AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter desember 2005

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden

14.12.2005: Pressemelding
Haironville Norge og BF-Plateprofiler blir
Haironville Norge kjøper virksomheten til BF-Plateprofiler på Kløfta. Haironville Norge er eid av ARCELOR, et av verdens største stålkonsern med 250 mrd kroner i omsetning og 100.000 ansatte. I tråd med ARCELOR’s Branding Policy blir Haironville Norge’s navn, ved årsskiftet, endret til Arcelor Construction Norge og BF-Plateprofiler’s virksomhet blir integrert her. Arcelor Construction Norge’s kunder vil merke liten forskjell fra tidligere samarbeid med BF-Plateprofiler og Haironville Norge. Her er det ”business as usual” sier Knut Helle, area manager Scandinavia og adm. direktør for Arcelor Construction Norge. Haironville Norge AS og BF-Plateprofiler AS er betydelige aktører innenfor tak- og vegg- produkter av stål og aluminium til industri, landbruk, forhandlere og byggevarehandelen. Les hele pressemeldingen her.

14.12.2005: Godkjenningsordningen
Scanbridge "Godkjent for utførelse"  
Markedsleder innenfor stålbruer på det norske og svenske markedet, Scanbridge AS i Sandnessjøen, ble den 10. desember "Godkjent for utførelse" av Norsk Stålforbund. Stålentreprenøren Scanbridge er den fjerde bedriften som er blitt godkjent etter at godkjenningsordningen for stålbyggere ble innført i 2002. De tre øvrige godkjente bedriftene er Contiga, Skalles Mek. Verksted og SKV. 
Scanbridge har gjennom 20 år produsert og montert bruer over det meste av Norge og Sverige. Produksjonsfasilitetene omfatter et godt utstyrt verkstedkompleks på hele 12.000 m2, og et utendørs montasjeområde på 250 dekar, betjent av en 50 meters dypvannskai dimensjonert for modullaster på 5.000 tonn. Bedriften har også et av Norges største anlegg for overflatebehandling.
Hensikten med godkjenningsordningen er å sikre at stålentreprenører har en definert minimum kompetanse, kapasitet og økonomi, og at bedriften kjenner og følger relevante deler av norsk standard, NS 3464 – Utførelse av stålkonstruksjoner, inkludert kravene i refererte standarder. Ordningen vil være et effektivt hjelpemiddel for byggherre, hovedentreprenør og forsikringsselskap ved vurdering av foretak. Dessuten vil ordningen bidra til konkurransefortrinn for de seriøse foretakene. Les mer om ordningen her.

13.12.2005: Arkitektur
Forlokkande fasade
Investeringslysten er stor i næringslivet. Det gir seg også utslag i langt finare arkitektur – iallfall i front. For nå tar næringslivet for alvor design i bruk for å profilera seg sjølv gjennom sin tilhaldsstad. – Fleire og fleire innser at det er god butikk i kvalitet og ein tiltalande fasade. Å bruka pengar på estetikk kan til ein viss grad erstatta annonsekroner, seier arkitekt Stein Jarle Helgeland. haugesunds-avis.no har mer.

12.12.2005: Nye sykehus
Det åpne sykehuset 
Nye Ahus skal bli ett av de mest pasientorienterte sykehusene i landet. Service, kvalitet og åpenhet skal prege det nye sykehuset i alle sammenhenger. Stortinget ga i 2003 klarsignal for nytt universitetssykehus i Akershus, og 18. desember for to år siden vedtok styret i Helse Øst at byggearbeidene skulle begynne i mars 2004. TU har mer.
Laboratorium og sykehus
St. Olavs Hospital: Laboratoriesenteret er det nye universitetssykehusets senter for laboratorietjenester, forskning og undervisning. Laboratoriesenteret i Trondheim er både universitet og sykehus. Rundt 60 prosent av laboratoriesenteret disponeres av NTNUs medisinske fakultet, det øvrige av St. Olavs Hospital. TU har mer.

09.12.2005: Medlemssider
Kommende prosjekter 
Siste nyheter fra Stålforbundets medlemsside Kommende Byggeprosjekter:
- Ny fabrikk på 10.200 kvm - Utbygging starter på nyåret.
- Åpen anbudskonkurranse - Stålhall på 2075 m2
Kommende Byggeprosjekter har mer.

08.12.2005: Stålprodusenter
EU har stål i blikket 
Ståldirektørene i EU er mer optimistiske om den nærmeste framtiden enn kollegaene i Asia, øvrige Europa og Nord-Amerika. Det viser en spørreundersøkelse som stålindustriens samarbeidsorganisasjon International Iron and Steel Institute (IISI) gjennomførte i november. Mest pessimistiske er stålprodusenter i Sør-Amerika. Direktørene for 50 stålselskaper har vært med på undersøkelsen. Stålleveransene ventes å øke i samtlige regioner i begynnelsen av 2006. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

Studietur til Newcastle
5. - 8. mai 2006 

I forbindelse med Fotballarena-seminaret 29. november har Norsk Forening for Stålkonstruksjoner inngått et samarbeid med Sportsreisebyrået Fotball-Norge AS om en studietur til Newcastle med kombinert befaring til prisbelønnede stålkonstruksjoner og fotballkamp. NB! Spesialtilbud for påmelding før 9. desember. Program og påmelding her.

06.12.2005: Byggearealstatistikk, 3. kvartal 2005
Flere næringsbygg
Det ble registrert igangsatt 3 032 000 kvm bruksareal til annet enn bolig i løpet av de tre første kvartalene i år – en økning på 5,7 % sammenlignet med tilsvarende periode i 2004. Av dette gikk vel 70 % til næringsbygninger, som hadde en økning i bruksareal på 6,2 % sammenlignet med de tre første kvartalene i fjor. Også igangsatt areal til fritidsbygninger økte i denne perioden – opp 35 000 kvm, eller 11,4 %. 
Flere eneboliger – færre blokkleiligheter
I årets tre første kvartaler ble det registrert igangsatt 506 flere eneboliger enn i samme periode i fjor – en økning på 9,2 %. Tilsvarende tall for blokkleiligheter viser en nedgang på 13,9 %. Antall igangsatte boliger totalt hittil i år er omtrent det samme som året før – kun en nedgang på 0,4 prosent. Igangsettingen av boliger i tomannsboliger, rekkehus og andre småhus steg med 31,2 % i årets ni første måneder sammenlignet med i fjor. SSB har mer.

05.12.2005: Arkitekturpris
Åtte norske nominert til Forumprisen
CLIFFHANGER    VILLA  av CODE
Cliffhanger Villa i Oslo av Code er et av åtte norske prosjekt om er nominert til den nordiske arkitekturprisen Forumprisen. Forumpriset tildeles Nordens beste byggverk eller innredning. Totalt kjemper 34 objekter om prisen. Disse norske prosjektene er nominert: 
* Svalbard forskningssenter av Jarmund/Vigsnæs arkitekter, Oslo. 
* Svartlamoen boligkompleks i Trondheim av Brendeland & Kristoffersen arkitekter, Trondheim. 
* Frosken, pneumatisk struktur ved Nationalmuseet i Oslo av Magne Magler Wiggen arkitekter. 
* B-Camp boligerr i Stavanger av Helen & Hard, Stavanger. 
* Cliffhanger Villa i Oslo av Code, Oslo. 
* Nobels fredssenter i Oslo av Adjaye Associates, England. 
* Askvågen utkikkspunkt ved Atlanterhavsvegen av 3RW, Oslo. 
* DogA, design- og arkitektursenter, i Oslo av Jensen & Skodvin arkitektkontor, Oslo. 

02.12.2005: Stålproduksjon
Når skrap blir ny ressurs
Når du hiver oppvaskmaskinen eller bilen din på dynga blir den ikke bare liggende der, den gjenoppstår! Når skrap ikke lenger er skrap - hva er det da? Fundia Armeringsstål i Mo i Rana er størst på gjenvinning i Norge. Skrapjern smeltes om og får ny verdi. - Fundia tar imot opp mot 80 000 tonn bilvrak til omsmelting hvert år. Omtrent 100 000 tonn av skrapet kommer fra Murmansk, men det kommer også mye fra Nord-Tyskland og andre land. 50 prosent av stålskrapet kommer fra Norge. Visste du at…
* det årlig smeltes 800 000 tonn skrap i stålverket til Fundia i Mo i Rana
* stålproduksjonen til Fundia er 100 prosent skrapbasert
norskindustri.no har mer.

01.12.2005: Pris
"Oscar" til Norges Varemesse
Norges Varemesse er tildelt FIABCI Norways eiendomspris for 2005. Prisen regnes som eiendomsbransjens svar på Oscar. Bygget er dermed kvalifisert for konkurransen om den anerkjente internasjonale prisen Fiabci Prix d' Excellence. Skulle Norges Varemesse vinne der, kommer bygget tegnet av arkitekt Arne Henriksen i samarbeid med danske Erik Bystrup i godt selskap. Bl. a. har Guggenheim-museet i Bilbao tatt hjem prisen, som ikke går til nye bygg fordi et av de vesentligste kriteriene for å få prisen er at bygget også har bevist sin funksjonalitet. Det er femte gang at prisen deles ut i Norge, og tidligere har to av de norske vinnerne gått helt til topps internasjonalt. Det gjelder Telenorsenteret på Kokstad i Bergen og Telenors hovedkvarter på Fornebu. Juryens begrunnelse for tildelingen til Norges Varemesse var god design og arkitektur, konstruksjon og funksjonalitet, finansiell levedyktighet, god markedsstrategi samt byggets betydning for nærmiljøet. Prisen er gitt i kategorien bygg for varehandel, mens vernebygget i glass over Hamar Domkirkeruin ble tildelt den norske prisen i kategori spesialpris. rb.no har mer. Noen fakta: 
* 52.000m2 totalt areal
* 38.000m2 nybygg 
* 1.800 tonn bærestål 
* 240 tonn stål i utvendig pergola
* 120 tonn sekundært stål (messaniner etc...) 

01.12.2005: Nybygg
Sørlandets største fjøs
Sørlandets største fjøs med plass til 250 dyr er nå tatt i bruk på Lista. Fjøset på Dyngvoll på Lista er et samdriftsbruk. Bygget som er utført med stålrammer, er på 2 600 kvm. Gårdbruker Per Magne Jensen sier at et bygg av denne typen vil gi de tre bøndene i samdriften en mye lettere hverdag siden det blir mer fritid på den enkelte. NRK har mer.

01.12.2005: Anlegg
Planlegger da Vinci-bro i stål
Formannskapet i Strand bevilget i går 200 000 kroner til å planlegge en Leonardo da Vinci-bro på Jørpeland. Det er Strand Arbeiderparti som har foreslått å bygge en bro fra Stålverket til Jørpelandsholmen etter den 500 år gamle tegningen til Leonardo da Vinci. En lignende bru i tre er bygd over E18 i Ås i Akershus. Broen på Jørpeland skal etter planen bygges i stål, som et symbol på de rike industri-tradisjonene i Strand. nrk.no har mer. Limtrebrua i Ås har stålsøyler som forsterkning av den slanke gangbanen. Med stål i stedet for tre vil man kunne kunne konstruere brua uten disse søylene og dermed bygge en original da Vinci-bro. red.

Flere nyheter HER !

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009