AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter mai 2005

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden

31.05.2005: Offshore
FMC skal levere produksjonssystem til Norne
Statoil har undertegnet en kontrakt med FMC Kongsberg Subsea for levering av et undervanns produksjonssystem (Template K) til Statoils Norne-felt i Norskehavet. Kontrakten har en verdi på cirka 175 mill kroner. Systemet er en del av IOR-programmet (Improved Oil Recovery) på Norne-feltet, og omfatter to undervanns ventiltrær, en manifold, en template og to undevanns kontrollmoduler. Offshore.no har mer.

30.05.2005: Byggenæringen
Lite effektiv byggebransje
Byggeaktiviteten i Norge er stor og nye boliger spretter opp over hele landet. Men nye boliger koster uforholdsmessig mye. Det mener sjeføkonom ved Prognosesenteret, Kjell Senneseth. Han er forundret over hvor lite bransjen har fokusert på kutting av kostnader. Mens næringslivet generelt i Norge har hatt fokus på lave kostnader og konkurranseevne, mener Senneseth at bygg- og anleggsbransjen bokstavlig talt har gått motsatt vei. - Jeg mener at de har vært for lite flinke til å rasjonalisere. NRK har mer.

27.05.2005: Bygge- og anleggsvirksomhet, ordrestatistikk, 1. kvartal 2005
Fortsatt stor ordretilgang i bygg og anlegg
Den store tilgangen på nye bygge- og anleggsprosjekter som næringen opplevde i 2004, fortsetter inn i 2005. I løpet av 1. kvartal i år steg verdien av entreprenørenes ordrebeholdning med 8 % og er ved utgangen av kvartalet 15 % høyere enn på samme tid året før, målt i løpende kroner.
Flere nye næringsbygg
I tillegg til den sterke veksten i nye boligprosjekter har også tilgangen på nye næringsbygg økt de to siste kvartalene. Verdien av entreprenørenes beholdning av andre nybygg enn boligbygg var ved utgangen av 1. kvartal i år 15 prosent høyere enn på samme tid i fjor. Beholdningen av nye boligbygg har i samme periode steget med 34 prosent. SSB har mer.

27.05.2005: Bygge- og anleggsvirksomhet, produksjonsindeks. 1. kvartal 2005
Byggevirksomheten opp 8,6 prosent
Produksjonen av nybygg økte med 16,4 % fra 1. kvartal 2004 til 1. kvartal 2005, til tross for at påsken falt i 1. kvartal i år mens den i fjor var i 2. kvartal. Rehabiliteringsvirksomheten gikk ned med 0,2 % i samme periode. Produksjonsindeksen for bygg totalt steg med 8,6 % sammenlignet med 1. kvartal 2004. Ser en bort fra normale sesongvariasjoner, steg byggevirksomheten med 2,8 % fra 4. kvartal 2004 til 1. kvartal 2005. SSB har mer.

27.05.2005: 
Se kunst i oppblåst frosk!
Inne i en kjempefrosk på 1.850 kvm kan du snart se store arbeider fra mange kunstnere og utstillingen «Kyss frosken! Forvandlingens kunst». 7.000 m3 luft er blåst inn i den fire tonn tunge utstillingsfrosken av PVC-hud som står på Tullinløkka i Oslo. Frosken er en duk-konstruksjon som holdes oppe av stålbuer og luft, levert av Hallmaker AS. Oppfinner av frosken er sivilarkitekt Magne Magler Wiggen. Galleriet på 700 m2 var den første midlertidige utstillingshallen som ble reist, også denne med stål som hovedbæring. Det var her det ble benyttet tropisk kryssfiner som måtte fjernes. AS SKV i Fredrikstad har levert stålkonstruksjonene. Aftenposten har mer.

25.05.2005: Anlegg 
Ørsta Stål inngår storkontrakt
Ørsta Stål AS har inngått bedriftens største kontrakt noensinne. Verdien på jobben er 60 mill. kroner. Kontrakten er inngått med Vägverket i Sverige og skal leveres over en periode på fire år. Det skal leveres utstyr bestående av lysmaster, skiltstolper, portaler samt veg og brorekkverk. Det spesielle med denne kontrakten er at hele produktpakken er basert på profesjonell design der det danske selskapet PHL-design har spilt en aktiv rolle. Før Ørsta Stål AS kan komme i gang med produksjon og levering av produktpakken skal bedriften ferdigutvikle og dimensjonere alle produktene i henhold til EU-krav, en prosess som vil ta ca 1,5 år. Bygg.no har mer.

25.05.2005: Nybygg 
Heimdal bygger Brekkåsen skole
Juryen har sagt sitt: Heimdal Entreprenør skal bygge Brekkåsen skole i Melhus kommune. Melhus formannskap ble orientert om saken i sitt møte 24.mai. I sluttrunden fikk Heimdal Entreprenør oppdraget i konkurranse med tre andre tilbydere. De første arbeidene på området starter i løpet av noen få dager. Brekkåsen skole skal stå ferdig når skoleåret starter høsten 2006. Skolen blir oppført i plassstøpt betong, limtrekonstruksjon, stål og betong. Totalt areal ca 3 000 kvm. Kontraktssum ca 50 millioner kroner inkl. mva. Kilde Byggeindustrien.

23.05.2005: Stål 
Kina med rekordstor stålproduksjon
Verdens stålproduksjon var i april på 92,1 millioner tonn som representerer en økning på 8 % sammenlignet med samme måned i 2004. Det er igjen Kina som er lokomotivet med en økning på hele 25,4 % til 28,2 millioner tonn i følge International Iron and Steel Institute. Medlemssiden Stål- og Næringslivsnytt har mer. Logg inn ovenfor.

20.05.2005: Nybygg
"Verdens råeste havneskur" er åpnet

Oslo Havnevesen innviet i går sitt nye havneskur, tegnet av Niels Torp Arkitekter AS ved Ninni Göransson. Oslo Havn KF har lagt vesentlig vekt på de estetiske kvalitetene til det nye bygget. "Skuret" er en kombinert stål og duk-konstruksjon med lengde 150 meter, bredde 50 meter og areal på 7500 m2. Det rommer både lager og kontorer og har kostet ca. 52 mill. kr. Entreprenør for skuret er Hallmaker AS. Bygg.no har mer. 

19.05.2005: Konferanse
Offshoredag i Oslo

De som vil følge med i siste nytt på offshoresektoren kan ta en tur til Oslo 26. mai. Det skjer mye i norsk offshoreindustri selv mellom ONS-arrangementene i Stavanger. Torsdag 26. mai arrangeres Norsk Offshoredag 2005 på Clarion Hotel Royal Christiana. Dette er fjerde gang Norsk Offshoredag går av stabelen. Blant temaene på Norsk offshoredag er både en gjennomgang av olje- og gassresursene og framtidsperspektiver samt hva som skjer innen forskning og teknologi. Andre temaer er LNG mottaksterminaler, Skipskonsepter for gasstransport, Subsea produksjonssystem, Konvertering av eksisterende skip til oljeproduksjon, Alvheim FPSO-design utfordringer og analysemetodikk, Sylinderplattform (SSP), Jackets EPC prosjektgjennomføring og Vedlikehold og Modifikasjon av oljeinstallasjoner. TU har mer.

13.05.2005: Nybygg
Trøndelags nye giganthotell

Slik blir nye Rica Hell Hotel, sett fra Sør. Det største hotellet i Norge utenfor Oslo. I dag er det bare en gigantisk byggeplass, området rundt de to hotellene Rica Hell hotel og Rica Travel, på Sutterø like ved Værnes. Om et knapt år vil det huse 383 rom. Det nye hotellet er i likhet med dagens Rica Hell hotel tegnet av arkitekt Hans Petter Madsø. Prisen på gigantprosjektet er omlag 100 millioner kroner. Mer om hotellet og andre planlagte nybygg på medlemssiden: Kommende Byggeprosjekter.

13.05.2005: Byggearealstatistikk, mars 2005
Flere nye bolig- og næringsbygg 1. kvartal

I løpet av årets tre første måneder er det påbegynt bygging av 691 700 kvm  næringsbygg og 232 400 kvm fritidseiendommer og garasjer, viser foreløpige tall. Registrert igangsatt bruksareal for disse bygningskategoriene har økt med henholdsvis 9 % og 15 % fra samme periode i 2004. Også antallet igangsatte boliger har økt i løpet av årets tre første måneder. Totalt er det registrert igangsatt 6 965 nye boliger i perioden januar til mars, noe som innebærer en økning på 19,6 % fra samme periode i fjor. Totalt er det igangsatt bruksareal til bolig på 861 300 kvm i perioden, opp 22,9 % sammenlignet med årets tre første måneder i 2004. ssb.no har mer.

12.05.2005: Nybygg
Skyskraper i Drammenselven

Hotellutvikler Arthur Buchardt vil bygge et 26 etasjer og 80 meter høyt hotell til 300 millioner kroner på en kunstig holme midt i Drammenselva. Hvis hotellbaron Buchardt får det som han vil, blir bygget spektakulært. Han vil bygge skyhøyt. - Det er ganske lekkert. Det er enkelt, rent og smekkert. Du er bokstavelig talt midt i elva: På møter kan du ha beina i vannet og fiske laks, sier Arthur Buchardt. Hotellet vil bli Norges nest høyeste, elleve etasjer lavere enn Oslo Plaza i hovedstaden. VG har mer. 

12.05.2005: Arkitekt
Grosch-medaljen til to nestorer

Grosch-medaljen er utdelt for tredje gang. I år fikk to arkitekter den gjeve medaljen, kalt «høvdingskikkelser i norsk arkitektur», nemlig Kjell Lund og Håkon Christie. Første mottaker var Sverre Fehn i 2001, to år senere gikk prisen til Jan Olav Jensen og Børre Skodvin. Det er Grosch-selskapet som deler ut prisen, og styret besluttet at Kjell Lund (født 1927) får medaljen for sin «fornyelse av norsk byggekunst», og Håkon Christie (1922) for «fremragende forskning i vår eldste bygningshistorie». arkitektur.no har mer.

11.05.2005: Offshore
Rambøll fikk storkontrakt

Rambøll Future AS på Kullerød har oppnådd en verdifull engineeringkontrakt på en stor oljeinstallasjon i Brasil. Kontrakten er en delavtale med offshoreteknologiselskapet Sevan Marine i Arendal, som skal levere en stor såkalt FPSO (flytende produksjons- og lagerplattform) til det brasilianske oljeselskapet Petrobas S.A. – Vår andel i prosjektet går ut på å designe og konstruere det meste av utstyret over dekk. Oppdraget er så stort at vi i snitt vil ha 30 av våre ansatte i arbeid utelukkende med denne oppgaven fram til oktober-november i år, forteller daglig leder Andreas Hatlo. Sb.no har mer. På Norsk Offshoredag 26. mai kan du høre mer om Sevan Marines oppdrag.

10.05.2005: Nybygg
- Vitensenteret blir en perle

Jærmuseet har sendt søknad til Kultur- og kirkedepartementet om 45 millioner kroner til støtte for 1. byggetrinn av det nye Vitensenteret i Sandnes. Det er planlagt to byggetrinn á 100 millioner kroner, med offentlig p-hus og vitenpark og 5850 kvm museumsareal. Ferdigstillelse av 1. byggetrinn blir i 2008. Det er Sandnes kommune som er byggherre. Arkitektene Niels Marius Askim og Lars Lantto har endret tegningene litt siden de vant konkurransen i fjor. - Dette kommer til å bli en arkitektonisk perle i byen, sier Gro Persson. Hun er leder av vitensenterarbeidet i Sandnes. - Nybygget er enkelt, men har kvaliteter som forsvarer en definisjon som «signalbygg». Aftenbladet har mer. Tidligere artikkel her. Flere nybygg finner du på medlemssiden "Kommende Byggeprosjekter".

10.05.2005: Nybygg
Tok imot bygdas nye storstue 

Mandag kunne ordfører Olav Bjørnli og andre fra Hof kommune stolte ta over bygdas nye flerbrukshall fra byggherren Kolstad AS. Bjørnli benyttet anledningen til å rose både prosjektgruppa og byggherren, for at prosjektet har holdt seg både til tidsfristen og budsjettet på totalt 24 millioner kroner. jarlsbergavis.no har mer.

10.05.2005: Arbeidstilsynet
42 av 60 byggeplasser stengt etter kontroll av sikkerheten

De siste fjorten dagene har Arbeidstilsynet på Vestlandet kontrollert 60 byggeplasser. 42 ble stengt øyeblikkelig. Manglende sikring for arbeide i høyde var vanligste årsak. - Dette er et nedslående resultat. Vi har hatt en aksjon nå på grunn av sterk vekst i fallulykker som har medført kvestelser, sier inspektør Knut Halås i Arbeidstilsynet. Etter listen til Halås å dømme, så dreier ikke feil og mangler seg lenger om små og useriøse bedrifter. På listen er det anerkjente entreprenørfirmaer som har ansvar, og det er oppdrag for så vel offentlige institusjoner som private prosjekter. bt.no har mer.

09.05.2005: Nybygg
Veidekke-kontrakt på Tjuvholmen

Av Tjuvholmen Utvikling AS har Veidekke Entreprenør AS fått i oppdrag å utføre grunn- og fundamenteringsarbeider for underetasjen for felt F2 på Tjuvholmen. Kontraktssummen er ca. 85 mill. kroner. Veidekkes kontrakt gjelder første byggetrinn av utbyggingen på den tidligere havneterminalen i Oslo og omfatter et område på ca. 8 500 kvm. Arbeidene vil bestå av spunt- og pelearbeider, massehåndtering av både rene og forurensede masser, samt oppbygging av parkeringskjeller i plasstøpt betong. Arbeidene blir igangsatt i begynnelsen av juni og skal være ferdig til april 2006. Kontrakten vil sysselsette rundt 30 av Veidekkes egne fagarbeidere. Kilde Veidekke.

09.05.2005: Nye prosjekter
Utbyggingsprosjekter for 11 milliarder

Her er en oversikt over noen av Kristiansands største og viktigste utbyggingsprosjekter i offentlig og halvoffentlig regi de kommende år. Medlemssiden "Kommende Byggeprosjekter" har mer. Logg inn ovenfor.

04.05.2005: Nybygg
Stein Erik Hagen vil bygge kunst-palass

Milliardær Stein Erik Hagen vil selv bygge og eie det nye kulturhuset i Larvik, med et gedigent galleri til sin egen kunstsamling. Kulturhuset Bølgen skal bygges etter tegningene til konas arkitekt Nils Torp på en tomt Mille-Marie Treschow har gitt kommunen til kulturhus. - Dette er storslått, og den beste løsningen for Larvik, mener ordfører Øyvind Riise Jensen. Hvis kommunen velger å bygge selv, vil Hagen uansett gi 50 millioner til kulturhuset, forutsatt at det blir satt av 1000 til 1500 kvadratmeter til hans egen kunstsamling. VG har mer.

04.05.2005: Temadag
Temadag om stålrørspeling

Den 2. juni arrangerer Norsk Forening for Stålkonstruksjoner temadag i Ingeniørenes Hus om stålrørspeling med fokus på prinsipper ved dimensjonering av rammede og borede stålrørspeler, også med hensyn på korrosjon. Og hvilke fordeler det er ved anvendelse av de ulike typer stålrørspeler og innenfor hvilke områder rammede eller borede peler benyttes. Det vil dessuten bli en presentasjon av referanseprosjekter der ulike rørpeler er benyttet med svært gode resultater. For program se her.

03.05.2005: Stålbygg
Nybygg jekkes opp

Uten kraner og stillaser reises nybygget til Grimstål AS på Flateby. - Takstoler og tak er montert på bakken før det jekkes opp hydraulisk, sier daglig leder Svein Nilsen i Grimstål. Metoden kalles hydraulmontasje. Hver siden av bygget jekkes opp vekselvis ved hjelp av hydrauliske pumper. Ørje-bedriften er i ferd med å flytte til Halden, og nå begynner nybygget på Flateby i Tistedal å ta form. ha-halden.no har mer.

03.05.2005: Stålpris
Centralhuset til finalen

Centralhuset i Gøteborg har blitt nominert til finalen i den svenske priskonkurransen Stålbyggnadspriset 2005. Arkitekt har vært det norske arkitektfirmaet Kari Nissen-Brodtkorb AS. Byggherre: NCC Fastigheter, konstruktør: FB Engineering og stålentreprenør: PPTH-Solutions Oy. De øvrige nominerte er Postens nye hovedkontor i Solna, Kista Science Tower og Mjärdevi Center, Linkøping. Forrige gang, i 2003, vant den rustfrie broen Apatébron i Stockholm. Kilde Stålbyggnadsinstitutet. Mer om Centralhuset her.

03.05.2005: Rådgiver
NLI starter engineeringselskap

NLI Gruppen har nylig startet et nytt datterselskap – NLI Engineering. 14 ansatte er engasjert. Markedsdirektør Ove Almås i NLI Gruppen sier at selskapet en tid har vurdert å starte eget engineeringselskap. Det ble gjort 1.april. – Vi gjør dette både for å få utførte egne engineeringtjenester som vi tidligere har kjøpt, men vi skal også satse på eksterne oppdrag i et marked som er oppadgående, sier Almås. tb.no har mer.

02.05.2005: Offshore
Stor gulf-kontrakt til Aker Kværner 

Aker Kværner har gjennom Kvaerner Oilfield Products blitt tildelt en subsea- og produksjonskontrollkontrakt av Anadarko Petroleum og Dominion Oil and Gas, for felt i Mexicogulfen. Kontrakten har en verdi på rundt 110 millioner dollar. Feltene ligger på inntil 9.000 fots dybde, og en betydelig del av kontrakten innbærer leveranse av 180 kilometer stål-umbilicals. Leveransen er planlagt mot slutten av 2006. Kilde DN.

Flere nyheter HER !

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009