AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter november 2005

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden

30.11.2005: Nybygg
Stadiondrømmen klar
Slik skal Stabæks drømmearena på Fornebu se ut. I går viste Einar Schultz stolt frem arenaen for hele fotball-Norge på seminaret om fotballarenaer. – Vi har jobbet for harde livet for å få dette klart. Det er med disse tegningene vi jobber mot det endelige resultatet, smiler Einar Schultz. En rekke av Bærums-politikerne var til stede på seminaret. Anlegget har heldekkende tak. 3. etasje er VIP- og restaurantlokaler. 4. etasje er områder for konferanser. 5. etasje er område for tv og media. – 22.000-25.000 tilskuere kan være til stede på konserter året rundt. På idrettsarrangementer tar anlegget 15.000 tilskuere, sier Schultz som forteller at selve formen på stadion er ny. - Det er blant annet hentet inspirasjon fra nye Allianz Arena i München. Schultz & Co jobber nå mot behandling av reguleringsplanen tidlig i januar. – Vi er helt i rute når det gjelder det arbeidet. Og vi håper på å få en igangsettingstillatelse. Kommunen har sagt at det kan skje i mai. Og det er det vi jobber mot. Dermed kan spadene stikkes i jorden i juni 2006. budstikka.no har mer.

30.11.2005: Seminar
Norge bygger stadioner for 2 milliarder
Dårlige publikumsfasiliteter tilhører gårsdagen i norsk fotball. 18 lag i eliteserien og 1. divisjon investerer for to milliarder i stadioner og tribuner, skriver Aftenposten. Stabæks nye arena på Fornebu representerer et av de største løftene noen av de norske fotballklubbene har tatt, men er langt fra det eneste. På en et seminar tirsdag i regi av Norsk Forening for Stålkonstruksjoner, kunne anleggssjef Ole Myhrvold i Norges Fotballforbund legge fram en oversikt som viser en unik byggeboom i norsk fotball. Ni eliteserieklubber og ni klubber i 1. divisjon har mer eller mindre storstilte planer for å bygge nytt, eller utbedre sine anlegg. bygg.no har mer. Det var 120 deltakere på årets siste arrangement og det var det best besøkte siden Norsk Ståldag ble arrangert på Lillestrøm i 2002. red.

29.11.2005: Studietur: NB! Spesialtilbud ved bestilling før 9. desember
Studietur til Newcastle 5. - 8. mai
Norsk Forening for Stålkonstruksjoner inviterer til studietur til Newcastle med kombinert befaring til prisbelønnede stålkonstruksjoner og fotballkamp. Det inviteres til å oppleve fantastiske St James´ Park og årets siste og viktigste fotballkamp i Premier League: Newcastle v Chelsea som også er avskjedskampen til Alan Shearer - en kamp som garantert vil ha en helt spesiell atmosfære og en fantastisk avslutning. Studieturen inneholder guidet besøk til: - St James´ Park (Newcastle FC Stadium), Gateshead Millennium Bridge, Tyne Bridge og High Level Bridge og The Sage Gateshead (konserthus). Program her.

28.11.2005: Freedom Tower
Strutter av USA-symbolikk
Freedom Tower i New York blir 1776 fot høyt. Det året ble den amerikanske uavhengighetserklæringen signert. Gulvet på utsiktsplattformen og toppen av rekkverket rager henholdsvis 1362 og 1368 fot over bakken. Det er høydene til tvillingtårnene. Grunnsteinen til Freedom Tower, på samme sted tvillingtårnene sto fram til 11. september 2001, ble lagt ned 4. juli 2004. Grunnflaten i det nye tårnet blir nøyaktig like stor som de to som raste, 200x200 fot. Byggearbeidene starter tidlig neste år. I 2007 vil stålstrukturene til det nye tårnet vokse over bakkenivå, to år senere skal det stå klart til innflytting i 2010. Bærende konstruksjoner er flere meter tykkere enn tradisjonell tenkning ville lagt opp til. Veggene i heissjaktene er flere meter tykke, og fasadeplatene er i stål og titan. Fasaden er formet ved hjelp av åtte triangler, dermed har arkitekten vridd toppen av bygningen 45 grader i forhold til bunnen. Antennemasten på taket avsluttes med et lys designet som en fakkel som på frihetsstatuen. TU har mer.

28.11.2005: Nybygg
Flyplasshotell til 240 millioner 
Like over nyttår starter byggingen av det nye flyplasshotellet på Flesland. Prislappen blir 240 millioner kroner. For det får man byens største konferansehotell. Hotellet får et samlet areal på hele 11.000 kvadratmeter. Kommende Byggeprosjekter har mer.

26.11.2005: Offshore engineering
Storkontrakt til Brevik
Brevik Engineering AS har inngått en storkontrakt verdt rundt 25 millioner kroner med Aker Kværner Stord.  Adm. direktør i Brevik Engineering AS, Arnt Reines, sier at de skal lage produksjonsunderlaget til skrogene til to identiske flyteplattformer (pontonger, søyler og stag) til Aker Kværners nye riggdesign Aker H6e. ta.no har mer.

25.11.2005: Nye stadioner i kø !!!
Slik blir nye Haugesund stadion
Ny fotballstadion på Flotmyr i Haugesund kan bli en realitet. Haugesund kommune sin forstudierapport er nå ferdig. Den er utarbeidet av Norconsult AS og ble tirsdag presentert på et åpent møte hos Haugesund Handelsstands Forening. 14. desember skal saken behandles i bystyret i Haugesund. Estimert kostnad for ny stadion er foreløpig på 273 millioner kroner. Det omfatter blant annet:

25.11.2005: Medlemsside
Kommende byggeprosjekter 
De siste nyheter:
- Kontor, prod.lokaler, marina og p-hus
- Planlegger kulturhus, rådhus og hotell
- Bygger mediehus
- Bygger gigantsenter
- Ny stålhall til travparken
- Universitetssykehus bygger nytt 
- På anbud: Tilbygg / omgjøring
- På anbud: Prefab fagverkbroer
- Ny ridehall

25.11.2005: Medlemsside
Stål- og Næringslivsnytt 
De siste nyheter:
- Gigantkontrakt til norsk firma
- Lokale verft byggjer skip for 3 mrd kroner
- Optimisme på Sørumsand
- Ordrerekord på Nymo
- Stålproduksjonen steg med 4,6 % i oktober
- Lett container vant tung pris
- Kina frykter overproduksjon
- Scana får Kina-ordre
- Høy eksport ga rekordstort overskudd 

Medlemssidene Kommende Byggeprosjekter og Stål- og Næringslivsnytt er passordbeskyttet. Dersom din bedrift er medlem i Norsk Stålforbund, kan du få tilsendt passord, skriv til kmy@standard.no

24.11.2005: Nybygg
Fartsmonsteret reiser seg på TusenFryd  
I en pressemelding forteller Tusenfryd at nordens råeste berg- og dalbane, SpeedMonster, reiser seg på TusenFryd. SpeedMonster har 6000 hestekrefter og akselererer passasjerene fra 0-90 km/t på 2,2 sekunder, noe som er raskere enn dagens Formel 1 biler. Dette er mulig takket være den spesielle launching-teknologien, kjent fra offshorebransjen. SpeedMonster vil gi en ekstrem kjøreopplevelse med hele 4G eller 7 ganger vektløshet. Banen bygges i stål og har en høydeforskjell på 40 meter, som er mer enn dobbelt så høyt som Monolitten i Frognerparken. - Det er fantastisk å se monsteret endelig reise seg. Banen er det største vi noen gang har bygget, og jeg gleder meg som en unge til å prøve den, sier adm. direktør Linda Bernander Silseth. SpeedMonster åpner 23 april 2006. Tusenfryd har mer.

23.11.2005: Temakveld
Snøhvit, tapas og sherry  
Torsdag 24. november arrangerer Norsk Forening for Stålkonstruksjoner temakveld med tapas og sherry til. Temaet er SNØHVIT - DESIGNUTFORDRINGER OG BYGGING. Siterepresentant hos Dragados, Inge Bertin Almeland fra Aker Kværner, vil fortelle historier fra Spania og spansk kultur slik en utestasjonert har opplevd det. Snøhvit-prosjektet på Melkøya er et anlegg for flytende naturgass (LNG) med Statoil som operatør. Prosjektering og bygging foregikk hovedsakelig utenfor Norge og prosessanlegget ble blant annet bygget ved det spansk verftet Dragados. På denne temakvelden vil man få en innføring i prosjektet, en gjennomgang av design og byggemetoder samt hvilke utfordringer dette prosjektet har hatt. Program her.

23.11.2005: Byggearealstatistikk, september 2005
Flere nye næringsbygg 
Antall kvadratmeter bruksareal igangsatt til næringsbygninger økte med 2,5 prosent i årets ni første måneder sammenlignet med samme periode i fjor. Særlig stor har veksten vært for bygg til hotell- og restaurantvirksomhet der igangsatt bruksareal har blitt mer enn tredoblet sammenlignet med de første ni månedene i fjor. Også innenfor transport og kommunikasjon har det vært en relativt stor økning i igangsatt areal, 46 prosent mer enn i samme periode i 2004. SSB har mer.

22.11.2005: Anlegg
Brandangersundet får vakker buebru 
Høye stålpriser gjør at Vegvesenet tenker nytt, når brusambandet over Brandangersundet i Gulen skal på plass. Denne brua vil bli slankare og ikke minst billigere enn bruene som bandt Bulandet og Værlandet sammen. Brandangersundbrua skal bygges som en variant av nettverksbogebruene - som det tidligere bare er bygd to av her i landet (bildet er en 3-d modell av en nettverksbogebru). Brandangersundbrua kommer til å få en litt annen utforming enn disse. På denne brua vil de to buene som holder brudekket oppe, bli laget av rør. Stagene ned til brudekket kommer til å gå rett ned og ligne et slør, mens de på andre slike bruer er skråstilte og danner et nett. Vegvesenet har i dag liten erfaring med denne typen bruer. Derfor blir detaljplanleggingen av Brandangersundbrua gjort som et forskings- og utviklingsprosjekt i regi av Vegdirektoratet. Etter planen skal det første anleggsarbeidet på Brandangersambandet starte i mars/april neste år. Innen utgangen av 2008 skal brua og 11 kilometer veg stå ferdig, til en kostnad som er beregnet til 60 millioner kroner - 60 % av hva det ville koste å bygge et frittfram-bygg over sundet. Tanken er å bygge brua på verksted mens veganlegget er under arbeid, og løfte det mer enn 200 meter lange bruspennet på plass når været er på det fineste sommeren 2008. Kilde sognavis.no

22.11.2005: Bygge- og anleggsvirksomhet, ordrestatistikk, 3. kvartal 2005
Rekordmange nye byggeprosjekter
Det var en rekordhøy tilgang på byggeprosjekter i 3. kvartal 2005. Sammenlignet med samme kvartal året før steg tilgangen med 26 %. Verdien av bedriftenes beholdning av byggeprosjekter var ved utgangen av 3. kvartal 27 % høyere enn på samme tid i fjor. I næringsbyggsektoren – andre bygg enn boliger – var det en økning i ordretilgangen på nybygg på hele 44 % i 3. kvartal i år sammenlignet med tilsvarende kvartal i 2004. Ordrereserven for nye næringsbygg var ved utgangen av kvartalet 37 % høyere sammenlignet med 3. kvartal året før. SSB har mer.

21.11.2005: Offshore
Ordrerekord på Nymo
Nymo Mek. Verksted i Vikkilen har ordrereserver for over 300 millioner kroner frem til våren 2007. Adm. dir. Rolf Urfjell regner med å øke bemanningen med 70-80 medarbeidere fra dagens 250 ansatte. – Nymo har aldri tidligere hatt så store ordrereserver, sier han. Verkstedet skal bygge flere større moduler for offshoresektoren. Medlemssiden Stål- og Næringslivsnytt har mer.

20.11.2005: Anlegg
Veiprosjekt med 7 tunneler og 8 bruer i rute
Det meste har så langt gått på skinner for arbeidet med ny E 39 mellom Handeland i Lyngdal og Svindland i Kvinesdal. Sju tunnelene på til sammen ni km, er ferdig utsprengt. I veiprosjektet er det også åtte broer. Fedafjord bro med sine 570 meter er størst. De to tårnene som ruver 100 m over bakken har allerede blitt Kvinesdals nye landemerker. Seilingshøyden under broen blir 50 meter. I januar skal det til sammen 1400 tonn tunge brodekket heises på plass. De fra 36 til 43 meter lange stålkonstruksjonene vil komme på lektere fra Nederland. Fædrelandsvennen har mer.

19.11.2005: Offshore
Grenland Group fikk storkontrakt
Grenland Group har fått en fabrikasjonskontrakt på et stort undervannsanlegg til Statoils Tordis-felt verdt mellom 40 og 50 mill. kr. Intensjonsavtalen for underleveransen er inngått med FMC Kongsberg Subsea, som har designet konstruksjonen. Det dreier seg om et undervannsseparasjonsanlegg som skal separere vann og olje nede på selve havbunnen, der injeksjonen av vannet skal foregå. Undervannsstrukturen får en totalvekt på ca. 900 tonn. Stålstrukturene skal bygges ved gruppens verksteder i Tønsberg og Langesund. sb.no har mer.

18.11.2005: Bygge- og anleggsvirksomhet, omsetningsstatistikk, 4. termin 2005
Sterk vekst i omsetningen for bygg og anlegg
Bedriftene i bygge- og anleggsbransjen omsatte for 117,8 mrd kroner i perioden januar-august i år. Dette er 14,2 mrd mer eller en vekst på 13,7 % sammenlignet med samme periode i fjor. Størst økning hadde bedriftene i næringshovedgruppen "annen bygge- og anleggsvirksomhet" med 17,1 %. Omsetningen for 4. termin (juli og august) i år økte med 15,1 % sammenlignet med 4. termin i fjor. SSB har mer.

16.11.2005: Kurs
Bygg raskt og tørt med tynnplateprofiler  
Tynnplateprofiler i stål har i løpet av de senere år utviklet seg til fullverdige bæresystemer for bygg. Gjennom fokusering på standardisering av detaljer og en utstrakt industrialisering av produksjonen, er kostnadene senket og dette har skapt et konkurransedyktig byggesystem. Byggemetoden har etablert seg i Sverige som et konkurransekraftig alternativ til tradisjonelle byggesystemer. Byggesystemet har også blitt tatt i bruk i USA, Australia, Finland, Danmark, Holland, England, Japan og Korea. Byggesystemer med stål tynnplater gir en meget rask byggetid. I tillegg gir det et tørt bygg og et miljøvennlig bygg siden alle materialer er 100 % gjenvinnbare. Stål har også store fordeler framfor andre materialer mht vedlikehold og og aldring. Den 22. nov holdes det et kurs i Scandic KNA Hotel, Oslo, i Stål tynnplatekonstruksjoner med fokus på dimensjoneringsregler etter Eurocode 3-1-3 samt brann, lyd og miljøegenskaper. Program HER.

15.11.2005: Nybygg
Levering av prefabrikkerte stålfagverk og bæresystemer
Det skal bygges en ny bru med et spenn på 3 x 30 m og med 90 m rekkverk med utkraget gangbane. Som hovedbæresystem skal det benyttes fagverk av stål. Sekundærbæring av stålbjelker. Medlemssiden Kommende Byggeprosjekter har mer.

15.11.2005: Utenrikshandel med varer, oktober 2005
Import av jern og stål kraftig opp
Eksporten av varer kom for oktober 2005 opp i hele 63,1 mrd kroner, mens importen ble på 31,3 mrd. Overskuddet på handelsbalansen med varer i oktober ble på rekordstore 31,8 mrd kroner. Blant gruppene som viste størst oppgang av importerte varer var jern og stål med 485 millioner kroner (53 prosent). Medlemssiden Stål- og Næringslivsnytt har mer.

14.11.2005: Energi
Hydro tester flytende vindmøller
Hydro har utviklet et nytt konsept for kraftproduksjon til havs - Hywind. Med kjent teknologi fra oljevirksomheten i Nordsjøen, vil vi bruke flytende betongkonstruksjoner som understell for offshore vindmøller. Modelltesting pågår nå i Sintef Marinteks havlaboratorium i Trondheim. – Hywind er et fremtidsrettet prosjekt der vi kombinerer våre erfaringer fra petroleumsvirksomheten med vår kunnskap om vindkraft til å utnytte vindressurser der det blåser aller mest. Lykkes vi, kan dette bli en viktig del av fremtidens energiforsyning, sier Hydros direktør for nye energiformer Alexandra Bech Gjørv. Se bildene og les mer her.

11.11.2005: Seminar
Stor deltakelse på Fotballarena-seminar
Tekna kan melde om meget stor tilstrømning av påmeldinger til det forestående seminaret om Fotballarenaer -  konsepter og løsninger som finner sted 29. november. Telefonen til Norsk Stålforbund har heller ikke stått stille den siste tiden. Det har vært mange henvendelser fra klubber og kommuner og andre som er involvert i planlegging og bygging av stadionanlegg. Som en følge av den store interessen planlegges det nå en arena-studietur til våren i samarbeid med aktører i fotballnorge. Studieturen vil bli presentert på seminaret. Deltakerliste er lagt ut her. Red.

11.11.2005: Operahuset
Operaen reiser seg 
Det sildrer nedover veggene, mens sveiseflammene går varme. Ennå er ikke «marmorlokket» som skal utgjøre taket, lagt på. Fra veien kan bilistene bivåne fire store hvite søyler som står rett opp mellom en rekke røde stålkonstruksjoner. Dette er pilarene som skal holde det italienske marmortaket oppe når det kommer på. Hele inngangspartiet er fremdeles uferdig. Plutselig står vi inne i den store salen. Veggene er på plass - og den runde formen er klar, og stålbjelker markerer der galleriene skal komme. Nettavisen har mer.

11.11.2005: Stadion
Odds nye storstue til 260 millioner
I går ble Odd Grenlands nye stadion på Falkum presentert. Nye Odd stadion kan få plass til 13 000 tilskuere, vil koste rundt 250 millioner kroner og skal stå klar til seriestarten 2007. Tidligere Odd-keeper Ola Larsen har ledet en prosjektgruppe med den nye arenaen, som foreløpig har arbeidstittelen «Grenland Arena»: - Vi skal ha en flerbruksarena med alt fra fotball til konserter. Tenk å få U2 på Odd stadion. Det er viktig å sette seg litt «hårete» mål. ta.no har mer. Vi minner om Fotballarena-seminaret den 29. nov: Program her 

09.11.2005: Nybygg
Kommende byggeprosjekter 
De siste nyheter fra "Kommende Byggeprosjekter":
- Sunndal: Helsetunet – og deretter skolen
- Etne: Storsenter ved europavegen
- Ski: Skikongen bygger Politihuset
- Trondheim: Reitan bygger nytt kvartal 
- Oslo: NHO bygger ut
- Fauske: Fotballhallen kan stå ferdig i 2007
Medlemssiden "Kommende Byggeprosjekter" er passordbeskyttet. Dersom din bedrift er medlem i Norsk Stålforbund, kan du få tilsendt passord, skriv til kmy@standard.no

09.11.2005: Konferanse
Kompendier fra Norsk Ståldag 
Gikk du glipp av årets Ståldag? Fortvil ikke, nå kan du laste ned kompendier fra de fleste innleggene. Konferansen som samlet 82 deltakere, ble arrangert for 17. gang 26. oktober i Radisson SAS Scandinavia Hotel i Oslo. Kompendier kan sees her

08.11.2005: Stadion
Vil ha VIF-stadion på Oslo S
En gruppe arkitekter med Kathrine Nyhus i spissen vil legge et nytt VIF-stadion over jernbanesporene på Oslo S. Kathrine Nyhus lanserte ideen under Arkitektdagene i Oslo i oktober, og skal utarbeide et forslag som om kort tid skal presenteres for byrådsledelsen i Oslo kommune. - Ved Oslo S ligger alt til rette for å håndtere 25.000 mennesker. Infrastrukturen er på plass og tilnærmet genial. Her er jernbanenettverket fra hele Norge, bussterminalen, t-banen og flytoget som stopper rett under VIF-stadion. Tilskuere fra hele landet kan komme rett inn, sier Nyhus til DN som har mer. Vi minner om Fotballarena-seminaret den 29. nov: Program her 

07.11.2005: Seminar
Steel IT 2005 førstkommende torsdag
Norsk Forening for Stålkonstruksjoner har gått ut med et pristilbud for deltakelse på seminaret Steel IT førstkommende torsdag. Prisen er nå satt til kun kr. 690 inklusiv bevertning. Dette har gitt en umiddelbar effekt. Program her: NFS.htm 

05.11.2005: Operarust
Operaens fasade skal renses
Netavisen Infopaq 4. nov (DK): Operaen i København er angrebet af overfladerust og skal renses hvert halve år, fastslår ny rapport. Stålfasaden på Operaen har den seneste tid haft grimme brune skjolder, der ligner rust. Det fik Operaens formelle giver, A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, til at reagere og iværksætte en undersøgelse. Men det er ikke rust i selve konstruktionen, der består af rustfrit stål i højeste kvalitet, fastslår undersøgelse foretaget af Force Technology. I stedet er der tale om overfladeforurening af korrosionsfølsomme partikler, som har udviklet rust. Løsningen er effektiv rengøring af overfladen hvert halve år, hedder det i rapporten. Den anbefaling vil nu blive fulgt, skriver Det Kongelige Teater i en pressemeddelelse.

04.11.2005: Stadion
LAB bygger Brann Stadion
Brann Stadion AS er på god vei til å bli enige med entreprenørfirmaet Larsen, Atterås og Brosvik (LAB) om bygging av to nye tribuner på Stadion. – Det gjenstår kun noen detaljer før vi har kommet til bunns i dette, sier informasjonsansvarlig i Stor-Bergen Boligbyggelag, Steinar Jensen til Bergens Tidende. – Det går i retning en avtale ja, sier administrerende direktør i LAB, Trygve Mo. Veidekke ønsket ikke å bygge to nye tribuner for 120 millioner kroner. Nå har Brann Stadion AS fått LAB til å utføre byggingen for de fastsatte millionene. bygg.no har mer.

04.11.2005: Stadion
Nye Sandefjord Stadion på Fotballarena-seminar
Det nylig framlagte utkastet til ny Sandefjord stadion vil bli presentert av arkitektfirmaet Kristiansen & Bernhardt på seminaret om Fotballarenaer 29. november i Oslo. Selve stadionbygget er planlagt å bli tre etasjer høyt, der tribuneradene er like høye overalt. Anlegget som er planlagt utført i prefab stål og betong erstatter foredraget om Molde stadion som utgår. Se oppdatert seminarprogram her.

04.11.2005: Stadion
Nyvinning sparer tid på nytt stadion
- Vi prøver ut et nytt system i forskaling som aldri har vært brukt i Norge tidligere. Det innebærer store besparelser både økonomisk og ressursmessig, sier NCCs byggeleder på FFKs nye stadion, Lars Eivind Karlsen. Pælinga pågår for fullt på stadiontomta på FMV, men man vil knapt finne et eneste forskalingsbord på den store byggeplassen. Rektangulære kasser lagd av tynne stålplater har overtatt. - Vi får forskalingen flatpakket med nøyaktig monteringsbeskrivelse etter reneste IKEA-modellen, forklarer Karlsen. demokraten.no har mer.

04.11.2005: Nybygg
P-hus for helikopter og biler
Når Ullevål sykehus i Oslo ved årsskiftet får nytt parkeringshus med landingsplass for helikopter, vil syketransporten gå raskere. Dagens elendige parkeringsforhold blir også mye bedre. Parkeringshuset bygges ved siden av administrasjonsbygget. Parkeringshuset er tegnet av ØKAW arkitekter. Det har fem etasjer over bakken. Bruk av prefabrikkerte moduler ga god fremdrift. TU har mer. Bæresystemet som er av stål- søyler og bjelker er levert av finske PPTH-Solutions. red.

03.11.2005: Priskonkurranse
AHO-student A. Espen Bærheim vant med
"P(t)ower of the Rings"
Norske Arkitektstudenters Stålkonstruksjonspris 2005 er tildelt Anders Espen Bærheim ved Arkitekt- og designhøgskolen i Oslo for arbeidet "P(t)ower of the Rings". Prisen ble delt ut på Norsk Ståldag 26. oktober på Radisson SAS Hotell i Oslo. 
   Juryen har hatt hele 33 prosjektforslag til vurdering ved årets priskonkurranse. Bedømmelseskriteriene har vært: Innovasjon, originalitet, idé, konstruktiv forståelse, materialkunnskap, skulpturell egenart, funksjonalitet, fremstilling og gjennomførbarhet. Besvarelsene er gjennomgående preget av arbeidslyst og kreativitet. Juryen kom frem til en finalegruppe bestående av tre prosjekter og endelig rangering ble gjort enstemmig. På bakgrunn av kvaliteten på og variasjonen av besvarelsene har juryen funnet det riktig å tildele en ekstra pris til de to øvrige finalistene. Ekstraprisen har bestått av: Reise og opphold for en person til ECCS’s stål- og arkitekturdager i Nice. Utdrag av juryens uttalelse om prisvinneren: 
   "Studenten har hatt store ambisjoner, og har gjennomført disse på en analytisk og klar måte. Knutepunktenes problematikk er godt belyst. Prosjektet er usedvanlig godt fremstilt både i tegning og modell." 
   Prisen som består av et diplom og en sjekk på kr. 20.000 er tildelt AHO-student Anders Espen Bærheim for prosjektet "P(t)ower of the Rings". 
   Anders Espen Bærheim mottok også nylig en europeisk studentpris for samme prosjekt. Den 21. september var han i Nice i Frankrike og tok i mot den nyopprettede prisen “2005 European Architectural Student Award”, av European Convention for Constructional Steelwork (ECCS). 
   Ekstra priser er tildelt AHO-studentene Emma Helin for 'Virvlar i Akerselven' og Mari Kråkenes for 'Mecano'. Les mer her.

03.11.2005: Anlegg
Sjefen over alle bruer
Kjell Hugdal fra Skage har vært med på de fleste bruprosjektene i Namdalen de siste 25 åra. Og anleggslederen i Mesta anlegg nord har dermed grunnlag for å være godt fornøyd med Namsosbrua. - Det er blitt ei fin bru vi kan være stolte av, sier Kjell Hugdal. Det manglet ikke på utfordringer underveis i arbeidet som pågikk fra september 2003 til juni 2005. - Det mest kritiske var arbeidet med fundamenteringa og faren for isgang. Monteringa av stålkassene oppå brukarene var også ei faglig utfordring og et arbeid som måtte utføres med stor presisjon, sier anleggslederen. namdalsavisa.no har mer. 

02.11.2005: Offshore
Store Statoil-kontrakter på gang
Statoil vil i nærmeste fremtid tildele en rekke større kontrakter i forbindelse med utbyggingen av olje- og gassfeltet Tyrihans i Norskehavet. Utbyggingskostnadene er beregnet til i underkant av 14 milliarder kroner. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

02.11.2005: Stålpris
Silverbalken 2005 till rullformare
I samband med Stålbyggnadsdagen den 27 oktober i Malmö delades den årliga utmärkelsen Silverbalken ut. Årets pristagare är Lars Ingvarsson, Ortic AB i Borlänge. Silverbalken är Stålbyggnadsinstitutets utmärkelse för speciellt framträdande insatser för stålbyggandets utveckling. Silverbalken delas i år ut för 31:a året i rad. År 2001 presenterade Lars och Ortic AB en världsnyhet som innebär att man kan rullforma skräddarsydda krökta profiler med variabelt tvärsnitt. Den avancerade tekniken användes först för att tillverka koniska takpaneler till flygplatsen i Charlotte, North Carolina. Med hjälp av rullformning formas stålplåt i dubbelkrökta profiler med variabel profilform, dvs tredimensionella strukturer. Tekniken har givit möjlighet till ny arkitektur och har sedan använts vid byggandet av Budapest Arena och av flera anläggningar vid sommar-OS i Aten 2004, bland annat den spektakulära cykelvelodromen. SBI har mer.

01.11.2005: Offshore
Rosenberg Verft skal bygge modulene til Alvheim
Rosenberg Verft har inngått en intensjonsavtale med Vetco Aibel for bygging av de to modulene som skal brukes i forbindelse med Alvheim-utbyggingen. - Oppdraget vil sikre full sysselsetting og nye ansettelser i alle fall fram til oktober om ett år, sannsynligvis noe lenger, kommenterer klubbleder og styremedlem i Rosenberg Verft AS, Einar Risa til Aftenbladet. Arbeidet starter for fullt om 14 dager i selskapets fabrikasjonshall på Buøy. Kontraktsverdien er ukjent. Kilde Offshore.no

01.11.2005: Nybygg
Overlevering av midlertidig bygg til NATO
Tirsdag 1. november ble det holdt en overleveringsmarkering på nytt midlertidig kontorbygg til NATO. Dette er en del av Forsvarsbyggs oppdrag i forbindelse med etablering av nye lokaler til Joint Warfare Centre (JWC) i Stavanger. Bygget på 1984 kvm er leid og skal stå inntil et nytt kontor- og øvingssenter er ferdigstilt. Bygget er modulbasert med basis i stålkonteinere på 13,5 x 2,44 meter som er bygd på fabrikk. Bygget ble satt sammen bit for bit på byggeplass før ventilasjonsanlegg og andre tekniske utrustninger ble montert. Forsvarsbygg har mer.

01.11.2005: Internett
Stålguiden med ny besøksrekord
Stålguiden har satt ny besøksrekord. I oktober måned ble det registrert 8268 (6348) besøk og 5432 (3836) unike besøk. Dette representerer en økning på henholdsvis 30 % og 42 % sammenlignet med samme måned for ett år siden. Antall besøk i oktober var 21 % høyere enn forrige rekord som var i mars måned d. å. Det var i oktober mer enn 267 besøk i gjennomsnitt hver dag og mer enn 300 besøk på hverdager. Daglige nyheter og informasjon om aktuelle arrangementer har bidratt til det store besøket. Red.

Flere nyheter HER !

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 14 november 2009