AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter juli 2006

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

31.07.2006: Offshore
Aker Kværner selger juletrær for over en halv milliard
Aker Kværner har nå inngått en avtale om salg av 30 undersjøiske juletrær til 521 millioner kroner. Juletrehandelen er en del av en toårskontrakt med det brasilianske oljeselskapet Petrobras. I oljebransjen er imidlertid ikke et juletre en grønn vekst med nåler, men snarere en del av produksjonssystemet. Aker Kværners juletrær er designet til å kunne installeres på ned mot 2.000 meters dyp. Kilde Petromagasinet.

30.07.2006: Skip
Populære soldrevne båter i rustfritt stål
Den nesten 27 meter lange og 34 tonn tunge "Alster Sun", flyter på Alster River i Hamburg uten noe støy opp til 15 km i timen
Et firma i Tyskland har bygd båter drevet med solenergi siden 1998 med stor suksess. Verden største soldrevne båt er konstruert av SolarLab i Sulz-Bergfelden. Den nesten 27 meter lange og 34 tonn tunge "Alster Sun", flyter på Alster River i Hamburg uten noe støy opp til 15 km i timen. Båten som kruser i front av Hamburgs landemerker har blitt en attraksjon i seg selv. Den kan frakte opp til 120 passasjerer og er bygget av rustfritt stål og solcellepaneler. Også London har nylig fått sin soldrevne båt, men en mindre utgave som kan frakte opp til 42 passasjerer. bbc.co.uk har mer.

  29.07.2006: Stål- og næringslivsnytt
 
Hold deg oppdatert!
Les denne ukes nyheter i "Stål- og Næringslivsnytt":
  - Industri: Overtid for kjempeskruer til Russland
  - Konjunkturbarometer: Høy kapasitetsutnytting i industrien
  - Industri: Satser utelukkende på paller i stål
  - Stål: Mittal Steel owns nearly 92% of Arcelor
  - Stål: Rautaruukki forventer økte priser i 2. halvår
  - Offshore: Aker Kværner tildelt bore- og stigerørskontrakt
  - Skip: Aker Yards bygger konstruksjonsfartøy 
  - Bygg: Skanska med manglende dokumentasjon
    Stål- og Næringslivsnytt har mer.

28.07.2006: Arkitektur
Tate Modern utvider
Verdens best besøkte museum, Tate Modern i London, ble åpnet i år 2000 og har 4 millioner besøkende i året. Men museet er dimensjonert for bare 1,8 millioner besøkende og Tate Modern ser seg derfor nødt til å utvide. Tidligere denne uken ble planene for en kraftig utvidelse lansert. Arkitektene Herzog & de Meuron, som omformet Londons tidligere kraftstasjon til Tate Modern, har tegnet et 11-etasjers, pyramideformet anneks i glass. Nybygget skal stå ferdig til OL i 2012, og prisen vil ligge på 3 milliarder kroner. (Kilde: Aftenposten). Se bilder av den planlagte utvidelsen her.

27.07.2006: Bygg
Ny is- og messehall
Det inviteres til anbudskonkurranse: Bygging av ny is- og messehall gjennomført i delte entrepriser med bl. a. følgende oppdeling og antatt verdi: Betongarbeider 29,2 MNOK og Stålarbeider 11,5 MNOK. Kommende Byggeprosjekter har mer.

26.07.2006: Idrettsanlegg
Bygger gigantanlegg til 100 millioner 

 Randaberg Idrettslag er i ferd med å bygge et av de største fotballanleggene i landet. For fire måneder siden ble det kjent at klubben skal bygge fylkets første fotballhall i fulle mål. Nå ønsker klubben å bygge enda mer og enda større. I tillegg til den nye innendørshallen i Harestadmyrå, håper de å få plassert ti fotballbaner i samme område. Fotballhallen vil koste 65 millioner, mens resten av utendørsanlegget vil koste 30 millioner. aftenbladet.no har mer.

25.07.2006: Offshore
Aker Verdal nær ny storkontrakt

 Aker Kværner Verdal skal bygge understellet på en ny boligplattform dersom de får tilslaget på Ekofisk-feltet for ConcoPhilips. Kontrakten skal være verdt flere hundre millioner. adressa.no har mer.

24.07.2006: Bygg
Lønnheim sikrer seg kontrakter

 Lønnheim Entreprenør har inngått kontrakter for 180 millioner kroner den siste tiden. For Sportsklubben Træff i Molde skal Lønnheim Entreprenør bygge et nytt innendørs idrettsanlegg. Anlegget er på 6400 kvm og inneholder en fotballhall med kunstgress og en flerbrukshall. I Kristiansund vil det bli bygget et nytt forretningsområde ved Vestbase. Lønnheim Entreprenør skal her bygge en Ica Maxi-butikk og en ny Elkjøp-butikk. I Kristinehamn i Sverige er det inngått avtale med lokale myndigheter om å utvikle et 40 dekar stort område med 12 fotballbaner, badeland, isbaner, skateboard og sjøaktiviteter samt en fullskala fotballhall. Lønnheim Entreprenør har mer.

21.07.2006: Offshore
Milliardkontrakt til Aker Kværner og LMT

 Aker Kværner og Leirvik Module Technology har fått i oppdrag å bygge boligenheter på en Ekofisk-plattform, Det er en såkalt FEED-kontrakt, verdt 3 - 4 milliarder kroner og oppdragsgiver er oljegiganten ConocoPhillips, skriver TDN Finans. Kontrakten er viktig siden det ventes at de som får FEED-kontrakten også får Engineering & Construction-kontrakten. Investeringene omfatter blant annet et ståldekk på rundt 4.000 tonn, og topside-fasiliteter for 570 mennesker, på rundt 9.000 tonn, melder TDN. offshore.no har mer.

21.07.2006: Bygg
Setter kronen på verket i den nye operaen

 Først bygget de lysekrone for Nordens største moské. Nå gyver de løs på lysekronen til hovedscenen i det nye operahuset i Bjørvika. Eidskog Mekaniske Verksted har ansvaret for stålkonstruksjonene til lysekronen. Hadeland Glassverk tar seg av krystallen, mens firmaet Art Tech koordinerer det hele. En betydelig lyssetting skal også på plass. Lysekronen vil veie fire tonn, og skal festes i taket, 16 meter over golvet. Kronen vil ha en diameter på sju meter, og den skal inneholde 17.000 glassenheter. glomdalen.no har mer.

20.07.2006: Husbåt
Flytende huslykke

 Etter fire års krangel med Bærum kommune er den flytende huslykken et faktum for kaptein Tore Fosse og hans mannskap. I går dukket "Levebåten Marie" opp i Kanalen i Moss – og vakte berettiget oppsikt. – Huset er konstruert, tegnet og bygget av Tore. Han er en blanding av Petter Smart og Reodor Felgen, sier kona Eline Bjerke. – Husbåten ble bygget på 10 måneder i noen sene kveldstimer. Huset – eller båten om man vil – er bygget på en stålkatamaran og har installert en 225 hk Honda motor. moss-avis.no har mer.

19.07.2006: Bygg
Høydefeil utsetter studentsenter

 Åpningen av det nye studentsenteret på Nygårdshøyden i Bergen blir utsatt, da den trønderske arkitekten tegnet takbuen en meter for høy i forhold til den opprinnelige tegningen i byggemeldingen. Dermed måtte de åtte stålbuene som allerede var produsert, sendes i retur til fabrikken for å gjøres om. Bygget skulle stått ferdig i oktober i år, men den nye datoen etter tabben er 20. mars neste år. Det var naboer som oppdaget tabben, som ifølge Statsbygg kommer til å koste et par millioner kroner. ba.no har mer.

17.07.2006: Studiereise
Stor interesse for studiereise til Nederland

 Det er påmeldt hele 40 deltakere på studiereisen til Nederland 13-16. september. Turen blir arrangert av Stålforbundet v/ Den norske Stålgruppen og SBI (Svenske Stålbyggnadsinstitutet) i samarbeide med de nederlandske firmaene Voortman og Gietart. Det er nøyaktig 20 deltakere fra hver av Norge og Sverige. Program og deltakerliste her.

14.07.2006: Nybygg
Contiga bygger ut flyplasser

 Contiga har fått bestilling på flyplassutbygginger både på Gardermoen og Rygge. På Gardermoen skal Contiga på oppdrag fra Oslo Lufthavn AS levere bæresystem for nytt parkeringshus med plass til 2600 biler. Contigas leveranse omfatter komplett råbygg på ca. 50.000 m2 og montasjen starter i januar 2007 og skal være ferdig sommeren 2007. Contiga har mottatt bestilling fra Rygge Sivile Lufthavn / Skanska Norge AS på bæresystem til ekspedisjonsbygget på Rygge Sivile Lufthavn. Contiga skal levere komplett bæresystem i prefabrikert betong til 2 etasjer på tilsammen ca. 11.000 m2 samt bæresystem i stål for takkonstruksjonen. Montasjen skal starte i desember 2006 og ferdigstilles i februar 2007. De to kontraktene er tilsammen på inntil 100 mill. Kr. ekskl. mva. Kilde www.contiga.no 

14.07.2006: Dubai
Det 8. underverk snart ferdig
 Et av verdens nye underverk er i ferd med å bli ferdig i Dubai. De første flytter etter planen inn mot slutten av året. The Palm er i ferd med å bli et landemerke i Dubai. Det omtales som det 8. underverk og nå er den første av totalt 3 i ferd med å bli ferdig. Den ene større enn den andre. Megaprosjektet er synlig fra verdensrommet og om ikke lenge begynner det første å flytte inn å denne kunstige øyene, formet som et tverrsnitt av en palme. Her bygges det for eksempel 32 hoteller med egen strand. The Trump Hotel & Tower er et av dem, sentralt plassert og godt synlig. hegnar.no har mer. Se også her.

13.07.2006: SSB`s byggearealstatistikk, mai 2006
Nedgang i boligbyggingen - Økning i næringsbyggingen
 I perioden januar til mai i år er det påbegynt bygging av 12 919 boliger. Det er 1.2% færre boliger enn i de fem første månedene i fjor. Til tross for nedgangen, er igangsettingstallene mellom 25% og 52% høyere enn tilsvarende periode i årene fra 2000 til 2004. I mai i år er det registrert igangsatt 2 065 boliger, en nedgang på 24.1% fra tilsvarende måned i fjor. Fra januar til mai ble det registrert igangsatt 1.54 mill kvm bruksareal til bolig, en nedgang på 2.6% fra samme periode i fjor.
Økning for andre bygg
Det er igangsatt 1,86 mill kvm bruksareal til andre bygg enn boliger hittil i år, 7.1% flere kvm enn på samme tid i fjor. Dette fordeler seg på 1.38 mill kvm næringsformål og 0.48 mill kvm til fritidsbygninger, garasjer o. l. - en økning på henholdsvis 9.2% og 1.4% fra tilsvarende periode i 2005. Totalt er det igangsatt 3.4 mill kvm bruksareal hittil i år. Det er 2.5% mer enn i de fem første månedene i fjor. SSB har mer.

12.07.2006: Bygg
Reiser seg mot havet
 Det nye Petter Dass-museet på Alstahaug er nå blitt godt synlig fra sjøsida. – Vi er sånn høvelig i rute, sier byggeleder Atle Johansen i A.L. Høyer Sandnessjøen. Stålarbeidene er i rute og de tok ferie nå til helga. Arbeidene med dekket skulle vært kommet litt lengre, men de jobber 14 dager til og tar dermed inn forsinkelsen, sier Johansen. Nybygget på Alstahaug vekker naturlig nok oppsikt, og det rapporteres om mange besøkende som kommer ens ærend til stedet for å se på det Snøhetta-tegnede museet som føres opp. helgeland-arbeiderblad.no har mer.

07.07.2006: Stål
Spennende arkitektur er lønnsomt
 Firkantede kassebygg er på vei ut: Dersom ditt firma skal synes og bli lagt merke til, bygger du et signalbygg med kombinasjon av moderne materialer og spennende arkitektur. Materialer generelt har sine begrensninger, i design og styrke. Men med stålets høye styrke og store formbarhet kan man konstruere omtrent hva som helst. Det er de moderne 3-d programmene for design og dimensjonering som muliggjør dette. Teknologien har kommet så langt at det ikke koster all verden å investere i god arkitektur. Flere og flere byggherrer har skjønt dette og ser på selve bygningen som et salgsfremmende og miljøskapende element. Spennende arkitektur kan altså være lønnsomt. God sommer! KM, Red. Sommerlesning: Verdens 10 største arkitektfirmaer.

06.07.2006: Bru
Ypsilon er lyst ut
 Gangbrua Ypsilon over Drammenselva er lyst ut. 11. sept er datoen å merke seg for entreprenører som fortsatt måtte ha kapasitet til å ta en krevende jobb. Det var et tverrfaglig team med professor, arkitekt Arne Eggen i spissen som vant arkitektkonkurransen om ny gangbru vest for den gamle bybrua. Ypsilon er en skråstagbru med to sidespenn som er utformet slik at brubanen vil se ut som en gigantisk Y ovenfra. Hovedspennet blir 90 m langt, mens hver av de to sidespennene blir 56 m lange. tu.no har mer.

06.07.2006: Nybygg
Kommende byggeprosjekter
 Her er et utvalg av denne ukes nyheter: Flerbruks- og ishall, tre nye varehus, parkeringshus, opplevelsessenter, boliger og kjøpesenter...
Kommende Byggeprosjekter har mer.

05.07.2006: Bygg - arkitektur
Snøhettas Kunsthøgskole bygges likevel 
Kunsthøgskolen i Bergen skal likevel realiseres etter Snøhettas planer. Det bestemte kunnskapsminister Øystein Djupedal i dag, etter et møte med skolens representanter. - Dette er en gledens dag for Bergen og personlig er jeg veldig glad for at Snøhetta får realisere dette fantastiske bygget, sier Djupedal. På møtet ble en enig om prosessen videre, og departementet vil skrive ut et nytt opddragsbrev til Statsbygg samt avblåse den varslede arkitektkonkurransen. bt.no har mer.

04.07.2006: Stål
Stramt stålmarked
Tom Frode Hansen, Direktør Produkt - Innkjøp i Norsk Stål, skriver i sin Markedsrapport nr. 3 – 2006 at den forventede økte etterspørselen etter stål utover våren og sommeren og med påfølgende press på prisene har slått til. Som en følge av markedssituasjonen er også leveringstidene for de fleste stålsorter blitt lengre. Stålmarkedet i Europa er stramt og Norsk Stål forventer at denne utviklingen kan forsterke seg utover høsten. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

04.07.2006: Stål
Verdens råstålproduksjon øker
IISI: Verdensproduksjon av råstål endte på 104.1 millioner tonn i mai. Dette er 9.3% høyere enn for samme måned i 2005. I årets fem første måneder var total stålproduksjon i verden 490.7 millioner tonn som er 7.1% høyere enn tilsvarende periode i 2005. Kina er igjen det største stålproduserende land med en produksjon på 35.9 millioner tonn i mai. Dette er 19,6% høyere enn i mai 2005. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

04.07.2006: Nybygg
Tidenes utbygging
Investorer pløyer nå ned milliardbeløp i utbyggingsprosjekter på Moldegård, som i sum er en av historiens største i Molde. Kommende Byggeprosjekter har mer. 

Roseby: Amfi Eiendom investerer nå mange titalls millioner kroner i opprusting og utvidelse av Roseby.Illustrasjon: Arkitektsfirmaet BBW.Slakteritomta: Angvik Eiendom planlegger et faghandelsenter til 400–500 millioner kroner på slakteritomta på Moldegård.Illustrasjon: Kosbergs Arkitektkontor ASSjøsiden: Molde Næringseiendom AS bygger næringslokaler og boliger for 270–320 millioner kroner på den tidligere Stålprodukter-eiendommen.Illustrasjon: Kosbergs Arkitektkontor ASLidl: Den tyske dagligvarekjeden Lidl vil bygge på Glamox-eiendommen på Moldegård.Illustrasjon: Kibsgaard-Petersen Sivilarkitekter AS.

04.07.2006: 
Ib Andresen Industri kjøper EuroProfil
Nåværende eier av EuroProfil Holding AB, Bengt-Göran Carlsson, har besluttet å selge selskapet med tilhørende datterselskap, herunder Europrofil Norge AS, melder selskapet. Selskapet selges til et dansk industrikonsern med virksomhet i liknende bransje, som vil fortsette å utvikle selskapet. Kjøperen av EuroProfil er industrikonsernet Ib Andresen Industri og morselskapet IAI Holding. europrofil.se har mer.

03.07.2006: Offshore
NLI Gruppen har bygget seg opp som komplett EPC leverandør
NLI har bygget seg opp fra mekanisk verksted til en komplett EPC leverandør. Den nye konsernmodellen ble etablerte sommeren 2004. NLI Gruppen utfører et bredt spekter av tjenester innen engineering, maskinering og fabrikasjon. I tillegg har gruppen en rekke egne produkter både til oljeindustrien og til landbasert industri. Selskapet har 770 ansatte, og omsetter for 770 millioner kroner. industriavisen.no har mer.

01.07.2006: Pris
Internasjonal heder til Hamardomen
Vernebygget på Domkirkeodden har fått heder med tredje plass i den internasjonale FIABCI prix d´excellence 2006 i klassen for spesialbygg. Prisutdelingen fant sted i Bangkok i slutten av mai. Presidenten i FIABCI Norge, Einar Chr. Hunstad, mottok finalistdiplom på vegne av Riksantikvaren. Vernebygget fra 1998 er Europas største glassbygning med en grunnflate på mer enn 2.600 kvm. Stålkonstuksjonen er dekket av 1.675 glassplater. Vernebygget er utformet av Lund & Slaatto Arkitekter AS. Kilde hamar-dagblad.no 

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009