AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter november 2008

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

27.11.2008 Entreprenør
Stille tid for Contiga i Stjørdal
Ordresituasjonen for betongelementbedriften Contiga i Stjørdal er radikalt forandret det siste året. 
De siste årene har det vært fulle ordrebøker. Nå har bedriften kvittet seg med innleid arbeidskraft, og utsiktene er bekymringsfulle. - Vi er avhengige av bestillinger framover. Men som jeg sier, det er stille, og det bekymrer, sier daglig leder Stein Bostrøm til lokalavisen. www.bladet.no har mer.

Ill: Contiga i Moss

27.11.2008 Bygge- og anleggsvirksomhet, ordrestatistikk, 3. kvartal 2008
Bygge- og anleggsreservene ned 10 prosent
Entreprenørenes beholdning av bygge- og anleggsprosjekter er 10% lavere ved utgangen av 3. kvartal i år enn på samme tid i fjor. Høy tilgang på rehabilitering av næringsbygg og moderat nedgang i anleggssektoren hindrer større nedgang i bedriftenes reserver. www.ssb.no har mer.

27.11.2008 Offshore
Troll-kontrakt til Aker Solutions
Aker Solutions har sikret en stigerør-kontrakt med Subsea7 vedrørene utbyggingen av Troll B i Nordsjøen. Kontrakten har en verdi på 100 millioner kroner. Aker Solutions skal levere 7,5 kilometer med stigerør av stål. Disse skal produseres ved Aker Solutions i Moss. Kilde NA24.

26.11.2008 Byutvikling
Dobbelt mester i byutvikling
Ordfører Tore Opdal Hansen har i høst hentet hjem trofeet for både europeisk og norsk mesterskap i byutvikling. På 1980-tallet siden sto det virkelig ille til i Drammen. Men i dag, 20 år og 10 milliarder kroner senere, høster Drammen positive omtaler i både Norge og utlandet. Nå drar representanter fra hele kommune-Norge til Drammen for å lære av Opdal Hansens bysuksess. www.dt.no har mer. På bildet sees prisbelønte Ypsilon (gangbro) og Papirbredden.

FOTO: FOTOGRAF TERJE LØCHEN

24.11.2008 Studiereise
Studiereise til Milano & Torino
Norsk Forening for Stålkonstruksjoner inviterer til studietur til Milano og Torino, 30. april - 4. mai 2009, med innlagt vintur til Piemonte og fotballkamp på San Siro stadion i Milano. Milano og Torino har de senere år blitt satt på verdenskartet pga spennende stålarkitektur som skøytehallen Oval Lingotto fra de olympiske leker i Torino i 2006 og prestisjebygget Milano Fair Trade Center. NB: Påmeldingsfrist 15. des! Program her

21.11.2008 Firma
Scorer på fotballstadioner
De siste 4 regnskapsårene har Borg Byggmontering, som utfører tak-, fasade- og beslagarbeid økt omsetningen med over 1800% og er årets gasellevinner i Østfold. Selskapet scorer bl. a. på bygging av fotballarenaer. På Telenor Arena har bedriften montert bortimot 1000 m2 aluminiumsplater. Dette er det tredje fotballanlegget Østfold-selskapet er med på å bygge. www.dn.no har mer. 

20.11.2008 Nye Holmenkollen
Skal stråle i stål
På under elleve måneder skal den nye stål-konstruksjonen for tilløpet i Holmenkollbakken gjennomføres. Entreprenørene som vil delta i den åpne anbudskonkurransen har frist til å levere sitt tilbud 27. november, og allerede før jul det bli avgjort hvem som får jobben. Interessentene er flere, både fra Norden og Mellom-Europa. Hovedstålet utgjør om lag 800 tonn. I tillegg kommer sekundært stål. www.tu.no har mer.

19.11.2008 Nybygg
Liten finansfrykt hos Glava 
Glava skjelver ikke på grunn av finanskrisen. Neste år står et nytt 11.500 kvm stort lager ferdig. Jon Karlsen, adm. direktør ved Glava as, har klokkertro på at nedgangstidene og finanskrisen vil snu. I januar startet Hersleth entreprenør as byggearbeidene på lageret som totalt skal koste 138 millioner kroner . Kjelleretasjen blir i betong, mens etasjen over bakken blir i stål-konstruksjon. www.smaalenene.no har mer.

17.11.2008 Stål
Stålproduksjon blir klimavennlig
Nå kan nye metoder redusere utslippene fra stålproduksjon med 70-80%. Siden 2004 har forskningssenteret til StatoilHydro vært involvert i EU-prosjektet Ulcos (Ultra-Low CO2 Steelmaking), et prosjekt som går ut på å rense og lagre CO2 fra stålproduksjon. Nå mener rådgiver i CO2-lagring i StatoilHydro, Tore A. Torp, at man er nær et gjennombrudd. – Vi har funnet løsninger for å fange CO2 fra produksjonen av stål når det gjelder jernproduksjon fra malm. I dag slippes det ut to tonn CO2 per tonn stål som produseres. Nå ser vi metoder som kan redusere dette utslippet til 0,2 tonn CO2 per tonn stål. Resultatet vil bli at stålkonstruksjoner styrker sin konkurranseevne i forhold til betong og andre byggematerialer i et klimaperspektiv, sier Torp. www.tu.no har mer.

14.11.2008 Stål
Sveriges største stålkonsument
EWP, tilvirkere av vindmølletårn, går for full maskin. Her produseres rundt seks tonn hver uke. Sveriges største forbruker av stål – det er vel Volvo det? Nei, ikke i følge Enercon Windtower Production (EWP) i Malmö. Vindmølletilvirkeren kjøper inn 30 000 tonn stål i året, og mener dermed at man ligger på plass nummer en hva gjelder forbruk av stål. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

14.11.2008 Bygge- og anleggsvirksomhet, produksjonsindeks, 3. kvartal 2008
Høy aktivitet i bygg og anlegg i 3. kvartal 
Byggevirksomheten var 5,4% høyere i 3. kvartal i år enn i 3. kvartal i fjor. Veksten skyldes økt rehabiliteringsvirksomhet, mens nybyggproduksjonen ligger på om lag samme nivå som året før. www.ssb.no har mer.

13.11.2008 Bro
Hardangerbru fra Vietnam
Ho kjem ikkje rekande på ei fjøl, men stålkassa til Hardangerbrua kan koma siglande heilt frå Vietnam. Prosjektleiar Øivind L. Søvik synest ikkje det er merkeleg at arbeid av slike dimensjonar vert henta frå fjerne strøk. – Her er vi inne i ein global marknad, seier han. Søvik vil ikkje stadfesta om det går fram av tilbodet frå danske MT Højgaard at stålkonstruksjonane skal lagast i Vietnam. www.bt.no har mer.

13.11.2008 Byggearealstatistikk, september 2008
Byggenedgangen brer seg
Det er i årets ni første måneder totalt registrert igangsatt 6,6 millioner m2 bruksareal, nesten 5% mindre enn i samme periode i fjor. Nedgangen skyldes hovedsakelig et kraftig fall i boligsektoren, men også påbegynt næringsareal faller. Hittil i år har kommunene registrert 20,3% færre påbegynte nye boliger sammenlignet med samme periode i fjor. Det er også registrert nedgang siste måneder for næringsbygg sammenlignet med tilsvarende måneder i fjor. www.ssb.no har mer.

13.11.2008 Stål
Dampen ute av Kina
Industriproduksjonen i Kina har ikke vokst så sakte på sju år. BNP-veksten vil falle dramatisk. Kina setter nå inn kraftig lut for å holde eksporten oppe. Eksportavgiften kuttes på en rekke viktige eksportgrupper, bl. a. på stålprodukter. Dette kommer etter en serie rentekutt og en større finanspolitiske tiltakspakke. Produksjonen av stål og biler har falt. Samtidig bygger lagrene seg opp. Mange stålprodusenter og andre fabrikker kan stenge fordi de har for store varelagre. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

07.11.2008 Stål og tre
Massivtrebygg med stålstendere
Egenes Park i Stavanger som blir nordeuropas største bygg i massivtre, bruker stål i innvendige skillevegger. Lindabs miljøsertifiserte stålstendere ble valgt i prestisjebygget for å få en enklere bygging og stabile og sterke vegger, opplyser byggherren. Videre begrunnes valget av Lindabs RdBX-stendere med et ønske om en forenklet bygging og enklere el-installasjon. www.byggforlaget.no har mer.

07.11.2008 Bro
Peab bygger stålbroer 
Peab skal bygge to nye gang- og sykkelveibroer ved Furuset senter i Oslo. Begge broene har bæresystem i stål og med brodekke av betong. Peabs kontrakt med Samferdselsetaten i Oslo kommune er på 25,7 millioner kroner og arbeidet starter i november. Den ene broa er en 60 meter lang skråstagbro som skal krysse E6. Den andre broa blir også 60 meter lang og skal gå i bue over Karihaugveien. www.vareveger.no har mer.

06.11.2008 Bro
Sprik på 376 mill. kan være regnefeil
Det laveste anbudet av de fire som leverte inn anbud for stål- og montasjearbeidene for Hardangerbrua var på 761 millioner kroner og kom fra MT Høigaard i Danmark. Dette er 376 millioner kroner lavere enn nr. 2. Men en prisforskjell på hele 49% bekymrer prosjektlederen som frykter at det kan skyldes en regnefeil. Hardangerbrua vil bli Norges lengste hengebru med en totallengde på 1.380 meter. www.h-avis.no har mer.

06.11.2008 Bro
Fjesetbrua åpner fredag
Nyveien i Singsås på riksvei 30 med den 220 meter lange Fjesetbrua åpner for trafikk fredag. Opprinnelig skulle veistrekningen være ferdig i august, men arbeidet ble forsinket. Dette skyldtes sen levering av stål på grunn av høykonjunkturen som har rådet. Totalt består brua av 26 stålbjelker med lengder á 16 meter og høyder opp mot 4 meter. Total stålvekt er ca. 550 tonn. Kilder www.tronderbladet.no og www.vegvesen.no 

03.11.2008 Stål
Bygging av Holmenkollbakken ute på anbud
Oslo Kommune kultur- og idrettsetaten inviterer til konkurranse ifm fabrikasjon og montasje av tilløpskonstruksjonen i den nye Holmenkollbakken. Den mest vesentlige delen av stålmaterialene vil bli levert av byggherren til entreprenøren. Det inviteres til å gi pris på å bygge hele bærekonstruksjonen for tilløpet og montere den ferdig. Det vil medgå mer enn 800 tonn stål. Kommende byggprosjekter har mer.

01.11.2008 Stål
En stålsikker suksess 
Metacon Industrimek AS i Rakkestad er Gaselle-bedrift for femte året på rad. En prestisjefull anerkjennelse flere bedrifter kun kan drømme om. Metacon han derimot beina godt plantet på jorda og bryr seg ikke så mye om utmerkelsen. Bedriften som startet opp i 1997, har i år nådd et nytt toppnivå. - Vi har aldri hatt så mange forespørsler som vi har for tiden, sier eieren Trond Aas. www.r-a.no har mer.

01.11.2008 Stål
Ståldag-kompendier publisert
Norsk Ståldag som onsdag ble arrangert for 20. gang, samlet 120 deltakere. Det var i år mange interessante temaer og fordrag. Kompendiene finner du her.

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009