AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter desember 2006

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

29.12.2006: Anlegg
Ny kontrakt til Scanbridge
Brubyggeren i Sandnessjøen får stadig nye oppdrag. Nå starter arbeidet på den 90 meter lange gangbroa Ypsilon i Drammen. Kontrakten på 25 millioner har Scanbridge inngått med Skanska Norge AS som har entreprisen på anlegget. Adm. direktør i Scanbridge, Tor Brækken, opplyser at arbeidet allerede er igangsatt. Brua er en skråstagbru med ett tårn. Tårnet blir plassert i midten av Y-en der de tre armene møtes. Det blir et helt spesielt byggverk der hele brua er bygget i stål, også tårnet. 
To kontrakter til 
Scanbridge har samarbeidet med Skanska Norge AS på flere bruprosjekter, og nå forhandles det om to lignende bruer på E18 i Larvik-området. - Skanska har fått entreprisen på anleggene på E18 mot Larvik. Her skal det monteres to stålbruer av omentrent samme størrelse som i Drammen, og vi er inne i sluttforhandlinger med Skanska om byggeoppdraget på disse, sier Tor Brækken. hblad.no har mer.

28.12.2006: Nybygg - industri
Elkem-kontrakter for én milliard
Planene for Elkem Solars silisiumfabrikk i Kristiansand er i rute, og kontrakter for én milliard kroner er alt undertegnet. Det dreier seg om maskiner og maskinelt utstyr som skal inn i fabrikken. Det forteller prosjektdirektør Johan Svensson. Parallelt med innkjøpsprosessen pågår også arbeidet med å prekvalifisere hvem som får være med i konkurransen om byggeentreprisene. Svensson regner med at byggearbeidene kommer i gang i mars-april. petromagasinet.no har mer.

27.12.2006: Nybygg
AF med nye kontrakter
AF Bygg Øst har inngått en kontrakt med Værste AS om bygging av nye boliger i Fredrikstads nye sentral bydel, Værste. 
AF Anlegg har inngått en intensjonsavtale med Color Line og Larvik Havn KF for utbygging av en ny ferjeterminal og stykkgodskai i Larvik.
Kommende Byggeprosjekter har mer.

22.12.2006: Under oppføring
PwC-bygget skyter i været

Det første Barcode-huset ved Oslo S i Bjørvika skyter i været. Bygget på 15.000 m2 skal fremstå som lett og transparent, og hovedmaterialet i fasaden er glass med solavskjermings-sjikt. 1. etasje inneholder møtesenter med stort auditorium og toppetasjen har felles kantine med takterrasser. a-lab har tegnet bygningen som blir 46 meter høy / 12 etasjer. PricewaterhouseCoopers flytter inn i bygget før jul neste år. Se bilder fra byggeplassen her.

21.12.2006: Dubai
Bilheis helt til topps

e24.no: Nå skal det bygges en hel bydel med roterende høyhus og leiligheter i Dubai. Eiendomsgigaten High Rise Real Estate i Saudi Arabia har nylig annonsert at de vil bygge et gigantisk roterende boligtårn i Dubai som vil få 4 roterende penthouseleiligheter - og en villa på toppen. Villaen har en egen bilheis som fører opp til toppen av det femten etasjer høye tårnet. Der er det også garasjeplass til tre biler. Se bildeserie av det roterende samfunnet her.

20.12.2006: Stålentreprenør
Polakkene redder norsk industri

Byggebransjen er glohet. Det bygges som aldri før, og bedrifter som produserer varer har nå ventelister på mange produkter. Også arbeidskraft er mangelvare. Den siste tida har stadig flere industribedrifter måttet ty til polakker for å holde hjulene i gang. En av dem er Contiga, som er landets største produsent av bærende konstruksjoner i stål og betong. - Vi fikk ingen respons da vi søkte etter kvalifisert arbeidskraft, derfor måtte vi tenke nytt, sier fabrikksjef Thor Egil Einarsrud. Bedriften valgte å kontakte vikarbyrået Adecco, som er størst i landet når det gjelder rekruttering av utenlandsk arbeidskraft. Byrået har nå skaffet Kongsvinger-bedriften seks polske arbeidere. nrk.no har mer.

20.12.2006: Ground Zero
Freedom Tower reiser seg 

To stålsøyler på 25 tonn ble reist på «Ground Zero» tirsdag. Dette er en milepæl for oppføringen av Freedom Tower, melder CNN. Søylen var malt med det amerikanske flagget og skriften «Freedom Tower.» Den andre søylen hadde signaturene til stålarbeidere og politikere i Virginia. De første 27 søylene, blant de største i verden, består av høyfast stål, Grade 65. De er produsert av Arcelor i Luxembourg. Det vil gå med omkring 45.000 tonn stål i byggingen av tårnet. cnn.com har mer.

19.12.2006: Materialer
Brennbart tre i Elverum

Frps gruppeleder johnny Hult gikk mot at Elverum skal bli en treby: at det skal satses på trebygging og at det skal lages byggeforskrifter for dette. – Jeg er en liberalist. Vi kan ikke pålegge noen som har lyst til å bygge at de skal bruke tre. Det er helt meningløst å gå for et slikt prosjekt. Det betyr at Elverum kommune pålegger utbyggere at de må bygge dyrere enn nødvendig og med høyere vedlikeholdskostnader, sa Hult. - Tre er både dyrt til bygging og det brenner lett og ofte. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

19.12.2006: Nybygg
Ny solcellefabrikk i Narvik 

NCC Construction AS skal bygge en ny solcellefabrikk i Narvik. Produksjonen skal være i gang allerede 4. kvartal neste år. Oppdragsgiver er Barlindhaug Utbygging AS på vegne av REC Scancell AS. Avtalen har en kontraktsverdi på omkring 50 millioner kroner. Fabrikken får to etasjer med et samlet areal på 13.000 kvm. Bygget skal fundamenteres direkte på eksisterende tomt og oppføres i stål, sandwichelementer i stål og hulldekker som etasjeskiller. Byggetiden er meget knapp. tu.no har mer.

18.12.2006: Stål
Gigantisk stålspeil 

Den italienske landsbyen Viganella er omringet av høye fjell og har til nå ligget i skyggen i vintermånedene. Men nå får de endelig sol. Et 40 kvm speil er plassert på en av fjelltoppene slik at sola blir reflektert i landsbyen. Speilet, som er laget av stål, skal ha kostet nesten 100.000 euro. Nå kan de 197 innbyggerne i landsbyen kose seg med solskinn også fra november til februar. Kilde fvn.no. Også i Rjukan er det planer om å sette opp speil. nrk.no har mer.

18.12.2006: Bru
Ny brokontrakt til COWI

COWI er med på det seirende laget for design- og prosjektkonkurransen om ny klaffebro over Nidelva i Trondheim. De er på lag med det danske arkitektfirmaet Dissing+Weitling og Agraff as Landskapsarkitekter. Det meste av prosjekteringsarbeidet skal være ferdig i mai 2007, forventet byggestart blir høsten 2007. Den planlagte broen har et lett og klart uttrykk. Det er lagt vekt på slanke og lyse stålkonstruksjoner. Rekkverket er tenkt utført i stål med skråstilte wire, toppet av en aluminiumsprofil med innebygd lys. bygg.no har mer.

AnFX

15.12.2006: Stadion
Slik blir Nye Briskeby

Her ser du de første bildene av Nye Briskeby. HamKams kommende storstue får en tilskuerkapasitet på 10.200, og står ferdig til seriestart 2010. "Nye Briskeby" får kun sitteplasser med et heltrukkent tak over hele tribuneseksjonen. Kostnadsrammen for stadion med næringslokaler og boliger er på 220 millioner kroner. Det første spadetaket settes i jorda i april 2007. Første byggetrinn skal etter planen stå ferdig i mars 2008. hamar-dagblad.no har mer.

AnFX

15.12.2006: Bygg
Bruk stendere av stål i stedet for tre!

Flere byggevarehandlerer har gått tom for 2 x 4". Sagbrukene sliter med å skaffe nok materialer på grunn av mye regn og nedbør. Det er kanskje en god idé å erstatte trestendere og trebjelkelag med lettstål. I flere land, så som Sverige og England, er lettstål blitt mer og mer anvendt i husbygging. Først og fremst på grunn av den korte byggetiden. Lettstål er tynne stålprofiler som er galvaniserte, og de kombineres med gipsskiver eller andre skivematerialer. Les mer her. God helg! Red.

15.12.2006: Bygg
Vil bygge nytt stort hotell

Arvid Ryen og Terje Høili står klare til å pøse inn flere hundre millioner kroner i et storstilt utbyggingsprosjekt ved flyplassen i Rygge. Foreløpig er ingen avtaler signert, men det jobbes nå på spreng for å få satt sammen et helhetlig prosjekt som skal presenteres en gang i januar. Etter at Olav Thon ble nektet å oppføre et konferansehotell inne på selve flyplassen, har andre investorer kastet seg over ideen. F-b.no har mer.

14.12.2006: Bygg
Her kommer Norges råeste skatearena

Om to år står den nye skateboardarena klar på Voldsløkka. I 2007-budsjettet som ble behandlet i bystyret i onsdag, er det satt av over 40 millioner kroner til skatehallen, samt utendørs landhockeybane og bandybane. Går alt etter planen kan hallen, med 1800 kvm innendørs skateboardbane, 300 kvm danseareal og en kafé, stå ferdig i 2008. I tillegg kommer utendørs skatearena. oslopuls.no har mer.

Illustrasjon: Sletvold Arkitekter MNAL

14.12.2006: Stadion
Kranvelt på Start stadion

Kranvelten på Sør Arena i går morges får ingen alvorlige konsekvenser i følge leder av Starts stadionutvalg, Erik Geelmuyden. – Heldigvis er det bare en liten del av taket og stålkonstruksjonen som er ødelagt. Uhellet fører maksimalt til en dag eller to med forsinkelser. Stålkonstruksjonene er allerede byttet ut, og taket tar heller ikke lang tid å skifte ut, sa Geelmuyden til Fædrelandsvennen i går ettermiddag. Ingen personer kom til skade da kranen veltet. Foreløpig er årsaken til uhellet ikke kjent. fvn.no har mer.

14.12.2006: Byggearealstatistikk, oktober 2006
33 000 nye boliger i 2006?

Hittil i år er det registrert igangsatt bygging av 25 992 nye boliger, en økning på 4,9 % sammenlignet med fjorårets ti første måneder. Dersom denne veksten holder seg ut året, vil det bli påbegynt bygging av omlag 33 000 nye boliger i 2006. SSB har mer.

13.12.2006: Arkitektur
Nå skal området tegnes om

Glem alle planer du har sett for tomter og bygninger rundt operaen. Nå vil både byrådet og havnestyret tegne hele nabolaget på nytt. Mange har ment, tegnet og kranglet mye om bygningene som er planlagt kloss inntil den nye operaen i Bjørvika. Noen mener praktbygget fortjener mest mulig åpent rom. Andre at det trengs bygninger for å skape liv og røre i den nye bydelen. Men nå skjærer byrådsleder Erling Lae (H) og leder Bernt Stilluf Karlsen (V) i havnestyret gjennom. De vil legge brikkene for hele området på nytt og invitere arkitekter til å tenke fritt. Oslopuls har mer.

13.12.2006: Flerbruksarena
Oslo får ny storstue 

Går det slik Oslo kommune og idretten håper, starter byggingen av OsloPudium på Hasle i begynnelsen av 2008. OsloPodium får en prislapp på en milliard kroner og skal romme stort sett alt som er av innendørsidretter. Bruksarealet vil bli på hele 35.000 kvm, og planen er at det skal stå klart til håndball-EM for kvinner i 2010 med plass til 10.500 tilskuere. Dersom Oslo får OL i 2018 blir OsloPodium hovedarena for OL-turneringen i ishockey. Da utvides tilskuerkapasiteten til 15.000 mennesker. Dagsavisen har mer.

12.12.2006: Bru
Scanbridge bygger Ypsilon

Den spektakulære kommunale gangbrua Ypsilon i Drammen vil bli levert og montert av en av Nordens største produsenter av stålbruer, Scanbridge AS. Avtalen er inngått med Skanska som har fått kontrakten på 54,39 millioner kroner. Ypsilon blir en skråstagbru med et 90 meter langt hovedspenn. Sidespennet på nordsiden av elva er delt i to armer, hver med en lengde på 56 meter. Både tårn og brubane blir av stål.  Brua skal være ferdig 5. oktober neste år. vareveger.no har mer. 

12.12.2006: Bygg
Bygg-gigant gir opp å bygge

Det er blitt for dyrt å bygge nye boliger. Entreprenørfirmaet Peab kaster kortene og skrinlegger trinn to i gigantprosjekt. I forrige uke skulle det vært salgsstart i trinn to i gigantprosjektet Kværnerbyen i Oslo, der totalt 1800 boligenheter bygges over flere år. Nå må byggherre Obos utsette i flere måneder og se etter andre partnere etter at Peab gir opp å bygge fordi det er blitt for dyrt å fortsette. Dagens Næringsliv har mer.

12.12.2006: Stål
Stålhard budkamp

Indere og brasilianere kjemper om å sikre seg et fastere grep om stålindustrien i Europa. Det gir heftig budkamp på Europas nest største stålprodusent, britisk-nederlandske Corus. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

11.12.2006: Bygg
Nybygg med elendig kvalitet 

Adm. dir. Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret frykter ifølge DN at Norge vil få de dyreste og dårligste nybyggene noensinne. - Europa er i realiteten utsolgt for sement, betong, gips, trelast, stål og aluminium. Hvor lenge man må vente på nye forsyninger varierer veldig - hvis man i det hele tatt får leveranser. - Samtidig er det i ferd med å bli skrikende mangel på fagfolk som kan bearbeide byggevarene. Når hele næringen er så presset som den nå er, vil både pris og kvalitet bli påvirket. db.no har mer.

11.12.2006: Bru
Bru over Kåfjord kan bli landemerke 

E6 mellom Talvik og Alta blir flere kilometer kortere når ny bru ved Strømsnes og tunnel gjennom Sahkkobatni står ferdig. Utbyggingen av E6 i Alta går sin gang, og nå er to nye parseller mellom Møllenes i Kåfjord og Hjemmeluft sendt ut på høring. Det mest spektakulære kan bli den nye brua over Kåfjorden, hvor ett av alternativene er en spenstig skråstagbru. Tre nye tunneler mellom Kåfjord og Alta vil korte ned vegen og fjerne flaskehalsen Storbakken i Kåfjord der trailerne har store problemer. vareveger.no har mer.

Ett av forslagene til bru over Strømmen i ser slik ut. På motsatt side av fjorden går vegen inn i tunnel som ender opp i nærheten av dagens vegkryss til Kvenvik/Simanes.

08.12.2006: Bolig
Byggestart i Kværnerbyen

Entreprenøren PEAB er nå i full gang med grunnarbeidet til de første 161 av i alt rundt 1800 planlagte leiligheter i Kværnerbyen. Borettslagene Turbinen 1 og 2 er begge utsolgte og skal stå klare for innflytting i løpet av andre halvdel neste år. Den store, synlige forvandlingen i området vil skje i april når de første prefabrikkerte leilighetsmodulene fra Open House Production skal monteres. Modulbygging har store fordeler, blant annet kan store deler av byggeprosessen foregå innendørs, upåvirket av vær og vind. boligetc.no har mer.

08.12.2006: Bolig
Leilighetssatsing i sjøkanten

Dersom alt går på skinner er 32 moderne leiligheter med sjøutsikt klare for innflytting i Ølensvåg høsten 2008. Per Berge i Berge Sag AS har inngått avtale med grunneierne om utvikling, salg og bygging av leilighetskomplekset som blir et svært moderne bygg i glass og stål, med heis, parkeringshus, flytebrygger og båtplass. grannar.no har mer.

08.12.2006: Næringsbygg
600 polakker bygger anodefabrikk

Av totalt 650 arbeidere utgjør polske arbeidere 92 prosent, 7 prosent er nordmenn og 1 prosent er portugisere. Den største kontrakten har Mostostal Zabrze som monterer stålkonstruksjonen og utfører mekaniske arbeider for 140 millioner kroner. Wrobis utfører betongarbeidene til en kontraktssum på 126 millioner kroner. Bygg.no har mer. 

07.12.2006: Nybygg
Ny skole på 21.000 kvm

Ny stor skole oppføres med 970 tonn stålkonstruksjoner og 20.000 kvm prefabrikkerte dekkeelementer m. m. Kommende Byggeprosjekter har mer.

07.12.2006: Seminar
Ishallseminar samlet 120 personer

Seminaret om Ishaller og Flerbruksarenaer forrige uke samlet 120 deltakere. Presentasjoner er nå publisert på nett, her

06.12.2006: Bygg
Betongmangel gir byggestopp

Den kraftige veksten i byggebransjen gir både høyere priser og økt ventetid for kundene. Byggefirmaene mangler både trevirke, betong, isolasjon og vinduer. Nå er det hele åtte måneders ventetid på betongelementer. Ventetiden øker også på andre byggevarer som stål, isolasjon, trevirke, gips- og sponplater og vinduer. Dyrere og forsinkede nybygg blir konsekvensene. www.t-a.no har mer.

05.12.2006: Nybru
Skanska bygger vei og bru

Den nye Bommestadbrua over Lågen blir en 150 meter lang fagverksbru i stål av høy kvalitet, men svært kostbar, ifølge prosjektleder Karl Høiland i Statens vegvesen. Like etter nyttår starter anleggsarbeidene på den nye firefelts E18, en 8,2 km lang motorveistrekning fra Langåker til Bommestad. Det er Skanska AS som har fått jobben på den første parsellen, både når det gjelder vei, bru og dessuten et innfløkt veisystem i selve Bommestadkrysset. Dette oppdraget kommer på 225 millioner kroner. op.no har mer. 

02.12.2006: Gangbro
Gleder seg til byggestart

Arkitekt Arne Eggen gleder seg til å sette i gang med byggingen av gangbroen Ypsilon. 15. oktober neste år skal nybygget stå ferdig. Den anerkjente sivilarkitekten Arne Eggen er mannen bak utformingen av gangbroen Ypsilon. Torsdag kveld tok han turen til Drammen for å holde et foredrag for medlemmer i fire teknisk-økonomiske foreninger. Broprosjektet til 70 millioner kroner ligger nå inne i kommunens budsjett for neste år. Broprosjektet er spennende - og uten tvil et signalprosjekt, sier Eggen. dt.no har mer.

01.12.2006: Nybygg
Skanska får bygge for Posten

Entrepenørselskapet Skanska har fått anbudet på første byggefase av Postens nye Østlandsterminal på Robsrud i Lørenskog. Avtalen omfatter grunnarbeider, et råbygg på 150 000 kvm, og vei på Robsrud. Kommende Byggeprosjekter har mer. 

01.12.2006: Materialer
Sementmangel

- Sement er i ferd med å bli en mangelvare, sier Per Tajet, adm. direktør i Embra AS. Kombinasjonen av havari ved Embra sin sementfabrikk i Berlin og en ekstrem byggeboom i Europa, har ført til bunnskrapte lagre. Fabrikken er nå oppe og går igjen, men Embra sliter fortsatt med etterslepet. bygg.no har mer.

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009