AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter mars 2007

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

30.03.2007: Offshore
100 mill-kontrakt til Grenland Group
Grenland Group har inngått en 100 millioners intensjonsavtale med FMC Technologies i forbindelse med Hydros Vega-prosjekt. Avtalen omfatter fabrikasjon, sammenstilling og testing av tre store undervannsstrukturer til feltet. I verdi vil dette være en av Grenland Groups største enkeltstående oppdrag innenfor subsea fabrikasjon. Forventet tidspunkt for tildeling av kontrakt er satt til slutten av mai. Grenland Group planlegger å bygge produksjonssystemene ved sine verksteder i Grenland og Tønsberg. Levering av undervannsstrukturene er satt til begynnelsen av 2009. Kilde Offshore.no.

30.03.2007: Idrett
Tromsø er valgt som mulig søkerby til OL
Idrettsstyret har valgt Tromsø som mulig søkerby til vinter-OL i 2018. Avgjørelsen ble fattet med sju mot seks stemmer. – Lederen måtte bruke sin dobbeltstemme, sa fungerende idrettspresident Odd-Roar Thorsen under offentliggjøringen i Oslo fredag ettermiddag. Neste skritt i prosessen er at Stortinget behandler en statsgaranti for lekene kommende høst. Først sommeren 2009 skal Norges Idrettsforbund foreslå en norsk søkerby til IOC, Den internasjonale olympiske komité. I juli 2011 avgjør IOC hvilken by som skal være vertskap for de 23. vinterlekene i historien. Kilde Bygg.no

29.03.2007: Bygg
Byggeboom innen handel og kontor
Det skal bygges rekordmange store kjøpesentre og kontor/næringsbygg dersom alle varslede utbygginger blir påbegynt som planlagt. Bare i mars måned har Stålguiden formidlet nyheter om kommende utbyggingsprosjekter på til sammen ca. 350.000 kvadratmeter hvorav mer enn 180.000 kvm er kjøpesentre og 90.000 kvm er kontor/næringsbygg. Kommende byggeprosjekter har mer.

28.03.2007: Materialer
Frastjålet 1,5 tonn stål
I Sverige har det vært en eksplosjonsartet økning av tyverier av stål og metaller. Nå har også tyveribølgen kommet til Norge. Lørdag ble Tor Kyvik, og fabrikken hans HJ Kyvik AS, frastjålet halvannet tonn rustfritt stål. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

28.03.2007: Bygg
Grønt lys for høyhus i Bryne sentrum
Politikerne har gitt klarsignal til å starte byggingen av det omstridte høyhuset på Bryne. Byggingen starter 2. mai dersom alt går etter planen. Huset blir 64 meter høyt, får 18 etasjer og et gulvareal på 1200 kvm. Pris: 150 mill kroner. Det er også gitt tillatelse til å starte byggingen av de to lavblokkene. Høyhuset skal kles i energiglass og tett brystning med farget glass ytterst. Lavblokkene blir kledd med metallbrystning og tilnærmet samme glass som høyhuset. Mot nord-øst og på kortsidene vil bygget kles med oljet eik og sedertre. aftenbladet.no har mer.

28.03.2007: Produktnytt
Ny type gips armert med glassfiber
Gyproc satser tungt på en ny komposittplate der gipskjernen er armert med glassfiber og der overflaten er belagt. Gyproc har i samarbeid med Skanska testet og evaluert det nye produktet. Gyproc har tatt beslutningen om å bygge om produksjonslinjen i Fredrikstad til å kunne produsere Glasroc som det nye produktet kommer til å hete. Ledelsen i Gyproc ønsker å presentere den nye platen for markedet i løpet av 2007. TU har mer.

27.03.2007: Sikkerhet
Idrettshaller kan være dødsfeller
Eksperter frykter at idrettshaller kan være dødsfeller når det kommer mye snø. Måking kan gjør vondt verre og få takkonstruksjonene til å rase sammen. – Ja, ved uheldige snø- og vindforhold er det helt klart haller som kan kollapse, sier Gustav Pillgram Larsen, ass. direktør i Statens Bygningstekniske Etat. Det er flere hundre haller, både idrettshaller og industrihaller, med buetak, og mange av dem kan være underdimensjonert. TU har mer.

26.03.2007: BA, omsetningsstatistikk, 6. termin 2006
Rekordomsetning i byggebransjen
Den totale omsetningen for bedrifter i bygge- og anleggbransjen var på vel 229 mrd kroner i 2006 – den høyeste noen gang. Det er 28,2 mrd mer enn året før, en vekst på hele 14 %. Økningen var størst i Aust-Agder og Vestfold. SSB har mer.

26.03.2007: Kurs
Fire i stålprisfinale
Besøksenteret ved Nidarosdomen, Trondheim; Nydalen Campus, Oslo; Ullevål Parkeringshus, Oslo, og Papirbredden, Drammen, er kandidater til Norsk stålkonstruksjonspris 2007. 
    I år har juryen valgt ut fire finalister blant fjorten innkomne forslag, som viste større bredde og variasjon i konstruksjonstyper enn tidligere år. Prisvinneren blir offentliggjort i mai, selve prisutdelingen skjer under Norsk Ståldag 18. oktober i Oslo. arkitektnytt.no har mer. 

Ullevål Parkeringshus, Oslo

26.03.2007: Kurs
Snart er Eurokodene her
Nedtellingen til innføring av Eurokodene er i gang. Etter planen skal de første Eurokodene med nasjonale tillegg vedtas og utgis allerede i 3. kvartal. Det haster derfor med å lære seg de nye Eurokodene. NFS arrangerer kurs i dimensjonering av stålkonstruksjoner etter Eurokode 3 (NS-EN 1993) Del 1-1 Generelle regler og regler for bygninger inklusive sentrale deler av Del 1-2 Brann og Del 1-8 Forbindelser. Kurset finner sted 17. april i Oslo. Program og påmelding her.

23.03.2007: Bygg
Vil bygge World Trade Center i Oslo
World Trade Center kan se dagens lys på Norges dyreste tomt. Forvaltningsselskapet Norden Capital Partners ønsker å etablere et World Trade Center på Vestbanen. Først må imidlertid selskapet kjøpe Norges dyreste tomt, den tredje største tomten på Vestbanen i Oslo. - Vi har kjøpt rettighetene til å etablere et World Trade Center i Oslo, og drømmen er en lokalisering på Vestbanen. The World Trade Center Association er en verdensomspennende organisasjon med hovedkvarter i New York. Det finnes nærmere 300 World Trade Centers fordelt på 92 land. DN har mer.

22.03.2007: Arkitektur
Nytt utkast til kunsthøgskole i Bergen
Snøhetta presenterte et nytt forslag til kunsthøgskole på nabomøte i Bergen i går. Statsbygg, arkitektene, Kunsthøgskolen og andre rådgivere har bearbeidet det opprinnelige prosjektet og kuttet byggekostnadene. Prosjektet er tilpasset bystyrets kommunedelplan for Store Lungårdsvann. Interessen for ny kunsthøgskole i Bergen er stor i nærområdet. Statsbygg skriver på sin hjemmeside at de er opptatt av å sørge for god informasjon til alle berørte parter i saken, i tillegg til å skape god dialog. Se flere bilder her.

21.03.2007: Bygg
Slik blir flyplasshotellet
For første gang viser hotellinvestorene Terje Høili og Arvid Ryen offentlig frem tegninger over det spektakulære flyplasshotellet som de to sammen med Jan Andersen vil bygge i Rygge. Hotellet kan bli knyttet sammen med terminalbygget på Moss Lufthavn Rygge med en 120-130 meter lang gangbro som skal bygges over E6. Bygningen som i alt vil være på 18.000 - 20.000 kvm, skal også være et kurs- og konferanshotell. Hotellet vil bestå av ni etasjer og rage 32 meter opp i luften. Kommende byggeprosjekter har mer.

21.03.2007: Entreprenør
NCC kan miste godkjenning
Entreprenøren NCC, som er blant de største risikerer å miste den statlige godkjenninga. Entreprenøren har problemer etter et bygg på Hamar raste sammen på Hamar i februar. Flere betongelementer knuste alt under seg da de raste fire etasjer ned. - Dette er en type hendelser som ikke skal skje og når de likevel skjer betyr det at foretaket ikke har kontroll. sier Malvin Bjorøy, avdelingsdirektør, Statens byggtekniske etat. I Oslo klager kommunen på dårlig brannsikring og slurv i forbindelse med arbeidet ved nye Bislet stadion. Det nye bo- og servicesenteret i Ringsaker er akkurat tatt i bruk, men kommunen har trukket ferdigattesten tilbake. De kan ikke lenger dokumentere at de har et system og styring av sine prosjekter. Lørdag ble en parkert BMW knust da to betongblokker raste ned fra bygget som skal bli Øya Helsehus i Trondheim. NRK har mer.

21.03.2007: Miljø
Flyttet hele bygget 
Rema-bygget som sto på Tonstad har fått nytt liv på Orkanger. Rishaug Eiendom flyttet like godt hele bygget istedenfor å rive. Gjenbruk av bygningsmaterialer har etter hvert blitt ganske vanlig, men når hørte du sist om et helt hus som ble gjenbrukt? Bygget er et elementbygg av stål, betong og glass, noe som var en betingelse for at det lot seg gjøre å plukke det ned og sette det opp igjen et annet sted – nærmest som et Lego-bygg. byensnaeringsliv.no har mer.

20.03.2007: Prosjektering
Bygger brannfarlig skole 
En ny ungdomsskole i Skien er bygget med brannfarlig isolasjon. I verste fall må alle veggene rives. Isolasjonsmaterialet brukes i tog, men er ikke testet og godkjent for bygg i Norge. Hverken isolasjonsmaterialet eller fasadematerialet tilfredstiller kravene til brannsikkerhet. Det er benyttet et transparent cellulosebasert isolasjonsmateriale fra den svenske produsenten Isoflex. Materialet, Moniflex, skal slippe lys igjennom. TU har mer.

19.03.2007: Prosjektering
Jordkjelvstandard gir dyrere bygg
- Jordskjelvkrefter har påført FFKs nye stadion betydelige ekstrakostnader, sa sivilingeniør Ole Tendal i COWI AS Fredrikstad på Temadagen som ble avholdt sist torsdag. Han kunne vise til store konsekvenser som følge av dimensjonering mhp jordskjelv etter ny norsk standard NS 3491-12 som kom for 2,5 år siden. Dette har blant annet medført ekstra 650 meter stålkjernepeler og 1400 meter betongpeler. Red.

17.03.2007: Ulykke
Knust flat som en pannekake
BMW-en ble knust fullstendig flat av to forskalingsmurer på 9, 9 tonn hver ved byggeplassen, der Trondheim kommunes nye sykehjem Øya Helsehus er under bygging. Forskalingsmurene sto lagret ved veien da de veltet. Eier av bilen er Marek Kopec, en polsk arbeider som driver med forskalingsarbeid på byggeplassen. Kopec sier at de ikke vet hvorfor murene veltet. Politiet og arbeidstilsynet er varslet. adressa.no har mer.

16.03.2007: Ulykke
Raste sammen som et korthus
Kraftig vind førte til at en Kiwi-butikk som er under oppføring på Nordisleiret i Steinkjer raste sammen i natt. Verdier for hundretusener av kroner er ødelagt. Bygget var på sitt mest sårbare fordi takstolene, himlingslektene og takplatene ennå ikke var fastmontert, og at bygget dermed ikke var skikkelig avstivet. - Vi dro ut på byggeplassene i går kveld og stivet av med midlertidige stålstøtter da vi hørte værmeldingen, sier byggeformannen. Det var altså ikke nok. db.no har mer.

15.03.2007: Utenrikshandel med varer, februar 2007
Stor økning av import av jern og stål
Importverdien av jern og stål økte med 450 millioner (47 %) og andre metaller med i overkant av 420 millioner (55 %) i februar i år sammenlignet med februar i 2006.
Stål- og Næringslivsnytt har mer.

15.03.2007: Kurs
Stålguru på Oslo-visitt 
- Stålkonstruktørene i USA er mer innovative enn i Norge. Dermed blir konstruksjonene mer spektakulære. En av USAs fremste eksperter er norsk. Professor Reidar Bjørhovde er etter snart 40 år i Amerika en av de mest anerkjente kapasiteter innen stålkonstruksjoner. Nå har han vært i Oslo og holdt foredrag om amerikanske prosjekteringsregler for stålkonstruksjoner. – Vi bygger jo mer med stålkonstruksjoner i Amerika enn her hjemme. Av vårt volum i bygninger, er så mye som 60 % av stål. For eksempel er lengre broer i USA stort sett bare av stål. tu.no har mer.

15.03.2007: I dag
Temadag i Fredrikstad trekker fullt hus
I dag arrangerer Den norske Stålgruppen og Norsk forening for Stålkonstruksjoner Temadag i Fredrikstad. Dette er et åpent samarrangement med Stene Stål Produkter AS, SKV AS og Kynningsrud Prefab AS. Temadagen ble fort fulltegnet og det er registrert hele 108 deltakere. Det er lagt opp til befaring av FFKs nye stadion, etterfulgt av foredrag på Victoria hotell med presentasjoner av: Værste - ny bydel, FFKs nye stadion, dimensjonering av stadion mhp jordskjelv, nytt kontorbygg på Værste, nytt bio-brenselanlegg på industriområdet Øra og Rygge sivile lufthavn. Red.

14.03.2007: Byggearealstatistikk, januar 2007
Stor økning av igangsatte næringsbygninger
I januar 2007 ble det registrert igangsatt bygging av 970 900 kvm bruksareal. Det er 28,2 % mer enn i januar 2006. Av dette ble 390 000 kvm igangsatt til næringsbygninger, en økning på 34,8 % sammenlignet med januar i fjor. Igangsetting av bruksareal til fritidseiendommer, garasjer og lignende var på 144 600 kvm i januar 2007 mot 104 500 kvm i januar 2006, en økning på 38,3 %. I tillegg ble det i januar registrert igangsatt 436 200 kvm bruksareal til boliger, en økning på 20,0 % sammenlignet med januar 2006. SSB har mer.

13.03.2007: Grossist
Smith ser tredje milliard
Norges største i stål og byggevarer har E.A. Smith vært en stund. Nå skal konsernet konkurrere med IKEA.  Jeg påstår ikke at vi når tre milliarder i omsetning i år, men det skal ikke mangle mye, sier eneeier, konsernsjef og styreformann Trond R. Reinertsen (61) i E.A. Smith-konsernet. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

12.03.2007: Kurs
Kurs i utmattingsberegninger
Norsk Forening for Stålkonstruksjoner arrangerer kurs i Utmattingsberegninger for stålkonstruksjoner, inkl. nye materialer, rørledninger, stigerør og skip:
Del 1) Grunnleggende utmatting: 27. mars. Del 2) Videregående utmatting: 28.-29. mars
Kurset finner sted på Rica Victoria Hotel, Oslo. Mer info om kurset: stalguiden.com/NFS.htm

08.03.2007: Arbeidsmarked
Mer lønn til polske stålarbeidere
Polske plate- og sveisearbeidere og montører ved anodeanlegget i Mosjøen kunne onsdag glede seg over at de får økt lønn fra 19. februar i år. Dette skjer etter at Fellesforbundet har forhandlet fram nye avtaler for de polske arbeiderne som har meldt seg inn i LO-forbundet. Inntil onsdag hadde 207 polske stålarbeidere meldt seg inn i Fellesforbundet. Et nytt skift med rundt 70 mann skulle få samme tilbud om medlemskap i løpet av dagen. Den nye timesatsen blir 132,25 kroner. I tillegg får arbeiderne overtidsbetaling: 50 % ekstra fram til klokka 21 og 100 % etter klokka 21. helgeland-arbeiderblad.no har mer.

08.03.2007: Stadion
Wembley endelig ferdig
Årets FA cup-finale spilles trolig på Wembley. Etter fem trøblete år vil nye Wembley stadion få status som «ferdig» på fredag. Arbeidet på "nye Wembley" startet i 2002 etter mange forsinkelser. Siden den gangen har arbeidet med stadionanlegget får seg et skudd for baugen både én og to ganger. I 2004 ble én person drept, mens en annen ble hardt skadet, da et stillas kollapset. Samme år gikk byggarbeiderne ut i streik. For et år siden måtte 3 000 arbeidere evakueres da deler av stålkonstruksjonen kollapset. vg.no har mer.

07.03.2007: Rasulykken
Politiet etterforsker NCC
Huset som raste sammen i Hamar 5. februar i år er nå blitt politisak. Kriminalavdelingen ved Hamar politikammer har overtatt saken fra Arbeidstilsynet. Raset ble utløst fordi en midlertidig understøttelse ble fjernet for tidlig: Sweco Grøner, som ble hyret inn av NCC for å finne årsaken til raset, skriver i sin rapport at bæresystemet ikke fungerte som forutsatt. – Manglende utstøping eller fuging førte til at hulldekkene kunne bevege seg horisontalt. Da midlertidig understøttelse for montasje var fjernet, ble boltene som festet oppleggsvinkelen utsatt for større belastning. TU har mer.

06.03.2007: Byggearealstatistikk. Endelige tall, 2006
Blokkleiligheter dominerer
Endelige tall viser at det ble igangsatt bygging av 33 314 boliger i 2006, en økning på 5,4 % fra 2005. Hele 48 % av boligene er blokkleiligheter. Blokkleiligheter har også hatt den største økningen sammenlignet med 2005. Totalt ble det registrert igangsatt 17,1 % flere blokkleiligheter i 2006 enn året før. Tomannsboliger har også hatt en økning på 9,6 %. Igangsetting av boliger i rekkehus var på samme nivå som i 2005, mens det ble igangsatt 7,4 % færre eneboliger i 2006. ssb.no har mer.

05.03.2007: Arbeidsmarked
Kaos på byggeplassene 
Østeuropeerne har skapt kaos og dårlig produktivitet på norske byggeplasser mener tillitsvalgte i syv norske byggekjemper. Dårlig ledelse får skylden. - Nå er det for mange folk på byggeplassene, sier en bekymret Steinar Krogstad i Veidekke. e24.no har mer.

02.03.2007: Entreprenør-kostnader
Vil gå på en smell 
De galopperende byggeprisene lager store problemer i eiendomsbransjen. – Utbyggere som forhåndsselger uten først å ha kontrahert entreprenør risikerer å gå på en kjempesmell, sier adm. dir. Asgeir Solheim i Fabritius Eiendom. Han kjenner til et konkret eksempel fra en utbygger, der byggekostnadene økte fra 22.000 kr/kvm til 35.000 kr/kvm. - Det er mangelvare på både arbeidskraft og materialer i hele Europa, spesielt gjelder dette isolasjon og betong. Nå er det ett års leveringstid på betongelementer, konstaterer Solheim. dagenseiendom.no har mer.

01.03.2007: Rasulykker
Bygninger som raste i 2006
12 av 15 bygninger på Sørlandet og Østlandet som raste i fjor under moderate snømengder, fulgte ikke regelverket for hvor mye snøvekt de skulle tåle. RIF´s liste over ras-bygningene kan sees her. Regelverket gir en falsk trygghet fordi gårdeiere og huseiere tror det følges. De tror altså at taket tåler langt mer snø enn det faktisk gjør og kan derfor ende opp med å måke for sent, sier Øystein Løset i RIF. Han er oppgitt over at Statens Bygningstekniske Etat ikke har tatt tak i problemet. Allerede i 2003 viste en rapport på bestilling fra etaten at flere haller landet rundt ikke var bygget for å tåle snømengene de etter regelverket skulle tåle. aftenposten.no har mer.

01.03.2007: Materialer
Material-krise i byggebransjen
Stjeler isolasjon...og snart tar trelasten slutt: Mens desperate byggmestere hamstrer isolasjon, tok frekke tyver i Drammen en snarvei - og stjal 25 pakker. - Jeg har aldri opplevd lignende, sier Vegard Hulbak, daglig leder ved EA Smith Bygger'n Drammen. Siden nyttår har det vært underskudd på isolasjon i byggevarebransjen, og natt til tirsdag klippet tyver hull i nettinggjerdet ved Bygger'n Drammen og stjal isolasjonen. Bygger'n Drammen må vente til slutten av mars på neste leveranse. Ifølge Vegard Hulbak vil også trelast være en mangelvare i løpet av kort tid. - Jeg kjenner til flere som allerede kjøper trelast fra Sverige. vg.no har mer.

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009