner. Sameksistensperioden med Danske standarder blir kun på ett år da de Danske standardene skal trekkes tilbake allerede 31. desember 2008. De danske NA´er er gratis tilgjengelige på nett, her. Finland var først ute i Norden og tillot bruk av de første Eurokoder med NA´er fra 1. nov i fjor. De Finske standarder blir trukket tilbake 1. april 2010. Fastsatte finske NA´er gratis tilgjengelige på nett, her. Sverige og Norge står nå for tur. Vi minner om kurs i Eurokode 3 her

10.01.2008: Legobygg
Bygger hotell med containere
Britiske lavprishotellkjeden Travelodge bygger hotell av skipscontainere. Stålmodulene bygges i Kina, skipes til Europa og løftes på plass mellom bærebjelker i opptil 17 etg høye bygg. Boksene er ferdig møblert med dobbeltsenger, sofa, bord, stoler og bad. Rommene er mellom 15 og 21 kvm store og har vindu. Hotellkjeden regner med å kutte byggekostnadene med rundt 10%. I tillegg reduserer de tiden det tar å føre opp et helt nytt hotell med 100 rom fra 40 til 30 uker. bbc har mer.


Legobygg

09.01.2008: Miljø
Bygg trygt en glassfasade - og spar energi!
En ny undersøkelse av to kontorbygg fra Statens Byggeforskningsinstitut i Danmark viser, at hvis energiforbruket blir tenkt på fra begynnelsen, er der ingen ting i veien med å forsyne det nye kontorpallass med masser av vinduer. En stor, funklende glassfasade i virksomhetens hovedkvarter er ikke nødvendigvis likt med et håpløst energiregnskap. Det kan nemlig la seg gjøre å bygge relativt store glasfasader og likevel overholde de nye, strenge energikravene. www.ing.dk har mer.

09.01.2008: Landbruksbygg
Store fjøs bygges i stål
Fem fryktløse gårdbrukere i Bollia bygger i disse dager et av landets største fjøs på 2.500 kvm. – For flere av oss var valget å legge ned eller å satse. Det ble det siste, sier medlemmene i Bolli Landbrukseiendom AS – Det har gått som en drøm. Været kan ikke bli bedre for slikt arbeid. For fire dager siden var ingen ting reist oppå grunnmuren, forteller de. Nå står hele stålkonstruksjonen omtrent klar for å bli kledd med vegg- og takplater. rbnett.no har mer.

08.01.2008: Firma
BrannStopp Norge AS er solgt
BrannStopp Norge AS er kjøpt opp av Scandi Supply i Danmark og har flyttet kontor og lager til Larvik. BrannStopp Norge AS skal nå konsentrere seg fullt og helt om salg og opplæring av produkter og systemer, samt administrere BrannStopp Kjeden. Den utførende avdeling er organisert i et eget nytt selskap, BrannStopp AS. Scandi Supply a/s har ikke noe eierforhold i dette selskap. brannstopp.no har mer.BrannStopp Norge har hovedkontor i Larvik. Firmaet har befattet seg med brannsikring siden 1988. 

07.01.2008: Konferanse
To brokonferanser i Portugal
Dersom du arbeider med design av broer og skal delta på en internasjonal brokonferanse i år, er sannsynligheten stor for at du ender opp i Portugal. Det avholdes nemlig to store brokonferanser i Portugal i sommer. "The 7th International Conference on Steel Bridges" avholdes i den historiske byen Guimarães fra 4-6. juni (stål- og samvirkebroer; kjøre-, bane- og gangbroer samt rehabilitering). I Porto avholdes "The Third International Conference Footbridge" fra 2-4. juli.

05.01.2008: Holmenkollen
«Holmenkollen Fyr» - i redusert utgave?
Kulturbyråd Anette Wiig Bryn åpner for å bruke vinnerutkastet til den nye Holmenkollbakken - i en enklere versjon. Kultur- og idrettsetaten i Oslo kommune har innkalt arkitektkontoret Julien de Smedt Architects til et møte neste uke for å få til et videre samarbeid om den omstridte utformingen av Holmenkollbakken. 
Jannike Hovland, president i Norske arkitekters landsforbund, synes nyheten om at Kultur- og idrettsetaten nå vil samarbeide med de Smedt, er gledelig. - Vi er veldig fornøyd med at han skal gjøre det, og regner med at Anette Wiig Bryn vil komme til fornuft og gjennomføre «Holmenkollen Fyr», og ikke klatte på det gamle. For det tror jeg blir veldig dyrt. Og vinnerarkitekten har allerede imøtekommet de justeringene som var nødvendige. Tenk på den spin off-en ved å gjennomføre det nye prosjektet. Nå kan vi virkelig få revitalisert Holmenkollen, sier hun. aftenposten.no har mer.

04.01.2008: Holmenkollen
Tror fortsatt på ny Holmenkollen-bakke
Debatten rundt en ny storbakke i Holmenkollen raser videre. Jurylederen som vurderte utkastene i arkitektkonkurransen føler seg lurt av Byrådet, mens arkitektstanden fortsatt håper på å få realisert vinnerutkastet. Juryleder for konkurransen, Gary Bates, føler seg ført bak lyset. Byråden skal ha visst om at bakken ble for dyr allerede før konkurransen ble avgjort, men lot være å si fra til juryen. aftenposten.no har mer.

03.01.2008: Høyhus
Ola Mæle planlegger gigantbygg
Sjølyst Utvikling vil bygge en av Norges høyeste bygninger i Drammen. - Investeringen kommer fort opp i milliarden, sier Ola Mæle. - De har gjort veldig mye positivt i Drammen, med oppgradering av elveparken og fjerning av trafikken, men byen trenger et skikkelig høyhus. Selskapet ønsker å gjøre Globusgården på Strømsø torg om til et 30 etasjers høybygg på rundt 94 meter. Kommende byggeprosjekter har mer.

02.01.2008: Arkitektur
Crystal Island i Moskva
Sir Norman Foster i Foster And Partners har tegnet Crystal Island i Moskva som etter planen skal bli verdens største bygning med et areal på rundt 2.5 millioner kvm. Gigantbygget som etter planen skal stå ferdig om 5 år vil koste 22 milliarder kroner. Det 457 meter høye bygget får 900 leiligheter, 3000 hotellrom, en internasjonal skole for 500 studenter, kinoer, et teater, et sportsanlegg og mye mye mer. Les mer her.

01.01.2008: Holmenkollen
- Bekymret for Holmenkollen
Nye Garmisch-Partenkirchen er bygget på åtte måneder. - Her har Holmenkollen noe å lære, mener Kollens rennleder Torgeir Nordby, som også er medlem av bakkekomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS). Det er fantastisk det de har fått til i Tyskland, fortsetter Nordby, som er litt bekymret for det som skjer med vår egen storbakke. 
Sjefsarkitekten bak det nye hoppanlegget i Garmisch-Partenkirchen, Christoph Mayr, har fulgt nøye med hva som skjer i Norge. Han oppfordrer Oslo kommune til å droppe planene om rehabilitering av Holmenkollen. - Norge gjør seg selv en bjørnetjeneste ved å investere i den gamle bakken. La arkitekten som vant konkurransen få lov til å bygge Holmenkollen. Tegningene ser gode ut. Han må få lov til å fullføre prosjektet sitt, ber Mayr. aftenposten.no har mer. 
Også hoppsjef Clas Brede Bråten er av samme oppfatning: - Bygg nytt og tenk på vindforholdene, i stedet for å flikke på en allerede vind-utsatt bakke, sier han til NRK.


Arkitekten mener en internasjonal hoppby som Oslo fortjener en ny bakke, og at det på lang sikt vil lønne seg. En ombygging av storbakken i Holmenkollen har nødvendigvis ikke så lang levetid.

 

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009