AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter august 2009

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

31.08.2009: Arrangementer
Høstens kursprogram klart
Norsk Forening for Stålkonstruksjoner har nå lansert høstprogrammet for kurs og konferanser. Det er lagt opp til en aktiv kurshøst med kurs både for offshore og landbaserte konstruksjoner. Det vil bli kurset i Norsok, utmatting, løfteoperasjoner og Eurokoder. Høstens høydepunkt er Norsk Ståldag som avholdes 27. okt. Det vil dessuten bli seminar om Moderne stålproduksjon og om Fotballarenaer. Se mer her

28.08.2009: Anlegg
Nå kommer Herkulesbrua
Den planlagte gang- og sykkelbrua mellom Herkules og Klosterøya i Skien skal være på plass sommeren 2010. Bruarbeidet skal etter planen starte i oktober. Herkulesbrua blir en hengebru i stål. Brua blir 126,5 meter lang med et fritt spenn over vannet på 84,5 m. Den skal bygges og sikres for brukerne etter Statens Vegvesens normer. Lokale Thor Entreprenør AS har fått oppdraget som totalentreprise. www.ta.no har mer. 

27.08.2009: BA-virksomhet, produksjonsindeks, 2. kvartal 2009
Nedgang i bygge- og anleggsproduksjonen
Bygge- og anleggsproduksjonen gikk ned med 1,1 prosent fra 1. til 2. kvartal i år, ifølge sesongjusterte tall. Sammenlignet med samme kvartal i fjor viser sesongjusterte tall en nedgang på 5,9 prosent. www.ssb.no har mer.

27.08.2009: Kurs
Nytt kurs: Utmatting i sveiser!
EDR i samarbeid med Weld On Sweden arrangerer kurs for konstruktører som arbeider med FEM og analyser av sveiser. Kurset inneholder en kombinasjon av teori og praktiske løsningsmetoder. Hensikten med kurset er å gi en grundig innføring i hvordan man kan løse problemstillinger med utmatting i sveiser i stålstrukturer på en effektiv måte. Kurset avholdes i Gøteborg og i Sandvika. Les mer her.

Sveis FEM

26.08.2009: Byggearealstatistikk, 2. kvartal 2009
Bunnrekord for nye boliger
I andre kvartal i år ble det registrert igangsatt bygging av 4 340 boliger. Man må tilbake til 2. kvartal 2000 for å finne et tilsvarende lavt nivå. Igangsatt bruksareal til annet enn bolig er det laveste siden andre kvartal 2003. www.ssb.no har mer.

26.08.2009: Seminar
Nordisk bruseminar i Stockholm 
Svenske Stålbyggnadsinstitutet, SBI, arrangerer et meget spennende seminar om stålbruer 1. oktober (fra kl. 12-17) i Stockholm. Det vil bli presentasjoner av aktuelle bruprosjekter fra Sverige, Danmark, Norge og Finland. Deltakerne vil på dette seminaret få oppleve erfaringer og kunnskaper om stålbruer og den teknisk utviklingen samt de kommende Eurokodene for brukonstruksjoner. Program og påmelding her.

25.08.2009: Pressemelding
Alsvåg Plater 30 år 
Alsvåg Plater AS har i 30 år produsert rullformet tak og fasadeplater. Det var gründer Age Solheim som fikk forretningsideen etter å ha besøkt en maskinmesse i Tyskland og en fabrikk i Sør-Sverige. Høsten 1979 ble Alsvåg Plater stiftet og arbeidet med å bygge fabrikken i Øksnes tok til. I juni 1980 produserte fabrikken de første platene på Norsk jord. Alsvåg Plater er i dag en av Norges ledende produsenter. Les mer her.

24.08.2009: Materialer
Kinesisk stål med ny rekord 
For første gang noensinne produserte Kina i juli mer enn 50 millioner tonn stål på bare en måned. Økningen i juli var på 13 prosent. Kinas økning bidro til at nedgangen globalt ble begrenset til 11 prosent. I Sverige falt produksjonen med hele 97 prosent til fattige 11000 tonn. Stål- og Næringslivsnytt har mer. 

24.08.2009: Anlegg
Holmenkollens høyre del monteres
Fagverket som går fra hoppkanten og nedover mot dommertårnet på høyre side, sett nedenfra, er i ferd med å reise seg. Konstruksjonen monteres først på riggplassen og løftes deretter på plass med kran i to omganger. Tilløpskonstruksjonen, som består av til sammen ti seksjoner, skal etter planen være ferdig montert i november. Stålguiden har i helgen tatt en ny bildeserie som kan sees her:  

24.08.2009: Bygge- og anleggsvirksomhet, omsetningsstatistikk, 2. termin 2009
Lavere omsetning i bygg og anlegg
Omsetningen innenfor bygge- og anleggsvirksomheten gikk ned med 5,9 milliarder kroner i 2. termin (mars og april) 2009 sammenlignet med 2. termin 2008. Dette tilsvarer en nedgang på 12,1 prosent. www.ssb.no har mer.

21.08.2009: Produkt
Vil ha nordisk standard for tynnplateprofiler
Teknisk sjef Terje Østhagen i Norgips Norge tar til orde for en felles nordisk standard for tynnplateprofiler.
NS 3520, standarden for tynnplateprofiler av stål til innvendige vegger er trukket tilbake. Den er erstattet av NS-EN 14195. Denne standarden tar for seg krav til toleranser, definisjoner, stivhet, rustbeskyttelse mm. Den omtaler ikke profilenes dimensjoner, skriver Norgips i en pressemelding. www.bygg.no har mer.

20.08.2009: Anlegg
Tar «Holmenkollen Fyr» i forsvar
Juryleder fra arkitektkonkurransen om Holmenkollen, Gary Bates, tar «Holmenkollen Fyr» i forsvar etter budsjettsprekken. – Her har det vært dårlig planlegging, men å si at konkurrentenes forslag tapte på grunn av mer realistiske kalkyler er feil, sier Bates. – Nå må noen i stedet utrede nøyaktig hva en så astronomisk budsjettsprekk egentlig består i. Jeg tror at mye skyldes endret omfang og presset prosess. www.arkitektnytt.no har mer.

19.08.2009: Anlegg
De første pilarer på plass! 
Tre av de fire 60 tonn tunge pilarene til broen over stasjonsområdet, inngang øst, er nå heist på plass. Broen blir 213 meter lang og skal stå ferdig i mai 2010. Broseksjonene er produsert i Kaliningrad og levert med båt. Det monteres et midlertidig "lanseringslager" på pilarene som skal benyttes for å få selve stålfagverket på plass. www.bjorvikautvikling.no har mer. Stålguiden har tatt en bildeserie som kan sees her: 

18.08.2009: Bygg
Flertallet vil ha spansk høyhus
Høyre, Venstre, FRP, Rødt og SV sørger sammen for solid flertall for at glasshuset Lambda, tegnet av spanske Juan Herreros, skal prege Bjørvika i fremtiden. Til tross for sommerens heftige debatt om størrelse, høyde og utforming: Bare Kr.F. er imot byggingen av Lambda. Nå begynner kampen om byggets endelige utforming. Byrådet i Oslo skal behandle saken 26. august. www.aftenposten.no har mer.

17.08.2009: Anlegg
Kynningsrud Kran monterer Holmenkollen
Kynningsrud Kran har fått i oppdrag å utføre løft og transport i Holmenkollen. I juli ble første del av stålkonstruksjonen til det nye tilløpet i Holmenkollen reist. Hele konstruksjonen veier 1000 tonn, og er fordelt på 10 deler. Kynningsrud Kran har to kraner på 600 og 500 tonn som løfter delene på plass. Hittil har de løftet på plass tre stålkonstruksjoner på ca 75 tonn hver. Det tyngste løftet vil være på ca 150 t. Oppdragsgiver er LECOR. www.kynningsrud.no har mer.

14.08.2009: Miljø
Markedsandel stål økte med 7,9% i 2008 
Til tross for en meget stor nedgang i boligbyggingen i 2008 styrket stålet seg som hovedbæring i nye bolig- og yrkesbygg sammenlignet med betong og tre. Grunnen til dette skyldes den sterke posisjonen stål har innen yrkesbygg. I følge tall fra Prognosesenteret økte markedsandelen av stål som hovedbæring (målt i areal) med 7,9% i 2008 sammenlignet med 2007 og gikk for første gang opp i 30%. Les mer her.

13.08.2009: Faglitteratur
Flere rettelser i ny Stål Håndbok Del 1

Norsk Stålforbund har publisert flere rettelsesblader til Stål Håndbok
Del 1. De to første pdf-filer med rettelsesblader ble publisert i juni. I dag ble en tredje pdf-fil med rettelser lagt ut på nett. Det gjelder kapittelet
om skruer. Rettelsesbladene er lagt ut for nedlasting her:
www.stalforbund.com/rettelser.htm
Eiere av gammel utgave av boka gjøres oppmerksom på at UPE-profilene i ny utgave er blitt justert hva gjelder tykkelse av steg og flenser, og at dette gir nye tverrsnittsverdier for disse profilene. Ny Stål Håndbok Del1:2008 kan bestilles her: www.stalforbund.com 

11.08.2009: Miljø
Nordiske ledere velger LEED 
Ledere i de nordiske landene følger den globale trenden og velger det amerikanske miljøsertifiserings-systemet LEED fra "United States Green Building Council" melder Business Wire. Av prosjekter i 114 land er nå 27 % kvadratmeter LEED-sertifiserte. Internasjonal bygningsindustri tar i økende grad i bruk LEED-systemet. Spesielt er tilstedeværelse sterk i Norge, Finland, Sverige og Danmark. www.businesswire.com har mer.

10.08.2009: Aktuelt
Hold deg oppdatert
På våre sider: Stål- og Næringslivsnytt kan du lese mer om:
* Slik fjernes «Murmansk»
* Mot normale tider i Sauda
* Kina har ståltro på markedet
På våre sider: Kommende byggeprosjekter kan du lese mer om:
* Veidekke skal bygge sykehjem
* Graves og rigges for ny skole
* Bauhaus bygger nytt stort varehus

10.08.2009: Bygg
Bygger nytt i regjeringskvartalet 
Vegg i vegg med en fredet gård i Oslo fra 1898 skal det reises en 12-etasjers bygning i stål og glass. Kynningsrud Fundamentering skal sørge for fundamenteringen. Som fundament skal det settes 1.120 m2 spunt, 116 lm stålkjernepeler og 1550 lm stag. Det nye bygget får et totalt areal på 21.000 kvm. Bygget skal stå klart våren 2012. Veidekke Entreprenør er oppdragsgiver. www.kynningsrud.no har mer.

07.08.2009: Energi
Dansk vindkraft i nord
Dong Energy har bestemt seg for å bygge vindfarmen, Nygårdsfjell 2 i Narvik kommune. Det var 9. juli at Norkraft Vind mottok støtte pålydende 169 danske kroner fra ENOVA til prosjektet. Total forventet investering i prosjektet fra eierne er 300 millioner danske kroner. www.offshore.no har mer. 

06.08.2009: Anlegg
Kolomoen bru montert
I sommer har Contiga AS levert og montert stålet til den nye Kolomoen bru som blir et landemerke på den nye 65 kilometer lange vegstrekningen E6 fra Gardermoen i Akershus til Kolomoen i Hedmark. Brua er en skråstagbru med fagverksmaster i stål og brubane i betong. Brua er tegnet av arkitektfirmaet Moe & Løvseth Arkitekter AS. Stålguiden har mottatt en bildeserie fra byggeplass som kan sees her:

04.08.2009: Anlegg
Nye Holmenkollen reiser seg
I juli ble det første stålfagverket til nye Holmenkollen montert. Fagverket som er 40 meter og veier 70 tonn, går fra hoppkanten og nedover mot dommertårnet på venstre side, sett nedenfra. Denne nederste delen av tilløpet er det første av i alt ti deler med polsk stål som skal på plass. Det vil gå med totalt ca. 1000 tonn og måle 150 meter når ovarennet står ferdig. Stålguiden har tatt en bildeserie som kan sees her:  

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 02 februar 2010