AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter januar 2007

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

31.01.2007: Stål
Indiske Tata Steel kjøper Corus
Det indiske selskapet Tata Steel blir det 5. største stålselskapet i verden, etter at det har kjøpt opp britisk-nederlandske Corus Group. Det indiske selskapet konkurrerte med et brasiliansk selskap om å overta Corus, og vant med et bud på 6,2 mrd pund, 76,4 milliarder kroner. Det er Indias største oppkjøp i utlandet noen gang. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

30.01.2007: Materialer
Ett års ventetid på betongelementer
Skal du bygge hus eller hytte må du vente nesten ett år på å få tak i materialene. Rekordstor nybygging er årsak til korken. På Voss planlegges hytter to år frem i tid for å være sikker på at materialene er på plass når byggingen starter. Lengst ventetid er det på betongelementer. Der må utbyggerne vente opp mot ett år på levering. For isolasjon har ventetiden steget fra to til åtte uker. Det forteller regiondirektør Norvald Thue i Skanska, landets største entreprenør. - Om du kom i dag og sa at du ville bygge noe med betongelementer måtte vi sagt «sorry», sier han. bt.no har mer.

29.01.2007: Nybygg
Bygger Arctic Tower til 250 millioner i Alta 
Tor Håkon Solheim, Motor Norge-kompanjong Vidar Kristoffersen og eiendomsinvestor Ole Petter Haugen har store planer for Alta. - Nå river vi de to styggeste byggene i hele Alta sentrum og fører opp boligblokker i stedet, sier Solheim. Selve rosinen i pølsen blir 15 etasjer høye "Arctic Tower". 13 av etasjene fylles med leiligheter, de to første etasjene går til næringsformål. I tillegg består prosjektet av et 8 etasjers boligtårn samt to ekstra etasjer på Adelsten-bygget. Prislappen er estimert til 250 millioner kroner. hegnar.no har mer.

26.01.2007: Entreprenør
Contiga blir landsdekkende
I januar fusjonerer Contiga AS med Bygg-Element Stjørdal AS. Resultatet er den første store leverandøren av komplette prefabrikkerte bæresystemer i stål og betong som også har virksomhet nord for Dovre. – Bygg-Element Stjørdal tilfører Contiga nye kunder og verdifull spisskompetanse og styrker vårt produktspekter til nye typer bygg. Nå blir vi for eksempel enda bedre på fasader, og vi får inn lang erfaring med bygg til kystnæringer, sier administrerende direktør Axel Baumann i Contiga. Bygg.no har mer.

25.01.2007: Nytt stort bygg
Byggestart på Institutt for Informatikk
Byggearbeidene på Institutt for Informatikk 2 ved Universitetet i Oslo starter i mars. Reinertsen AS skal levere råbygget, inkl. tak og fasader. Kontrakten er på 252 mill kroner. Lund Hagem Arkitekter AS har tegnet bygget som har et gulvareal på hele 28.000 kvm. Den pressede markedssituasjonen har medført at tilbudene har ligget vesentlig høyere enn antatt. Forhandlinger med Reinertsen AS og samarbeid med arkitekt, RIB og UiO har imidlertid ført til mer kostnadseffektive løsninger. Dette gjelder særlig endringer i bærekonstruksjoner og fasader. De nødvendige forhandlingene har ført til at byggestarten har blitt utsatt. I tillegg er leveringstider vesentlig lengre enn hva som har vært vanlig. Dette medfører en forsinket innflytting. Statsbygg har mer.

25.01.2007: Stål
Verden produserte 1,239.5 mill tonn stål i 2006
I følge The International Iron and Steel Institute (IISI) gikk verdens produksjon av råstål opp i 1,239.5 millioner tonn i 2006. Dette er en økning på 8.8 % fra 2005. Verdens stålproduksjonen i 2006 var 65.3 % høyere enn for 10 år siden. 

Imidlertid er det Kina og Asia som har hatt den desidert største veksten de 10 siste åra. I 1996 produserte Kina 101.2 mill tonn råstål. I 2006 produserte Kina 418.8 mill tonn, som er en økning på hele 313.8 % fra 10 år tilbake. Kinas andel av verdens stålproduksjon har også økte kraftig, fra 13.5 % i 1996 til hele 33.8 % i 2006, som utgjør mer enn 1/3 av all verdens stålproduksjon. Asia´s andel av all produksjon har økt fra 38.4 % for 10 år siden til 53.7 % i 2006. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

25.01.2007: Studietur
Dubai-tur overbooket
Studieturen til Dubai i april viser seg å være meget populær. Allerede etter 3 dagers kunngjøring forrige uke var turen fullbooket (30 personer). Og siden påmeldingsfristen er satt til 9. februar kommer det fremdeles inn påmeldinger. Disse blir nå ført opp på en venteliste. Arrangør, Norsk Forening for Stålkonstruksjoner, vil undersøke muligheten for å få med også de som står på vent. De vil få nærmere beskjed etter påmeldingsfristens utløp 9. februar. Red.

24.01.2007: Arkitekt
Snøhetta Modular slått konkurs
Arkitektfirmaet Snøhetta har slått sitt datterselskap Snøhetta Modular konkurs. Selskapets hovedvirksomhet var å bygge boliger og barnehager basert på prefabrikkerte moduler i aluminium. Selskapets gjeld var på 14 millioner. DN har mer.

23.01.2007: Nybygg
Alle sentrene vil bli større
Smart Club (nye 15.000 kvm) og "nye" Sandvika Storsenter (utvider med 14.000 kvm) skaper kjedereaksjon: Nå planlegger alle kjøpesentrene utvidelser. Legger vi sammen alle utbyggingsplanene for Trekanten, Rykkinn, Bærums Verk, Sandvika Storsenter, Bauhaus, Holmensenteret, Eiksmarka, Kolsås og Østerås, tilsvarer det mer en to Sandvika Storsenter. Kommende Byggeprosjekter har mer.

23.01.2007: Nybygg
Vil gjøre storinngrep i Tromsø sentrum
Trøndersk eiendomsselskap planlegger storinvestering på 500 millioner i Tromsø sentrum. Eiendommene er allerede kjøpt opp, entreprenørene er klare og første spadetak er klart til å tas. Hele 6500 kvm skal etter hvert fylles med forretninger, i tillegg til to hoteller og et leilighetskompleks. Kommende Byggeprosjekter har mer.

22.01.2007: Bygge- og anleggsvirksomhet, omsetningsstatistikk, 5. termin 2006
Sterk vekst for bygg og anlegg
For bedriftene i bygge- og anleggsbransjen økte omsetningen med 22,4 mrd kroner i perioden januar – oktober i 2006 sammenlignet med samme periode i 2005. Dette tilsvarer en vekst på 14,4 %. Den totale omsetningen i bygge- og anleggsvirksomheten de ti første månedene i 2006 var på 178,3 mrd kroner. Omsetningen for 5. termin i 2006 var 15,7 % høyere enn for tilsvarende termin året før. SSB har mer.

22.01.2007: Ulykke
Uvær stenger Berlins sentralstasjon
Den nye sentralstasjonen i Berlin, som er Europas største, ble i går delvis stengt på grunn av stormvarsel. Det er andre gang på fire dager at stasjonen blir stengt på grunn av uvær. Torsdag løsnet en 2 tonn tung bærebjelke i stål fra stasjonens glassfasade på grunn av svært kraftig vind. Samme dag måtte Deutsche Bahn stanse all togtrafikk i hele Tysland for første gang i landets historie. Siden torsdag har i alt 48 personer mistet livet som følge av uværet i Europa, 13 av dem i Tyskland. Kilde Dagsavisen. 

19.01.2007: Bolig
Miljøvennlige hus i stål og skum korter byggetiden
Kan få opp reisverket på halvannan time : Selskapet Svanehus Holding AS vil etablere ein fabrikk i Vang som skal bygge hus med reisverk av stål, og med skum som isolasjonsmiddel. Torsdag kveld orienterte gründerane Ole Morten Lønli og John Voorhees frå Arizona om prosjektet i eit møte på Fagernes. Vorhees har arbeidd i byggebransjen i USA sidan han starta saman sin far som 12-14-åring. Lønli har i mange år vore bedriftsrådgjevar for Vorhees. I tillegg til ein fabrikk i Vang tek dei sikte på å etablere ein fabrikk i Mosjøen, og kanskje også i Vestby kommune i Akershus.
Prosjekta vil bli finansierte frå USA. Eigarselskapet blir Svanehus Holding AS, som igjen vil eige Svanehus Vang i Valdres AS og Svanehus Mosjøen AS. Husa vil bli reiste i stål og skrudd saman til eit svært solid og sterkt reisverk. I isolasjonen av skum ligg det inne spor, slik at det er enkelt å trekkje elektriske kablar og rør. ­ Fordelen med denne byggemetoden er at han er svært rask, seier John Vorhees. Reisverk og vegger kan faktisk reisast på vel halvannan time for eit middels stort hus. Etter to-tre døgn kan ein setja nøkkelen i døra. Vorhees og Lønli fortel at dei har samarbeidande arkitektar som kan teikne hus etter ønske og behov, og at ein kan panele huset etter ønske, for eksempel med murstein, skifer eller villmarkspanel. Husa blir svært solide. Dei kan tåle ein vindstyrke på 265 km/t. Hustypen er brannsikker og miljøvennleg ettersom byggjemateriale kan resirkulerast. «Svanehuseiere fyrer ikkje for kråka» står det å lesa i reklamen for Svanehus. ­ Ved å satse på Svanehus kan huseigarane spara opp til 80 % av energiforbruket til oppvarming, seier Vorhees. avisa-valdres.no har mer.

19.01.2007: Bolig
Påbyr heis i hus på tre etasjer
Regjeringen foreslår at alle nye boligblokker med tre etasjer eller mer skal bygges med heis. Hittil har heiser bare vært forlangt i blokker på fem etasjer eller mer. Reformen, som trer i kraft fra 1. januar neste år, skjer gjennom en endring i teknisk byggeforskrift og trenger ingen behandling av Stortinget. Med dette kommer Norge på linje med kravene i de andre nordiske landene. DN har mer.

18.01.2007: Materialer
Mildværet gir prisøkning på trelast
Den milde vinteren i Norge og over hele Europa fører nå til prisøkning på trelastbaserte byggevarer. Mildværet har ført til kraftig nedgang i skogsavvirkningen både her hjemme og i utlandet. Resultatet av sviktende råstofftilgang er knapphet på trelast - og stigende priser. op.no har mer.

17.01.2007: Byggearealstatistikk, november 2006
Næringsbygninger øker mest
I perioden fra januar til november i fjor ble det registrert igangsatt bygging av 3,2 millioner kvm bruksareal til næringsbygninger, en økning på 11,2 % sammenlignet med året før. Flest kvadratmeter næringsbygg er påbegynt til varehandel. Totalt ble 784 400 kvm bruksareal til dette formålet igangsatt i løpet av fjorårets elleve første måneder, en økning på 8,6 prosent. I november i fjor ble det påbegynt bygging av 3 111 boliger, 15,4 % færre enn i november 2005. Totalt for perioden fra januar til november i 2006 ble 29 103 boliger påbegynt, en økning på 2,3 %. Det ble registrert igangsatt bygging av 3,6 millioner kvm bolig i perioden – opp 3,3 %. SSB har mer.

16.01.2007: Priskonkurranse
Arkitektstudenters stålkonstruksjonspris 
Norsk Stålforbund inviterer arkitektstudenter ved norske universitet og høgkoler til å delta i konkurransen om Norske Arkitektstudenters Stålkonstruksjonspris 2007. Det vinnende forslaget presenteres på Norsk Ståldag i oktober. Prisvinneren vil få et diplom samt en sjekk på kr. 20.000. Frist for innlevering av arbeider er 16. mars. Prisvinneren vil bli nominert til den europeiske studentprisen "Architecture Student Award 2007". Ved en eventuell tildeling vil vinneren få gratis opphold og reise til Luxembourg senere i år. Norsk Stålforbund har mer.

Anders Espen Bærheim ved AHO vant i 2005 med prosjektet "P(t)ower of the Rings".

15.01.2007: Faglig studietur
Spennende studietur under arabisk himmel
NFSK arrangerer 26. april - 1. mai en studietur til verdensmetropolen Dubai der enorme utbyggingsprosjekter står i kø. Det anslås at 25 % av verdens byggekraner i dag er plassert i Dubai. Utbyggingsprosjektene omfatter bl. a. nye bosteds, ferie- og kontorområder på kunstige øyer utenfor kysten og langs kunstig oppbygde innsjøer. Verdens høyeste hus er også for tiden under oppføring i Dubai. Besøket vil også omfatte et besøk på Dubai Drydocks, hvor plattformen til Aker H-6 riggen er under bygging. Program her.

12.01.2007: Bygg
Rygge Storsenter reiser seg
Nytt stort kjøpesenter på 25.000 kvm reiser seg nå på Renolit-tomten mellom Moss og Rygge kommune. Senteret som åpner 8. november 2007 vil inneholde 50 butikker og kontor/servicearealer og ha ca. 750 parkeringsplasser. Eier av senteret er Aberdeen Property Investors. Utbyggingen har en verdi på 300 millioner kroner ekskl. tomtekostnadene. Arkitekt er Meinich Arkitekter AS og totalentreprenør er Veidekke ASA. Red.

11.01.2007: Høyhus
Vil bygge boligtårn på 24 etasjer
Et 24 etasjers smalt tårn med leiligheter kan bli det aller første som kommer gjennom smutthullet i høyhusplanen. Ingen hus i Oslo skal bygges høyere enn tolv etasjer. Det vedtok bystyret i fjor. Men den omstridte høyhusplanen åpnet for to unntak. Kommende Byggeprosjekter har mer.

10.01.2007: Priskonkurranse
Pris for fremragende bruk av stål i arkitektur
Stålforbundet har delt ut pris for fremragende bruk av stål i arkitektur til arkitekturstudenter ved Arkitekt- og designhøgskolen i Oslo (AHO). Med denne prisen, kalt "Excellence in the use of steel in architecture", ønsker Stålforbundet å motivere studentene i å benytte stål i arkitektur. Prisen som ble delt ut ifm utstillingen AHO Works 20. desember, består av et diplom og en gratis reise og opphold til konferansen European Steel Day 2007 som finner sted i Luxembourg i september. 
    Prisen ble tildelt Siri S. Hopperstad for prosjektet "Fra slagstøvler til tåspiss", et boligprosjekt for danserer og gartnere i Hollenderkvartalet i Oslo. Studenten har hentet sin inspirasjon ved å danse seg gjennom kvartalet. Resultatet ble en grønn passasje i form av et veksthus som leder fram til boligblokka og fortsetter vertikalt oppover sammenvevd med dansestudio, leiligheter, takhager og butikker. Utkragede leiligheter står delvis på søyler og er delvis opphengt med skråstag til et solid firkanttårn i midten. Juryen festet seg ved prosjektets originalitet, den konstruktive forståelsen, framstillingen og gjennomførbarheten. Se prosjektet her.

09.01.2007: Prosjektering av stålkonstruksjoner
Nasjonale tillegg til Eurokode 3 på høring
Forslag til nasjonale tillegg (NA) til fem deler av Eurokode 3 er nå lagt ut på høring med svarfrist 18. februar. De fem delene er NS-EN 1993 del 1-1 (allmenne + bygninger), 1-2 (brann), 1-8 (knutepunkter), 1-9 (utmatting) og 1-10 (materialvalg). Forslagene til NA kan lastes ned fra Standard Norge sin nettside "Standarder på høring" øverst i venstre meny, her: http://www.standard.no/imaker.exe?id=4003

08.01.2007: Stål
E. A. Smith kjøper Vestfold Jernlager
E. A. Smith AS i Trondheim gikk mandag inn på en avtale med familien Lauritzen gjennom deres eierselskap Kikut AS om kjøp av Vestfold Jernlager AS, som driver med salg av stål og metaller. E. A. Smith erverver 100 % av aksjene i Vestfold Jernlager. Selskapet vil være et viktig ledd i E. A. Smiths videre satsing i østlandsområdet. Aksjekjøpet medfører ingen endringer i selskapets ledelse, og virksomheten vil fortsatt drives fra selskapets lokaler på Bentsrud i Holmestrand. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

08.01.2007: Bygg
AF bygger hotell i Göteborg
AF Gruppens svenske byggvirksomhet har inngått en avtale med Hotell Opera AB vedrørende bygging av et nytt hotell i Østra Nordstan i Gøteborg, går det frem av en børsmelding. Utbyggingen har en verdi på 88 millioner svenske kroner, eksklusive moms. Kontrakten gjennomføres som en totalentreprise. Byggetid er 15 måneder med planlagt oppstart nå i januar. Kilde Hegnar.no.

07.01.2007: Stål
Systemhusproduksjon av stål i Norge !
Ordfører Jann-Arne Løvdahl jubler over muligheten for en ny større bedrift i Mosjøen. Den kan i så fall tilføre kommunen 40-50 nye arbeidsplasser. Bedriften skal produsere et nytt ferdighussystem med bruk av stålkonstruksjoner, under navnet Svanehus. Utbyggeren, et norsk-amerikansk selskap, har alt har signalisert behov et tomteareal på 15-20 dekar for å kunne etablere produksjonen i Mosjøen. Investeringene er beregnet til opp mot 60 millioner kroner. helgeland-arbeiderblad har mer.

06.01.2007: Bygg
Kjører på for fullt
Rundt 150 mann jobber nå med flyplassutbyggingen i Rygge. Nå reises veggene i terminal-bygget. Snart er taket på plass. – Vi ligger veldig godt an, sier Jan Robert Danielsen, administrerende direktør i Rygge Sivile Lufthavn, RSL. Der hvor andre klager over mildt vintervær, gir det byggeprosessen på flyplassen bare fordeler. Tempoet i utbyggingen er heller ikke blitt hindret av leveringstider på betong og andre byggevarer. Moss-avis.no har mer

05.01.2007: Arkitektur
Oppdrag i ørkenen 
Sjeik Saud i emiratet Ras Al-Khaimah vil bygge Snøhettas gigantbygg i sin nye hovedstad. Bygget på 270 000 kvm er det største arkitektene i Snøhetta noen gang har tegnet. - Det hele føles veldig rart og surrealistisk, sier prosjektleder Kjetil T. Thorsen. Bygget de har tegnet i Ras Al-Khaimah skal romme fire hoteller, konferansesenter, shoppingsenter og messehall. Det er det aller første i sjeikens nye hovedstad - midt i ørkenen. Et 45-etasjers hotell på 161 meter er en del av bygget som har form som en kobraslange. Dagbladet har mer.

05.01.2007: Bygg
Byggingen av konserthuset begynner i 2008 
I februar starter arbeidet med å rive og rydde tomta til det nye teater- og konserthuset «Kilden» i Kristansand. Deretter skal det bygges parkeringshus. Huset skal stå ferdig i 2010. Bygget blir trolig på 15.500 kvm. Byggingen av selve teater- og konserthuset tar først til i 2008. For tiden arbeides det med å oppsummere detaljprosjekteringen av diverse tekniske løsninger i bygget. Stikkord er elektronikk, ventilasjon og akustikk. Kulturhuset blir spektakulært med den bølgende veggen, strutteskjørtet (TUTU), som finske ALA Architects kalte sitt vinnerutkast. fvn.no har mer.

Prosjekteringskontroll ute på anbud
Det skal gjennomføres utvidet prosjekteringskontroll i henhold til NS 3490 for konstruksjonsberegninger av stål- og betong - delene i det nye teater og konserthuset for Sørlandet i Kristiansand. Bygget er på ca 16 000 kvm bruttoareal og har en utfordrende bygningsteknisk fasadekonstruksjon mot vest. Doffin har mer.

05.01.2007: Bygg
Enøk gjør det dyrere å bygge
Nye byggeforskrifter for å spare mer energi, fører til dyrere investeringsutgifter ved nybygg. For et hus på 160 kvadratmeter i bruttoareal, regner myndighetene med en ekstrakostnad på nesten 100.000 kroner. h-avis.no har mer.

04.01.2007: Bygg
Nytt stort kjøpesenter
Det er inngått en avtale om etablering av et kjøpesenter på ca. 26.000 kvadratmeter i samarbeide med en lokal partner. Prosjektet er beliggende i et handelsområde ....
Kommende Byggeprosjekter har mer.

03.01.2007: Offshore
Milliardkontrakter utsettes
Den planlagte nye hotellplattformen som skal installeres på feltet Ekofisk i Nordsjøen blir nå utsatt. Operatøren, ConocoPhillips kan i dag ikke si hvor lang utsettelsen blir, men bekrefter at den ikke vil installeres på feltet i 2009/2010, som opprinnelig planlagt. Dermed blir Ekofisk Hotell det tredje multimilliardprosjektet på norsk sokkel som utsettes i løpet av en måned. Også BPs prosjekter Valhall og Skarv utsettes/forsinkes.
Offshore.no har mer. Siste 06.01.2007: Prissjokk utsetter ny boligplattform på Ekofisk! Aftenbladet.no har mer.

01.01.2007: Under oppføring
FFK´s stadion tar form
Fredrikstad sin nye storstue begynner å ta form. Det pågår nå montering av rør under gressdekket. Røde og hvite seter plasseres på tribunene. Det har medgått ca. 400 tonn stålkonstruksjoner i tak og ca. 385 tonn hatteprofiler for bæring av hulldekker. Videre er det medgått 7.800 tonn betong til bjelker, søyler, tribuner og vegger samt 26.900 m2 hulldekker. Den 15. mars blir det arrangert en tema(ettermid)dag med omvisning på stadion og presentasjon av Værsteområdet med planlagte bolig og næringsbygg. Se bilder fra byggeplassen her.

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009