AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter april 2005

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden

29.04.2005: Stål
Nordiske stålprodusenter med rekordresultater 1. kvartal

Svenske SSAB og Ruukki (Rautaruukki) melder om rekordresultater i årets første kvartal. Medlemssiden "Stål- og Næringslivsnytt" har mer.

28.04.2005: Entreprenør
Veidekke med god start på året

Resultatene etter første kvartal viser en gjennomgående god utvikling for hele Veidekke konsernet. - Skal noe enkeltresultat trekkes frem etter første kvartal, må det være det gode resultatet fra vår eiendomsvirksomhet, sier konsernsjef Terje R. Venold. - Vi har nå 2.150 boliger i produksjon, og av disse er hele 1.950 allerede solgt. Det er imidlertid flere positive elementer: Den samlede ordrereserve har økt i 1. kvartal, og er nå på 9,5 mrd kr, og utsiktene er gode i de skandinaviske land. huginonline.no har mer.

28.04.2005: Danmark
Betongelementer bestod branntest i tredje forsøk

Etter å ha blitt dumpet to ganger har de utskjelte betonghulldekker omsider bestått en branntest. Testen ble gjennomført for få dager siden etter press fra økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen. Han truet i februar betongelementprodusentene med krav om brannisolering av deres produkter. Kilde Ingeniøren (DK).

26.04.2005: Offshore
Nordsjøkontrakt på gang for Sevan Marine

Sevan Marine melder at de og Venture Production er i sluttforhandlinger om kontrakt for et av selskapets flytende produksjonsplattformer SSP 300 FPSO på Chestnut-feltet på britisk sektor i Nordsjøen. Partene tar sikte på å sluttføre forhandlingene i løpet av kort tid, og dersom avtalen går i boks, vil fartøyet, som enda ikke er bygget, bli installert på feltet i løpet av første halvdel av 2007. Sevan Marine har samtaler gående med en rekke interessenter som kan resultere i fem nybygg. Avgjørelsene skal tas i løpet av inneværende år. Sevan Marine har tidligere i år inngått en avtale verdt over 2,5 mrd kroner med det brasilianske oljeselskapet Petrobras. Kilde Offshore.no. På Norsk Offshoredag 26. mai kan du høre mer om sylinderplattformen SSP fra Sevan Marine.

25.04.2005: Nybygg
Offisiell åpning av modulfengsel i Bergen

Statsbygg er byggherre for ikke mindre enn fire såkalte modulfengsler, som alle skal planlegges, prosjekteres og bygges ferdige på under ett år. Mandag 25. april åpnes det tredje i rekken, ved Bergen fengsel. Nybygget har 30 lukkede celler og er bygget i løpet av seks måneder. Med dette fremstår Bergen fengsel nå som et av landets største med totalt 279 soningsplasser. Totalentreprenør på de tre lukkede modulfengslene er Uniteam AS. Statsbygg har mer.

25.04.2005: Anlegg
Storkontrakt til AF Gruppen

AF Gruppen har gjennom heleide Scandinavian Rock Group (SRG) blitt tildelt byggentreprise B1 og B2 i Saudautbyggingen. Avtalen er inngått med forbehold om endelig utbyggingsbeslutning. Samlet kontraktssum for entreprisene vil være rundt 600-700 mill. kroner. Arbeidene starter omgående og avsluttes våren 2008. DN har mer.

24.04.2005: Kurs
Prosjektering og dimensjonering ved påvirkninger fra jordskjelv

I følge et seismisk kart over Norge er det Nord-Vestlandet, deler av Nord-Norge og området rundt Oslofjorden som er mest utsatt for mulige jordskjelv. Nå har det kommet en ny laststandard, NS 3491-12, som innfører krav om prosjekteringskontroll av alle nye bygg for jordskjelvpåkjenninger. Det vil bli arrangert kurs i den nye standarden i Bergen 10. mai. Program og påmelding her.

22.04.2005: Nybygg
Storkontrakt til Lønnheim Entreprenør
Forsvarsbygg har tildelt Lønnheim Entreprenør AS kontrakten på bygging av ny flerbrukshall på Setermoen. Kontrakten er verdt over 90 millioner kroner inkl. mva. Det var fem selskaper som konkurrerte om kontrakten. I tillegg til Lønnheim Entreprenør var det Bendiktsen og Aasen AS, Skanska AS, Storegga Entreprenør AS (tidligere Thor Olsen AS) og Veidekke Entreprenør AS. Byggestart for den 7 000 kvm store flerbrukshallen på Setermoen er planlagt i mai, og hallen skal være ferdig neste år. Forsvarsbygg har mer.

21.04.2005: Arkitektur
- Oslo trenger et signalbygg
Oslo Promotion er positive til ideen om å lansere Oslo til europeisk arkitekturhovedstad, som norske arkitekter vil foreslå. Men da trenger Oslo et skikkelig signalbygg, mener Tor Sannerud, adm. direktør i Oslo Promotion. - Man må bestemme seg i forkant om man vil bygge noe som er så spektakulært at det gir internasjonal gjenklang. Et signalbygg kan defineres som et bygg som er et landemerke i en by og som du kjenner igjen en by ved. Sannerud mener at operabygget som bygges i Bjørvika ikke er det signalbygget Oslo trenger. - Men det er Operaen i Sydney og Snøhettas bibliotek i Alexandria. Det er bygg som etter en stund blir stående på egne ben. NRK har mer.

20.04.2005: Arkitektur
Bygger med nye ideer
Byggebransjen tenker nytt. De største entreprenørene kaster gamle dagers åk av seg og satser friskt på innovasjon og forskning. Både hos Skanska og NCC mener man innovasjon vil gi avkastning. Administrerende direktør Geir M. Aarstad i Skanska tror det vil skje mer i byggebransjen de neste fem årene enn det har gjort de siste 20. Veidekke forholder seg tause, men kommer neppe til å sitte stille og se de to hovedkonkurrentene bykse framover. Teknisk Ukeblad har mer. (Bildet: energivennlig konsepthus fra NCC)

20.04.2005: Nybygg
Bygger for Asko
Asko Vestfold og Telemark i Larvik har tatt i bruk det første byggetrinnet av en ny distribunal. I tillegg til de nye 2000 kvadratmetrene er Norske Stålbygg igang med et tilbygg på 815 kvadrat og ombygging av 2400 kvadratmeter til kjølerom. Kilde FK.

19.04.2005: Offshore
Norsk Offshoredag med mange aktuelle temaer
Norsk Offshoredag som i år blir holdt for 4. gang, er en temadag som tar for seg hva som skjer på norsk sokkel og internasjonalt mht status, teknisk utvikling, nye konsepter, aktuelle prosjekter etc. Det er i år lagt opp til et meget bredt program med mange interessante innlegg så som: LNG mottaksterminaler, Subsea prod.system, Konverting av eksist. skip til oljeprod., FPSO-design, Sylinderplattform, Jackets samt Vedlikehold og Modifikasjon. Konferansen finner sted 26. mai i Oslo. Program her.

19.04.2005: Offshore
Robot og ny giv på Aker Stord
Brenneoperatør Torbjørn Lier kuttet i går den første stålprofilen til Ormen Lange-anlegget. I går markerte Aker Stord starten på Ormen Lange-prosjektet. Med en flunkende ny robot til fire millioner kroner kan brenneoperatør Torbjørn Lier se fram til en bedre og lettere hverdag. – Denne ville vi jobbet med i minst en time på gamlemåten. Nå bruker vi et kvarter. På større bjelker er innsparinga enda større, forklarer Lier. haugesunds-avis.no har mer.

18.04.2005: Energi
Gigantplaner vekker oppsikt
Firmaet Havgul AS planlegger verdens største vindmølleanlegg til havs utenfor Møre og Romsdal. Havsul-prosjektet er det mest vidløftige av de norske vindkraftplanene. Rundt 360 vindmøller utenfor kysten av Møre og Romsdal, fordelt på fire vindmølleparker. Det er visjonen til firmaet Havgul AS. Havsul-anleggene vil produsere 7 TWh årlig, noe som tilsvarer 6 % av den totale, norske strømproduksjonen. miljojournalen.no har mer.

16.04.2005: Stål eller tre?
Moderne sauefjøs bygd for framtida
I Lyngen i Troms er det bygd to nye sauefjøs med plass til 330 og 220 vinterfôra sau. Hilde-Gunn og Jan Arne Waltenbergs tok kaldfjøset i bruk i november i fjor. Bygget i tre har en grunnflate på 460 kvm (38 x 12,4 m). Marita og Peter Bruvolds driftsbygning på ca. 450 kvm (15 X 30 m) ble tatt i bruk i 2003. Kaldfjøset som er bygd i stål, er forholdsvis bredt og høyt med naturlig ventilasjon. Stålsperrene tåler stor belastning og gir god takhøyde. Konstruksjonen har gitt en fleksibel bygning som kan brukes til andre formål enn sau. Gårdsplassen har mer.

15.04.2005: Nybygg
Hotell for sauer 
Kost, losji og sexliv. Det kan sauene i Sveio glede seg til når Norges første sauehotell står klart i 2006. Om to år er 800 sauer trolig på plass i en ny 1200 kvm stor stålhåll. 200 av dem er hotellgjester. haugesunds-avis.no har mer.

14.04.2005: Nybygg
Nytt storsenter
Utbyggerne av senteret tror byens nye storstue kan få en omsetning på hele en milliard kroner. Utbyggingen som vil koste 270 millioner, betyr at salgsarealet mer enn dobles fra 15.000 kvm til over 30.000 kvm. Hvilket senter som skal utbygges kan du lese om på vår medlemsside "Kommende Byggeprosjekter". Logg inn ovenfor.

13.04.2005: Offshore
Aker Kværner skal bygge om Statfjord B og C
Statoil og Aker Kværner har signert en intensjonsavtale som gjelder omfattende modifikasjoner av plattformene Statfjord B og Statfjord C. Disse ombyggingene utgjør en viktig del av Statfjord Senfase-programmet og skal sørge for øket utvinning av olje og gass og forlenge levetiden på feltet fremover mot 2020. Aker Kværners oppdrag vil løpe frem til slutten av 2009 og omfatter arbeid både på land og offshore. Verdien av kontrakten er rundt 1,9 milliarder kroner. Hugin har mer.

13.04.2005: Stadion
Fire vil bygge nye Fredrikstad Stadion
Brødrene Holstad, Skanska, NCC og Heimdal-gruppen er entreprenørselskapene som er håndplukket til å gi et tilbud i den prestisjefylte anbudsrunden som nå er innledet. – Vi er meget interessert i oppdraget, og vil benytte tiden godt frem til 31. mai for å komme opp med et attraktivt tilbud, sier kalkulasjonsansvarlig i Brødrene Holstad, Pål Espen Solgaard. 31. mai er den fristen selskapet har fått til å levere anbud på totalentreprise. Fredrikstad Blad har mer. På medlemssiden "Kommende byggeprosjekter" har Stålguiden laget en oversikt over 14 planlagte fotballstadioner i Norge. Logg inn ovenfor. Red.

12.04.2005: Kurs
Samvirkekonstruksjoner av stål og betong
Samvirkekonstruksjoner av stål og betong anvendes i økende grad i en rekke konstruksjoner. Målsettingen bak samvirkekonstruksjonene er å koble de ulike materialkomponenter på en slik måte at man får en kostnadseffektiv konstruksjon. Det avholdes kurs i samvirkekonstruksjoner den 26. april i Oslo. Kurset har som målsetting å gi en innføring i analyse og dimensjonering av samvirkebjelker og samvirkesøyler, med utgangspunkt i den kommende Eurokode 4. Program og påmelding her.

11.04.2005: Nybygg
Monteringsstart på IKEA-råbygget på Slependen 
IKEAs bygning på Slependen skal rives bit for bit og erstattes med et nytt møbelhus. I hele byggeperioden skal kundene betjenes som normalt. Nybygget som åpner høsten 2006, blir på 33.500 kvm. I disse dager starter monteringen av råbygget. Prosjektering og planlegging er utført i tett samarbeid med byggherrens rådgiver, Aas Jacobsen og de andre prosjekterende entreprenørene. Selberg Arkitekter har tegnet bygget. Den største kontrakten er tildelt Heimdal Entreprenør. På Slependen går det med over 40.000 kvm hulldekker. Bæresystemet er prefabrikkert betong og stål. Det benyttes over 1100 tonn stål bare til hovedbæresystemet. TU har mer.

06.04.2005: Materialer
Sponheim ler av ESA-klage
Landbruksminister Lars Sponheim fortsetter å erte på seg mur- og betongfolket. Dagens Næringsliv skriver i dag at Sponheim fnyser av å ha blitt anmeldt til ESA for å skape konkurransevridning innen byggenæringen. Han kaller videre saken for latterlig og morsom. Byggutengrenser´s advokat Mona Søyland lar seg ikke skremme og er av den klare oppfatning at treindustrien er en del av byggenæringen og omfattes derfor av ESA´s konkurranselovgivning. Om betongindustriens miljøproblem sier Sponheim at "det er ganske stygt det som er der". Adm. direktør i Norcem og leder av Byggutengrenser Bjørn Mørck benekter dette og viser til at mange forskere tvert imot mener at CO2-utslippet kan være lavere med betong enn tre. Kilde Dagens Næringsliv 06.04.2005.

05.04.2005: Materialer
Krangler så flisene fyker
- Sponheim må slutte med harrykommentarene. Dette uttaler adm. direktør Sverre Larsen i Byggenæringens Landsforbund til Dagens Næringsliv i dag. Landbruksminister Lars Sponheim som kjemper for norsk treindustri, beskyldes nå for å mobbe mur- og betongbransjen. Sponheim som ikke akkurat har spart på kruttet, har nå fått smake sin egen ris. I en landsdekkende aviskampanje før påske gikk mur- og betongbransjens Byggutengrenser til motangrep der det ble poengtert at mur og betong, i motsetning til tre, ikke kan brenne, med bilder fra bybrannen i Trondheim. Bakgrunnen for konflikten er det såkalte Treprogrammet som gjennom en 5-årsperiode har tilført treindustrien 135 millioner kroner i statsstøtte. I tillegg har statsråd Sponheim slengt med leppa og snakket svært nedsettende om andre materialer, spesielt om betong. Leder av Byggutengrenser Bjørn Mørck går i artikkelen sterkt ut mot den forskjellsbehandlingen og konkurransevridningen som finner sted. Kilde Dagens Næringsliv 05.04.2005.

04.04.2005: Arkitektur
Nå er kirken blitt trendy
Nå er også Norge i ferd med å få kirker som kan bli turistmagneter på linje med kirker i større europeiske byer. I den britiske «trendbibelen» Wallpaper er Altas nye ultramoderne katedral Nordlys omtalt som et av verdens mest spennende nye bygg. Den spiral-formede kirken i Alta, som først skal realiseres fra høsten av, er presentert side om side med Pritzkerpris-vinner Zaha Hadids første bygg i London, under tittelen «Verdens mest spennende nye bygninger». Det er Signatur Arkitekter i Sandnes som har tegnet kirken, sammen med det berømte danske arkitektfirmaet Schmidt, Hammer & Lassen, som er internasjonalt kjent for sine kulturbygg. Ikke minst det spektakulære nybygget til Danmarks nasjonalbibliotek, «Den sorte diamant». VG.no har mer.

02.04.2005: Nybygg
Operahuset i Bjørvika tar form
Råbygget til det nye Operahuset i Bjørvika har på kort tid skutt i været. Bærekonstruksjonene er av stål og betong med etasjeskillere av hulldekker. Det er Veidekke Entreprenør som har oppdraget med råbygget. Stålkonstruksjonene leveres av PPTH fra Finland, Nordens største stålentreprenør. Det vil medgå 10.000 m3 betong, 30.000 m2 hulldekker og 2.300 tonn stål.

02.04.2005: Nybygg
Norsk Hydros nybygg reiser seg
Råbygget til det nye kontorbygget til Norsk Hydro på Vækerø i Oslo er nå godt synlig fra E18. Bæresystemet er av stål med etasjeskillere av hulldekker. Det er Skanska Norge som fører opp bygget i totalentreprise. Kontraktsum er på ca. 215 mill. kr. Stålkonstruksjonene leveres av Contiga AS. Arealet er på  11.250 kvm fordelt på 4 etasjer. Bygget skal ferdigstilles i februar neste år. 

01.04.2005: Internett
Ny rekord igjen
Det ble satt ny besøksrekord på stalguiden.com i mars. Da ble det registrert mer enn 6.800 besøk. Det ble også satt ny rekord i antall sidevisninger: 43.900 som er en økning på 5.000. I løpet av de tre første månedene har det vært 12.341 unike brukere på siden. Dette er nær 3.000 flere sammenlignet med samme periode i 2004. I tillegg kommer alle brukerne av stalforbund.com.

01.04.2005: Offshore
200 permitteres ved Aker Stord 

Mangel på nye oppdrag ved Aker Stord fører til at nesten 200 ansatte blir permittert. Hovedårsaken er at arbeidet med Kristin-plattformen er avsluttet, skriver avisa Sunnhordland. Klubbleder Rune Rafdal tror det blir bedre forhold til høsten og håper på to nye plattform-kontrakter neste år. Kilde Offshore.no.

Flere nyheter HER !

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009