AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter mai 2008

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

28.05.2008 Arkitektur
Nytt nummer av Stålbyggnad
Stålbyggnadsinstitutet (SBI) utgir magasinet "Nyheter om Stålbyggnad" i samarbeid med Norsk Stålforbund. Nå har nummer 2-2008 av tidsskriftet kommet. Temaer denne gang er:
- O2 Arena i London
- Kraanspoor (forsidebildet), Amsterdam
- CE-merking av stålprodukter
- ECCS Annual Meeting 2008, Ålesund
- Minitema: Offshore 
  med bl.a. boligmoduler og vindmøller til havs
- Moderne stålbroer
- Energibesparende plater
- "Stål gör det möjligt" med presentasjoner av 
  stålbyggnadsprosjekter i Norge og Sverige 
"Nyheter om Stålbyggnad" er Nordens største tidsskrift innen stålbyggnadsbransjen. Bladet utgis GRATIS. Tegn deg som abonnent HER og vi sender deg bladet kostnadsfritt. Red.

27.05.2008: Bygge- og anleggsvirksomhet, ordrestatistikk, 1. kvartal 2008
Færre nye næringsbygg
Etter et rekordhøyt nivå i 2007 sank tilgangen på nye næringsbygg i 1. kvartal 2008. Den sterke veksten i verdien av entreprenørenes beholdning av nye næringsbygg har dermed flatet ut. Verdien av bedriftenes beholdning av andre nybygg enn boligbygg, i hovedsak næringsbygg, ligger fortsatt på et høyt nivå. www.ssb.no har mer.

27.05.2008: Bygg 
Byggeboom i Harstad 
Det bygges eller planlegges et 20-talls byggeprosjekter i Harstad. Foruten Coop Nords store planer om en utvidelse av kjøpesenteret for nesten 400 millioner, skal det investeres i prosjekter for rundt en halv milliard kroner. Kommende Byggeprosjekter har mer.

26.05.2008 Stål 
Verdens stålproduksjon økte med 5,6%
Verdens produksjon av råstål, for de 66 landene som rapporterer til The International Iron and Steel Institute (IISI), endte på 116.4 millioner tonn i april. Dett er 5.6% høyere enn samme måned for ett år siden. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

23.05.2008 Arkitektur
Snøhettas nye gigantprosjekt
Som en bauta kledd i rustfritt stål skal Saudi-Arabias nye kulturbygg rage majestetisk over det nakne ørkenlandskapet utenfor oljebyen Dharan. Prosjektet er anslått å koste over to mrd kroner. Bygget er på 45.000 m2 og vil rage 60 meter over bakken. Det vil inneholde en stor teater- og konsertsal med 1000 sitteplasser, et museum, et bibliotek, en utstillingssal og Saudi-Arabias første offentlige kino. www.nettavisen.no har mer.

22.05.2008 Stadion
Mot stadionløsning for SIF
Strømsgodset har tatt et steg nærmere nytt stadion på Sundland. Drammens Tidende presenterer i dag de splitter nye skissene til arkitekt Kjell Kosberg. For en måned siden satte han seg med for å tegne et mindre stadion da Strømsgodset og Rom Eiendom ikke maktet å bli enige om de opprinnelige planene. De nye tegninger viser det nye anlegget litt mindre, men arenaen skal fortsatt ha 12.000 sitteplasser. www.dt.no har mer. Flere kommende byggeprosjekter her.

22.05.2008 Anlegg
De nye Bommestad-bruene snart klare 
Onsdag ble midtelementet på 62 tonn løftet på plass på den ene av to bruer over Lågen. Dermed er det kontakt mellom ny E18 nord og syd for elven. - Dette var en av de mest krevende operasjonene i forbindelse med bygging av bruene. En utfordring å få den store stålkonstruksjonen ut på pongtonger i elven, og så å få løftet den nøyaktig på plass, sier produksjonssjef Geir Skåland. www.op.no har mer. 

22.05.2008 Entreprise - Levering av konstruksjonsstål 
Bjørvikaprosjektet - Østre tangent
Åpen anbudskonkurranse: Levering av plater i stålsort S355N, tykkelse 8 - 40 mm, ca 730 tonn- plater i stålsort S355NL, rør i stålsort... Stål- og Næringslivsnytt har mer.

22.05.2008 Bygg
KLP-bygget i rute 
Klageprosessen ifm bystyres omreguleringsvedtak i Bjørvika påvirker ikke fremdriften av KLP-bygget. –Grunnarbeidene har gått etter planen og bygget er i rute, sier adm. direktør Paul E. Lødøen i Oslo S Utvikling. Det nye hovedkvarteret til finanskonsernet KLP, ved siden av PWC-bygget, er på cirka 25 000 m² og vil ha 11 etasjer med plass til 600 medarbeidere. Bygget er konstruert med stål bæresystem og hulldekker som etasjeskillere. Kilde www.osu.no.

22.05.2008 Offshore
Bygger verdens første flytende vindmølle
StatoilHydro skal bruke 400 millioner kroner og bygge verdens første fullskala flytende vindmølle. Den skal rage 65 meter over havoverflaten ei mil utenfor Karmøy. Oppstart for den flytende møllen er planlagt til høsten 2009, og dette blir en pilot av det såkalte HyWind-prosjektet. StatoilHydro har utviklet HyWind basert på flytende betongkonstruksjoner kjent fra Nordsjøen. www.aftenbladet.no har mer.

21.05.2008 Arkitektur
Dette kan bli nye Oslo S 
Oslo S kan bli en av Europas mest moderne kollektivknutepunkt. Fire arkitektgrupperinger har utarbeidet forslag til hvordan Oslo S kan se ut i fremtiden. Går alt etter planen kan ombyggingen starte i 2013. Rom Eiendom ønsker å erstatte den brune kolossen med en ny togstasjon. Rom Eiendom er NSBs eiendomsselskap og står for finansieringen av prosjektet. Selskapet planlegger å bruke flere milliarder kroner på prosjektet. www.tv2.no har mer.

21.05.2008 Byggearealstatistikk, 1. kvartal 2008
Flere kontor- og forretningsbygg
I 1. kvartal 2008 ble det registrert igangsatt bygging av 1 234 000 m2 bruksareal til næringsbygninger, 12,6% mer enn på samme tid i fjor. En tredjedel av arealet er kontor- og forretningsbygninger. Hytteutbyggingen er også rekordstor og økte med 35% sammenlignet med samme periode i fjor. Boligbyggingen faller med 24% sammenlignet med første kvartal i fjor. Av påbegynte byggeprosjekter er det 39% færre blokk-
leiligheter og 22% færre rekkehus, kjedehus og andre småhus. www.ssb.no har mer.

20.05.2008 Offshore
Bygger verdens største offshore vindmøllepark 
Et av Storbritannias største energiselskap, Scottish & Southern Energy har bekreftet planene om bygging av en 504 megawatt stor offshore vindmøllepark. Det blir verdens største og skal bygges 25 km utenfor kysten av Suffolk. Parken skal være fullt utbygd i 2011. 140 turbiner vil bli plassert på stålkontruksjoner på om lag 30 meters vanndybde. www.klimafokus.no har mer.

20.05.2008 Anlegg
Storkontrakt signert
Kontraktsigneringen av brukontrakten på Smaalenene bru ble markert i Askim, fredag 16. mai. Det var den tyske entreprenøren Bilfinger Berger som trakk det lengste strået i anbudsrunden og fikk kontrakten til drøye 172 millioner kroner. Smaalenene bru bygges som en skråkabelbru. www.vegvesen.no har mer.

19.05.2008 Bygge- og anleggsvirksomhet, produksjonsindeks, 1. kvartal 2008
Fremdeles høy bygge- og anleggsaktivitet
Bygge- og anleggsproduksjonen steg med 0,5 prosent fra 4. kvartal i fjor til 1. kvartal i år, viser sesongjusterte tall. Det er anleggssektoren som bidrar til veksten, mens byggeaktiviteten viser en liten nedgang inn i 2008. Etter en sterk vekst i anleggsproduksjonen gjennom 2006 og inn i 1. kvartal 2007 gikk aktiviteten noe ned i siste halvdel av fjoråret. I årets første kvartal steg imidlertid anleggsproduksjonen kraftig igjen. www.ssb.no/bygganlprod/ har mer.

16.05.2008 Offshore
Norsk Offshoredag 2008 - et must
Norsk Offshoredag er et must for alle som arbeider med offshore konstruksjoner, og som vil holde seg oppdatert om hva som skjer på norsk sokkel og internasjonalt i dag og i framtiden innen energisektoren. Årets hovedtemaer er:
• Norsk og internasjonal olje- og gassindustri,
• Miljø, laster og sikkerhet
• Nye Energiformer og løsninger
Norsk Offshoredag avholdes 29. mai. Program her.

15.05.2008 Anlegg
Presentasjon av nye Holmenkollen
Holmenkollen vil bli erstattet av en ny stålkonstruksjon som en del av ombyggingen av anleggsområdet. Detaljtegninger av hopptårnet er underveis. Aktuell stålmengde er estimert til 630-870 tonn stål med hovedsaklig fasthet S460. Monteringsforbindelser vil bli skrudde der dette er mulig, men det kan også påregnes monteringssveiser. Det vil bli lagt stor vekt på overflatebehandlingen. Byggherren inviterer stålentreprenører til en presentasjon av prosjektet, mandag 26. mai kl. 10 hos Norconsult i Sandvika. Les mer her.

14.05.2008 Stål
13-åringer jobber for Telenor i Bangladesh 
I en dokumentarfilmen som sendes i det svenske dokumentarprogrammet «Uppdrag Granskning» i kveld, avdekkes det at barn ned i 13-årsalderen jobber på fabrikken til Confidence Steel i Bangladesh for 50 øre timen. Fabrikken produserer mobilmaster for Ericsson og Telenor. Stålet rustbeskyttes i 500 graders flytende sink i kar som står helt åpne uten noen form for utlufting eller beskyttelse av arbeiderne. www.db.no har mer.

10.05.2008 Anlegg
- Kollen vil ikke svaie
Arkitekt Bjørn A. Ardø frykter at ovarennet i den nye Holmenkollen vil bli utsatt for så kraftige svingninger på grunn av stålets egenfrekvens at det kan bli vanskelig å avvikle hopprenn der når bakken står klar til VM i 2011. Hans påstand avvises av ingeniøren som har foreslått stålkonstruksjonen, og som nå er engasjert av Norconsult som fagansvarlig for prosjekteringen av tilløpskonstruksjonen. www.tu.no har mer.

09.05.2008 Industri-bolig
Enorm boligfabrikk på Rudskogen 
100 medarbeider og 600 boenheter i året er målet når Faktor Industrier AS har startet byggingen av en boligfabrikk like ved Rudskogen i Rakkestad. Fabrikken blir liggende på et 400 måls industriområde og det investeres 250 millioner kroner. I fabrikken skal fremtidens miljøvennlige byggemoduler fremstilles. Bygget oppføres med stålkonstruksjonene levert av Metacon. www.f-b.no har mer.

08.05.2008 Offshore
Leverandørene lukter milliardoppdrag 
Norsk leverandørindustri jubler over mulige storoppdrag på Ekofisk. Aker Stord og Verdal kan få kontrakten på de fire stålplattformene til utvidelsene på Nye Ekofisk. Etter at ConocoPhillips onsdag presenterte fortsettelsen på Ekofisk-eventyret, brer jubelen seg i norsk leverandørindustri. Både Aibel og Vetco har forventninger om å være med i kontraktsrunden. www.aftenbladet.no har mer.

07.05.2008 Anlegg
Fire pristilbud på Kveøybrua 
Det kom inn fire pristilbud på bygging av Kveøybrua. Mesta har det laveste anbudet som ligger på 89 millioner. Det høyeste ligger på 116 millioner kroner. Kveøyforbindelsen er ein vei- og bruforbindelse som skal knytte Kveøya i Kvæfjord i Troms sammen med Hinnøya. Veien er til sammen 2010 meter, samt Kveøybrua på 370 meter. Brua blir ei stålkassebru med seilingshøyde 10 meter. www.ht.no har mer.

Anleggsarbeidene er igangsatt

07.05.2008 Stålgrossist
Økte stålpriser
Både økte råvarepriser og økt etterspørsel i det internasjonale markedet resulterer i prisøkning på enkelte stålvarer, skriver Norsk Stål i sin markedsrapport nr. 2. Norsk Stål opplever nå at prisene virkelig er i ferd med å skyte fart midt i inneværende kvartal langt utover det som var forventet. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

06.05.2008 Offshore
DNV oppdaterer stålstandard
Det Norske Veritas har revidert standarden for stålkonstruksjoner offshore. Endringene går i hovedsak ut på en forbedret metode for å beregne utmattelse. Standarden DNV – R – C203 som er grunnlaget for Norsok-standarden og ISO 19902 oppgraderes fordi DNV har utviklet og forbedret metodene for utmatning av stålkonstruksjoner. Oppdateringen vil gi mer kostnadseffektive konstruksjoner. www.tu.no har mer.

06.05.2008 Stålgrossist
Stålsetter seg for fremtiden
I et anonymt lite murhus bak Lidl på Lierstranda sitter 16 personer i Nordic Intertrade, Nordens eneste ståltraderfirma, og handler stål for milliarder av kroner. Hvert år kjøper traderne rundt 500 000 tonn med stål fra alle verdens hjørner og selger det videre til kunder i Vest-Europa. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

06.05.2008 Skulptur
Vant med vann-kunst
Drammenserne vil i 2011 kunne nyte synet av nok et kunstverk av stål i sentrum ifm fornyelsen av Strømsø torg til 200-årsjubileet. Juryen fikk inn over 110 forslag til utsmykningen, men det var William Pyes "Waterrice" som stakk av med seieren. Skulpturen består av vann og høypolert stål, som formmessig er satt sammen av tre geometriske figurer: Kvadrat, trekant og sirkel. www.dt.no har mer.

06.05.2008 Bygg
Sykehotell på lager
Byggingen av sykehotellet ved Radiumhospitalet ble stoppet da det viste seg at prosjektet ikke var vedtatt verken av styret ved Radiumhospitalet eller Helse Sør-Øst. Som en følge av dette ligger 1.500 tonn med ferdige betongelementer på lager hos Contiga i Stjørdal. Da stopporden kom var også 5 tonn stålkonstruksjoner produsert ved Contiga i Åsnes. Kild t-a.no

05.05.2008 Bygg
Tsjernobyl-verket pakkes inn i stål
22 år etter katastrofen ved atomkraftverket i Tsjernobyl i Ukraina skal det bygges et nytt skall rundt kraftverket som består av en 100 meter høy stålbue. Det skal holde på strålingen i minst 100 år. Skallet skal i årene fremover erstatte den gamle «sarkofagen» i betong og bly som ble oppført i all hast etter at den fjerde reaktoren eksploderte syv minutter på halv to, natt til 26. april 1986. www.bt.no har mer.

03.05.2008 Anlegg
Kubisk ved Høse
Utkastet ”Rammer” skal realiseres som Høse-bru. Brua er en stålkonstruksjon kledd med mørkt tre på innsiden. Arkitektene bak brua er Sami Rintala og Dagur Eggertsson. Utslagsgivende for avgjørelsen er tilbakemeldinger fra publikum og den gode dialogen med råd for funksjonshemma, samt det økonomiske aspektet. www.suldalsposten.no har mer.

02.05.2008 Bygg
Fryktet skoletaket skulle kollapse
Takkonstruksjonen ved Vestre Trysil skole må skiftes ut eller forsterkes med ståldragere. Rektor Gry Nordli truet med å stenge skola i vinter av frykt for kollaps etter å ha observert at limtredrageren i taket på gymsalen hang. Tre av limtrebjelkene som holder oppe inngangshallen og gymsalen har store, langsgående sprekker. Den ene drageren kan man se tvers igjennom. www.nrk.no har mer.

 

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009