AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter mars 2005

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden

31.03.2005: Offshore
Aker Verdal permitterer over 100 ansatte
Offshoreverftet Aker Verdal må permittere mellom 120 og 150 ansatte pga få ordrer i tiden framover. – Vi har måttet akseptere det i de 30 årene som har gått i denne industrien. Svingninger mellom store kontrakter har vært en del av bransjen hele tiden, sier Stein Aamdal, leder for verkstedklubben. Kilde ANB.

31.03.2005: Bygg og anlegg
Rekordhøy byggeaktivitet
Det har aldri tidligere vært så høy aktivitet i bygg- og anleggsbransjen som nå. Dermed er også ledigheten i bransjen på vei ned, til tross for at åpnere grenser har medført tusenvis av nye arbeidere fra Øst-Europa. - Særlig blir det bygget mange boliger for tida, sier seniorøkonom Kjell Senneset ved Prognosesenteret. - Det ble bygd 30.000 boliger i fjor, og dette er en økning på ca 30 % fra 2003. Det var også en økning i igangsettelsen av andre bygg enn boliger. NRK har mer.

30.03.2005: Anlegg
Mesta bygger Lofast-bruer
Ved anbudsåpningen for bygging av to bruer over Øksenfjorden hadde Mesta det laveste tilbudet med 86,3 millioner kroner. Entreprisen består av to stålkassebruer, Vesterstraumen bru (305 m) og Austerstraumen bru (196 m). De to broene inngår i det andre byggetrinnet i Lofast-prosjektet som utgjør en veilengde på ca. 29 kilometer og passerer gjennom kommunene Hadsel og Lødingen i Nordland og Kvæfjord i Troms. Byggeindustrien har mer.

29.03.2005: Dubai
7-stjerners hotelluksus
Burj Al Arab er verdens eneste syvstjerners hotell. Hotellet, som ligger i Dubai, er 321 meter høyt og bygget utelukkende i glass og stål på en kunstig øy. Man regner med at det må ha fullt belegg i 400 år for å dekke inn hva det har kostet å bygge 60 etasjers hotellet. Burj Al Arab har fått navnet seilet på grunn av sitt karakteristiske utseende. Det koster rundt 890 dollar (5655 kroner) per natt for ett vanlig rom. For suitene må du ut med 15.000 dollar (95.277 kroner). I tillegg er du nødt til å ha en avtale for å komme inn der. Hotellet trekker til seg rikfolk fra hele verden. Også Norge. Blant annet har finansakrobaten Thomas Øye hatt møte med T5PC-toppene her. Manchester United leide hele hotellbaren da de var på treningsleir i Dubai ifjor. Se bildene fra luksusen på TV2.no.

21.03.2005: IT
Contiga AS vant Modellkonkurransen 
EDR har nå kåret vinneren av den norske Tekla Structures Modellkonkurranse 2005. Contiga AS er vinneren med prosjektet "Drammensveien 134". Vinnermodellen, samt modellen som fikk 2.plass, er sendt videre til den globale "Model Drawing Competition", arrangert av TEKLA. EDR har mer.

18.03.2005: Materialer
Krangler om tre eller betong
I flere helsides avisannonser kritiserer betongbransjen myndighetene for å satse på brannfarlige bygninger av tre, blant annet i Midtbyen i Trondheim. Betongbransjen mener nye hus kan få en mer spennende utforming og bli mer brannsikre hvis de bygges av mur eller betong. Det er ikke president i Norske Arkitekters Landsforbund, Gudmund Stokke, enig i. - Norske arkitekter bør bygge mye i tre, det er del av den tradisjonen vi har i Norge. Tre er veldig formbart og gir fine muligheter til å lage god arkitektur. (NRK har mer). For å ta del i debatten vil vi i Stålguiden minne om at også stål er et meget formbart materiale og gir store arkitektoniske muligheter. Les mer her.

18.03.2005: Arkitektur og stål
Larvik-bidrag til milliardærvilla
NLI Alfred Andersen i Larvik har bidratt med rundt 90 tonn stål til milliardæren Joakim Varners nye bolig på Nesøya i Oslo. Bare jobben fra Larvik har en verdi på ca 4 millioner kroner. Ordren fra NLI Alfred Andersen er effektuert for lengst, og elementene er montert på huset på Nesøya. Det dreier seg om korrugerte plater som er sveiset sammen i verkstedet i Larvik, og deretter har man blåst inn steinull og isolasjon. Hver av platene er på 6 x 2,5 meter. Østlands-Posten har mer.

17.03.2005: Nybygg
Dukkonstruksjon vekker oppsikt 
"Bygger verdens råeste havneskur" skrev Aftenposten 4. mars og mente at bygget har former som minner mer om Guggenheim-museet enn et lager. Skuret som nå er under oppføring samt 340 m lang kai skal stå ferdig på Kneppeskjær i mai og ta over kysttrafikken fra Tjuvholmen og Grønlia. Oslo Havn KF har lagt vesentlig vekt på de estetiske kvalitetene til det nye bygget. Arkitekt Ninni Göransson ved Niels Torp Arkitekter AS har tegnet bygget som har stål i bærekonstruksjoner samt tak og vegger av duk. Hit flytter kysttrafikken til Nor Lines inn. Entreprenør for skuret er Hallmaker AS. Skuret får både skur- og kontorfasiliteter, og har kostet 52 mill kr. Oslo Havn KF har mer.

17.03.2005: Nybygg
Vil bygge felles storstadion 
Alta kommune og ordfører Geir Ove Bakken ønsker å utrede muligheten for å bygge et felles storstadion for alle idrettslag i Alta. 6. august starter Alta IF byggingen av sitt nye stadion. Da er Altaturneringa over, og anlegget tømt for folk. – Vi har et vanvittig tidspress. Kravene er at vi skal ha klar en ny stadion ved sesongstart 2006. Ting må skje veldig fort nå, påpeker leder i Alta IFs hovedstyre Karl Ivar Kristensen. altaposten.no har mer.

17.03.2005: Rådgivende ingeniør
Godt 2004 for COWI AS
COWI AS, tidligere Interconsult ASA, innfridde sine økonomiske mål for 2004. Regnskapet for 2004 viser at COWI i Norge nådde en omsetning på MNOK 455,5 mot et budsjett på MNOK 416. Resultatet etter bonusavsetning, før skatt, ble på MNOK 13,4, etter skatt MNOK 19,8. Dette er godt over vedtatt budsjett. I løpet av driftsåret er kontantstrømmen betydelig bedret og selskapets egen-kapitalandel har passert 40 %. COWIs styre og selskapets adm. direktør, Christian Nørgaard Madsen, betegner dette som meget tilfredsstillende. cowi.no har mer.

16.03.2005: Omsetningsstatistikk. Bygge- og anlegg, 6. termin 04
Kraftig vekst i bygg og anlegg
Den totale omsetningen for bedrifter i bygge- og anleggsbransjen i 2004 var 176,7 mrd kr. – 17,2 mrd mer enn året før. Dette tilsvarer en vekst på nesten 11 % sammenlignet med 2003. Alle næringshovedgruppene hadde omsetningsøkning fra 2003 til 2004. Størst vekst hadde bedriftene i næringshovedgruppene "grunnarbeid" og "annen bygge- og anleggsvirksomhet", der omsetningen var henholdsvis 18,9 og 11,2 % høyere enn i 2003. Nord-Trøndelag hadde den største veksten med 22,7 %. SSB har mer.

15.03.2005: Metallentreprenører
Icopal overtar flere stål- og metallentreprenører
For å utvide og videreutvikle komplette tjenester innen tak- og fasadekledning av bygg og anlegg har Icopal Holding det siste halvår overtatt fire spesialfirmaer innen dette området. I tillegg er det nå inngått avtale med Stålteknikk AS i Stavanger og Bruheim blikkenslagerforretning AS i Trondheim om overtagelse av selskapenes aksjer. Med dette vil Icopal bli den desidert største aktør innen metalltak, metallfasader og tilhørende blikkenslagerløsninger. bygg.no har mer.

14.03.2005: Byggearealstatistikk, januar 2005
Sterkere byggestart enn i fjor
I løpet av årets første måned ble det registrert igangsatt nye bygg på til sammen 780 000 kvm bruksareal, en økning på 33,2 % fra januar 2004. Det er økning både for boliger og for andre bygg enn bolig. Det ble i januar igangsatt bruksareal til bolig på 383 900 kvm – 36,7 % mer enn januar 2004. For andre bygg enn boliger ble det i januar igangsatt 295 000 kvm til næringsbygg og 101 100 kvm til fritidsbygg og garasjer, en økning på henholdsvis 29,1 og 32,3 % i forhold til den samme måneden i fjor. SSB har mer.

12.03.2005: Stålentreprenør
Ti millioner i overskudd
Brubyggeren på Strendene i Sandnessjøen, Scanbridge, kan vise til et rekordoverskudd i fjor på hele ti millioner kroner. Bedriften er i innspurten på byggingen av to store jernbanebruer til Sverige, en kontrakt på 120 millioner kroner som har sikret de ansatte arbeid i over ett år nå. Adm. direktør Tor Brækken er glad for at bedriften kan vise til et solid overskudd i fjorårets regnskap. hblad.no har mer.

11.03.2005: Offshore landanlegg
Jobb i Lange baner
Ormen Lange-utbyggingen i Norskehavet og i Aukra ved Molde skaper Klondyke langs vestlandskysten de neste to årene. Bedrifter på Møre, i Sogn, Bergen, Stavanger og på Stord får del i gasseventyret. Aker Stord har ansvar for gigantiske 11 mrd kroner av gassfabrikkbyggingen på land. For å få på plass totalt 22.000 tonn rør og nær 10.000 tonn stål, har Aker Stord satt bort arbeider til Aker Verdal, Luster Mekaniske, og flere underleverandører i Polen, Tyskland og Belgia. På verftet på Stord skal 10-11 rørgater og stålkonstruksjoner prefabrikkeres. bt.no har mer.

10.03.2005: Produktnyhet
Blinkskudd i stål
Oppfinneren Petter Espegard i Til-Tak AS har suksess med sine prefabrikkerte stålplater til terrassegulv. Han er beviset på at det fremdeles går an for en ung oppfinner og gründer å ha suksess med et nytt produkt. - Det har gått over all forventning. Vi solgte 11 000 plater i løpet av det halve året vi var i sving i fjor. Interessen er enda større i år. Foreløpig leverer vi bare til 12 av landets 1000 byggevarebutikker. Potensialet er dermed enormt. dt.no har mer.

09.03.2005: Seminar
Europeiske knutepunktseksperter til Norge

Det inviteres nå til seminar om design av knutepunkter av stål, hvor en får møte de fremste fagfolkene i Europa, som står bak utviklingen av det nye regelverket. Dette er en sjelden anledning til å bli kjent med den nye europeiske beregningsstandard Eurocode 3 del 1-8 for dimensjonering av knutepunkter. Seminaret som er kalt "International seminar on joint design", finner sted den 20. april i Grand Hotell, Oslo. Bygg.no har mer.

09.03.2005: Miljø
Europas mest moderne gjennvinning

Nå blir det lettere å gjenvinne glass og metall. Gjennom Norsk GlassGjenvinning og Norsk MetallGjenvinning har industrien tatt et miljøansvar. Glasset blir nemlig sortert etter farge når det ankommer Europas mest moderne sorteringsanlegg i Onsøy utenfor Fredrikstad. Like enkelt blir det å levere metallemballasje, for anlegget sorterer også blikk, stål og aluminium fra hverandre. NRK har mer.

09.03.2005: Den 2. av 10 gode grunner 
Knuser «skammens søyle»

Den 2. av Stålforbundets "10 gode grunner" for å bygge med stål er at stål tar liten plass og gir slanke konstruksjoner. Her er en historie om nettopp dette:
KRISTIANSAND: Betongsøylen foran scenen på Østsia har irritert publikum i to år. Nå vil søylen forsvinne, sier daglig leder Egil Mundal. Han regner med at cirka alle som har vært på konsert på Østsia siden stedet åpnet for to år siden har irritert seg over «skammens søyle». Den massive betongkonstruksjonen har skapt en bred, folketom blindsone ned gjennom salen under konsertene. - Nå får vi endelig et fullverdig konsertlokale, sier Mundal. Skammens søyle er nøyaktig 41,337 centimeter i diameter, og skal erstattes av en stålsøyle på 10-15 centimeter. Kilde Fædrelandsvennen.

07.03.2005: Offshore
35.000 tonn «pannekaker»

Dimensjonene er det som først og fremst slår en. Prosessanlegget til Hammerfest LNG ruver som et landemerke ved den spanske byen Cadiz. Det er bygget etter «pannekakeprinsippet» og vil veie 35.000 tonn når transporten opp til Hammerfest starter den 23. juni. Nå strever 2.000 verftsarbeidere med å få anlegget mest mulig ferdig før avreisen mot nord. Finnmark Dagblad har mer.

04.03.2005: Nybygg
Kjempekontrakt til Klausen

Klausen Mekaniske i Askvoll har fått en ordre på 25 millioner kroner til Ormen Lange-utbyggingen i Aukra. Arne Klausen, som er daglig leder, sier at dette er den største ordren Klausen Mekaniske noen gang har fått. Ordren består av produksjon, levering og montering av syv stålbygg. NRK har mer.

03.03.2005: Skip
Badeland gir jobber

Ett år etter masseoppsigelsene ved Fosen Mek. får mange av de ansatte igjen tilbud om fast jobb. Verftet bygger for tiden to nye badeland til hurtigruteskipene «Midnatsol» og «Trollfjord». Dette er et arbeid som delvis går parallelt med utrustningen av de to Stena-skipene som bygges i Russland. Verftet har bestemt seg for å sveise overbyggene til båtene på Fosen i stedet for å sette de bort til et østeuropeisk verft. Adressa har mer.

02.03.2005: Stadion
Vil ha tak og kunstgress på Ullevaal

Ullevaal stadion står foran den største ombyggingen siden det ble bygget i 1926: Kunstgress. Tak som kan trekkes tilbake. Og tribuneutbygging slik at kapasiteten økes til 30 500 tilskuere. Det er ikke småtterier Ullevaal Stadion AS planlegger. - Vi står foran en spennende tid, sier adm. direktør Jack Hemmestad. Det virkelige startskuddet for dette gigantprosjektet kan være rett rundt hjørnet. I 2007 eller 2008 er realistisk sett det tidligste dette kan stå ferdig. Det blir dermed en kamp mellom Lerkendal og Ullevaal om hvilket stadion som først får tak over det hele. Aftenposten har mer.

01.03.2005: Entreprenør
Kynningsrud overtar Finn Eriksen Kran og Transport

Kynningsrud Kran har overtatt Finn Eriksen Kran og Transport. Kynningsrud Kran vil etter oppkjøpet omsette for over 200 mill. kroner. Dette er fordelt på 130 mill. i Sverige og 70 mill. i Norge. Finn Eriksen Kran og Transport AS virksomhet i Drøbak består i 13 ansatte, 3 mobilkraner og 6 lastebilkraner med henger og utstyr. Selskapet utviklet seg til å bli en viktig aktør i Oslo, og omsatte i 2004 for ca. 13 mill. kroner. Bygg.no har mer.

Flere nyheter HER !

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009