AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter mars 2008

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

31.03.2008 Tidsskrift
– Annonsér i Nordens største stålmagasin!
Det er den norske redaktøren av tidsskriftet Nyheter om Stålbyggnad, Kjetil Myhre, som kommer med denne oppfordringen. Neste nummer vil bl.a. inneholde norske artikler om:
• IT Fornebu: Portalbygget
• Ny oppdatert Hulldekkepublikasjon på stål Bæresystemer
• Ny revidert Stål Håndbok Del 1
• CE-merking, nye krav til levering etter EN 1090-1
• ECCS´ ståldager i Ålesund 17-19. september
"Stålbyggnad" er blitt meget godt mottatt i bransjen. Bladet distribueres gratis og er finansiert gjennom salg av annonser. Dersom annonsørene uteblir er det fare for bladets eksistens. Derfor oppfordres det nå til å støtte bladet gjennom å bestille annonseplass. Les mer om bladet og annonsepriser her. Eller skriv til kmy@standard.no

28.03.2008 Anlegg
Brukontrakt på 72 mill. til Ruukki 
Ruukki Sandnessjøen skal bygge en stålbru på 600 meter over Hudälven, 120 km nord for Göteborg. Kontrakten er verd ca. 72 millioner kroner. Den ca. 600 meter lange og 18 meter breie motorveibroen skal være ferdig levert i 2010 og Jakobsen opplyser at man er i gang med å bestille de ca. 2800 tonn stål som skal brukes, sånn at arbeidet med prosjektet vil være i gang i løpet av våren. www.helgeland-arbeiderblad.no har mer.


En fornøyd verkstedsjef Jan Hugo Jakobsen

28.03.2008 Anlegg
Går for bru på oljeplattform av stål
Det er bru tuftet på en gammel oljeplattform av stål som er den mest aktuelle brukonstruksjonen. Det er vurdert fire alternativer, deriblant to konvensjonelle bruer, men disse ble for dyre. En hengebru kommer på ca 670 millioner, mens en skråstagbru vil koste ca 620 millioner. Derfor jobbes det nå med en løsning om å flytte en utrangert oljeplattform til Mistfjorden. Denne plattformen vil bli plassert cirka midt på fjorden og korte ned hovedspennet til ca det halve. www.an.no har mer.

27.03.2008: Standardisering
NS 8405, NS 8415 og NS 8416 lagt ut på høring
Du kan nå gi din mening om nye forslag til kontraktstandarder. Det er tre standarder som er lagt ut på høring. Det skal foretas revisjon av entreprisestandarden NS 8405 kapittel III og IV (tidligere NS 3430). Nedenfor er lenke til hele standarden, men det er kun de aktuelle kapitler som skal endres. For å erstatte NS 3433 er det utarbeidet forslag til to nye underentreprisestandarder: NS 8415 og NS 8416. Last ned forslagene her:
NS 8405
NS 8415 
NS 8416 
Uttalelser og begrunnelser bes sendt Standard Norge, Postboks 242, 1326 Lysaker, innen 15. april 2008. Høringsuttalelsen kan også sendes som e-post til hju@standard.no. Red.

26.03.2008: Blokkatastrofen
Arkitektene reddet ut fra toppetasjen
Ekteparet som tegnet Fjelltunvegen 31 bodde selv i boligen. - Jeg har blitt informert om at to av våre medarbeidere har blitt reddet ut av bygningen. De er ikke fysisk skadet, og oppholder seg for øyeblikket på hoteller der det er opprettet krisemottak, sier daglig leder Tor Arne Olsen i bergensfirmaet Rambøll. www.aftenposten.no har mer.

26.03.2008: Blokkatastrofen
Byggherren: - Utenfor vår kontroll 
Byggherren som oppførte den sammenraste boligblokken i Ålesund, sier at raset er en tragisk hendelse utenfor deres kontroll. - Dette er en gigantisk utglidning som skyldes terrenget og er utenfor vår kontroll. Prosjektet hadde også bistand fra en geolog underveis, så vi har ganske god samvittighet, sier Jan Knutsen som er sjef for Rambølls kontor i Ålesund til Nettavisen. ba.no har mer.

26.03.2008: Blokkatastrofen
Nytt ras i Ålesund - blokka brenner 
Det har gått et nytt ras bak den kollapsede boligblokka i Ålesund og det brenner nå i hele nedre del av blokka. Politiet sier sjansen for å finne overlevende der er minimal. 
Politiet venter på at eksperter skal ankommet stedet. 
- Geologer er på vei, og eksperter på ruiner ankommer med politihelikopter fra Oslo. www.op.no har mer.

26.03.2008 Blokkatastrofen
Fem savnet etter at boligblokk kollapset
Fem personer var fortsatt savnet ved 7.30-tiden onsdag morgen, etter at en seks etasjers boligblokk kollapset i Ålesund natt til onsdag. Det skal være røykutvikling i de to første etasjene og brannvesenet frykter at eventuelle personer i ruinene kan bli kvalt av røyk. Fjellveggen bak blokken skal ha glidd ut og skjøvet boligblokken framover. De nederste etasjene er smadret. I tillegg frykter brannvesenet at det er en propantank i ruinene. www.vl.no har mer.

26.03.2008: Byggearealstatistikk, januar 2008
Færre nye boliger - flere næringsbygg
Det ble i januar i år igangsatt bygging av 2 611 boliger, en reduksjon på 28% sammenlignet med januar 2007. Samtidig fortsetter igangsettingen av næringsbygninger å øke. Den totale igangsettingen av bygninger i januar er på nivå med i fjor, med 963 600 m2 bruksareal. Av dette er 616 800 m2 påbegynt til andre formål enn bolig, en økning på 15,4%. Igangsatt bruksareal til næringsbygninger har hatt den største veksten, med 22%. www.ssb.no har mer.

26.03.2008 Anlegg
Tre-prosjekt falt i fisk
Statens vegvesen har trukket sitt bidrag til årets Norwegian Wood etter at en planlagt trebelagt bro over Lygrefjorden rett sør for Egersund sentrum ble for dyr. Dermed må Vegvesenet omprosjektere og mest sannsynlig bygge broen i kun betong. Eco Bygg var eneste entreprenør med anbud. Prisen deres var omtrent 50% høyere enn hva Vegvesenet hadde regnet med. Derfor blir Mølbachneset bro nå mest sannsynlig en ren betongbro. www.aftenbladet.no har mer.

25.03.2008 Signalbygg
Eiffel-tårnet får observasjonsplattform
Eiffel-tårnet i Paris får et markant tilbygg i toppen av tårnet i forbindelse med landemerkets 120 årsjubileum neste år. Tilbygget vil øke arealet i tårnet fra 280 m2 til 580 m2. Det vil også føre til en dobling av kapasitet, noe som trengs for å få ned den lange ventetiden for å se Paris fra nesten 300 meters høyde. Plattformen skal festes rundt det tredje nivået i tårnet ved hjelp av et nett av kevlar. Kilde www.vg.no. Observasjonsplattformen er designet av Serero Architectes.

24.03.2008 Signalbygg
Slik skal Dubai erobre verden
Dubais planer om å bli verdens viktigste by kjenner ingen begrensning. Kopi av Lyon, pyramidene og verdens største fornøyelsespark. Det blir beskrevet som verdens største byggeplass og som et Las Vegas på steroider. Dubai har på rekordtid blitt en internasjonal metropol med det ene prosjektet mer imponerende enn det andre. I tillegg til verdens høyeste bygning har Dubai alpinbakke med ekte snø og øyer formet som en palme. abcnyheter.no viser noen av prosjektene.

18.03.2008: Bygg
Oppsigelser i byggebransjen
Elendig nyboligsalg fører til oppsigelser i byggenæringen. Det igjen gir lavere byggepriser. Lavere temperatur i boligmarkedet fører til at flere legger boligprosjekter til side, og dette gir igjen problemer for byggenæringen, skriver Estatemedia.no. Flere og flere entreprenører merker at ordrebøkene begynner å bli slankere, og nå skal de første oppsigelsene ha begynt å komme. www.dn.no har mer.

17.03.2008 Fra Nyheter om Stålbyggnad nr. 1-08:
Tidsbesparende klikkløsning
Lindab lanserer en lettmontert byggstender, RdBX. Det er en varmgalvanisert stålstender som enkelt og effektivt låser stenderen til gulv- og til takskinnen med en klikkinnfesting. I følge Lindab vil RdBX redusere montasjetiden med ca 50 % ettersom det ikke er behov for verken verktøy eller skruer. En utstansing i steget på stenderen danner en flik. Når fliken trykkes ned mot skinnen ekspanderer stenderen som låses fast til skinnen. Lindab har mer.

15.03.2008 Fra Nyheter om Stålbyggnad nr. 1-08:
Sjølyst Arken – cruiseskip på land
Sjølyst Arken er et nytt kontorprosjekt med 13.500 m2 kontor og fellesareal på 9 etasjer. Det er Niels Torp AS som har tegnet bygget som med sin buede form kan minne om et skip. Dobbeltfasaden har glass fra gulv til tak som tar vare på sol- og støyskjerming. 760 tonn stålkonstruksjonene er prefabrikkert av Contiga AS i Kongsvinger. Bygningen er i hovedsak konstruert med runde stålsøyler og HSQ-stålbjelker for opplegg av hulldekker. Se bilder fra byggeplass her.

14.03.2008: Bygg
Fornebu Arena reiser seg
Stabæk Fotball mener å ha fått ut det beste fra alle andre arenaer når Fornebu Arena reiser seg. - Så langt har vi ikke oppdaget at vi har gjort en eneste tabbe. Vi besøkte 15-20 arenaer i planleggingsfasen, og vi mener vi har dratt det beste ut av alle, sier prosjektansvarlig sport, Arild Thorp. Ståltaket er i ferd med å legges på det som kommer til å bli Europas største innendørsarena for fotball på kunstgress. adressa.no har mer. Se bilder fra byggeplass her.

14.03.2008: Stål
Hold deg oppdatert!
På våre medlemssider Stål- og Næringslivsnytt kan du holde deg oppdatert om hva som skjer i stålbransjen hjemme og ute med nyheter om stålproduksjon, stålpriser, offshore og onshore verkstedindustri, energi og miljø osv... Nyheter denne uken er:
- Mindre import av stål
- Klimastrid i EU
- Storordre til Sunde Industri og Offshore (SIO) 
- Stålprisene stiger kraftig
- Kinas ståleksport minsket med 29% i februar
- Sterk etterspørsel etter stål
- Stålstolpe reiser seg for sikrere veier 
Stål- og Næringslivsnytt har mer.

13.03.2008: Stål
Ny utgave av NS 3420 på høring 
Høsten 2008 kommer den nye utgaven av NS 3420 Beskrivelsestekster for bygg, anlegg og installasjoner. Du kan nå gi din mening om innholdet i blant annet følgende deler som omfatter stål i bygninger:
prNS 3420 – Del PB: Stålkonstruksjoner (herunder kranbjelker, korrugerte plater, trapper, rister, rekkverk, skruer m.m.)
prNS 3420 – Del PJ: Tynnplateprofiler av stål
prNS 3420 – Del PN: Blikkenslagerarbeider
prNS 3420 – Del SL: Taktekking med plater, stein og shingel
Disse delene er nå lagt ut for høring med høringsfrister mellom 1. og 15. april. Se egen artikkel med informasjon om den nye utgaven av NS 3420 med oversikt over alle delene som er til høring, her.

12.03.2008: Anlegg
Brandangersundbrua utsatt 
Brua over Brandangersundet er utsatt med et halvt år, fordi bruavdelingen i vegdirektoratet ikke vil godkjenne tegningene. - Vi håper godkjenningen skal skje så snart som mulig, men ankepunktet så langt er at brua er for smal, og dermed sliter vi med å få godkjent detaljtegninger. Nå er det leid inn eksterne folk for å se på tegningene, sier prosjektleder for fylkesveiprosjektet, Aril Hanekamhaug. www.nordhordland.no har mer.

10.03.2008: Stål
Sterk etterspørsel etter stål
Etterspørselen etter stål er ventet å forbli høy fremover, i hvert fall det første halvåret. I stålindustrien ser situasjonen ut til å være temmelig sterk, ifølge Ian Christmas, generalsekretær i Det Internasjonale Instituttet for Jern og Stål (IISI). Stål- og Næringslivsnytt har mer.

07.03.2008: Anlegg
Sikrer Briskeby-tak
- Det skal ikke være tvil om at den takkonstruksjonen som skal monteres på Briskeby er sikker. Publikum skal ferdes trygt på stadion, fastslår Erik Stensrud, daglig leder i Briskeby Gressbane AS og Briskeby Eiendom 1, som er byggherrer for HamKams nye fotbllarena. Etter at det ble reist tvil om takkonstruksjonen er sikker, har byggherrene bestemt at det skal kontrolleres av en nøytral instans. www.ostlendingen.no har mer.

06.03.2008: Anlegg
40 tonn heist på plass 
250 tonn vil Kaldvell bru veie når alle fem delene er på plass. I går ble den første seksjonen på 40 tonn heist ned på vestsiden over Kaldvellelva. -For å holde dette populære turområdet mest mulig uberørt av motorveien, skal det monteres ei bru av stål over Kaldvell, forklarer Lars Gunnar Nag i veibyggerselskapet Agder OPS. Totalt vil brua være på 120 meter, men selve stålbuen vil være 93 meter lang. www.agderposten.no har mer.

04.03.2008: Bygg
Har ventet to år på SINTEF-svar 
Husprodusenten Svanehus har ventet i snart to år på godkjenning fra SINTEF. Planene for ny fabrikk i Vefsn har dermed stått i stampe. Ole Morten Lønli i Svanehus AS mener at tålmodigheten er strukket til bristepunktet. Han beklager meget sterkt alle forsinkelsene. Etter han syn har behandlingen eller mangel på behandling i SINTEF vært meget kritikkverdig. Dette har han også meldt til konsernledelsen i SINTEF. helgeland-arbeiderblad har mer.

04.03.2008: Bygg
OL-vinner åpner fabrikkutsalg
Det tidligere skøyteesset, Ådne Sønderål, vil åpne et gedigent fabrikkutsalg for merkeklær. Senteret som vil bli på 12.000 kvadratmeter og inneholde 26 butikker, skal bygges ved... Kommende byggeprosjekter har mer.

04.03.2008: Byggearealstatistikk. Endelige tall, 2007
Over 10 millioner kvadratmeter igangsatt
I løpet av 2007 ble det totalt igangsatt bygging av 10 049 000 kvadratmeter bruksareal viser endelige tall. For å finne et tilsvarende høyt nivå må man tilbake til toppåret 1986. Sammenlignet med toppåret 1986 er nå igangsatt bruksareal til andre formål enn boliger, i hovedsak næringsbygg, det høyeste som noen gang er registrert. Igangsatt bruksareal til bolig er imidlertid vesentlig lavere. SSB har mer. 

01.03.2008: NOEN FÅ PLASSER IGJEN. FLY FRA RYGGE
Studiereise til Athen 
Norsk Forening for Stålkonstruksjoner arrangerer studietur til Athen 5-8. juni. Det vil bli besiktigelse av Olympiaparken OAKA som er kjent for spektakulær arkitektur av stjernearkitekten Santiago Calatrava, samt besøk til Olympiakos nye fotballstadion. Athen ligger i et jordskjelvutsatt område og studieturen inkluderer et miniseminar på Universitet i Athen om design og dimensjonering mhp jordskjelv. Program her.

 

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009