AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter oktober 2007

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

31.10.2007: Bygg
Boligsalget stuper
Salget og prisene på nye boliger fortsetter fallet. - Korreksjonen er i full gang. Nå er boligsalget på et veldig lavt nivå, sier adm. direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening. Tredje kvartal i år ble det solgt 13,2 % færre nye boliger enn i andre kvartal, og så langt i år det det solgt 13,4 % færre nye boliger enn i tilsvarende periode i 2006. dn.no har mer.

31.10.2007: Stål og arkitektur
En koloss av stein og stål
Bygget, som har fått navnet «Nystemt», er tegnet av arkitektkontoret Lusparken fra Trondheim. Arealet er på hele 11 500 m2 og går over tre plan. Senteret skal huse studentdemokratiet, studentmediene, fagbokhandel, SiB-kafe og restaurant med uteservering, i tillegg til et topp moderne treningssenter med et 25 m langt dypvannsbasseng med stupetårn. Et auditorium med plass til 270 personer skal «sveve» i luften i senterets vrimleareale. studvest.no har mer.

29.10.2007: Kurs 7. november
Europeisk ekspert foreleser i jordskjelv
Hvordan optimalisere bæresystemet eller designe duktile knutepunkter for jordskjelvlaster? Dette kan du lære om på kurset "Prosjektering og dimensjonering av stålkonstruksjoner for belastninger fra jordskjelv" som finner sted 7. nov i Oslo. Foredragsholder er den anerkjente professoren Andre’ Plumier fra University of Liege, Belgium. Han har 20 års erfaring i å designe for jordskjelvbelastninger og er sentral i utviklingen av den nye Eurokode 8. Siv.ing. Gunnar Solland i DNV vil gå igjennom de nasjonale tilleggene. Program her.

28.10.2007: Miljø
Trehus slipper ut mer CO2 enn betonghus
Tror du at du bor miljøriktig fordi du har bygget et trehus, så kan du godt tro om igjen. Teknologisk Institutt i Danmark har beregnet at et hus av lettklinkerbetong avgir mindre CO2 enn et trehus over husets 70-årige levetid. I husets levetid kan forskjellen være 45 tonn. Instituttet har for første gang vurdert CO2-effekten ved å undersøke hele livssyklusen for to identiske boliger. I de første faser er betongen bak i CO2-regnskapet, men så snart man tar med drift og nedriving snur bildet. ing.dk har mer.

27.10.2007: Stål og arkitektur
Bildeserie: Nye Berlin
Norsk Forening for Stålkonstruksjoner arrangerte studietur til Berlin 20-23. september. Tysklands hovedstad har siden murens fall i 1990 gjennomgått en stor forvandling og blitt en europeisk metropol for handel og kultur. Alle verdens kjente arkitekter har vært med å sette sitt preg på byen; Santiago Calatrava, Ludwig Mies van der Rohe, Renzo Piano, Frank Gehry for å nevne noen. Se bildeserien her.

27.10.2007: Offshore
Koreansk kontrakt til Grenland Group
Grenland Group inngår kontrakt med Huyndai Heavy Industries for boretopside til GlobalSantaFe. Arbeidet starter i første kvartal 2008. Kontraktsverdi er på nærmere 44 millioner kroner. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

26.10.2007: Stål og arkitektur
Stockholms vannmerke
En enorm badering skal bli Stockholms svar på operaen i Sydney. Den majestetiske indre skjærgården mellom Söder, Kungsholmen og Gamla Stan er et av Stockholms varemerker. Og midt i dette fredelige vannspeilet vil arkitektkontoret Sandell&Sandberg plassere Kallbadhuset - en flytende badering med en hundremeters diameter som stikker 11 meter over vannflaten. Det skal inneholde et friluftsbad og et femstjerners hotell. dn.no har mer.

26.10.2007: Entreprenør
NCC bygger kontorbygg og politihus
NCC Construction AS har inngått en avtale med AS Thor Dahl om oppføring av et kontorbygg i Sandefjord samt en partneringavtale med Entra-selskapet Kjørboparken AS om bygging av nytt politihus i Bærum. Kommende byggeprosjekter har mer.

25.10.2007: Nybygg
Gigantkontrakt til Skanska
Skanska Norge har fått kontrakten med å bygge OBS-hypermarked i Steinkjer. Totalprisen er gigantiske 600-700 millioner kroner. Prosjektet er en samlokalisering og opprustningen av Amfi Bygg Steinkjer og Coop Steinkjer BA på Sørsileiret. Skanska har utarbeidet detaljplaner og foretatt tunge bestillinger av stålkonstruksjoner. Det er like før gravearbeidene starter. Kommende byggeprosjekter har mer.

25.10.2007: Stålpris
Silverbalken til Leif Lindblad
Årets vinner av Stålbyggnadsinstitutets Silverbalk er Leif Lindblad (64). Han er grunnlegger og eier av Llentab AB som siden firmaets start i 1972 og fram til i dag har utviklet seg fra et mindre entreprenørfirma med 4-8 ansatte til et internasjonalt firma med et salg på en milliard SEK og 550 ansatte. SBI har mer.

24.10.2007: Stadion
Viking Stadion kan bli dobbelt så stor
Viking stadion er aktuell som EM-arena i 2016. Derfor har Viking sammen med arkitekt og entreprenør utredet muligheten for å bygge ut stadion til totalt 30.000 sitteplasser. Viking er en av fire aktuelle norske byer som kan være med å arrangere EM i fotball sammen med Sverige i 2016. aftenbladet.no har mer.

23.10.2007: Miljø
Et nytt våpen i klimakampen
I 15 år har Bellona sloss for CO2-håndtering. Endelig skjer det noe. Verdens to største CO2-forurensere, Kina og USA, jobber iherdig for å komme i gang med fangst og lagring av CO2 ved sine kullkraftverk. De kan ende opp med å være på månen før Jens Stoltenbergs månelandingsprosjekt – CO2-håndtering på Mongstad – er en realitet. Bellona begynte å jobbe med CO2-håndtering i begynnelsen av 90-årene. Mens kampen om gasskraft i Norge dundret gjennom 90-tallet, begynte enkelte forskere og Bellona å si man ikke behøver å være for eller mot gasskraft, bare mot utslipp. CO2-håndtering – det å rense vekk CO2 fra store utslippskilder som kull- og gasskraftverk eller stål- og sementindustri, for så å transportere og lagre CO2-en der den kommer fra, i tomme olje- og gassreservoarer, eller i trygge underjordiske hulrom – er nå anerkjent som et viktig klimavåpen i Norge. bellona.no har mer.

22.10.2007: Konferanse
Kompendier fra Norsk Ståldag 2007
Det legges ut kompendier fra Norsk Ståldag 2007 fortløpende. Noen gjenstår men vi håper å få inne de fleste i løpet av et par dager. Kompendier finnes her.

22.10.2007: Svensk/norsk magasin
Gratis-abonnement på Stålbyggnad !!!
Nr. 3 av magasinet "Nyheter om Stålbyggnad", er nå kommet. Bladet utgis av Stålbyggnadsinstitutet i Sverige i samarbeid med Norsk Stålforbund. Av norske artikler vil dette nummeret inneholde: Ny standard for utførelse av stål (EN 1090-2) av Thore Hagberg i Standard Norge, Miljødeklarasjoner for stål av Sverre Fossdal i SINTEF Byggforsk og Kjetil Myhre i Norsk Stålforbund, Petter Dass-museet av Maria Svaland, Snøhetta, samt Lønnheim Entreprenør og mer om prisvinnerprosjektet Papirbredden i Drammen av Contiga og Hill Statik.
Det er gratis å få tilsendt bladet til din postkasse. Arbeider du med stål og konstruksjoner, bør du absolutt tegne deg som abonnent. Det gjør du enkelt og greit HER.

20.10.2007: Stål
Blir verdens reineste stålverk
Prosessen som skal gjøre Celsa til det reineste stålverket i verden startet fredag. Spadetakene, som Myrvoll karakteriserte som de aller artigste spadetakene han noen gang hadde tatt i sitt liv, markerte starten på byggingen av det nye forvarme- og renseanlegget hos stålgiganten i Rana. ranablad.no har mer.

19.10.2007: Pris
Stålpriser overrakt på Ståldagen
Som kjent er Norsk Stålkonstruksjonspris 2007 tildelt Papirbredden i Drammen. I går var det en høytidelig overrekkelse av prisen, et diplombilde, til hver av vinnerne under Norsk Ståldag på Grand Hotell, Oslo:
• Byggherre: Papirbredden Eiendom AS
• Arkitekt: LPO Arkitektur og Design AS
• Rådgivende ingeniør: Hill Statik AB
• Stålentreprenør: Contiga AB 
Det var også overrekkelse av Norske Arkitektstudenters Stålkonstruksjonspris 2007 som gikk til Isak Johan Iversen ved Arkitekt- og designhøgskolen i Oslo for arbeidet "Ny bro over Drammenselva". Prisen består av et diplombilde og en sjekk på 20.000 kroner. Norsk Ståldag 2007 som i går samlet rundt 100 personer, hadde mange aktuelle og spennende temaer. Red.

Fra v: Thomas Furuvik (HillStatik), Mats Sundin (Contiga), Bjørn Holm og Kirsten Heggelund (Papirbredden Eiendom) og Isak J Iversen (AHO)
Fra venstre: Thomas Furuvik (Hill Statik), Mats Sundin (Contiga), Bjørn Holm og Kirsten Heggelund (Papirbredden Eiendom) og Isak Johan Iversen (AHO)

18.10.2007: Nybygg
Jazzhus i operastil
Det danske arkitektkontoret 3XN vant konkurransen om et nytt jazz- og teaterhus i Molde med prosjektet "Plassen". Bygget som skal stå klart til 50-årsjubileet for Moldejazz i 2010, får en form som gir mange assosiasjoner til det nye operahuset i Bjørvika. Kulturdelen av bygget blir på 6.000 m2 og får en prislapp på vel 350 millioner kroner inkludert et parkeringsanlegg. I tillegg kommer en boligdel, slik at det totale arealet blir på 11.000 m2. rbnett.no har mer.

16.10.2007: Nybygg
Kjøpesenterboom i Norge
Det bygges kjøpesentre som aldri før i Norge. De neste fire årene skal det bygges 824.000 kvm handelsareal i Norge. Kommende byggeprosjekter har mer.

15.10.2007: Seminar
John Barrow til OL-arena seminar
Arkitekt John Barrow, Senior Principal of HOK sport architecture, har sagt ja til å holde innlegg på OL-arena seminaret 29. november i Oslo. John Barrow har bl. a. vært med å designe Stadium Australia (Sydney 2000) Speedskating Oval (Torino 2006), O2 Arena i Domen og masterplan for London 2012. Mange kjente navn står nå på talerlisten. Bl.a. Gerhard Heiberg, IOC, Bjørge Stensbøl, Tromsø 2018, Petter Rønningen og Dan Doyle, Vancouver 2010. Program og påmelding her

15.10.2007: Landbruksbygg
Et hypermoderne hjem for 200
Bonde Bjørn Wessel Lunde i Valebø trår til for fullt med et nytt kjempefjøs med plass til 200 dyr av kjente kjøttferaser. 4,5 millioner kroner koster stasen. 1.500 m2 blir det nye fjøset og er av de aller største i fylket. Det tok fem mann kun tre uker å sette opp råfjøset som er bygd i stålkonstruksjoner og med isolerte italienske lettvegger av vedlikeholdsfri aluminium. varden.no har mer.

13.10.2007: Stål
Kinastål kan gi handelskrig
Hittil har det "kinesiske underet" gagnet den europeiske stålindustrien, da stålprisene kunne høynes. Men Kina bygger ut sin egen stålindustri, og dermed flyter billig kinastål inn i EU, hvilket kan tvinge EU´s stålselskaper å senke sine priser. Organisasjonen Eurofer vurderer å anmelde den kinesiske stat for prisdumping... Stål- og Næringslivsnytt har mer.

12.10.2007: Nye Holmenkollen
Holmenkollen kan bli bygget inn
En gigantisk takkonstruksjon av stål og duk kan redde nye Holmenkollen fra tåke og vind. Det hittil ukjente forslaget er nå til vurdering i Oslo kommune. Takkonstruksjonen skal hindre at været påvirker hopprennet, og kan implementeres uansett hvilket arkitektforslag Oslos byråd går inn for. Bak prosjektet står de rådgivende ingeniørfirmaene Dr. techn. Olav Olsen og Siv.ing. Arne Vaslag, og Hallmaker Gruppen med sin kompetanse på dukkonstruksjoner. Arkitekten er Patricia Farrell. tu.no har mer.

12.10.2007: Byggearealstatistikk, august 2007
Næringsbygg øker mest 
I løpet av de første åtte månedene i år ble det igangsatt bygging av nesten 6,1 millioner kvm bruksareal. Igangsetting til næringsformål øker mest, fra 2,1 millioner kvm i 2006 til 2,6 millioner kvm bruksareal i 2007. Det gir en vekst på hele 22,0 %. Mest bruksareal ble igangsatt til varehandel med 604 200 kvm, en økning på 16,2 % sammenlignet med 2006. I løpet av de åtte første månedene i år ble det igangsatt bygging av 20 678 boliger, en økning på 4,1 % sammenlignet med samme periode i 2006. Igangsatt bruksareal til bolig har i samme periode økt med 7,1 % til 2,6 millioner kvm. Flest boliger ble det igangsatt i Akershus. SSB har mer.

11.10.2007: Nye Holmenkollen
- Ubegrunnet mistanke om inhabilitet
Det har de siste dager vært flere medieoppslag med påstander om at juryen for arkitektkonkurransen om ny Holmenkollbakke ikke har opptrådd korrekt. Kritikken har vært fokusert på at en av medforfatterne til vinnerutkastet, siv.ing. Florian Kosche angivelig skal ha hatt et nært samarbeidsforhold med juryens leder, sivilarkitekt Gary Bates. - Disse påstandene savner forankring i de faktiske forhold, sier Jannike Hovland, president i NAL i en pressemelding. bygg.no har mer.

10.10.2007: Byggjekostnadsindeks for bustader, september 2007
Byggekostnadene opp 8 prosent
Byggekostnadene for boliger økte med 8,0 % fra september i fjor til september i år. Materialkostnadene steg med 11,2 % i samme periode. Byggekostnadene for eneboliger av tre økte med 9,1 %, mens kostnadene for bygging av boligblokker steg med 6,3 % siste året. Materialkostnadene for eneboliger av tre og boligblokker økte med respektive 12,3 og 9,3 % fra september i fjor til september i år. SSB har mer.

08.10.2007: Nybygg
Ny terminal på Gardermoen
En ny stor terminal til 5-7 mrd kroner skal bygges på Oslo Lufthavn, Gardermoen. I fjor fløy 17,6 millioner mennesker over Gardermoen, en økning på 11,6 % fra året før. Gardermoen er nå den nest største flyplassen i Norden, målt i antall passasjerer. Bare Kastrup er større. Det forslaget som ligger best an i vurderingene, har en ny bygning nord for dagens bygg. Adkomst til denne bygningen vil være via en gangbro fra dagens terminalbygning. Kommende byggeprosjekter har mer.

07.10.2007: Byggesak
Store endringer i ny bygningslov 
Regjeringen strammer inn kontroll- og tilsynsregimet i den nye plan- og bygningsloven som legges fram like over nyttår.  Dagens ordning med tiltakshavers egenkontroll fjernes til fordel for en uavhengig kontroll kombinert med en innstramming av kommunenes tilsynsplikt. Bakgrunnen for endringene er at byggebransjen ikke har skjøttet ordningen med egenkontroll etter forutsetningen. hegnar.no har mer.

04.10.2007: Konferanse
Hvem deltar på Norsk Ståldag i år?
Det knytter seg alltid litt spenning til hvor mange som deltar på Ståldagen, samt hvem som deltar og hvilke firmaer de representerer. Vi har nå, 2 uker før dagen, lagt ut en foreløpig deltakerliste på nett. Norsk Ståldag byr i år på mange aktuelle og faglige temaer som passer for de fleste som arbeider med stål og stålkonstruksjoner. Norsk Ståldag 2007 avholdes 18. oktober på Grand Hotel i Oslo. Program og deltakerliste her.

03.10.2007: IT
Tekla inngår avtaler med Rambøll og WSP
Tekla Corporation har signert nye rammeavtaler med to store rådgivende firmaer. Den ene avtalen er med Rambøll Group, et av Nordens ledende rådgivende ingeniørselskaper. Den andre avtalen er med et av verdens raskest voksende design- og ingeniørselskaper, WSP Group. Avtalene dekker betingelser og kjøp av Tekla Structures programvare-lisenser samt en samarbeidsavtale om tekniske og utviklingsmessige forhold. edr.no har mer.

02.10.2007: Bygg
Byggeboomen i Norge går mot slutten
Eiendomsutviklerne holder igjen, og antallet reguleringsplaner under behandling går ned. Byggeboomen kan være over om kort tid, skriver Dagens Næringsliv. Antalllet innkomne reguleringssaker i Oslo i år ligger an til å bli under 50 - det laveste tallet siden 2004. Det er i hovedsak de mindre eiendomsutviklerne som holder igjen. Om ett til to år kan resultatet bli bråstopp i nybygging av bolig og næring. DN ha mer.

02.10.2007: Bygge- og anleggsvirksomhet, omsetningsstatistikk, 3. termin 2007
Solid vekst i bygg og anlegg
Bedriftene i bygge- og anleggsbransjen hadde en økning i omsetningen på 23 milliarder kroner første halvår i 2007 sammenlignet med første halvår i 2006. Dette tilsvarer en vekst på 22,9 prosent. Totalt ble det omsatt for vel 123 milliarder kroner innenfor bygge- og anleggsbransjen de seks første månedene i 2007. SSB har mer.

02.10.2007: Nybygg
To nye IKEA-varehus
IKEA skal bygge to nye varehus å 56 000 m2 hver. Mange fagområder er involvert i oppdraget: byggeteknikk, geoteknikk, akustikk... Kommende byggeprosjekter har mer.

 

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009