AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter desember 2007

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

 

21.12.2007: Anlegg
Stor bru-interesse
Åtte firmaer lukter på muligheten for å bygge Smaalenene bru over Glomma. Anbudsfristen for brua er 5. februar. Først da vet Statens vegvesen eksakt hvor mange tilbud som kommer. Men delprosjektleder Jørn Pettersen har god magefølelse. – Jeg har godt håp om at vi får en skikkelig tilbudskonkurranse. Vi hører om flere firmaer som har litt dårlig ordrereserve, sier han. Kommende byggeprosjekter har mer.

20.12.2007: Bygg
Stor interesse for å bygge ny skøytehall
Mange har allerede meldt sin interesse for å levere anbud på byggingen av ny flerbrukshall i Sørmarka i Stavanger. Anbudsfrist er 29. januar. – Vi fryktet at det i en tid med et opphetet marked skulle være minimal interesse. Den frykten er gjort til skamme, sier styreleder Per A. Thorbjørnsen i Sørmarka flerbrukshall IKS. Sørmarka flerbrukshall skal bestå av bl. a. skøytebane, curlingbane og klatrevegg. Bygningen av betong og stål får en bredde på 103 meter og lengde på 186 meter. Kommende byggeprosjekter har mer.

19.12.2007: Anlegg
Veidekke bygger broer i vestre Sverige
Veidekke Construction, Gøteborg, skal levere to parallelle broer i fem spenn over Sørkilen i vestre Sverige (i nærheten av Strømstad). Den totala brolengden er 182, 8 meter per bro. Broene konstrueres med I-bjelker i stål som samvirker med betongbanen. Ytterligere broer er under prosjektering. Kommende byggeprosjekter har mer.

19.12.2007: Bygg
Baderomsmoduler godkjent
Hvert år monteres flere tusen baderomsmoduler i norske bygg. For to år siden var ingen av de prefabrikkerte baderomsmodulene på markedet i Norge testet og godkjent. Nå har fem produsenter fått SINTEF Byggforsk Teknisk Godkjenning for sine produkter. Dette skriver SINTEF Byggforsk i en pressemelding i dag. Parma prefabrikkerte baderomsmoduler er en av de godkjente modulene. De ferdig innredede badene plasseres som separate enheter inne i bygningen.


Parma baderomsmodul

18.12.2007: Danske arkitekter vinner igjen
«Buen» blir Mandal kulturhus
Arkitektkonkurransen om et nytt kulturhus og en disposisjonsplan på Nedre Malmø i Mandal er vunnet av det danske arkitektfirmaet 3xN Arkitekter. Det ble offentliggjort torsdag ettermiddag da Mandal bystyret ble satt. Utgangspunktet i 3XN’s forslag er et grønt teppe, som skyves opp og gir plass til kulturhuset som på den måten blir integrert i landskapet. fvn.no har mer.

17.12.2007: Økonomi
Investeringsrekord i 2008
Norske bedrifter vil i 2008 øke sine investeringer med ytterligere åtte prosent i forhold til toppåret 2007. Hele 120 milliarder kroner går til oljesektoren, men stadig flere bedrifter satser utenfor landets grenser. Også innen utbygging av næringseiendom og nye kjøpesentre satses det voldsomt. I 2008 skal det bygges hele 260.000 kvm med nye kjøpesentre. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

14.12.2007: Stål
Nytt nummer av Nyheter om Stålbyggnad
Stålbyggnadsinstitutet (SBI) utgir magasinet "Nyheter om Stålbyggnad" i samarbeid med Norsk Stålforbund. Nå har nummer 4-2007 av tidsskriftet kommet. Tema denne gang er arenaer. 
- Wembley Stadium – on the road to Wembley 
- Swedbank Arena – nummer ett i Norden
- ABB Arena i Västerås
- Fotbollsarenan i Göteborg
- Swedbank Stadion Malmö 
- Inomhusarenor i stål – utmaningar och möjligheter 
- Malmö Arena – takkonstruktion utöver det hela 
- Fornebu Arena
- Fredrikstad stadion
Faglige temaer for konstruktøren og utførende:
- Ny utførelsesstandard: Konsekvenser for stålentrepr.
- Certifiering av stålkonstruktörer 
- Kvalitetskrav ved sveisning og krav til sveisepersonell
Bladet kan du lese eller laste ned HER

14.12.2007: IT
Partnerskap mellom Arcelor Mittal og Tekla
Tekla har signert en internasjonal partnerskapsavtale med verdens største stålprodusent, Arcelor Mittal. Formålet er å hjelpe arkitekter, ingeniører og konstruktører verden rundt til å optimalisere sin bruk av stål. De første som vil dra fordel av avtalen er Teklas kunder som konstruerer og fabrikkerer stålkonstruksjoner. Tekla Corp. har mer.

13.12.2007: Holmenkollen
Bystyrevedtak utelukker ikke vinnerutkastet
Bystyret i Oslo besluttet onsdag 12.12 at ny storbakke i Holmenkollen skal gjennomføres i form av rehabilitering av dagens bakke. Hva som ligger i ordet "rehabilitering" er imidlertid ikke presisert.
Opplysninger NAL har innhentet tilsier at rehabiliteringen må innebære at hele tilløpskonstruksjonen inkludert tårnbygget må rives. De store besparelsene ligger i unnarennet, da masseforflytningene reduseres vesentlig og en stor del av dagens tribuner og infrastruktur kan beholdes. Etter NALs mening åpner dette vedtaket for å engasjere vinnerarkitektene JdS med sikte på å realisere de vesentlige elementer i "Holmenkollen Fyr", så langt dette er mulig innenfor den nå fastsatte kostnadsramme på 900 millioner kroner for hele utbyggingen. Kilde arkitektur.no 

13.12.2007: Holmenkollen
Kritisk til Kollen-renoveringen 
Den belgiske arkitekten Julien De Smedt, som vant konkurransen om å tegne «Nye Holmenkollen», er kritisk til at Holmenkollen nå bare skal renoveres fordi:
*Utkastet for renoveringen vil ta for lang tid til å få tegnet, studert og kalkulert. Tiden er hovedfaktoren i dette prosjektet. 
*Den eksisterende bakken er full av asbest og renovasjonskostnadene vil derfor kanskje bli større enn å rive og bygge nytt.
*Dagens tårn er dessuten i veldig dårlig forfatning og langt under dagens standarder. Heisen er upraktisk og er slik at man må ta trappen for å komme helt til topps.
*Fasilitetene er nesten en ruin og trenger omfattende forsterkninger for at det kan bygges ut ytterligere.
*Det vil være vanskelig om ikke umulig å nå et K-punkt på 117 meter med dagens form på bakken. finnmarkdagblad.no har mer.

12.12.2007: Holmenkollen
Tror fortsatt på innebygd bakke
Rehabilitering av dagens Holmenkollbakke stopper ikke mulighetene for at bakken blir bygd inn i stål og duk. - Vi kan bygge vårt overbygg uansett bakke, så bystyrets vedtak berører oss ikke veldig, sier sivilingeniør Øystein Løset, dr. techn. Olav Olsen. Sammen med Hallmaker og Siv.ing. Arne Vaslag representerer han hjernene bak takkonstruksjonen for Holmenkollen. TU har mer.

12.12.2007: Byggarealstatistikk, oktober 2007
Færre boliger, men flere næringsbygg
Fra januar til oktober i år ble det igangsatt bygging av 26 746 boliger, 2,9 prosent flere enn på samme tid i fjor. Igangsatt bruksareal til bolig har i årets ti første måneder økt med 5,1 prosent, til nær 3,4 millioner kvadratmeter. I oktober ble det igangsatt bygging av 3 179 boliger, en nedgang på 11,3 prosent sammenlignet med oktober 2006.
Størst vekst til næringsformål
I løpet av de første ti månedene i år er det igangsatt bygging av 3,4 millioner kvadratmeter bruksareal til næringsformål. Dette er en økning på 19,2 prosent sammenlignet med de ti første månedene i 2006.

12.12.2007: Holmenkollen
- Holmenkollen Fyr må realiseres
Holmenkollen Fyr har blitt synonymt med hele Holmenkollutbyggingen, selv om det i realiteten er snakk om en utbygging som også omhandler skianlegg, infrastruktur og mye mer. Holmenkollen Fyr dreier seg om øvre del av overrennet og tårnkonstruksjonen, da er det dumt å gi denne delen skylden for at utbyggingen av hele anlegget blir dyrt, sier diplomingeniør Florian Kosche, mannen bak vinnerkonseptet. TU har mer.

12.12.2007: Fjøs-raset
Takstoler kollapset på gigantfjøs
To to-tonns takstoler av stål falt ned under bygging av Oppdals største fjøs i oktober. Orkla Entreprenør er i hardt vær etter episoden, som til alt hell skjedde etter arbeidstidens slutt. avisa-st har mer.

11.12.2007: Holmenkollen
- Ingen er for rehabilitering
I morgen bestemmer bystyret hvor mye penger Oslo kommune vil bruke på Holmenkollen. Alt tyder på at resultatet blir rehabilitering av nåværende bakke, noe Norsk stålforbund reagerer sterkt på. - Det er ingen ingeniører eller arkitekter som fra et faglig synspunkt er for å pusse opp den gamle bakken, sier daglig leder i Norsk stålforbund, Kjetil Myhre. Han har i alle fall ikke snakket med noen som ser fordelen ved å ikke bygge nytt, med tanke på alt arbeidet som likevel må til for å oppgradere bakken tilfredsstillende. - Dette er jo Norges viktigste signalbygg ute i verden. Da er det ikke hopprennet som er det viktigste, men at bakken er et blikkfang. tu.no har mer. 

11.12.2007: Terrasse-raset
Monteringsfeil ga terrasseras 
Tre terrasser, hver på seks tonn, løsnet og raste på et Obos-bygg under oppføring i Konows gate i Oslo fredag 30. nov. De var prosjektert for å henges opp med strekkstag. Noen få av de øverste terrassene ble imidlertid montert med støttestag på undersiden i stedet, noe det sannsynligvis ikke var prosjektert for. I følge TU er det mest sannsynlig er det en dårlig sveis som har utløst raset, men det kan også være en bolt som har arbeidet seg ut fra et ledd. tu.no har mer.

10.12.2007: Miljø
Alsvåg Plater tar miljøgrep
For å tilfredsstille fremtidige krav fra myndigheter og byggenæringen vil Alsvåg Plater slutte å produsere produkter med PVC-baserte lakker fra 2008. Bedriften ser hele tiden at det er et større fokus på miljøvennlighet og ”grønne” produkter. Dette er et viktig tema, og de har derfor bestemt seg for å satse mer miljøvennlig. alsvag.no har mer.

10.12.2007: Nybygg
”Forurensingsfri” forskningsstasjon
Princess Elisabeth bygges på Dronning Maud Land i disse dager. Stasjonen er resultatet av et belgisk regjeringsinitiativ for å markere det internasjonale Polaråret 2007-2008. Forskningsstasjonen forsynes med energi fra vindmøller og solceller. For å isolere optimalt mot den ekstreme kulden (ned til – 40 grader C), vil stasjonens vegger bestå av 9 lag: rustfritt stål, et silikonbasert vanntett lag, et lag av limt granlaminat, etc. teknologiforlaget.no har mer.


Princess Elisabeth forskningsstasjon

09.12.2007: Nybygg
Etableringsklar tysk gigant 
Den tyske byggevaregiganten Bauhaus forhandler om å få etablere seg med et varehus på 23 000 kvadratmeter grunnflate. Kommende byggeprosjekter har mer.

07.12.2007: Rådgivende ingeniør
Sweco og Cowi på kjøper´n
Sweco Grøner kjøper Opticonsult i Bergen, Vestlandets største rådgivende ingeniørfirma. De tar dermed over 160 ansatte. Opticonsult tilbyr tjenester innen tradisjonelle bygge- og anleggsområder. Sweco Grøner kjøper også Tveiten Rådgivende Ingeniører i Seljord i Telemark med 29 ansatte. Tveiten har stor kompetanse innen VA, bygg og tekniske installasjoner. 
Forrige måned ble det klart at COWI overtar det rådgivende ingeniørfirmaet OptiKon i Fredrikstad. Firmaet har 22 ansatte og arbeider innen bygge- og maskinteknikk, olje, gass og industri i Norge og i utlandet. COWI overtar også RIE Notodden med 160 ansatte. Firmaet leverer tradisjonelle rådgivertjenester innen elektroteknikk samt belysning, energi og prosjektledelse. RIF har mer.

06.12.2007: Holmenkollen
- må ikke bli noe oppussingsprosjekt
Dersom leder av bystyrekomitéen for idrettssaker, Rune Gerhardsen, får gjennomslag for sitt syn, vil det likevel bli bygget ny bakke basert på Holmenkollen Fyr men i en noe mindre utgave. - Jeg synes det er en festlig løsning. Det viktigste nå er at bakken skal bygges ordentlig. At dette ikke blir noe oppussingsprosjekt, men at det blir en ny bakke, men i den gamle aksen, sier Rune Gerhardsen. nrk.no har mer. Det avholdes Temakveld om Holmenkollen 12. desember, samme dag som avgjørelsen faller. Program her.


"Nye Holmenkollen Fyr"

05.12.2007: Bok
Sent ute med årets julegaver?
Boka "Skaperevne og Initiativ" er en jubileumsbok som beskriver utviklingen i byggenæringen fra 1905 og frem til i dag. Boka som er rikt illustrert, er skrevet av Per Helge Pedersen og Øyvind Steen. Boka er både inspirerende og informativ for alle som er knyttet til den omfattende byggenæringen. Hva med å kjøpe boka som julegave til dine kollegaer, dine ansatte og/eller dine forretningsforbindelser? Les mer her.

04.12.2007: Anlegg
Milliardkostnader om kreosot forbys
EU skal om drøyt et år bestemme seg for om de vil forby kreosot. I Sverige som er en storforbruker av kreosot, har man allerede begynt å se på konsekvensene. Dersom Banverket må bytte ut alle impregnerte jernbanesviller kommer det til å koste 25 milliarder svenske kroner. Også energiselskapene kan bli hardt rammet økonomisk. Titusenvis av impregnerte elstolper må skiftes ut med stålstolper. Men det er ikke for ingenting at EU-kommisjonen vil forby kreosot. Stoffet inneholder flere kreftfremkallende stoffer og kan dessuten øke risikoen for fosterskader. dn.se har mer.

04.12.2007: Nybygg
Bygger Midt-Norges største kjøpesenter
Skanska signerte mandag avtalen om å bygge kjøpesenteret Amfi Steinkjer. Kontrakten har en verdi på 400 millioner kroner. Kommende byggeprosjekter har mer.

03.12.2007: Holmenkollen
Fortsatt usikkerhet rundt Holmenkollen
Både SV og Venstre vil ha en rekke avklaringer før de bestemmer seg for hvilke bakker som skal bygges hvor i Kollen-anlegget. Byrådet foreslo torsdag å ruste opp dagens Holmenkollbakke som storbakke og bygge normalbakke i Midtstuen. Arbeiderpartiet vil bygge en helt ny Holmenkollbakke i tråd med vinnerutkastet fra arkitektkonkurransen, selv om det vil bli dyrere. nrk.no har mer. Det avholdes Temakveld om Holmenkollen 12. des, samme dag som avgjørelsen faller. Program her.


"Nye Holmenkollen Fyr"

03.12.2007: Nybygg
Skanska bygger kontorbygg for Hydro
Skanska har inngått kontrakt om bygging av et nytt kontorbygg i tilknytning til Hydros hovedkontor på Vækerø, utenfor Oslo. Kommende byggeprosjekter har mer.

01.12.2007: Arkitektur
«Dette skal bli Oslos tøffeste bygg»
Foreløpig er det bare ett bygg i Barcode-rekken i Bjørvika. Men flere oppsiktsvekkende bygg ligger klare på tegnebrettet - når politikerne får bestemt seg. Snøhetta vil reise et spektakulært "isfjell". Arkitekt Marianne Sætre i Snøhetta bekrefter at de satser på å lage et bygg som vil bli lagt merke til. - Dette skal bli Oslos tøffeste bygg. Vi har vært opptatt av å gi det en skulpturell kvalitet og at det skal gi noe tilbake til omgivelsene, sier hun. En glass-slisse med roterende form skal gi lys inn i bygningen og gir nok assosiasjoner til en bresprekk. Over "bresprekken" er huset på sitt laveste, kun 12 etasjer, på grunn av krav om siktlinjer fra Grünerløkka. På det høyeste, inn mot Oslo S, rager det 16 etasjer. aftenposten.no har mer.

 

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009