AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter september 2008

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

30.09.2008 Miljøstål
180 Eiffeltårn resirkuleres hver dag!
I verden resirkuleres det nær 500 millioner stål hvert år. Dette tilsvarer om lag 180 Eiffeltårn daglig. Dette står det å lese i en av annonsene som BCSA og Corus har laget i en landsdekkende annonsekampanje for profilering av stål som et miljøvennlig materiale. Det vil i tiden framover bli laget en annonse for hver bokstav i alfabetet. F. eks. har bokstaven M blitt publisert der M står for "Multicycling", som innebærer at stål kan resirkuleres i det uendelige og med minst like god kvalitet. Se annonsene her: sustainablesteel.co.uk.29.09.2008 Stål
Ny norsk standard for utførelse av stål-
konstruksjoner
Standard Norge fastsetter ny Norsk Standard, NS-EN 1090-2, for utførelse av stålkonstruksjoner 1. oktober. Standarden vil i første omgang kun være tilgjengelig på engelsk. Den vil senere bli oversatt til norsk. Dagens utførelsesstandard NS 3464 vil gjelde parallelt med den nye standarden fram til mars 2010 da den bli trukket tilbake. NS-EN 1090-2 skal brukes i kombinasjon med Eurokode 3 som er under utgivelse. Akkurat nå pågår oversetting av Del 1-8, som omfatter forbindelser. Red

25.09.2008 Industri
Ny fabrikk for produksjon av byggesystemer
Metacon Industrimek AS bygger en 22.000 kvm stor fabrikk på Rudskogen for Faktor Industrier AS. Når fabrikken står ferdig sommeren 2009 vil Faktor Industrier AS starte produksjon av byggesystemer til hoteller, skoler, sykehus, institusjoner og kontorbygg. Det satses på en industriell tilvirkning av komplette bygningsdeler basert på konstruksjonsstål. Du kan høre fabrikksjef Johann Bernhard Stenrød fortelle om den industriell tilvirkningen og de konstruksjonstekniske løsningene på Ståldagen den 29. oktober. Program her

24.09.2008 Industri
Vil etablere fabrikk med 50 tilsette
Svanehus Holding har vedteke at selskapets første fabrikk blir etablert i Vanylven, på industriområde på Lisjeeide. Det vil bli sett opp ein kombinert lager- og produksjonshall på 4000 m2. Seinare vil ein hall til av same storleik bli reist og hyse produksjon. Svanehus lanserer eit nytt konsept for hus der reisverket er av stål og isolasjonen av isopor. Utvendig kledning kan gjerne vere av tre og innvendig kan folk nytte det materiale dei måtte ønskje. www.synste.no har mer.

23.09.2008 Stål
Montasje av stål uten skive og mutter 
SFS Intec AB lanserar en gängpressande skruv som ersätter tidigare fästförband med bult, bricka och mutter. TDBL-skruven ger en snabbare, men enligt tillverkaren samtidigt lika säker, förbindning av längdskarvar och fastsättning av balkar jämfört med tidigare metoder. Fastsättningen kan göras med en hand vilket också gör arbetet säkrare. TDBL-skruven är tänkt för främst fastsättning av bärande konstruktioner under statisk belastning. www.branschnyheter.se har mer.

22.09.2008 Kommende byggeprosjekter
Flere næringsbygg på gang 
Som medlem i Norsk Stålforbund har du tilgang til siden Kommende Byggeprosjekter. I dag står det om en ny fabrikk til 30 millioner på 1.700 kvm og ny flyplassterminal på Gardermoen til 5-6 milliarder kroner på 60-70.000 kvadratmeter. Logg inn her.

22.09.2008 Stål
Millionkontrakt til Ruukki 
Ruukki i Sandnessjøen har undertegnet en kontrakt med BP verd 25 millioner kroner i forbindelse med utbyggingen av Skrav. – Dette er bare ett av mange mulige oppdrag for Sandnessjøen og Helgeland i forbindelse med Skarv-utbyggingen. Det sier direktør for Ruukki, Jan Samuelsson, etter at bedriften landet en kontrakt med franske Technip på produksjon av 26 såkalte sugeankere. www.hblad.no har mer.

12.09.2008 Byggearealstatistikk, juli 2008
Nedgang også for nye næringsbygg
Etter sterk vekst i igangsettingen av næringsbygninger og bygninger til offentlig sektor i begynnelsen av 2008, er det registrert en nedgang de to siste månedene sammenlignet med samme tid i 2007. I juli i år var nedgangen på 32% sammenlignet med juli i fjor. 
Fortsatt nedgang i boligbyggingen
I løpet av årets syv første måneder ble det satt i gang bygging av 13 866 boliger. Dette er 4 113 færre enn i samme periode i fjor, en nedgang på 23%. Igangsatt bruksareal til bolig er på 1,9 millioner m2, en nedgang på over 16%. www.ssb.no har mer.

11.09.2008 Kun 4 plasser igjen!
Studietur til London. Påmeldingsfrist i dag!
Norsk Forening for Stålkonstruksjoner arrangerer studietur til London 16-19. oktober med befaring av Wembley stadion, 30 St Mary Axe og O2-arena samt Premier League fotballkamp mellom Arsenal og Everton på nye spektakulære Emirates Stadium. Prosjektene blir presentert av ingeniørfirmaene Buro Happold og Arup og stålprodusenten Corus. Det er begrenset antall plasser så her er det førstemann til mølla. Program her.

10.09.2008 Konferanse
Norsk Ståldag 2008 - programmet er her!   
Norsk Ståldag 2008 avholdes 29. okt og har prosjektene på Oslo S og i Bjørvika-området som hovedtema. Da vil du bl. a. få presentert Snøhettas Barcode-bygg i Bjørvika (bildet). Andre aktuelle prosjekter er Nye Holmenkollbakken og verdens to lengste skråkabelbruer: Sutong Bridge (ferdig i juni) og Stonecutter Bridge (under bygging). Det blir mange temaer for enhver smak. Her kan nevnes: BIM/IFC, drastisk CO2-reduksjon fra stålproduksjonen, markedsutsikter, produkter til veg, bru, tunnel og kraftledningsnett og en ny stor fabrikk i Norge for tilvirkning av byggesystemer. Se hele programmet her.

09.09.2008 Arkitektur
Slik blir Snøhettas Ground Zero-museum  
Snøhetta presenterte i dag den endelige modellen av Ground Zero-museet. Snøhetta har jobbet med det prestisjetunge oppdraget siden 2004, og museet skal stå klart i 2012. Sentralt plassert i museet blir to stolper som er bevart fra opprinnelige tvillingtårnene. Stolpene er i stål og over 27 meter høye. De skal stå i atriet til museumspavilljongen, synlige utenfra gjennom glassvegger, og opplyst i mørket. Sammen symboliserer de tvillingtårnene. www.db.no har mer.

08.09.2008 Bygg
Det «bølger seg til» på Sanden 
Det bygges på harde livet i Larvik for tiden. På Sanden tar kulturhuset Bølgen form, og nå ser man også konturene av det som skal bekrefte byggets navn. Stålkonstruksjonene som skal bære det bølgeformede taket er nå på plass, og nå venter man bare spent på at tretaket skal komme på og gi et enda bedre inntrykk av hvordan bygget blir seende ut. Kilde www.op.no.

05.09.2008 Konferanse
Hotte temaer på Norsk Ståldag  
Nå er det like før programmet for Norsk Ståldag kunngjøres. Den årlige konferansen avholdes for 20. gang den 29. okt i Oslo. Det er knyttet stor spenning til programmet. Det kan røpes at det i år blir mange "hotte" temaer. Ett av disse er presentasjoner av flere store utbyggingsprosjekter ved Oslo S, blant annet det planlagte "Miljøfyrtårn over Vaterland", som vil bli Norges høyeste bygg (bildet). Du kan ikke melde deg på riktig ennå, men du kan sniktitte på årets temaer her.

03.09.2008 Fortsatt ledige plasser!
143 påmeldt til stålkonferansen i Ålesund
Norsk Stålforbund kan i dag melde om hele 143 registrerte deltakere til ECCS Annual Meetings & Nordic Steel and Metal Stockholders Day som avholdes i Ålesund fra 17-19. sept. Det begynner å bli knapt om plasser på enkelte aktiviteter, så dersom du har tenkt å melde deg på, bør du ikke vente alt for lenge. Konferansen er spesielt rettet mot grossister, produsenter, verksteder og konstruktører. Program her

03.09.2008 Arkitektur
Littlehamptons Guggenheim-effekt
En bitte liten strandkafé har vekket badebyen Littlehampton i England opp av dvalen. Folk sammenligner kafeen med en konkylie, sanddyner eller rekved. Heatherwick har skapt et forvrengt og forvridd sjødyr i stål. Stålet er behandlet med olje for å få en rusten effekt og er delt opp i 30 cm brede «bånd» som bølger seg langs byggets lengde. www.dn.no har mer.

02.09.2008 Byggearealstatistikk, 2. kvartal 2008
Kraftig fall i byggingen av nye leiligheter
I Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og Tromsø er det samlet igangsatt under halvparten så mange blokkleiligheter hittil i år som i 1. halvår 2007. I Oslo er det påbegynt bygging av 736 nye boliger i boligblokk 1. halvår 2008. Det er en nedgang på 54% sammenlignet med 1. halvår 2007. Nedgangen er størst i Tromsø og Trondheim. I Tromsø er det ikke registrert noen igangsatte blokkleiligheter. SSB har mer. 

02.09.2008 Skyskraper
688 meter opp, og ennå ikke på topp 
Verdens høyeste bygning, Burj Dubai, skal nå ha nådd 688 meter. Men høyere skal det bli. Det er utbyggeren Emaar som mandag sendte ut en pressemelding der de kommer med siste nytt om den vanvittige skyskraperen i Dubai. Med 688 meter har bygget nå over 160 etasjer. Hvor mange meter og etasjer det til slutt blir er derimot uvisst. Det er en strengt bevoktet hemmelighet. Emaar har allerede to ganger utsatt datoen for når bygget skal være ferdig. I dag kom en ny dato; september 2009. Dermed kan vi om ett år vite hvor høyt Burj Dubai, som er laget i sølvfarget stål og glass, blir. Det har tidligere blitt spekulert i at det vil nå en høyde på rundt 900 meter. www.vg.no har mer.

01.09.2008 Bygg
Drammensbadet åpnet 
- Det er mye finere enn det gamle badet, sier Victoria Årmo som tester badevannet for første gang. Hun står på toppen av tremeteren og vurderer hvor tøff hun er i dag. Skoleeleven er tvilende til om hun skal hoppe eller ei. De flunkende nye 10 000 kvadratmeterne er spådd til å bli et landemerke i stål, betong og glass på Marienlyst. - Det er et praktfullt bad. Det flotteste badet vi har i Norge så langt, sier idrettspresident Tove Paule. www.nrk.no har mer.

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009