AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter juni 2005

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden

30.06.2005: Energi
Vil bygge gasskraftverk på Mongstad
Statoil sender fredag en konsesjonssøknad for et kraftvarmeverk på Mongstad-raffineriet i Hordaland til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). Kraftvarmeverk skal forsyne oljeraffineriet med varme og Troll-feltet med elektrisitet. Det er ventet en endelig investeringsbeslutning neste år i følge Einar Strømsvåg, direktør for Foredling i Statoil. Prosjektet vil koste rund fire milliarder kroner. siste.no har mer.

29.06.2005: Nybygg
Nye Twin Towers endret 
Freedom Tower bygges på tomten til World Trade Center, som ble ødelagt i terrorangrepene 11. september. Grunnsteinen ble lagt i juli i fjor, men onsdag ble nye arkitektmodeller lagt frem. Arkitektene har lagd en ny versjon etter at politiet uttrykte bekymring for at den 540 meter høye bygningen kunne være sårbar for bilbombeangrep. I de nye planene er bygningen plassert lenger vekk fra den sterkt trafikkerte West Street, og midtdelen er forsterket. Bygningen skal stå ferdig innen 2010, og vil da være en av de høyeste i verden. TV2 har mer.

29.06.2005: Byggenæringen med felles løft
Byggekostnadene skal ned
På Kommunal- og regionaldepartementets oppdrag skal Byggekostnadsprogrammet i løpet av de kommende fem årene, med start i dag, redusere byggekostnadene ved å øke produktiviteten og forbedre kvaliteten. Programmet skal arbeide med tre viktige områder;
Forbedre kundenes kompetanse. Det vil si at mottakeren skal bli flinkere til å stille krav og avsløre feil og mangler
Øke produktiviteten. Næringen skal bygge flere og mer kostnadseffektive bygg, blant annet ved å redusere byggefeil
Forbedre ledelsen og få en sterkere ansvarliggjøring gjennom alle byggeledd. Dette innebærer blant annet å redusere konflikter og øke andelen kvinnelige ledere
   Programmets ønske er å sette i gang prosjekter så snart som mulig, og setter derfor fristen for å søke midler til gode prosjektforslag i 2005 til den 15. august. RIF her mer.

28.06.2005: Nybygg
Scanwafer bygger ny fabrikk
ScanWafer starter nå byggingen av en ny fabrikk på Herøya i Porsgrunn. Etterspørselen etter solcellepaneler er stor og dermed utvider bedriften. I dag jobber det 152 personer på fabrikken som produserer silisium som brukes i solcellepanel. Når den nye fabrikken er på plass vil den gi arbeid til ca. 180 nye personer. Til sammen skal det investeres rundt 700 millioner i bygninger og utstyr. NRK Telemark har mer.

28.06.2005: Kommende byggeprosjekter
Mange nye byggeprosjekter på gang
Medlemssiden Kommende Byggeprosjekter bringer i dag flere planlagte nybygg: lagerbygg i stål, høyskole, parkeringshus og kjøpesenter. Logg inn ovenfor.

27.06.2005: Stål
European steel prices in decline
Steel prices for both flat and long products are in decline across the whole of Europe, according to the latest MEPS European Steel Review. Medlemssiden Stål- og Næringslivnytt har mer. Logg inn ovenfor.

24.06.2005: Arkitektur
Snøhetta vant i Bergen
Arkitektkontoret Snøhettas forslag "1.1 Promille" er kåret til vinner av plan- og designkonkurransen om nybygget for Kunsthøgskolen i Bergen. Juryen har vurdert vinnerutkastet som det mest utviklingsdyktige plankonseptet av samtlige i konkurransen med tanke på brukerbehov og fleksibilitet. Det store taket, også kalt "Vinge over Møllendal", åpner for ulike klimatiserte soner og uterom, både på bakkeplan og på terrasser dannet av underliggende plan. Bt.no har mer.

24.06.2005: Energi
Naturkraft bygger gasskraftverk
Naturkraft har bestemt seg for å realisere byggingen av gasskraftverket på Kårstø. To milliarder kroner legges i det banebrytende gasskraftprosjektet. Statkraft og Norsk Hydro eier femti prosent hver av Naturkraft. - Dagens beslutning markerer starten på en helt ny dimensjon i bruken a v de store gassressursene på sokkelen for å dekke det økende energibehovet i fastlands-Norge, sier adm. direktør Ole Rønning i Naturkraft. DN har mer.

24.06.2005: Arkitektur
LPO vant utformingen av Sørengautstikkeren
LPO er kåret som vinner av parallelloppdraget om utforming av Sørengautstikkeren i Oslo. Det ble fattet et vedtak i styremøte i HAV Eiendom AS den 21. juni, hvor styret har kommet frem til at LPO har det prosjektet som er best egnet for videre utarbeidelse av bebyggelsesplan. HAV Eiendom AS, som er Oslo Havnevesens eiendomsselskap, inviterte tidligere i år tre arkitektfirma – LPO, Snøhetta AS og Arkitektskap - til parallelloppdrag for å utrede utbyggingsmulighetene på Sørengautstikkeren. 1200 boliger skal innpasses i dette området, som ligger sentralt i Bjørvika. LPO har mer.

24.06.2005: Offshore
Prosesslekter snart på vei
I dag gjennomfører prosesslekteren fra Dragados flytetester i bassenget i Cadiz (bildet). Lekteren som skal plasseres på Melkøya og Statoils Snøhvitprosjekt vil etter planen seile neste uke og være fremme i Hammerfest 10. juli. Hele 2000 mann har jobbet på spreng i Spania for å få prosesslekteren så ferdig som mulig, og dermed redusere restarbeidene i Hammerfest. I følge spanske aviser er lekteren 97 % ferdig. Lekteren skal fraktes med et tunglastefartøy. Totalvekten på lekteren er rundt 35 000 tonn. Red.

23.06.2005: Kommende byggeprosjekt
Bygger Norges største kjøpesenter
Olav Thon Gruppen har fått klarsignal til å bygge ut Info-Rama i Sandvika i Bærum med 14.000 kvm butikkareal og 10.000 kvm kontorareal og knytte dette sammen med Sandvika Storsenter. Medlemssiden Kommende Byggeprosjekter har mer.

23.06.2005: Nybygg
Tak over hodet på Follos nyeste videregående
I dag er det kranselag på byggeplassen. Byggearbeidene på nye Frogn videregående skole startet i august i fjor. Når den 13.350 kvm store skolen åpner i august 2006 vil den tilby 580 elever opplæring innenfor allmenne, økonomiske og administrative fag, salg og service og medier og kommunikasjon. I tillegg til selve skolebygningen, kommer det en idrettshall. Østlandets Blad har mer. Contiga har levert 300 tonn stål, 10.000 m2 hulldekker, 28 stk. betongbjelker og 90 stk. Ø300 betongsøyler.

22.06.2005: Den 9. av 10 gode grunner
Stålhallen i Klubbavikjo seld 
Klubbavikjo Eigedom AS har no selt den store stålhallen på Valen til ei industriverksemd i Bergen. Hallen vil bli teken ned for så å bli bygd opp att på Askøy. Hallen kjem då til nytte, sjølv om det vert i ein anna kommune. Kilde grenda.no. Red: Dette er eit godt eksempel på hvor kjekt det er med prefabrikkerte stålelement som lar seg nytte om att. Meir miljøvennlig kan det ikkje bli! Les eksempel om den 2. av 10 gode grunner for å bygge med stål her.

21.06.2005: Bygg
Skanska skal bygge Akers hovedkontor
Aker har inngått en rammeavtale med Skanska om prosjektering og bygging av konsernets nye hovedkontor på Fornebu i Bærum kommune. Endelig kontrakt ventes inngått i august i år. bygg.no har mer.

21.06.2005: Anlegg
Bilfinger + Berger bygger Imarsundbruer
Den tyske entreprenøren Bilfinger + Berger som bygget Svinesundsbrua er tildelt kontrakten for bygging av de to stålbruene over Imarsundet i Møre og Romsdal. Kontraktssum 185 millioner kroner. bygg.no har mer.

20.06.2005: Produktnytt
Rekkverk etter IKEA-prinsippet
Miljø Stål AS i Mjøndalen var lei av å se billigimport ta markedet for rekkverk. Med 25 års erfaring innen utvikling og produksjon av ståltrapper og ditto rekkverk bestemte Miljø Stål seg for å gjøre noe med det. Selskapets løsning heter Sinus Systemrekkverk og er laget etter IKEA-prinsippet, der en rekke rekkverksvarianter leveres umontert i pakker. Monteringen gjør du enkelt selv. Kilde Ingeniørnytt.

20.06.2005: Statlig støtte
Treindustrien får 120 millioner
Treindustrien vil gjennom programmet Fellessatsing TRE de neste 6 årene motta ytterligere 120 millioner kroner i offentlige midler. Denne gangen gjennom Forskningsrådet. Programmet er ett av tre nye programmer der det nå lyses ut midler. De andre to programmene er "Matprogrammet" og "Areal- og naturbasert næringsutvikling". Fellessatsing TRE er et samarbeid mellom Innovasjon Norge og Norges forskningsråd, der forskningsdelen er lagt til Forskningsrådet. Større markedskunnskap, bedre trematerialer og treprodukter og økt lønnsomhet i næringene er de viktigste målene. www.bygg.no har mer.

17.06.2005: Nybygg
Voksen oppgave for studenter
Byggefirmaet Kynningsrud Prefab skal bygge et nytt lager- og kontorbygg i Rygge kommune. En prosjektgruppe som består av tre byggstudenter fra ingeniøravdelingen ved Høgskolen i Østfold, har fått i oppgave å dimensjonere bygget. Studentene skal tegne en 3D- modell av bæresystemer. Her benyttes det et forholdsvis nytt og avansert dataprogram, TEKLA Structures. Tu har mer.

16.06.2005: Nybygg
Røkke med milliardbygg på Fornebu
Kjell Inge Røkke samler alle Akers kontorer i Oslo-området i et nytt bygg ved siden av Telenors hovedkvarter på Fornebu. Aker og Telenor har undertegnet en avtale som sikrer Aker tomten på Fornebu for 150 millioner kroner for et kontorbygg med plass til om lag 2.100 ansatte. Det er arkitektkontoret Niels Torp as som har tegnet bygget for Telenor. Budstikka har mer.

15.06.2005: Stål
Tror på nytt gullår i stål
Presseklipp 14.03: – Nå gjelder det å ikke la seg blende av gode resultater og legge på seg unødige kostnader, sier administrerende direktør John Børge Halvorsen i Ruukki Norge. Stålgrossisten har levert ett av de beste resultatene på mange år. (Finansavisen)

14.06.2005: Nybygg
Mange nye dagligvarebutikker underveis
Det planlegges bygging av flere store dagligvarebutikker og kjøpesentre rundt omkring i Norge.  Medlemssiden "Kommende Byggeprosjekter" har mer.

13.06.2005: Sverige
Stålbyggnadspriset 2005 til Mjärdevi
Stålbyggnadspriset går i år til Mjärdevi Center i Linköping. Juryen anså at det er et utmerket eksempel på hvordan en tradisjonell prefab-stamme i stål kan tilpasses et meget spesielt design. Den svenske tradisjonen med en bærende stålkonstruksjon med forholdsvis små dimensjoner av stål eksponeres gjennom den lutende og krumme fasaden av glass. Juryen synes att Mjärdevi Center best oppfyller konkurransens tanke om å oppmuntre og gi opphav til nye idéer og inspirerende løsninger for bygging med stål. Det er det svenske Stålbyggnadsinstitutet (SBI) som står bak priskonkurransen.

11.06.2005: Stålgrossist
Ny mening for Hübert
Stålmarkedet gikk til himmels i fjor, også i Søgne. Leif Hübert Stål AS snudde to år med røde resultattall til knallvekst og -resultat. - Den gode trenden har fortsatt inn i 2005, selv om vi nå ser tegn til en kommende avmatting, uttaler administrerende direktør Bård Gjertsen. Stål- og Næringslivsnytt har mer. Logg inn ovenfor.

10.06.2005: Anlegg
Svinesundbrua åpnet
Både den norske og svenske kongefamilien var til stede ved åpningen av Svinesundbroa i formiddag. Åpningen av Svinesundbroa er en av de største og mest symbolsterke markeringene av 100-årsjubileet for unionsoppløsningen. Brua er den femte i sitt slag i verden og den eneste i Europa. Fakta om Svinesundbrua: Total lengde 704 m, Total bredde 28,2 m, Total høyde 91,7 m, Seilfri høyde 55 m, Buens spennvidde 247,3 m, Betongforbruk 3.000 m³, Stål 7.430 tonn. Svinesund.no fulgte fredag programmet for innvielse av ny bru fra kongelig seremoni på formiddagen - til folkelig konsert og fyrverkeri ved midnatt.

10.06.2005: Oslo
Heimdal Entreprenør bygger nytt spesialsykehus
Heimdal Entreprenør er valgt som totalentreprenør for bygging av spesialsykehuset for epilepsi ved Rikshospitalet. Byggingen omfatter ny intensiv observasjonsenhet, som er et tilbygg til dagens administrasjon/poliklinikkbygning. Dette for å skaffe større og bedre lokaler for observasjonsenheten, klinisk nevrofysologisk poliklinikk, felles mottakelse og kontorer. Heimdal Entreprenør har mer.

09.06.2005: Svinesund
Ny kontrollstasjon åpnes
I dag er det offisiell åpning av den nye kontrollstasjonen på Svinesund. Med ny broforbindelse til Sverige får Tollvesenet, Statens vegvesen og Politiet samlokalisert sin virksomheten i et av Europas mest moderne og tidsmessige anlegg. Statsbygg er byggherre for kontrollstasjonen som er blant de første anleggene i Europa med ett felles kontrollpunkt for personer, gods og kjøretøy. Kontrollområdet har en bygningsmasse på ca. 8000 kvadratmeter bestående av i alt åtte bygninger. Bærekonstruksjonene er av stål, med betongdekker. Stålentreprenør as SKV i Fredrikstad har levert stålkonstruksjonene. Statsbygg har mer.

09.06.2005: Bjørvika
En operascene tøffer inn
Den over 50 tonn tunge scenen til Norges nye opera har nå lagt til kai i Bjørvika. Turen gikk fra Lysekil i Sverige og tok nesten ett døgn. Slepebåten "Herbert" dro prammen med scenekonstruksjonen bak seg mesteparten av veien. Til sammen er scenen 16 X 16 meter, og over 3 meter høy. Mesteparten av stålkonstruksjonene er satt sammen på et verft i Uddevalla. I løpet av juni skal hele scenen løftes over de 34 meter høye veggene i scenetårnet og inn på scenen. TU har mer.

08.06.2005: Fornebu
Internasjonal prestisjepris til Telenor-senteret
Torsdag mottok Telenor den prestisjetunge prisen Prix d`Excellence i kategorien kontor/industri. Konkurransen omfattet bygg fra hele verden, og Telenor-senteret vant etter skarp konkurranse fra blant annet Menara Telekom i Malaysia, Science Park i Ungarn og Organisation Meteorologique i Sveits. "Jeg er stolt over å motta verdens mest anerkjente pris for næringseiendom på vegne av Telenor. Prisen er en ytterligere bekreftelse på at visjonene bak bygget var riktige, og at konseptet virkelig fungerer," sier Roar Wiik Andreassen, administrerende direktør i Telenor Eiendom. Telenor har mer.

07.06.2005: Materialer
Europeiske stålpriser flater ut
Flere europeiske stålverk reduserer produksjonen i et forsøk på å bremse sju måneders prisfall. - I dag er det bedre balanse i markedet, sier direktør Peter Søderquist i Norsk Stål AS til Aftenbladet. I 2004 støvsugde Kina verdensmarkedet for stål. Prisene eksploderte. 
- Bare fra april 2004 til april 2005 økte Kina stålproduksjonen med 28,2 millioner tonn. Veksten var ifølge International Iron & Steel Institute i Brussel på hele 25,4 %. India følger etter. I etterkant av en serie med nye stålverk i Kina har ettpartistaten kuttet bilproduksjonen av hensyn til miljøet og økte bensinpriser. Resultat: Redusert import; ja faktisk også nettoeksport av enklere stålkvaliteter. 
- Etter sju måneder med prisnedgang melder metal-supply.dk at giganter som Arcelor, Mittal Steel, ThyssenKrupp og Salzgitter kutter produksjonen for å holde prisene oppe. «For sent», siterer nwi-times.com amerikanske analytikere, som mener stålkjøperne siden omslaget før jul i fjor har spekulert i stadig fallende priser, og dermed drøyd innkjøpene. I mellomtiden er stålverkene også innhentet av kraftig prisøkning på malm, legeringsmetaller og ikke minst metallurgisk koks. 
Aftenbladet har mer.

06.06.2005: Materialer
"Leve med tre"-kampanjen i gang
Så har også trebransjen satt i gang en riksdekkende annonsekampanje for å profilere bruken av tre. Skogeierforbundet har sammen med TreFokus/Treindustrien utviklet en bredt anlagt annonsekampanje som gikk av stabelen i dag med en dobbeltsidig annonse i VG. Formålet med kampanjen er å gi forbrukerne et positivt bilde av tre og treprodukter, for derigjennom å gi dem økt lyst til å bruke tre.

06.06.2005: Offshore
Aker Verdal vinner ny Buzzard-kontrakt
Aker Verdal har blitt tildelt kontrakten for levering av flammebom og gangbroer til Buzzard-feltet som ligger nordøst for Skottland i Nordsjøen. Dette er den andre oppsiktsvekkende kontrakten Aker Verdal vinner på dette feltet. Sent i 2003 ble verftet tildelt kontrakten for levering av de tre stålunderstellene til feltet. Den kontrakten forårsaket bråk fra de britiske konkurrentene. offshore.no har mer.

04.06.2005: Produktnytt
Metallplater demper lyd
Nå kan du dempe lyd med metallplater. Det er gode nyheter for alle som plages med astma og allergi. De lyddempende platene på markedet i dag er laget av porøse materialer. De avgir mikrosmå fibrer, som går utover innemiljøet og gir luftveisplager. De lyddempende platene demper lyden like godt, men har ingen fibrer. Det nystartede firmaet DeAmp har tatt patent på teknologi for å få i gang produksjon og salg av platene. Det er NTNU-professorene Tor Erik Vigran og Odd Kr. Ø. Pettersen som står bak ideen til de nye lyddempende platene. Hemmeligheten er noen hårfine mikrospalter frest med laser tvers igjennom platene i en bestemt avstand. Kilde Dagbladet 4/6-2005.

03.06.2005: Stålnytt nr. 2 - 2005
Stål tar markedsandeler
Stål som hovedbæring i nye yrkesbygg befestet i 2004 sin sterke posisjon til tross for økte priser og hard konkurranse fra andre materialer. På basis av tall fra Prognosesenteret for år 2004, viser en sammenligning med betong at markedsandelen for stål som hovedbæring i nye yrkesbygg, målt i areal, har hatt en økning på hele 12 % eller 5,1 prosentpoeng fra foregående år. Stalforbund.com har mer.

02.06.2005: Stadion
Vil bygge ut gamle Briskeby
Hamar Sportsanlegg vil bygge ut nåværende Briskeby gressbane til en ny og moderne fotballstadion. Hamar Sportsanlegg har lagt fram fem mulige løsninger for formannskapet. To av løsningene har snudd banen slik at langsiden ligger langs Vangsveien, slik velforeningen ønsker. De andre tre er mini-, midi- og maxiløsning med nåværende baneretning. Hamar Sportsanlegg går inn for maxi-løsningen som gir plass til 9000 tilskuere, og samtidig flere tusen kvadratmeter med kontorer og leiligheter. Prislappen er på om lag 150 millioner kroner. NRK har mer.

01.06.2005: Nybygg
Arkitekt-kamp i havne-bassenget
Tre arkitektselskaper er igjen i kampen om å få utforme Oslos nye bolig-perler i Bjørvika. Dagens containerhavn skal erstattes av 1200 boliger. Fredag presenterer de tre finalistene Snøhetta, LPO arkitektur & design og Arkitektskap sine forslag til utforming av en utskjelt containerterminal som skal erstattes av Oslos kanskje mest attraktive boligområde, skriver Dagens Næringsliv.

Flere nyheter HER !

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009