AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter september 2005

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden

30.09.2005: Stål
Rimeligere stålprodukter til bygg og anlegg
Stålprisene, som i mer enn 30 år har hatt en meget stabil og lav prisutvikling, opplevde i fjor en plutselig og meget sterk prisoppgang, utløst av Kinas sterke vekst og etterspørsel. Kina "støvsuget" markedet for skrapstål, og prisøkningen kom først på nettopp armeringsstål som produseres av resirkulerte materialer. I dag kan vi lese i Norsk Stålforbunds Stålnytt nr. 3 at prisene på stål til bygg og anlegg nå har falt en del siden toppnivået for ett år siden. Prisene ser også ut til å ha kommet inn i en mer stabil periode, selv om enkelte produkter fremdeles svinger noe. Det er en stor fordel for alle at prisene har blitt mer stabile og forutsigbare. Og lavere - til tross for prisoppgangen har stålprisene utviklet seg mindre over tid enn andre konkurrerende materialer. Stålnytt har mer.

30.09.2005: Stålentreprenør
Rautaruukki kjøper opp PPTH 
Finske Rautaruukki kjøper de resterende 80 prosent av aksjene i Nordens største stålentreprenør, finske PPTTH, som eies av Capman og selskapets ledelse. PPTH blir dermed heleid av Rautaruukki. Det skriver Rautaruukki i en pressemelding. Omsetningen var forrige år drøyt 100 millioner euro og selskapet hadde da 500 ansatte. Prisen er 7 millioner euro. Rautaruukki tar også over gjelden på 24 millioner euro. Oppkjøpet, som krever godkjenning fra konkurransemyndighetene, ventes å kunne sluttføres i november.

30.09.2005: Priskonkurranse
Europeisk stålpris til Space Group
V-House, tegnet av Space Group Arkitekter AS, ble 21. september tildelt prisen European Steel Design Award 2005. I begrunnelsen for tildelingen heter det: " Dette spennende, moderne huset illustrerer en lang rekke muligheter for arkitektonisk utforming kombinert med stål i nyskapende konstruksjoner. Letthet, transparens, samspill med naturen samt opplevelse av komfort og fleksibilitet er oppnådd gjennom enkle, men effektive virkemidler. Prosjektet viser hvilket potensial stål som materialet har i boligmarkedet." Denne stålprisen utgis annenhvert år av European Convention for Constructional Steelwork, ECCS, og består av en bronsestatuett til byggherre, arkitekt, rådgivende ingeniør og stålentreprenør samt diplomer til nøkkelpersoner i prosjektet. V-House's byggherre er Joakim og Kari Anne Varner, rådgivende ingeniører er Dr. Techn. Kristoffer Apeland AS og ABT Adviesbureau voor Bouwtechniek BV. NLI Alfred Andersen AS mottok statuett som stålentreprenør. Alle ECCS`s priser som ble tildelt kan sees her: http://www.steelconstruct.com. Arkitektnytt har mer.

29.09.2005: Temadag
Materialdagen med fokus på materialtekniske løsninger
”Materialtekniske utfordringer i oljeindustrien – hvordan identifiserer og løser man morgendagens problemer”. Dette er temaet på Materialdagen som STÅLMAT arrangerer i Stavanger den 26. oktober. Olje- og gassinstallasjoner og infrastruktur vil ha behov for kontinuerlig inspeksjon, oppgradering og vedlikehold i mange år framover. Eksempler på nye utfordringer som møter industrien er ”vedlikeholdsfrie” løsninger, undervannsinstallasjoner på meget dypt vann under mer ekstreme værforhold, og videre utvikling av nedstrøms gassteknologi. Her vil gode materialtekniske løsninger være avgjørende for suksess. Programmet (pdf) kan lastes ned her.

28.09.2005: Bygge- og anleggsvirksomhet, omsetningsstatistikk, 3. termin 2005
Vekst for bygg og anlegg 
Bedrifter i bygge- og anleggbransjen opplevde vekst i første halvår 2005 og økte omsetningen med 9,8 milliarder kroner. Sammenlignet med første halvår 2004 tilsvarer dette en vekst på 12,7 prosent. Det ble totalt omsatt for 87,5 milliarder kroner innenfor bygge- og anleggsvirksomheten første halvår 2005. Alle næringshovedgruppene hadde økt omsetning i denne perioden. SSB har mer.

28.09.2005: Messe
Bygg Reis Deg større enn noen gang
I går ble byggmessen Bygg Reis Deg 2005 åpnet. Etter 50 år er Bygg Reis Deg større enn noen gang, og messen er Nordens største. 460 utstillere har bestilt plass på årets Bygg Reis Deg på Norges Varemesse i Lillestrøm 27. sept til 2. okt. Utstillingsarealet er i år over 16 000 kvm, og utstillerne bruker store ressurser for å presentere produktene best mulig. – Dette er årets største begivenhet i byggenæringen, sier adm. direktør Halvard Gavelstad i Bygg Reis Deg AS. Byggeindustrien har mer.

27.09.2005: Byggenæringen i 100 år
Atlanterhavsveien kåret til Århundrets Byggverk
Atlanterhavsveien er kåret av det norske folk til å være Århundrets Byggverk. Atlanterhavsveien vant med 29 prosent av stemmene. Deretter fulgte Svinesundbroene og Fjellhallen på Gjøvik. Totalt var det kommet inn over 40 000 stemmer i konkurransen. Prisen ble i dag overrakt vinneren av H.K.H Kronprinsen under et festmøte for "Byggenæringen i 100 år" i forbindelse med åpningen av utstillingen Bygg Reis Deg i Lillestrøm. Byggeindustrien har mer.

26.09.2005: Prisdryss
IABSE pris til Gateshead Millenium Bridge
En internasjonal prestisjepris er tildelt The Gateshead Millennium Bridge, Newcastle, England. Prisen, the 2005 IABSE Outstanding Structures Award, utgis av den internasjonale organisasjonen International Association for Bridge and Structural Engineering (IABSE) og tildeles byggherre, arkitekt, rådgivende ingeniør og entreprenør. Arkitekt har vært Wilkinson & Eyre Architects and Gifford & Partners. Brua har fra før av dratt i land hele 20 arkitekturpriser og utmerkelser. Overrekkelsen av prisen fant sted under åpningen av konferansen ‘Structures and Extreme Events’ i Lisboa, Portugal, den 14. september. Alle IABSE`s priser som ble tildelt kan sees her. Red. 

26.09.2005: Energi
Står i kø for å bygge vindmøller langs kysten
Det blir tett mellom vindmøllene langs norskekysten dersom alle prosjekter som er innmeldt til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) skal bygges ut. Fra dagens beskjedne 81 vindturbiner i drift, summerer NVE meddelte konsesjoner og søknader under behandling til mellom 719 og 954. I tillegg kommer innmeldte prosjekter med maksimalt 2.796 vindturbiner. Til sammen kan dagens vindmølletall bli 58-doblet til 4.704. Bygg.no har mer.

24.09.2005: Entreprenør
AF Gruppen kjøper Brødr. Glomsrød Entreprenør 
AF Brødrene Holstad AS, et heleiet datterselskap av AF Gruppen ASA har inngått en intensjonsavtale om kjøp av 100 % av aksjene i Brødr. Glomsrød Entreprenør AS i Halden. Brødr. Glomsrød er et av Østfolds største entreprenørselskaper med en omsetning i 2004 på NOK 173 mill og et resultat før skatt på NOK 10,9 mill. Selskapet ble stiftet i 1946 og har i dag ca 65 ansatte. Kilde: afgruppen

23.09.2005: Nybro
Broen ferdig i januar
Den nye Fedafjorden bro med «catwalken» ruver i terrenget. Like over nyttår monteres ståldekket på den 570 m lange hengebroen fra Naudeneset til Teistedalsstranda. Hele brobanen kommer på ett slep fra Schidan like utenfor Rotterdam i Nederland og monteres i løpet av én uke etter ankomsten. Kranlekteren «Uglen» fra Ugland Rederi skal bistå i dette arbeidet. avisenagder har mer.

22.09.2005: Industri
NLI kjøper GE Energy på Sørumsand
GE Energy AS og NLI as er nå blitt enige om at NLI overtar GE Energys turbinverksted på Sørumsand i Akershus. Salget forventes å bli sluttført 3. oktober 2005. Verkstedet på Sørumsand, som ble kjøpt i 1999, har inntil nå produsert turbiner for vannkraftindustrien. NLI leverer multidisipline produkter og tjenester til olje- og gassindustrien, samt store stålkonstruksjoner til landbasert industri. Kilde offshore.no 

21.09.2005: Stål og metallentreprenør
Icopal utvider
Icopal utvider virksomheten. Firmaet overtar to nye stål- og metallentreprenører og har nå kjøpt åtte selskaper det siste året. Både Husøy Stål AS i Haugesund og BI Montering AS i Trondheim kommer nå under vingene til Icopal Holding. Ifølge Icopal er begge firmaene betydelige og velrenommerte aktører i markedet.

20.09.2005: Offshore
Ekofisk modul-kontrakt til Leirvik Module Technology 
Leirvik Module Technology AS har inngått en intensjonsavtale med Fabricom om bygging og ferdigstillelse av en modul til Ekofiskfeltet. Modulen er på to etasjer og inneholder mekanisk utstyr, rør, elektro, etc og har en vekt på ca 400 tonn. Modulens primæroppgave vil være å rense produsert vann i forbindelse med oljeproduksjonen på ConocoPhillips’s 2/4J Plattform. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

19.09.2005: Kurs og arrangementer
Stort høstprogram
Neste valg står for tur: Hvilke av høstens mange arrangementer vil du velge å delta på. Her følger en oversikt over kurs, seminarer, temakvelder og konferanser:
Kurs: Prosjektering av platekonstruksjoner (store platebjelker): Tirsdag 11. okt
Kurs: Standarder for Stål og Stålkonstruksjoner: 13. okt
Temakveld: Nye Europeiske Regelverk (Eurokoder), Mandag 17. okt
Kurs: Prosjektering av samvirkekonstruksjoner av stål og betong, Tirsdag 18. okt
Konferanse: Norsk Ståldag 2005, Onsdag 26. okt
Kurs: Prosjektering og dimensjonering ved påvirkninger fra jordskjelv, Torsdag 3. nov
Seminar: STEELIT 2005, Torsdag 10. nov
Kurs: NS 3472 - dimensjonering av stålkonstruksjoner, Tirsdag 15. nov
Kurs: Stål Tynnplatekonstruksjoner, Tirsdag 22. nov
Temakveld: Snøhvit - design og fabrikasjon av knutepunkter, Torsdag 24. nov
Seminar: Fotballstadioner - konsepter og løsninger: Tirsdag 29. nov
Programmer her.

19.09.2005: Singapore
Bygger verdens største Pariserhjul
Verdens største Pariserhjul skal bygges i Singapore. Det får en diameter på 150 meter som er 15 m større enn det hittil største, millenniumshjulet London Eye ved Themsen (bildet). Hjulet skal oppføres på et kjøpesenter ved Marina Bay Arean i Singapore. Innvielsen beregnes å finne sted i februar i 2008. Hver av de 28 kabinene vil ha plass for 28 personer og ha en hastighet på 30 minutter per runde. Kontrakten på å bygge det store hjulet gikk til Mitsubishi Heavy Industries og Takenaka Corp. Ordreverdien ligger på om lag 600 millioner NOK. Kilde NyTeknik.

19.09.2005: Ahus
Tre regner på branntetting og tre på himlinger
Nye Ahus har prekvalifisert 3 entreprenører til konkurranse om branntetting til Nye Ahus. De tre prekvalifiserte entreprenørene er: Firesafe AS, Tak-Leverandøren AS (Brannstopp Norge) og Thermax AS. Nye Ahus har også prekvalifisert 3 entreprenører til konkurranse om System- og spesialhimlinger til Nye Ahus. De tre prekvalifiserte entreprenørene er (alfabetisk): Modulvegger Oslo AS, Sanacoustic Byggmontering AS og Tøftum Innredning AS. Kilde Byggeindustrien.

19.09.2005: Nybygg
Byggeboom i Kristiansand
En rik familie skal være med å bygge kjøpesenter og boliger i Kristiansand for 1,5 milliarder kroner. Kristiansand er på vei inn i en byggeboom, og nå slenger Schage-familien seg på. Medlemssiden Kommende Byggeprosjekter har mer.

19.09.2005: Arkitektkonkurranse
Vant i Ålesund
Med sitt utkast KENGURU vant C F Møller Norge AS den begrensete plan- og designkonkurransen om ny barneavdeling ved Ålesund Sykehus. Konkurranseinnbyder var helseforetaket Helse Sunnmøre. Om vinnerutkastet sier juryen blant annet: – KENGURU er det forslaget som viser størst engasjement i sin arealdisposisjon og planløsning. Utkastets løsning av nybyggets 1. etasje er konkurransens beste. arkitektnytt.no har mer.

16.09.2005: Tak-kollaps
Klemt i hjel under betongtak
Enda et betongelementbygg har rast sammen, denne gang i Sverige. To mennesker ble klemt i hjel og to ble alvorlig skadet. Det var en 100 kvm stor seksjon med 30 cm tykt betongtak som raste sammen over et industrilokale under oppføring. Flere mennesker befant seg under taket når det plutselig gav etter. Politiet mener at flere mennesker kan befinne seg inneklemt i de sammenraste bygningsmassene. I følge entreprenørselskapet Peab er årsaken til kollapset ukjent. Byggearbeidene tilhørte Peabs underleverandør Strängbetong. Ulykken skjedde i et industribygg i området Berga i Helsingborg ved 10-tiden fredag formiddag. kuriren.nu har mer.

16.09.2005: Byggenæringen 100 år
Nå skal vinneren kåres
Nå er det finale i kåringen av Århundrets Byggverk, det mest populære byggverket i Norge som er bygget i løpet av de siste 100 år. 27. september arrangeres Byggenærings Festmøte, hvor H.K.H. Kronprins Haakon vil dele ut prisen ”Århundrets Byggverk” til eierne av det aktuelle mesterverket. Det ble nominert er rekke prosjekter rundt om i fylker og regioner på forsommeren, og kandidatene under gikk alle til finalen. Nå er det din oppgave å stemme frem hvem som bør vinne. Du kan avgi din stemme ved å sende en e-post til firmapost@bygg.no Husk å skrive tittel (Århundrets byggverk) og navn på byggverket (f. eks. Vernebygget). Du kan stemme frem til fredag 23. sept. kl. 1200. Kandidatene er: 
1) Atlanterhavsveien, Averøy 
2) Drammens teater 
3) Ekofisktanken 
4) Flåmsbana 
5) Gjøvik Olympiske Fjellhall 
6) Ishavskaterdralen, Tromsø 
7) Oslo rådhus 
8) Rica Park Hotel Sandefjord 
9) Politihuset i Trondheim 
10) Svinesundsbruene 
11) Telenorbygget, Fornebu 
12) Tyssedal Kraftstasjon 
13) Vemork kraftstasjon, Rjukan 
14) Vernebygg Domkirkeodden, Hamar (bildet)
15) Åseral rådhus 
Bygg.no har mer.

16.09.2005: Nybygg
Innovasjonssenter i glass og stål
Et innovasjonssenter i glass og stål er planlagt til sommeren på Husnes. Det nye selskapet som står bak satsingen har også flere planer, blant annet et spesialisert skipsverft. Medlemssiden Kommende Byggeprosjekter har mer. Logg inn ovenfor.

16.09.2005: Ny stadion
Nye Fredrikstad Stadion i rute
Allerede i uke 39 vil entreprenør NCC starte å pæle på Nye Fredrikstad Stadion. Mens konjunkturene av Stadion får du trolig ikke se før neste sommer. Det sier prosjektleder i NCC, Lars Eivind Karlsen. f-b.no har mer. Den 29. november arrangeres det et seminar i Oslo om fotballstadioner med blant annet et innlegg om nye Fredrikstad Stadion. Bakgrunnen for arrangementet er at det skal bygges rundt 15 nye stadioner i norsk 1. divisjon og i Eliteserien. På seminaret vil det bli fokusert på ulike konsepter og løsninger med erfaringer fra både inn og utland. Seminarprogram kan sees her.

16.09.2005: Påbygg
Løftet taket tre meter!
Seks mobilkraner løftet i går taket som veier cirka 65 tonn. Centimeter for centimeter lettet det og i løpet av vel halvannen times tid var det løftet tre meter. Veng Norge AS på Sørlifeltet har hatt plassproblemer i lengre tid. Men tomta gir ikke rom for utbygninger verken i den ene eller andre retningen. Derfor ble det besluttet å bygge på tre meter i høyden. Brødrene Glomsrød Entreprenør fikk oppdraget med å heve taket på Veng. Brødrene Glomsrød Entreprenør engasjerte Kynningsrud Kranservice i forbindelse med selve løftejobben og BT Stål til å jobbe med stålkonstruksjonene. haldendagblad.no har mer.

15.09.2005: Energi
Spektakulært vindmøllebygg i Bahrain
Oljestaten Bahrain realiserer nå en gammel nordeuropeisk drøm og bygger skyskrapere som får vedvarende energi fra 3 integrerte vindmøller. De høyt spesialiserte tekniske løsningene står danske ingeniører i Norwin og Rambøll for. Forbind våres to 43-etagers kontortårn med tre vindmøllebroer. Slik lyder oppgaven, Norwin og Rambøll Danmark er blitt bedt om å løse. De tre vindmøllene skal supplere energiforsyningen på et prestigebygg, som blir markedsført som Bahrain World Trade Center. Rambøll har mer.

14.09.2005: Byggearealstatistikk, juli 2005
Bolig- og næringsbyggingen er stabil
Fra januar til juli i år ble det satt i gang bygging av drøyt 15 600 boliger her i landet. Nivået er omtrent det samme som i tilsvarende periode i fjor. Det ble registrert igangsatt 1 927 200 kvm bruksareal til bolig i løpet av årets syv første måneder, en økning på 6,3 % sammenlignet med samme periode i fjor. For andre bygg enn boliger ble det i årets syv første måneder igangsatt 1 494 300 kvm bruksareal til næringsbygg og 644 500 kvadratmeter bruksareal til fritidsbygninger og garasjer. For næringsbygg er dette tilnærmet uendret sammenlignet med tilsvarende periode i 2004, mens det for fritidsbygninger og garasjer er en økning på 8,7 %. SSB har mer.

14.09.2005: Nybygg
Stor byggeaktivitet i Fredrikstad
I Fredrikstad er det stor byggeaktivitet for tiden. Det bygges flere bolig- og næringsbygg både i og utenfor byen. Den største utbyggingen skjer på den gamle Pizzanini-tomta med: 
- SAS Park Inn hotell Fredrikstad med 155 værelser 
- Konferanse- og kultursenter på hele 15.000 kvm 
- Restaurant og barer 
Alt sammen til en pris av 200 millioner kroner. SAS skal drive hotellet som management for Lykkeberg Holding der investorene Arvid Ryen og Terje Høili eier 50 prosent hver. Innvielse er i juni 2006. I tillegg skal det bygges:
- 2.900 kvm næringslokaler / kontorer for utleie til Statens medietilsyn
- Underjordisk parkeringshus til 90 biler 
På bildet sees kontorbygget som er tegnet av GRIFF Kommunikasjon AS. Contiga AS, som er medlem av Den norske Stålgruppen, har levert prefabrikkert bærestål og hulldekker. Red.

13.09.2005: Temakveld
ISO-standarder for stålkonstruksjoner
i petroleumsindustrien

Norsk Forening for Stålkonstruksjoner inviterer til temakveld tirsdag 27.september i Ingeniørenes Hus i Oslo om nye ISO-standarder (ISO 19900-serien) for stålkonstruksjoner i petroleums og gassindustrien. På denne temakvelden blir det gitt en orientering om standarders utviklingsstatus og Norges forhold til ISO regelverket. Det vil også bli gitt en innføring i noen av de mest sentrale ISO-standardene for offshorekonstruksjoner. For program og påmelding, se her.

12.09.2005: Konferanse
Norsk Ståldag for 17. gang
Norsk Ståldag avholdes i år som i fjor på Radisson SAS Scandinavia Hotel i Oslo onsdag den 26. oktober. Årets konferanse inneholder mange spennende og interessante temaer. Det knytter seg dessuten stor spenning til kåringen av Norsk Stålkonstruksjonspris 2005 og til den nyopprettete stålkonstruksjonsprisen for Norske arkitektstudenter. Les mer her.

Septembertilbud: kr. 1.520 (veil. pris kr. 1.900)
Tverrsnittsprogrammet Tech_sec beregner tverrsnittskonstanter og tverrsnittsspenninger i inntil 12 punker i tverrsnittet, både for standardprofiler og egendefinerte tverrsnitt. Programmet inneholder alle profilene i Norsk Stålhåndbok del 1 samt oppsveiste profiler. Egendefinert tverrsnitt bygges opp av inntil 300 segmenter i ett tverrsnitt. Tech_Sec beregner iht NS 3472 og ENV 1993-1-1 (Eurokode 3). Les mer: Stålforbundets netthandel.

09.09.2005: Nybygg
Rica til Stiklestad
Rica-kjeden skal markedsføre nyhotellet på Stiklestad. Byggestart blir tidligst første november. – Vi vil ha høy kvalitet med mye stål, tre og skifer som i kultursenteret, sier Kåre Hynne i Grande Holding. Kommende Byggeprosjekter har mer.

09.09.2005: Energi
– Vindmøllefundamentet et glimrende produkt
Vindmøllefundamentet som Eiken Mek har utviklet, er blitt en svært viktig eksportartikkel for bedriften. For vel tre år siden utviklet Eiken Mek de første prototypene på et stålfundament for vindmølletårn. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

08.09.2005: Offshore
Storkontrakt til Uniteam
Agip KCO har tildelt den norske leverandøren Uniteam en kontrakt verdt 200 millioner kroner inklusive opsjoner for levering av livredningsutstyr. Utstyret er gasstette oppholdsmoduler produsert i stål, som skal monteres på en lekter på offshore-feltet Kashagan i det Kaspiske hav. Kilde www.offshore.no.

07.09.2005: Kåringen av Århundrets Byggverk i Norge
Spennende byggverk i Rogaland
Nå er turen kommet for å kåre Århundrets Byggverk i Rogaland. En jury har plukket ut mange gode kandidater:
Karmsund bro ble tatt i bruk i 1955 og er en av de få bue/klingete stålfagverksbroer i Norge. Broanlegget kan betegnes som et resultat av stor ingeniørkunst.Ekofisktanken 
Haugesund Rådhus 
Karmsund bro 
Nordvegen historiesenter på Avaldsnes 
Norges Bank Stavanger 
Sandnes gamle kino 
Stavanger sykehus og Rogaland psyk sykehus 
Sola videregående skole 
Du har nå sjansen til å stemme fram din favoritt. Du kan stemme ved å sende en e-post til firmapost@bygg.no. Husk å skrive navn på regionen (f. eks. Rogaland) i tillegg til byggverkets navn (f. eks. Karmsund Bro). Det kan stemmes frem til søndag 11. september kl. 12. Alle kandidater kan du lese om her.

06.09.2005: Temakonferanse
Verdens standardiseringsdag - temakonferanse 14. oktober
Verdens standardiseringsdag er etablert av de internasjonale standardiseringsorganisasjonene ISO, IEC og ITU for å synliggjøre den betydning standarder har for et velfungerende samfunns- og næringsliv. Standard Norge, Norsk Elektroteknisk Komite og Post- og teletilsynet markerer dagen med en temakonferanse "Sikkerhet, standarder og myndighetskrav – konflikt eller suksess?". Les mer her.

05.09.2005: Nybygg
Storkontrakt til SKV 
Stålentreprenørbedriften SKV i Fredrikstad har inngått sin største enkeltkontrakt noensinne. Bedriften skal på oppdrag for Knut Skutle AS levere bærekonstruksjoner i stål samt tak- og veggkledninger for over 20 millioner kroner eksklusiv m. v. a. til gjenvinningsanlegget på Haraldrud i Oslo. Utbyggingen består blant annet av 28.000 kvadratmeter takflate og ca. 1.000 tonn stål. Leveringer starter i november og pågår fram til sommeren. Red.

02.09.2005: Orkanen Katrina
Plattformer fortsatt savnet
Ifølge flere kilder skal 30 oljeinstallasjoner være savnet eller tapt i Mexicogulfen etter Katrina-orkanens ville ferd. Amerikansk oljeproduksjon er hardt rammet og myndighetene ber folk spare bensin. De store oljesleskapene har begynt å danne seg et bilde av tilstanden til sine plattformer og rigger. Teknisk Ukeblad har mer.

02.09.2005: Nybru
På Voss er dei klare for Hardangerbrua
På Voss sit verdas fremste kabelspinnarar og bur seg på neste store bruoppdrag - mellom Vallavik og Bu i Hardanger. - Vi er klare til å konkurrera om oppdraget. Det var ei lette å høyra at regjeringa går inn for å byggja brua. No vonar vi Stortinget fylgjer opp, seier dagleg leiar Knut Flatlandsmo på Hordaland Mekaniske Verkstad, HMV. Så langt har vossingane konkurrert med stort hell over store delar av verda. Mange vil hugsa at HMV fekk oppdraget med å spinna kablane som held oppe Stordabrua og Bømlabrua i Trekantsambandet. - Det var også vi som laga stålkablane for Storebeltbrua i Danmark. Hardangerbrua får eit fritt spenn på 1310 meter. www.bt.no har mer.

01.09.2005: Bygge- og anleggsvirksomhet, produksjonsindeks, 2. kvartal 2005
Produksjon av nybygg opp 21 prosent
Produksjonen av nybygg økte med 20,7 prosent fra 2. kvartal 2004 til 2. kvartal 2005. Innenfor rehabilitering av bygg var det en økning i produksjonen på 8,1 prosent. Mye av veksten skyldes påskens plassering og at det var tre flere virkedager i 2. kvartal i år sammenlignet med 2. kvartal i fjor. Produksjonsindeksen for bygg totalt steg med 14,9 prosent sammenlignet med 2. kvartal 2004. Ser en bort fra normale sesongvariasjoner steg byggevirksomheten mellom 1. kvartal og 2. kvartal i år med 2,9 prosent. 
Liten endring for anlegg
Produksjonen i anleggsvirksomheten i 2. kvartal steg med 3,8 prosent sammenlignet med 2. kvartal i fjor. Dersom man korrigerer for normale sesongvariasjoner sank produksjonen med 1,7 prosent i forhold til årets 1. kvartal. Totalt økte produksjonen innenfor bygge- og anleggsnæringen med 12,2 prosent sammenlignet med 2. kvartal i 2004. SSB har mer.

01.09.2005: Bygge- og anleggsvirksomhet, ordrestatistikk, 2. kvartal 2005
Flere nye anleggsprosjekter
Tilgangen på nye anleggsprosjekter steg kraftig i 2. kvartal 2005. Byggebransjens beholdning av anleggsprosjekter ligger nå på et rekordhøyt nivå. Ordrereserven av anleggsprosjekter til bedriftene innenfor bygge- og anleggsnæringen var 8 prosent høyere ved utgangen av 2. kvartal i år sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor, målt i løpende kroner.
Flere boligprosjekter
Verdien av nye boligprosjekter som bygge- og anleggsbransjen mottok i løpet av april, mai og juni i år, var 33 prosent høyere enn de var i samme periode i fjor. Ordrereserven steg med 8 prosent i løpet av 2. kvartal, og er 32 prosent høyere enn ved utgangen av samme periode i fjor. Ordrereserven for rehabilitering av boliger gikk ned med 6 prosent i 2. kvartal, men er 13 prosent høyere enn på samme tid i 2004.
Også flere nye næringsbygg
Tilgangen på nye næringsbygg er 12 prosent høyere i 2. kvartal i år enn den var på samme tid i fjor. Bedriftenes ordrereserve av nye næringsbygg er 21 prosent høyere ved utgangen av juni i år sammenlignet med tilsvarende tidspunkt året før. Totalt for hele bygge- og anleggsvirksomheten økte verdien av bedriftenes ordrereserve med 10 prosent i løpet av 2. kvartal i år. Sammenlignet med utgangen av 2. kvartal i 2004 er veksten 17 prosent. SSB har mer.

Flere nyheter HER !

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 14 november 2009