AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter januar 2005

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden

28.01.2005: Offshore
Marathon tildeler milliard-kontrakt

Marathon Petroleum Norge har tildelt Vetco Aibel EPCIC-kontrakten for overbygget på Odin-skipet som skal brukes på Alvheim-feltet. Kontrakten er verdt NOK 2,2 milliarder, og omfatter ingeniørarbeid, innkjøp, konstruksjon, installasjon og testing. Skipet skal konverteres til en flytende produksjonsenhet, FPSO. Offshore.no har mer.

28.01.2005: Prosjekteringsregler
Nybygg skal tåle jordskjelv

En ny norsk standard, NS 3491-12, fører til kraftigere dimensjonering av enkelte nybygg. Utgangspunktet er at konstruksjonene skal tåle jordskjelv som med ti prosent sannsynlighet antas å forekomme en gang i løpet av konstruksjonens levetid. Seismiske kart viser at Nord-Vestlandet, deler av Nord-Norge og området rundt Oslofjorden er mest utsatt. Norsk Stålforbund skal arrangere to seminarer om de nye last- og konstruksjonskravene. - Interessen er svært stor, får Aftenbladet opplyst.

27.01.2005: Trondheim
Foreslår boliger over ishall og ny hall

I kjølvannet av diskusjonen om saneringsmodne Leangen ishall, bobler kreativiteten. Geir Søbstad blåser støvet av planene om 250 boliger på toppen av kunstisbanen. Boligene kan bidra til både ny ishockeyarena og ny fotballhall. Én hall kan romme «Myra», Strindheim Idrettslags kunstgressbane med fire håndballbaner i tillegg og tribunekapasitet til 12 000 tilskuere. En annen og mindre hall kan bli TIKs nye hjemmearena. I tillegg kommer en innendørs 400-m skøytebane. Rosenborg Ballklub kan dermed få en innendørs arena for sine Royal League-kamper. Strindheim IL og Trondheims-Ørn har begge behov for gode baner. Når hallen ikke benyttes til idrett, kan det arrangeres konserter, bilutstillinger osv. Hallkonseptet er det Melhusfirmaet Arne Vaslag AS som står bak. Prinsippet er et stålskjelett som trekkes med duk. Den enkle konstruksjonen krever betydelig mindre fundamentering og kortere byggetid enn vanlige haller. Adressa har mer.27.01.2005: Lerkendal stadion
Nå skal det bygges tak

Denne uka begynner Rosenborg for alvor planleggingen av nytt, skyvbart tak på Lerkendal stadion. Utbyggingen vil koste klubben 100 millioner kroner. De første tankene om å dekke igjen lekegrinda til de trønderske mestrene ble lansert for ganske nøyaktig ett år siden. Nå er det tid for å flytte seg fra idéstadiet over til håndfaste planer. - Vi skal nå begynne å jobbe aktivt med prosjektet, og skal ha et internt møte med representanter fra RBK og Lerkendal stadion AS i slutten av denne uka, bekrefter administrerende direktør i Rosenborg, Nils Skutle, overfor rbkweb.com. Det er fortsatt uklart når et nytt tak på Lerkendal vil være ferdig. I år sparker RBK i gang fotballsesongen allerede 12. februar. Lengre og lengre sesonger nærmest «tvinger» fram tak for å beskytte banen mot regn og snø. Rbkweb har mer.


Selberg Arkitektkontor AS står bak 3D-bildene. De er kun idéer og ikke reelle planer. Blant annet har RBK nå bestemt seg for å bygge igjen de åpne hjørnene, og dermed lage en skikkelig "gryte".

27.01.2005: Mies van der Rohe Award 2005
Kristin Jarmund Arkitekter, Snøhetta og Gudmundur Jonsson Arkitektkontor nominerte

Norge stiller med tre kandidater til den prestisjetunge Mies van der Rohe Award 2005. Det er Kristin Jarmund Arkitekter med Nydalen metrostasjon, Snøhetta med Bærum kulturhus og Gudmundur Jonsson Arkitektkontor med Kystkultursentret NORVEG. I 2003 gikk prisen til Zaha Hadid for en trikkestasjon i Strasbourg med tilhørende p-plasser. Blant de over 200 nominerte arbeidene ble det norske Jensen & Skodvin Arkitektkontor, representert med Mortensrud Kirke i Oslo, valgt ut til å være med på en vandreutstilling med 40 finalister. Utstillingen er nå på sitt siste stoppested som er på Arkitektmuseet i Norge. Kilde Dagens Næringsliv.

26.01.2005: Nybygg
Reinertsen Anlegg bygger ved Dora

Reinertsen Anlegg har fått totalentreprisen for 1. byggetrinn av ABM-senteret ved ubåtbunkeren Dora 1 i Trondheim. Kontraktsverdi er 100 - 120 millioner kroner. Byggetrinn 1 omfatter fire bygg som kjedes sammmen og blir en sentral del av det nye ABM-senteret på Nyhavna i Trondheim. Byggestart blir april-mai i år med ferdigstillelse ved utgangen av 2006. Bygg.no har mer.

26.01.2005: Nye Ahus
Nye kontrakter for 1,8 milliarder

Bare i år inngår Nye Ahus kontrakter for 1,8 mrd kroner. Utbyggingsdirektør Bjørn Glemmestad går inn i det nye sykehusets mest hektiske vår. Hittil har det kun blitt gravet nedover i forbindelse med byggingen av Nye Ahus, men nå lover utbyggingsdirektør Bjørn Glemmestad at ting skal reise seg opp av det store hullet i bakken. – Vi har kommet til en milepæl i byggeprosessen, der vi nå har startet på selve råbygget til det nye sykehuset. Arbeidet med råbygget består i å etablere en bærekonstruksjon av betong og stål som skal stå ferdig 30. des-05. Kontrakten til en verdi av 160 mill. kroner gikk til entreprenørfirmaet NCC. De vil på det meste ha over 100 arbeidere på byggeplassen. Og mens NCC nå har begynt å bygge nord på tomta, fortsetter PEAB samtidig med å fundamentere mot sør. Rb.no har mer.

25.01.2005: Nybygg
Ny storhall

En 10 000 kvm stor messe- og idrettshall kan stå klar på området til Stavanger Forum til oljemessen ONS i 2006. En permanent utstillingshall på messeområdet til Stavanger Forum er en gammel drøm for adm. direktør Kjell Ursin-Smith, og hallen vil være viktig for fremtiden til ONS. I tillegg til en permanent messe- og utstillingshall vil byggene også romme to ishockeybaner med tribuneplass for 3 000 tilskuere. Storhallen til over 100 millioner kroner skal erstatte de midlertidige plasthallene under ONS. Les mer her. Flere planlagte nybygg, bl. a. et lagerbygg på over 30.000 kvm, finner du på siden Kommende Byggeprosjekter. Medlemmer av Norsk Stålforbund kan logge inn ovenfor.

24.01.2005: Kurs
Prosjektering og dimensjonering ved påvirkninger fra jordskjelv

I følge et seismisk kart over Norge er det Nord-Vestlandet, deler av Nord-Norge og området rundt Oslofjorden som er mest utsatt for mulige jordskjelv. Nå har det kommet en ny laststandard, NS 3491-12, som innfører krav om prosjekteringskontroll av alle nye bygg for jordskjelvpåkjenninger. Det vil bli arrangert kurs i den nye standarden i Bergen 23. februar og i Oslo 2. mars. Program og påmelding her

23.01.2005: Nybygg
Tromsø kan få badeland

Private krefter planlegger et nytt badeland og hotell i Tromsdalen. Prosjektet har en prislapp på totalt 400 millioner kroner. Initiativtaker Kurt Holien og samarbeidspartnerne Noel Pedersen og Rune Ulvang la fram planene for kommunen i går. Prosjektet som har fått navnet Ishavsbadet, omfatter et tropisk badeland og et 50 meters basseng. I tilknytning til badelandet vil det bli et hotell med konferansefasiliteter, treningssenter og restaurant. Bladet-tromso.no har mer.

21.01.2005: Nybygg
Bygger Norges største daglivarebutikk

Om drøye to år åpner Nordens første Carrefour-butikk på Hellerudsletta, og Norgesgruppen investerer 400 millioner kroner i hypermarkedet, skriver Handelsbladet FK. Carrefour i Skedsmo blir Norges desidert største dagligvarebutikk, og skal etter planen åpne i mai 2007. Butikken på cirka 10.000 kvm bygges som del av en ny storhandelspark på Hellerudsletta på Hvam, ved E6 i Skedsmo. I tillegg skal senteret kombinere handel med helse og idrett: Treningssenter, flerbrukshall, legesenter og spesialisering innenfor idrettsmedisin. Bygg.no har mer.

19.01.2005: Nybygg
IKEA Slependen

Heimdal Entreprenør er tildelt den største kontrakten, på 168 millioner kroner inkl. moms, ved Ikea-utbyggingen på Slependen i Asker kommune - og er dermed i gang med prosjekt nr 2 for IKEA. Det første oppdraget for IKEA var råbyggsentreprisen i forbindelse med storsatsingen i Trondheim i 2002. Heimdal Entreprenør skal oppføre råbygg og bæresystemer til tett bygg, inkl. tak og fasader. Det går med drøye 40 000 kvm hulldekker til råbygg og p-dekke. Varehuset blir 33 000 kvm og parkering rundt 31 000 kvm. Bæresystemet består av prefab betong og stål, og samlet medgår mer enn 1100 tonn stål i hovedbæresystemet. PPTH skal levere stålet. Oppstart montasje av råbygg skjer i løpet av april 2005. Hele utbyggingen koster 600 millioner kroner, og er en av IKEA´s største satsinger i verden. Heimdal Entreprenør har mer.

18.01.2005: Offshore
Rekordår: Over NOK 90MRD skal investeres i 2005

2005 ligger an til å bli et rekordår for investeringer på norsk sokkel med over NOK 90 milliarder i investeringer i petroleumvirksomheten. Olje- og Energidepartementet melder i dag om investeringsprognoser på over NOK 90 milliarder i 2005. Også de neste årene er det forventet et høyt investeringsnivå. Offshore.no har mer.

18.01.2005: Byggenæringen
Norske håndverkere må skjerpe seg

Norske håndverkere må skjerpe seg og slutte å slurve. Ellers tar polakkene snart alt som er, mener sentrale personer i byggebransjen. Etter EU-utvidelsen har over 1000 polske håndverkere krysset den norske grensen på jakt etter jobb. De koster halvparten så mye som de norske håndverkerne og får stadig flere oppdrag fordi mange av dem er rimelige og flinke. Kilde NRK.

17.01.2005: Danmark
Operaen åpnet i København

Det nye, omstridde operahuset i Danmark åpnet i helga. Operaen er en gave fra den rikeste mannen i Danmark. På åpningsforestillingen lørdag kveld, slapp publikum for første gang inn i huset som har fått tilnavnet Brødristeren. 1500 gjester, med den danske regjeringen og kongehuset i spissen var til stede åpningsforestillingen lørdag kveld. Og hovedgjesten opp den røde løperen var 91-årige Mærsk Mc-Kinney Møller, mangemilliardæren som har betalt de 2,3 milliarder kronene operahuset har kostet. Det har vært mye kritikk mot Operahuset og den udemokratiske måten det har blitt gjennomført på. NRK har mer.

14.01.2005: 100 års jubileet
Ny Svinesundsbru - et unikt byggverk som kongene åpner 10. juni

Åpningen av Svinesundsbrua er en av de største og mest symbolsterke markeringene av 100 års jubileet for unionsoppløsningen. Bruspennet, lengden og den smale buen gjør Svinesundsbrua særegen. Dette blir den femte i sitt slag i verden og den eneste i Europa. Åpningen av Svinesundsbrua vil bli foretatt i fellesskap av kongene i de to brodernasjonene. Fakta om Svinesundsbrua: Total brulengde 704 m - total brubredde 28,2 m - total høyde 91,7 m - seilfri høyde 55 m, buens spennvidde 247,3 - betongforbruk ca 3 000 m³ - Stål ca 7 430 tonn. Statens Vegvesen har mer.

13.01.2005: Byggearealstatistikk, november 2004
Økningen i boligbyggingen fortsetter

I november 2004 er det registrert igangsatt 2 916 nye boliger i Norge, mot 1 944 nye boliger i november 2003. Dette tilsvarer en økning på 50 %. Dette er den 8. måneden på rad at boligbyggingen er høyere enn i tilsvarende måned i 2003. SSB har mer.

13.01.2005: 2-dagers kurs
Videregående utmatting av stålkonstruksjoner

Norsk Forening for Stålkonstruksjoner arrangerer kurs i Videregående Utmatting av Stålkonstruksjoner den 8. og 9. februar i Oslo. Kurset vil gi en innføring i flere emner fra utmattingsdesign utover grunnleggende teori for S-N dimensjonering og forenklet utmatting. Utmatting er et helt sentralt problem for alle typer konstruksjoner som utsettes for dynamiske belastninger: offshore konstruksjoner, skip og broer. Les mer her.

12.01.2005: Arbeidsmarked
Flere friske i bygg og anlegg

Det legemeldte sykefraværet i bygg- og anleggsvirksomhet gikk ned med 30,2 prosent fra tredje kvartal i 2003 til tredje kvartal i 2004, viser ferske tall fra NHO. Like før jul kom gladmeldingen om at det totale sykefraværet er på vei ned. Nedgangen i det legemeldte fraværet var på 23 prosent. Dagens Næringsliv har mer.

10.01.2005: Arkitektur
Ny norsk arkitektkonkurranse

Campo Volantin Footbridge, Bilbao Spania, av Santiago Calatrava Norsk Stålforbund inviterer nå til en helt ny priskonkurranse. Konkurransen retter seg mot arkitektstudenter ved norske universitet og høgkoler. Norske Arkitektstudenters Stålkonstruksjonspris er ment å oppmuntre arkitektstudentene til å anvende stål som et sentralt element i design av konstruksjoner og inspirere til nye idéer og løsninger. Priskonkurransen er planlagt avholdt hver annet år. Prisen utdeles på konferansen Norsk Ståldag 26. oktober i år. Prisvinneren vil få et diplom samt en sjekk på 20.000 kroner. Frist for innlevering av arbeider er 17. mars. Les mer her.

07.01.2005: AHO-kurs
"Arkitektur for ingeniører"

AHO (nå: Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo) tilbyr nå et etterutdanningskurs for ingeniører, med den målsetting å skape bedre forståelse de prosjekterende imellom.
Kurset strekker seg over 90 timer i perioden februar-juni 2005 og koster kr. 15.000. I tillegg tilbys en studietur til Roma. Les kursinnbydelsen her.

07.01.2005: RIF
Sentral godkjenning – et falsk kvalitetsstempel

Da sentral godkjenning ble innført i 1997 var det for å redusere feil og mangler i byggeprosessen. Detaljeringsnivået har gjort det umulig for Statens Byggetekniske etat å ivareta ordningen på en forsvarlig måte, og ordningen er i dag i praksis ikke annet enn et register, påpeker RIFs fagsjef Terje Hugin i en artikkel i fagbladet Byggeindustrien. Hugin hever på øyenbrynene når representanter fra BE nå hevder at det aldri var meningen at sentral godkjenning skulle være en faglig godkjenning. RIF har mer. En faglig godkjenning for stålentreprenører finnes. Les mer her.

06.01.2005: Byggenytt
Anbefaler fotball i veksthus

Driftsleder Harald Pettersen ved Gjennestad Gartnerskole mener de fleste kommuner kan spare store summer på å lage kunstgressbaner i veksthus etter modell fra Gjennestad i Stokke. Det er stor aktivitet i veksthusene på Gjennestad Gartnerskole i Stokke. Om sommeren er der planter der, men fra november til mai er de viet til fotballen. Og for dem som lurer på det; platene i veksthuset blir ikke knust, dersom ballene treffer dem. NRK har mer.

06.01.2005: 100 års jubileet
Egen hjemmeside om Byggenæringen i 100 år

Byggeindustrien.no har nå lagt ut en egen hjemmeside om Byggenæringen i 100 år. Her vil det bli lagt ut nyheter om aktiviteter og arrangementer som kommer i forbindelse med jubileet. I opplegget ligger også forslag til en stor arkitekturkonkurranse for arkitektstudentene som får i oppdrag å tegne Huset om 100 år. Det skal også arrangeres en konkurranse om Århundrets byggverk i Norge. Ikke nok med det. Byggeindustrien vil lage en egen jubileumsbok om Byggenæringen i 100 år - og på Bygg Reis Deg vil det bli presentert en stor jubileumsutstilling. www.byggi100aar.no har mer.

04.01.2005: Produktnytt
Rustfrie bjelker

Som første svenske distributør lagerfører Bröderna Edstrand rustfrie bjelker av IPE, HEA og HEB - profiler. Poenget med rustfrie bjelker er at materialet har lang levetid, er vedlikeholdsfritt og lett å holde rent. I følge Bröderna Edstrand tåler den rustfrie bjelken en kostnadsmessig sammenligning med galvaniserte og overflatebehandlede bjelker. Bröderna Edstrand har mer.

03.01.2005: Entreprenør
Icopal utvider som metallentreprenør

Icopal overtok ved nyttår metall-aktørene Pre-Mont og Grenland Stål og Platemontasje samt deres felles virksomhet Beslagservice AS. Selskapene holder til i Skien i Telemark og dekker primært markedene på Sør- og Østlandet. – Selskapene leverer tak og fasadeløsninger i metall, og oppkjøpene er begrunnet med at Icopal ønsker å utvide og videreutvikle komplette tjenester innen tak- og fasadekledning innen bygg og anlegg, kommenterer den norske Icopal-sjefen Lars Næss. Med disse oppkjøpene vil Icopal få en årsomsetning som stålentreprenør på nærmere 100 millioner og blir den desidert største aktøren i det norske byggemarkedet, fremholder Lars Næss som opplyser at det hele skal samles som ett selskap under navnet Icopal Metall. Bygg.no har mer.

03.01.2005: Landbruksbygg
Fellesfjøs - landbrukets framtid

I flere kommuner bygges det nå store fellesfjøs. Byggeindustrien har besøkt Bådalen Samdrift DA i Averøy kommune som er i gang med et av Norges største prosjekter. Fjøset er 65 meter langt og 32 meter bredt. I tillegg er det et tilbygg på 150 kvm. Det er plass til 128 melkekyr pluss ungdyr i fjøset. Hele anlegget skal stå ferdig 1. mai i år. Prosjektet vil koste 12 millioner kroner. I tillegg er det en betydelig egeninsats. Brødr. Røsand har totalentreprisen. Lønnheim Entreprenør har levert stålbygget mens isolerte vegg- og takelementer leveres av Paroc AS. Kilde Byggeindustrien.

02.01.2005: Taiwan
Verdens høyeste bygning åpnet 

Verdens høyeste bygning, den 508 meter høye skyskraperen Taipei 101, ble offisielt åpnet nyttårsaften. President Chen Shui-bian var borgermester i Taiwans hovedstad Taipei da byggingen av skyskraperen startet i 1998. Under åpningstalen fredag, understreket han at bygningen har stått støtt gjennom de kraftige jordskjelvene som rammet byen både i september 1999 og mars 2002. Den lysegrønne skyskraperen er tegnet av den taiwanske arkitekten C Y Lee. Bygningskroppen er i stål forsterket av betong og er dekket av varmedempende glassplater. Skyskraperen kostet 12 milliarder kroner å bygge. Et kjøpesenter som dekker fem etasjer, åpnet allerede i fjor. Foreløpig er en tredjedel av skyskraperens kontorarealet på 198 000 kvm leid ut til internasjonale og taiwanske selskaper. Etter hvert vil 12 000 mennesker komme til å ha sitt arbeidssted i Taipei 101 som ligger i bydelen Hsinyi. Kilde Nettavisen.

Flere nyheter HER !

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009