AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter oktober 2008

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

31.10.2008 Stål
Storkontrakt til NLI Alfr. Andersen 
NLI Alfr. Andersen as blir en viktig aktør i en stor kontrakt som NLI-konsernet er blitt tildelt på Mongstad av StatoilHydro. Prosjektet er et samarbeid mellom flere NLI-selskaper, men en stor del av produksjonen skal foregå på Torstrand. Kontrakten dreier seg om et prosjekt for å forbedre miljøet fra oljeraffineriet på Mongstad, ved en kapasitetsøkning for fjerning av blant annet svovel. www.op.no har mer.

28.10.2008 Studietur
Slideshow fra studieturen til London
Det var 28 deltakere på NFS-studietur til London 16-19. okt. Fredag startet med prosjektpresentasjoner av Arup, Buro-Happold, HOK Sport og Corus, etterfulgt av besøk til O2-arena, 30 St Mary Axe, Emirates Stadium og Wembley Stadium. På lørdag var deltakerne på Premier League kamp mellom Arsenal og Everton. Mer enn 60.000 tilskuere overvar kampen. Se bildene her. Neste studietur er planlagt til Italia; til Torino og Milano. Red.

27.10.2008 Arkitektur
Europeiske referanseprosjekter
Er du på let etter gode referanseprosjekter utført av stålkonstruksjoner, så kan vi anbefale ECCS sine sider. Antallet prosjekter er nå økt fra 600 til 980. Lenke her.

24.10.2008 Pris
Operaen vant pris for beste kulturbygg
World Architecture Festival i Barcelona har kåret de første vinnerne. Snøhetta vant kulturbyggprisen med Den norske opera & ballett. Juryen sier i sin uttalelse at operahuset er et særdeles dyktig utført arkitekturarbeid som virkeliggjør et komplekst program med sammenheng og klarhet. Narud Stokke Wiig, Arstad arkitekter og Niels Torp fikk ”special mention” for Nevrobygget på St. Olavs hospital. Arkitektnytt har mer.

23.10.2008: Stål
Verdens stålproduksjon faller 
Verdens stålproduksjon i september endte på 108.4 millioner tonn. Dette er 3.2% lavere enn i september 2007. Total stålproduksjon i verden kom opp i 1,035.8 millioner tonn i årets ni første måneder, en oppgang på 4.6% sammenlignet med samme periode i 2007. Kinas stålproduksjon i september endte på 39.6 millioner tonn, en reduksjon på -9.1% fra september 2007. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

22.10.2008 Offshore
Nordsjøens største hotell 
Flexmodul i Grimstad har fått kontrakt på bygging av boligene til Nordsjøens største hotell. Kontrakten ble vunnet i skarp konkurranse med både norske og utenlandske tilbydere, og har en verdi på 300 millioner kroner. Mesteparten av arbeidet vil bli utført av Nymo på Eydehavn. Boligdelen blir på totalt 3650 kvm. Planlagt arbeid på Ekofisk krever mange overnattingsplasser fra 2010 til 2013. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

20.10.2008 Anlegg
Slik rives Holmenkollen 
Torsdag i forrige uke ble den øverste delen av hopptårnet i Holmenkollen skilt fra resten av bakken. Frem til desember skal resten av hoppbakken rives, og arbeidet skal utføres i flere etapper. Det er firmaet NKR Riving som står for rivejobben. Bygging av ny bakke starter i januar 2009. Se animasjonen av rivingen her. Vi minner om at ny Holmenkollbakke vil bli presentert på Norsk Ståldag 29. oktober. Program her.

17.10.2008 Stadion
Tynn duk klar for tung snø 
Briskeby stadion på Hamar får, som første stadion i Skandinavia, et tak av duk og stål. Felix Mediaa Lenning hos Hallmaker Design AS er ansvarlig for prosjekteringen sammen med tyske Ingenieurbüro Lichtenfels. Briskeby stadion er prosjektert for en snølast på 350 kg/m2. Lenning forteller at de har brukt Multiconsult som tredjeparts kontrollør for å overbevise skeptikere om at konstruksjonen holder mål. www.tu.no har mer.

16.10.2008 Konferanse
Stor interesse for Norsk Ståldag 2008
Tekna kan melde om mange påmeldinger til Norsk Ståldag 2008 som avholdes i Oslo 29. oktober. Det er i år mange temaer av stor aktualitet og dette kan være en viktig årsak til den store interessen. På bildet til høyre sees et av mange prosjekter som vil bli presentert på Ståldagen, "Miljøfyrtårn over Vaterland". Det er fremdeles ledige plasser selv om mange allerede har meldt seg på. Se program og deltakerliste her.

Miljøfyrtårn over Vaterland – Ny skyskraper, 10 meter høyere en Oslo Plaza

15.10.2008 Utenrikshandel med varer, september 2008
Rekordhøy import - stor økning av stål og jern
Vareimporten endte på rekordhøye 46 mrd i september, en økning på over 30%. Importerte varer av Jern og stål endte på 1,54 mrd kroner, en økning på 16,8%. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

14.10.2008 Byggearealstatistikk, august 2008
Nedgang i byggevirksomheten
Fra januar til august ble det totalt registrert igangsatt 5,8 mill kvm bruksareal. Det er 3,7% mindre enn i samme periode i fjor. Nedgangen skyldes kraftig fall i boligsektoren, mens påbegynt næringsareal fortsatt ligger på et høyt nivå. www.ssb.no har mer.

12.10.2008 Bru
Endeleg avklaring for Brandangersundbrua
I vinter starter arbeidet med brua over Brandangersundet. Brua skal etter planen stå ferdig neste vinter. Prosjektleder Aril Hanekamhaug er glad for at han endelig kan si at prosjektet har kommet så langt. - Brua vert bygt ferdig på land, og vert løfta på plass med to flytekraner. Bæresystemet ligg over brua, i to stålrør som ligg over vegbana på kvar side av vegen, forteller Hanekamhaug. www.nordhordland.no har mer.

11.10.2008 Arkitektur
Fremtidens pyramidebyer? 
Ziggurat er et bilfritt millionby-prosjekt som er energimessig selvforsynende og kutter CO2 utslippet med 90%. Zigguraten dekker bare 2,3 km2 land. Det er bare 10% av hva en tradisjonell millionby ville legge beslag på. Dubai-baserte Timelinks presenterer i disse dager fremtidsby prosjektet Ziggurat på «Cityscape Dubai»-messen. Timelinks er et pionerfirma innen miljødesign og arkitektur. www.vg.no har mer.

10.10.2008 Konferanse
Stålfokus på Bjørvika
Hovedtema på årets Ståldag er utbyggingen ved Oslo S som vil bli Norges største byggeplass de neste årene. Det vil også i årets program bli en parallellsesjon med fokus på materialer og marked i sesjon 1 og fokus på byggeteknikk i sesjon 2. Konferansen er et åpent faglig og sosialt forum for fagfolk som arbeider med stål og stålkonstruksjoner og er den naturlige møteplassen for ajourføring av kunnskaper. www.bygg.no har mer. 

08.10.2008 Energi
Hywind bygges i Finland
Det franske ingeniørselskapet Technip fikk oppdraget med å konstruere, bygge, og installere selve søylen for StatoilHydros Hywind vindmølle. Hele konstruksjonen bygges i stål ved Technip Pori. Selve nacellen og propellen leveres av Siemens. Det opprinnelige konseptet var at søylen skulle bygges i betong. Men da anbudene gikk ut vant Technip fram med sitt stålkonsept. Det var atskillig billigere enn å bygge i betong. www.tu.no har mer.

08.10.2008 Bygge- og anleggsvirksomhet, 3. termin 2008
Omsatte for 146 milliarder i første halvår
Bedrifter i bygge- og anleggsbransjen økte sin omsetning med 20,4 milliarder kroner i løpet av første halvår 2008. Sammenlignet med første halvår 2007 tilsvarer dette en vekst på 16,3 prosent. Totalt omsatte næringen for 146 milliarder kroner i årets seks første måneder. Alle næringshovedgruppene hadde økt omsetning i denne perioden sammenlignet med samme periode året før. www.ssb.no har mer.

07.10.2008 Kurs
Mange stålkurs i høst
Norsk Forening for Stålkonstruksjoner vil under høsten arrangere en rekke kurs i prosjektering av stålkonstruksjoner. Et to dagers kurs i Eurokode 3-1-1 Generelle regler + Eurokode 3-1-8 knutepunkter arrangeres i Tromsø, Trondheim og Oslo. Videre blir det kurs i Eurokode 4 - Samvirkekonstruksjoner av stål og betong, Eurokode 8 - Jordskjelv og tre dager med kurs i Utmatting, alle i Oslo. Se programmene her.

06.10.2008 Skyskraper
Dette tårnet skal bli over 1 km høyt
I september var Burj Dubai 688 meter og hvor høyt det blir til slutt er det bare de færreste som vet. Men trolig vil det være et sted mellom 800 og 900 meter når det står ferdig om et års tid. Men lenge før siste meter er bygget, er et nytt rekordtårn på tegnebrettet hos utbyggeren Nakheel. Tårnet som skal bli over én kilometer høyt med 200 etasjer og 150 heiser, får 19 000 leiligheter og 3500 hotellrom. www.db.no har mer.

05.10.2008 Standard
Nye kontraktsstandarder fastsatt
Den nye utgaven av NS 8405 Norsk bygge- og anleggskontrakt ble fastsatt 1. oktober 2008. I den nye utgaven er det gjort betydelige forandringer i forhold til den tidligere standarden. Disse endringene gjelder kapittel III og IV, og omfatter bestemmelsene om byggherrens ytelser, endringer, fristforlengelse og vederlagsjustering. NS 8405 skal brukes når entreprenøren inngår kontrakt med byggherren om utførelsen av bygge- og anleggsarbeid, samtidig som det er vesentligste av tegninger, beskrivelser og beregninger skal leveres av byggherren. 
Nye standarder for underentrepriser
De nye standardene for underentreprise ble også fastsatt 1. oktober 2008. Standardene har fått betegnelsene NS 8415 Norsk underentreprisekontrakt vedrørende utførelse av bygge- og anleggsarbeider og NS 8416 Forenklet norsk underentreprisekontrakt vedrørende utførelse av bygge- og anleggsarbeider. www.standard.no har mer.

05.10.2008 Uvær
Stålbygg tatt av uvær
Det man trodde var en solid stålkonstruksjon holdt ikke i det kraftige vindværet natt til søndag. Hele reisverket, med søyler, rammeverk og dragere i stål var før helgen klart for å bli kledd med stålplater for å bli nytt lagerbygg for HV-Plast på Hvervenmoen. Vinden ville det annerledes. Ved tre-tiden på natten reagerte en vakthavende i området på et solid smell, gikk ut, og fikk se at hele stålkonstruksjonen lå forvridd i bakken. www.ringblad.no har mer.

02.10.2008 Stål
Ruukki leverer stålbrokonstruksjoner til havneprosjekt
Ruukki leverer og monterer jernbanebroseksjoner over 11 u-grunnssiloer med en total lengde på 500 m som er en del av havneforbedringsprosjektet i Narvik. Verdien på kontrakten er rundt 4 mill Euro. Ruukkis levering består av 1500 tonn med stålstrukturer som er produsert i Ylivieska i Finland og Sandnessjøen. www.ruukki.com har mer.

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009