AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter august 2005

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden

30.08.2005: Nybygg
PT vil ha kontorbygg på Nygårds jorde
Post- og teletilsynets (PT) vil ha sitt fremtidige kontorbygg på Nygårds jorde i Lillesand. Det offentliggjorde direktør Willy Jensen på en pressekonferanse i Lillesand i dag. Kontorbygget på Nygårds jorde blir etter planen på 7.400 kvadratmeter. Post- og teletilsynet har 140 ansatte. Medlemssiden Kommende Byggeprosjekter har mer.

29.08.2005: Offshore
Storavtale i boks
Sevan Marine melder i dag at intensjonsavtalen med Venture Production nå er formalisert. Sevan skal levere et flytende produksjonsanlegg, SSP 300, til feltet Chestnut på britisk side av Nordsjøen. Avtalen har i første omgang en varighet på 30 måneder, med mulighet for forlengelse med ytterligere 24 måneder. Kontrakten er verdt rundt 64 millioner dollar. Første produksjon er planlagt til midten av 2007. Kilde Offshore.no.

29.08.2005: Bruer
Vegvesenet frykter farlige broer
Statens vegvesen leter etter rustskader på kablene som holder norske broer oppe. Frykten er at de ryker og at en bro kollapser. Fenomenet er kjent i utlandet der fem broer har rast sammen etter at stålkablene som holder broene opp ruster. I Norge er mellom 500 og 600 avhengige av spennkabler for å holde seg oppe. Å finne eventuell rust er svært vanskelig. Medlemssiden Stål- og Næringslivsnytt har mer.

29.08.2005: Bygg-kollapset
Fasadebjelke var dårlig armert
Det er nå klart hva som fikk deler av pasienthotellet ved universitetssjukehuset til å kollapse for tre uker siden. Eksperter fra SINTEF og Norconsult mener at hovedårsaken til kollapsen var en fasadebjelke som var for dårlig armert og hvilte på en for liten flate. Flere bygningsarbeidere var i sving ved pasienthotellet, da store betongelementer falt ned under bygging. Heldigvis kom ingen personer til skade under uhellet. Arbeidstilsynet og politiet ble straks koblet inn i saken. Kilde NRK Sørlandet.

26.08.2005: Bolig
Bygger flere nye boliger enn Oslo 
Stavanger og Nord- Jæren er sammen med Bergensområdet den regionen der det for tiden bygges flest nye boliger her i landet. Første halvår ble det igangsatt bygging av flere boliger i de tre Vestlandsfylkene Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane enn i Oslo-regionen, viser ferske tall fra Prognosesenteret og Boligprodusentenes Forening. Salgstakten er særlig stor for Stavanger-regionen og Bergens-regionen. I første halvår ble det igangsatt 3422 nye boliger i de tre vestlands-fylkene, men bare 3377 nye boliger i Oslo-området. Aftenbladet har mer.

26.08.2005: Nybygg
Byggestart for AkerHus
Kjell Inge Røkke bygger sitt AkerHus på et pengeskrin som han la ned på Fornebu i går. For å symbolisere byggestart for Aker konsernets nye hovedkvarter på Fornebu fylte Kjell Inge Røkke Akers første pengeskrin med penger, historie og visjoner. - Det er viktig å nyte i gode tider, sa Kjell Inge Røkke i sin tale under gårsdagens grunnsteinsseremoni på den fremtidige Aker-tomten på Fornebu. Gravemaskinene har allerede tatt sine første jafs av det som før var flystripa på Fornebu. Sent på høsten i 2007 skal bygget stå ferdig, og over 2000 ansatte kan knekke nøtter i splitter nye kontorer. Kilde Budstikka.

26.08.2005: Seminar
Industriseminar i Hammerfest
Standard Norge og Norsk Sveiseteknisk Forbund arrangerer i samarbeid med Snøhvit Næringsforening et industriseminar i Hammerfest 22. og 23. september på Rica Hotel Hammerfest. Tema for seminaret er materialtekniske utfordringer for Snøhvit-prosjektet når drift- og vedlikeholdsfasen starter om ca et år. Program her.

25.08.2005: Jobbmarked
Røkke-jakt på ingeniører
Kjell Inge Røkke og Aker Kværner skal i høst på ingeniørjakt. Til sammen lover han 732 nye jobber i Aker Kværner i Norge. Selskapet har begynt annonsekampanjer for å ansette 100 nye personer til ulike bedrifter i Aker Kværner-systemet. Seinere i høst skal det ansettes ytterligere 600. TU har mer. 
Aker med reklamefilm (ref. Nøtteknekker)
Kjell Inge Røkkes industrikonsern Aker bruker syv millioner kroner på en reklamekampanje på TV. I over tre minutter danser ingeniører og sveisere over tv-skjermen til en spesiallaget rockelåt. Midt i valgkampen er filmen ment å skulle påvirke både norske politikere - og velgere. «Speil, speil på veggen der, si meg hvem er tøffest i trynet her?» er blant tekstlinjene i Aker-selskapenes påkostede reklamekampanje som startet på TV 2 mandag. Kilde Dagens Næringsliv. Se videoen her.

25.08.2005: Byggearealstatistikk, 2. kvartal 2005
Økt hyttebygging
I 2. kvartal 2005 er det registrert igangsatt 130 000 kvm bruksareal til fritidsbygninger – en økning på 31 % i forhold til samme kvartal i 2004. Det ble registrert igangsatt 14 604 boliger i løpet av de seks første månedene i år – en økning på 5 % i forhold til samme periode i fjor. Økningen var størst for tomannsboliger, rekkehus og andre småhus – med 41 %. Eneboliger hadde en økning på 10 %, mens det for blokkleiligheter ble registrert en nedgang på 5 %. Det er igangsatt bruksareal til bolig på til sammen 1 780 000 kvm i 1. halvår 2005 – opp 9 % fra 1. halvår 2004. Igangsatt bruksareal til næringsbygg var på 1 388 000 kvm de seks første månedene av 2005 – en økning på 4 % i forhold til samme periode i fjor. SSB har mer.

24.08.2005: Bygg
Turning Torso klar for inflytting
I dag innvies den 190 meter høye Turning Torso i Malmö, og i november kommer de første leieboerne til å flytte inn. Husleie vil variere fra 7.094 til 26.151 SEK i måneden. Konstruksjonen består av ni kuber med fem etasjer i hver. Med mellometasjene er det totalt 54 etasjer. Hver etasje har omkring 400 kvm boflate. Bygningen består av 147 leiligheter. Hver etasje består i prinsippet av en kvadratisk del rundt kjernen samt en triangulær del som delvis holdes oppe av en utvendig stålkonstruksjon. Hele konstruksjonen vrir seg 90 grader på veg opp. Vindtunneltester har bevist at den ukonvensjonelle former klarer seg bedre mot vinden enn en rett og firkantet bygning. Bygningen er tegnet av stjernearkitekten Santiago Calatrava som lar seg inspirere av naturlige bevegelser hos dyr og mennesker. Turning Torso forestiller således en menneskekropp i en vendende bevegelse. Svt.se har mer.

24.08.2005: Arkitekturkonkurranse
Ypsilon vant
Resultatet av arkitektkonkurransen ble offentliggjort i et møte i Drammen bystyresal i går ettermiddag. Ypsilon heter gangbroen som er en skråkabelbro. Juryen har tatt hensyn til seilingshøyde, grunnforhold, vannføring i elven og en rekke andre detaljer. Den nye broen har en prislapp på nesten 25 millioner kroner. Og pengene er satt av på kommunens budsjett. Dermed starter detaljprosjekteringen umiddelbart. Det blir trolig ikke lenge til byggingen starter. Målet er at broen skal stå ferdig senhøsten neste år. Det var et tverrfaglig team som sto bak prosjektet "Ypsilon" med professor, arkitekt Arne Eggen i spissen. dt.no har mer.

23.08.2005: Kåringen av Århundrets Byggverk i Norge
Spennende byggverk i Hedmark
Nå er turen kommet for å kåre Århundrets Byggverk i Hedmark og Oppland. En jury har plukket ut mange gode kandidater i begge fylker:
Aukrustsenteret, Alvdal 
Vernebygg over Hamar Domkirkeruin ble tildelt Norsk Stålkonstruksjonspris i 1999Elverum stasjon
Gravberget kirke
Hamar Rådhus 
Mjøsbrua 
Norsk Skogmuseum, Elverum 
Skjeftafoss kraftverk 
Rena leir 
Vernebygg Domkirkeodden, Hamar (bildet)
Vikingskipet, Hamar 
Du har nå sjansen til å stemme fram din favoritt. Du kan stemme ved å sende en e-post til firmapost@bygg.no. Husk å skrive navn på regionen (f. eks. Hedmark) i tillegg til byggverkets navn (f. eks. Vernebygget). Alle kandidater kan du lese om her.

22.08.2005: Bolig
Salgssvikt for nye boliger
Av 274 nye boligprosjekter er det 69 som ikke har registrert noen salg på to måneder, opplyser Econ Analyse, som fører oversikt over alle store og mellomstore boligprosjekter på Østlandet. Oslo-regionen er verst rammet. Dagbladet har mer.

22.08.2005: Bygge- og anleggsvirksomhet, omsetningsstatistikk 2. termin 2005
9,1 prosent økning i bygg og anlegg
Omsetningen innenfor bygge- og anleggsvirksomheten økte med 4,4 mrd kroner i perioden januar-april 2005 i forhold til samme periode året før. Dette tilsvarer en økning på 9,1 %. Bygge- og anleggsbedriftene omsatte totalt for 52,7 mrd kroner i de fire første månedene i 2005. Det er en omsetningsvekst i alle næringshovedgruppene i denne perioden, og størst økning hadde bedriftene i næringshovedgruppen "grunnarbeid" med 13,6 %. SSB har mer.

19.08.2005: Stål
Kinas stålproduksjon øker og øker
I juli ble det produsert 90,3 millioner tonn stål i verden mot 86,4 millioner tonn i juli i fjor. Kinas stålproduksjon fortsatte å vokse i juli og utgjorde 32,4 % av verdens stålproduksjon. Kina produserte i juli i år i følge det internasjonale jern- og stålinstituttet IISI 29,2 millioner tonn stål, mot 22,7 millioner tonn i juli i fjor. Det er en økning på 28,6 %. I perioden januar - juli produserte Kina 193,8 millioner tonn stål, som er 28,1 % mer enn tilsvarende periode i 2004. Medlemssiden Stål- og Næringslivsnytt har mer.

19.08.2005: Nybru
Grønt lys for Hardangerbrua
Regjeringen gir klarsignal for bygging av Hardangerbrua. Proposisjonen vil passere statsråd før valget i høst. Regjeringen kommer alt i dag til å signalisere at den gir sin tilslutning til bruplanene. Det skjer etter at en uavhengig konsulentrapport som nylig ble lagt fram, munner ut i en positiv konklusjon. Kostnaden med å bygge brua er regnet til 1,7 milliarder kroner. Det blir opp til det nye Stortinget å si endelig ja eller nei til Hardangerbrua. Kilde hallingdolen.no.

19.08.2005: Entreprenør
Gode tider for NCC og Skanska
Entreprenørene NCC og Skanska kan vise til bedre resultater i sine halvårsrapporter enn for fjoråret og begge selskapene vurderer fremtiden som lys. Skanska fikk et resultat før skatt på 203 millioner kroner i første halvår. Omsetningen steg med 28 % i forhold til første halvår 2004. Ordrereservene var 5,7 mrd. kroner før ferien. NCC har en ordrereserve på 4,2 mrd. kroner som er en økning på 1,2 mrd. kroner i løpet av siste år. Driftsresultatet ble 82 millioner kroner, en forbedring på 31 millioner i forhold til fjoråret. TU har mer.

18.08.2005: Energi
Gir vindmøller føtter
De jobbet i oljeindustrien og visste at oljeplattformer trenger solide ben for å stå på havbunnen. Så satset de på å utvikle ben for havbaserte vindmøller. Nå har sivilingeniørene Per Bull Haugsøen og Gunnar Foss i OWEC Tower AS oppnådd en lovende kontrakt i Skottland. Den innebærer at konseptet de har utviklet skal brukes til bygging av fundament og ben - eller tårn til to digre vindmøller som skal rage opp fra havbunnen øst for Skottland. Et skotsk verft skal bygge de 130 meter høye bena, som skal stå på rundt 50 m havdyp. De skal bygges i stål og får en vekt hver på rundt 700 tonn. Aftenposten har mer.

16.08.2005: Byggenæringen
SMS og krangel presser boligprisene
Hvert år taper byggebransjen 10 milliarder kroner i året på språkproblemer, SMS-bruk og krangling på byggeplassen. – Når du mottar 35 tekstmeldinger på en dag, får du ikke slått inn mange spikre, sier sjeføkonom Kjell Senneset i Prognosesenteret. Han mener at bygningsarbeidernes ineffektivitet må ta sin del av skylden for det høye prisnivået på nye boliger i Oslo. Lav produktivitet gir høye byggekostnader. NRK har mer.

15.08.2005: Nybygg
Landets kuleste bibliotek
I over 30 år var bygget et landemerke i Tromsø og en høyborg for filmelskerne. I dag er gammelkinoen forvandlet til landets kanskje kuleste bibliotek. Det oppsiktsvekkende taket fra gamle Fokus kino er fiffet opp med titanbekledning og monumentale glassfasader. Slik blir en gammel takkonstruksjon plutselig supertrendy, ved hjelp av drøye 100 millioner kroner og noen trylleslag. I dag, mandag, åpnes Fokuskvartalet med 10.000 kvadratmeter nytt rådhus, flerkinoanlegg og bibliotek. 
formelt av dronning Sonja. VG har mer.

15.08.2005: Byggearealstatistikk, juni 2005
14 000 nye boliger hittil i år
I løpet av første halvår i år ble det påbegynt bygging av 14 000 nye boliger i Norge som er omtrent samme nivå som tilsvarende periode i fjor. Det ble igangsatt 1.715.100 kvm boligareal i løpet av årets seks første måneder, en økning på 6,1 % sammenlignet med samme periode i fjor. I Oslo ble det i løpet av 1. halvår 2005 registrert igangsatt 2.079 nye boliger. Dette er en nedgang på 34,3 % sammenlignet med 1. halvår i fjor.
Andre bygg enn boliger
For andre bygg enn boliger ble det i 1. halvår 2005 igangsatt 1.290.100 kvm til næringsbygg og 550.200 kvm til fritidsbygninger og garasjer. For næringsbygg er dette uendret sammenlignet med tilsvarende periode i 2004, mens det for fritidsbygninger og garasjer er en økning på 9,6 %. SSB har mer.

15.08.2005: Entreprenør
Veidekke med et sterkt første halvår
Veidekkes resultat etter første halvår viser en bedring på 150 mill. kroner sammenlignet med fjoråret. - Det mest gledelige ved den positive resultatutviklingen er at den gjelder så å si alle deler av konsernet og at mye kan tilskrives interne forbedringsprosesser, sier konsernsjef Terje R. Venold. - Men la meg også legge til at det gode markedet og markedsutsiktene både for eiendomsutvikling og entreprenørvirksomhet er en god hjelp på veien. www.huginonline.no/VEI/ har mer.

13.08.2005: Stavanger
Jåttå utvides for en halv milliard kroner
Nato satser stort på Stavanger og Jåttå. Det allierte hovedkvarteret skal de neste tre årene utvides for rundt 500 millioner kroner. Prosjektet som består av et større nybygg med kontorer og lokaler for øvelse- og opplæringsvirksomhet, skal etter planen stå ferdig i fjerde kvartal 2008. Medlemssiden "Kommende Byggeprosjekter" har mer.

11.08.2005: Stadioner
Stadionutbygging i Skien?
I Skien er Odd og Skien kommune godt i gang med planene for en utvidelse av Odd stadion. Etter mye frem og tilbake begynner planene for et av de få stadionanleggene i Eliteserien som ikke er nevneverdig utbygget de siste årene å ta form. Skien kommune har nå fått på plass en ny reguleringsplan for området på Falkum, og så fort denne blir godkjent ligger det an til utbygging. Kilde Bygg.no. Til orientering: Det vil bli arrangert et seminar om fotballstadioner den 29. nov i Oslo med mange spennende temaer: Se her.

09.08.2005: Bygg-kollapset
Egen granskning
Byggefirmaet Kruse Smith har engasjert SINTEF for å finne ut hvorfor en del av pasienthotellet ved Stavanger Universitetssjukehus raste sammen fredag. Politiets ulykkesgruppe startet mandag etterforskningen, men Kruse Smith som er ansvarlig for byggingen av hotellet vil ha en egen gransking. En hel vegg, med en grunnflate på 100 kvm i fire etasjer raste ned. Heldigvis ble ingen personer skadet. Kilde NRK.

09.08.2005: Bolig
Frykter boligkrakk
Direktør Bjørn Skogstad Aamo i Kredittilsynet frykter et boligkrakk innen to til fire år. Han mener det er flere forhold som kan bidra til et kraftig prisfall på boliger: - Den sterke økningen i boligprisene og husholdningenes økte gjeld vil føre oss til et punkt der det må komme en korreksjon og hvor boligprisene faller.  hegnar.no har mer.

09.08.2005: Bygg-kollapset
Pinlig for Kruse Smith
400 kvm av sykehushotellet som Kruse Smith bygger i Stavanger raste sammen fredag formiddag. Det er fortsatt en gåte hvordan ulykken kunne skje. - Dette er helt uvirkelig. Dette er noe som ikke skal skje, sier Bjarne Vatne, regiondirektør i Kruse Smith, region vest. Ifølge Stavanger Aftenblad var det en utstikker på pasienthotellet som raste sammen fredag formiddag. Store krefter har tydeligvis vært i sving. En konteiner som sto like ved ble knust. fedrelandsvennen.no har mer.

06.08.2005: Offshore
Gigantprosjekt i Øygarden
Statoil og Hydro har gått sammen om å finne en felles løsning for den største gjenværende utbyggingen på norsk sokkel sør for Barentshavet, Troll Videreutvikling. Det blir en utbygging på størrelse med Snøhvit, som kan få en prislapp på rundt 50 milliarder kroner. En av de tre utbyggingsløsningene vil kreve en anleggsstab på rundt 500 personer på Kollsnes i Øygarden. Bt.no har mer.

05.08.2005: Bygg-kollapset
Sykehusvegger raste sammen
Plutselig kollapset flere hundre kvadratmeter med vegger og gulv på et pasienthotell som er under bygging på Stavanger Universitetssykehus. Ifølge Stavanger Aftenblad, raste både gulv og vegg i fire etasjer sammen. Bare gulvflaten på utstikket som er rammet, var på 100 kvm. Rogalands Avis skriver at 150 tonn betong gikk i bakken. Nettavisen har mer.

04.08.2005: Bygg - Arkitektur
Stem på Århundrets Byggverk i Vestfold
Kåringen av Århundrets Byggverk i Norge pågår fremdeles for fullt. Nå er det Vestfold som står for tur. Juryen har plukket ut ni kandidater i fylket du kan velge mellom. Blant kandidatene er Tønsberg Bibliotek (bildet) som vant Norsk Stålkonstruksjonspris i 1993. Bygget er oppført på ruinene av Olavsklosteret. Arkitekt har vært Lunde & Løvseth. Klosterruiner og båtgraver skaper en spennende kontrast til moderne teknologi og arkitektur. Biblioteket er svært populært og godt besøkt. Alle kandidatene i Vestfold og hvordan stemme fram din favoritt, finner du her.

03.08.2005: Stål
Vestfold Jernlager utvider
Vestfold Jernlager er i ferd med å utvide bedriften med nye lokaler. Vestfold Jernlager flyttet i 2004 det meste av driften fra Tønsberg til Vestfold Næringspark i Holmestrand. Flyttingen var en suksess og nå kommer resten av bedriften til Holmestrand. Arbeidene er i gang og i løpet av de neste månedene skal tomten klargjøres, fundament støpes, bygg reises og nye maskiner settes inn. I januar vil hele bedriften være operativ i Holmestrand. Og med det nye bygget på plass kan produksjonen tredobles. Tb.no har mer.

02.08.2005: Stål
Kina nærmer seg 1/3 av verdens stålproduksjon 
Kinas stålproduksjon forventes å komme opp i 332 millioner tonn i løpet av 2005. Dette vil i så fall representere en økning på 60 tonn eller 22 % sammenlignet med 2004. Kinas stålproduksjon har siden år 2000 økt med hele 116 %, det vil si en årlig vekst på mer enn 20 % i snitt de 4 siste årene. Medlemssiden "Stål- og Næringslivsnytt" har mer.

01.08.2005: Bygg
Enorme planer
Bygge- og anleggsbransjen i Norge har enorme planer for fremtiden. Mer enn 15.000 planlagte bygge- og anleggsprosjekter arbeides det med for årene som kommer til den ufattelige verdien av totalt nesten 652 000 millioner kroner. Tallene fremkommer i ny statistikk fra Byggfakta databasen som nylig ble lagt frem. Tallene som legges frem er ny rekord for databasen som har eksistert siden 1969 og viser forøvrig at hvert byggeprosjekt i snitt har en verdi på ca 43,5 millioner kroner. Kilde Byggaktuelt.

Flere nyheter HER !

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 14 november 2009